-
Και εγώ χαίρομαι Νίκο.
Ο χρήστης Nikos! έγραψε:
Οι οδηγοί της BMW κατά την άποψή μου έχουν χάσει το μπούσουλα. Οι περισσότεροι το αγοράζουν για το σήμα και τη μούρη. Δεν θα το δεις αυτό σε αγοραστή Alfa Romeo. Λίγοι από τους οδηγούς BMW γνωρίζουν να οδηγήσουν αποτελεσματικά το αυτοκίνητό τους και ειδικά τη πίσω κίνηση. Εδώ το 80% των ιδιοκτητών Σειράς 1 πιστεύουν ότι είναι προσθιοκίνητη.
Φυσικά και τον έχουν χάσει. Για εμένα υπάρχουν 2 κατηγορίες αγοραστών BMW (με υποκατηγορίες ίσως): α) αυτοί που ξέρουν για΄τι την αγοράζουν, με γνώμονα το στήσιμο, την πίσω κίνηση, την ποιότητα κύλισης, την συνολική ποιότητα κλπ και β) αυτοί που την αγοράζουν επειδή είναι BMW χωρίς να ξέρουν τίποτα από τεχνολογία, μηανικά, κράτημα, οδήγηση κλπ. Τα ποσοστά εγώ τα βλέπω στο 20% και 80% αντίστοιχα...ίσως και λίγοτερο το πρώτο.
Οι ιδιοκτήτες και οδηγοί BMW που ξέρουν τι αγοράζουν έχουν τα ίδια χαρακτηριστικά με τους alfisti που ανέφερα παραπάνω και το βλέπω από τον εαυτό μου, μπορεί βεβαίως να κάνω και λάθος. Προσωπικά είμαι λάτρης της οδήγησης (δε νομίζω ότι υπάρχει λόγος να το αιτιολογήσω) και μόνο δυο εταιρίες σκέφτομαι που και οι δύο προσφέρουν την ίδια οδηγική απόλαυση: BMW & Alfa Romeo με τη τελευταία να το χάνει λίγο στη μετάδοση της κίνησης. Παρ'όλα αυτά η νέα Giulietta στρίβει ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΑ και σου δίνει την εμπιστοσύνη να πιέσεις αλλά όμως δε σου δίνει το χαμόγελο της πίσω κίνησης. Έκανα 1.400κμ μαζί της και με εξέπληξε θετικά.
Τη στιγμή που τα δυο αυτοκίνητα λοιπόν είναι στην ίδια κατηγορία αυτομάτως τα κάνει ανταγωνιστικά.
Ποιό είναι το διαφορετικό κοινό που απευθύνονται? Σε ποιό κοινό απευθύνεται η 1 που δεν απευθύνεται η G?
Διαφωνώ στο ότι οι οδηγοί της (α) κατηγορίας που αναφέρω παραπάνω έχουν τα ίδια χαρακτηριστικά με τους αγοραστές της AR (προσωπικά και οικογενειακά το βλέπω). π.χ. προσωπικά (αν και την G την οδήγησα λίγο και όχι 1.400κμ) δεν θα έπαιρνα ποτέ AR αντί για BMW...θα έπαιρνα AR αντί αρκετών άλλων, αλλά όχι BMW...η μετάδοση της κίνσησης για εμένα κάνει ΟΛΗ την διαφορά. Ο πατέρας μου π.χ. που όλη του την ζωή (είναι 66 τώρα) οδηγάει πισωκούνητα, θεωρεί ιεροσυλία την μπροστκίνητη AR και δεν θέλει ούτε να την βλέπει, όταν είχε AR για 20 χρόνια και δεν ήθελε ούτε να ακούσει για BMW (και τώρα έχει!).
Επιπλέον, το κοινό που δεν έχει ιδέα από αυτοκίνητα, δλδ. κατηγορία (β) που αναφέρω παρπάνω, κοπελίτσες του Κολωνακίου κλπ. δεν θα πάρουν AR αντί για BMW...θα πάρουν Audi ή MB. Άρα και στις 2 κατηγορίες οδηγών, όπως το βλέπω εγώ, η AR δεν είναι ανταγωνιστική της BMW.
Τι προσφέρει αυτή τη στιγμή η νέα 1 που τη κάνει τόσο καλή και με value for money κιόλας?
