-
Ο χρήστης avpap75 έγραψε:
Μια ερωτησούλα επειδή με ενδιαφέρει η διαφορά μεταξύ των δύο. 160 PS vs 122 PS. Δοκίμασα χθες το 160 PS και μου άφησε άριστες εντυπώσεις ο κινητήρας και ειδικά η ροπή του. Τελικές δεν με ενδιαφέρουν. Πόσο διαφορά θα δω αν πάω στους 122 PS;
Υ.Γ. Το DSG είναι καταπληκτικό και απολύτως αναγκαίο για κίνηση στην πόλη.Μέχρι τις 4000 στροφές δεν αντιλαμβάνεσαι κάποια τρομερή διαφορά. Μετά τις 4000 η διαφορά τους είναι αυτή που υποδηλώνει η ονομαστική ισχύς τους... μεγάλη.
-
Ευχαριστώ για την απάντηση. Και το μεγάλο ερώτημα λοιπόν.
Ηλιοροφή ή πάω στα 160ps.
Ή και τα δύο αξίζοντας τη διαφορά τους πέρα ως πέρα;Υ.Γ. Θσ κυκλοφορεί 90% στην Αθήνα.
-
Ευχαριστώ για την απάντηση. Και το μεγάλο ερώτημα λοιπόν.
Ηλιοροφή ή πάω στα 160ps.
Ή και τα δύο αξίζοντας τη διαφορά τους πέρα ως πέρα;Υ.Γ. Θσ κυκλοφορεί 90% στην Αθήνα.
Αφού πρόκειται για Αθήνα, το 122 με την ηλιοροφή σίγουρα. Καίει και 1 λίτρο λιγότερο σε συνθήκες αστικής κίνησης. Αν το πάρεις και με DSG, αυτό 'καμουφλάρει' έντεχνα την διαφορά αλόγων με τις άμεσες αλλαγές του
Και αν σου φανούν λίγα τα άλογα μετά από καιρό, του βάζεις ένα πρόγραμμα με 800 ευρώ στα 160 και είσαι έτοιμος. -
To DSG φίλε μου Neos, δεν το συζητώ θα υπάρχει και στις δύο εκδόσεις, απλά με παραξένεψε λίγο ο πωλητής, που μου πρότεινε τον με 122 PS TSI, με την αιτιολογία ότι του κάθετε καλύτερα σαν κινητήρας του αυτοκινήτου.
-
To DSG φίλε μου Neos, δεν το συζητώ θα υπάρχει και στις δύο εκδόσεις, απλά με παραξένεψε λίγο ο πωλητής, που μου πρότεινε τον με 122 PS TSI, με την αιτιολογία ότι του κάθετε καλύτερα σαν κινητήρας του αυτοκινήτου.Όταν πρόκειται για κίνηση πόλης όντως είναι καλύτερη επιλογή. Έχει και υγρόψυκτο ιντερκούλερ (δλδ σταματημένο μέσα σε κίνηση δεν ζεσταίνεται εύκολα) ενώ το 160 έχει αερόψυκτο οπότε βασίζεται στη ροή του αέρα για να ψύξει τον αέρα της τουρμπίνας.
Βάλε και την μικρότερη κατανάλωση και την ελαφρώς πιο άμεση απόκριση στις μεσαίες στροφές (μικρότερο τούρμπο - λιγότερο lag), το κάνουν καταλληλότερο για εντός πόλης.Απ την άλλη το 160 έχει αρκετά περισσότερη δύναμη σε αυτοκινητόδρομο για προσπεράσεις, πάνω απ τις 4000 στροφές.
-
Εξαιρετικός στις απαντήσεις σου Neos. Οπότε αν δεν το μετανιώσω τελευταία στιγμή (γιατί κάτι με τρώει ότι δεν θα είμαι ικανοποιημένος με τα 122 ps - αν και αυτή ήταν η πρώτη φορά που οδήγησα τουρμπάτο αυτοκίνητο στα 35 μου χρόνια) θα πάω για το 122 PS - DSG- Ηλιοροφή - RCD 501 πακετάκι.
