-
Ο χρήστης W202 AMG έγραψε:
Αν ενω είναι στους 8 βαθμούς και στην τρίτη σκαλα βαλεις τη μέγιστη τι συμβαίνει με την θερμοκρασία?Στην 3η σκάλα μέτραγα 9 βαθμούς. Ανεβάζοντας σκάλα (δηλ. βάζοντας μεγαλύτερη ταχύτητα ροής αέρα στον ανεμιστήρα) η θερμοκρασία που μέτραγε ανέβαινε ανεπαίσθητα (0,5 - 1 βαθμό). Δοκίμασα μέχρι την 5η σκάλα (έχει 7 συνολικά).
-
Δεν είναι οι τιμές 50-60. Δεν το έχω βρει πουθενά αυτό. 30-40 είναι.
14 χρόνια σίγουρα θες φρεον θα έχει χάσει μια ποσότητα, επίσης το λάδι που έχει μέσα το φρεον θα έχει χαθεί και δεν θα λιπαινει σωστά τον συμπιεστή.
Υπάρχουν πολλοί καλοί ηλεκτρολόγοι με καλά μηχανήματα που κάνουν εξαιρετική δουλειά και σου εξηγουν τα παντα. Επίσης πριν πάτε κάπου καθαρίστε από μόνοι σας το ψυγείο του ac από βρώμιες έντομα κτλ με λίγο αραιωμένο καθαριστικό πχ swaz και πιεστικό με χαμηλή πίεση να μη στραβωσουν τα φύλλα. Το τι βρώμα θα βγει δεν υπάρχει.Στάλθηκε από το ONEPLUS A5010 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
-
30 ήταν πριν μερικά χρόνια. Τώρα παίζουν 40-50, ανάλογα και με την ποσότητα φυσικά (κάθε αυτοκίνητο παίρνει διαφορετική ποσότητα). Η αλήθεια είναι ότι ανέβηκε η χονδρική τιμή του φρέον, αυτό τουλάχιστον μου είπαν 3 διαφορετικοί μάστορες που εκτιμώ.
-
30 ήταν...αν είναι 40 παλεύεται. Αλλά 50-60 παραπάει ρε παιδί μου.
-
Το νέου τύπου 'οικολογικό' φρέον παίζει το ρόλο του στην αύξηση των τιμών αλλά δεν ξέρω κατά πόσο είναι η αιτία ή η αφορμή που αυξήθηκαν οι τιμές.
-
Ασχολούμαστε με ψίχουλα συν πλην 10-15 ευρώ τα οποία πρέπει να τα δίνουμε μια φορά το χρόνο εαν κάνουμε πολύ χρήση και πολλά χλμ ή μια φορά τα δύο χρόνια για πιο ήπια χρήση . Η παραπάνω συντήρηση είναι απαραίτητη ειδικά στα πιο παλιά αμάξια που έχουν γράψει χλμ τα κοντέρ τους. Το παν είναι να βρείτε καλό αξιοπρεπη μάστορα με σωστά μηχανήματα συντηρημένα και αυτά.
Στάλθηκε από το ONEPLUS A5010 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
-
Επικεντρώσου στο σχετικό της υπόθεσης...15€ στα 30€ και όχι στο 15€ απόλυτα σαν νούμερο.
-
Εγώ πήγα σε έναν και μου πήρε 40. Είχε ένα bosch μηνανημα που 'ντρεπόσουν' να το ακουμπήσεις. Ο άνθρωπος ήξερε πραγματικά πως δουλεύει ένα σύστημα κλιματισμού λυνοντας σου κάθε απορία, μετρήσεις πριν και μετά , μετρήσεις πιέσεων, και όχι απλά να βιδώνει τις δύο σωλήνες στο κύκλωμα πάνω.
Έχω πάει και σε άλλους με ένα μηχάνημα εμφανισιακά τουλάχιστον χαλιά που αμφεβαλα για τη σωστή λειτουργία του , καμια μετρηση πριν και μετά στους αεραγωγούς , καμιά μέτρηση πίεσης , καμιά εξήγηση με απαντήσεις τύπου 'τα κάνει όλα το μηνανημα τέλεια φιλαράκι' 25 ευρώ τιμή. Συγγνώμη αλλά εγώ σε αυτή τη περίπτωση προτιμώ τα 40 στο πρώτο τεχνικό . Δεν είναι όλα τα πράγματα μόνο αριθμοί σε νόμισμα.Στάλθηκε από το ONEPLUS A5010 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
-
Προτιμώ τον τύπο με τα 40, αλλά δεν μου αρέσει που τα 25 έγιναν 40. Γιατί με την αύξηση του φρέον έπρεπε να γίνουν 30-35 το πολύ.
-
Στην 4ετια η τιμη του φρεον εχει ανεβει 300% πανω, λογικη και η αυξηση στον καταναλωτη.
-
300%;;;
Τότε αλλάζει...εγώ γνώριζα για 50%.
Πάλι καλά που βρίσκουμε με 40 απο 30 που είχε πριν 3 χρόνια.
Γράψτε άκυρο! -
Ο χρήστης cson έγραψε:
Εγώ πήγα σε έναν και μου πήρε 40. Είχε ένα bosch μηνανημα που 'ντρεπόσουν' να το ακουμπήσεις. Ο άνθρωπος ήξερε πραγματικά πως δουλεύει ένα σύστημα κλιματισμού λυνοντας σου κάθε απορία, μετρήσεις πριν και μετά , μετρήσεις πιέσεων, και όχι απλά να βιδώνει τις δύο σωλήνες στο κύκλωμα πάνω.