Γιατί να πρέπει να πληρώσει κάποιος στην 116i 28.000 ευρώ για να έχει 136 άλογα τη στιγμή που με τα ίδια χρήματα παίρνει μια Giulietta 170 με το διπλοσύμπεκτο TCT? Μιλάμε πάντα για οδηγούς που ξέρουν τι αγοράζουν και απολαμβάνουν την οδήγηση...όχι κοπελίτσες που γουστάρουν τη μπράντα γιατί θα πουλήσουν μούρη στο Κολωνάκι.
Μην τα μετράς όλα με το πόσα χρήματα δίνεις και πόσα άλογα παίρνεις. Το έχει πει και εσύ παλιότερα, ότι σημασία έχουν πολύ περισσότερα πράγματα: οδική συμπεριφορά, στήσιμο, φρένα, ποιότητα, κλπ. κλπ. Η 116i είναι εξαιρετικά γρήγορη για την ιπποδύναμή της και προσφέρει (σε εμένα τουλάχιστον, για αυτό είπα ότι εγώ την θεωρώ Value for Money) ένα διάπλατο χαμόγελο όταν την οδηγείς, χαμόγελο που ούτε η G που προσέφερε ούτε άλλο αυτοκίνητο ακόμα και των € 40χ. Παίρνεις άνεση, κράτημα, αξιοπρεπείς επιδόσεις, διασκεδαση, ποιότηα κύλισης, οικονομία κλπ. σε μια τιμή ίδια με τον ανταγωνισμό. Προσωπικά (και μάλλον όχι μόνο εγώ, γιατι τα ίδια με εμένα λέει ο περισσότερος ειδικός τύπος, ακόμα και το περιοδικό στου οποίο το Φόρουμ γράφουμε!) θεωρώ την νέα σειρά 1 το καλύτερο μικρομεσαίο αυτοκίνητο, το οποίο είναι τιμολογημένο στα ίδια επίπεδα με τους ανταγωνιστές του και όχι ακριβότερα, ενώ είναι καλύτερο. Αυτό, εγώ το ορίζω ως Value for Money...εσύ μπορεί να το λές κάπω αλλιώς.
-
Ο χρήστης Nikos! έγραψε:
καταρχας η alfa romeo θεωρειται premium κατασκευαστης -
Ο χρήστης bibendum έγραψε:
Μια σημειωση για τον ΓΚ που επιμενει στα ποσοστα...οταν το megane, το peugeot και οτιδηποτε αλλο χανει το 1/3 της αξιας του ενω η bmw το 1/2 δεν σημαινει οτι σε απολυτα νουμερα αυτο το 1/2 ειναι και λιγοτερα ευρω απο το 1/3...μαλλον το αντιθετο...Τεσπα αυτοκινητο δεν το παιρνεις σε καμια περιπτωση για επενδυση. Πας το παιρνεις και ξερεις οτι αυτα τα λεφτα πεταξαν, τα χασες αυτο ηταν, εγιναν αυτοκινητο....
Σιναναι, γιατι απλα η 1 ειναι πολυ καλυτερη απο τη G...
Μια παρατηρηση πανω στην σημειωση σου μονο...
Δεν ειπα οτι τα Γαλλικα χανουν το 1/3 της αξιας. ΑΞΙΖΟΥΝ το 1/3 της αξιας, μετα απο 6 χρονια, ειναι λιγο διαφορετικο.
Σαφως και δεν ειναι απολυτα τα νουμερα, μιλαμε με τις ΤΑΣΕΙΣ της αγορας, ουτε παρεθεσα καποια εγκυρη στατιστικη μελετη με ρεαλιστικο-ποιοτικο δειγμα. Παρεθεσα ομως την σημερινη ταση της αγορας, με μεσο ορο τιμων στα συγκεκριμενα μοντελα,
και ρεαλιστικα (νορμαλ) χιλιομετρα, αλλα και κατασταση, και οχι εξαιρεσεις, προς το ανω ή κατω ακρο της αγορας.
Τελος, ΠΟΤΕ δεν μιλησα απο την πλευρα μου για κανενος ειδους επενδυση, σε οτι αφορα την αγορα αυτοκινητου.
Θα πρεπει να ειναι ιδιαιτερα αφελεις οσοι πιστευουν οτι η αγορα τετοιας κατηγοριας αυτοκινητου, οτι αποτελει κατι τετοιο.
Μιλαμε απλα για μια χαμηλοτερη συγκριτικα απαξιωση στην κατηγορια, μετα απο μια 5ετια, εξαετια.
Αυτο το ειχε/εχει η bmw τουλαχιστον κατω απο τα 2λιτρα, στην χωρα μας.
