-
Ο χρήστης twingo έγραψε:
ford S-MAX , VW Touran Tsi,
Δες και κανα StationFord s-max ισον δύλιτρο άρα απαγορευτικό κόστος χρήσης. Τα station μου φέρνουν ρε παιδιά πρός «νεκροφόρες» ποτέ μου δεν τα συμπαθούσα.
αυτό τον καιρό παίζει μια προσφορά που στα ford έχουν -10% της τιμής τους και 10 χρόνια δωρεάν Service.
Άρα τα +200€ της εφορίας τα κερδίζεις από το Service. Αν έχεις χώρο να το παρκάρεις το SMax, για οικογενειακό είναι άψογο. Εναλλακτικά πας σε Touran Tsi (δεν με τρελαίνει το σχήμα του) και το ALTEA, που έχει μέτρια πλαστικά .... ή το XL που είναι κακάσχημο ...... Δες και το Volvo V50 1.8, κάνε test drive (Δεν βάζει φωτιά στο δρόμο) που με το μεσαίο επίπεδο εξοπλισμού, και που με την έκπτωση που παίζει είναι κοντά στο μπάτζετ σου (κι αυτό έχει 10χρόνια δωρεάν Service).Golf plus ? Mazda6 ίσως ?
-
Ο χρήστης akrovatis1979 έγραψε:
παντως προσεχε τη φορντ...
Τι εννοείς?
οτι η 'φυγη' απο τη ρενω προς ενα φορντ δε σημαινει καλυτερο μελλον σε θεμα επισκεψεων σε συνεργειο...απλως να κανει ενδελεχη ερευνα για το μοντελο που τον απασχολει!
-
Ο χρήστης Krusenstern έγραψε:
Το touran δεν το έχω δεί λόγω σχεδίασης όπως και εσύ είπες τούβλου. Σε συγκριτικά έχει πάει όντως καλά. Το Altea Xl με φόβησαν όντως τα σκληρά πλαστικά.
Το Touran είναι πραγματικό εργαλείο, απίθανο από κάθε άποψη. Αν οδηγήσεις ένα με DSG, θα ξεχάσεις ό,τι ήξερες. Τα πλαστικά, δυστυχώς, δε μπορούμε να τα κρίνουμε από τη σκληρότητα. Όλα τα Altea που πέρασαν από τους 4Τ πάντως, είχαν διάρκεια χωρίς να κάνουν τσικ.
Θα προσπαθήσω να πάω αύριο το απόγευμα να δώ το touran και ίσως και το quashqai, και θα κοιτάξω τελευταία και για το C-max.
-
Ο χρήστης adis4gr έγραψε:
παντως προσεχε τη φορντ...
Τι εννοείς?
οτι η 'φυγη' απο τη ρενω προς ενα φορντ δε σημαινει καλυτερο μελλον σε θεμα επισκεψεων σε συνεργειο...απλως να κανει ενδελεχη ερευνα για το μοντελο που τον απασχολει!
Ο λόγος ακριβώς που εγγράφηκα στο site ηταν για να βρώ πληροφορίες από κάποιους με μεγαλύτερη πείρα από εμένα στο θέμα αυτοκίνητο.
Πάντως σε όλες τις αντιπροσωπίες που έχω πάει μέχρι στιγμής ρωτώ για τις εγγυήσεις το κόστος συντήρησης και ζητώ να με ενημερώσουν και εγγράφως.
Τα λεφτά μας θα δώσουμε. -
Α! Και σου τα δίνουνε εγγράφως?
Καλή φάση.Εγώ πάντως τους έχω γειώσει γενικώς και κάνω τα σέρβις μου σε δικό μου συνεργείο και είμαι και πάνω από το αυτοκίνητο όλη την ώρα που το δουλεύει και νοιώθω καλύτερα και με τον εαυτό μου.
Γιατί αυτοί από ότι είδα στο πρώτο service, συγγνώμη για το χαρακτηρισμό, αλλά είναι λιγάκι λωποδύτες...
-
Ο χρήστης akrovatis1979 έγραψε:
Α! Και σου τα δίνουνε εγγράφως?
Καλή φάση.Εγώ πάντως τους έχω γειώσει γενικώς και κάνω τα σέρβις μου σε δικό μου συνεργείο και είμαι και πάνω από το αυτοκίνητο όλη την ώρα που το δουλεύει και νοιώθω καλύτερα και με τον εαυτό μου.
Γιατί αυτοί από ότι είδα στο πρώτο service, συγγνώμη για το χαρακτηρισμό, αλλά είναι λιγάκι λωποδύτες...
