- 

Ερώτηση προς γνώστες καθώς είδα ένα Golf VI να κινείται νύχτα χθες βράδυ...οι προβολείς ομίχλης άναβαν εναλλάξ, μάλλον ανάλογα με τη θέση του τιμονιού...
Τι καινούριο κολπάκι είναι αυτό; Όταν οι προβολείς ομίχλης είναι ενεργοποιημένοι, ανάβει μόνο αυτός που βρίσκεται από τη μεριά που θέλουμε να στρίψουμε; Και όταν πάμε ευθεία είναι σβηστοί;
Δεν πρόλαβα να το παρατηρήσω καλά για να καταλάβω πώς δουλεύει, ούτε έχω ακούσει τίποτα...
Τουλάχιστον θα μας γλιτώσει από λίγη ταλαιπωρία από τους κάγκουρες που ανάβουν τα ομίχλης μες την πόλη, αν ανάβουν μόνο όταν στρίβει το αμάξι..
Δεν γίνεται να αλλάξεις ταχύτητα σε γερμανικό χωρίς να πατάς συμπλέκτη
Γίνεται, έχω βάλει δύο φορές όπισθεν χωρίς συμπλέκτη (κατά λάθος ) σε Golf V και την πήρε μια χαρά. Φυσικά δεν πατούσα γκάζι και μου έσβησε
 - 

Ο χρήστης iROC έγραψε:
εγω αυτο που θα ηθελα να καταλαβετε ειναι οτι τα τurbo δεν
τα περνεις για να πηγενεις 7000rpm για να αποδοσουν ουτε καν σε κοντρα (εκτος των φτερουγών ετσι)!!επομενος θα πρεπει να κοιτατε πιο αποδιδει καλητερα στο ευρος που χρησιμοποιειτε καθημερινα!!!δλδ1500-4000rpm αρα το 122 αρι ειναι οτι πρεπει!!επειδη ειχες τον 20vt θα σου ελεγα να ξαναριξεις μια ματια στον 2.0Τ (που ειναι ουσιαστικα ο αντικαταστατης, εκτος αν μιλαμε για 150αρη 20vt) και ξαναπες μου αν χρειαζεται ή οχι να πηγαινεις στις 7.000 οταν πας του σκοτωμου.
καμια σχεση τα 2 μοτερκαλο το ευρος για καθε μερα αλλα οταν τρεχεις να πας 7αρες
το evo παει 7600 αν θυμαμαι καλα
 - 

Ο χρήστης ArrowsFA1 έγραψε:
Τι καινούριο κολπάκι είναι αυτό; Όταν οι προβολείς ομίχλης είναι ενεργοποιημένοι, ανάβει μόνο αυτός που βρίσκεται από τη μεριά που θέλουμε να στρίψουμε; Και όταν πάμε ευθεία είναι σβηστοί;
ακριβώς αυτό...σε βοηθάει στονφωτισμό όταν 'κόβεις' πολύ το τιμόνι (πάνω από μισή περιστροφή αν θυμάμαι καλά) ή όταν 'κουμπώσεις' το φλας στην αντίστοιχη θέση (δεξιά ή αριστερά) ανάβει και το αντίστοιχο προβολάκι.
Αν έχεις αναμμένα τα προβολάκια όμως, ΔΕΝ αναβοσβήνουν.Το ίδιο 'κόλπο' χρησιμοποιεί και η mercedes εδώ και 2-3 χρόνια.
Βολεύει πολύ στην πόλη...
Από την άλλη ΑΝ έχεις adaptive xenon (που στρίβουν στις στροφές), είναι ψιλοάχρηστο αφού φωτίζει μόνο κοντά.ΥΓ:ξέρω ότι γίνεται σίγουρα σε Golf V και σε Α3 από το ~2006 και μετά (μάλλον αλλαγή εγκεφάλου πρέπει να έγινε το 2006).Δυστυχώς δεν έχω βρει ακόμα πώς το ενεργοποιείς μέσω vag com.
 - 

ειναι λιγο αστειο αυτο το πραγμα ομως..και μην κοροιδευομαστε ειναι ψιλοαχρηστο
και στα 207 υπαρχει επισης (σε gt φιλου τουλαχιστον)
 - 

