-
Ο χρήστης Nikos! έγραψε:
Φάνη μακάρι να μπορούσα να συμφωνήσω στο ότι η F20 έχει καλο value for money, αλλα μόνο αυτο δεν έχει.Η 116i κοστίζει 24Κ άδεια, με λιγότερο εξοπλισμό απο τον ανταγωνισμό και η sport έκδοση με μεταλλικό παει στα 27 παρα!
Όσο κάνει δηλαδή η 170αρα giulietta η οποία έχει περισσότερη ροπή και άλογα.
Καλο, χρυσό και ανανεωμένο αυτοκίνητο η νέα 1, αλλα δε τη λες ούτε φθηνή και ούτε με καλο value for money.
Εκτιμώ την γνώμη σου Νίκο...τα έχουμε πει και από κοντά πολλές φορές. Απλα διαφωνώ! Έχει την ίδια τιμή με τους ανταγωνιστές της (η Giulietta δεν είναι ανταγωνιστής) και είναι καλύτερο αυτοκίνητο. Τώρα εάν από εξοπλισμό μιλάς μόνο για τις ζάντες (γιατί όλα τα άλλα τα έχει, άλλο εάν εμείς θέλουμε όλα τα γκατζετάκια), ΟΚ τότε δεν έχει 23.900 έχει 24.650...πάλι είναι φτηνότερη από Audi (που είναι 1.4, άρα μικρότερο φόρο...αισχροκέρδια ως γνωστόν της Kosmocar) και A-Class.
Υποκειμενικά τώρα, είναι το μόνο αυτοκίνητο με τιμή κάτω των 30.000 και με τόσο μικρή ιπποδύναμη που με έκανε να βγώ με χαμόγελο...αυτό για εμένα είναι το καλύτερο Value for Money.
-
Ωχουυυυ, πααλι η ιδια μ@λ@κι@ με τα μεταχειρισμενα.
Παιρνεις μια ΒΜW 25Κ και την πουλας μετα απο 4-5 χρονια 14Κ. (παραπανω απο την μιση τιμη)
Παιρνεις απο τις αλλες τις βλακειες που δεν κρατανε την αξια τους κατι με 15Κ και το πουλας μετα απο 4-5 χρονια στα 7Κ. (λιγοτερο απο την μιση τιμη)
Στο ενα εχεις χασουρα 11Κ και στο αλλο 8Κ. Αρα σαν χρημα που εχεις την μεγαλυτερη χασουρα;
Ελεος πλεον με αυτην την καραμελιτσα.
-
Για ποιον ακριβώς λόγο δεν είναι ανταγωνιστής της 1 η G;
-
Μια σημειωση για τον ΓΚ που επιμενει στα ποσοστα...οταν το megane, το peugeot και οτιδηποτε αλλο χανει το 1/3 της αξιας του ενω η bmw το 1/2 δεν σημαινει οτι σε απολυτα νουμερα αυτο το 1/2 ειναι και λιγοτερα ευρω απο το 1/3...μαλλον το αντιθετο...
Τεσπα αυτοκινητο δεν το παιρνεις σε καμια περιπτωση για επενδυση. Πας το παιρνεις και ξερεις οτι αυτα τα λεφτα πεταξαν, τα χασες αυτο ηταν, εγιναν αυτοκινητο....
Σιναναι, γιατι απλα η 1 ειναι πολυ καλυτερη απο τη G...
-
Ο χρήστης Sinanai έγραψε:
Για ποιον ακριβώς λόγο δεν είναι ανταγωνιστής της 1 η G;Για πολλούς και διάφορους λόγους, μερικοί από τους οποίους είναι:
- Η BMW τοποθετείται στην αγορά ως Premium μάρκα (με ότι αυτό σημαίνει), η AR όχι.
- Ένας συνειρητοποιημένος αγοραστής που ξέρει για ποιόν λόγω αγοράζει BMW ή AR δεν πρόκειται να κοιτάξει καν την άλλη μάρκα.
