-
υπαρχουν και τα μειον.
ακριβη τιμη αγορας σε σχεση με ατμοσφαιρικο.
πολυπλοκο συστημα, βλεπε τουρμπινες ,ψηγεια,κολαρα,σκαστρες,σωληνακια ,σκατουλακια.
καταναλωση λαδιου σιγουρα μεγαλυτερη,ακριβα εξοδα συντηρισης,ακομα δεν εχετε παει συνεργειο αλλα οταν πατε σε περιπτωση επισκευης θα το φυσατε και δεν θα κρυωνει.μεγαλη καταναλωση οταν δουλεις πιεσεις πανω απτην μεση,χαμηλη αποδοση στις ψηλες στροφες,σπαστικος ηχος (στα καινουρια ειδικα),δυσκολα στην οδηγηση εκτος βεβαια αν στριβετε με 2000 στροφες /λεπτο λογω ροπης,συγνωμη αλλα αυτο δεν λεγεται σπορ οδηγηση,
σκοτουρες ,οπως να το αφησω να κρυωσει πριν το σβησω , να μην το παταω γιατι θα μου καψει βενζινη.
-
Ο χρήστης dstou έγραψε:
Quiz
Πόσοι από τους τουρμπολάτρες, αν ζούσαν στο εξωτερικό, θα ψήφιζαν ατμόσφαιρα?μετά την εμπειρία μου, πότε ξανά ατμόσφαιρα.
Προσωπικά σε μία ιδανική περίπτωση που τα πάντα ήταν ανεξάρτητα και η βενζίνη τσάμπα και η φορολογία δε με άγγιζε καν, πάλι τούρμπο θα έπαιρνα ΕΚΤΟΣ κι αν μιλάμε για ferrari που δεν βγαίνει turbo.italiakias.Προφανώς και υπάρχουν και αρνητικά.Απλώς δεν είναι τόσο μεγάλα ώστε να υπερκαλύπτουν τα θετικά.
Επιπλέον...δεν στρίβεις μόνο...ανέφερα το θέμα της επιτάχυνσης γιατί γίνεται πιο αβίαστα, χωρίς να χρειάζεται να ξεζουμίσεις το μοτέρ για να πας γρήγορα-σβέλτα από τα 50 στα 120km/h πχ.
Στην καθημερινή χρήση που του κάνουμε δέχεται τις μεγαλύτερες καταπονήσεις ένας κινητήρας και όχι όταν το 'λιώνουμε' 1 φορά το μήνα (πχ εθνική, βόλτα κτλ)ΥΓ:Αν έμενα εξωτερικό ίσως αντί για το 1.8ΤFSI να έπαιρνα το 2.0ΤDI με τα 170 άλογα το οποίο πάει...'κομμάτια'
ΥΓ2:Το δικό μου (φτου-φτου) λάδι δεν τσιμπάει καθόλου ή τουλάχιστον δεν τσιμπάει τόσο ώστε να φανεί έστω και ελάχιστα μέσα σε 10.000km πάνω στη βελόνα-δείκτη. -
Ο χρήστης Κάβουρας έγραψε:
[ΥΓ2:Το δικό μου (φτου-φτου) λάδι δεν τσιμπάει καθόλου ή τουλάχιστον δεν τσιμπάει τόσο ώστε να φανεί έστω και ελάχιστα μέσα σε 10.000km πάνω στη βελόνα-δείκτη.13500 χλμ δεν έχει χρειαστεί συμπλήρωμα. 1η αλλαγή 10.000.
-
καβουρας εγω πιστευω οτι τα αρνητικα ειναι περισσοτερα.
οι εταιριες αναγκαστηκαν να βαλουν τουρμπινες για να αυξηδουν την ιπποδυναμη χωρις πολλα καυσαερια ομως.
δεν θα μπορουσε ενα 1.4 να βγαζει 150 η 180 αλογα ατμοσφαιρα ΑΛΛΑ στην πραξη δεν ειναι 1.4 κυβ αλλα 1.8.τα τελη μεχρι 1950 κυβ ειναι τα ιδια ειτε 1.4 ειτε 1.9 ειναι το αμαξι οποτε δεν υπαρχουν επιπλεον εξοδα.
