-
Θα ήθελα αν γνωρίζει κάποιος να μου πει τι δικαιώματα έχει ένας κατασκευαστής όσον αφορά τη δημιουργία θέσεων πάρκινγκ στα πέριξ της οικοδομής. Αφορμή γι' αυτή μου την απορία είναι η πολυκατοικία των φωτογραφιών που ακολουθούν, η οποία διαθέτει πλην την εισόδου-εξόδου του υπογείου γκαράζ 12 θέσεις παρκαρίσματος, έχοντας φυσικά δεσμεύσει όλο το διαθέσιμο χώρο παρκαρίσματος των περιοίκων για την πάρτη της. Φυσικά, αφού δεν τους αρκούν αυτές οι 12 θέσεις έχουν το θράσος όχι μόνο να παρκάρουν πάνω και στο δημόσιο πεζοδρόμιο, αλλά και να βάλουν σημείωμα σε άλλο αυτοκίνητο που επίσης ζωωδώς πάρκαρε εκεί που βρίσκεται το Panda με το μήνυμα: 'Ρε μαλάκα, έχω πληρώσει γι' αυτή τη θέση πάρκινγκ' Έλεος!!!
Υπάρχει περίπτωση αν κάνω καταγγελία στην πολεοδομία να φάω άκυρο;
-
Θα ήθελα αν γνωρίζει κάποιος να μου πει τι δικαιώματα έχει ένας κατασκευαστής όσον αφορά τη δημιουργία θέσεων πάρκινγκ στα πέριξ της οικοδομής. Αφορμή γι' αυτή μου την απορία είναι η πολυκατοικία των φωτογραφιών που ακολουθούν, η οποία διαθέτει πλην την εισόδου-εξόδου του υπογείου γκαράζ 12 θέσεις παρκαρίσματος, έχοντας φυσικά δεσμεύσει όλο το διαθέσιμο χώρο παρκαρίσματος των περιοίκων για την πάρτη της. Φυσικά, αφού δεν τους αρκούν αυτές οι 12 θέσεις έχουν το θράσος όχι μόνο να παρκάρουν πάνω και στο δημόσιο πεζοδρόμιο, αλλά και να βάλουν σημείωμα σε άλλο αυτοκίνητο που επίσης ζωωδώς πάρκαρε εκεί που βρίσκεται το Panda με το μήνυμα: 'Ρε μαλάκα, έχω πληρώσει γι' αυτή τη θέση πάρκινγκ' Έλεος!!!
-
-
Ξεκίνα από την τροχαία για την κατάληψη πεζοδρομίου.
-
Υπάρχει πολυκατοικία στον Αγιο Ιωάννη Καλαμαριάς με 8-9 ΙΣΟΓΕΙΑ ΚΛΕΙΣΤΑ ΠΑΡΚΙΝΓΚ με αποτέλεσμα να πιάνει μισό οικοδομικό τετράγωνο και να μην μπορεί να παρκάρει κανείς...
δεν ξέρω αν είναι νόμιμο αυτό.... -
Ο χρήστης teris3 έγραψε:
Υπάρχει πολυκατοικία στον Αγιο Ιωάννη Καλαμαριάς με 8-9 ΙΣΟΓΕΙΑ ΚΛΕΙΣΤΑ ΠΑΡΚΙΝΓΚ με αποτέλεσμα να πιάνει μισό οικοδομικό τετράγωνο και να μην μπορεί να παρκάρει κανείς...
δεν ξέρω αν είναι νόμιμο αυτό....Αν είναι κλειστά, νομίζω πως είναι νόμιμα. Τα ανοικτά , είναι περίεργης νομιμότητας, ειδικά αν η άδεια της οικοδομής είναι της τελευταίας 2-3ετίας...
-
Αν απαγορεύεται η στάση/στάθμευση στον δρόμο (όχι λόγω πάρκινγκ) τότε μπορούν να το κάνουν.
'ημιπαράνομα'Αλλιώς η τροχαία δεν έχει δικαίωμα να γράφει τα παρκαρισμένα αλλά οι (βλάκες) που έδωσαν λεφτά στον εργολάβο για το παράνομο πάρκινγκ τους, θα θυμώνουν όταν βλέπουν αμάξια να κλείνουν την θέση τους.