Έχω πάει και σε άλλους με ένα μηχάνημα εμφανισιακά τουλάχιστον χαλιά που αμφεβαλα για τη σωστή λειτουργία του , καμια μετρηση πριν και μετά στους αεραγωγούς , καμιά μέτρηση πίεσης , καμιά εξήγηση με απαντήσεις τύπου 'τα κάνει όλα το μηνανημα τέλεια φιλαράκι' 25 ευρώ τιμή. Συγγνώμη αλλά εγώ σε αυτή τη περίπτωση προτιμώ τα 40 στο πρώτο τεχνικό . Δεν είναι όλα τα πράγματα μόνο αριθμοί σε νόμισμα.Στάλθηκε από το ONEPLUS A5010 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
που ειναι ο ανθρωπος αυτος να παμε να βαλουμε φρεον;
Επισης οι περισσοτεροι βαζουν μικροτερη ποσοτητα γιατι το φρεον ακριβηνε! Πας για καλυτερα και παιρνεις το αυτοκινητο ιδιο και χειροτερα το κλιμα -
Το δικό μου παίρνει 475 γραμ. φρέον σύμφωνα με τον κατασκευαστή. Αν όντως ισχύει αυτό που λες (ότι λόγω τιμής τα συνεργεία βάζουν και λιγότερο φρέον απ το απαιτούμενο) μιλάμε για τη μεγαλύτερη ξεφτίλα. Ακόμα και 40-50 ευρώ το κιλό να έχει, για 50-100 γραμ. λιγότερα, τι γλυτώνει ο συνεργειάς; 4-5 ευρώ...Ήμαρτον ρε παιδιά.
-
Ο χρήστης antonn έγραψε:
που ειναι ο ανθρωπος αυτος να παμε να βαλουμε φρεον;
Επισης οι περισσοτεροι βαζουν μικροτερη ποσοτητα γιατι το φρεον ακριβηνε! Πας για καλυτερα και παιρνεις το αυτοκινητο ιδιο και χειροτερα το κλιμαΈχεις πμ
Στάλθηκε από το ONEPLUS A5010 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
-
Αν μιλάμε για Αθήνα θέλω και γώ τηλέφωνο του ψυκτικού, ευχαριστώ.
-
Να βάλει δημόσια την πληροφορία. Δεν είναι κακό.
-
Συμπληρωσα χθες φρεον γιατί τ δεν πολυεβγαζε κρύο. Καλώς ή μη πρέπει να συμπληρωθηκαν 400gr + τι είχε και με βάση την πίεση. Δεν υπάρχει λόγος να αναλυθεί...... Πλήρωση μια φορά δεν έγινε.
Μετρήσεις με θερμόμετρο στον κεντρικό αεραγωγο:
Ρελαντί :
Σε μικρή σκαλα θερμοκρασίες 3,9-5+ έπαιζε ανά διαστήματα και ταυτόχρονα συνοδευονταν απο αλλαγη στο ρελαντί άρα και κομπλαρισμα. Ο λόγος άγνωστος.
Σε μεγάλη σκαλα 8-9-10 βαθμούς.
Το ψυγείο είναι φουλ βρωμικο. -
Ετσι δουλεύει, απεμπλέκει τον συμπιεστη για να μην παγώσει η εβαπορέτα.
-
Ο χρήστης W202 AMG έγραψε:
Συμπληρωσα χθες φρεον γιατί τ δεν πολυεβγαζε κρύο. Καλώς ή μη πρέπει να συμπληρωθηκαν 400gr + τι είχε και με βάση την πίεση. Δεν υπάρχει λόγος να αναλυθεί...... Πλήρωση μια φορά δεν έγινε.
Μετρήσεις με θερμόμετρο στον κεντρικό αεραγωγο:
Ρελαντί :
Σε μικρή σκαλα θερμοκρασίες 3,9-5+ έπαιζε ανά διαστήματα και ταυτόχρονα συνοδευονταν απο αλλαγη στο ρελαντί άρα και κομπλαρισμα. Ο λόγος άγνωστος.
Σε μεγάλη σκαλα 8-9-10 βαθμούς.
Το ψυγείο είναι φουλ βρωμικο.Επειδή κι εγώ βρίσκω στην ίδια κατάσταση με σένα, πόσα σου πήρε για το συμπλήρωμα;
Άλλαξα ψυγείο AC το χειμώνα μετά από ένα τρακάρισμα και ο μάστορας που το πήγα μου έβαλε τόσο-όσο. Μάλιστα τον είδα μπροστά μου να αφαιρεί στο τέλος μια ποσότητα για να γλιτώσει ένα 5 Ευρω προφανώς... Δεν είπα κάτι γιατί θεωρητικά η τιμή πάει με την ποσότητα και μου έκοψε και απόδειξη, οπότε φαντάζομαι ότι ήταν τυπικός ως προς αυτό. -
Εμένα ήθελε πολύ,κάπου έχει διαρροή αλλά δε με ενδιαφέρει,το χάνει αργά και βάζω κάπου 600γρ κάθε χρόνο.Μου πήρε ο μηχανικός 40€...Δεν ασχολούμαι να βρω πού το χάνει διότι η επισκευή θα είναι πιο ακριβή από τα 40€/έτος.
a/c συμπλήρωμα φρέον?