-
Το σύστημα κλιματισμού είναι σφραγισμένο. Εφόσον δεν έχει χάσει φρέον και δεν έχει μπει αέρας και υγρασία δεν υπάρχει λόγος να το ανοίξεις.
-
στο ρελαντι μετρας η με ανεβασμενες στροφες?τι αμαξι ειναι?
-
Το αμαξι εκ εργοστασιου δεν ειχε φρεον καθολου, και εγινε η πληρωση μεσα στην εγγυηση σε 2 μερες απο την αγορα του. Εκτοτε λειτουργει μια χαρα. Χρειαζεται καμια συντηρηση τωρα? Γιατι μου στελνουν καθε χρονο απο την αντιπροσωπεια γραμμα για ετησια συντηρηση και ποσο απαραιτητη ειναι...
Την θερμοκρασια την μετραω με φουλ ψυξη ειτε με πολλες στροφες ειτε ρελαντι.Παει 3,5 κλεινει το κομπρεσερ, παει 5 και ξανα ανοιγει.
Επισης ενα αλλο ''πειραμα'' που εκανα ειναι ειχα σταθερο γκαζι σταματημενος με νεκρα στις 3500 και αναβω ac, και εκανε βουτια στις 2500! Ειναι φυσιολογικο αυτο?
Το αμαξι ειναι hyundai tucson. -
cson σαν πολυ να βουτανε οι στροφες σου οταν μπαινει σε λειτουργια το A/C ουτε στο Ιμπιζακι που ειχα δεν το εκανε αυτο.
-
Ο χρήστης cson έγραψε:
Επισης ενα αλλο ''πειραμα'' που εκανα ειναι ειχα σταθερο γκαζι σταματημενος με νεκρα στις 3500 και αναβω ac, και εκανε βουτια στις 2500! Ειναι φυσιολογικο αυτο?
Το αμαξι ειναι hyundai tucson.den ειναι παραλογο ( δεν ξερω αλλα τουσον αν κανουν το ιδιο ) γιατι ναι μεν εχεις καποιες στροφες αλλα λογο του οτι εισαι σταματημενος το γκαζι ειναι ελαχιστα πατημενο ( σωστα??) και ξαφνικά του 'σκαει' ενα αναλλογικά 'τεραστιο' φορτιο χωρις να εχει καυσιμο μιγμα να το 'αντιμετοπισει'
στο ρελαντι ετσι κι αλλιως οταν βαζεις το AC υπαρχει ειδική ηλεκτρονική διαταξη η οποια δινει στροφες ( = παταει γκαζι ουσιαστικα) και το εξισορωπει
Αφου εχεις μπολικη ψυξη θα ελεγα αστο οπως ειναι
'Μην γαργαλας κατι που δεν σε γαργαλαει αυτο'Απο οσο ξερω το 'λαδι' αναμιγνυεται με το φρεον οποτε οσο εχεις φρεον εχεις και λαδι να το λιπαινει
( αν καποιος ξερει καλυτερα πολυ ευχαριστως να με διορθωσει ) -
Ο χρήστης fokion_sportage έγραψε:
Το αμαξι ειναι hyundai tucson.den ειναι παραλογο ( δεν ξερω αλλα τουσον αν κανουν το ιδιο ) γιατι ναι μεν εχεις καποιες στροφες αλλα λογο του οτι εισαι σταματημενος το γκαζι ειναι ελαχιστα πατημενο ( σωστα??) και ξαφνικά του 'σκαει' ενα αναλλογικά 'τεραστιο' φορτιο χωρις να εχει καυσιμο μιγμα να το 'αντιμετοπισει'
στο ρελαντι ετσι κι αλλιως οταν βαζεις το AC υπαρχει ειδική ηλεκτρονική διαταξη η οποια δινει στροφες ( = παταει γκαζι ουσιαστικα) και το εξισορωπει
Αφου εχεις μπολικη ψυξη θα ελεγα αστο οπως ειναι
'Μην γαργαλας κατι που δεν σε γαργαλαει αυτο'Απο οσο ξερω το 'λαδι' αναμιγνυεται με το φρεον οποτε οσο εχεις φρεον εχεις και λαδι να το λιπαινει
( αν καποιος ξερει καλυτερα πολυ ευχαριστως να με διορθωσει )Σωστος
-
Volvo s60 2.0t, μοντ. '04, το κλιματιστικο πλεον αντι για κρυο αερα βγαζει ζεστο...
Καμια ιδεα τι φταιει?
(ετσι για να εχω δλδ μια ιδεα τι με περιμενει οταν τους το παω για σερβις...επιασαν κι οι ζεστες.. ) -
Ο χρήστης AMSTERDAMINOS έγραψε:
Volvo s60 2.0t, μοντ. '04, το κλιματιστικο πλεον αντι για κρυο αερα βγαζει ζεστο...
Καμια ιδεα τι φταιει?
(ετσι για να εχω δλδ μια ιδεα τι με περιμενει οταν τους το παω για σερβις...επιασαν κι οι ζεστες.. )Το χασες το φρεον πατριωτη . Πηγαινε αντιπροσωπια να βρουν την διαρροη. Και μια χρησιμη συμβουλη, αν και εχει γραφτει παρα πολλες φορες βαζετε τον A/C σε λειτουργια κανα 10λεπτο και τον χειμωνα. Καλο θα του κανετε
-
θενξ πατριωτη..
