-
οχι μιλαγα με εναν( μαλλον βλακα) και μου ελεγε για διπλους κομπρεσσορες και δεν το ειχα ψαξει και επειδη επέμενε λεω δεν μπορει δικιο θα χει το παλικαρι και το αφησα ετσι το θεμα....αλλωστε ακομα δεν εχω την οικονομικη δυνατοτητα να προβώ σε αμεση αγορα τετοιου αυτοκινητου
-
Οι κινητήρες των Leopard 1 είναι V10 37.300 κυβικά, με δύο κομπρέσσορες. Κατασκευαστής τους η MTU, που μέχρι πρόσφατα άνηκε στην Daimler-Benz. Μάλιστα τα καπάκια των κυλίνδρων έχουν το αστέρι της Mercedes πάνω τους. Οπότε είναι εφικτο να έχεις δύο κομπρέσορες.
ΥΓ: Beams, με πρόλαβες φίλε για αυτο κι εγώ κάνω την ρελάνς με το παραπάνω κείμενο.
-
Ρε realzeus Δυο μπορει να συμβαινουν:Η' εισαι στρατογκαβλος και αναφερεσαι συνεχεια σε στρατιωτικης χρησης οχηματα η' εισαι το πρωτο συνθετικο της παραπανω λεξης με την καταληξη -ιωτικος.Το λεω φιλικα μην παρεξηγηθεις.
-
Ο χρήστης Neos έγραψε:
Η Mazda έχει σαν κορυφαίες εκδόσεις των 3 και 6 τα MPS που φέρουν υπερπλήρωση και μάλιστα... βαριάς μορφής καθώς είναι απ τα πλέον παραδοσιακά τούρμπο με μπόλικο lag χαμηλά ενώ απ τις 2500 στροφές και πάνω σκοτώνουν
στις μεσαιες λυσσαει αυτο το μοτερ , ψηλα και χαμηλα ειναι ψοφιο (απο ροπη, τα αλογα οπως εχουμε πει ειναι αλλο θεμα)
το εχω δει σε cx7 , δεν ξερω αν εκει εχει αλλη ρυθμιση, τα ιδια αλογα δινει παντως
-
Παντα ατμοσφαιρα γιατι:δεν χρειαζεται το πρωι να περιμενεις οχι απλα να ζεσταθει αλλα να πυρωσει το μοτερ,δεν χρειαζεται το μεσημερι που πας σπιτι κομματια απο τη δουλεια να περιμενεις να κρυωσει(ευτυχως turbo-timer),οι ατμοσφαιρικοι κινητηρες δουλευουν πιο βελουδινα κατι που το εκτιμας σε μακρινα ταξιδια,ειναι μυθος οτι τα τουρμπατα ειναι πιο οικονομικα σε καταναλωση γιατι τα πολλα αλογα θελουν και πιο πολυ σανο,αυτο δεν αλλαζει.Τελος δεν κινδυνευεις να σου σπασει το μοτερ οταν κολυσεις το γκαζι για ωρα στο πατωμα!!!
-
Ο χρήστης GGAB έγραψε:
Παντα ατμοσφαιρα γιατι:δεν χρειαζεται το πρωι να περιμενεις οχι απλα να ζεσταθει αλλα να πυρωσει το μοτερ,δεν χρειαζεται το μεσημερι που πας σπιτι κομματια απο τη δουλεια να περιμενεις να κρυωσει(ευτυχως turbo-timer),οι ατμοσφαιρικοι κινητηρες δουλευουν πιο βελουδινα κατι που το εκτιμας σε μακρινα ταξιδια,ειναι μυθος οτι τα τουρμπατα ειναι πιο οικονομικα σε καταναλωση γιατι τα πολλα αλογα θελουν και πιο πολυ σανο,αυτο δεν αλλαζει.Τελος δεν κινδυνευεις να σου σπασει το μοτερ οταν κολυσεις το γκαζι για ωρα στο πατωμα!!!-
οδήγησε τον 1.8 ΤSI και ξαναπες μου για βελούδινη λειτουργία
-
οδήγησε ένα 1.4Τ και ξαναπες μου για μύθο περι κατανάλωσης. Αλλά να συγκρίνεις κ την απόδοση που βγάζει. Οχι 80 άλογα με 150. Ενδεικτικά το δικό μου 1.8 ΤSI σε 8500χλμ αρκετά σκληρής χρήσεως και με πολύ πολη μέσα έχω 8,7λ/100km.
