-
Ο χρήστης Κίκιζας Γρηγόρης έγραψε:
Συνδυασμο Ζ4 με schnitzer αναρτηση δεν εχω ζησει ομολογουμενως, ουτε καν περιστασιακα, εχω ακουσει παντως γενικοτερα, οτι ειναι μια αρκετα σφιχτη, εως επιπονη κατασταση για τα Ελληνικα δεδομενα.θα σου απαντήσω. Το αυτοκίνητο ήταν ΟΚ στημένο με 16'' ζάντες, την μαμά ανάρτηση και RFT. Με τις 18'' και χωρίς RFT η κατάσταση δεν ήταν και ό,τι καλύτερο. Ήταν σχετικά άνετο (για Roadster), αλλά είχε ξερές αντιδράσεις και η ανάρτηση καμία ενδοτικότητα συν του ότι είχε παράλληλη μετατόπιση στις εγκάρσιες ανωμαλίες πάνω σε στροφή. Με την ανάρτηση της Schnitzer η κατάσταση βελτιώθηκε πάρα πολύ, τόσο σε κράτημα όσο (και εδώ είναι το περίεργο!) και σε άνεση. Η ανάρτηση ελέγχει πολύ καλύτερα το αμάξωμα και είναι όπως θα έπρεπε να είναι της BMW από την αρχή. Άρα, εν ολίγοις, όχι απλά δεν είναι επίπονη για τους Ελληνικούς δρόμους, αλλά είναι πολύ καλύτερη από την μαμά...ίσως η μόνη λύση (εάν θές 18άρες) για το συγκεκριμένο αυτοκίνητο.
Αυτο που μπορω να πω οτι με σιγουρια με εντυπωσιασε, ηταν ο συνδυασμος Z4 (coupe 3.0 si, φιλου), με M-αναρτηση, και τις στανταρ 17αρες που ειχε. Ιδανικος συνδυασμος, κατα την γνωμη μου.
Το είχε ο κολλητός μου, άρκετά καλύτερη από την δικιά μου σε στήσιμο (με την μαμά ανάρτηση και τις 18''), αλλά με την Schnizter πλέον η δικιά μου πατάει καλύτερα.
Μηπως ενδεχομενως, ο δικος σου συνδυασμος πηγαινει προς το αλλο ακρο, σε σχεση με την ανετη, αλλα 'σωστη' αναρτηση της 116i, δηλαδη πολυ σφιχτο, προς το ξερο, για τους δρομους μας?
Δές παραπάνω...είναι ιδανικός ο συνδυασμός μου, εάν θέλω να έχω 18'' ζάντες. Παρόλα ταύτα, είναι τέτοιο το στήσιμο του αυτοκινήτου (και το ύψος από το έδαφος) που δεν είναι ό,τι καλύτερο για τους Ελληνικούς καρόδρομους. Το ευχαριστιέμαι όμως σε διαδρομές με καλή άσφαλτο (π.χ. Ε111 προς Πύργο), Β. Εύβοια κλπ.
-
Ο χρήστης red_monster έγραψε:
Η μπροστιοκινητξ τζουλιετα με τα 170 είναι λίγο πιο Γρηγόρηπολύ γελαω οποτε το βλεπω αυτό ρε γμτ
-
Η 118 sport αν τη έπαιρνα όπως τη ήθελα έχει....wait for it...
42.250€-1500€ έκπτωση αντιπροσώπου
-
Ο χρήστης stefan147 έγραψε:
Η 118 sport αν τη έπαιρνα όπως τη ήθελα έχει....wait for it...42.250€-1500€ έκπτωση αντιπροσώπου
Αφησες κανενα εξτρα;
Sent from my iPhone 4 using Tapatalk
-
Οουου ένα κάρο. Κατ' αρχήν δεν μπορούσαν να την πάρω στο Estoril Blue που ήθελα γιατί πάει μόνο με Μ-pack. Οπότε συμβιβάστηκα με το Μπρονζέ Sparkling (B06) που αν είναι ίδιο με αυτό της Χ1, μου αρέσει πολύ. Κιριλάτο και ξεχωριστό χρώμα. Μέσα δέρμα αλλά δεν επέλεξα χρώμα και ποιότητα γιατί δεν μου άρεσε κανένα. 3 χρώματα μόνο, για Bmw είναι απαράδεκτο.
