-
Ένας λόγος πτώσης της απόδοσης είναι η φθορά του συμπιεστή, ο οποίος πλέον δεν μπορεί να ανεβάσει τις πιέσεις λειτουργίας που ανέβαζε παλιά. Πολύ ακριβή η αντικατάστασή του.Άλλο μπορεί να είναι το φράξιμο του κλιματισμού από σκόνες στο εσωτ. στοιχείο, μπουκωμένα φίλτρα καμπίνας. Άλλο μπορεί να είναι το μπούκωμα του εξωτερικού ψυγείου, η η δυσλειτουργία της εκτονωτικής βαλβίδας (αν έχει). Μπορεί και η καμπίνα να μπάζει αέρα απ' έξω, τα λαστιχάκια στεγανοποίησης στις πόρτες και ο διακόπτης επανακυκλοφορίας/νωπού λειτουργούν όπως πριν?
Πάντως 7 βαθμοί έξοδος είναι γενικά καλά. -
συμπληρωσε 100γρ φρεον και θα γινεται ψυγειο παλι
οταν ο συμπιεστης φθαρει τοτε θα χασει το φρεον και απλα σε μερικα αυτοκινητα οπως του vag group δεν ενεργοποιειται καν ο υπερσυμπιεστης αν δεν εχει φρεον-αναβει το κλειδι στην οθονη του κλιμα -
Ο χρήστης leonp έγραψε:
Και το Σιβίκ R134a παίρνει.Είμαι υπέρ των οικολογικών αλλαγών αλλά να τις εφαρμόσει η πολιτεία. Ψηφίζω κόμματα που θα δρομολογήσουν αυτές τις αλλαγές και είμαι νομοταγής όσο αφορά το περιβάλλον αλλά δεν πρόκειται σε προσωπικό επίπεδο να προχωρήσω εθελοντικά σε οικολογικές πρακτικές.
Δηλαδή θα ψηφίσω κάποιον που θα προτείνει κινητήρες 4, 5 λίτρα που έχουν μόνο 60 άλογα αλλά καίνε μόνο 3 λίτρα στα 100 χλμ με ελάχιστους ρύπους. Όμως δεν θα αγοράσω τέτοιο αμάξι όσο υπάρχουν προς πώληση τα παλιά.
Το ίδιο με τα λάστιχα. Να μη χρησιμοποιούν στα ελαστικά βλαβερές ουσίες που προσφέρουν εξαιρετικά κρατήματα στο βρεγμένο. Όμως θα αγοράσω τα παλιά που κρατάνε καλά μέχρι να τα απαγορεύσουν.
Τωρα εξηγουνται πολλα...
Θανατος στις οικολογικες παπαριες!
ΥΓ: Οπλο οικολογικο θα παρεις για την χρεοκοπια; Σιφτυ...
Sent from my Neo V using Tapatalk.
-
Ο χρήστης Hellenic Vanagon έγραψε:
Στα συστήματα με R12 βλέπεις πόσο φρέον έχεις.
Στα συστήματα με R134a δεν έχει καμία σημασία. Εμένα έχει ματάκι και είτε δείχνει καθαρό υγρό ή αφρό δεν ξέρεις αν έχεις πολύ ή λίγο ψυκτικό υγρό.
Φίλε leonp, μας εξηγείς λίγο, αν έχεις την καλοσύνη, το ματάκι πως ακριβώς 'διαβάζεται', μιλώντας για αυτοκίνητο με r12;
ΓΙΑ R12
Αυτό που θέλεις είναι πριν την εκτονωτική βαλβίδα (πάνω στον εξατμιστή, το 'ψυγείο' του a/c που είναι μέσα στο αυτοκίνητο - στο ταμπλό) να έχεις υγρό χωρίς φυσαλίδες.
Συνήθως το μάτι είναι μακριά οπότε δεν έχει μεγάλη ακρίβεια.Στη χαμηλή σκάλα του ανεμιστήρα δεν πρέπει να έχεις φυσαλίδες ή να περνάει που και που καμιά.
Στη δυνατή σκάλα του ανεμιστήρα μπορεί να υπάρχουν λίγες φυσαλίδες αλλά όχι συνεχόμενες.
Αν έχει πολλές φυσαλίδες δείχνει ότι έχεις λίγο φρέον (αν όλα τα υπόλοιπα δουλεύουν κανονικά). -
Ο χρήστης leonp έγραψε:
Στα συστήματα με R12 βλέπεις πόσο φρέον έχεις.