-
το αν θα σπάσει είναι θέμα οδηγού. Εάν δεν ξέρει τι οδηγά ο άλλος κι ένα ατμοσφαιρικό θα σπάσει.
-
στα περι ζεστάματος κ κρυώματος ...ναι έχεις ένα δικιο εδώ αλλά δεν είναι τόσο τραγικά. Ειδικά τα τελευταία τουρμπομοτέρ δεν είναι όπως τα παλιά. Εγώ 1 λεπτό περιμένω για να πέσει το ρελαντί κ να ξεκινήσω και 1 λεπτό όταν σταματάω. Και με το ατμοσφαιρικό περίμενα λίγο.
-
-
elteo συμφωνώ απόλυτα μαζί σου απλά να συμπληρώσω κάτι για το ζέσταμα-κρύωμα:
και στα ατμοσφαιρικά πρέπει να μην τα σβήνεις πυρωμένα.
Δεν πας δηλαδή 'τάπα' μέχρι τον προορισμό σου και μετά το σβήνεις και φεύγεις.
Όσο χρειάζεται να προσέχεις το εργοστασικό ατμοσφαιρικό, άλλο τόσο πρέπει να προσέχεις και το εργοστασιακό turbo αμάξι.Επίσης...το ίδιο με το 'κρύωμα' της μηχανής ισχύει και για το ζέσταμα είτε είναι turbo είτε όχι.
Δεν το κάνεις το ζέσταμα για να μην κάψεις την τουρμπίνα αλλά γιατί αν δεν επαρκώς ζεσταθούν τα λάδια της μηχανής, υπάρχει μη-επαρκής λίπανση.ΥΓ:αυτό το 8,7lt/100km εγώ το βλέπω πλέον μόνο εθνική.Ή φταίει το γεγονός ότι το πλακώνω περισσότερο από σένα (η αλήθεια είναι ότι καταφέρνω -όταν το θέλω-να πυρώσω τα φρένα μου αρκετά => ψάχνω για βελτίωση φρένων ) ή πλέον το πρόγραμμα που έχεις βάλει (το δικό μου είναι πλήρως εργοστασιακό), σου δίνει extra ροπή και δεν το πατάς τόσο όσο πριν (γιατί αλλιώς θα πέσεις -ακόμα πιο γρήγορα από πριν- πάνω στους μπροστινούς σου ).
ΥΓ2:Ο 1.8ΤFSI είναι ενοχλητικά αθόρυβος αλλά αυτό το εκτιμώ πολύ στα ταξίδια . Φαντάσου ότι έβαλα γνωστό για μεταφορά από Γλυφάδα για Μεταμόρφωση και κάποια στιγμή με ρώτησε γιατί έχω κολλήσει πίσω 1.8Τ ενώ δεν έχω turbo (κοινώς έχω το 1.6lt) . Πήγαινα βέβαια χαλαρά χωρίς απότομες επιταχύνσεις -
Οταν λετε παω ταπα στον προορισμο... πως το εννοειτε???? ειστε εθνικη ειστε με 180+ και φτανετε στον προορισμο σας (πανω στην εθνικη υποθετω???) ξαφνικα φρεναρετε και σταματατε και γυριζετε το κλειδι ..... και αρα σε αυτη την περιπτωση ειναι πυρωμενο το μοτερ.... και πρεπει να περιμενετε.....??? Διοτι σε καθε αλλη περιπτωση για να φτασετε καπου και να παρκαρετε.. θελει ενα χρονικο διαστημα που δεν εισαστε με 6000+ στροφες πιστευω, αρα εχουν πεσει οι θερμοκρασιες γενικα και δεν χρειαζετε να καθυστερησετε στο σβυσιμο νομιζω...
-
οχι διοτι εγω π.χ γυρνώντας σπιτι το βραδυ εχει μερικες ευθείες και σπάω την δευτερα μεχρι τον κοφτη και μετα το σταματαω για να παω σπιτι μου...κατι τετοιο θα εννοουν!
-
Ο χρήστης Κάβουρας έγραψε:
ΥΓ2:Ο 1.8ΤFSI είναι ενοχλητικά αθόρυβος αλλά αυτό το εκτιμώ πολύ στα ταξίδιαΑθόρυβος ή πολύ καλή ηχομόνωση? Γιατί όταν ανοίγω το καπό μια χαρά ακούγεται. Όταν το κλείνω μειώνεται πολύ ο ήχος, είναι και το εσωτερικό κάλυμμα βέβαια. Στα ταξίδια όντως ίσα ίσα που ακούς από πολύ μακριά τον ήχο της μηχανής και αυτό όταν ανεβάζεις ψηλά στροφές. Όταν πας οικονομικά με το dsg στο S δεν ακούγεται τπτ.