A OK, δηλαδή αρκεί να έχει ενεργοποιημένα τα μεσαία και απλά όταν πας να στρίψεις ανάβει και το αντίστοιχο ομίχλης;
Και αν έχεις τραβήξει και το διακόπτη για τα ομίχλης, τότε μένουν μόνιμα αναμμένα;
Δεν ήξερα ότι γίνεται και στο V, ίσως κάποτε το ψάξω για πλάκα, αν και μου φαίνεται κι εμένα ψιλοάχρηστο.
 - 

Ο χρήστης ArrowsFA1 έγραψε:
A OK, δηλαδή αρκεί να έχει ενεργοποιημένα τα μεσαία και απλά όταν πας να στρίψεις ανάβει και το αντίστοιχο ομίχλης;Και αν έχεις τραβήξει και το διακόπτη για τα ομίχλης, τότε μένουν μόνιμα αναμμένα;
ακριβώς αυτό.
Δεν ήξερα ότι γίνεται και στο V, ίσως κάποτε το ψάξω για πλάκα, αν και μου φαίνεται κι εμένα ψιλοάχρηστο.
δεν φαίνεται...είναι ψιλοάχρηστο αφού δεν φωτίζουν τα προβολάκια πάνω από μισό μέτρο μπροστά σου.Για να κάνεις σοβαρή δουλειά, χρειάζεσαι adaptive lights, δηλαδή φώτα που στρίβουν στις στροφές, αλλιώς οκ...καλά είναι τα προβολάκια που ανάβουν, αλλά ενεργοποιούνται όταν κόβεις πολύ το τιμόνι (ενώ τα φώτα ακόμα κι αν το 'κόψεις' λίγο ) και ακόμα κι όταν ενεργοποιούνται φωτίζουν πολύ κοντά στο αμάξι που πρακτικά δε βοηθάνε σε σημεία πέραν της πόλης που πας με 5km/h
Για υποκατάστατο καλό είναι...αλλά δεν κάνει και πολύ δουλεια.
χρειάζεσαι vagcom για να αλλάξεις κάποια επιλογή μέσα στον εγκέφαλο για να το κάνει.Το έχω δει πάντως 'εν δράση' (από κοντά) σε Golf V GTi DSG (από τα πρώτα μάλιστα).Κατά τα άλλα είναι ψιλο-μούρη...
Δεν ξέρω...για κάτι τέτοιες μ@λ@κί@ς 'πεθαίνω'. , όπως το ότι μου φαίνεται πολύ γαμάτο όταν βάζω μπροστά και ρυθμίζονται αυτόματα τα φώτα και στο ύψος και στο πλάτος. - 

Είμαι για βόλτα με ένα φίλο φανατικό γιαπωνέζο, και έναν άλλον. Ο γιαπωνέζος μόλις έχει αγοράσει RX8, και το έχουμε παρκάρει μαζί με το Golf. Κάνω να φύγω ενώ οι άλλοι 2 είναι έξω από το αμάξι, και τους ακούω να έχουν σκάσει στα γέλια. Τι έγινε ρε του λέω; Έλα έξω να δεις, να καμαρώσεις τη γερμανική τεχνολογία σου. Σου κάηκε το ένα προβολάκι! Α, ναι, ε? Κάτσε να δεις πως θα το αναστήσω και θα κάψω το άλλο του κάνω.... Γενικά έχει πλάκα. Όπως και το άλλο με τα φώτα που είναι αναμμένα την ημέρα. Με έχουν σταματήσει αρκετές φορές και οδηγοί και πεζοί να μου πούνε ότι τα έχω ξεχάσει...
 - 

