-
Ο χρήστης johnkyr έγραψε:
Λογικο το αποτελεσμα μιας και η μπεμπα εχει βγαλει 147 αλογα τροχο και το Scirocco 155 , παντα στο δυναμομετρο των 4τροχων.
το θέμα είναι ότι δεν μιλάμε για μισό αμάξι μπρος-πίσω
pls, Νίκο, δώσε μας την οπτική σου γωνία από το περιστατικό...
τι διαστάσεις ελαστικών φορούσαν ?
Νομίζω η 120 φορούσε 205 λάστιχο σε 17άρα ζάντα και το scirocco σε 18άρα 225. (πρακτικά υπέρ της bmw οι διαστάσεις ελαστικών)
Άνοιξαν νομίζω από 2α ρολαριστή.
Ο νίκος είχε πει ότι δεν είχε καμία τύχη παρότι στην αρχή φαινόταν να πηγαίνουν μαζί.Νίκοοοοοοο...
Italiakias
κανένα αμάξι δεν είναι φτιαγμένο για κόντρες αλλά όταν λέμε υπερπλήρωση ή ατμόσφαιρα εκτός από τις μικρολεπτομέρειες του στυλ τι προτιμάμε ηχητικά, λειτουργικά κτλ, στο τέλος αυτό που έχει σημασία είναι πώς αποδίδει τη δύναμη.
Όταν το ένα είναι 1400cc και το άλλο 2000cc και παρόλα αυτά το 1400άρι καίει λιγότερο σε μικτό κύκλο και παρόλα αυτά σε 'πάτημα' είναι αισθητά μπροστά από το 2.0lt, τότε ό,τι και να λέμε στην θεωρία, στην πράξη ο 1.4Τ είναι πιο αποδοτικός, πιο γρήγορος, πιο δυνατός παρότι στα νούμερα-χαρτιά είναι σχεδόν μαζί. -
ο νικος εχει 18αρες , αν και σιγα τη διαφορα που θα κανει το λαστιχο
ο νικος μια χαρα κρατηθηκε διπλα στο ροκκο και το μοτερ της 120 ειναι παρα πολυ καλο για ατμοσφαιρικο
η διαφορα συμφωνα με τα λεγομενα των 2 ανοιγε οσο ανεβαιναν τα χλμ και φανταζομαι οτι σε αυτη την ευθεια παιζει να εγλειψαν τα 170 (για να καταλαβαινουμε για τι ταχυτητες μιλαμε)
εγω οσο τους ειδα μεχρι τα 120-130 δεν ειχαν και τρελη διαφορα, ηταν ομως ξεκαθαρη μετα απο οτι ειπαν οι ιδιοι ανοιξε
δεν μιλαμε για τη μερα με τη νυχτα, αλλα οπως λεει ο καβουρας πιο λιγα κυβικα πιο μικρη καταναλωση θα ελεγα και πιο καλο τραβηγμα απο χαμηλα, αλλα το μοτερ της 120 ειναι τρομερα ελαστικο ( αρα δε θα προβληματιζει για καθε μερα) και τελικα πιο γρηγορο..
εδω χανει πανυγυρικα η ατμοσφαιρα, οπως και στις περισσοτερες περιπτωσεις ειδικα αν μιλαμε για πιο 'γηινα' μοτερ ακομα και επιδοσεωναλλα και σε υπαρκατασκευες αν θελετε τους 6κυλινδρους της 911 τουρμπο ή του gtr θελουν αρκετα περισσοτερα κυβικα για να τα φτασουν τα αυτοκινητα του ανταγωνισμου και αν τα φτασουν τελικα
βεβαια εκει το κοστος και η καταναλωση συνηθως δεν ενδιαφερουν , για αυτο σε αυτα τα αυτοκινητα τουλαχιστον η ατμοσφαιρα ειναι ενα καστρο που θα πεσει δυσκολα, εκτος και αν εξαπλωθει κι εκει η μοδα περι οικολογιας ή φτασουν σε ενα τελμα στην εξελιξη, διαφορετικα ετοιμαστειτε η επομενη 8κυλινδη frerrari να στροφαρει στις 11000 σαλη bmw με ' τα αλογα που δε συμπιεζονται' ηδη υποχωρησε παντως
-
Ο χρήστης italakias έγραψε:
και γενικα οι χαμηλοροποι τουρμπο δεν αιθανονται ανετα στις ψηλες στροφες(μαλλον εχει να κανει με την ρυθμιση απο τους κατασκευαστες εκκεντροφοροι κτλ).