Στα συστήματα με R134a δεν έχει καμία σημασία. Εμένα έχει ματάκι και είτε δείχνει καθαρό υγρό ή αφρό δεν ξέρεις αν έχεις πολύ ή λίγο ψυκτικό υγρό.
Φίλε leonp, μας εξηγείς λίγο, αν έχεις την καλοσύνη, το ματάκι πως ακριβώς 'διαβάζεται', μιλώντας για αυτοκίνητο με r12;
ΓΙΑ R12
Αυτό που θέλεις είναι πριν την εκτονωτική βαλβίδα (πάνω στον εξατμιστή, το 'ψυγείο' του a/c που είναι μέσα στο αυτοκίνητο - στο ταμπλό) να έχεις υγρό χωρίς φυσαλίδες.
Συνήθως το μάτι είναι μακριά οπότε δεν έχει μεγάλη ακρίβεια.Στη χαμηλή σκάλα του ανεμιστήρα δεν πρέπει να έχεις φυσαλίδες ή να περνάει που και που καμιά.
Στη δυνατή σκάλα του ανεμιστήρα μπορεί να υπάρχουν λίγες φυσαλίδες αλλά όχι συνεχόμενες.
Αν έχει πολλές φυσαλίδες δείχνει ότι έχεις λίγο φρέον (αν όλα τα υπόλοιπα δουλεύουν κανονικά).Ευχαριστώ πολύ!
-
Ο χρήστης r200 έγραψε:
συμπληρωσε 100γρ φρεον και θα γινεται ψυγειο παλι
οταν ο συμπιεστης φθαρει τοτε θα χασει το φρεον και απλα σε μερικα αυτοκινητα οπως του vag group δεν ενεργοποιειται καν ο υπερσυμπιεστης αν δεν εχει φρεον-αναβει το κλειδι στην οθονη του κλιμαΑπό τι φθείρεται συνήθως ο συμπιεστής;
Απο πολυχρησία, από μηδαμινή χρήση; Κάτι άλλο; -
Ο χρήστης tommygun έγραψε:
εχω climatronic VAG group , και μετα απο 7 χρονια μου φαινεται οτι δεν λειτουργει οπως λειτουργουσε τα πρωτα χρονια.
Τοτε το εβαζα στους 22 βαθμους και τουρτουριζα.
Τωρα πρεπει να το βαλω στους 21 και στους 20 και παλι μερικες φορες (στην εθνικη) εχω την αισθηση οτι θελω να το κλεισω και να ανοιξω το παραθυρο για ειναι καλυτερα. Καταληγω να το βαζω στο LOW τη θερμοκρασια (δηλ κατω απο 16) και στο full την ενταση.1η φορα περισυ το ειχα παει για service, αλλα μου ειπαν οτι δεν ειχε χασει φρεον, και το θερμομετρο στον αεραγωγο εδειχνε 7 βαθμους (το ειχαν ομως βαλει στο LOW), αρα δουλευει καλα.
Αλλα εγω ειχα αυτην την ιδια αισθηση.Φετος δοκιμασα με δικο μου θερμομετρο στον κεντρικο αεραγωγο, πραγματι δειχνει 7 βαθμους, και μαλλιστα με τη Θ ρυθμισμενη στους 21.5 και με την ανακυκλωση ON.
ομως εντος καμπινας το θερμομετρο εδειχνε απο 25 ως 31 βαθμους και εγω ενιωθα μεν να βγαζει δροσερο αερα, αλλα δεν ενιωθα αυτη την ευχαριστη περιβαλλουσα δροσια που ενιωθα παλια, και καποια στιγμη ηθελα να μειωσω τη Θ και να αυξησω χειροκινητα την ενταση γιατι το AUTO δεν αρκουσε.Μιλαμε οτι το αυτοκινητο το αγορασα με μοναδικη απαιτηση στον εξοπλισμο να εχει climatronic, και τα πρωτα χρονια ηταν σκετη απολαυση.
Σας λεει τιποτα ολο αυτο?
τι να κανω?