Κατά τα άλλα έχουμε:
- ηλιοροφή
- αυτόματο 8αρι (αυτό το έβαλα για πλάκα)
- σύστημα πλοήγησης Professional
- αισθητήρες βροχής-φώτων (μόνο 146€ οπότε γιατί όχι)
- bluetooth, usb, ηλεκτροχρωματικός καθρέπτης, διευρυμένος πίνακας οργάνων (αυτά είναι πακετάκι προαπαιτούμενο νομίζω μαζί με το navi)
- advantage plus πακέτο
Επίσης έχω ξεχάσει 17αρες, cruise control, active steering και Μ ανάρτηση αλλά επειδή έχω βάλει για πλάκα το αυτόματο, έστω ότι βγαίνει μια η άλλη.
Σπανός = η καλύτερη αντιπροσωπεία που έχω πατήσει ποτέ!
Πάντως εξακολουθεί να είναι άσχημη. Οι φωτάρες μπροστά δεν χωνεύονται με τίποτα αν και γενικά δείχνει καλύτερη απ' ότι στις φώτο. Μέσα εξαιρετική κατασκευή αλλά όχι αυτό που είχα φτιάξει στο μυαλό μου σαν εικόνα μετά από όλους αυτούς τους διθυράμβους που γράψατε. Μίνιμαλ εσωτερικό, σχεδόν βαρετό, απαίσιος πίνακας οργάνων και απορώ πως δεν έχει αναφερθεί κανείς, super θέση οδήγησης, super καθίσματα, τιμόνι και λεβιές για σεμινάριο (σε αφή και θέση).
-
ωραιο ειναι το πως νοιωθεις οτι ολο το εσωτερικο νοιωθεις να σε αγκαλιαζει...
Καλα και συ δεν αφησες τιποτα που να μην το βαλεις...
Δεν μας ειπες οτι και η G κανει 30000+ μ ολα αυτα... χεχε
-
Τα απολύτως απαραίτητα έβαλα.
Με όλα αυτά, πλην αυτόματου, η Giulietta QV κάνει 37-38.000€ και έχει και 2-3 πραματάκια παραπάνω (και δεν εννοώ τα +150κε ή τα +65hp )...
-
@Stefan147: Σίγουρα δεν έβαλες και άλλα έξτρα? Γιατί εμένα με περισσότερα από αυτά μου βγαίνει 39.500. Επίσης, 1.500 έκπτωση είναι πολύ μικρή...παίρνεις άνετα 2.500 στα 35.000....οπότε στα 42.000 σίγουρα ένα 3χίλιαρο.
-
Ότι βλέπεις. Βασικά έγινε λίγο πρόχειρα η δουλειά γιατί από τη στιγμή που είπε ότι δεν έχει διαθέσιμο test drive έχασα το ενδιαφέρον μου και απλά χάζευα το προσπέκτους. Αλλά μέσες άκρες έφτιαξα το αμάξι που θα έπαιρνα. Την Τρίτη που έκλεισα ραντεβού(!) αν ξυπνήσω, θα πάω να πάρω πιο σωστή προσφορά. Αυτά που ήθελα τα είδα πάντως.
- ηλιοροφή ---> 1.104€ (δεν αξίζει, είναι μια τρύπα)
- αυτόματο ---> 2.422€
- sport line ---> 2.140€ (αδιαπραγμάτευτο για μένα)
- δέρματα ---> 1.791€ (200€ πιο ακριβά από της Alfa και Poltrona Frau ΔΕΝ είναι)
- advantage plus ---> 2.982€ (επίσης αδιαπραγμάτευτο λόγω xenon)
- Νavi (μαζί με προαπαιτούμενα) ---> 2.692€ (+338€+191€+146€+191€) = 3.558€ (2.080€ στην Alfa μαζί με blue&me)
- μεταλλικό ---> 743€
Με άλλα λόγια έστω και κάποιος πιο ολιγαρκής, θέλει 5.000€(sport line + advantage plus) πάνω από τη βασική τιμή για να πει ότι έχει μια αξιοπρεπή BMW που αξίζει να φέρει τη προπέλα και δεν είναι μόνο για να μπει στο μάτι του γείτονα.
-
Στην Ελλάδα της ζέστης, τα δερματα για μένα είναι παντελώς άχρηστα.
Sent from my iPad 2 using Tapatalk
-
Ο χρήστης Nikos! έγραψε:
Στην Ελλάδα της ζέστης, τα δερματα για μένα είναι παντελώς άχρηστα.Sent from my iPad 2 using Tapatalk
Τώρα που ειπες δερματα...