δεν νομιζω οτι ενα ατμοσφαιρικο μοτερ πρεπει να το ξεζουμιξεις για να πας γρηγορα ,ουτε τραβαει πολλα ζορια ενας ατμοσφαιρικος και ας δουλευει σε υψηλες στροφες ,ενταξει δεν θα το πας κοφτη συνεχεια.
και γενικα οι χαμηλοροποι τουρμπο δεν αιθανονται ανετα στις ψηλες στροφες(μαλλον εχει να κανει με την ρυθμιση απο τους κατασκευαστες εκκεντροφοροι κτλ).
και να ξερεις οτι τις μεγαλυτερες καταπονησεις τις εχει εστω και μια φορα τον μηνα αν το πλακωσεις.
μπορω να παω αποσταση με τα ποδια 5 χιλιομετρα ανετα αλλα αν τρεξω οσο μπορω για 100μ μπορει να τραυματιστω σοβαρα
-
ΥΓ2:Το δικό μου (φτου-φτου) λάδι δεν τσιμπάει καθόλου ή τουλάχιστον δεν τσιμπάει τόσο ώστε να φανεί έστω και ελάχιστα μέσα σε 10.000km πάνω στη βελόνα-δείκτη.
13500 χλμ δεν έχει χρειαστεί συμπλήρωμα. 1η αλλαγή 10.000.
Ούτε εμένα. Αφού είχα πάρει κ 1 λιτράκι με αυτά που άκουγα για να συμπληρώνω.
Quiz
Πόσοι από τους τουρμπολάτρες, αν ζούσαν στο εξωτερικό, θα ψήφιζαν ατμόσφαιρα?Ατμόσφαιρα μόνο σε φάση F458 Italia. Σε όλες τις άλλες turbo. Είτε βενζίνη είτε ντίζελ.
-
Kαι εγω ελεγα τι τουρμπατο και π@π@ριες , ολο συντηρηση θελουν και ''ειδικη'' μεταχειρηση
Μεχρι που οδηγησα τουρμπατο και ειπα :δεν ξανααγοραζω ατμοσφαιρικο που να καταστραφει ο κοσμος
Ειναι πολυ ωραια να εισαι με 4η 2000 στροφες να πατας γκαζι να επιταχυνεις και να ξερεις οτι εχεις λιγοτερα απο 1400cc.Απο την αλλη η ατμοσφαιρα εχει αλλη αισθηση.Πιο κ@βλα να το πω με λιγα λογια ειδικα στις στροφες που μπορει και ''απλωνει'' τη δυναμη (βλεπε s2000 , Type R , 106 κλπ), αλλα για καθημερινες μετακινησεις δεν θα την επελεγα με καμια παναγια.Μιλαω παντα για προσιτα αυτοκινητα , αντε μεχρι 2000 κυβικα.Αυτοκινητο με παραπανω απο 2000 cc δεν εχω οδηγησει και δεν ξερω.
Μεχρι ωρας το TSI εχει κανει 70000 χλμ και δεν εχει ζητησει τιποτα απολυτος , ουτε καν λαδι εχει καψει.
Το T-jet εχει κανει 15000 χλμ , λιγα μεν , αλλα δεν εχει ζητησει ακομα τιποτα.Λαδι καει ελαχιστα και μονο οταν το καιω , οπως τα πιο πολλα αυτοκινητα ατμοσφαιρικα και Turbo.Η καταναλωση εξαρταται απο το πως οδηγας , τηρουμενων των αναλογιων.
-
Ο χρήστης elteo έγραψε:
ΥΓ2:Το δικό μου (φτου-φτου) λάδι δεν τσιμπάει καθόλου ή τουλάχιστον δεν τσιμπάει τόσο ώστε να φανεί έστω και ελάχιστα μέσα σε 10.000km πάνω στη βελόνα-δείκτη.
13500 χλμ δεν έχει χρειαστεί συμπλήρωμα. 1η αλλαγή 10.000.
Ούτε εμένα. Αφού είχα πάρει κ 1 λιτράκι με αυτά που άκουγα για να συμπληρώνω.