- Ο υποψήφιος αγοραστής που αγοράζει BMW για το πρεστίζ (εάν υπάρχει...εγώ δεν το πιστεύω πλέον!), δλδ. για λάθος λόγους, επίσης δεν θα κοιτάξει την AR, θα κοιτάξει εναλλακτικά Audi ή MB.
- Ο υποψήφιος αγοραστής AR που την αγοράζει για λάθος λόγους (γιατί νομίζει ότι αγοράζει Ferrari) επίσης δεν θα κοιτάξει BMW.
- Ο άσχετος που δεν ξέρει τι αγοράζει, απλά θέλει ένα μικρομεσαιο αυτοκίνητο θα πάρει ότι: του αρέσει περισσότερο / είναι πιο φτηνό / αρέσει στην γυναίκα του / πιστεύει ότι είναι μούρη στο χωριό, πλατεία, καφετέρια / έχει χώρους / έχει καλή χρηματοδότηση / έχει ωραία διαφήμιση κλπ.
- Ούτε η BMW ούτε η AR αναφέρουν στα Marketing Kit τους το ένα μοντέλο ως ανταγωνιστικό του άλλου, που σημαίνει ότι και οι 2 εταιρίες δεν θεωρούν άμεσο ανταγωνιστή η μία την άλλη.
Μην κοιτάμε ένα πολύ μικρίο ποσοστό της αγοράς (5% το πολύ) που είναι στα Φόρουμ, διαβάζει περιοδικά και ασχολείται με αυτοκίνητα. Οι περισσότεροι δεν έχουν ιδέα τι αγοράζουν και γιατί...τους κατευθύνει το Marketing (και η γυναίκα τους!!!).
-
Sorry λιγο αλλα οι λογοι σου μου φαινονται σαν αυτο που ελεγε στο Αμαν 'γιατι το ειπε ο Μπαμπης ο Σουγιας, ο Τακης ο αλισοπριονος κοκ'...\
Μπορουσες να βρεις κατι καλυτερο.
-
Ο χρήστης bibendum έγραψε:
Sorry λιγο αλλα οι λογοι σου μου φαινονται σαν αυτο που ελεγε στο Αμαν 'γιατι το ειπε ο Μπαμπης ο Σουγιας, ο Τακης ο αλισοπριονος κοκ'...\Μπορουσες να βρεις κατι καλυτερο.
Μα δεν ψάχνω να βρώ κάτι...απλά αναφέρω αυτά που ισχύουν. Εάν δεν σου αρέσουν, δεν σε υποχρεώνω να τα δεχτείς. Μπορείς να γράψεις καλύτερους λόγους εάν γνωρίζεις.
Και για να μην λές ότι τα βγάζω από μυαλό μου, μεταπτυχιακή εργασία σε Marketing αυτοκινήτων έκανα...πήρα συνέντευξη από Δ/ντες Marketing BMW, AR, Audi, Saab....μας αρέσει δεν μας αρέσει, οι εταιρίες έτσι τοποθετούν τα αυτοκίνητα στην αγορά.
-
Απλα μου φαινεται οτι αδικεις το προιον ως προιον με τους λογους που ανεφερες...
-
Απλα μου φαινεται οτι αδικεις το προιον ως προιον με τους λογους που ανεφερες...Δεν το αδικώ το προϊόν...όπως έχω γράψει, είναι ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΟ αυτοκίνητο (για αυτό και θα την πάρω!)...μακράν καλύτερο από ότι έχει να επιδείξει ο ανταγωνισμός. Αυτό όμως είναι η δικιά μου γνώμη και μπορεί κάποιος να διαφωνεί.
Ο λόγοι που ανέφερα είναι - εάν μπορώ να το πώ - πιο αντικειμενικοί, το πώς αντιμετωπίζεται από τις εταιρίες. Κατά τα άλλα συμφωνώ μαζί σου (και με τους 4ΤΡΟΧΟΥΣ) ότι η σειρά 1 είναι καλύτερο αυτοκίνητο από την G.