Συμφωνώ και όπως λέει και ο λαός «όποιος καεί απ' τον χυλό φυσά και το γιαούρτι»
-
Δες και το multipla
Eιδικά το diesel είναι καταπληκτικό -
Honda FRV
-
που είναι 6θέσιο !!!
-
Θα σου λεγα να το ξανασκεφτείς για S-Max. Διαφορετικά touran ή c-max.
-
Το γκολφ πλας ειναι πολυ καλη επιλογη. Ανετα καλυπτει απο χωρους μια 4μελη οικογενεια χωρις να ειναι μαουνα. Αν θελεις περισσοτερους χωρους, δες το τουραν και το αλτεα xl. Επισης, μιας και αναφερθηκε παραπανω, αν πας να δεις το qashqai προσεξε και το νεο 7θεσιο (qashqai+2).
-
C4 Picasso?
-
Ο χρήστης GeZ έγραψε:
C4 Picasso?Ο ορισμός του πολυμορφικού, σήμερα. Χώροι, χρηστικότητα, απίστευτα καθίσματα, άνετη ανάρτηση, εξαιρετικά φρένα. Όμως, σαν 1,8 δεν πάει μέτρο (ξεχάστε τα άλογα... ροπή τίποτα), σαν δίλιτρη πάει ΟΚ αλλά πωλείται μόνο με ημιαυτόματο σασμάν και κοστίζει ΠΟΛΛΑ. Ως 23k θέλει να δώσει ο φίλος.
-
Μια συμβουλή: ΜΗΝ κοιτάς 5θέσια δήθεν 'πολυμορφικά'. Εφόσον είστε 6μελης οικογενεια το να έχεις 5 θεσιο αυτοκίνητο είναι πήξιμο. Ρηξε καμιά ματιά σε προηγουμενης γενιας (2001-2007?) Galaxy/Sharan/Alhambra, υπερανετες θέσεις (και η 3η σειρά). Καινε αρκετά, δεν πάνε ιδιαίτερα γρήγορα αλλά η οικογένειά σου μέσα δεν θα είναι τσουβαλιασμένη και σίγουρα μερικές φορές θα μπορέσεις να πάρεις ένα-δύο άτομα (παππουδες, γιαγιαδες) παραπάνω αν χρειαστεί.
Edit: Επίσης αν το φέρεις απο Γερμανία ή Βέλγιο δεν νομίζω να σου κοστίσει πάνω απο 15χιλ συνολικά. Τα βενζινοκίνητα Galaxy 2,3 και Sharan/Alhambra 1,8T ακριβώς επειδή είναι βενζινοκίνητα πωλουνται σε τιμές ξεφτίλα, δεν πληρώνεις και τέλος ταξινόμησης...Αν ήμουν στην θέση σου θα ήταν μονόδρομος.
-
Η ιδεα του pathos ειναι πολυ καλη αρκει βεβαια να μην εχεις απορριψει την ιδεα του μεταχειρισμενου ,alhambra,sharan,galaxy,c8, espace( ειναι renault ok) ειναι πολυ πιο ανετα πιστευω για τους γονεις και τα 4 παιδια τους ,να σου ζησουν!
-
Καλησπέρα και πάλι.
Ευχαριστώ όλους ειληκρινά για τις απαντησεις σας και τον χρόνο που δαπανάτε για να με βοηθήσετε.
Να ξεκαθαρίσω κάτι από δικό μου λάθος φάνηκε οτι είμαστε πολυμελής οικογένεια, ζητώ συγνώμη αυτή την στιγμή είμαστε 3 και σκοπεύουμε να γίνουμε 4. (σύνολο ενήλικες -παιδιά).
Λοιπόν πήγα σήμερα όπως είπα και εχθές πήγα και είδα με την σειρά το Τouran και μετά το Quashqai.
Στην αντιπροσωπία που πήγα (karenta) είχαν μόνο το cross Touran τα οποίο για να πώ την αμαρτία μου μου άρεσε. μεγάλους χώρους, καλή κατασκευή και βέβαια το πόρτ μπαγκάζ αεροδρόοοοοομιο (έκδοση highline).
Τελοσπάντων μου άρεσε, αν και δεν γνωρίζω σχεδιαστικά αν υπάρχει μεγάλη διαφορά μεταξύ του cross και του «απλού».
Μετά πήγα και είδα το Quashqai και το 5 θέσιο και το 7 θέσιο. Δέν μου ήταν αδιάφορο αλλά σκεφτόμουν το touran (άκου πράγματα εγώ που το έλεγα τούβλο).