Ο λογος αναφορας της χαμηλοτερης απαξιωσης, γινεται , για να τεθει ως συγκριτικο πλεονεκτημα, ή αν θελεις, σαν ισοσταθμισμα σε ενα βαθμο, για την ακριβοτερη τιμη της 1 σε σχεση με τον ανταγωνισμο. -
καταρχας η alfa romeo θεωρειται premium κατασκευαστης
Μήπως είναι πλέον δόκιμο να εισάγουμε τον όρο νίαρ πρίμιουμ, και αυτόν τον χαρακτηρισμό να προσάψουμε σε Άλφα, Λάντσια, Βόλβο και Σάαμπ? Πόσο πριμιά έχεις όταν το 50%+ των εξαρτημάτων σου είναι χιλιομοιρασμένο με άλλους, πληβείους το προφίλ εννοείται.
-
Ο χρήστης Κίκιζας Γρηγόρης έγραψε:
Μια σημειωση για τον ΓΚ που επιμενει στα ποσοστα...οταν το megane, το peugeot και οτιδηποτε αλλο χανει το 1/3 της αξιας του ενω η bmw το 1/2 δεν σημαινει οτι σε απολυτα νουμερα αυτο το 1/2 ειναι και λιγοτερα ευρω απο το 1/3...μαλλον το αντιθετο...
Τεσπα αυτοκινητο δεν το παιρνεις σε καμια περιπτωση για επενδυση. Πας το παιρνεις και ξερεις οτι αυτα τα λεφτα πεταξαν, τα χασες αυτο ηταν, εγιναν αυτοκινητο....
Σιναναι, γιατι απλα η 1 ειναι πολυ καλυτερη απο τη G...
Μια παρατηρηση πανω στην σημειωση σου μονο...
Δεν ειπα οτι τα Γαλλικα χανουν το 1/3 της αξιας. ΑΞΙΖΟΥΝ το 1/3 της αξιας, μετα απο 6 χρονια, ειναι λιγο διαφορετικο.
Σαφως και δεν ειναι απολυτα τα νουμερα, μιλαμε με τις ΤΑΣΕΙΣ της αγορας, ουτε παρεθεσα καποια εγκυρη στατιστικη μελετη με ρεαλιστικο-ποιοτικο δειγμα. Παρεθεσα ομως την σημερινη ταση της αγορας, με μεσο ορο τιμων στα συγκεκριμενα μοντελα,
και ρεαλιστικα (νορμαλ) χιλιομετρα, αλλα και κατασταση, και οχι εξαιρεσεις, προς το ανω ή κατω ακρο της αγορας.
Τελος, ΠΟΤΕ δεν μιλησα απο την πλευρα μου για κανενος ειδους επενδυση, σε οτι αφορα την αγορα αυτοκινητου.
Θα πρεπει να ειναι ιδιαιτερα αφελεις οσοι πιστευουν οτι η αγορα τετοιας κατηγοριας αυτοκινητου, οτι αποτελει κατι τετοιο.
Μιλαμε απλα για μια χαμηλοτερη συγκριτικα απαξιωση στην κατηγορια, μετα απο μια 5ετια, εξαετια.
Αυτο το ειχε/εχει η bmw τουλαχιστον κατω απο τα 2λιτρα, στην χωρα μας.
Ο λογος αναφορας της χαμηλοτερης απαξιωσης, γινεται , για να τεθει ως συγκριτικο πλεονεκτημα, ή αν θελεις, σαν ισοσταθμισμα σε ενα βαθμο, για την ακριβοτερη τιμη της 1 σε σχεση με τον ανταγωνισμο.Εκανα λαθος, γραφοντας 'χανει' αντι 'κρατησει' οποτε και αλλαξα ολο το νοημα των λεγομενων....αλλα παρακατω το διορθωσα και εβαλα και συγκεκριμενα νουμερα...
-
Ο χρήστης Fanis75 έγραψε:
Διαφωνώ στο ότι οι οδηγοί της (α) κατηγορίας που αναφέρω παραπάνω έχουν τα ίδια χαρακτηριστικά με τους αγοραστές της AR (προσωπικά και οικογενειακά το βλέπω). π.χ. προσωπικά (αν και την G την οδήγησα λίγο και όχι 1.400κμ) δεν θα έπαιρνα ποτέ AR αντί για BMW...θα έπαιρνα AR αντί αρκετών άλλων, αλλά όχι BMW...η μετάδοση της κίνσησης για εμένα κάνει ΟΛΗ την διαφορά. Ο πατέρας μου π.χ. που όλη του την ζωή (είναι 66 τώρα) οδηγάει πισωκούνητα, θεωρεί ιεροσυλία την μπροστκίνητη AR και δεν θέλει ούτε να την βλέπει, όταν είχε AR για 20 χρόνια και δεν ήθελε ούτε να ακούσει για BMW (και τώρα έχει!).Στη μετάδοση της κίνησης συμφωνώ, άλλωστε το έγραψα και παραπάνω. Πέρα από αυτό, σαν γενικότερη φιλοσοφία έχουν κάποια κοινά χαρακτηριστικά.
