-
επειδή βρισκομαι στο δίλημμα μεταξύ των δύο παραπανω μοντελων στην εκδοση ComfortLine και οι διαφορα τους στην τιμη
ειναι ~2000ευρω (με πλεονεκτημα του 160ps την υπαρξη ESP)οι απολυτες επιδοσεις δεν ειναι αυτο που ζηταω (δλδ και οι 122 ιπποι νομιζω αρκουν για τις αναγκες μου)
απλά για οικογενειακες μετακινησεις το θελω και ταξιδια...
ποιά η γνώμη σας και ΓΙΑΤΙ?
ευχαριστώ και καλως σας βρηκα!
-
επειδή βρισκομαι στο δίλημμα μεταξύ των δύο παραπανω μοντελων στην εκδοση ComfortLine και οι διαφορα τους στην τιμη
ειναι ~2000ευρω (με πλεονεκτημα του 160ps την υπαρξη ESP)οι απολυτες επιδοσεις δεν ειναι αυτο που ζηταω (δλδ και οι 122 ιπποι νομιζω αρκουν για τις αναγκες μου)
-
-
Το 122 καίει λιγότερο από το 160, κατά ένα λίτρο στα 100χλμ περίπου.
Το 160 είναι πολύ πιο γρήγορο βέβαια και αυτό φαίνεται σε προσπεράσεις όταν τα χλμ είναι πολλά. Επιπλέον έχει πιο ομαλή απόδοση απλώνοντας τη ροπή σε μεγαλύτερο φάσμα του στροφόμετρου και λιγότερο lag.
Θέματα αυξημένης πολυπλοκότητας και λοιπών μπαρουφών για τον 160 μη σε απασχολούν. Το ESP που έχει είναι σίγουρα ένα θετικό στοιχείο μέσα στην τιμή των 2000 ευρώ.
Εσύ διάλεξε αυτό που προτιμάς και σε βολεύει περισσότερο οικονομικά. Αν δεν πηγαίνεις με πολύ μεγάλες ταχύτητες στο ταξίδι ώστε να χρειάζεσαι τα επιπλέον άλογα, δεν υπάρχει λόγος να πας στο 160.
Ότι και να πάρεις πάντως μετά από 1-2 χρόνια τα άλογά του θα σου φαίνονται λίγα γιατί η δύναμη συνηθίζεται -
σε ευχαριστω για την απαντηση Νεος, με λιγα λογια και τα δύο θα κανουν την δουλεια που θελω εξισου καλα.
τωρα η διαφορα στην καταναλωση αν και δεν ειναι μεγαλη, ειναι ενα θεμα (σε βαθος χρονου)... -
Αν θες τη γνώμη μου τα λεφτά που θα έδινες για το 160 δώσ'τα για να πάρεις το DSG στο 122. Η διαφορά της ιπποδύναμης είναι κάτι που δε θα έχεις την ευκαιρία να βλέπεις συχνά, η διαφορά που κάνει το κιβώτιο όμως θα φαίνεται συνέχεια
-
Ο χρήστης Neos έγραψε:
Αν θες τη γνώμη μου τα λεφτά που θα έδινες για το 160 δώσ'τα για να πάρεις το DSG στο 122. Η διαφορά της ιπποδύναμης είναι κάτι που δε θα έχεις την ευκαιρία να βλέπεις συχνά, η διαφορά που κάνει το κιβώτιο όμως θα φαίνεται συνέχειαΣυμφωνώ απόλυτα
ετσι θα έχεις και καλύτερες ρεπριζ που είναι το σημαντικό σε μια προσπέραση αλλά και καλύτερη κατανάλωση..οπως και να'χει, έχοντας οδηγήσει το 122αρι με χειροκίνητο κιβώτιο οι επιδόσεις του λόγω ροπής είναι υπεραρκετές για την χρήση που θες.
-
η διαφορα τους ειναι και στην διασταση των μπροστινων φρενων... 288mm για το 122, 312mm για το 160αρι
-
160άρι... δε μ'ενδιαφέρει ο εξοπλισμός, μετά από 1 χρόνο τα ξεχνάς όλα αυτά, αυτό που μένει είναι κινητήρας και οδηγική συμπεριφορά...