ναι αυτο ισχυει για τον παλιο 1.8 20VT του γκρουπ πανω απο 5000 χιλ. οντως τελειωνε , αλλα αν οδηγησεις 2.0 TFSI απλα δεν θα το πιστευεις το πως στροφαρει και τραβαει απο ρελαντι μεχρι 6500 στρ.
τωρα ως προς το θεμα της αξιοπιστιας χτυπα ξυλο κιολας μην το ματιασουμε 8 χρονια δυο φορες την εβδομαδα , καθε φορα για περιπου 45 λεπτα το μοτερ στο max , απλα πρεπει να ξερεις τι κανεις με τα τουρμπατα σε ζεσταματα κρυωματα και τακτικες αλλαγες λαδιων. -
Ο χρήστης MIXANAG έγραψε:
και γενικα οι χαμηλοροποι τουρμπο δεν αιθανονται ανετα στις ψηλες στροφες(μαλλον εχει να κανει με την ρυθμιση απο τους κατασκευαστες εκκεντροφοροι κτλ).
ναι αυτο ισχυει για τον παλιο 1.8 20VT του γκρουπ πανω απο 5000 χιλ. οντως τελειωνε , αλλα αν οδηγησεις 2.0 TFSI απλα δεν θα το πιστευεις το πως στροφαρει και τραβαει απο ρελαντι μεχρι 6500 στρ.
-
Χωρίς διάθεση ειρωνείας οι 6500 θεωρούνται πολλές ??? Φυσικά και είναι στα υπέρ αυτού του μοτέρ το τράβηγμα που αναφέρεις.
-
ποιες 6500? (δεν το ειδα καλα αυτο) μεχρι τις 7000 τραβαει
παραπανω δεν παει ετσι κι αλλιως
-
Ο χρήστης QsisVTS έγραψε:
ποιες 6500? (δεν το ειδα καλα αυτο) μεχρι τις 7000 τραβαειπαραπανω δεν παει ετσι κι αλλιως
Γιωργο το εβαλα 6500 για να μην μας πουν εμας τους vagητες υπερβολικους.... η πραγματικοτητα ομως ειναι αυτη που λες οτι μεχρι κοφτη 7000 στρ δηλαδη τραβα δυνατα...
-
Ο χρήστης jean29 έγραψε:
Χωρίς διάθεση ειρωνείας οι 6500 θεωρούνται πολλές ??? Φυσικά και είναι στα υπέρ αυτού του μοτέρ το τράβηγμα που αναφέρεις.
ουτε πολλες ουτε λιγες...αν εχεις στο μυαλο σου κατασκευες εξ ανατολων τελειως αλλη φιλοσοφια...θα πρεπει να δωσουμε συγχαρητηρια στους μηχανικους της AUDI για αυτο το μοτερ που δεν εχει κενα απο ρελαντι μεχρι κοφτη , οπως βεβαια και στους μηχανικους της Χοντα αν αυτο ειχες στο μυαλο σου για το δικο τους μοτερ στο S2000 που πετυχε απολυτα το σκοπο του , δεν το ξεχνω ειναι σχεδον δεκαετια που το ειχα βαλει στο χερι , αν και μεταξυ των δυο προτιμω την τουρμπο εκδοχη.
-
ποιες 6500? (δεν το ειδα καλα αυτο) μεχρι τις 7000 τραβαει
παραπανω δεν παει ετσι κι αλλιως
Γιωργο το εβαλα 6500 για να μην μας πουν εμας τους vagητες υπερβολικους.... η πραγματικοτητα ομως ειναι αυτη που λες οτι μεχρι κοφτη 7000 στρ δηλαδη τραβα δυνατα...
ναι σιγα μην μας πουν υπερβολικους , νταξει σε καποιους μπορει να μην αρεσει αυτο το μοτερ γιατι ειναι τουρμπατο, αλλα αναμεσα στα τουρμπατα ειναι σιγουρα απο τα κορυφαια οχι μονο για τη δυναμη του αλλα κυριως για τη λειτουργια του..