Το αλκαντάρα τιμόνι, ξεβάφει στα χέρια; -
Δεν έχεις άδικο καθώς το ζω στο Audi αυτό. ΑΛΛΑ τα υφάσματα της Bmw είναι επιπέδου Starlet 1993! Άθλια. Που είναι εκείνα τα ωραία μονόχρωμα καρβουνί τύπου αλκαντάρα που είχε η Ε36 μας? Τώρα κάτι με σχεδιάκια και μπλε κυβάκια και κάτι κακόγουστες ραφές. Τα δέρματα ανεβάζουν σε άλλο επίπεδο το καλοφτιαγμένο εσωτερικό και από τιμή είναι ανεκτά πιστεύω.
-
Ο χρήστης Joe Bar Team έγραψε:
Η μπροστιοκινητξ τζουλιετα με τα 170 είναι λίγο πιο Γρηγόρη
πολύ γελαω οποτε το βλεπω αυτό ρε γμτ
το κινητό μου λατρεύει τον κικιζα...
-
Ότι βλέπεις. Βασικά έγινε λίγο πρόχειρα η δουλειά γιατί από τη στιγμή που είπε ότι δεν έχει διαθέσιμο test drive έχασα το ενδιαφέρον μου και απλά χάζευα το προσπέκτους. Αλλά μέσες άκρες έφτιαξα το αμάξι που θα έπαιρνα. Την Τρίτη που έκλεισα ραντεβού(!) αν ξυπνήσω, θα πάω να πάρω πιο σωστή προσφορά. Αυτά που ήθελα τα είδα πάντως.- ηλιοροφή ---> 1.104€ (δεν αξίζει, είναι μια τρύπα)
- αυτόματο ---> 2.422€
- sport line ---> 2.140€ (αδιαπραγμάτευτο για μένα)
- δέρματα ---> 1.791€ (200€ πιο ακριβά από της Alfa και Poltrona Frau ΔΕΝ είναι)
- advantage plus ---> 2.982€ (επίσης αδιαπραγμάτευτο λόγω xenon)
- Νavi (μαζί με προαπαιτούμενα) ---> 2.692€ (+338€+191€+146€+191€) = 3.558€ (2.080€ στην Alfa μαζί με blue&me)
- μεταλλικό ---> 743€
Με άλλα λόγια έστω και κάποιος πιο ολιγαρκής, θέλει 5.000€(sport line + advantage plus) πάνω από τη βασική τιμή για να πει ότι έχει μια αξιοπρεπή BMW που αξίζει να φέρει τη προπέλα και δεν είναι μόνο για να μπει στο μάτι του γείτονα.
To advantage plus, δεν ειναι 'αδιαπραγματευτο'...Παιρνεις xenon με 1060ευρω
Την τηλεοραση ΤΙ την θελεις στο αυτοκινητο, a.k.a Νavi? Θα χαθεις στην Αθηνα, ή εχεις συνηθισει να κανεις τον ταριφα/καληνυχτακια?
Τελος η ηλιοροφη ειναι μια χαρα, την ειχα στο ενα td, αλλα αφου ΔΕΝ σου αρεσει γιατι την προσθετεις?Anyway, ακομα και με ΟΛΑ ΑΥΤΑ που γραφεις παραπανω, συν εξοδα (200ευρω), συν τελη (γυρω στα 150ευρω?)
συν ασφαλεια ΜΙΚΤΗ (γυρω στα 600ευρω το εξαμηνο?), ΜΕ ΤΟ ΚΛΕΙΔΙ ΣΤΟ ΧΕΡΙ, ΣΤΗΝ ΚΥΡΙΟΛΕΞΙΑ, το αμαξι που
'εφτιαξες', κανει 42,690ευρω περιπου με τους δικους μου υπολογισμους. Χωρις μικτη βγαινει οσο λες.Αν σε αυτα υπολογισεις μειον 1900ευρω το advantage πακετο (εχοντας τα xenon ) , μειον την ηλιοροφη 1100ευρω, και μειον , την 'τηλεοραση' 3600ευρω, αφαιρεις ουσιαστικα 6,600ευρω, δηλαδη τιμη 42,690-6,600=36,090
Αυτη ειναι τιμη, χωρις NAVI, και ηλιοροφη, (και το advantage, αλλα τα Xenon τα ΕΒΑΛΑ στον εξοπλισμο)
Υπολογισε επιπελον, οτι εκει που ειπες οτι πηγες, εμενα στο ιδιο μαγαζι, με τελικη τιμη 29,500ευρω, μου εκοψαν 2,500ευρω (εχω και το ονομα αν θελεις, ευχαριστως με πμ να σου πω...)