Κανονικά πρέπει ο Δήμος/Πολεοδομία να παρέμβει και να αποκαταστήσει την τάξη αλλά -
Kανονικά ο νόμος δε λέει ότι για κάθε πολυκατοικία επιτρέπεται να υπάρχει μόνο μια είσοδος και μια έξοδος για πάρκινγκ?
-
Ναί, αυτό το ελέγχει η πολεοδομία που σφραγίζει την κάτοψη του ισογείου όπου φαίνονται οι χώροι στάθμευσης. Μετά, με την εγκεκριμένη κάτοψη πηγαίνεις στον Δήμο/Τροχαία και παίρνεις την πινακίδα 'απαγορεύεται η στάση/στάθμευση'.
Μερικοί (πονηροί) παίρνουν την πινακίδα για την νόμιμη είσοδο του πάρκινγκ και την αναπαράγουν, βάζοντάς την γύρω-γύρω στο τετράγωνο.
-
Στα ορια του οικοπεδου της πολυκατοικιας,εκει δηλαδη που είναι ιδιωτικός χώρος δεν μπορει να παρέμβει η αστυνομία για να γράψει κανένα
Ειναι ιδιωτικός χώρος,στα ορια του οικοπέδου.Φυσικα και δεν είναι νόμιμες θέσεις παρκινγκ,είναι κοινόχρηστοι χώροι της οικοδομής και προοριζονται για οποιαδηποτε αλλη χρήση εκτος απο παρκάρισμα.Αν δηλαδή εσύ παρκάρεις παράλληλα με το δρόμο και κλεινεις καποιον να ανέβει και να παρκάρει στον ελέυθερο ιδιωτικό χώρο του οικοπέδου της οικοδομής,δεν μπορεί να σε αγγίξει κανείς.Ας βρει α΄λλο τρόπο να πηγαίνει στο μέρος που ειναι μεν της οικοδομής αλλά δεν έχει δικαίωμα να καταλαμβανει με το αυτοκίνητο του,πόσο μάλλον να απαγορεύει σε αλλους να παρκάρουν νόμιμα παράλληλα στο πεζοδρόμιο(εννοειται όχι πανω σε αυτό όπως το αστρα gtc)Στο υπόλοιπο πεζοδρόμειο,που ανήκει σε όλους ,μπορεί η αστυνομία να γράψει,να παρει πινακίδες.είναι κατάληψη πεζοδρομείου
αν επομένως την στιγμή που τράβηξες την φωτό ερχόταν επί τόπου η αστυνομία θα έγραφε για κατάληξη πεζοδρομείου το αστρα,το φιατ και το ιμπιζα αν δε κάνω λάθος.Το κόρσα αν είναι τη ςοικοδομής δεν μπορελι να το πειράξει.Διορθώστε με αν κάνω λαθοςκανονικα μια πολυκατοικία δικαιούται μια εξοδο και μια είσοδο για τους ανοιχτούς χώρους στάθμευσης(πυλωτες) και αντίστοιχες εισόδους εξόδους για τα κλειστά παρκινγκ.Αυτο που γίνεται στην Έλλάδα ,μια οικοδομή να έχει για καθε θέση ανοιχτού παρκινγκ είσοδο-έξοδο ειναι φυσικά παράνομο
-
Νομιζω οτι εκτος απο μια εισοδο και μια εξοδο στην υπεργεια πυλωτη, καθως και την εισοδο του υπογειου, ολες οι αλλες ειναι παρανομες. Το σιγουρο ειναι οτι με μια καταγγελια στην πολεοδομια μαζι με τις φωτο, θα φτασεις πολυ μακρυα (ή στο να τσεπωσουν μερικοι πολεοδομοι μερικα βαρβατα λαδωματα).
-
Ο χρήστης doom1983 έγραψε:
κανονικα μια πολυκατοικία δικαιούται μια εξοδο και μια είσοδο για τους ανοιχτούς χώρους στάθμευσης(πυλωτες) και αντίστοιχες εισόδους εξόδους για τα κλειστά παρκινγκ.Αυτο που γίνεται στην Έλλάδα ,μια οικοδομή να έχει για καθε θέση ανοιχτού παρκινγκ είσοδο-έξοδο ειναι φυσικά παράνομοΥπάρχει διάταξη που αντιστοιχεί σε πυλωτές με πρόσοψη μικρότερη των 12 νομίζω μέτρων που επιτρέπει περισσότερα (ποσοστιαία) μέτρα για είσοδο-έξοδο. Είχε γίνει μεγάλη φασαρία στον Δήμο Πυλαίας με τη συγκεκριμένη διάταξη.
