-
Ο χρήστης REALZEUS έγραψε:
Πρέπει να είσαι ο μόνος που δεν βρήκε κάτι ιδιαίτερο στην Giulietta.
Σε σχεση με τη 1 με Μ αναρτηση κτλ. γιατι να του κανει εντυπωση το προσθιοκίνητο;
Καλυτερο μπροστινο, ταχυτερο τιμονι, πιο κοφτερες αντιδρασεις και πιο αναλαφρο πατημα η Αλφα.
Sent from my Neo V using Tapatalk.
Τα χεις οδηγήσει;
Γιατί εγώ δεν έχω οδηγήσει κανένα απ τα δύο, αλλά μου φαίνεται εξαιρετικά δύσκολο ένα μπροστοκίνητο να έχει καλύτερο μπροστινό σύστημα από ένα πισωκίνητο. -
Φυσικά και τα έχω οδηγήσει και τα δύο.
Giulietta 120 και 170 με σπορ ανάρτηση και 17άρες και 116 Urban αλλά με την έξτρα σπορ ανάρτηση, χειροκίνητες και οι δύο. Πιο πολεμική η Alfa, πιο ταξιδιάρα η BMW. Στο ίδιο συμπέρασμα με μένα κατέληξαν και όσα περιοδικά έχω διαβάσει.
-
Πάντως 'έχει ένα πόντο' ο συνφορουμίτης Dasimo σε κάποια πράγματα που έγραψε 2-3 σελίδες πιο πρίν. Πηγαίνοντας χθές στην έκθεση στο Ελληνικό και μπαίνοντας μέσα ποιοτικά ενώ είναι εξαιρετικό-καλύτερο απο Φόκους που είχα δεί στην αντιπροσωπεία της Φόρντ στα Σεπόλια σχεδόν απέναντι απο την Ωμέγα της Σιτροέν- δύσκολα βλέπεις ουσιαστικές διαφορές απο C4. Χωροταξικά στα ίδια περίπου επίπεδα με το γαλλικό.
Κάνοντας και μια σύγκριση με το Μεγκάν, το τελευταίο και ποιοτικά αλλά και σε χώρους δεν πιάνει τα δυό προαναφερθέντα. Ειδικά στο θέμα των πίσω χώρων μπορεί και να συνιστά αιτία απόρριψης νωρίς-νωρίς για κάποιον υποψήφιο αγοραστή μικρομεσαίου.
-
Φυσικά και τα έχω οδηγήσει και τα δύο.Giulietta 120 και 170 με σπορ ανάρτηση και 17άρες και 116 Urban αλλά με την έξτρα σπορ ανάρτηση, χειροκίνητες και οι δύο. Πιο πολεμική η Alfa, πιο ταξιδιάρα η BMW. Στο ίδιο συμπέρασμα με μένα κατέληξαν και όσα περιοδικά έχω διαβάσει.
Και μετά λένε ότι τα περιοδικά τα παίρνουν απο το VAG.
Στο μόνο που συμφωνώ με αυτά που έγραψες πιο πριν είναι ότι η gulietta έχει όντως πιο ανάλαφρο πάτημα. Αν δεν το ξέρεις το αυτοκίνητο το πας πιο εύκολα πολύ γρήγορα σε σχέση με την BMW (αν και για αυτό μπορεί να έφταιγα εγώ που ένιωθα μία ανασφάλεια με την πίσω κίνηση). Προσωπικά πάντως ούτε κοφτερό τιμόνι είδα στη gulietta ούτε ιδιαίτερη αίσθηση και ξαναλέω απορώ με αυτούς που υποστηρίζουν/γράφουν τέτοια πράγματα. Σε σχέση με το Golf 6 του αδελφού μου είναι καλύτερη δεν λέω αλλά δεν είναι και χαοτική η διαφορά. Ούτε καν ένα κλικ, όπως θα έγραφαν παλιαότερα και οι 4Τροχοί.