-
Έτσι από απορία Φάνη, ο αντιπρόσωπος δέχεται να δώσεις την Ζ4 ανταλλαγή, ή δεν το συζητάει καθόλου (=γελοία μικρή τιμή);
-
Ο χρήστης Fanis75 έγραψε:
Φάνη μακάρι να μπορούσα να συμφωνήσω στο ότι η F20 έχει καλο value for money, αλλα μόνο αυτο δεν έχει.
Η 116i κοστίζει 24Κ άδεια, με λιγότερο εξοπλισμό απο τον ανταγωνισμό και η sport έκδοση με μεταλλικό παει στα 27 παρα!
Όσο κάνει δηλαδή η 170αρα giulietta η οποία έχει περισσότερη ροπή και άλογα.
Καλο, χρυσό και ανανεωμένο αυτοκίνητο η νέα 1, αλλα δε τη λες ούτε φθηνή και ούτε με καλο value for money.
Εκτιμώ την γνώμη σου Νίκο...τα έχουμε πει και από κοντά πολλές φορές. Απλα διαφωνώ! Έχει την ίδια τιμή με τους ανταγωνιστές της (η Giulietta δεν είναι ανταγωνιστής) και είναι καλύτερο αυτοκίνητο. Τώρα εάν από εξοπλισμό μιλάς μόνο για τις ζάντες (γιατί όλα τα άλλα τα έχει, άλλο εάν εμείς θέλουμε όλα τα γκατζετάκια), ΟΚ τότε δεν έχει 23.900 έχει 24.650...πάλι είναι φτηνότερη από Audi (που είναι 1.4, άρα μικρότερο φόρο...αισχροκέρδια ως γνωστόν της Kosmocar) και A-Class.
Υποκειμενικά τώρα, είναι το μόνο αυτοκίνητο με τιμή κάτω των 30.000 και με τόσο μικρή ιπποδύναμη που με έκανε να βγώ με χαμόγελο...αυτό για εμένα είναι το καλύτερο Value for Money.
Φανη, καταρχας η alfa romeo θεωρειται premium κατασκευαστης κ οχι γενικος οπως η vw.
Επισης, ανταγωνιστης της 1 ειναι ξεκαθαρα η G ειτε μας αρεσει ειτε οχι τη στιγμη που και βρισκεται στην ιδια κατηγορια και στο ιδιο χρηματικο range.
Ναι η 1 ειναι πισωκινητη, fun to drive, ποιοτικη αλλα ασχημη και ακριβη.
Κατι τοσο ακριβο στις μερες μας δεν εχει value for money. Τι αξια να εχει ενα αυτοκινητο που ειναι στο δρομο;
Το Α3 1.4 ειναι ισως το πιο βαρετο αυτοκινητο που κυκλοφορει κατα την αποψη μου.
Δε ξερω τι λενε τα στελεγχη των εταιριων, αλλα οι οδηγοι των alfa romeo & bmw εχουν πολλα κοινα χαρακτηριστικα και η βαρετη οδηγηση δεν ειναι μεσα σε αυτα.
Sent from my iPhone 4 using Tapatalk
-
Μια σημειωση για τον ΓΚ που επιμενει στα ποσοστα...οταν το megane, το peugeot και οτιδηποτε αλλο χανει το 1/3 της αξιας του ενω η bmw το 1/2, δε σημαινει οτι σε απολυτα νουμερα αυτο το 1/2 ειναι και λιγοτερα ευρω απο το 1/3...μαλλον το αντιθετο...Μάλλον ανάποδα εννοείς τα ποσοστά , αλλιώς έχουμε παραλογισμό .