Εσενα στα 36κ ΔΕΝ θα σου κοψουν 2,500ευρω? Θα σου κοψουν ανετα, εκτος αν σκασεις με τιποτε χρυσα ρολογια, σαν νεοπλουτος κονιορδος...
Αρα εισαι στα 33,600ευρω με μια 118i ΤΟΥΜΠΑΝΟ...Εμενα ΑΚΡΙΒΩΣ με αυτα που θελω (δεν συμβιβαστικα ΠΟΥΘΕΝΑ, και δεν εβαλα λιγα εξτρα... )
η 116i που 'εφτιαξα' με την εκπτωση, βγηκε ακριβως στα 27,5κ με το κλειδι στο χερι.
Σαφεστατα η ακριβοτερη στην κατηγορια μαζι με το Α3, δεν αντιλεγω, (παροτι και η G 170 με ολα οσα ηθελα και με την εκπτωση 1,000ευρω ομως περιπου πριν 1,5χρονο που ειχα ρωτησει βγηκε 26κ...Εχει διαφορά, αλλα δεν την λες και μεγαλη, σε αυτα τα επιπεδα συνολικου κοστους) αλλα εκολα και η καλυτερη επισης στην κατηγορια, overall...P.S Προσωπικα αν εισαι μεταξυ QV και 118i εγω πιστευω οτι την πρωτη θα παρεις, και δεν σε αδικω.
Αν ειχα και εγω AR στο γκαραζ, και μαλιστα 147, πολυ πιθανο, να επαιρνα QV...
Aν ομως καταληξεις στην 1, ΜΗΝ παρεις την 118i η διαφορα τιμης με την 116i ΔΕΝ αξιζει κατα την γνωμη μου.
Eπιπλεον η λειτουργια του κινητηρα εχει εντελως διαφορετικη αποδοση στο συνολικο φασμα στροφων.
Χαμηλα 'χαζευει' αρκετα σε σημειο που να αναρωτιεσαι για τα 170αλογα, και μονο μετα τις 4,500σαλ τα δειχνει, εφοσον τα 'μαστιγωσεις' μεχρι τις 6,500σαλ περιπου.
Η 116i αντιθετα, εχει χαρακτηριστικα 'ηλεκτρικου' μοτερ . Απο χαμηλα τραβαει καλυτερα, και ψηλα ΔΕΝ πεφτει η αποδοση ουτε μεχρι λιγο πριν τον κοφτη, απλως θυμιζει περισσοτερο ατμο.
Παρολα αυτα αν θελεις ντε και καλα τα νουμερα επιδοσεων που κανει η 118i (και λιγο καλυτερα ακομη), βαλε στην 116i τον εγκεφαλο της Schnitzer...
Εχει 1,900ευρω και απο θεμα μηχανικης εγγυησης, σε καλυπτει ο συγκεκριμενος αντιπ/σωπος, αφου με δικη του ευθυνη, τοποθετειται... -
Τι σημαίνει αυτό το a.k.a. ?
-
Δεν έχεις άδικο καθώς το ζω στο Audi αυτό. ΑΛΛΑ τα υφάσματα της Bmw είναι επιπέδου Starlet 1993! Άθλια. Που είναι εκείνα τα ωραία μονόχρωμα καρβουνί τύπου αλκαντάρα που είχε η Ε36 μας? Τώρα κάτι με σχεδιάκια και μπλε κυβάκια και κάτι κακόγουστες ραφές. Τα δέρματα ανεβάζουν σε άλλο επίπεδο το καλοφτιαγμένο εσωτερικό και από τιμή είναι ανεκτά πιστεύω.Αυτα με τα 'σχεδιακια και τις μπλε ραφες' ειναι της εκδοσης urban , με επιλογη χρωματος εσωτερικης επενδυσης σε petrol...
Ειναι λιγο κακογουστα, και με την συγκεκριμενη επιλογη χρωματος, αλλα οχι η μοναδικη σου επιλογη...
