-
Εγώ πίνω καφέ με 2,40€
-
Νιώθω μια βαθιά συγκίνηση γιατί κάθε χρόνο ενώ πλησιάζουν οι Άγιες μέρες των Χριστουγέννων, με θυμάται ο Γιώργος....(*)
Έλαβα με χαρά τις ειδοποιήσεις των τελών (2 δικά μου και ένα της συζύγου) και μάλιστα προσαυξημένα σε σχέση με πέρσι γιατί όπως όλοι ακούμε το δύσμοιρο κράτος μας περνά δύσκολες ώρες (ή δεκατείες καλύτερα?)...Για να σοβαρευτώ λίγο:
Έλαβα μια ενημερωτική επιστολή από την τράπεζά μου (Πειραιώς) όπου λένε ότι μπορώ να εξοφλήσω τα τέλη μέσω της πιστωτικής μου σε 3 δόσεις!!!!
Ξέρει κανεία κάτι αντίστοιχο ή τυγχάνω ο καλύτερος πελάτης εξ ου και η προσφορά?*Αλογοσκούφης
-
Ο χρήστης zorz έγραψε:
εσύ που τα χεις ...στήσου 1 Νοέμβρη κ πάρτο. Your choice!
best case scenario:
2.358+ κυβικά --> 580 ευρώ. Βάζεις τα χρήματα σε προθεσμιακό λογαριασμό μηνός με ετήσιο επιτόκιο 7%, /12 ο ένας μήνας, -10% φόρος τόκων:
κέρδος 3,045€To να μην ευκολύνεται κάποιος και να περιμένει μισθό και δώρο το έχεις σκεφτεί;
-
Ο χρήστης elteo έγραψε:
To να μην ευκολύνεται κάποιος και να περιμένει μισθό και δώρο το έχεις σκεφτεί;Πράγματι, υπάρχουν και τέτοιες περιπτώσεις ανθρώπων που ουσιαστικά ζούνε ένα μηνιάτικο μακριά από τη πρακτική χρεωκοπία.
Όμως σε καμιά περίπτωση δεν είναι έτσι όλοι όσοι στις 31/12 θα στοιβάζονται έξω από τις τράπεζες... -
Ο χρήστης zorz έγραψε:
To να μην ευκολύνεται κάποιος και να περιμένει μισθό και δώρο το έχεις σκεφτεί;
Πράγματι, υπάρχουν και τέτοιες περιπτώσεις ανθρώπων που ουσιαστικά ζούνε ένα μηνιάτικο μακριά από τη πρακτική χρεωκοπία.
Όμως σε καμιά περίπτωση δεν είναι έτσι όλοι όσοι στις 31/12 θα στοιβάζονται έξω από τις τράπεζες...υπάρχουν πολλοί τέτοιοι αγαπητέ...πάρα πολλοί.
-
Ξεκινάω με την εξαρχής λάθος παραδοχή, ότι όλοι χρησιμοποιούν το αυτοκίνητο για τον ίδιο αριθμό χιλιομέτρων, στην ίδια διαδρομή.
Πληρώνει 446€ ο κάτοχος ενός fiesta st(μαλακία αμάξι πήρε βέβαια, ας πρόσεχε ) αξίας 20000€. Τα ίδια με ένα κάτοχο audi TTS αξίας 60.000€. Τα ίδια με έναν κάτοχο BMW 3.20 cabrio. Τα ίδια με τον κάτοχο μια lotus exige των 70.000€. Τα ίδια με έναν κάτοχο EVO, όπως και με τους κατόχους των merc σειρά Ε, που με τα extra φτάνουν και τα 80.000€!!!!!
Οπότε τα τέλη δεν έχουν την φορολογική λογική του να πάρουμε περισσότερα από τους έχοντες. Θα ήταν σαφώς ορθότερο σύστημα από το υπάρχον, που φορολογεί ηλίθεια τον κυβισμό του κινητήρα!!
ΑΝ θέλαν να αποτελούν τα τέλη επιπρόσθετη φορολόγηση βάση εισοδήματος, θα μπορούσαν να υπολογίζονται με βάση την εργοστασιακή τιμή. Και με την πάροδο των ετών να πέφτουν με κάποιον συντελεστή λόγω απαξίας.
Άρα αφού δεν επιβαρύνουν τον πλουσιότερο, θα έπρεπε να επιβαρύνουν αυτόν που χρησιμοποιεί συχνότερα τους δρόμους-επιβαρύνει το περιβάλλον κλπ. Ούτε αυτό το κάνει. Γιατί μπορεί π.χ. ο κάτοχος ενός colt czt που πληρώνει 200€ τέλη, να το χρησιμοποιεί καθημερινά για την μεταφορά στην εργασία του για 120χλμ τη μέρα. Να το πηγαίνει τάπα και να καίει-μολύνει πολύ περισσότερο από τον κάτοχο μιας ferrari430 που τη βγάζει 2 φορες το μήνα και θα πληρώσει κοντά στα 600€!!! Το ξέρω ακραίο, αλλά έχω πολλούς γνωστούς που το 'καλό' αυτοκίνητό τους με τα πολλά κυβικά το βγάζουν μια το μήνα, και κυκλοφορούν με τα 2.5-3.0TD αγροτικά τους με τέλη 83€!!! Που άμα τα πατήσεις καίνε και 20λτ/100χλμ!!!
