-
116i 1.6turbo 136cv....... κινητήρας απογοητευτικός,με μια δόση υπερβολής είχα την εντύπωση ότι οδηγούσα ατμοσφαιρικό 120 ίππων,ο οποίος (κινητήρας) από την άλλη 'τελείωνε' μετά τις 5000 στροφές.........το πιο ωραίο είναι ότι ο περιβόητος επιλογέας(eco normal sport).......δεν μεταμόρφωνε σε τίποτα την συμπεριφορά του αυτοκινήτου από τη μια ρύθμιση στην άλλη!
Σύστημα διεύθυνσης με μέτρια αίσθηση και κουραστικό στον ανοικτό δρόμο (διέθετε servotronic),θέση οδήγησης εξαιρετική (αν και κάθεσαι ελαφρώς ψηλότερα από την απερχόμενη 1er).
Ποιότητα κύλισης,ακουστική άνεση,απόσβεση ανωμαλιών οδοστρώματος πολύ καλή, στις στροφές,όσο μπόρεσα, ok (σίγουρο πάτημα,ουδέτερη πορεία),φρένα πολύ καλά.
Εσωτερικό φινίρισμα σε κορυφαιο επίπεδο (ό,τι καλύτερο κυκλοφορεί αυτή τη στιγμή στην κατηγορία),πολύ ευχάριστο και εύχρηστο το i drive (χωρίς σύστημα πλοήγησης).
Χειροκίνητο κιβώτιο,κοντές διαδρομές,τίποτα το εξαιρετικό,με κάποιες υποψίες συντονισμών (όπως στα diesel).
Περισσότερος χώρος για τους πίσω επιβάτες σε σχέση με την παλιά και έχω την εντύπωση ότι είναι και ευκολότερη η πρόσβαση στα πίσω καθίσματα.
Πέρα από την τσιμπημένη της τιμή,η συγκεριμένη έκδοση μένει μετεξεταστέα,εξαιτίας του κινητήρα (ο οποίος καταναλώνει λίγο ........οφείλω να ομολογήσω).
Έχω μεγάλη περιέργεια για την 120d σε συνδυασμό με το αυτόματο 8αρι (νομίζω ότι θα είναι ο ιδανικός συνδυασμός).
-
Ο χρήστης Alba Parietti έγραψε:
το πιο ωραίο είναι ότι ο περιβόητος επιλογέας(eco normal sport).......δεν μεταμόρφωνε σε τίποτα την συμπεριφορά του αυτοκινήτου από τη μια ρύθμιση στην άλλη!ισχυει
Χειροκίνητο κιβώτιο,κοντές διαδρομές,τίποτα το εξαιρετικό,με κάποιες υποψίες συντονισμών (όπως στα diesel).
ισχυει
-
Η 118 μέχρι που στροφάρει? 5.500σαλ-6.000σαλ?
-
Ο χρήστης Alba Parietti έγραψε:
Έχω μεγάλη περιέργεια για την 120d σε συνδυασμό με το αυτόματο 8αρι (νομίζω ότι θα είναι ο ιδανικός συνδυασμός).
Ο ιδανικός θα είναι το 8άρι με τον δίλιτρο βενζίνης με τα 245 άλογα.
-
Δεν έχουν πει τίποτα ακόμα για δίλιτρο βενζίνης πάντως.
-
Ο χρήστης sv2 έγραψε:
Ο ιδανικός θα είναι το 8άρι με τον δίλιτρο βενζίνης με τα 245 άλογα.
Συμφωνώ....με τη διαφορά ότι δεν είναι διαθέσιμος και η τιμή του θα ισοδυναμεί με ένοπλη ληστεία.Στα ίδια χρήματα προτιμώ μια 330i .'Ηδη για την 120d όπως θα μου άρεσε(με αυτόματο,δέρμα,navi,xenon και 18αρες)η τιμή σκαρφαλώνει στα 50Κ.
Άσχετο,αλλά ενδιαφέρον.Δείκτης δυναμικής ελαστικότητας κινητήρα.
1er 116i: 3,3
118i: 3,2
118d: 2,91
120d: 2,7Giulietta 1.4 TB 120 cv: 3,5
1.4 MA 170 cv: 2,53
2.0 MJ 140 cv: 3,33
2.0 MJ 170 cv: 2,68 -
Τι δείκτης είναι αυτος; SPF;
-
Ο χρήστης stefan147 έγραψε:
Θέλουμε και τιμή της συγκεκριμένης κόκκινης. Φαίνεται αξιοπρεπώς εξοπλισμένη και είναι και με τα 170.Μέσα καλή είναι, η ποιότητα δείχνει εξαιρετική αλλά δεν μπορώ να χωνέψω με τίποτα τα υπερ-απλά όργανα. Είπαμε λιτότης αλλά αυτό φλερτάρει με Hyundai του 1995.
Συμφωνω και γω σ'αυτο με τα απλα οργανα... Ελεος... Λιγη φαντασμαγορια παραπανω δεν θα εβλαπτε!
-
@Popolaros
Ωραιο Review.