Ο χρήστης iROC έγραψε:
Για να ερθουμε εντος θεματος τωρα...ειχα δοκιμασει σε τεστ ντραιβ πριν παρω το δικο μου golf 6 τσι 122 ενα σιροκο με τον 160 αρι ενταξη εχουν μια διαφορα 100 κιλων αλλα θα περιγραψο τα περι κινητηρα οπος καταλαβα κ σε αμεση συγγριση με τον 20vt ως κατοχος κ 'γνωστης ' συμπεριφορας turboμοτερακιων εχω να πω πως 1ο στα τurbo το ωφελιμο ευρος ειναι 1500-4000rpm για καθημερινη χρηση..κ σε ταξιδια ποτε σχεδον δεν προκητε να ξεπερασεις τισ 4000 rpm 2ο εγω αυτο που παρατηρισα στον 160ρι ειναι πολυ πιο αργοστροφος απο τον 122αρι .μεχρι να ανεβασει χλμ αστα να πανε στο φασμα που ανεφερα παντα!! κανενα απο τα 2 δεν εχει ξεσπασματα!!! ο 20vt απο τις 3000rpm δινει ρεστα μεχρι τις6000rpm
βλεπε 20βαλβιδος.πλεων ειναι εμφανη οτι εχει 'πεσει' πολυ εξελιξη στα τσι ετσι ολα ειναι ομαλα..
ο 122 αρις εχωντας ως 'νοοτροπια' το eficient dynamicks μια χαρα κ διχος δυσταγμο ανεβαζει στροφες για πλακα ετσι μαλιστα κ σε πολυ ενοχλυτικο βαθμο γιατι αν εχεις λιγο το ραδιο κ λιγο τα παραθυρα κλειστα η ηχομονοση αποροφαει σχεδον τα παντα!!!! βλεπε απολυτα τριγμεless περιβαλον εχει χαρακτηριστει εδω στο φορυμ!!ο 160 αρις μαλιστα και με 3η που προσπαθουσα να πιασω 140 km/h δεν ξερω αλλα μου εδινε μια αισθηση οτι δν τραβαει οπος θα περιμενα!!πολυ λαγκ για τα συγχρονα δεδομενα!!!!
και 3ον η καταναλωση 122αρι ειναι οντος κατα 1 λιτρο λιγοτερη απο τον 160αριεγω αυτο που θα ηθελα να καταλαβετε ειναι οτι τα τurbo δεν
τα περνεις για να πηγενεις 7000rpm για να αποδοσουν ουτε καν σε κοντρα (εκτος των φτερουγών ετσι)!!επομενος θα πρεπει να κοιτατε πιο αποδιδει καλητερα στο ευρος που χρησιμοποιειτε καθημερινα!!!δλδ1500-4000rpm αρα το 122 αρι ειναι οτι πρεπει!!Σιγουρα ο 160αρης tsi με τον 20βαλβιδο εχουν διαφορα στο τραβηγμα,δε λεω αλλα δεν συμφωνω σε αυτο που λες οτι ρο μοτερ ψοφαει νωρις.Αν το αμαξι το κρατας στις 3000 στροφες και ξαφνικα πατησεις γκαζι,τοτε η επιταχυνση θα ειναι ακαριαια και κολλας στο καθισμα...αυτο που δεν αισθανεσαι στο ανοιγμα απο 0 χιλιομετρα ειναι το ξεσπασμα μετα τις 3000 αλλα αυτο εχει να κανει με την ομαλη λειτουργια του μοτερ,δεν ειναι αρνητικο,απλα ποτε δεν καταλαβαινεις τη μεταβαση απο το κομπρεσσορα στο τουρμπο.Το μονο αρνητικο για μενα ειναι η αργη αποκριση στο γκαζι,κατα τ'αλλα τον κινητηρα τον λατρευω.Σε προσφατη βολτα που εκανα με γκολφ 160,περα του οτι το σιροκκο παει λιγο καλυτερα,παρατηρησα την πιο αγρια λειτουργια του κινητηρα,προσεξα οτι εχει αλλο ηχο η εξατμιση και ο κομπρεσσορας ακουγεται πιο πολυ στο σιροκκο...δεν ξερω.Καταλαβα επισης πως το γκολφ ειναι εντελως αλλου προσανατολισμενο μιας και εχει καλυτερη ηχομονωση και πιο μαλακη αναρτηση,οπως και να το κανουμε το σιροκκο ειναι πιο πορωτικο
 - 

Είμαι πολύ περίεργος να έβλεπα πως θα πήγαινε το σιρόκο συγκριτικά με 160άρι golf DSG όμως...
 - 