Ίσως ο busso το εξηγήσει καλύτερα, γιατί καταλαβαίνει τι θέλω να πω...είμαι σίγουρος.
Προσωπικά δεν θα έδινα το si για οποιαδήποτε Alfa, αλλά δεν θα αγόραζα την 116i γιατί βρήκα την 118i ότι φλώρεψε λίγο σε σχέση με την 120i. Παραμένει οδηγικά κορυφαία στη κατηγορία (δεν διαφώνησα) απλά δεν δικαιολογεί κατά την άποψή μου τα χρήματά της στην Ελλάδα της οικονομικής κρίσης τη στιγμή που υπάρχει ανταγωνιστής με φθηνότερο προϊόν, γιατί στη τιμή της 116i παίρνεις Giulietta 170 TCT και στης 118i, Giulietta QV.
Το πρώτο που κοιτάει ο αγοραστής είναι τι αγοράζει με τα 'Χ' χρήματα και αυτή τη περίοδο έχει τεράστια σημασία.
Επιπλέον, το κοινό που δεν έχει ιδέα από αυτοκίνητα, δλδ. κατηγορία (β) που αναφέρω παρπάνω, κοπελίτσες του Κολωνακίου κλπ. δεν θα πάρουν AR αντί για BMW...θα πάρουν Audi ή MB. Άρα και στις 2 κατηγορίες οδηγών, όπως το βλέπω εγώ, η AR δεν είναι ανταγωνιστική της BMW.
Μπα...και 1 θα πάρουν και 3άρα και Χ1, για να μη πω Χ3 και Χ5. Δύσκολα Audi.
Δε χρειάζεται να έχουν ιδέα, σήμα θα αγοράσουν και η μπέμπα έχει βαρύ όνομα σ'αυτή τη κατηγορία.
Μην τα μετράς όλα με το πόσα χρήματα δίνεις και πόσα άλογα παίρνεις. Το έχει πει και εσύ παλιότερα, ότι σημασία έχουν πολύ περισσότερα πράγματα: οδική συμπεριφορά, στήσιμο, φρένα, ποιότητα, κλπ. κλπ.
Μα γιαυτό το λέω. Η Giulietta έχει όλα όσα λες απλά ποιοτικά πάσχει στο εσωτερικό. Και οδική συμπεριφορά έχει και στήσιμο και μάλιστα καλύτερα φρένα από την 1. ΠΟΛΥ καλύτερα.
Η Giulietta χάνει σε ποιότητα εσωτερικού, μετάδοση κίνησης και στα καθίσματα. Κατά τ'άλλα είναι ίδια και ίσως σε μερικά καλύτερη από την 1. Πχ το μοτέρ της G είναι πιο δυνατό από της 1 ακόμα κι από της 118i.
Η 116i είναι εξαιρετικά γρήγορη για την ιπποδύναμή της και προσφέρει (σε εμένα τουλάχιστον, για αυτό είπα ότι εγώ την θεωρώ Value for Money) ένα διάπλατο χαμόγελο όταν την οδηγείς, χαμόγελο που ούτε η G που προσέφερε ούτε άλλο αυτοκίνητο ακόμα και των € 40χ. Παίρνεις άνεση, κράτημα, αξιοπρεπείς επιδόσεις, διασκεδαση, ποιότηα κύλισης, οικονομία κλπ. σε μια τιμή ίδια με τον ανταγωνισμό. Προσωπικά (και μάλλον όχι μόνο εγώ, γιατι τα ίδια με εμένα λέει ο περισσότερος ειδικός τύπος, ακόμα και το περιοδικό στου οποίο το Φόρουμ γράφουμε!) θεωρώ την νέα σειρά 1 το καλύτερο μικρομεσαίο αυτοκίνητο, το οποίο είναι τιμολογημένο στα ίδια επίπεδα με τους ανταγωνιστές του και όχι ακριβότερα, ενώ είναι καλύτερο. Αυτό, εγώ το ορίζω ως Value for Money...εσύ μπορεί να το λές κάπω αλλιώς.