-
Εξαιρετικός στις απαντήσεις σου Neos. Οπότε αν δεν το μετανιώσω τελευταία στιγμή (γιατί κάτι με τρώει ότι δεν θα είμαι ικανοποιημένος με τα 122 ps - αν και αυτή ήταν η πρώτη φορά που οδήγησα τουρμπάτο αυτοκίνητο στα 35 μου χρόνια) θα πάω για το 122 PS - DSG- Ηλιοροφή - RCD 501 πακετάκι.Με το καλό
Όσα άλογα και να πάρεις θα σου φαίνονται λίγα μετά από 6 μήνες οπότε μην κολλάς εκεί. Το σημαντικό είναι να πάρεις αυτό που ικανοποιεί καλύτερα τις πραγματικές σου απαιτήσεις -
ναι αλλα και τα 160 ειναι 40 αλογα παραπανω με μικρο κοστος στη καταναλωση..και τελικα οχι και τοσο μεγαλο κοστος στη τιμη
καλο ειναι να εχεις οσο πιο πολλα αλογα μπορεις, δε ξερεις ποτε θα σου χρειαστουν
βεβαια επειδη εχω κατσει και το εχω σκεφτει το θεμα.. λιγο πανω, λιγο πανω.. καταληγεις να λες: μα γιατι να μη δωσω λιγα παραπανω να παρω gti?
-
οταν κινεισαι κατα 90% εντος πολεως,τοτε τα 40 αλογα παραπανω ειναι αχρειαστα..αντιθετως κ το 1λτ λιγοτερο σε καταναλωση δεν ειναι αμελητεα ποσοτητα..επισης,οταν ο κομπρεσορας δουλευει απο χαμηλες στροφες,τοτε καιει παραπανω(ενω στο 122 δεν εχεις κομπρεσορα να αυξανει την καταναλωση).το παρατηρω με το δικο μου 160..στην ιδια διαδρομη,σε συγκριση με 18.τφσι 160,καταναλωνω τουλαχιστον 1λτ περισσοτερο!με τον ιδιο ρυθμο κ ενω ειμαι ελαφρυτερος!
-
Ονομαστικα τα 40 αλογα ειναι μεγαλη υποθεση ποσο μαλλον οταν η διαφορα ειναι περιπου 1.500 ευρω, οποτε λες παω στο μεγαλυτερο. Τι 22500 , τι 24000 (και στη περιπτωση σου μαλιστα αφου θες dsg τι τι 24000 τι 25500). Ομως εκανα test drive αυτο με τα 122 και αυτο που καταλαβα οτι προκειτε για σβελτο αυτοκινητο. Δλδ μεχρι 4-4500 στροφες παει φουλ...μετα η αληθεια ειναι οτι δεν το νοιωθεις ιδιατερα δυνατο αλλα μετα νομιζω οτι δεν εχει και μεγαλη σημασια αφου τα χλμ που θες λογικα τα χεις φτασει (με 4η εφτασε με χαρακτηριστικη ανεση 170 km/h). Αφου λες οτι εισαι ηρεμος οδηγος μια χαρα θα σου κανει και το 122...για το 160 το διαπιστωσες μονος...και εγω αν καταληξω στο golf θα το σκεφτω πιο να διαλεξω γιατι ενω στην αρχη ειχα πει για το 160αρι , ειδα οτι το 122αρι μια χαρα μου κανε...
-
Ο χρήστης QsisVTS έγραψε:
το vectra παντως αν και αργο ειναι πολυ γερο αυτοκινητο και στο λεω επειδη το ειχα ξεσκισει..
δε νιωθει ουτε απο σκισιμο , ουτε απο κακες βενζινες ουτε απο τιποτα..
το μονο προβλημα που ειχε το δικο μας (εκτος απο τις κομμενες βασεις που προκαλουσα εγω) ηταν οτι τρυπουσε συνεχεια η εξατμιση, κυριως λογω του οτι η μητερα μου εκανε πολυ μικρες αποστασεις και το αυτοκινητο ποτε δε ζεσταινοταν σωστα (ετσι εμενε νερο στην εξατμιση)κατι αλλες χαζοβλαβες οπως δυναμο ειναι αναξιες λογου οι παραπανω ηταν οι επαναλαμβανομενες κυριως λογω κακης χρησης, το αυτοκινητο ηταν αναμφισβητητα σκυλι
σε στροφες ηταν σταθερο, εβρισκες γρηγορα τα ορια του και ενιωθες ασφαλεια (επειδη ηταν υποστροφικο, ποτε δε πηγε να μου φερει σβουρες) ομως τα 100 αλογα ηταν λιγα για το βαρος του.