'οταν το megane, το peugeot και οτιδηποτε αλλο χανει το 1/2 της αξιας του ενω η bmw το 1/3, δε σημαινει οτι σε απολυτα νουμερα αυτο το 1/3 ειναι και λιγοτερα ευρω απο το 1/2...μαλλον το αντιθετο...' -
Ο χρήστης HighFidelity έγραψε:
Έτσι από απορία Φάνη, ο αντιπρόσωπος δέχεται να δώσεις την Ζ4 ανταλλαγή, ή δεν το συζητάει καθόλου (=γελοία μικρή τιμή);Και οι 3 αντιπρόσωποι που έχω πάει δέχοναι την Ζ4 για ανταλλαγή, απλά η τιμή είναι από γελοία έως ΟΚ.
Φανη, καταρχας η alfa romeo θεωρειται premium κατασκευαστης κ οχι γενικος οπως η vw.
Από ποιόν θεωρείται premium? Το βασικό ερώτημα είναι ποιός καθορίζει το premium και τι σημαίνει αυτό. π.χ. από την BMw/Audi/MB η AR δεν θεωρείται premium. Από καταναλωτές, θεωρείτει ανάλογα ποιον ρωτήσεις. Από την AR θεωρείται κοντά στην premium αλλά όχι premium...θέλουν και προσπαθούν να φτάσουν εκεί.
Επισης, ανταγωνιστης της 1 ειναι ξεκαθαρα η G ειτε μας αρεσει ειτε οχι τη στιγμη που και βρισκεται στην ιδια κατηγορια και στο ιδιο χρηματικο range.
Το ότι είναι στην ίδιαι κατηγορία και τιμή δεν την κάνει αυτόματα ανταγωνιστή. Τα 2 αυτοκίνητα απευθύνοντααι σε διαφορετικό κοινό.
Ναι η 1 ειναι πισωκινητη, fun to drive, ποιοτικη αλλα ασχημη και ακριβη.
Αυτό είναι υποκειμενική άποψη και δεκτή. π.χ. εμένα δεν μου αρέσει η G (μου αρέση η Mito), ειδικά τ απίσω φώτα τα βρίσκω άσχημα...σε άλλους αρέσει. π.χ. στον πατέρα μου και την γυναίκα μου αρέσιε πολύ η σειρά 1...εμένα μου είναι ΟΚ. Το ακριβό είναι σχετικό, ό,τι πληρώνεις παίρνεις. Εσύ την βρίσκεις ακριβή, εγώ την βρίσκω ευκαιρία...είναι θέμα τους πως τα βλέπει ο καθένας τα πράγματα. Μάλλον όμως αρκετοί συμφωνούν μαζί μου, γιατί ήδη έχει κλείσει η παραγωγή μέχρι το τέλος του χρόνου!
Κατι τοσο ακριβο στις μερες μας δεν εχει value for money. Τι αξια να εχει ενα αυτοκινητο που ειναι στο δρομο;
Αυτό είναι τελείως διαφορετικό...υπό αυτό το πρίσμα κανενα αυτοκίνητο δεν είναι Value for Money. Η αξία ενός αυτοκινήτου είναι: χρηστική, απολαυστική κλπ. Ο καθένας παίρνει κάτι για αυτό που πληρώνει...εάν δεν πάρει τίποτα δεν θα πληρώσει και δεν θα κυκλοφορούσε κανένα αυτοκίνητο! Αυτό που λέω απλά είναι ότι για αυτά που προσφέρει η νέα σειρά 1 και στην τιμή που τα προσφέρει είναι value for money...από την δικιά μου οπτική γωνία. Είναι το καλύτερο αυτοκίνητο στην κατηγορία της, χωρίς να είναι το πιο ακριβό.
Το Α3 1.4 ειναι ισως το πιο βαρετο αυτοκινητο που κυκλοφορει κατα την αποψη μου.
Δεν διαφωνώ...και όμως είναι ακριβότερο από την 1.
