-
Ο χρήστης tim έγραψε:
Σωστος ο babis . Ο 'καθενας' θεωρει ποιο αξιοπιστο και ποιο γκλαμουρια το γερμανικο ( BMW, Mercedes αλλά ακομη και VW) οχι γιατι το πιστευει τοσο ο ιδιος αλλα καθε αλλος/η που δεν το ψαχνει και τοσο με το αυτοκινητο . Αρα καταληγουν ολοι να περνουν γερμανο ενω ολοι ξερουν οτι τον ακριβοπληρωνουν . Ειναι κρυφο μυστικο που ολοι το γνωριζουν και κανεις δεν το παραδεχεται . Δικη μου αποψη .
Αυτα παντα φιλικαΟποιος αγοράζει νομίζοντας ότι έχει κάνει συμβόλαιο με το 'θεό της αξιοπιστίας' είναι εκ των προτέρων βλαξ. Είτε αγοράζει γερμανό, είτε ιάπωνα, είτε γάλλο, είτε κορεάτη, είτε κινέζο, είτε μογγόλο!!!
Πάντα παίζεις με **ΠΟΣΟΣΤΑ **κι ελπίζεις να πέσεις στην πλειοψηφία. Τώρα τι να κάνουμε που τα ποσοστά των γερμανών (όχι όλων, και όχι το ίδιο) είναι καλά;;;
-
Συμφωνω , και με τους δυο (Petros ,Tiger)
Tiger παντως νομιζω οτι για αυτα που προσφερει μια μερσεντα ειναι πιο λιγα ποα αυτα ενος σααβ στα ιδια χρηματα . -
Ο χρήστης Tiger έγραψε:
Σωστος ο babis . Ο 'καθενας' θεωρει ποιο αξιοπιστο και ποιο γκλαμουρια το γερμανικο ( BMW, Mercedes αλλά ακομη και VW) οχι γιατι το πιστευει τοσο ο ιδιος αλλα καθε αλλος/η που δεν το ψαχνει και τοσο με το αυτοκινητο . Αρα καταληγουν ολοι να περνουν γερμανο ενω ολοι ξερουν οτι τον ακριβοπληρωνουν . Ειναι κρυφο μυστικο που ολοι το γνωριζουν και κανεις δεν το παραδεχεται . Δικη μου αποψη .
Αυτα παντα φιλικαΜετραει και ο παραγων μεταπωληση.Οταν τα γερμανικα εχουν μεγαλυτερη ζητηση,προτιμα ο αλλος να παρει ενα αυτοκινητο που θα χασει λιγοτερη αξία στον χρόνο.Τα λεφτα παντως νομιζω (χωρις να ειμαι σιγουρος) οτι δεν εχουν διαφορα, δηλαδη οι τιμες μεταξυ SAAB και γερμανικων ειναι ίδιες.Οποτε ειναι λογικο να παρεις αυτο με την καλυτερη μεταπωλητικη αξία.
Κότα-αυγό!
-
Άρα καταλήγουμε πως ένας μεταχειρισμένος Σουηδός είναι πολύ καλή αγορα
-
Ο χρήστης inimic έγραψε:
Άρα καταλήγουμε πως ένας μεταχειρισμένος Σουηδός είναι πολύ καλή αγοραΔεν θα βρεις εύκολα Σουηδο όμως.Εγω ειχα βρει έναν με κατι ασχετες ζάντες της πλάκας,γρατζουνισμένο σε καθε εκθετο σημείο,και 230.000χλμ στο κοντέρ.
Επιπροσθέτως,εσχάτως τιθεται και θέμα χρεωκοπίας της GM. -
Ο χρήστης inimic έγραψε:
Άρα καταλήγουμε πως ένας μεταχειρισμένος Σουηδός είναι πολύ καλή αγοραΣτην Ελλάδα;; Φυσικά!
-
Σουηδοί πιλότοι...
http://media1.break.com/content/saabteam.wmv -
9-7X Aero με ζάντες 24'
-
Ανοίγω αυτό το θέμα για όλους τους φίλους και ιδιοκτήτες αυτής της μάρκας που περνάει δύσκολες ώρες σε σημείο που οι 4Τ να τη θεωρούν παρελθόν...και να βάζουν θέμα που ανοίτηκε για αυτήν στα 'Περί αυτοκίνησης' όπως για τις πινακίδες κυκλοφορίας....Εδώ λίγα λόγια για την ιστορία της
Η ιστορία της εταιρείας ξεκινά με την κατασκευή αεροσκαφών για την σουηδική πολεμική αεροπορία το 1937. Με το τέλος του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου η Saab άρχισε να επεκτείνεται στον χώρο του αυτοκινήτου και το 1944 ξεκίνησε να δουλεύει πάνω στο πρώτο επιβατηγό της, το δίχρονο Project 92, που βγήκε στην αγορά το 1949 ως Saab 92. Το 1952 το αυτοκίνητο δυνάμωσε, βελτιώθηκε και μετονομάστηκε σε Saab 93, ενώ τα υπόλοιπα χρόνια η εταιρεία καθιέρωσε τη γνωστή της τραπεζοειδή μάσκα και συνέχισε να αναβαθμίζει τα αυτοκίνητά της.
