-
Συνολικά έχω φάει 2 κλήσεις:
0 για ταχύτητα (κρίμα θα 'ταν), 1 επειδή έφυγα με κόκκινο λίγο πριν ανάψει πράσινο σε προβληματικό σημείο (λίγες ημέρες μετά έγινε αλλαγή στο φανάρι και η κίνηση που έκανα έπαψε πια να θεωρείται παράβαση ) και μια για παρκάρισμα έξω από το υπουργείο συγκοινωνιών (ανέβηκα - βλακωδώς - λίγο το πεζοδρόμιο, μόνο και μόνο επειδή έτσι είχαν παρκάρει όλοι οι άλλοι - επίσης χωρίς λόγο μιας και ο δρόμος είναι φαρδύς δίνοντας έτσι δικαίωμα στα τοπικά κοράκια με τα μπλε). Και οι 2 κλήσεις έπεσαν επί φοιτητικών χρόνων. -
1
-
3
1 για κατοικημένη περιοχή (85 αντι 50)
1 για παρόμοιο σκηνικό αλλά σε διασταύρωση όταν γυρνούσα απο Ξάνθη πριν απο χρόνια
1 γιατί πήγαινα με 77 αντί 50 στη μέση του πουθενά....και μια γιατί πέρασα ένα concord την ώρα που απογειωνόταν
-
Καμία μέχρι τώρα, περιμένω απλά να δω αν το κόκκινο φωτάκι που αναβόσβησε μέσα σε ένα τούνελ προχτές που ερχόμουν από Ορεστιάδα ήταν φωτογραφία ή όχι. Πήγαινα με 110 με όριο τα 80 αν θυμάμαι καλά...
-
Περιμένω το θέμα με τα ασκιά κρασί να γίνει επιτέλους πραγματικότητα. Άντε και εις ανώτερα.
-
Στην Ιταλία 3 φορές. Εδώ στην Ελλάδα καμία.
-
Ο χρήστης zorz έγραψε:
0, καμία, none, nada, rien.Καμιά φορά όμως φοβάμαι ότι θα έρθει ο ταχυδρόμος με κανένα πάκο...
Mια από τα ίδια
-
134 αντι για 90 στους Μολαους (saxo) - δικαστηριο = € 324
172 αντι για 120 με σταματησαν μολις πληρωσα στο Σχηματαρι (saxo) - δικαστηριο =
αναστολη, λογω αλλαγης νομου
99 αντι για 50 εξω απο το πρακτικερ στην πειραιως 02.00 (saxo) - ημουν φανταρος και εγραψε 85 - €65?,δεν θυμαμαι
186 αντι για 120 νεο κομματι στις θερμοπυλες (leon) - €350 και 60 μερες διπλωμα (χθες το πηρα πισω)
'χωρις συνεση και προσοχη' γιατι πεταγα 'κωλους' ξημερωματα σε αδεια πλατεια στην ηλιουπολη (saxo) - €89τα πιο 'αστεια' ηταν αυτα στην πειραιως και στην ηλιουπολη.
στην πρωτη μου λεει: 'εισασταν σε φαση πληρους επιταχυνσης', εγω: 'παει καλα?'
στην δευτερη ο 'κακος μπατσος' (γυρω στα 40) ηθελε να με γραψει για αυτοσχεδιους αγωνες (με την σκια μου) και επιδειξη (στις κουκουβαγιες).ευτυχως ο 'καλος' (νεο παληκαρι) του ειπε να χαλαρωσει και γλιτωσα τα χειροτερα.Υποψιν! ηταν της αμεσης δρασης και ηρθαν μετα απο καρφωτη με αναμμενους φαρους!με εχουν σταματησει 5 φορες για αλκοτεστ και σε ολες ειδαν: 0,0
-
2 φορές με έχουν γράψει.
Την πρώτη κλήση την έφαγα στο ρεύμα καθόδου της Λ.Συγγρού και ενώ είχα πιάσει την 2η από δεξιά λωρίδα για να 'βγω' στην παραλιακή.Πήγαινα με 80 στο κοντέρ και με 'χτύπησε' στα 75 (με όριο 60 νομίζω ) και εκείνη την ώρα που με σημάδευε ο (...) αστυνομικός με προσπερνούσε άδειο λεωφορείο (εκτός υπηρεσίας) με τουλάχιστον +20km/h.