Δε ξερω τι λενε τα στελεγχη των εταιριων, αλλα οι οδηγοι των alfa romeo & bmw εχουν πολλα κοινα χαρακτηριστικα και η βαρετη οδηγηση δεν ειναι μεσα σε αυτα.
Σε ενδιαφέρει ή όχι, με βάσει το τι λένε τα στελέχη τοποθετείται (τιμολογιακά) ένα αυοτκίνητο στην αγορά, άρα δεν μπορείς να το αγνοήσεις. Οι οδηγοί των 2 εταιριών ποτέ δεν είχαν κοινά χαρακτηριστικά. Την δεκαετία του '70 οι AR είχαν ΤΟ κράτημα, όταν οι BMW έφευγαν για πλάκα. Μετά η AR είχε τα όποια προβλήματα με την ποιότητα, και προχώρησε και στην μπροστά κίνηση και η BMW άρχισε να βελτιώνει το κράτημά της. Το '90 η AR έχασε την ταυτότητά της, αφού έγινε ακριβή FIAT. Μετά άρχισε να την ξαναβρίσκει, αλλά απευθύνεται σε άλλους οδηγους...προσπαθεί να χτίσει και να πουλήσει στην αίγλη του '70 αλλά δεν υπάρχει πια. Δεν λέω ότι γνωρίζω πολύ κόσμο, αλλά από τους λίγους που γνωρίζω, δεν γνωρίζω ούτε έναν άνθρωπο σήμερα που είναι fan της μιας εταιρία και θα κοίταζε αυτοκίνητο από την άλλη. Να σου πω και ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα: πατέρας και θείος ΦΑΝΑΤΙΚΟΙ της AR το '60 και '70 (με τελευταία AR την 75 να έχουν αμφότεροι)....μου είπαν ότι η BMW σήμερα είναι ότι η AR πρίν 30-40 χρόνια...αυτό το είπαν το 2004 και με μεγάλη λύπη και καημό!!
ΥΓ: Να υπενθυμίσω ότι ΟΛΑ τα παραπάνω είναι ΠΡΟΣΩΠΙΚΗ γνώμη μου...δεν διεκδηκώ το αλλάθητο, απλά λέω τα πράγματα όπως τα αντιλαμβάνομαι και είναι λογικό κάποιος να έχει τελείως διαφορετική άποψη από εμένα. Χαίρομαι για τον διάλογο που κάνουμε.
-
- Ο υποψήφιος αγοραστής που αγοράζει BMW για το πρεστίζ (εάν υπάρχει...εγώ δεν το πιστεύω πλέον!), δλδ. για λάθος λόγους, επίσης δεν θα κοιτάξει την AR, θα κοιτάξει εναλλακτικά Audi ή MB.
Παίζει να είσαι ο μοναδικός που πιστεύει κάτι τέτοιο. Ότι δηλαδή υποψήφιος αγοραστής πριμιάς δεν αγοράζει το εν λόγω αυτοκίνητο για λόγους πρεστίζ.Και μάλιστα στην ελλαδίτσα και εν μέσω κρίσης. Οξύμωρο.
-
Ο χρήστης Άρης έγραψε:
Μια σημειωση για τον ΓΚ που επιμενει στα ποσοστα...οταν το megane, το peugeot και οτιδηποτε αλλο χανει το 1/3 της αξιας του ενω η bmw το 1/2, δε σημαινει οτι σε απολυτα νουμερα αυτο το 1/2 ειναι και λιγοτερα ευρω απο το 1/3...μαλλον το αντιθετο...
Μάλλον ανάποδα εννοείς τα ποσοστά , αλλιώς έχουμε παραλογισμό .
'οταν το megane, το peugeot και οτιδηποτε αλλο χανει το 1/2 της αξιας του ενω η bmw το 1/3, δε σημαινει οτι σε απολυτα νουμερα αυτο το 1/3 ειναι και λιγοτερα ευρω απο το 1/2...μαλλον το αντιθετο...'ρε μην με μουρλανεις...