Τέσπα μπορεί να κάνω και λάθος. Άλλωστε όπως έγραψα και αρχικά εκφράζω προσωπικές απόψεις. -
...Για το θεμα αυτο τα εχουμε ξαναπει νομιζω...Προσωπικα και εγω βρηκα την Giulietta 170 (distinctive, με 17αρες αλλα χωρις σπορ αναρτηση, και χωρις 4πιστονες) πιο σπορτιφ απο την αντιστοιχα 'απλη' νεα σειρα 1, με 17αρες ζαντες...
Βεβαια μια αλλη σειρα 1 με σπορ αναρτηση και εξτρα κοντη κρεμαγιερα που οδηγησα, ειχε πολυ πιο σπορ αισθηση, ξεκαθαρα μου φανηκε καλυτερη απο την distinctive Giulietta. Το θεμα ομως ειναι οτι δεν εχω δυστυχως οδηγησει την αντιστοιχη -με σπορ πακετο- Iταλιδα για να εχω ξεκαθαρη αποψη.
Κοντολογοις, επειδη το διαπιστωνω συχνα και στα συγκριτικα περιοδικων, (που συνηθως οι διαθεσιμες εκδοσεις διαφερουν μεταξυ τους, αλλα παραλληλα δυστυχως αυτο ΔΕΝ τονιζεται) εχει σημασια, ΠΟΙΑ εκδοση ειναι υπο δοκιμη στο καθε αυτοκινητο, και συνεπως σωστη και 'δικαιη' συγκριση νοειται σε παρομοιες -σε δυνατοτητα παραμετροποιησης στησιματος- εκδοσεις. Εκει τα πραγματα μπορει να εχουν εντελως διαφορετικο συμπερασμα......Στα του Golf VII, σιγουρα οι πρωτες εντυπωσεις δοκιμαστων, δειχνουν καλες, συνολικα βελτιωμενη αισθηση στην οδηγηση, αλλα και παλι, με το σταγονομετρο, οσο...λιγο ακριβως χρειαζεται, ωστε να υπαρχει 'χωρος' για το νεο Leon ( )
αλλα και τις πιο σπορτιφ s-line εκδοσεις του νεου Α3...
Φυσικα ακομα και ετσι, πιστευω και εγω οτι ηδη η Giulietta προκρινεται (κερδιζει δηλαδη και το νεο Golf σε συνολικη οδηγικη αισθηση, και μεχει να δουμε εαν το τελευταιο χανει και απο το νεο focus) και μπαινει σφηνα -για το οδηγικο κομματι τουλαχιστον- στην επομενη, premium μικρομεσαια κατηγορια, με την A-class, το V40, την νεα 1, και το νεο Α3... -
Τοσο καλη ειναι η Αλφα ρε παιδι μου κ εγω την εδωσα (κ ειχε κ σπορτ αναρτηση)! Εγω πχ ειδα το οτι εκει που αλλα αμαξια* κρατανε την τροχια τους σε πατημενη στροφή των 100χαω με λεπτη εγκαρσια ανωμαλια, η Αλφα εβγαινε στη μιση διπλα λωριδα λες κ εχει ημιακαμπτο. Ξυραφενια ναι, σιγουρα είναι η Αλφα, και όντως στο καλο ταρμακ σκίζει, όμως στη συνολική εμπειρία χάνει κατα κράτος.
*Σιροκο, Γκολφ, Λεον, Φοκους
-
Ο χρήστης astanapan έγραψε:
Τοσο καλη ειναι η Αλφα ρε παιδι μου κ εγω την εδωσα (κ ειχε κ σπορτ αναρτηση)! Εγω πχ ειδα το οτι εκει που αλλα αμαξια* κρατανε την τροχια τους σε πατημενη στροφή των 100χαω με λεπτη εγκαρσια ανωμαλια, η Αλφα εβγαινε στη μιση διπλα λωριδα λες κ εχει ημιακαμπτο. Ξυραφενια ναι, σιγουρα είναι η Αλφα, και όντως στο καλο ταρμακ σκίζει, όμως στη συνολική εμπειρία χάνει κατα κράτος.*Σιροκο, Γκολφ, Λεον, Φοκους
Γι' αυτό το λόγο την έδωσες? Την άλλαξες για κάποιο από τα άλλα 4 που δεν συμπεριφέρονται έτσι?