-
Επειδη στην Ελλαδα ζουμε (ετσι νομιζω με οτι αυτο συνεπαγετε)να ο σημαντικοτερος λογος ¨που υπερεχουν τα τουρμπατα http://www.in.gr/news/article.asp?lngEn ... gDtrID=251 καλα με τιν φοβερη ηχομωνοση παιδια και εγω λεω οτι ειναι πολυ ενωχλητηκη γιατι δεν ακους πραγματικα τιποτα στο γκολφ τουλαχιστων και ειναι ενα 'κακο'σε κλιστες διαδρομες γιατι μπορει να παρεις στροφη με 80+χιλ/ωρα και να παιρνει πολυ λιγοτερα η στροφη!!
-
Ο χρήστης kon5 έγραψε:
Αθόρυβος ή πολύ καλή ηχομόνωση?μάλλον συνδυασμός και των 2 θα έλεγα.Είναι σχετικά αθόρυβος (όσο μπορεί να είναι ένας κινητήρας 1800cc και έχει και καλή ηχομόνωση.
Όταν πας οικονομικά με το dsg** στο S **δεν ακούγεται τπτ.
πάνε αυτά τα 2 μαζί?
Εγώ με το που το βάζω στο S και βόλτα χαλαρή να πάω, ανεβαίνει η μέση κατανάλωση 0,5lt μέσα στο νερό. (εννοώ ότι από ό,τι να την έκανα την ίδια διαδρομή με τον ίδιο ρυθμό κίνησης έχοντας το DSG στο D )@224.v
λιώσιμο = επιταχύνεις τέρμα γκάζι για κάποια (αρκετή) ώρα, φτάνεις (αμέσως) στον προορισμό σου και το σβήνεις και φεύγεις.ευτυχώς το σπίτι μου είναι κάπου ψιλο-χωμένο κι έτσι στα στενάκια δεν μπορείς να πας 'τάπα', οπότε με το που βγαίνω από την παραλιακή, κόβω ρυθμό (είτε το θέλω είτε όχι) και πηγαίνω χαλαρά => φτάνω σπίτι μου και το σβήνω αμέσως.καλώς ή κακώς τα turbo θερμαίνονται από πιο χαμηλές στροφές (αφού το turbo φτάνει την μέγιστη πίεση στις 2000rpm στα σύγχρονα μοτέρ αν έχεις το πόδι σου στο πάτωμα) σε σχέση με τα ατμοσφαιρικά που για να πυρώσουν πρέπει να έχεις απλώς ψηλά στροφές.
-
Ο χρήστης Κάβουρας έγραψε:
Όταν πας οικονομικά με το dsg** στο S **δεν ακούγεται τπτ.
πάνε αυτά τα 2 μαζί?
Με συγχωρείς λάθος μου D ήθελα να γράψω
-
Ο χρήστης iROC έγραψε:
Επειδη στην Ελλαδα ζουμε (ετσι νομιζω με οτι αυτο συνεπαγετε)να ο σημαντικοτερος λογος ¨που υπερεχουν τα τουρμπατα http://www.in.gr/news/article.asp?lngEn ... gDtrID=251 καλα με τιν φοβερη ηχομωνοση παιδια και εγω λεω οτι ειναι πολυ ενωχλητηκη γιατι δεν ακους πραγματικα τιποτα στο γκολφ τουλαχιστων και ειναι ενα 'κακο'σε κλιστες διαδρομες γιατι μπορει να παρεις στροφη με 80+χιλ/ωρα και να παιρνει πολυ λιγοτερα η στροφη!!Δηλαδή αν άκουγες, θα άνοιγε η στροφή και θα έπαιρνε και 80; Η' θα έμπαινες με λιγότερα επειδή θα την είχες ακούσει;
-
Ο χρήστης cavallino έγραψε:
Επειδη στην Ελλαδα ζουμε (ετσι νομιζω με οτι αυτο συνεπαγετε)να ο σημαντικοτερος λογος ¨που υπερεχουν τα τουρμπατα http://www.in.gr/news/article.asp?lngEn ... gDtrID=251 καλα με τιν φοβερη ηχομωνοση παιδια και εγω λεω οτι ειναι πολυ ενωχλητηκη γιατι δεν ακους πραγματικα τιποτα στο γκολφ τουλαχιστων και ειναι ενα 'κακο'σε κλιστες διαδρομες γιατι μπορει να παρεις στροφη με 80+χιλ/ωρα και να παιρνει πολυ λιγοτερα η στροφη!!