Φάνη, πως ένα αυτοκίνητο με 136 άλογα είναι πιο απολαυστικό από κάποιο με 170 (τις ροπές δε τις θυμάμαι) και πως προσφέρει μεγαλύτερο χαμόγελο από κάποιο με 40Κ?
Γιατί οδήγησα την 118i στη Πεντέλη, στην ίδια διαδρομή που έχω κάνει πολλές φορές με το si και με το si μου χαμογελούσα περισσότερο. ΠΟΛΥ περισσότερο. Η τριπλέτα τιμόνι/φρένο/γκάζι και η γενικότερη αίσθηση ήταν 10 φορές καλύτερη στο si από την 118i. Η ανάρτηση (comfort? Sport έκδοση ήταν) έκανε το αμάξωμα να παίρνει βλαμμένες κλίσεις, τα φρένα δεν ήταν όπως τα περίμενα και το τιμόνι έδινε λιγότερες πληροφορίες απ'ότι έχω συνηθίσει. Επίσης τραγική εντύπωση μου έκανε το γκάζι το οποίο δεν έχει την αίσθηση που έχει η συμβατική πεταλούδα και ούτε μπορείς να κάνεις μικροδιορθώσεις με το γκάζι μέσα στη στροφή.
Άρα αυτό που λες για τα 40Κ, δεν παίζει.
BMWάκιας είμαι (και μάλιστα γραφικός μερικές φορές) αλλά μερικά πράγματα πρέπει να τα λέμε με το όνομά τους.
-
Ο χρήστης dstou έγραψε:
Μήπως είναι πλέον δόκιμο να εισάγουμε τον όρο νίαρ πρίμιουμ, και αυτόν τον χαρακτηρισμό να προσάψουμε σε Άλφα, Λάντσια, Βόλβο και Σάαμπ? Πόσο πριμιά έχεις όταν το 50%+ των εξαρτημάτων σου είναι χιλιομοιρασμένο με άλλους, πληβείους το προφίλ εννοείται.+Audi??
-
Αι αντμίτ γιου, ιτ ιζ α ταφ κουέστιον.
-
Η αληθεια σε οτι αφορα τον ανταγωνιστη (λεγε με Giulietta) ειναι καπου στην μεση κατα την γνωμη μου.
Σε καποια σημεια συμφωνω με Φανη και Νικο, σε καποια αλλα διαφωνω...
Καταρχας, το καλο/κακο της σημερινης αγορας γενικοτερα ειναι οτι κανει εκτεταμενη χρηση του diversification στα προιοντα της γενικως.
'Σπαει' δηλαδη μοντελα-κατηγοριες, σε υποκατηγοριες, ωστε να καλυψει το δυνατον ολη την γκαμα/γουστα των υποψηφιων αγοραστων.
Αυτο ειναι καλο για καποιους, γιατι χαμηλωνει το κοστος σε ενα βαθμο, σε ενα προιον που παλαιοτερα ΔΕΝ θα μπορουσε να αποκτησει, αλλα ταυτοχρονα κακο, (περισσοτερο/λιγοτερο) για καποιους αλλους, γιατι μοιραια κοβεται αυτο το κοστος απο καπου αλλου ή/και το προιον χανει μερος του χαρακτηρα/φιλοσοφιας του.
Εδω ακριβως υπαρχει το κοινο μεταξυ Bmw και AR. Πριν +30 χρονια, οσοι ηθελαν οδηγικη ευχαριστηση σε τιμες που να μην πλησιαζουν αυτες μιας Lotus και Porsche, 'ΑΝΑΓΚΑΣΤΙΚΑ', ειχαν αυτες δυο επιλογες. Τα εισαγωγικα τα βαζω , γιατι φυσικα και οι δυο μαρκες ειχαν τοσο ενδιαφεροντα οδηγικα αυτοκινητα, που αξιζαν με το παραπανω το εξτρα κοστος, σε σχεση με τα υπολοιπα της αγορας.
Με το περασμα των χρονων, η Bmw συνεχισε να προσφερει οδηγοκεντρικα οχηματα, αλλα παραλληλα ενισχυσε την θεση της
στον ποιοτικο τομεα, σε οτι αφορα το προιον της. Η AR δυστυχως δεν τα καταφερε σε αυτο τον τομεα, στον βαθμο που θα ηθελε η ιδια, και που ζητουσε σημαντικο μερος του υποψηφιου αγοραστικου κοινου ενδεχομενως.