Πάντως κάτι έκανες λάθος γιατί το αμάξι έχει κουσούρια και μάλιστα αρκετά, αλλά ένα από αυτά δεν είναι η υποστροφή. Ίσα ίσα στην αρχή σε τρομάζει με το πόσο εύκολα βάζει τη μούρη μέσα στη στροφή και ακούει και ακαριαία σε διορθώσεις εντός της.
-
ο ανθρωπος ειπε οτι πεταγε μουρη σε τυχον εγκαρσια ανωμαλια του δρομου και οχι στα καλα καθουμενα,οπου και παλι παιζουν ενα σωρο λογοι....οπως τα λαστιχα,ποιοτητα δρομου(by Athens!!!)πχ
-
Ο χρήστης stefan147 έγραψε:
Τοσο καλη ειναι η Αλφα ρε παιδι μου κ εγω την εδωσα (κ ειχε κ σπορτ αναρτηση)! Εγω πχ ειδα το οτι εκει που αλλα αμαξια* κρατανε την τροχια τους σε πατημενη στροφή των 100χαω με λεπτη εγκαρσια ανωμαλια, η Αλφα εβγαινε στη μιση διπλα λωριδα λες κ εχει ημιακαμπτο. Ξυραφενια ναι, σιγουρα είναι η Αλφα, και όντως στο καλο ταρμακ σκίζει, όμως στη συνολική εμπειρία χάνει κατα κράτος.
*Σιροκο, Γκολφ, Λεον, Φοκους
Γι' αυτό το λόγο την έδωσες? Την άλλαξες για κάποιο από τα άλλα 4 που δεν συμπεριφέρονται έτσι?
Πάντως κάτι έκανες λάθος γιατί το αμάξι έχει κουσούρια και μάλιστα αρκετά, αλλά ένα από αυτά δεν είναι η υποστροφή. Ίσα ίσα στην αρχή σε τρομάζει με το πόσο εύκολα βάζει τη μούρη μέσα στη στροφή και ακούει και ακαριαία σε διορθώσεις εντός της.
Άστα να πάνε σε λέω...
-
Τοσο καλη ειναι η Αλφα ρε παιδι μου κ εγω την εδωσα (κ ειχε κ σπορτ αναρτηση)! Εγω πχ ειδα το οτι εκει που αλλα αμαξια* κρατανε την τροχια τους σε πατημενη στροφή των 100χαω με λεπτη εγκαρσια ανωμαλια, η Αλφα εβγαινε στη μιση διπλα λωριδα λες κ εχει ημιακαμπτο. Ξυραφενια ναι, σιγουρα είναι η Αλφα, και όντως στο καλο ταρμακ σκίζει, όμως στη συνολική εμπειρία χάνει κατα κράτος.*Σιροκο, Γκολφ, Λεον, Φοκους
μούτρα έχανε ή άνοιγε ουρά? τι σχέση έχει ο ημιάκαμπτος με μούτρα?
-
Την ειχες παρει καινουργια, ή ελαφρως μτχ?
Παντως οπως εγραψα πιο πανω, η distinctive με τις 17αρες, κατα την δικη μου διαπιστωση τουλαχιστον, ηταν στο οδηγικο κομματι, ξεκαθαρα πιο 'ζωντανη' και απο τα 4 αυτοκινητα που λες...
Τωρα επι του θεματος, εκανα μια μικρη βολτα τυπου 'γυρω απο το τετραγωνο' , με το νεο Passat hatchback, εεε, το Golf ηθελα να πω...
Θα μπορουσε ανετα να λεγεται ετσι, και ισως καταλαβαινε και ο κοσμος καλυτερα την φιλοσοφια που κρυβεται στο 7αρι...