-
ανοιγουμε παραθυρακι ενα μπουκαλι νερο και φυγαμε.σιγα μη δωσουμε 50αρικο για φρεον.
-
μηπως να κλαπετα ελεγχονται ηλεκτρονικά και δεν γυρνανε στο κρυο????
-
Ο χρήστης sacracer έγραψε:
ανοιγουμε παραθυρακι ενα μπουκαλι νερο και φυγαμε.σιγα μη δωσουμε 50αρικο για φρεον. -
Ο χρήστης mirage έγραψε:
ανοιγουμε παραθυρακι ενα μπουκαλι νερο και φυγαμε.σιγα μη δωσουμε 50αρικο για φρεον.
εγώ πάντως μετά από 9 χρόνια πήγα κ το τσέκαρα το φρεον.
ειχε 260 αντί για 540 γραμμάρια.
έσκασα το 50αρικακι κ τώρα πραγματικά εχω άλλα αμάξι
εκεί που δούλευε το κλιμά σε υψηλή σκάλα για να δροσίσει τη καμπινα στην προεπιλεγμένη θερμοκρασία, τώρα δουλεύει πολύ πιο χαμηλά κ κάνει πολύ ωραία ατμόσφαιρα αφού δεν νοιώθες να σου έρχεται πολύς αέρας, αλλά λίγος κ κρύος
το θερμόμετροπου έβαλε το συνεργείο στον αεραγωγό για να δούμε τί κάναμε έδειξε 6 βαθμούς, ενώ πριν έδειχνε 16
στα 50 ευρώ μόνο φρεον έβαλε, δεν μου έκανε τίποτα άλλο με σπρει κτλ. με έκλεψε? -
to idio μηχανημα που σου βαζει το φρεον βαζει και το λιπαντικό που πρεπει
τι σπρει εννοεις?
-
Ο χρήστης fokion_sportage έγραψε:
to idio μηχανημα που σου βαζει το φρεον βαζει και το λιπαντικό που πρεπειτι σπρει εννοεις?
για απολύμανση του συστήματος φίλτρου-αεραγωγών κτλ.
αν κ είχα ρίξει εγώ πιο παλιά, κ δεν 'βρωμάει' -
Να πω την αμαρτια μου αλλα αν συνηπολογίσεις και την ποσοτητα φρεον που σου εβαλε δεν ( κατα την ταπεινη μου γνωμη ) το θεωρω εξοφρενικό ποσό. αν και δεν ξερω τι χρεωνουν εξω γιατι λογω καποιων καταστασεων εμενα αυτη η δουλεια μου την κανουν στο ΚΙΑ δωρεαν μια φορά το χρονο..
Φυσικά αν υπαρχει καποιος αλλος που με 30 ευρω πχ ριχνει και φαρμακο στους αεραγωγους ακομα καλυτερα, αλλα δεν υα το ελεγα κλεψιμο
τσιμπιμενο ισως.. αλλα με την πρωτη μου επιφυλλαξη της ποσοτητας -
η τιμη ουτως η αλλος ειναι εξωφρενικη ποσο αν σκεφτουμε οτι για το σπιτι του a/c 30ευρω το πολυ να παρει και ερχεται στο σπιτι ο τεχνικος.χωρια που δεν κανει και τιποτα ο τεχνικος στο συνεργειο, το μηχανημα κανει ολη τη δουλεια αυτοματοποιημενα.απλα τα πραγματα στο σπιτι μπορεις να αναψεις και εναν ανεμιστηρα στο αμαξι τι θα ανοιξεις οταν γυρνας απο τη δουλεια το μεσημερι με 40 βαθμους?αν δεν σου μυριζει μην κανεις απολυμανση,αν σου μυριζει καντην μονος σου με σπρει απο το εμποριο για a/c αυτοκινητου απο 10ευρω εχουν.
-
δεν βρισκω τα 2 συγκρισιμα...
αλλα ειναι μια αλλη ιστορία που δεν ειναι για εδω. -
Δεν υπάρχει συνεργείο που να κάνει έλεγχο συστήματος (όχι επισκευή)-συμπλήρωμα φρέον σε a/c, με κάτω απο 35€ .
-
Καλό είναι να μη συμπληρώνεις ψυκτικό υγρό. Ακόμα και στα παλιά συστήματα με φρέον που μπορούσες να καταλάβεις πόσο χρειάζεται για να γεμίσει, αν το σύστημα έχει χάσει ψυκτικό υγρό πρέπει να το αδειάσεις και να κάνεις κενό για να φύγει τυχόν υγρασία και αέρας που μπορεί να έχει εισχωρήσει*.
Πάντως οι χρεώσεις φαίνονται υπερβολικές αλλά κάποιος πρέπει να πάρει υπόψη ότι μόνο 2-3 μήνες έχει δουλειά και τον υπόλοιπο χρόνο κάθονται.
Για φρέον (R12) έχω εργαλεία και ένα παλιό μοτέρ από ψυγείο για κενό.
Τώρα που το αμάξι χρειάζεται R134a πρέπει να πάω σε ψυκτικό.- όταν δουλεύεις το σύστημα με λίγο ψυκτικό υγρό (λόγω απώλειας) τότε τμήματα του συστήματος μπορεί να βρίσκονται σε μικρότερη πίεση από την ατμοσφαιρική και από το σημείο που υπάρχει διαρροή να μπει αέρας και υγρασία στο σύστημα.
a/c συμπλήρωμα φρέον?