-
Ο χρήστης antonis-team έγραψε:
ΥΓ. όταν οδηγούμαι και θέλουμε να βάλουμε το AC, όπως τρέχουμε πατάμε αμπραγιάζ αφήνοντας το γκάζι, και μετά πατάμε το κουμπάκι της ψύξης. Αυτό για να μην του δώσουμε από 0 στροφές κατευθείαν 5000!!. Έτσι καταστρέφονται τα cobbler AC.
Κι όταν το έχεις στο auto, όπου ανάβει το a/c κατά το δοκούν της θερμοκρασίας τι γίνεται τότε;
-
ΥΓ. όταν οδηγούμαι και θέλουμε να βάλουμε το AC, όπως τρέχουμε πατάμε αμπραγιάζ αφήνοντας το γκάζι, και μετά πατάμε το κουμπάκι της ψύξης. Αυτό για να μην του δώσουμε από 0 στροφές κατευθείαν 5000!!. Έτσι καταστρέφονται τα cobbler AC.
Γιατί έχω την εντύπωση ότι κατι τέτοιο δε γίνεται?
Επίσης το άλλο που μου είχαν πει είναι ότι δε γίνεται να ανοιχτεί το κομπρεσέρ για επισκευή
-
Τώρα για όσα έχουν Freon 12. Το υποκατάστατο δεν αποδίδει ούτε στο 50%!.
Άρα χρησιμοποιούμε το παράνομο 12, το βρίσκουμε όχι εύκολα, και πολύ ακριβότερο. Χρησιμοποιούμε τα φορητά μανόμετρα και σωλήνες, καθώς και εργαλείο ‘κενού’. Ανιχνεύουμε της βλάβες με λυχνία φλόγας, η ηλεκτρονικό μηχάνημα αναπνοής, η καλύτερα με ιδική λυχνία φάσματος, που διαβάζει όλες της διαγνωστικές ‘αμπούλες’ διαρροών Freon, λαδιών , παραφλου, κλπ..
ΚΑΘΕ ΑΛΟΣ ΤΡΟΠΟΣ, μπορεί να ανεβάσει κατακόρυφα την κατανάλωση βενζίνης, να σας ‘ψήσει’ το καλοκαίρι, η να σκάσει τον συμπιεστή του αυτοκινήτου, η να ‘κλατάρουν’ οι πλαστικές σωληνώσεις του AC.Ξέρουμε μήπως κανένα συνεργείο ΒΑ Αττική που να εκτελεί με επιτυχία την πλήρωση του κυκλώματος με το παράνομο R12; Έστω και με pm...Πόσο περίπου είναι μια φυσιολογική τιμή για μια τέτοια εργασία;
-
To R12 δέν είναι παράνομο. Αλλά πρέπει να έχεις άδεια ψυκτικού για να μπορείς να το αγοράσεις. Οπότε σε οποιοδήποτε μαγαζί που ασχολείται αποκλειστικά με aircondition θα βρείς R12.
-
Γεια χαρά παιδιά!
Καλώς σας βρήκα...
Σκέφτομαι να αγοράσω ένα Nissan Micra του 97' και άκουσα οτι κάποια παλιά αυτοκίνητα έχουν πρόβλημα διότι δεν μπορείς να βρεις παλιού τύπου φρέον για να αλλάξεις στο κλιματιστικό...
Ισχύει κάτι τέτοιο;
Μοντέλο του 97' έχει παλιού ή καινούργιου τύπου A/C;
Είναι όντως τόσο μεγάλο πρόβλημα ή είναι κάτι που μπορείς να το αντιμετωπίσεις; (π.χ. κάποια μετατροπή)
Όντως δεν υπάρχουν πουθενά παλιά υγρά A/C ή απλά θέλει λίγο παραπάνω ψάξιμο; -
Θελει ψαξιμο στις πισω σελιδες αυτου του τοπικ
-
Ο χρήστης kyriakoshasapis έγραψε:
Γεια χαρά παιδιά!Καλώς σας βρήκα...
Σκέφτομαι να αγοράσω ένα Nissan Micra του 97' και άκουσα οτι κάποια παλιά αυτοκίνητα έχουν πρόβλημα διότι δεν μπορείς να βρεις παλιού τύπου φρέον για να αλλάξεις στο κλιματιστικό...
Ισχύει κάτι τέτοιο;
Μοντέλο του 97' έχει παλιού ή καινούργιου τύπου A/C;
Είναι όντως τόσο μεγάλο πρόβλημα ή είναι κάτι που μπορείς να το αντιμετωπίσεις; (π.χ. κάποια μετατροπή)
Όντως δεν υπάρχουν πουθενά παλιά υγρά A/C ή απλά θέλει λίγο παραπάνω ψάξιμο;To αυτοκίνητο που θέλεις να πάρεις, παίρνει r134a φρέον.Οπότε, κανένα πρόβλημα.