επισης το μοτερ του δεν καιει τιποτα ακομα και σε σχεση με το πιο ελαφρυ μου c2, γενικα τα opel καινε λιγο στα μικρα μοτερ (μην ξεχασουμε και το υπερ-air condition )
μολις πηγα σε clio με 100 αλογα γουσταρα πολυ περισσοτερο παρα τη χειροτερη θεση οδηγησης και το ενοχλητικο (αλλα αποτελεσματικο) τιμονι
επισης στο clio μου αρεσε και η αναρτηση γιατι ηταν πιο ανετη απο αυτη του οπελ (ηταν σφιχτο το vectra και μετα απο πολλη ωρα κουραζε, οχι σφιχτο τυπου σαξοραλο αλλα σφιχτο για οικογενειακο των 100 ιππων) , αλλα παρα πολυ αποτελεσματικη και χαρη στο μικροτερο μεγεθος αλλα και τα καλυτερα κιλα/ιππο μπορουσες να παιξεις περισσοτερο και να στριψεις γρηγοροτεραΓρηγορη πρεπει να παρεις οσο πιο γρηγορα γινεται το ροκο, πιστευω οτι θα το ευχαριστηθεις παρα πολυ
Βασικα το καλο ειναι οτι παρα τα 9+ χρονια που εχει στην πλατη και με την ζμπορ αναρτηση δεν τριζει απολυτως τιποτα και ειναι παντα 'ενα κομματι'.
Την εξατμιση που λες, την αλλαξα και εγω (τελικο) μονο μια φορα. Αλλα απο τοτε που επεσε αποκλειστικα στα χερια μου, δεν ξαναχαλασε ποτε.
Επισης συνηθως -λογω και χαμηλης δυναμης οπως ξερεις πολυ καλα- στριβεις οπως ερχεσαι και χαρις στο μεγαλο μεταξονιο τα υψηλα τριψηφια χλμ σε καμπες ειναι παιχνιδακι
Πιστευω μεσα στο 2010 να εχω καταληξει (και με το budget) μαλλον προς rocco, απλα με εχουν τρομαξει λιγο τα αρκετα μικροπροβληματα που αναφερουν κατοχοι του σε forum.
Eιναι και made in Portugal, αν ηταν Γερμανικο 100% δεν θα ειχα κανενα ενδοιασμο... -
Να ρωτησω κατι?οταν λετε καρφοτη την ταχυτητα τι ενοειτε γιατι δν εχω ιδεα ??σορρυ για το αλαλ το αναφερατε πιο πριν!!!
-
Ο χρήστης iROC έγραψε:
Να ρωτησω κατι?οταν λετε καρφοτη την ταχυτητα τι ενοειτε γιατι δν εχω ιδεα ??σορρυ για το αλαλ το αναφερατε πιο πριν!!!H πολυ γρηγορη αλλαγη ταχυτητας...Συνηθως επιτυγχανεται οταν στην διαδικασια
αλλαγης μιας σχεσης, δεν αφηνουμε καθολου το γκαζι απο...το πατωμα, και η αλλαγη
αυτη καθεαυτη ειναι ταχυτατη (με πατημενο τερμα τον συμπλεκτη φυσικα) σε τετοιο βαθμο
ωστε οι στροφες του κινητηρα αφου αλλαξουμε σχεση, να μην πεσουν περισσοτερο
απο 1,500σ.α.λ περιπου και ο ηχος του σε ολη αυτη την διαδικασια να θυμιζει απο αυτοματο, μεχρι...σειριακο. -
καρφωτες λεμε οταν τις αλλαζουτμε χωρις να παταμε συμπλεκτη.