Πρώτο της υπερτροφοδοτούμενο αυτοκίνητο ήταν το 99 στα τέλη του ’60, ενώ το 1976 οι πωλήσεις της εταιρείας έφταναν ήδη τις ένα εκατομμύριο μονάδες. Το 1978 η Saab έκλεισε συμφωνία συνεργασίας με την Fiat, η οποία γέννησε τις Alfa Romeo 164, Lancia Thema και Fiat Croma, αλλά και το Saab 9000. Η Saab συνάντησε δυσκολίες τα επόμενα χρόνια και μέσα στην δεκαετία του 1980 έκανε προσπάθειες να ορθοποδήσει, αλλά τελικά δεν απέφυγε την εξαγορά από την GM.
Ωστόσο, υπό την διοίκηση της εταιρείας από τις Η.Π.Α. δημιουργήθηκε το Saab 900, που έφερε κέρδη στην εταιρεία μετά από επτά ολόκληρα χρόνια. Ακολούθησαν μοντέλα όπως τα νέα 9-3 και 9-5, αλλά και το SUV 9-7Χ, που έδωσαν στην Saab μεγάλο κύρος και οικονομικές ανάσες. Σήμερα η Saab ετοιμάζει ένα νέο crossover, ενώ συνεχίζει την ανάπτυξη πρωτοποριακών τεχνολογιών προσπαθώντας να βελτιώσει σε δύσκολους καιρούς την θέση της στην αγορά.
Το θέμα ενώθηκε με παλαιότερο [mod cmarin]
-
Tο νέο 9-5
-
αμερικανιά..
-
Αρκετα σχεδιαστικα στοιχεια απο τα πρωτοτυπα aero x κτλ αλλα πολυ photoshop οι συγκεκριμενες φωτο...
Edit: Δεν νομιζω οτι συμφερει το σουηδικο κρατος να κλεισει η εταιρεια...δεν ειναι μονο οι εργαζομενοι σε αυτην αλλα και ολες οι περιφερειακες εταιρειες που την προμηθευουν οποτε μιλαμε για τεραστιο κοστος.
-
Nα και εικόνα από το πρωτότυπο κατά τη διάρκεια δοκιμών...
αρκετά διαφορετικό από τις φωτό...
-
Συνεργειο θα σου προτεινα αυτο στην κηφισιας.Εγω εχω ενα Saab 9-5 2λιτρο τουρμπο 192 αλογα και ειμαι απολυτα ευχαριστημενος το αυτοκινητο δεν μου εχει βγαλει καθολου προβληματα εχει κανει 240.000 χιλιομετρα και δουλευει ακομα σαν καινουριο.επισης απο εξοπλισμο ειναι φουλ.
-
Παιδια καλησπερα,
Βλεπω οτι σιγσ σιγα μαζευομαστε και γινομαστε ολο και πιο πολλοι οι κατοχοι...Ποτε θα κανονισουμε ενα κοντινο ταξιδακι με τα αμαξια..... ?Γιαννη
-
Σημερα το παρελαβα το XWD μαγκες....το ετρεξα στον περιφερειακο της πολης μου και οι 1ες εντυπωσεις μου ειναι πολυ θετικες...και τραβηγμα,και κρατημα,και σωστη ηχομονωση!οπως ακριβως στο test drive! αν ηξερα τον τροπο πως να ανεβασω καμια φοτο θα το κανα....
-
Οδηγω ένα saab 9.3 ss 175 hp εδω και 9 μηνες. Οι εντυπώσεις μου είναι:
- Γκάζι απεριόριστο
- Ροπή άφθονη (μια μικρή υστέρηση μεταξύ 1750-2000 στροφές), σε παρακαλάει για προσπέραση με μια ταχύτητα παραπάνω
- Στήσιμο πολύ καλό (ίσως και να γέρνει λίγο παραπάνω σε στροφές Εγνατίας με πάνω από 160 χλμ, λόγω μαλακής ανάρτησης)
- Άκουσα τρίξιμο στο ταμπλό 3-4 φορές με ταχύτητα 50 χλμ
- Άνεση, σχεδιασμός, στήριξη καθισμάτων, δερμάτινα καθίσματα, πρακτικότητα θηκών, xωρητικότητα πορτ-παγκάζ, ομορφιά κεντρικής κονσόλας και εσωτερικού άριστα
- Αίσθηση τιμονιού και κιβωτίου πολύ καλή (απορώ γιατί ακούγεται από περιοδικά κάτι διαφορετικό)
- Φρένα πολύ δυνατά (άκουσα 1 τρίξιμο μετά ταξίδι 5 ωρών για μία φορά)
8.Κατανάλωση: Μετά από 8 μήνες -για 1η φορά- είδα 9.2L/100 km, συνήθης κατανάλωση στον αυτοκινητόδρομο με 6η και 150 από 9.5-9.8 l/km.
Αυτά τα ολίγα
-
Χωρις Λογια........
http://www.saabcentral.com/forums/showt ... 22&page=13
-
Ένα αφιέρωμα στους οδηγούς της Saab και τη σχέση τους με τη μάρκα και τα αυτοκίνητά της από τους FT.
http://www.ft.com/cms/s/2/3ba64a08-74ea-11de-9ed5-00144feabdc0.html -
Δοκιμάζεται σύστημα ασφάλειας στη saab με ηχητικές και οπτικές ενημερώσεις οδηγού...
http://www.saab.com/global/en/start#/wo ... ousel:all/
Saab Forum