-
Ο χρήστης Drosxo έγραψε:
Θελει ψαξιμο στις πισω σελιδες αυτου του τοπικΕιχε ανοιξει νεο θεμα ο φιλος μας οποτε εγω το μετεφερα εδω ως πιο σχετικο.
-
Γεια σε όλους
Θα ήμουν ιδιαίτερα ευτυχής αν κάποιος βοηθούσε, σήμερα στο Honda hrv μοντέλο 2000 έβαλαFreon με το γνωστό πια μηχάνημα , μετά από όλη την διαδικασία μέτρησαν 11 βαθμούς θερμοκρασία και παρατήρησαν τα μαστορια ότι κάθε μερικά δευτερόλεπτα το αιρκοντίσιον έκλινε , αφαίρεσαν λίγο Freon αλλά πάλι μια από τα ίδια , ξανά αφαίρεσαν άλλο λίγο αλλά χωρίς αποτέλεσμα.
Freon έβαλαν 650γρ. έτσι έλεγε το μανιουαλ από το μηχάνημα που είχαν. Γνωρίζει κανείς που μπορεί να οφείλετε το πρόβλημα της διακοπής ?
Ευχαριστώ για το χρόνο σας. -
Ο χρήστης panos2000 έγραψε:
Γεια σε όλους
Θα ήμουν ιδιαίτερα ευτυχής αν κάποιος βοηθούσε, σήμερα στο Honda hrv μοντέλο 2000 έβαλαFreon με το γνωστό πια μηχάνημα , μετά από όλη την διαδικασία μέτρησαν 11 βαθμούς θερμοκρασία και παρατήρησαν τα μαστορια ότι κάθε μερικά δευτερόλεπτα το αιρκοντίσιον έκλινε , αφαίρεσαν λίγο Freon αλλά πάλι μια από τα ίδια , ξανά αφαίρεσαν άλλο λίγο αλλά χωρίς αποτέλεσμα.
Freon έβαλαν 650γρ. έτσι έλεγε το μανιουαλ από το μηχάνημα που είχαν. Γνωρίζει κανείς που μπορεί να οφείλετε το πρόβλημα της διακοπής ?
Ευχαριστώ για το χρόνο σας.μήπως: viewtopic.php?p=1924965#p1924965
-
Γεια σε όλους
Ευχαριστώ για το χρόνο σας.Έτσι δουλεύει το σιβίκ μου από καινούριο - ανοιγοκλείνει κάθε λίγο και ακόμα πιο σύντομα όταν τρέχεις σε αυτοκινητόδρομο.
Νόμιζα ότι σύντομα θα χαλάσει ο συμπλέκτης του a/c αλλά δουλεύει έτσι από το 1995 και ακόμα δεν χάλασε.
-
Γεια σε όλους
Ευχαριστώ για το χρόνο σας.Μήπως παίρνει ακόμα λιγότερη ποσότητα? Σε μερικά αυτοκίνητα παίρνει μόλις 350-400 γραμάρια. Επίσης πολλά 'εργοστασιακά' aircondition μπαίνουν στην Ελλάδα οπότε τα νούμερα που γράφουν τα μάνιουαλ είναι λάθος.
-
εχει ερθει απο Γερμανια μαζι με aircontition , λες τελικα να εκαναν λαθος ?
-
ξερει κανεις ποση θερμοκρασια πρεπει να εχουν οι αεραγωγοι οταν μπαινει σε λειτουργια το air-codition στο ρελαντι?σε πουντο 1.4 εχω 9~10,στο αξεντ 1.3 εχω 10,στο mg tf 1.8 εχω 8.ειναι σωστοι οι βαθμοι?
-
Ο χρήστης panos3 έγραψε:
ξερει κανεις ποση θερμοκρασια πρεπει να εχουν οι αεραγωγοι οταν μπαινει σε λειτουργια το air-codition στο ρελαντι?σε πουντο 1.4 εχω 9~10,στο αξεντ 1.3 εχω 10,στο mg tf 1.8 εχω 8.ειναι σωστοι οι βαθμοι?Παιζει απο εταιρεια σε εταιρεια
-
Σε γενικές γραμμές καλά είναι. Με ανακύκλωση, μισό βεντιλατέρ και 2000 σαλ πόσους σου βγάζει;
-
δεν το εχω δοκιμασει πιστευω πιο λιγο λογικα.να σημειωσω οτι κανενα απο τα 3 δεν εχει παει για αλλαγη φρεον ποτε.θα το δοκιμασω.
-
Με 18 βαθμούς εξωτερική θερμοκρασία θα το δοκιμάσεις;
-
μολις πιασουν λιγο οι ζεστες,οι μετρησεις ειναι περσινες.με 2000σαλ πρεπει να πεσουν ποσοι βαθμοι?
-
και ποσα λεφτα ζητανε για να σου συμπληρωσουν φρεον ξερει κανεις?
a/c συμπλήρωμα φρέον?