Γνώμη μου ότι θα έπρεπε να επιβάλεται ένος φόρος συντήρησης της τάξης του 0,5%max της αξίας κτήσης. Τα επιπλέον € που θα λέιψουν από τον αλογομούρη να τα βρει φορολογόντας περισσότερο τα καύσιμα. Οπότε θα πληρώνει αυτός που κατά τη γνώμη μου ΠΡΕΠΕΙ να πληρώνει.
Σας κούρασα το ξέρω, αλλά το 446άρι μου έκατσε άσχημα... -
Φόρο ανάλογα με τη χρήση πληρώνουμε στα καύσιμα έτσι κι αλλιώς.
Τα τέλη κυκλοφορίας είναι άλλο κεφάλαιο, σε φορολογούν* απλά επειδή το έχεις, κι ας κάθεται όλο το χρόνο, κι άμα δεν σ'αρέσει, μην έχεις αυτοκίνητο, πήγαινε με τα ΜΜΕ...[*] Βέβαια, ούτε κι εμένα μ'αρέσει το σύστημα υπολογισμού με βάση τα κυβικά (αν και επί του παρόντος με συμφέρει η κλιμάκωση), και θα προτιμούσα φορολογία βάση ισχύος (kW) που όντως θα ήταν πολύ πιο δίκαιο μέτρο. Τέλος πάντων...
-
Σωστα τα παραπανω αλλα διαφωνω με την αυξηση του φορου καυσιμων, γιατι για καποιον που κανει πολλα χιλιομετρα στην δουλεια του με ενα μεσαιο αυτοκινητο θα τον 'χτυπησει' αρκετα μια τετοια ενεργεια. Το σωστοτερο θα ηταν να φορολογειται με βαση του εισοδηματος του.
-
Για τους ίδιους λόγους που αναφέρεις παραπάνω, τα τέλη κυκλοφορίας πρέπει να είναι όλα ίδια.
Ένας φόρος κατά την αγορά στα αμάξια που καίνε πολύ φτάνει.
(να τσούζει αρκετά όμως ο φόρος). -
Ο χρήστης P@ulet@ έγραψε:
Σωστα τα παραπανω αλλα διαφωνω με την αυξηση του φορου καυσιμων, γιατι για καποιον που κανει πολλα χιλιομετρα στην δουλεια του με ενα μεσαιο αυτοκινητο θα τον 'χτυπησει' αρκετα μια τετοια ενεργεια. Το σωστοτερο θα ηταν να φορολογειται με βαση του εισοδηματος του.Μα για το εισόδημα υποτίθεται ότι φορολογούμαστε όλοι μας. Τα τέλη έχουν προφανώς άλλο σκοπό. Υπάρχουν κάποιοι συνταξιούχοι π.χ. που το εφάπαξ το έκαναν μερσεντέ. Την έχουν στο γκαράζ, πάνε κάθε πρωί της λένε καλημέρα, τη γυαλίζουν και μετά πάνε με το λεωφορείο βόλτα στο καφενείο για καμιά πρέφα. Αυτόν τον άνθρωπο που τον λήστεψε το κράτος και μόνο στην αγορά(τέλος ταξινόμισης) συνεχίζει και τον ληστεύει παρά το γεγονός ότι δεν το χρησιμοποιεί στην ουσία. Για αυτό μίλησα για συνδιασμό υπολογισμού του ποσού των τελών. Βάση αξίας του αντικειμένου(αυτοκίνητο), αλλά και της χρήσης του.
Σωστότερο μου φαίνεται να πληρώνει ο χρήστης του δρόμου με το 1400άρι του, παρά ο 2λιτρος σταθμευμένος... -
Ο χρήστης StavrosG έγραψε:
Φόρο ανάλογα με τη χρήση πληρώνουμε στα καύσιμα έτσι κι αλλιώς.
Τα τέλη κυκλοφορίας είναι άλλο κεφάλαιο, σε φορολογούν* απλά επειδή το έχεις, κι ας κάθεται όλο το χρόνο, κι άμα δεν σ'αρέσει, μην έχεις αυτοκίνητο, πήγαινε με τα ΜΜΕ...[*] Βέβαια, ούτε κι εμένα μ'αρέσει το σύστημα υπολογισμού με βάση τα κυβικά (αν και επί του παρόντος με συμφέρει η κλιμάκωση), και θα προτιμούσα φορολογία βάση ισχύος (kW) που όντως θα ήταν πολύ πιο δίκαιο μέτρο. Τέλος πάντων...
με τα ΜΜΕ πως θα πας μου λες κ μένα; θα καβαλας τον Αυτιά ή τον Τράγκα;
ΜΜΜ
-
είναι ανίκανοι .... να εφαρμόσουν ..οποιαδήποτε λογική ...