Προφανώς το λεωφορείο δεν το είδε...Εμένα πρόσεξε μόνο...
Φυσικά παραπονέθηκα έντονα (σταμάτησες εμένα που παρανομούσα, ΟΚ. Το λεωφορείο που πήγαινε χαλαρά με 95-100km/h με όριο 60, δεν το είδες?Απάντηση...'ο έλεγχος είναι δειγματολειπτικός'
Δυστυχώς τότε ήμουν παιδαρέλι (18+ ετών) και δεν ήξερα τι μπορούσα να κάνω έπειτα.Τη δεύτερη κλήση την έφαγα στην Κορίνθου-Πατρών, στο ύψος του Αιγίου (σε σημείο που είχε νησίδα) προσπερνώτας ένα λεωφορείο-κτελ.Εγώ πήγαινα με 95 προς 100km/h καθώς επιτάχυνα (με 'χτύπησε' με 96 ) με όριο 80km/h (τότε είχε 80 στις εξόδους-εισόδους και όχι το τραγικότατο 70 που τις πινακίδες τις έχουν 'ξεχάσει' από τότε που έκανα τα κωλο-έργα!! ).Το 'τραγικό' της υπόθεσης είναι ότι κυριολεκτικά 2 μέτρα πριν το μπλόκο, το όριο άλλαζε από 80 σε 100km/h.Φυσικά το σχόλιο του αστυνομικού (και σωστά το έθεσε) ήταν ότι όταν με 'χτύπησε' με το 'πιστόλι', το όριο ήταν 80.
Κλήση για μεγάλη ταχύτητα δεν έχω φάει (ακόμα ) και δεν πιστεύω ότι θα φάω ποτέ για παράνομο παρκάρισμα
-
1 και καλή.... (και 2 μήνες χωρίς δίπλωμα)
-
2
118 με όριο 80 με το παλιό κλιό και ραντάρ χειρός,
122 με όριο 80 με την 147 και φωτορανταρ.Στο πρώτο έφαγα πρόστιμο, στο δεύτερο διαγράφτηκαν οι παραβάσεις εκείνης της χρονιάς λόγω φόρτου δικαστηρίων (νομίζω το 2003).
-
Μία φορά στην εθνική όδο έξω από την Καρδίτσα. Εκεί έχει 2 λωρίδες ανα κατεύθυνση χωρίς όμως νησίδα και όριο 90 και εγω πηγαινα με 110. Την γλύτωσα με 17.5 ευρώ αν θυμάμαι καλά.
-
απ ότι φάινεται μέχρι τώρα πάντως, η πλειονότητα των κλήσεων είναι για παραβάσεις που προσωπικά θα χαρακτήριζα λογικές...Να δώ τί θα γίνει αν μπουν σε λειτουργία τα ρανταρ που δεν μπορείς να διαπραγματευτείς....
-
double post.
-
Ζζζζζαμέ των ζζζζαμών...
-
νομίζω ότι στις περισσότερες περιπτώσεις σε 'λυπούνται', αφού εκεί που έχουν στηθεί, το 95% των αυτοκινήτων που περνούν .... τρέχουν πάνω από το όριο.
-
Ο χρήστης rx8_drifter έγραψε:
απ ότι φάινεται μέχρι τώρα πάντως, η πλειονότητα των κλήσεων είναι για παραβάσεις που προσωπικά θα χαρακτήριζα λογικές...Να δώ τί θα γίνει αν μπουν σε λειτουργία τα ρανταρ που δεν μπορείς να διαπραγματευτείς....Δεν πιστεύω ότι είναι διαπραγμάτευσης (οπότε και σε 'λυπάται' ο αστυνομικός και δε σε γράφει) αλλά θέμα του ότι πλέον οι περισσότεροι από αυτούς που τρέχουν, ξέρουν που στήνονται μπλόκα, οπότε πας 'αίμα'/κομμάτια/με το σταυρό στο στόμα (όπως θες πες το ) παντού και κόβεις μόνο στα σημεία που πιθανότητα έχει μπλόκο.