Παρολα αυτα, κατα την γνωμη μου ειναι και τα δυο ακρως ανταγωνιστικα μοντελα (η 1 και η G) και μαλιστα τα ΜΟΝΑΔΙΚΑ στην κατηγορια, που ουσιαστικα απευθυνονται σε πιο ανησυχους οδηγους.
Απλως η Γερμανικη εταιρια, φαινεται να εχει την ικανοτητα/budget/oργανωτικη/διοικητικη δομη να προσφερει ενα πιο ολοκληρωμενο προιον, σε επιπεδο γενικοτερης ποιοτητας, εργονομιας, φινιρισματος, σε σχεση με την φινετσατη, ομορφη, με ταπεραμεντο, αλλα και μικροατελειες, Giulietta.
Φυσικα, αυτο στο ταμειο πληρωνεται παραπανω...Δεν ειναι ομως τραγικα/πολυ παραπανω, οπως καποιοι πιστευουν, ειδικα εαν συνυπολογιστει η μεταπωλητικη αξια των δυο αυτοκινητων, μετα απο ενα ευλογο διαστημα μεσου χρονου κατοχης, στα 5 με 6 χρονια, ή και περισσοτερο. -
ότι να΄ναι.
-
Ο χρήστης Nikos! έγραψε:
καταρχας η alfa romeo θεωρειται premium κατασκευαστηςΒασικά το ποιά εταιρεία θεωρείται premium μάλλον είναι προσωπικό θέμα. Πλέον όλα τα αυτοκίνητα που βγάζουν οι εταιρείες, όλα τα περιοδικά και ο ηλεκτρονικός τύπος τα ονομάζει premium. Μάλλον είναι στη κρίση του καθενός τι θεωρεί premium. Για παράδειγμα από ποιόν 'θεωρείται' premium κατασκευαστής η Alfa romeo? Ας ξεκινήσουμε από εκεί..?
-
πέρα από premium, generic κλπ, εδώ και μερικό καιρό έχει δημιουργηθεί και η κατηγορία timios κατασκευαστής.
-
Ο χρήστης Giuseppe Busso έγραψε:
πέρα από premium, generic κλπ, εδώ και μερικό καιρό έχει δημιουργηθεί και η κατηγορία timios κατασκευαστής....εδω και πολυ καιρο, και λεγεται Νιssan αλλα και Opel Προσφατα και Seat, Skoda, Kia, Hyundai σε καποια μοντελα τους...
-
Ο χρήστης Κίκιζας Γρηγόρης έγραψε:
πέρα από premium, generic κλπ, εδώ και μερικό καιρό έχει δημιουργηθεί και η κατηγορία timios κατασκευαστής.
...εδω και πολυ καιρο, και λεγεται Νιssan αλλα και Opel Προσφατα και Seat, Skoda, Kia, Hyundai σε καποια μοντελα τους...
Από ποιόν έχουν δημιουργηθεί αυτές οι κατηγορίες να ξαναρωτήσω? Έτσι γενική ιδέα στον αέρα είναι? Γιατί εγώ μπορεί να θεωρώ premium και την opel ας πούμε. Ποιός δηλαδή θα μου πεί ότι δεν είναι? Και τι παραπάνω έχει δηλαδή η alfa romeo? Εκτός αν υπάρχει κάποια κατηγοριοποίηση από κάποιον επίσημο οργανισμό ξέρω γώ..
-
Ο χρήστης Nikos! έγραψε:
Τι προσφέρει αυτή τη στιγμή η νέα 1 που τη κάνει τόσο καλή και με value for money κιόλας?
Γιατί να πρέπει να πληρώσει κάποιος στην 116i 28.000 ευρώ για να έχει 136 άλογα τη στιγμή που με τα ίδια χρήματα παίρνει μια Giulietta 170 με το διπλοσύμπεκτο TCT? Μιλάμε πάντα για οδηγούς που ξέρουν τι αγοράζουν και απολαμβάνουν την οδήγηση...όχι κοπελίτσες που γουστάρουν τη μπράντα γιατί θα πουλήσουν μούρη στο Κολωνάκι.
Γιατί έτσι ναι...η 1 απευθύνεται όντως σε διαφορετικό κοινό και δεν έχει ανταγωνιστή.