7 βαθμούς?? Εγω σε Golf 3 1.9D,με απλο a/c, έχω 4,5 βαθμούς στην τρίτη θέση του ανεμιστήρα και στην ανακύκλωση φυσικά.Πρέπει να πάς σε μηχανικό που ασχολείται με τα συγκεκριμένα.Μπορεί λόγω μηχανισμών να έχει φθαρεί κάποιος και να μην κλείνει για παράδειγμα, το κλαπέτο του εξωτερικού αερα σωστά.Μπορεί το ψυγείο να έχει γεμίσει με χώματα,πετραδάκια ανάμεσα στις κυψέλες.Αν ξεκίναγες τον κομπρέσορα εν κινήση επίσης είναι θέμα και μπορεί να είναι στα τελευταία του και να μην σηκώνει την σωστή πίεση στο κύκλωμα.Αν το αυτοκίνητο είναι Golf ρώτα ενα ταξιτζή με octavia που κάνει σερβις στο a/c του για να πας και το δικό σου.
-
Ο χρήστης postruck. έγραψε:
εχω climatronic VAG group , και μετα απο 7 χρονια μου φαινεται οτι δεν λειτουργει οπως λειτουργουσε τα πρωτα χρονια.
Τοτε το εβαζα στους 22 βαθμους και τουρτουριζα.
Τωρα πρεπει να το βαλω στους 21 και στους 20 και παλι μερικες φορες (στην εθνικη) εχω την αισθηση οτι θελω να το κλεισω και να ανοιξω το παραθυρο για ειναι καλυτερα. Καταληγω να το βαζω στο LOW τη θερμοκρασια (δηλ κατω απο 16) και στο full την ενταση.1η φορα περισυ το ειχα παει για service, αλλα μου ειπαν οτι δεν ειχε χασει φρεον, και το θερμομετρο στον αεραγωγο εδειχνε 7 βαθμους (το ειχαν ομως βαλει στο LOW), αρα δουλευει καλα.
Αλλα εγω ειχα αυτην την ιδια αισθηση.Φετος δοκιμασα με δικο μου θερμομετρο στον κεντρικο αεραγωγο, πραγματι δειχνει 7 βαθμους, και μαλλιστα με τη Θ ρυθμισμενη στους 21.5 και με την ανακυκλωση ON.
ομως εντος καμπινας το θερμομετρο εδειχνε απο 25 ως 31 βαθμους και εγω ενιωθα μεν να βγαζει δροσερο αερα, αλλα δεν ενιωθα αυτη την ευχαριστη περιβαλλουσα δροσια που ενιωθα παλια, και καποια στιγμη ηθελα να μειωσω τη Θ και να αυξησω χειροκινητα την ενταση γιατι το AUTO δεν αρκουσε.Μιλαμε οτι το αυτοκινητο το αγορασα με μοναδικη απαιτηση στον εξοπλισμο να εχει climatronic, και τα πρωτα χρονια ηταν σκετη απολαυση.
Σας λεει τιποτα ολο αυτο?
τι να κανω?
7 βαθμούς?? Εγω σε Golf 3 1.9D,με απλο a/c, έχω 4,5 βαθμούς στην τρίτη θέση του ανεμιστήρα και στην ανακύκλωση φυσικά.Πρέπει να πάς σε μηχανικό που ασχολείται με τα συγκεκριμένα.Μπορεί λόγω μηχανισμών να έχει φθαρεί κάποιος και να μην κλείνει για παράδειγμα, το κλαπέτο του εξωτερικού αερα σωστά.Μπορεί το ψυγείο να έχει γεμίσει με χώματα,πετραδάκια ανάμεσα στις κυψέλες.Αν ξεκίναγες τον κομπρέσορα εν κινήση επίσης είναι θέμα και μπορεί να είναι στα τελευταία του και να μην σηκώνει την σωστή πίεση στο κύκλωμα.Αν το αυτοκίνητο είναι Golf ρώτα ενα ταξιτζή με octavia που κάνει σερβις στο a/c του για να πας και το δικό σου.
ναι, μαλλον πρεπει να βρω ενα συνεργειο αξιοπιστο για να το παω.
-
ρε παιδια πηγα το δικο μου για πληρωση φρεον και παρ ολα αυτα δε δουλευει το κλιματιστικο
δηλαδη βγαζει ζεστη μονιμα...
αυτος μου πε οτι εχει προβλημα ο συμπιεστης.
αλλα υποπτευομαι οτι ειναι απατεωνας και απλα θελει να μου φαει λεφτα.
εγω λεω μηπως εχει προβλημα ο διακοπτης που γυρναει το κρυο στο ζεστο.γιατι ακομα και χωρις AC βγαζει μονιμα ζεστο... -
Tι αυτοκινητο εχεις?