μαλλον, εχεις δικιο ομως...επρεπε να πω οτι εχει κρατησει το 1/3 και οχι οτι εχει χασει....και με νουμερα.
Εστω εχεις αγορασει μεγκαν 18.000 ευρωπουλα και το πουλησεις μετα απο χρονια 6000 ---> εχεις χασει 12.000 ευρω...
Εστω ενας αλλοσ εχει αγορασει 30.000 ευρωπουλα και το πουλησει μετα απο ιδια χρονια με τον απο πανω 15.000 ---> εχεις χασει 15.000 ευρω...Αρα ποιος εχει κανει καλυτερη αγορα;;;
και σιγουρα πλεον λεμε το ιδιο πραγμα
-
Φάνη,
Καταρχάς χαίρομαι που μετά από πολύ καιρό τα λέμε διαδικτυακώς.
Η Alfa Romeo γενικώς σαν εταιρία απευθύνεται σε ένα πολύ συγκεκριμένο κοινό. Απεύθυνεται σε κάποιον που απολαμβάνει την οδήγηση και θέλει το αυτοκίνητο να του μεταδίδει όσο το δυνατόν περισσότερες πληροφορίες, να είναι παιχνιδιάρικο και απολαυστικό σε στροφοδιαδρομές. Οι πρόσφατες Alfa το έχουν καταφέρει αυτό. Ειδικά η Giulietta είναι ένα λαμπρό παράδειγμα.
Οι οδηγοί της BMW κατά την άποψή μου έχουν χάσει το μπούσουλα. Οι περισσότεροι το αγοράζουν για το σήμα και τη μούρη. Δεν θα το δεις αυτό σε αγοραστή Alfa Romeo. Λίγοι από τους οδηγούς BMW γνωρίζουν να οδηγήσουν αποτελεσματικά το αυτοκίνητό τους και ειδικά τη πίσω κίνηση. Εδώ το 80% των ιδιοκτητών Σειράς 1 πιστεύουν ότι είναι προσθιοκίνητη.
Οι ιδιοκτήτες και οδηγοί BMW που ξέρουν τι αγοράζουν έχουν τα ίδια χαρακτηριστικά με τους alfisti που ανέφερα παραπάνω και το βλέπω από τον εαυτό μου, μπορεί βεβαίως να κάνω και λάθος. Προσωπικά είμαι λάτρης της οδήγησης (δε νομίζω ότι υπάρχει λόγος να το αιτιολογήσω) και μόνο δυο εταιρίες σκέφτομαι που και οι δύο προσφέρουν την ίδια οδηγική απόλαυση: BMW & Alfa Romeo με τη τελευταία να το χάνει λίγο στη μετάδοση της κίνησης. Παρ'όλα αυτά η νέα Giulietta στρίβει ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΑ και σου δίνει την εμπιστοσύνη να πιέσεις αλλά όμως δε σου δίνει το χαμόγελο της πίσω κίνησης. Έκανα 1.400κμ μαζί της και με εξέπληξε θετικά.
Τη στιγμή που τα δυο αυτοκίνητα λοιπόν είναι στην ίδια κατηγορία αυτομάτως τα κάνει ανταγωνιστικά.
Ποιό είναι το διαφορετικό κοινό που απευθύνονται? Σε ποιό κοινό απευθύνεται η 1 που δεν απευθύνεται η G?
Τι προσφέρει αυτή τη στιγμή η νέα 1 που τη κάνει τόσο καλή και με value for money κιόλας?
Γιατί να πρέπει να πληρώσει κάποιος στην 116i 28.000 ευρώ για να έχει 136 άλογα τη στιγμή που με τα ίδια χρήματα παίρνει μια Giulietta 170 με το διπλοσύμπεκτο TCT? Μιλάμε πάντα για οδηγούς που ξέρουν τι αγοράζουν και απολαμβάνουν την οδήγηση...όχι κοπελίτσες που γουστάρουν τη μπράντα γιατί θα πουλήσουν μούρη στο Κολωνάκι.