Αυτο βεβαια ειναι και καλο, και κακο. Καλο γιατι πραγματι στο εσωτερικο, αλλα και σε επιπεδο φιλτραρισματος θορυβων, ποιοτητας κυλισης, θυμιζει -και παλι- την επομενη κατηγορια, αυτη των μεσαιων δηλαδη της φιρμας.
Κακο ομως, γιατι αυτοματως, εχει χαθει σχεδον εντελως, η οποια σπορτιφ αυρα ειχαν η προηγουμενη και ακομα περισσοτερο προ-προηγουμενη γενια, ακομα και απο την σχεδιαση του εσωτερικου.
Προκειται δηλαδη για ενα συνολικα πιο 'ωριμο' αυτοκινητο, κατι που καποιους θα ικανοποιησει, ενω αλλους θα δυσαρεστησει.Οσον αφορα παντως τους χωρους, αυτοι ηταν ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΟΙ , oχι μονο μπροστα που υπηρχε απλετος χωρος και σε φαρδος, αλλα και πισω, καθοτι καθισα στην θεση του οδηγου, και κατοπιν πισω απο αυτη, και δεν κρυβω οτι ειχα να αισθανθω ΤΟΣΟ ανετα, απο τοτε που ειχα κατσει δοκιμαστικα -με τον ιδιο τροπο- πισω απο ενα Opel Insignia...
Τωρα για τα της οδηγησης, δεν θα κατσω καν να μπω στον κοπο να γραψω στο οδηγησα, για 1,5χλμ βολτας.
Απλα απο την πλευρα μου, με οσα μπορεσα να καταλαβω απο αυτη την συντομοτατη επαφη τυπου 'σφηνακι' , τεινω να συγκλινω με τα οσα ειπαν οι περισσοτεροι δοκιμαστες.
Καλυτερο συνολικα σε αισθηση απο το 6αρι, το νιωθεις λιγο ελαφρυτερο, καπως πιο ευελικτο, σε αλλαγη κατευθυνσης, με καταπληκτικη ισορροπια μεταξυ ανεσης, αλλα και τυχον σπορτιφ αναζητησεων (με τροχους 205/55/16) , λιγο ακομα πιο βαρυ τιμονι, και...that's it.
Oσοι 'ψηνεστε' για το νεο Golf, προσπαθηστε να βρειτε σε καποιον αντιπ/σωπο (εαν υπαρχει) το 122αρι. Πιστευω οτι θα αποτελει το ιδανικο πακετο, για αυτο το αυτοκινητο, με μειωμενη καταναλωση χαρις τις εκτεταμενες αλλαγες στα εντοσθια του κινητηρα.
Με μια μικρη επιφυλαξη (καθοτι δεν το εχω οδηγησει, αλλα υποπτευομαι απο την μειωση βαρους, και την δουλεια-αναβαθμιση που εχει γινει στους κινητηρες) μεχρι και για τριμελη πχ οικογενεια θα προτεινα και το 1.2 /105ps. -
δεν αποκλειεται η πραγματικη ισχυς σε ολους τους κινητηρες να ειναι 10-20 αλογα παραπανω...
-
Ο χρήστης spiros έγραψε:
δεν αποκλειεται η πραγματικη ισχυς σε ολους τους κινητηρες να ειναι 10-20 αλογα παραπανω...Προσωπικα για τα +10αλογα ειμαι σχεδον σιγουρος. Ηδη εχει αποδειχτει αυτο σε δυναμομετρησεις παλαιοτερων Tsi...Τωρα για +20 δεν ξερω...Θα δουμε σε επερχομενες δυναμομετρησεις. Ετσι κι αλλιως παντως, οπως τα εχουμε ξαναπει, λογω φορολογησης στην Γερμανια με βαση την ιπποδυναμη, ειναι κοινο μυστικο μεταξυ Γερμανων κατασκευαστων,
το 'κλεψιμο' στην πραγματικη δυναμη, και η ελαφρως αυξημενη πραγματικη ισχυς σε σχεση με την ανακοινωσιμη.Κοντολογοις και χοντρικα, ηδη ξερουμε οτι συνηθως οι ανακοινωσιμες ιπποδυναμεις των περισσοτερων προσφατων Γερμανικων κατασκευων, ειδικα με turbo, αντιστοιχουν -μετα και απο τις απωλειες μεταδοσης- στους τροχους, και οχι στον στροφαλο, οπως συνηθως ισχυει/ισχυε για τα περισσοτερα μη Γερμανικα μοντελα...