δεν ειναι 20vt δεν ειναι ο 2.5 της volvo, δεν ειναι ο 2.3 της mazda, δεν ειναι σαν τον tbστη μεγαλη του εκδοχη (tts) μαλιστα μονο απο το διλτρο του evo χανει, ομως το 2λιτρο του evo προκειμενου να στροφαρει ψηλοτερα και να δινει πιο πολλα αλογα (αλλα και επειδη ειναι πιο αγωνιαρικο) χαμηλα δεν ειναι εξισου ζωντανο , αν και αυτο ειναι σεβαστο μιας και δεν ειναι all around μοτερ..και ο tfsi με τα 270 εδω που τα λεμε δεν ειναι τοσο γραμμικος και πολιτισμενος σε σχεση με το 200αρι..
επισης τα 6κυλινδρα που μπορουν να συγκιθουν σε δυναμη μαζι του ή να το ισοπεδωσουν ειναι μετρημενα στα δακτυλα του ενος χεριου και βρισκονται σε αρκετα ακριβοτερα αυτοκινητα
τωρα αν σε καποιον δεν αρεσει το τουρμπο , ειναι επισης σεβαστο..γουστα ειναι αυτα , αρκει αυτα τα γουστα να εχουν καποια βαση και καποιον ουσιαστικο λογο και οχι προκαταλειψη..
-
εγώ ξέρω ότι οι 2.0TFSI είναι Γ.Τ.Π.Κ.
Όλοι το λένε (δες Scirocco forum στο 'κατασκευαστές και μοντέλα' )ΥΓ:πλάκα κάνω παιδιά...απλώς πειράζω το Γιώργο.
-
Ο χρήστης Κάβουρας έγραψε:
ΥΓ:πλάκα κάνω παιδιά...απλώς πειράζω το Γιώργο.
νταξει δεν ειμαι τοσο βλακας το καταλαβα
-
Ο χρήστης Evgenios έγραψε:
Kαι εγω ελεγα τι τουρμπατο και π@π@ριες , ολο συντηρηση θελουν και ''ειδικη'' μεταχειρηση
Μεχρι που οδηγησα τουρμπατο και ειπα :δεν ξανααγοραζω ατμοσφαιρικο που να καταστραφει ο κοσμος
Ειναι πολυ ωραια να εισαι με 4η 2000 στροφες να πατας γκαζι να επιταχυνεις και να ξερεις οτι εχεις λιγοτερα απο 1400cc.Απο την αλλη η ατμοσφαιρα εχει αλλη αισθηση.Πιο κ@βλα να το πω με λιγα λογια ειδικα στις στροφες που μπορει και ''απλωνει'' τη δυναμη (βλεπε s2000 , Type R , 106 κλπ), αλλα για καθημερινες μετακινησεις δεν θα την επελεγα με καμια παναγια.Μιλαω παντα για προσιτα αυτοκινητα , αντε μεχρι 2000 κυβικα.Αυτοκινητο με παραπανω απο 2000 cc δεν εχω οδηγησει και δεν ξερω.
Σαν να ακούω να μιλάει ο εαυτός μου ένα πράμα...
btw εχθές το βράδυ γύριζα από κάπου με το Clio, και σε μια φάση νιώθω το αμάξι να μη τραβάει σε ανηφορικό δρόμο, και ψιλοξενέρωσα. Μετά όμως πρόσεξα ότι είχα 3η, είχα αναμμένο a/c για ξεθάμπωμα, και οι στροφές ήταν κάτω από 1500. Μόλις πέρασε αυτό το όριο άρχισε να τραβάει τέλεια -
Δε τα λυπάστε να δίνετε γκάζι τόσο χαμηλά με τέτοιο φορτίο;
Εγώ κατεβάζω ταχύτητα σε τέτοιες περιπτώσεις κι ας ξέρω ότι άνετα τραβάει με 1200 στροφές, αλλα δε μου πάει η καρδιά
Γι αυτό και έχω τσιμπημένη κατανάλωση βέβαια... -
2000 στροφές 100 χλμ ανά ώρα σας λέει τίποτα ? Όλα τα αυτοκίνητα στην εγνατία οδό χθες ήταν 'γρήγορα' (στην ευθεία και στις κατηφορες) όταν όμως έπιανε ανηφόρα ...... Έβλεπα στον καθρέφτη μακριά ... Κάτι κίτρινα φωτάκια . Το αυτοκίνητο πρέπει να έχει ροπή εκεί φαίνεται η δύναμη του .