Της sportline ειναι απλουστατα γκρι, τυπου μπακετ, αλλα ποιοτικοτατα, με ωραια σχεδιαση, και μια εσωγλυφη κεντρικη γραμμη που ξεκιναει απο το υψος του σβερκου και κατεβαινει. Εχει δυο χρωματικες επιλογες σε αυτη την γραμμη, και στις ραφες. Γκρι και κοκκινο.
Διαλεγεις και παιρνεις...
Τα δερματα δεν τα κατακρινω γενικως, αλλα για ανησυχες διαδρομες, ελαχιστα, και πανακριβα ειναι τα σωστα μπακετ -επισης, πανακριβων αυτοκινητων- που θα σε κρατησουν σωστα στην θεση σου. Ταπεινη αποψη βεβαια, οτι μαλλον ειναι too much για αυτο το αμαξι, τα δερματα...
Για μια Χ1 πχ και πανω, θα το εβρισκα πιο ταιριαστο. -
Ο χρήστης IKE έγραψε:
Τι σημαίνει αυτό το a.k.a. ?As known as...
-
Μα τι κωδικοί είναι αυτοί που χρησιμοποιείτε εσείς οι νεολαίοι
-
Ο χρήστης Κίκιζας Γρηγόρης έγραψε:
To advantage plus, δεν ειναι 'αδιαπραγματευτο'...Παιρνεις xenon με 1060ευρω
Την τηλεοραση ΤΙ την θελεις στο αυτοκινητο, a.k.a Νavi? Θα χαθεις στην Αθηνα, ή εχεις συνηθισει να κανεις τον ταριφα/καληνυχτακια?
Τελος η ηλιοροφη ειναι μια χαρα, την ειχα στο ενα td, αλλα αφου ΔΕΝ σου αρεσει γιατι την προσθετεις?Anyway, ακομα και με ΟΛΑ ΑΥΤΑ που γραφεις παραπανω, συν εξοδα (200ευρω), συν τελη (γυρω στα 150ευρω?)
συν ασφαλεια ΜΙΚΤΗ (γυρω στα 600ευρω το εξαμηνο?), ΜΕ ΤΟ ΚΛΕΙΔΙ ΣΤΟ ΧΕΡΙ, ΣΤΗΝ ΚΥΡΙΟΛΕΞΙΑ, το αμαξι που
'εφτιαξες', κανει 42,690ευρω περιπου με τους δικους μου υπολογισμους. Χωρις μικτη βγαινει οσο λες.Αν σε αυτα υπολογισεις μειον 1900ευρω το advantage πακετο (εχοντας τα xenon ) , μειον την ηλιοροφη 1100ευρω, και μειον , την 'τηλεοραση' 3600ευρω, αφαιρεις ουσιαστικα 6,600ευρω, δηλαδη τιμη 42,690-6,600=36,090
Αυτη ειναι τιμη, χωρις NAVI, και ηλιοροφη, (και το advantage, αλλα τα Xenon τα ΕΒΑΛΑ στον εξοπλισμο)
Υπολογισε επιπελον, οτι εκει που ειπες οτι πηγες, εμενα στο ιδιο μαγαζι, με τελικη τιμη 29,500ευρω, μου εκοψαν 2,500ευρω (εχω και το ονομα αν θελεις, ευχαριστως με πμ να σου πω...)
Εσενα στα 36κ ΔΕΝ θα σου κοψουν 2,500ευρω? Θα σου κοψουν ανετα, εκτος αν σκασεις με τιποτε χρυσα ρολογια, σαν νεοπλουτος κονιορδος...
Αρα εισαι στα 33,600ευρω με μια 118i ΤΟΥΜΠΑΝΟ...Πρώτον, δεν θα πάρω καμία στο άμεσο μέλλον γιατί θα ήμουν εκτός πραγματικότητας αν πήγαινα να πάρω 40K αμάξι εν έτη 2011.
Δεύτερον άμα λέω αδιαπραγμάτευτο, έτσι είναι και δεν θα σε ρωτήσω κιόλα. Θέλω 8.8' οθόνη να βλέπω τσόντες και ηλιοροφή τρύπα να κοιτάω τα αστέρια παράλληλα να φτιάχνω ατμόσφαιρα.
Τρίτον εμένα τόση έκπτωση μου είπε off the record και έσκασα με φόρμα, μιλένιουμ και μαύρο t-shirt. Άμα του κουνήσω την επιταγή μπορεί να κόψει κάτι παραπάνω...Ευχαριστω...
-
Τι ειναι αυτό το μιλένιουμ;
BMW 1 Series (F20) 2011