-
σε πόσα 'άλογα' υπολογίζεις δλδ την απώλεια μεταδοσης;
-
Ο χρήστης Joe Bar Team έγραψε:
σε πόσα 'άλογα' υπολογίζεις δλδ την απώλεια μεταδοσης;Στα προσθιοκινητα που συζηταμε, γυρω στο 7-10%. Δεν την εχω υπολογισει εγω, ετσι εχει προκυψει απο τις διαφορες μεχρι στιγμης δυναμομετρησεις...
-
Για περάστε και από εδώ να διαβάσετε τι λέει ένας BMWδάκιας συμφορουμίτης για την 1 που λέγαμε... Με βρίσκει σύμφωνο αν και οδήγησα άλλη έκδοση της. viewtopic.php?f=15&t=31644&start=6765
-
Φυσικά και τα έχω οδηγήσει και τα δύο.Giulietta 120 και 170 με σπορ ανάρτηση και 17άρες και 116 Urban αλλά με την έξτρα σπορ ανάρτηση, χειροκίνητες και οι δύο. Πιο πολεμική η Alfa, πιο ταξιδιάρα η BMW. Στο ίδιο συμπέρασμα με μένα κατέληξαν και όσα περιοδικά έχω διαβάσει.
Όπως είπα και πριν, δεν έχω οδηγήσει κανένα απ τα δύο. Δε σε αμφισβητώ, απλά μου έκανε εντύπωση (συν οτι είσαι ιταλόφιλος του κερατά )
-
Πάντως ρε παίδες το έκανα κατά λάθος και χαμογέλασα...δείτε την φωτογραφία στο πρώτο ποστ του παρόντος θέματος στη σελίδα 1...3,5 χρόνια πριν η φωτογραφία και ουσιαστικά αυτό έβγαλαν στην παραγωγή! Ειδικά τα φώτα...
-
Ο χρήστης spyros.s έγραψε:
Πάντως ρε παίδες το έκανα κατά λάθος και χαμογέλασα...δείτε την φωτογραφία στο πρώτο ποστ του παρόντος θέματος στη σελίδα 1...3,5 χρόνια πριν η φωτογραφία και ουσιαστικά αυτό έβγαλαν στην παραγωγή! Ειδικά τα φώτα...Αυτο δεν το ειχα προσέξει
Ενδιαφέρουσα παρατηρηση -
Μπορεί να μην είναι άμεσο σχόλιο για το αυτοκίνητο αλλά το αναφέρω...οι Αμερικάνοι του car and driver σε τεστ του καινούργιου γκολφ 7 πέρα από τα σχόλια για το αυτοκίνητο, παραπονούνται γιατί σε αυτούς θα αργήσει να πωλείται και θα έχουν το γκολφ 6 για αρκετούς μήνες ακόμα και αναφέρουν:
'Whether Golf v7.0 will end up on future iterations of our hallowed list has a lot to do with how much of the European version we drove is forthcoming. We could regale you with all manner of impressive details and numbers—for instance, VW says it has shed some 50 pounds from the body structure through the use of more high-strength steel and some advanced manufacturing techniques—but it’s probably more prudent to wait (and wait) and see exactly what the Germans have planned for us. Did we mention that even Greece gets the new Golf next month?'
υ.γ. που να ξέραν και τις τιμές στο Greece πάντα σε σύγκριση με τις δικές τους....
VW Golf VII