μία από τα ίδια...φαντάσου πόσο με είχαν αγχώσει που θεωρούσα δεδομένο ότι θα έκαιγε στην αρχή (τουλάχιστον) λάδι και το είχα βάλει μάλιστα και μέσα στο αμάξι.
Τελικά έμεινε στο ράφι στο γκαράζ για 'back-up'.Italiakias, συμφωνώ με όσα λες αλλά έχει σημασία από ποιά σκοπιά το βλέπεις.Και στην πράξη έιναι 1400 το μοτέρ γιατί πρακτικά όταν είσαι πηγμένος μέσα στην κίνηση και το αμάξι είναι στο ρελαντί, πρέπει να 'γεμίσεις' 1400cc για να είναι απλώς 'στη ζωή' ο κινητήρας σου, ενώ αντίστοιχα το 1800cc θέλει εκ των πραγμάτων περισσότερη βενζίνη για τον ίδιο λόγο.
Για να πάρεις ένα μοτέρ που θα αποδίδει το ίδιο με τον 1.4Τ 122pS πρακτικά χρειάζεσαι σχεδόν 2000cc (δες τις ροπές για να καταλάβεις τι εννοώ )Τέλος, τα turbo δεν 'αισθάνονται άνετα' στις υψηλές στροφές γιατί έχουν ρυθμίσει έτσι το πρόγραμμα της ECU ώστε να 'κρεμάνε' ψηλά (νομίζω ότι ανοίγει μέσω ηλεκτρονικής εντολής και η βαλβίδα ανακούφισης).Φαντάσου το δικό μου μοτέρ πρακτικά μετά τις 5500rpm (κόφτης στις 6κάτι) ουσιαστικά κρεμάει.Με ένα πρόγραμμα (πχ REVO, MTM, GIAC) το μοτέρ 'ξαφνικά' μπορεί να τραβήξει μέχρι τον κόφτη.Δεν ξέρω γιατί τα φτιάχνουν έτσι τα προγράμματα οι τεχνικοί του εργοστασίου.Κάτι θα έχουν κατά νου φυσικά αλλά είναι λίγο μ@λ@κί@/ξενερωτικό στην πράξη.
ΥΓ:μου αρέσει που διαφωνούμε, γιατί γίνεται εποικοδομητικός διάλογος
-
Ε δεν είναι και ό,τι πιο εύκολο/καλύτερο να κρατάει φουλ πίεση στον κόφτη.
Πάντως, ο 1,4Τ σίγουρα θα καίει λιγότερο από έναν αντίστοιχης απόδοσης 2λιτρο, αλλά φυσικά και όχι τόσο όσο ένας ατμοσφαιρικός 1,4. Λεπτομέρειες θα μου πεις...
-
καβουρας βαλε σε ενα μεγαλο σκαφος οπως bmw 320 ενα μοτερ 1.4 122 και θα δεις ποσο ποσο πιο αργο θα γινει το αμαξι.
μην κολλατε με τις ροπες και τις θεωριες.
-
Eγω επειδη παλια ειχα ενα Grande Punto 1.4 με τα 95 αλογα και τωρα εχω το T-jet με τα 120 και κανω παλι τις ιδιες διαδρομες μπορω να κανω αμεση συγκριση.
Η διαφορα σε ολες τις διαδρομες ειναι περιπου 0.5L/100Km κατα του Turbo με φυσιολογικη οδηγηση.Το θεμα ειναι ομως οτι με το Turbo πας και πιο ανετα και πιο γρηγορα χωρις να χρειαζεται ποτε να ξεπερασεις τις 3000 στροφες.
Οταν ομως το γκαζωνεις αστο καλυτερα -
γιατι τα ατμοσφαιρικα δεν θελουν ζεσταμα κρυωμα
-
Ο χρήστης italakias έγραψε:
καβουρας βαλε σε ενα μεγαλο σκαφος οπως bmw 320 ενα μοτερ 1.4 122 και θα δεις ποσο ποσο πιο αργο θα γινει το αμαξι.μην κολλατε με τις ροπες και τις θεωριες.