-
Ο χρήστης nintza έγραψε:
ρε παιδια πηγα το δικο μου για πληρωση φρεον και παρ ολα αυτα δε δουλευει το κλιματιστικο
δηλαδη βγαζει ζεστη μονιμα...
αυτος μου πε οτι εχει προβλημα ο συμπιεστης.
αλλα υποπτευομαι οτι ειναι απατεωνας και απλα θελει να μου φαει λεφτα.
εγω λεω μηπως εχει προβλημα ο διακοπτης που γυρναει το κρυο στο ζεστο.γιατι ακομα και χωρις AC βγαζει μονιμα ζεστο...Το γυρισες εσυ απο το κρυο ζεστο???Αμα δε δουλευει τοτε θα παραμεινει ιδια η θερμοκρασια αλλιως αμα δουλευει θα σου βγαλει καυτο αερα.
-
καυτο βγαζει ετσι κι αλλιως.
-
Δοκιμασε το το βραδυ που κανει παραπανω δροσια τοτε...
-
παλι ζεστο βγαζει.
υπαρχει περιπτωση να εχει κολλησει απλα το κουμπι?γιατι ειναι διακοπτης που δινει σημα μετα με καλωδιο.δεν ειναι μια ολοκληρη ντιζα -
Εχω παρομοιο προβλημα σε φιλο, εβαλε φρεον, και επαιζε, και μετα επεσε η αποδοση σε μερικες μερες
Υπαρχει η ενυπωση οτι βαλανε φρεον με χρωμα, θα του κανει ζημια?
Daewoo Lanos του 99 -
Το γεγονός ότι η απόδοση του συστήματος φθίνει με την πάροδο του χρόνου, σημαίνει διαρροή. Η προσθήκη φωσφοριζέ μπογιάς γίνεται για να ανακαλυφθεί το σημείο διαρροής.
-
Να κανω μια ερωτηση
Έχω 2 peugeot 307 καισυμπλήρωσα και στα δύοφρέον.
Δεν φαίνεται να χάνουν από πουθενά καθώς κρατάνε το κενό για 30 λεπτά και δεν φαίνονται σημάδια στις σωληνώσεις
Παρατήρησα μία διαφορά,το ένα σηκώνειπίεση 8-9 bar και το άλλοκοντά στο 15 bar ( μελίγο μεγαλύτερη εξωτερικη θερμοκρασία)
λέτε να χρειάζεται αλλαγή ο ξηραντής ή κάτι άλλο
ξέρετε συνεργείο καλό μόνο για ac που να ασχολειται με κάτι περισσότερο από συμπλήρωμα φρέον;; -
Η μικρη ή μεγαλη πιεση ?
-
Το αυτοκινητο μου μολις εκλεισε 5 χρονια. Δεν εχω κανει καμια συντήρηση στο a/c του. Ο μηχανικός μου ειπε οτι δεν εχει χασει καθολου φρεον το κυκλωμα του, επιπλεον δεν μυριζει και δειχνει να λειτουργει οπως την πρωτη μερα.
Σημειωτεον εχει χρησιμοποιηθει υπερελαχιστα το a/c.
Να προχωρησω σε σερβις/συντηρηση (~60 ευρω) η αφου δουλευει τζιτζι να μη το πειραξω; -
Όχι, είναι σφραγισμένο κύκλωμα.
Έλεγχο στον ιμάντα.
Μόνο εξωτερικό καθάρισμα τον συμπυκνωτή (ψυγείο) στο χώρο της μηχανής και αν θέλεις εσωτερικό καθάρισμα.Ο αφυγραντήρας (το κυλινδρικό 'φίλτρο') του ψυκτικού υγρού στο χώρο του κινητήρα, περιέχει κάτι σακουλάκια με το υλικό που κάνει την αφύγρανση. Αυτά αν παλιώσουν (ή από την υγρασία) μπορεί να φουσκώσουν και να σκάσουν γεμίζοντας με σκουπίδια όλο το κύκλωμα του a/c - κακή ζημιά.
Δεν ξέρω κάθε πότε πρέπει να το αλλάζεις, στο παλιό μερσεντές έχει ένα πειράκι που βγαίνει ανάλογα πόσο βουλωμένο είναι - σε άλλα αμάξια δεν έχω δει τέτοιο.
a/c συμπλήρωμα φρέον?