Ο χρήστης Mark έγραψε:
Είμαι πολύ περίεργος να έβλεπα πως θα πήγαινε το σιρόκο συγκριτικά με 160άρι golf DSG όμως...Εχω δει 160αρι dsg σιροκκο με απλο και πανε σχεδον ιδια(!).Το μεγαλο Μειον του 7αριου dsg ειναι οτι δεν εχει Launch Control και πλεον οι διαφορες που υπηρχαν αναμεσα σε gti και gti DSG δεν υπαρχουν!Τουλαχιστον οχι τοσο μεγαλες οσο ηταν...
 - 

Ο χρήστης Mark έγραψε:
Είμαι για βόλτα με ένα φίλο φανατικό γιαπωνέζο, και έναν άλλον. Ο γιαπωνέζος μόλις έχει αγοράσει RX8, και το έχουμε παρκάρει μαζί με το Golf. Κάνω να φύγω ενώ οι άλλοι 2 είναι έξω από το αμάξι, και τους ακούω να έχουν σκάσει στα γέλια. Τι έγινε ρε του λέω; Έλα έξω να δεις, να καμαρώσεις τη γερμανική τεχνολογία σου. Σου κάηκε το ένα προβολάκι! Α, ναι, ε? Κάτσε να δεις πως θα το αναστήσω και θα κάψω το άλλο του κάνω...που να καταλάβουν αυτοί από ανώτατη και υπερ-εξελιγμένη τεχνολογία?
@jntaras
αυτό που λες με το θόρυβο του κινητήρα και την εξάτμιση, έχει σημασία τι χαρακτήρα ψάχνουν να δώσουν στο αμάξι οι κατασκευαστές.
Ο 20VT στο Leon (το προηγούμενο προφανώς) ίσα που ακουγόταν...ενώ η σκάστρα ήταν σχεδόν σα να μην υπήρχε.
Αγόρασε το Polo Gti (το προηγούμενο με τον 1.8Τ 20V με 150ps) ο αδερφός μου.
Εξάτμιση???Μιλάμε για θόρυβο που έκανε το δικό μου (προηγούμενο) αμάξι ΜΕΤΑ που έβαλα aftermarket εξάτμιση
Η σκάστρα ακούγεται πεντακάθαρα όταν το πιέσεις έντονα ενώ το σφύριγμα του turbo ακούγεται πολύ ακόμα και με κλειστά παράθυρα.
Όταν το άκουσα απ'έξω το αμάξι να περνάει από μπροστά μου, αν δεν ήξερα ότι είναι απείραχτο, θα ορκιζόμουν ότι ο ιδιοκτήτης του το έχει καγκουρέψει.
Και το ίδιο μοτέρ στο (προηγούμενο) leon και ήταν αθόρυβο...Τo Scirocco είναι πιο ζπορ και γι'αυτό του έχουν δώσει πιο 'άγρια' εξάτμιση.
Απο απόκριση στο γκάζι,παίζουν πολλά ρόλο (και το στυλ του οδηγού που έχει αποθηκεύσει ο εγκέφαλος και το καύσιμο και..και...και).
Το Golf το 160άρι πάει ελαφρώς πιο αργά και αν δεν είσαι ιδιοκτήτης είτε του 'τσιρότο' είτε του Golf, δεν μπορείς να καταλάβεις πιο πάει πιο γρήγορα. - 

Ο χρήστης Κάβουρας έγραψε:
....
που να καταλάβουν αυτοί από ανώτατη και υπερ-εξελιγμένη τεχνολογία?
@jntaras
αυτό που λες με το θόρυβο του κινητήρα και την εξάτμιση, έχει σημασία τι χαρακτήρα ψάχνουν να δώσουν στο αμάξι οι κατασκευαστές.
Ο 20VT στο Leon (το προηγούμενο προφανώς) ίσα που ακουγόταν...ενώ η σκάστρα ήταν σχεδόν σα να μην υπήρχε.
Αγόρασε το Polo Gti (το προηγούμενο με τον 1.8Τ 20V με 150ps) ο αδερφός μου.
Εξάτμιση???Μιλάμε για θόρυβο που έκανε το δικό μου (προηγούμενο) αμάξι ΜΕΤΑ που έβαλα aftermarket εξάτμιση
Η σκάστρα ακούγεται πεντακάθαρα όταν το πιέσεις έντονα ενώ το σφύριγμα του turbo ακούγεται πολύ ακόμα και με κλειστά παράθυρα.
Όταν το άκουσα απ'έξω το αμάξι να περνάει από μπροστά μου, αν δεν ήξερα ότι είναι απείραχτο, θα ορκιζόμουν ότι ο ιδιοκτήτης του το έχει καγκουρέψει.
Και το ίδιο μοτέρ στο (προηγούμενο) leon και ήταν αθόρυβο...Τo Scirocco είναι πιο ζπορ και γι'αυτό του έχουν δώσει πιο 'άγρια' εξάτμιση.
Απο απόκριση στο γκάζι,παίζουν πολλά ρόλο (και το στυλ του οδηγού που έχει αποθηκεύσει ο εγκέφαλος και το καύσιμο και..και...και).
Το Golf το 160άρι πάει ελαφρώς πιο αργά και αν δεν είσαι ιδιοκτήτης είτε του 'τσιρότο' είτε του Golf, δεν μπορείς να καταλάβεις πιο πάει πιο γρήγορα.Συμφωνω σε ολα
 - 