Δηλαδή αν άκουγες, θα άνοιγε η στροφή και θα έπαιρνε και 80; Η' θα έμπαινες με λιγότερα επειδή θα την είχες ακούσει;
θέλει (μάλλον) να πει ότι μάλλον ότι με την ηχομόνωση/απομόνωση χάνουμε πλέον την αίσθηση της ταχύτητας.
-
Quiz
Πόσοι από τους τουρμπολάτρες, αν ζούσαν στο εξωτερικό, θα ψήφιζαν ατμόσφαιρα? -
συγνωμη που δεν εγινα σαφης απλα η 'τελια' ηχομονωση ειναι ενοχλητικη με αποτελεσμα με τελιος κλειστα παραθυρα κ λιγο μουσικουλα στο ραδιο οχι πολυ δυνατα σου δινει τιν ψευδεστηση οτι πηγαινεις με λιγοτερα χιλιομετρα.. εγω να φανταστεις για να εχω αισθηση για το τι παιζει γυρο μου στον δρομο παντα εχω ενα δαχτυλο το παραθηρο μου ανοιχτο ..
-
Ο χρήστης kon5 έγραψε:
Με συγχωρείς λάθος μου D ήθελα να γράψω
προς στιγμήν με προβλημάτισες.
Και για να τοποθετηθώ πάνω στο θέμα: για μένα turbo και πάλι turbo.Γιατί?
-
μπορείς να έχεις 1400cc και άρα μέσα στην πόλη (που είσαι ακίνητος λόγω κίνησης ) να 'επικαλείσαι' τα κυβικά => χαμηλή κατανάλωση.Όσο το πάς σαν 1400 (κοινώς χρησιμοποιείς τους 80-90ps) το αμάξι δεν καίει τίποτα ενώ έχεις την δύναμη (αν θες) να πας και πιο γρήγορα.Αντίθετα ένα 1400άρι χωρίς turbo μπορεί να καίει το ίδιο (ή ελάχιστα λιγότερο) αλλά δεν 'πάει' και όταν του το ζητήσεις.Επίσης...το ατμοσφαιρικό μοτέρ που βγάζει τα ίδια άλογα με το 1400άρι, καίει αισθητά περισσότερο μέσα στις διαδρομές με κίνηση ή ακινησία της πόλης. Δηλαδή με το turbo έχεις την επιλογή να 'παίξεις' αισθητά με την κατανάλωση ανάλογα με το πώς θες να πας.με το ατμοσφαιρικό (ίδιας ισχύος) δεν έχεις τόσο μεγάλη γκάμα.
-
γιατί λόγω των 1400cc στην εφορία και στο κράτος φαίνεται ότι έχεις μικρό αμάξι. Το ξέρω ότι είναι μ@λ@κί@ του ελληνικού συστήματος αλλά για τους turbo-Έλληνες ( ) αυτό είναι ένα μεγάλο ατού => μικρά τέλη
3)σε περίπτωση βελτίωσης (πχ το βαρέθηκες), θα δώσεις πχ 3000€ για ΦΠΕ και στο turbo θα πάρεις 35-40 άλογα και 8kg (μέσος όρος) και στο ατμοσφαιρικό 15 άλογα και 0,2-0,5kg ροπής.Κοινώς οι επιπλέον ίπποι σου κοστίζουν λιγότερο.
4)γιατί στα turbo μοτέρ η max ροπή 'έρχεται' πλέον από τις 1500rpm με 2000rpm εκεί όπου το αντίστοιχης ισχύος ατμοσφαιρικό μοτέρ είναι 'ψόφιο'. => μπορείς να επιταχύνεις με μία ή και 2 ταχύτητες πάνω και γενικά δεν χρειάζεται να ξεζουμίζεις το μοτέρ για να κινηθείς σβέλτα ή και γρήγορα => λιγότερες φθορές
-
-
καβουρα +1000000000000
-
Ο χρήστης sv2 έγραψε:
Ατμόσφαιρα αλλά με πολλά κυβικά....+1
Υπερπλήρωση ή Ατμοσφαιρα ?