όσο για το dsg7 πιο πολύ βγήκε α) για να καλύψει τις μακριές σχέσεις του 6ριού και β) για οικονομία... δεν είναι σαν το κλασικό dsg6 στο οποίο υπάρχει και διαφορά στις επιδόσεις (καλύτερο 0-100)... οπότε 160άρι μηχανικό, highline με ένα sport pack (17'') και είσαι κομπλέ... -
Το 7άρι dsg στο superb τουλάχιστον είναι στα χαρτιά απειροελάχιστα πιο γρήγορο από το μηχανικό. Στην πράξη σίγουρα θα είναι.
-
Ο χρήστης saxo_1100 έγραψε:
160άρι... δε μ'ενδιαφέρει ο εξοπλισμός, μετά από 1 χρόνο τα ξεχνάς όλα αυτά, αυτό που μένει είναι κινητήρας και οδηγική συμπεριφορά...
όσο για το dsg7 πιο πολύ βγήκε α) για να καλύψει τις μακριές σχέσεις του 6ριού και β) για οικονομία... δεν είναι σαν το κλασικό dsg6 στο οποίο υπάρχει και διαφορά στις επιδόσεις (καλύτερο 0-100)... οπότε 160άρι μηχανικό, highline με ένα sport pack (17'') και είσαι κομπλέ...+1
-
το 7αρι dsg ειναι πιο ελαφρυ και πιο οικονομικο απο το 6αρι dsg.
και γω θα προτιμουσα 122+dsg, παρα 160 χειροκινητο. Απλα καμια σχεση στις καθημερινες μετακινησεις.
-
πρωτα απόλα σας ευχαριστώ για τις απαντησεις,
το αυτοκινητο δεν το θελω για καθημερινες μετακινησεις, μονο για οποιαδηποτε μακρυνη οικογενειακη εξορμηση/ταξίδι
αρα το dsg θα μου ειναι ψηλοαχρηστο ε? η καταναλωση μεταξυ τους εχει μεγαλη διαφορα στο ταξιδι?
-
Ακόμα δεν το δοκίμασα το dsg και ήμασταν και εμείς σε δίλημμα κατά πόσον να το παραγγείλουμε με dsg ή όχι. Σε σχετικές συζητήσεις διαπίστωσα πως όσοι το είχαν επιλέξει έλεγαν πως αξίζει και το τελευταίο ευρώ που έδωσαν. Τελικά βάλαμε και dsg. Έχω την πεποίθηση πως από άποψη δυσκολίας η οδήγηση με dsg θα είναι μισή οδήγηση. Η χαρά του άνετου οδηγού δλδ.
-
ευχαριστώ Κωνσταντινε. απλά λογω ΜΗ χρησης πολης, νομιζω το ντιεστζι θα μου ειναι ψηλοάχρηστο
άλλες γνώμες?
-
θα έπαιρνα dsg μόνο και μόνο εάν:
- είχε στάνταρ paddles στο τιμόνι
- αγόραζα seat όπου το dsg περιέργως χρεώνεται λιγότερο (ίσως της vw είναι premium dsg)
- είχε στάνταρ LC
-
Όποιος οδηγήσει dsg πάντως δεν το αλλάζει με τπτ
-
Αυτοί όμως είναι κορόιδα
-
σιγουρα ειναι σωτηριο για την πολη το ντιεςτζι αλλα δεν νομιζω (προσωπικα) οτι και το 6αρι μηχανικο θαναι κακο
-
Το κλασσικό χειροκίνητο κιβώτιο δεν έχει κανένα απολύτως πρόβλημα στα ταξίδια. Μπορείς λοιπόν άνετα να γλιτώσεις τα χρήματα για το DSG. Αλλά θα σε συμβούλευα σε κάθε περίπτωση το αυτοκίνητο να έχει cruise control και xenon. Είναι πολύ χρήσιμα έξω.
VW Golf VI TSi 122ps VS Golf VI TSi 160ps