Σκέφτομαι και την λύση της εισαγωγής μεταχειρισμένου μιάς και η highline «με το κλειδή στο χέρι» πήγαιναι στα 26.158 €.
Απλά και στους δύο όταν ρώτησα για το κόστος συντήρησης μου λέγανε @#$%^&*** (κινέζικα)
Αυτά. -
για κανα peugeot 207RC SW .... τι θα έλεγες ..? αρχίζω να το συμπαθώ τελευταία ......
-
Συνφορουμίτη καλή λευτεριά,
επειδή εκεί που ΄σαι ήμουνα (και δω που ΄μαι - 2 παιδιά 4 ετών και 3 ετών - σου εύχομαι να ΄ρθεις) να ξέρεις ότι το πολυμορφικό θα το χρειαστείς για 2 - 3 χρόνια το πολύ (τόσο θα χρειάζεσαι καρότσι, καρεκλάκι, παρκοκρέβατο) μετά τα παιδιά θα μεγαλώσουν και θα σου μείνει το ..μπαούλο.
Γιατί δεν παίρνεις ένα εξαιρετικό ..μεταχειρισμένο πολυμορφικό με τα λεφτά σου - όποιο γουστάρεις - αφού σε 3 χρόνια μπορείς να το πουλήσεις (και δε θα χάσεις και τα λεφτά του καινούριου) ή ένα εξαιρετικό ..καινούριο μικρομεσαίο με μια ωραιότατη μπαγκαζιέρα (+350 λίτρα) το οποίο μπορείς να το κρατήσεις όσο θες;
Αν πάλι τα ΄χεις σκεφτεί όλα αυτά τότε προσπερασέ τα και πάενε πάρε touran ή zafira. Είναι και τα δύο ότι πρέπει από χώρους, ασφαλή και αντέχουν στο χρόνο.
Ford = συνεργεία τόσο συχνά όσο σχεδόν τα renault.
ΥΓ: το σερβις των 60.000 χλμ του Peugeot 306 πήγε 300 € - δεν είναι όλα τα γαλλικά ίδια.
-
Ο χρήστης DANAOS_master έγραψε:
Συνφορουμίτη καλή λευτεριά,επειδή εκεί που ΄σαι ήμουνα (και δω που ΄μαι - 2 παιδιά 4 ετών και 3 ετών - σου εύχομαι να ΄ρθεις) να ξέρεις ότι το πολυμορφικό θα το χρειαστείς για 2 - 3 χρόνια το πολύ (τόσο θα χρειάζεσαι καρότσι, καρεκλάκι, παρκοκρέβατο) μετά τα παιδιά θα μεγαλώσουν και θα σου μείνει το ..μπαούλο.
Γιατί δεν παίρνεις ένα εξαιρετικό ..μεταχειρισμένο πολυμορφικό με τα λεφτά σου - όποιο γουστάρεις - αφού σε 3 χρόνια μπορείς να το πουλήσεις (και δε θα χάσεις και τα λεφτά του καινούριου) ή ένα εξαιρετικό ..καινούριο μικρομεσαίο με μια ωραιότατη μπαγκαζιέρα (+350 λίτρα) το οποίο μπορείς να το κρατήσεις όσο θες;
Αν πάλι τα ΄χεις σκεφτεί όλα αυτά τότε προσπερασέ τα και πάενε πάρε touran ή zafira. Είναι και τα δύο ότι πρέπει από χώρους, ασφαλή και αντέχουν στο χρόνο.
Ford = συνεργεία τόσο συχνά όσο σχεδόν τα renault.
ΥΓ: το σερβις των 60.000 χλμ του Peugeot 306 πήγε 300 € - δεν είναι όλα τα γαλλικά ίδια.
Για τα Peugeot θα συμφωνήσω έχει ο πατέρας μου το 307 (εξαιρετικό αυτοκίνητο) απλά όταν πηγαίνουμε κάπου, ειδικά στις διακοπές ή στους γιαγιάδες-παππού πέρνουμε την Άρτα και τα Γιάννενα, με το ένα παιδί τώρα αργότερα με το δεύτερο, φοβάμαι μήπως έχουμε θέμα.
Αυτό που φοβάμαι είναι μήπως πάρω αυτοκίνητο, είτε πολυμορφικό είτε κα΄ποιο άλλο και διαπιστώσω μετά οτι δέν μου κάνει. (πολύ μικρό, πολύ μεγάλο) καταλαβαίνεις. -
Tα Espace πάντως θεωρούνται ιδιαίτερα αξιόπιστα και ας είναι Renault
Αγορά πολυμορφικού