Γιατί έτσι ναι...η 1 απευθύνεται όντως σε διαφορετικό κοινό και δεν έχει ανταγωνιστή.
Sent from my iPhone 4 using Tapatalk
-
Ο κανόνας, με ελάχιστες εξαιρέσεις λέει πως όσο πιο ακριβά αγοράσεις, τόσο πιο πολλά χρήματα θα χάσεις. Την μεγαλύτερη απαξίωση θα την φάει αυτός με την 316 (δεν βάζω δίλιτρη, γιατί ξαφνικά ο Κίκιζας μιλάει μόνον για 1600άρια.. ), και όχι αυτός με το Accent.
Εντάξει, φυσικά υπάρχουν και οι εξαιρέσεις: μεταξύ Χ3 και SantaFe, την μεγάλη απαξίωση θα την φάει το Hyundai, γιατί δεν το θέλει κανένας σαν μετάχειρο και ούτε εξαγωγή μπορείς να του κάνεις!Αλλά να λέμε ΣΗΜΕΡΑ πως θα πάρω μικρομεσαίο BMW επειδή έχει ...καλύτερη μεταπώληση από τα υπόλοιπα, είναι ΑΣΤΕΙΟ.
Δεν λέω πως δεν είναι καλό αυτοκίνητο η καινούρια 1: νομίζω πως είναι εξαιρετικό και τιμολογημένο λογικότατα (αν σκεφτείς τι τιμολογεί η BMW συνήθως...). Είναι επίσης φυσιολογικό να έχει μια καλή τιμή, γιατί πλέον η BMW Hellas περιμένει να πουλήσει μόνον 116 και 316, όπως το... 80'!
Το άλλο εξαιρετικά αστείο είναι να κοιτάμε τις τιμές στο car.gr και να λέμε πως έχουν μεταπώληση... Πχ η μέση τιμή της 120i είναι 13-15Κ αν θυμάμαι, αλλά υπάρχουν ελάχιστα αυτοκίνητα, τα περισσότερα είναι τα παλαιότερα με τους 150 ίππους και επίσης πολλά είναι σε μαντράδες που δεν έχουν κατεβάσει τιμή και τα έχουν μήνες και χρόνια κάποιοι και κάθονται... Άρα ποια είναι η πραγματική τιμή της δικιάς μου πχ σήμερα (170άρα με πολλά έξτρα...); Ε, κανείς δεν ξέρει, αλλά ΠΡΟΦΑΝΩΣ και δεν είναι 15Κ €, γιατί απλούστατα δεν θα βρεθεί κανένας ν' αγοράσει σ' αυτήν την τιμή, όσο καλό αυτοκίνητο κι αν είναι.
Και για να μην ακούσω πάλι τα γνωστά περί δίλιτρου, να θυμήσω πως η μέση τιμή αγοράς μιας 116i πριν λίγα χρόνια (πριν αρχίσουν οι προσφορές και το ξεστοκάρισμα επειδή ήρθε η καινούρια...) δεν ήταν 24Κ, αλλά γύρω στα 28-30Κ για να μην ξεχνιόμαστε, γιατί κανένας σχεδόν δεν έπαιρνε το βασικό μοντέλο. Είχα γνωρίσει παληκάρι με 116i τρίθυρη σαν την δική μου που δεν είχε ούτε xenon ούτε αυτόματο κλιματισμό και του είχε πάει σχεδόν 30Κ.
Οπότε, οι υπολογισμοί του Κίκιζα είναι εντελώς λάθος. Αυτός που αγόρασε με 24Κ ΤΟΤΕ, σήμερα ΔΕΝ θα πάρει 12Κ, γιατί έχει χάλια εξοπλισμό. 12Κ θα πάρει κάποιος με καλό εξοπλισμό ή με καινούριο αμάξι.