το μόνο που μπορούν να κάνουν, είναι να δουν (ΑΝ) πόσα τους λείπουν και
να αυξήσουν ανάλογα % τα τέλη, με την όποια λογική .... -
ηρθαν και τα δυο στο σπιτι...
γμτκ
-
Ο χρήστης elteo έγραψε:
με τα ΜΜΕ πως θα πας μου λες κ μένα; θα καβαλας τον Αυτιά ή τον Τράγκα;
ΜΜΜ
ουπς....
-
Φίλος έχει στην κατοχή του ένα Smart (παλαιάς κοπής αλλά το καλό) και μία CLK. Για το πρώτο πλήρωσε 48 ευρώ. Για την 2η τα 450 τα έχει πληρώσει. Δεν θέλει να πουλήσει την CLK στη εξευτελιστική τιμή των 13~15 χιλιάδων ευρώ αλλά από την άλλη την έχει παρκάρει καθώς το SMART είναι άπαικτο σε κάθε επίπεδο.
-
Πανάκριβο τα τέλη φέτος και εκτός αυτού το σήμα είναι τελείως ΑΚΑΛΑΙΣΘΗΤΟ . Το μισό σήμα είναι κενό.
-
Ο χρήστης kyr80 έγραψε:
...Σωστότερο μου φαίνεται να πληρώνει ο χρήστης του δρόμου με το 1400άρι του, παρά ο 2λιτρος σταθμευμένος...Tα εχουμε ξαναπει αυτα βρε παιδια.
Δεν υπαρχει απολυτα δικαιο συστημα φορολογησης.
Σωστο ειναι αυτο που λεει και ο kyr80, σωστο ειναι κι αυτο που θα προτεινει ο αλλος για φορλογηση βασει του μηκους του αυτοκινητου (αλλα τμ δρομου χρησιμοποιει το Πασσατ 1.4ΤΣΙ πολυ λιγοτερα το Γκολφ), ο παραδιπλα θα προτεινει τροπο υπολογισμου των τελων αναλογα το βαρος (οσο πιο βαρυ το οχημα τοσο μεγαλυτερη η φθορα που προκαλει στο δρομο, και τοσο πιο πολλους ρυπους εκπεμπει) και ουτω καθ εξης.
Το θεμα δεν ειναι ουτε ο τροπος υπολογισμου ουτε το υψος των τελων (εξαλλου η ταση ειναι να φορολογειται η χρηση και οχι η αποκτηση), ουτε το αν θα τα πληρωσουμε σημερα η τη τελευταια μερα, αλλα το αν τα τελη αυτα ανταποκρινονται στο σκοπο για τον οποιο προοριζονται...To να μην ευκολύνεται κάποιος και να περιμένει μισθό και δώρο το έχεις σκεφτεί;
Πράγματι, υπάρχουν και τέτοιες περιπτώσεις ανθρώπων που ουσιαστικά ζούνε ένα μηνιάτικο μακριά από τη πρακτική χρεωκοπία.
Όμως σε καμιά περίπτωση δεν είναι έτσι όλοι όσοι στις 31/12 θα στοιβάζονται έξω από τις τράπεζες...υπάρχουν πολλοί τέτοιοι αγαπητέ...πάρα πολλοί.
Nα με συμπαθατε αλλα αν εισαι ενα μηνιατικο μακρυα απο τη χρεωκοπια το πρωτο που κανεις ειναι να πουλησεις μια βασικη πηγη εξοδων οπως το αυτοκινητο.Οποτε δε σε αφορουν τα τελη κυκλοφοριας
-
Ο χρήστης kyr80 έγραψε:
Άρα αφού δεν επιβαρύνουν τον πλουσιότερο, θα έπρεπε να επιβαρύνουν αυτόν που χρησιμοποιεί συχνότερα τους δρόμους-επιβαρύνει το περιβάλλον κλπ. Ούτε αυτό το κάνει. Γιατί μπορεί π.χ. ο κάτοχος ενός colt czt που πληρώνει 200€ τέλη, να το χρησιμοποιεί καθημερινά για την μεταφορά στην εργασία του για 120χλμ τη μέρα. Να το πηγαίνει τάπα και να καίει-μολύνει πολύ περισσότερο από τον κάτοχο μιας ferrari430 που τη βγάζει 2 φορες το μήνα και θα πληρώσει κοντά στα 600€!!!
Πρότεινε έναν πρακτικό και αντικειμενικό τρόπο για να φορολογείται η χρήση, εκτός από τα καύσιμα...
-
Ο χρήστης zorz έγραψε:
Πρότεινε έναν πρακτικό και αντικειμενικό τρόπο για να φορολογείται η χρήση, εκτός από τα καύσιμα...
Kαι γιατι ντε και καλα θα πρεπει να υπαρχει και αλλη μια φορολογια στα αυτοκινητα , περα απο τα τελη ταξινομησης ,φπα και φυσικα την φορολογια των καυσιμων,τα διοδια και το ΦΠΑ που αφορα ανταλακτικα,καυσιμα,αξεσουαρ κ.λ.π ??
-
Ρητορική η ερώτηση, στην Ελλάδα είσαι...
Μόνο και μόνο γιατί μπορεί....
Τέλη Κυκλοφορίας