Αφου ρε συ εχει μπει στο Skoda Superb που ειναι βαρυτερο απο την 320.Και το αμαξι παει μια χαρα.
-
Ενα μειονεκτημα του Turbo κατα τη γνωμη μου ειναι οταν εισαι σε χαμηλες στροφες(
-
Ο χρήστης Evgenios έγραψε:
Ενα μειονεκτημα του Turbo κατα τη γνωμη μου ειναι οταν εισαι σε χαμηλες στροφες(Εννοειται πως πανω απο τις 3000 στροφες δεν υπαρχει τετοιο θεμα.1-2sec...υπεβάλλεις.
Αλλά και τόσο να είναι, το μαθαίνεις το αμάξι και το ξέρεις και πρωτοπατάς το γκάζι 0,5sec νωρίτερα
Βλέπε δικό μου χειρισμό με το DSG στο D και να θέλω να προσπεράσω χωρίς να θέλω να το 'βγάλω' από το πλήρως αυτόματο!Ξέρω ότι θα κάνει 0,5sec για να βάλει την προηγούμενη ή τον προ-προηγούμενη ταχύτητα και ξέρω ότι πρέπει να το πατήσω ελάχιστα νωρίτερα.
(Εννοείται ότι αυτό που λέμε είναι ψείρα της ψείρας και ότι ψάχνουμε ξίγκι στη μύγα! )italiakas, σου απάντησε ο evgenios για μένα.
Μια χαρά πάει και μία χαρά καίει η 'βάρκα' (SuperB).Εννοώντας ότι καίει λίγο σε σχέση με ένα ατμοσφαιρικό μοτέρ ίδιας απόδοσης πάνω στο ίδιο σασί.Προφανώς και τα ίδια μοτέρ πάνω σε ένα Golf ή σε ένα polo να καίνε και 1 λίτρο κάτω (που λέει ο λόγος).Επίσης...έγινε κόντρα ανάμεσα σε Scirocco 1.4TSI (160PS) και 120i 3θ με τα 170PS.
Το Scirocco ήταν πολύυυυυ μπροστά. (αν έχει δεν το post μου ο Νίκος ή ο Γιάννης, θα μπορέσουν να (περι)γράψουν καλύτερα την κατάσταση μιας και αυτοί οδηγούσαν )Δεν κολλάω στα νούμερα.
ίσα-ίσα που είμαι το ακριβώς αντίθετο του αριθμολάγνη! -
Καλα το 1-2 sec στην τυχη το ειπα
Δεν εχω κατσει να το μετρησω , αλλα οπως ειπες πιο πανω ξερεις απο πριν πως θα συμπεριφερθει και πραττεις αναλογως.
Λογικο το αποτελεσμα μιας και η μπεμπα εχει βγαλει 147 αλογα τροχο και το Scirocco 155 , παντα στο δυναμομετρο των 4τροχων. -
Ο χρήστης Evgenios έγραψε:
Λογικο το αποτελεσμα μιας και η μπεμπα εχει βγαλει 147 αλογα τροχο και το Scirocco 155 , παντα στο δυναμομετρο των 4τροχων.
το θέμα είναι ότι δεν μιλάμε για μισό αμάξι μπρος-πίσω
pls, Νίκο, δώσε μας την οπτική σου γωνία από το περιστατικό...
-
Απο ρεμπριζ ή απο σταση πηγαν?
-
παλι μπερευεστε
η μπαμπα ειναι ταξιδιαρικο αμαξι δεν ειναι για να κοντραρεται τωρα.
-
Kανενα αμαξι δεν ειναι για κοντρες
Αλλο που εμεις ειμαστε κρυφοκαγκουρες -
Λογικο το αποτελεσμα μιας και η μπεμπα εχει βγαλει 147 αλογα τροχο και το Scirocco 155 , παντα στο δυναμομετρο των 4τροχων.
το θέμα είναι ότι δεν μιλάμε για μισό αμάξι μπρος-πίσω
pls, Νίκο, δώσε μας την οπτική σου γωνία από το περιστατικό...
τι διαστάσεις ελαστικών φορούσαν ?
Υπερπλήρωση ή Ατμοσφαιρα ?