Χαρακτηριστικά θα πω ότι όσες φορές με έχουν γράψει είναι γιατί πάω με σταθερά χιλιόμετρα και ρυθμό συνεχώς στο δρόμο, ενώ όσες φορές τρέχω, πάντα κόβω στα σημεία που ξέρω ότι μάλλον έχει μπλόκο οπότε δε με γράφουν γιατί απλά δεν υπάρχει παράβαση εκείνη τη στιγμή...
Νομίζω ότι αυτό συμβαίνει γενικότερα.ΥΓ:τουλάχιστον εγώ δεν το διαπραγματεύομαι.Αφού έτρεχα...Θα υποστώ την τιμωρία μου.Καταρχάς όταν έπιασα το τιμόνι ήξερα εξαρχής τα όρια στους δρόμους και τι συνεπάγεται να μην τα σέβεσαι.Άλλωστε γι'αυτό υπάρχουν οι κλήσεις και οι τιμωρίες...Αλλιώς δε θα υπήρχαν...
-
Στην Ελλάδα 2 φορές με μικρά όρια/πρόστιμα (η τελευταία πρέπει να ήταν το 2000)
Στο εξωτερικό 6-7 φορές, με τις 3 από αυτές στο Λονδίνο να μου έρχονται σπίτι στην Αθήνα
Δεν έχω αντιμετωπίσει πρόβλημα όμως, είτε από μεγάλο πρόστιμο είτε αφαίρεση διπλώματος κλπ. (εκτός από μια φορά που σε παράνομο παρκάρισμα μου πήραν το αυτοκίνητο στη Νεα Υόρκη) -
Η χειρότερη για μένα ήταν μια φορά στην Καλαμάτα...
έιναι 6 ώρα το πρωί.. Κυριακή βγαίνοντας από την Καλαμάτα... σε βιομηχανικη περιοχή
και δεν υπάρχει ψυχή πουθένα. Είμαι σε δρόμο με 2 λωρίδες και διαχωριστικό με γκαζόν
και πάω με (μόνο) 70 γιατί ψάχνω να βρώ μια ταμπέλα...Πετάγονται τα στρουμφάκια και μου λένε οτι πάω με 94... (είμαι απόλυτα σίγουρος οτι είχα μόνο 70)
αλλά το όριο έτσι κι αλλίως ειναι 50... Μου λένε οτι θα μου έρθει δικαστικώς... αλλα δεν ήρθε ποτέ..
μετά από 4 χρόνια την φορολογική μου δήλωση το είδα ώς €420 ευρώ χρέος.....Γιατί με γράψανε για 94 ενώ είχα μόνο ~70 δεν το κατάλαβα.... γιατί δεν με κάλεσαν ποτέ σε δίκη..
ούτε αυτό το κατάλαβα... τελικά τα πλήρωσα και τουμπεκί... αλλά η ιστορία μου φαινόταν πολύ περίεργη...Κάπως έτσι έκλεινε το προυπολογισμό ο Παπαντωνίου και ο Αλογοσκούφης τώρα είχε χάσει την μπάλα..
-
2 των 20 εουρο για εισπρακτικούς λόγους....
τη μια γυριζα απο πισοδέρι φλώρινας κ μολις είχα προσπεράσει φορτηγό με εγραψε για 102
ενώ έπρεπε 90...φυσικά τους ντόπιους τους άφησαν εμενα κ έναν αθηναίο πωλητή σταμάτησαν..μου την έδωσε αφού γώριζα τα μπλοκα εκει αντε να εξηγείς όμως
τεσπα μες τη χαρα αυτοί την πληρωνετε κ στο ταχυδρομείο πριν τα χριστούγεννα έπρεπε να βγουν τα δώρα....βλεπετεη άλλη πάλι για τέτοια διαφορά σε ατελείωτη ευθεία στο δρόμα Θεσνικη Σερρών αλλά μετά τις στροφές με τις μπάρες....η μαμά μου κοντευε να τους ορμήξει....από τα νεύρα της σου λέει πριν στις στροφές που μου είχαν βγει τα άντερα τιπτις κ εδώ που πάμε ήρεμα μας γράφετε???
πόσες φορές σας έχουν γράψει για Ταχύτητα ?