Και κανένας δεν είπε πως είχε η 147 πχ καλή μεταπώληση. Αλλά ΟΥΤΕ η 116i έχει. Γιατί οι περισσότεροι τις αγόρασαν 30Κ (πακέτα εξοπλισμού Exclusive και Sport) και να μην πω τι πήραν σε μεταπώληση. -
Ο χρήστης dstou έγραψε:
Παίζει να είσαι ο μοναδικός που πιστεύει κάτι τέτοιο. Ότι δηλαδή υποψήφιος αγοραστής πριμιάς δεν αγοράζει το εν λόγω αυτοκίνητο για λόγους πρεστίζ.Και μάλιστα στην ελλαδίτσα και εν μέσω κρίσης. Οξύμωρο.Δεν το έγραψα σωστά...δικό μου λάθος. Εννοώ ότι δεν πιστεύω ότι πλέον η κατοχή μιας BMW προσφερει πρεστίζ...ότι υπάρχουν τέτοιοι αγοραστές ακόμα, αυτό είναι σίγουρο!Τουλάχιστον για εμένα δεν προσφέρει τίποτα σε πρεστίζ μια BMW/Audi/MB.
-
Ο χρήστης Fanis75 έγραψε:
Παίζει να είσαι ο μοναδικός που πιστεύει κάτι τέτοιο. Ότι δηλαδή υποψήφιος αγοραστής πριμιάς δεν αγοράζει το εν λόγω αυτοκίνητο για λόγους πρεστίζ.Και μάλιστα στην ελλαδίτσα και εν μέσω κρίσης. Οξύμωρο.
Δεν το έγραψα σωστά...δικό μου λάθος. Εννοώ ότι δεν πιστεύω ότι πλέον η κατοχή μιας BMW προσφερει πρεστίζ...ότι υπάρχουν τέτοιοι αγοραστές ακόμα, αυτό είναι σίγουρο!Τουλάχιστον για εμένα δεν προσφέρει τίποτα σε πρεστίζ μια BMW/Audi/MB.
Και αγοραστές υπάρχουν και το πρεστιζ υπάρχει και είναι δεδομένο. Είμαι το τέλειο guinea pig , οδηγώ καθημερινά την Lancia και πιο σπάνια την BMW και βλέπουν πολλά τα ματάκια μου. Είναι θέμα κοινού που απευθύνεσαι και κινείσαι: αν οι συνάδελφοί σου έχουν Porsche, προφανώς θα περνάς απαρατήρητος, αν έχουν Hyundai, θα γίνεται το αντίθετο.
Μου θυμίζει την κουβέντα με φίλο που μου έλεγε πως οι γυναίκες δεν κοιτάνε τα λεφτά σε έναν άντρα, γιατί έχουν τα δικά τους... Φυσικά, αυτές που έχουν τα λεφτά τους, θα αδιαφορήσουν... Αυτές που δεν έχουν, θα κάνουν το ίδιο; Αυτές που παίρνουν τον βασικό (τεράστια πλειοψηφία εκεί έξω...), θα αδιαφορήσουν;
Ε, στο τελευταίο κοινό, η BMW θα μετρήσει. Στο πρώτο, όχι. Απλά πράγματα... -
Λοιπον, αφηστε τις χαζομαρες πλεον.
Οσοι ζηλευουν ποιοτητα εσωτερικου παρακαλω να αποχωρησουν.
Οσοι ειναι κολλημενοι γερμαναραδες ας κανουν ο,τι θελουν, δεν με ενδιαφερει.
Παρακαλω τους ενδιαφερομενους να αγορασουν αμεσως το αυτοκινητο γιατι ερχεται πτωχευση.Τουλαχιστον οταν το αγορασουν θα εχουν να τραγουδανε το ασμα! Αφιερωμενο εξαιρετικα!
BMW 1 Series (F20) 2011