Ο χρήστης jntaras έγραψε:
Συμφωνω σε ολα
γι'αυτό όταν μπαίνεις στου φίλου σου το golf (το 160άρι) θα του λες ότι νομίζεις ότι το δικό του πάει πιο γρήγορα...
 - 

Ο χρήστης Κάβουρας έγραψε:
Συμφωνω σε ολα
γι'αυτό όταν μπαίνεις στου φίλου σου το golf (το 160άρι) θα του λες ότι νομίζεις ότι το δικό του πάει πιο γρήγορα...
Φυσικα...περα απο τη πλακα...σιροκακιας ειναι ο φουκαρας αλλα το γκολφ το εχουν για οικογενειακο (5θυρο κιολας) και δεν μπορουσε να κανει αλλιως
 - 

se sxesi me tin agora golf 122ps i tou 160ps....an to dei kapoios xrimatika...stis ekdoseis highline k twn 2 (anaferomai sta 3d k xwris dsg) einai 22000€ gia to 160ps kai 20350€ gia to 122ps...!me tn diafora omws na meiwnetai kata poly an sto 122ps prostheseis to proeraitiko esp(an kai kati akousa oti tha mpei ston vasiko eksoplismo opote dn pairnw kai orko)!yparxoun kapoies alles diafores se epipedo eksoplismou?an oxi....k isxuei fisika to thema peri esp p anefera pio panw...pou einai konta sta 800€ i topothetisi tou..kanei to 122ps na ftanei ta 21150€!aksizei i diafora twn 850€ gia tn agora tou 160ps?yparxei ontws simantiki diafora stis epidoseis?pera apo to thema tou astikou kyklou k tis katanalwsis k tis xrisis pou epithimei o kathenas...mono sto thema twn epidosewn aksizei?exei kapoio meionektima se sxesi me to 122ps?
 - 

Ο χρήστης Alex7 έγραψε:
se sxesi me tin agora golf 122ps i tou 160ps....an to dei kapoios xrimatika...stis ekdoseis highline k twn 2 (anaferomai sta 3d k xwris dsg) einai 22000€ gia to 160ps kai 20350€ gia to 122ps...!me tn diafora omws na meiwnetai kata poly an sto 122ps prostheseis to proeraitiko esp(an kai kati akousa oti tha mpei ston vasiko eksoplismo opote dn pairnw kai orko)!yparxoun kapoies alles diafores se epipedo eksoplismou?an oxi....k isxuei fisika to thema peri esp p anefera pio panw...pou einai konta sta 800€ i topothetisi tou..kanei to 122ps na ftanei ta 21150€!aksizei i diafora twn 850€ gia tn agora tou 160ps?yparxei ontws simantiki diafora stis epidoseis?pera apo to thema tou astikou kyklou k tis katanalwsis k tis xrisis pou epithimei o kathenas...mono sto thema twn epidosewn aksizei?exei kapoio meionektima se sxesi me to 122ps?Στο φορουμ απαγορευονται τα greeklish.Γραφε με ελληνικους χαρακτηρες [mod]
 - 