-
τι γίνεται με αυτούς που κοτσάρουν όπου θέλουν μια ταμπέλα 'parking- μην παρκάρετε'? έχω δει μερικά σπίτια που έχουν αυλή, ούτε καν γκαραζόπορτα, και δε χωράει ούτε τρίκυκλο μέσα αλλά το πολύ μηχανάκι στο πλάτος και ο τυπάς που έχει αυτοκίνητο το έχει βάλει για να έχει θέση πάντα απ'έξω. έχει τσιμεντώσει και το πεζοδρόμιο για να μοιάζει με ράμπα εισόδου-εξόδου
αν παρκάρει κάποιος εκεί μπροστά μπορεί να του κάνει η τροχαία κάτι?
-
Ο χρήστης dmitspan έγραψε:
αν παρκάρει κάποιος εκεί μπροστά μπορεί να του κάνει η τροχαία κάτι?
Η τροχαία όχι. Αυτός που έβαλε την πινακίδα, πολύ πιθανόν ναι. Τέτοιο ζώο που θα είναι, λες να το σκεφτεί δεύτερη φορά για να σου κάνει μια γρατζουνιά;
-
Ο χρήστης dmitspan έγραψε:
τι γίνεται με αυτούς που κοτσάρουν όπου θέλουν μια ταμπέλα 'parking- μην παρκάρετε'? έχω δει μερικά σπίτια που έχουν αυλή, ούτε καν γκαραζόπορτα, και δε χωράει ούτε τρίκυκλο μέσα αλλά το πολύ μηχανάκι στο πλάτος και ο τυπάς που έχει αυτοκίνητο το έχει βάλει για να έχει θέση πάντα απ'έξω. έχει τσιμεντώσει και το πεζοδρόμιο για να μοιάζει με ράμπα εισόδου-εξόδου
αν παρκάρει κάποιος εκεί μπροστά μπορεί να του κάνει η τροχαία κάτι?Αν έχει άδεια επίσημου πάρκινγκ τότε απαγορεύεται να παρκάρεις. Υποθέτω όμως ότι το ίδιο ισχύει και για αυτόν.... Αν παρκάρει απ΄ έξω και φέρεις την αστυνομία τότε θα πρέπει να τον γράψει!!
Άσε ξέρω μια τέτοια περίπτωση. Χρησιμοποιεί την ράμπα για να παρκάρει κάθετα στο πεζοδρόμιο το cinquecento της. Να μπει μέσα δεν χωράει, μόνο δίκυκλο περνάει. Καθώς από το σημείο περνάω πολύ συχνά πεζός και φορτωμένος αναγκάζομαι κάθε φορά να κάνω γύρω γύρω, να αποφύγω το δέντρο, να κατέβω από το πεζοδρόμιο στο δρόμο, να περιμένω να περάσει κανένα αυτοκίνητο, να περάσω πίσω από το παράνομα παρκαρισμένο κλπ. Το χειρότερο είναι ότι πολλές φορές μπορεί να χωρέσει και κανονικά να παρκάρει (σιγά την αμαξάρα, 3,5 μέτρα με το ζόρι) αλλά έχει καλομάθει... Της την έχω πει μια δυο φορές, καμιά μέρα που θα έχω κέφια θα είμαι πιο επιθετικός και τέλος μπορεί να πάω και να της παρκάρω το σαραβαλάκι μου εκεί για 2-3 βδομάδες...Θα έπρεπε όποιος δικαιούται την πρόσβαση εκτός από το ταμπελάκι απαγορεύεται κλπ να έχει και αντίγραφο της απόφασης που του δίνει το δικαίωμα!
-
Τέτοιοι άνθρωποι ποντάρουν
(α) στο 'πού να μπλέκεις' των άλλων
(β) στην ασχετοσύνη των άλλων
(γ) στη βλακώδη υποχωρητικότητα των άλλων
(δ) στην αναβλητικότητα των άλλων που ελπίζουν στη θεία επιφοίτηση του γύφτουλα
(ε) στο θράσος τους 'τι ζόρι τραβάς εσύ;'
(στ) στην κουτοπονηριά τους 'μα είναι μπροστά στο σπίτι μου'Αν ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΡΧΗ τον έπιανε κανείς και του την έλεγε ή του κουβάλαγε την τροχαία, θα αναγκαζόταν να βγάλει τις πινακίδες. Αργότερα όμως θεωρεί ότι έχει κατοχυρώσει δικαίωμα και μάλιστα πουλάει αγριάδα αν του πεις τίποτα.