-
7αρι εχεις? γιατι με 6αρι θες παραπανω απο 2000 για τα 100, 2500 για την ακριβεια
παντως συμφωνω και με 2000 σαλ αμα τραβαει εννοειται οτι τοσο θα το πας, ετσι ειναι οικονομικα τα τουρμπατα, αλλιως καινε
-
ενας V8 καθαρος, με πολλα κυβικα ειναι η καλυτερη επιλογη για μενα. Μαλιστα σε ενα τευχος των 4Τ παλιο, ειχα διαβασει οτι ειναι οι κινητηρες με τους λιγοτερους κραδασμους και μετα επονται οι 6κυλινδροι σε σειρα.
-
ναι αλλα αμα εχει και ειναι υπερτροφοδοτουμενο (zr1 ) δεν ειναι ακομα καλυτερα?
μπορει βεβαια να πεθανεις στο τελος, αλλα δεν ειναι καλυτυτερα?
-
Ο χρήστης Mark έγραψε:
Kαι εγω ελεγα τι τουρμπατο και π@π@ριες , ολο συντηρηση θελουν και ''ειδικη'' μεταχειρηση
Μεχρι που οδηγησα τουρμπατο και ειπα :δεν ξανααγοραζω ατμοσφαιρικο που να καταστραφει ο κοσμος
Ειναι πολυ ωραια να εισαι με 4η 2000 στροφες να πατας γκαζι να επιταχυνεις και να ξερεις οτι εχεις λιγοτερα απο 1400cc.Απο την αλλη η ατμοσφαιρα εχει αλλη αισθηση.Πιο κ@βλα να το πω με λιγα λογια ειδικα στις στροφες που μπορει και ''απλωνει'' τη δυναμη (βλεπε s2000 , Type R , 106 κλπ), αλλα για καθημερινες μετακινησεις δεν θα την επελεγα με καμια παναγια.Μιλαω παντα για προσιτα αυτοκινητα , αντε μεχρι 2000 κυβικα.Αυτοκινητο με παραπανω απο 2000 cc δεν εχω οδηγησει και δεν ξερω.
Σαν να ακούω να μιλάει ο εαυτός μου ένα πράμα...
btw εχθές το βράδυ γύριζα από κάπου με το Clio, και σε μια φάση νιώθω το αμάξι να μη τραβάει σε ανηφορικό δρόμο, και ψιλοξενέρωσα. Μετά όμως πρόσεξα ότι είχα 3η, είχα αναμμένο a/c για ξεθάμπωμα, και οι στροφές ήταν κάτω από 1500. Μόλις πέρασε αυτό το όριο άρχισε να τραβάει τέλειαΕγω το Clio δεν το εχω πιεσει ακομα γιατι ειμαστε στη διαδικασια του στρωσιματος , μολις 500 χλμ εχουμε κανει.Παντως τραβαει καλα απο οτι φαινεται.Το T-jet κατω απο τις 1800 αρχιζει και τα παιζει ενω κατω απο τις 1500 ειναι ψοφιο.Για το TSI δεν εχω να πω λογια , πραγματικα δεν εχω οδηγησει καλυτερο μοτερ.Τελειο παντου , το μονο που μου τη σπαει μερικες φορες ειναι το ηλεκτρογκαζο του.Παραειναι αργο βρε παιδακι μου αλλα το συνηθιζεις γρηγορα.Γενικα το αμαξι ειναι κορυφη.
-
Ο χρήστης mikegr έγραψε:
Μαλιστα σε ενα τευχος των 4Τ παλιο, ειχα διαβασει οτι ειναι οι κινητηρες με τους λιγοτερους κραδασμους και μετα επονται οι 6κυλινδροι σε σειρα.Το αντίθετο, οι εξακύλινδροι σε σειρά είναι οι πιο ήσυχοι κινητήρες.
-
ναι το ηλεκτρογκαζο των vag ειναι λιγο μαλακισμενο , αυτο συμβαινει σε ολα
Υπερπλήρωση ή Ατμοσφαιρα ?