Παροτι αντιλαμβανομαι τα τυχον πλεονεκτηματα που μπορει να εχει καποιος με τον 122 αντι του 160 αν το χρησιμοποιει αποκλειστικα και μονο στην πολη, η διαφορα τιμης μεταξυ των δυο στην 6η γενια του μοντελλου, συνδυαζομενη με την απουσια ESP στο 122, νομιζω καθιστα με διαφορα πιο ενδιαφερουσα προταση τον 160.
 - 

Ο χρήστης fenderiarhs έγραψε:
Παροτι αντιλαμβανομαι τα τυχον πλεονεκτηματα που μπορει να εχει καποιος με τον 122 αντι του 160 αν το χρησιμοποιει αποκλειστικα και μονο στην πολη, η διαφορα τιμης μεταξυ των δυο στην 6η γενια του μοντελλου, συνδυαζομενη με την απουσια ESP στο 122, νομιζω καθιστα με διαφορα πιο ενδιαφερουσα προταση τον 160.Το ESP πλέον διατίθεται στον βασικό εξοπλισμό της Highline έκδοσης στο 122 PS καιη διαφορά των δύο εκδόσεων είναι ακριβώς 1.350 €. Πάντως αν και μικρή μην νομίζει κανείς πως ο 160 PS είναι η ενδεδειγμένη αγορά διότι οι δύο κινητήρες έχουν διαφορά και μόνο με Test Drive θα καταλάβεις πια έκδοση σου κάνει. Αν και θα ξαναπώ, πως αν και δεν έχω οδηγήσει την 122 PS έκδοση όσοι έχουν εμπειρία και των δύο δείχνουν μια μικρή προτίμηση στον 122 PS.
 - 

Ο χρήστης avpap75 έγραψε:
Παροτι αντιλαμβανομαι τα τυχον πλεονεκτηματα που μπορει να εχει καποιος με τον 122 αντι του 160 αν το χρησιμοποιει αποκλειστικα και μονο στην πολη, η διαφορα τιμης μεταξυ των δυο στην 6η γενια του μοντελλου, συνδυαζομενη με την απουσια ESP στο 122, νομιζω καθιστα με διαφορα πιο ενδιαφερουσα προταση τον 160.
Το ESP πλέον διατίθεται στον βασικό εξοπλισμό της Highline έκδοσης στο 122 PS καιη διαφορά των δύο εκδόσεων είναι ακριβώς 1.350 €. Πάντως αν και μικρή μην νομίζει κανείς πως ο 160 PS είναι η ενδεδειγμένη αγορά διότι οι δύο κινητήρες έχουν διαφορά και μόνο με Test Drive θα καταλάβεις πια έκδοση σου κάνει. Αν και θα ξαναπώ, πως αν και δεν έχω οδηγήσει την 122 PS έκδοση όσοι έχουν εμπειρία και των δύο δείχνουν μια μικρή προτίμηση στον 122 PS.
Εχω οδηγησει και τις δυο εκδοσεις, και θεωρω οτι αν καποιος δεν 'κυνηγαει' τις επιδοσεις, και η μετακινηση του γινεται κυριως μεσα στην πολη, καλυτερα να προτιμησει το 122αρι.
Οι επιδοσεις του και η ροπη του καλυπτουν ΑΠΟΛΥΤΑ ακομα και σχετικα 'ανησυχους'
ή αυτους που οδηγουν με +3 ή και 4 ατομα μεσα στο αυτοκινητο ειτε σε πολη, ειτε για ταξιδι...Η φιλοσοφια των προδιαγραφων του και γενικοτερα η καπως πιο ποιοτικη του αποδοση ειναι η χρυση τομη για μετακινησεις κυριως μεσα στην πολη αλλα και εκτος. - 

diladi ti thelete na mas peite re paidia...oti o 122ps einai kaliteros apo ton 160ps...?afise tin odigisi mesa stin poli..!egw dn menw athina...alla kai na emena dn tha me epireaze i katanalwsi.giati loipon na parw ton 122ps kai oxi me ta 160ps?ti simainei einai pio poiotiki i leitourgia tou?otan lete dn yparxei diafora stis epidoseis ti ennoeitai??40ps parapanw exei...dn yparxei diafora?dn tin niwtheis tin diafora?pws ginete na protimisei kapoios ta 122ps k oxi ta 160ps(an dn einai xrimatiko to thema)?

VW Golf VI TSi 122ps VS Golf VI TSi 160ps