Sent from my iPhone 4 using Tapatalk
Νίκο και τα δύο αυτοκίνητα είναι υπερτιμολογημένα,το καθένα στο βαθμό που το image που διαθέτει η μάρκα του στην αγορά του επιτρέπει κάτι τέτοιο.Και αν αυτό δεν μπορείς να το καταλάβεις άμεσα αυτή τη στιγμή για την Giulietta,επειδή δεν υπάρχει αυτοκίνητο του ομίλου που όταν 'ακτινογραφηθεί' θα αποκαλυφθεί ίδιο στα μηχανικά του μέρη και στα τεχνικά του χαρακτηριστικά με αυτήν,ίσως μπορέσεις να το αντιληφθείς καλύτερα αύριο,όταν θα δεις να κυκλοφορούν Ν μοντέλα του μεγαλοομίλου,στημένα στο ίδιο πλαίσιο και με τα ίδια μηχανικά μέρη της Giulietta.........μόνο που θα κοστίζει 4 με 5Κ λιγότερο από την τελαυταία.
Oύτε η 1er είναι φθηνή,ούτε η Giulietta είναι ακριβώς η 'ευκαιρία' που φαντάζει.Και οι δυό κατασκευαστές υπερτιμολογούν όσο και όπως τους παίρνει και είναι τελικά το αγοραστικό κοινό που αποφαίνεται για το αν,πού,πόσο και ποιά 'υπεραξία' αναγνωρίζει στα δύο αυτοκίνητα,επιλέγοντας ανάλογα.Και η πρόσφατη ιστορία έχει αποδείξει ότι αυτή την υπεραξία την αναγνωρίζει κατά κύριο λόγο στην BMW και όχι στην AR,αφού για κάθε μοντέλο που πουλά η δεύτερη η πρώτη πλασάρει τριπλάσιο αριθμό στην αγορά. -
Ορθώς εμίλησες.
-
Ο χρήστης Billopoulos έγραψε:
Βλεπεις δεντρακια και χανεις το δασος.
Tip: Μηπως οι τιμες που λες δεν ανταποκρινονται στην πραγματκοτητα? Εισαι σιγουρος για το πακετο αισθητηρων?
Μηπως τους εβαλαν στην τοπικη αντιπ/σωπεια?
Φυσικα και ειναι πανακριβα τα extra των Bmw. καποια αδικαιολογητα, καποια αλλα δικαιολογημενα, και καποια απολυτως ρεαλιστικα σε τιμολογηση.
To ενα αυτοκινητο δεν εχει καμμια επαφη με το αλλο αντιστοιχα ομως, ουτε σε γενικοτερη ποιοτητα, ουτε στην συνολικη τιμη...Μηπως ειναι εργοστασιακοτατοι; Οπως κι ολο το πακετακι... Λεω εγω τωρα...
Το οτι δεν εχει επαφη το ενα αυτοκινητο με το αλλο σε γενικη ποιοτητα δεν δικαιολογει οτι οι αισθητηρες στο ενα να κανουν 100€ ξερω γω και στο αλλο 800€. Τι ειναι οι αισθητηρες, πλαστικο που το ακουμπας με το χερι σου και τρελαινεσαι απο την απαλοτητα του ή τριζουν και σε ενοχλουν στο αθορυβο εσωτερικο του αυτοκινητου;
Πανω σε αυτο το θεμα Γρηγορη, συγγνωμη αλλα τελικα ειχα αδικο, ειπα ενα ψεμα...
Δεν τους πληρωσαμε 350€ τους αισθητηρες παρκαρισματος, φωτων, καθαριστηρων και τον καθρεπτη που σκουραινει αυτοματα...Τους ειχε πανω του το αμαξι ως στανταρ πακετο εξοπλισμου...
-
Ο χρήστης marinos regata έγραψε:
καταρχας η alfa romeo θεωρειται premium κατασκευαστης
ρε άνθρωποι επικοινωνείτε με τον 'εξωτερικό' κόσμο? μιλάτε κ με 'απλους' ανθρωπους ή τα έχετε φτιάξει κάπως στο μυαλό σας κ αυτό είναι?
ΑΚΟΜΑ κ η άλφα ρομέο μετά το στραπάτσο που έφαγε με την 159 έχει αναθεωρήσει τα περι πριμιουμ, γιαυτό άλλωστε έβγαλε κ 78αρα μιτο (μην αρχίσει κανείς το παραμύθι για 316 κτλ κτλ ΕΛΕΟΣ) -
Ο χρήστης chemic έγραψε:
γιαυτό άλλωστε έβγαλε κ 78αρα μιτο (μην αρχίσει κανείς το παραμύθι για 316 κτλ κτλ ΕΛΕΟΣ)Το βρήκες!! Όχι ας πούμε επειδή είναι ένα supermini και επειδή έπρεπε να πληροί τον Ιταλικό νόμο περί νέων οδηγών. Η Alfa είναι near-premium, το λένε οι ίδιοι και έτσι είναι. End of story.