Mια παρατηρηση μονο. Το θεμα της επιφυλαξης με τα φρενα, απολυτως λογικο, καθως πιθανοτατα, με συνολικη καλυψη 400χλμ απο διαφορετικους οδηγους, και φυσικα ανυπαρκτο στρωσιμο στα τακακια, το αποτελεσμα, αλλα και η αισθηση θα ειναι μαλλον κατωτερα των προσδοκιων. Για την διαδρομη του πενταλ βεβαια δεν μπορω να πω κατι...
Την ιδια επιφυλαξη θα προτεινα και στο θεμα της ελαστικοτητας, καθως με 400χλμ μονο στο οδομετρο, και με τους ηλεκτρονικους εγκεφαλους της Bmw που υπολογιζουν μεν στυλ οδηγησης, αναλογα με την πιεση στο πενταλ γκαζιου, αλλα παραλληλα μεχρι τις πρωτες χιλιαδες χλμ, προστασια του κινητηρα, ακομα και σε επιτηδευμενα αποτομα φορτια, ή με μεγαλη σχεση-χαμηλες στροφες, οπως στο παραδειγμα σου, και ελαφρως Detuned χαρτογραφηση (κατα τα λεγομενα τουλαχιστον, ανθρωπου της Bmw, με τον οποιο ειχα κουβεντα χτες, οπου και ειδα απο κοντα το αυτοκινητο, και μιλησαμε περαιτερω...), σιγουρα δεν μπορεις να εχεις μια σφαιρικη αποψη, για τις δυνατοτητες του κινητηρα...
Κατα τα αλλα, σε οτι αφορα τα υπολοιπα, μη οδηγικα (ακομα δεν εχω κανει td), θα συμφωνησω απολυτως. -
Τι δείκτης είναι αυτος; SPF;
Τον έχουν και τα αντιηλιακά.
-
Ο χρήστης Sinanai έγραψε:
Χα! ακριβώς έτσι ήταν η 1502 της μητέρας μου.
ΑΙσθητικά η κόκκινη με τις ανθρακί ζάντες κααααααατι σώζει αλλά ακόμα τσου(το μπροστά έχει μια περίεργη συμπαθητική ασχήμια. Το πίσω όμως εξακολουθεί να ειναι απαράρεδκτο).
-
Frankfurt
-
Το θέλει το χαμηλωματάκι της...
-
Ο χρήστης stefan147 έγραψε:
Το θέλει το χαμηλωματάκι της...Η Μ αναρτηση τη χαμηλωνει.
Και θέλει οπωσδηποτε 18αρες.
Sent from my iPhone 4 using Tapatalk
-
Μην τα λες σε μένα...εγώ έχω μάτια και βλέπω. Άλλοι θέλουν 16' και ας γελάει ο κόσμος...
-
Η νεα 1 ειναι στο πατωμα της νεας 3 η στης παλιας 1?
-
Ο χρήστης VolvoZeus έγραψε:
Η νεα 1 ειναι στο πατωμα της νεας 3 η στης παλιας 1?Αν θυμαμαι καλα ειναι σε νεο πατωμα.
-
Απο οτι καταλαβα το ζουμι απο τα 2 reviews είναι οτι:
- Η νεα 1 ειναι γενικά εξαιρετική κ ποιοτική σαν αυτοκίνητο (κρατήματα, θορυβος, εσωτερικο, απουσια τριγμών κτλ)
- Θεματακια με το τιμονι (ελαφρύ) κ φρενο (αρχικο δαγκωμα)
- Λιγο λιγοτερος χαρακτήρας BMW λόγω και άχρωμου κινητήρα κ της ποιοτικής αναβάθμισης
Θέματα (κατα τη γνώμη μου) στρωσίματος - θα περίμενα να βελτιωθούν:
- Αδυνατος κινητήρας στην 136 (!)
- Λειτουργία του eco/sport (μήπως για το στρώσιμο είναι πάντα στο eco? H είναι πρόβλημα του συγκεκριμένου αυτοκινήτου?)
Τα λέω καλα;
-
Σχετικα με τη τιμη (Γρηγορη φορ γιου).
Βασικες:
116i, 23.900
118i, 26.950Απο εξτρα θελει οπωσδηποτε πακετο urban ή sport (2.140) και το advantage plus (3.400) που περιλαμβανει, xenon, προβολείς ομίχλης, υποβραχιόνιο, πακέτο φωτισμού, PDC πίσω, αυτόματο κλιματισμό, τιμόνι πολλαπλών κ.α.
Αρα 4.500 σιγουρακι. Μετα δε θε βαλεις ενα professional rcd 450 euro; Μεταλλικο χρωμα 744;
Παμε στα 5.700.
Οποτε με τα παραπανω παμε:
116i, 29.600
118i, 32.650Τσαμπα ε;
ΥΓ και δε περιλαμβανουν τα παραπανω τελη/πινακιδες.
-
Άρα με navi, cruise control, 18αρες, ηλιοροφή πάμε στα 37-38.000€ για την 118. Τσάμπα πράμα...
BMW 1 Series (F20) 2011