Επαναλαμβάνω: ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΣΤΙΓΜΗ. Μόνο έτσι.
-
Σήμερα το απόγευμα γυρνώντας από τη δουλειά πρόσεξα ότι ένα αυτοκίνητο παρκαρισμένο πάνω στο πεζοδρόμιο μπροστά από την εν λόγω πολυκατοικία είχε δεχθεί κλήση για παράνομη στάθμευση. Με μια γρήγορη ματιά γύρω δεν είδα άλλο αυτοκίνητο με κλήση ενώ υπήρχαν τουλάχιστον 5-6 ακόμα παρκαρισμένα πάνω στο πεζοδρόμιο. Είτε πάρκαρε κάποιος άσχετος μπροστά από την πολυκατοικία και οι ένοικοί της τσαντίστηκαν γιατί θεωρούν το πεζοδρόμιο δικό τους parking είτε κάποιος έχει τσαντιστεί με την τακτική των ενοίκων της πολυκατοικίας να πιάνουν θεωρούν ιδιόκτητα πεζοδρόμιο και δρόμο μπροστά από αυτήν.
Το περίεργο είναι ότι ως αιτιολογικό στην κλήση αναγράφεται 'έχει σταθμεύσει προ ιδιωτικού' (ή κάπως έτσι, λίγο βιαστικά τα γράμματα). Όμως, στο συγκεκριμένο σημείο το αυτοκίνητο δεν έκλεινε την είσοδο του νομίμου υπογείου χώρου στάθμευσης, μόνο τμήμα μιας από τις όχι και τόσο νόμιμες θέσεις στάθμευσης. Γενικότερα, πινακίδα για απαγόρευση της στάθμευσης δεν υπάρχει καμία.
Η κλήση κατά τη γνώμη μου είναι άκυρη. Κάνω λάθος;
-
το 1-1,5 μέτρο από το κράσπεδο είναι της νομαρχίας-δήμου... δε θυμάμαι ακριβώς.
από εκεί και πέρα, είναι του οικοπεδούχου... -
Ο χρήστης PeterPan έγραψε:
το 1-1,5 μέτρο από το κράσπεδο είναι της νομαρχίας-δήμου... δε θυμάμαι ακριβώς.
από εκεί και πέρα, είναι του οικοπεδούχου...Το σκέφτηκα κι αυτό αλλά θυμάμαι να έχει αναφερθεί ότι η αστυνομία δεν μπορεί με ένα απλό τηλεφώνημα να κάνει κάτι (π.χ. βεβαίωση κλήσης) για στάθμευση σε ιδιωτικό χώρο.
-
ο οικοδομικος κανονισμος λεει οτι εχεις δικαιωμα για εισοδους εξοδους το 50% της προσοψης του κτιριου με μινιμουμ 6 μετρα σε προσοψεις που ειναι λιγοτερο απο 12 μετρα.
απο τις φωτο που εχεις φαινεται οτι νομιμο πρεπει να ειναι το σημειο που ειναι οριοθετημενο με τις κιτρινες γραμμες.
τα υπολοιπα που φαινονται με πλακες κατω πρεπει να ειναι δικια του πατεντα μιας και το αλλο σπιτι που φαινεται στο βαθος εχει αφησει τον ιδιο ελευθερο χωρο μπροστα του μεχρι την ρυμοτομικη γραμμη.
απο κει και περα μια επισκεψη στην πολεοδομια θα σου λυσει την απορια. τι θα γινει δεν μπορεις να ξερεις.
λογικα καποιο λαδακι θα πεσει σε υπαλληλο γιατι το πιθανοτερο ειναι να εχει και αλλες παρανομιες οσο αφορα ημιυπαιθριους χωρους που εχουν κλειστει.
αν δεν πεσει λαδακι θα φανε ενα χοντρο προστιμο.το σιγουρο ειναι οτι αν βρεις τον αριθμο αδειας της οικοδομης μπορεις απο μια κατοψη του ισογειου να βρεις ποσες θεσεις εχει δηλωμενες στην πολεοδομια και να κανεις τις κινησεις σου
Νομοθεσία περί πάρκινγκ