-
Ο χρήστης Nikos! έγραψε:
....απλά δεν δικαιολογεί κατά την άποψή μου τα χρήματά της στην Ελλάδα της οικονομικής κρίσης τη στιγμή που υπάρχει ανταγωνιστής με φθηνότερο προϊόν, γιατί στη τιμή της 116i παίρνεις Giulietta 170 TCT και στης 118i, Giulietta QV.Για εμένα και οι 2 G. στα χρήματα που κοστίζουν σε σχέση με τις αντίστοιχες BMW δεν είναι καλύτερα αυτοκίνητα. Την QV δεν την έχω οδηγήσει, αλλα αυτή με τα 170 την βρήκα από τα καλύτεα της κατηγορίας της, αλλά μακράν πίσω οδηγικα, σε ποιότητα κύλισης και σε overall χρήση από τη νέα σειρά 1.
Η Giulietta χάνει σε ποιότητα εσωτερικού, μετάδοση κίνησης και στα καθίσματα. Κατά τ'άλλα είναι ίδια και ίσως σε μερικά καλύτερη από την 1. Πχ το μοτέρ της G είναι πιο δυνατό από της 1 ακόμα κι από της 118i.
Στα χαρτια ίσως...στην πράξη είναι 20 ίππους και 1 κιλό πιο δυνατό από την 116i και πιο αδύνατο από την 118i. Επίσης, σε επιδόσεις είναι πολύ κοντά με την 116i την αυτόματη και αρκετά πιο αργή από την 118i την αυτόματη...δές και τους τελευταίους 4Τ. Όσο για τα φρένα, πάλι από το ίδιο τεστ, χειρότερα (ελάχιστα) είναι της G. και όχι πολύ καλύτερα όπως λες. Αυτά σε επίπεδο απόδοσης, γιατι σε αίσθηση όντως της G. είναι καλύτερα.
Φάνη, πως ένα αυτοκίνητο με 136 άλογα είναι πιο απολαυστικό από κάποιο με 170 (τις ροπές δε τις θυμάμαι) και πως προσφέρει μεγαλύτερο χαμόγελο από κάποιο με 40Κ?
Γιατί οδήγησα την 118i στη Πεντέλη, στην ίδια διαδρομή που έχω κάνει πολλές φορές με το si και με το si μου χαμογελούσα περισσότερο. ΠΟΛΥ περισσότερο. Η τριπλέτα τιμόνι/φρένο/γκάζι και η γενικότερη αίσθηση ήταν 10 φορές καλύτερη στο si από την 118i. Η ανάρτηση (comfort? Sport έκδοση ήταν) έκανε το αμάξωμα να παίρνει βλαμμένες κλίσεις, τα φρένα δεν ήταν όπως τα περίμενα και το τιμόνι έδινε λιγότερες πληροφορίες απ'ότι έχω συνηθίσει. Επίσης τραγική εντύπωση μου έκανε το γκάζι το οποίο δεν έχει την αίσθηση που έχει η συμβατική πεταλούδα και ούτε μπορείς να κάνεις μικροδιορθώσεις με το γκάζι μέσα στη στροφή.
Άρα αυτό που λες για τα 40Κ, δεν παίζει.
Δεν μπορώ να στο εξηγήσω Νίκο...θα σου πώ όμως την αμαρτία μου. Σε γνωστή μου διαδρομή (ανάβαση σπήλαιο Παιανίας) πιο πολύ ευχαριστήθηκα οδήγηση με την 116i (με το variable σπορ τιμόνι...ΤΕΡΑΣΤΙΑ διαφορά!) από ότι με την Ζ4 μου (η οποία έχει 218 ίππους και όχι 170). Δεν κοπάναγε, δεν με ένοιαζαν οι λακούβες και τοποθετούσα το αυτοκίνητο πιο εύκολα, χωρίς να έχει υπερβολική δύναμη για να το χάσω στους καρόδρομους. Η G. είναι γρήγορη, αλλά δεν την ευχαριστήθηκα στο δρόμο....μου φάνηκε ελαφρώς ανομοιογενές σαν σύνολο.
BMW 1 Series (F20) 2011