-
Ο χρήστης italakias έγραψε:
καρφωτες λεμε οταν τις αλλαζουτμε χωρις να παταμε συμπλεκτη.Δεν γίνεται να αλλάξεις ταχύτητα σε γερμανικό χωρίς να πατάς συμπλέκτη Μόνο σε ιταλικά κιβώτια πιάνουν τα κόλπα με μισοπατημένους συμπλέκτες, αν το κάνεις αυτό σε κιβώτιο VAG θα απολαύσεις ένα ωραίο ΧΡΑΤΣ
Καρφωτή στη συγκεκριμένη περίπτωση εννοούμε ακαριαίο πάτημα συμπλέκτη, δίχως αύριο μετακίνηση του λεβιέ στην επόμενη ταχύτητα, απότομο άφημα συμπλέκτη. Προαιρετικά, κρατάμε και το γκάζι στο πάτωμα.Μόνο για αυτούς που έχουν ήδη αρχίσει να μαζεύουν χρήμα για επόμενο αμάξι
-
Ο χρήστης Neos έγραψε:
Δεν γίνεται να αλλάξεις ταχύτητα σε γερμανικό χωρίς να πατάς συμπλέκτη Μόνο σε ιταλικά κιβώτια πιάνουν τα κόλπα με μισοπατημένους συμπλέκτες, αν το κάνεις αυτό σε κιβώτιο VAG θα απολαύσεις ένα ωραίο ΧΡΑΤΣ
Καρφωτή στη συγκεκριμένη περίπτωση εννοούμε ακαριαίο πάτημα συμπλέκτη, δίχως αύριο μετακίνηση του λεβιέ στην επόμενη ταχύτητα, απότομο άφημα συμπλέκτη. Προαιρετικά, κρατάμε και το γκάζι στο πάτωμα.**Μόνο για αυτούς που έχουν ήδη αρχίσει να μαζεύουν χρήμα για επόμενο αμάξι **
Kαπως ετσι...
-
Ο χρήστης Neos έγραψε:
Δεν γίνεται να αλλάξεις ταχύτητα σε γερμανικό χωρίς να πατάς συμπλέκτη Μόνο σε ιταλικά κιβώτια πιάνουν τα κόλπα με μισοπατημένους συμπλέκτες, αν το κάνεις αυτό σε κιβώτιο VAG θα απολαύσεις ένα ωραίο ΧΡΑΤΣ
Καρφωτή στη συγκεκριμένη περίπτωση εννοούμε ακαριαίο πάτημα συμπλέκτη, δίχως αύριο μετακίνηση του λεβιέ στην επόμενη ταχύτητα, απότομο άφημα συμπλέκτη. Προαιρετικά, κρατάμε και το γκάζι στο πάτωμα.Μόνο για αυτούς που έχουν ήδη αρχίσει να μαζεύουν χρήμα για επόμενο αμάξι
κανονικα ομως αυτο που λεει ο ιταλακιας ειναι η καρφωτη
εγω η πιο extreme αλλαγες που εκανα στο c2 και εσπαγε (οχι σε γερμανικο γιατι με τετοιες καγκουριες γρατζουναει χωρις πολλα πολλα) ηταν με τσιμπημα συμπλεκτη (μεχρι τη μεση το πολυ το πεταλι) , γκαζι μονιμα πατημενο και αλλαγη τοσο γρηγορα που με τα πολλα ξεκολλαει η βαση του λεβιε
στο audi παντα με τερμα συμπλεκτη και αμα τρεχω αντε να την αλλαξω γρηγορα, συνηθως την αλλαζω πουπουλο και αργα αργα..
οταν εκανα test drive λεον cupra και πηγα να αλλαξω οπως στο citroen γρατζουνισα 2 συνεχομενες φορες και ηρεμησα
(στο δικο μου δε τα δοκιμαζω αυτα ) -
βασικα με το που πιασεις πολυ υψηλες στροφες δλδ κοντα κοφτη αφηνεις γκαζι και αλλαζεις πολυ παρα πολυ γρηγορα ταχυτητα χωρις να το λυπασαι ομως.
προσοχη δεν κανει να πεσουν οι στροφες της μηχανης παρα ελαχιστα.
και φυσικα δεν παταμε γκαζι πριν μπει η ταχυτητα γιατι το σαζμαν τελος. -
Eιστε σιγουροι οτι αυτο ειναι 'καρφωτη'.
Αυτο ειναι σαν ρωσικη ρουλετα για το κιβωτιο...
Τουλαχιστον εγω θεωρουσα την ακαριαια αλλαγη με συμπλεκτη (αν προλαβεις να τον πατησεις ολο... ) -
τα παλια τα χρονια στις αναβασεις ετσι τις αλλαζαμε.
VW Golf VI TSi 122ps VS Golf VI TSi 160ps