-
Έχετε μπερδέψει,τον πωλητή-οδηγό-ταρίφα-πιτσαδόρο με τον μέσο οδηγό και δεν είναι αυτή η πραγματικότητα. Στο φινάλε οι περισσότεροι από τους επαγγελματίες οδηγούς περνάνε τις βενζίνες με τιμολόγια στα έξοδά τους.
Ο 'φουκαράς' όπως γράφτηκε, επιβαρύνει την ατμόσφαιρα-κυκλοφοριακό κλπ πολύ περισσότερο από τον έχων και κατέχων. 1200 λίτρα καταναλωση είναι περίπου η μέση ετήσια κατανάλωση των Ι.Χ.(15.000χλμ * 8lt). Άρα δεν είναι για την ταύλα του μέσου οδηγού, αλλά για τις μετακινήσεις του. -
Συνοψίζοντας:
- Το κράτος δέν το νοιάζει ούτε το κυκλοφοριακό ούτε το περιβάλλον. Μόνο να γεμίσει τα ταμεία το νοιάζει
- Το κράτος διαμορφώνει τους φόρους με τέτοιο τρόπο ωστε ταυτόχρονα να ασκεί 'κοινωνική πολιτική'
- Αν ενσωματωθούν τα τέλη στη βενζίνη οι ασθενέστερες κοινωνικές ομάδες θα καταλήξουν να πληρώνουν περισσότερα απ ότι με το υπάρχον σύστημα
- Οπότε, λαμβάνοντας υπόψιν τα 1,2 και 3, η ενσωμάτωση δέν πρόκειται ποτέ να γίνει
Έπρεπε να γίνω πολιτικός, χαραμίζομαι τελικά!
-
Ο χρήστης dog80 έγραψε:
Συνοψίζοντας:- Το κράτος δέν το νοιάζει ούτε το κυκλοφοριακό ούτε το περιβάλλον. Μόνο να γεμίσει τα ταμεία το νοιάζει
- Το κράτος διαμορφώνει τους φόρους με τέτοιο τρόπο ωστε ταυτόχρονα να ασκεί 'κοινωνική πολιτική'
- Αν ενσωματωθούν τα τέλη στη βενζίνη οι ασθενέστερες κοινωνικές ομάδες θα καταλήξουν να πληρώνουν περισσότερα απ ότι με το υπάρχον σύστημα
- Οπότε, λαμβάνοντας υπόψιν τα 1,2 και 3, η ενσωμάτωση δέν πρόκειται ποτέ να γίνει
Έπρεπε να γίνω πολιτικός, χαραμίζομαι τελικά!
- Ισοπέδωση και τσουβάλιασμα. Αλλά μας έχουν δώσει το δικαίωμα να το πιστεύουμε
- Με την ανοχή των offshore, χαρηστικές ρυθμίσεις μεγάλων εταιριων κλπ δεν νομίζω να ασκεί κοινωνική πολιτική. Και αν όπως είπες το νοιάζει μόνο να εισπράτει, χέστηκε για την κοινωνική πολιτική και μιλάμε για εισπρακτική πολιτική.
- Λάθος. Μιλάμε να βρεθεί τετοιος τρόπος υπολογισμού, ώστε ο μέσος χρήστης να πληρώνει τα ίδια.
- Μιλάμε για το τι είναι σωστότερο να γίνει. Όχι ότι θα γίνει κιόλας. Συζητάμε και σκεφτόμαστε κάποια λάθη στην επιβολή των τελών. Επειδή προφανώς δεν ασχολούνται οι πολιτικοί. Με τη λογική ότι δε θα γίνει τίποτα, έχουμε δυο επιλογές. Τα δεχόμαστε όλα και το βουλώνουμε ή διαμαρτυρόμαστε γενικότερα...
Τώρα θα μου πεις διαμαρτυρία μέσω πληκτρολογίου... Ελπίζω πάντως να γίνει κάτι, όπως και σε πολλά άλλα.
-
Αν ακριβύνει πχ 15-20% η τιμή των καυσίμων σημαίνει ότι την άλλη μέρα όλοι οι μεταφορείς, κούριερς, ντιλίβερυ, πλασιέδες, επαγγελματίες, νταλικέρηδες, ταξιτζήδες θα ζητήσουν τόσο παραπάνω. Και λίγο ακόμα για το επιπλέον κεφάλαιο που πρέπει να χρησιμοποιήσουν.
Το κόστος αυτό θα μετακυλιστεί σε ό,τι μεταφέρουν, φρούτα, ψωμιά, γάλα και μην ξεχνιόμαστε αγγούρια!!
Καθώς στην Ελλάδα οι μεταφορές εξαρτώνται σε τεράστιο βαθμό από αυτούς (και όχι από ηλεκτροκίνητα τραίνα όπως αλλού) μάλλον θα το πληρώσουμε διπλό και βάλε το μέτρο. Και τότε θα μας φανεί πολύ αντιλαϊκό....
Οπότε από τότε που συνειδητοποίησα αυτά (μακάρι να κάνω λάθος) παρόλο που και εγώ θεωρώ ότι η φορολόγηση του καυσίμου και μόνο καλύπτει τα πάντα, αναγκάζομαι να υποχωρήσω... -
Σε αυτούς που το αυτοκίνητο αποτελεί ΑΝΑΓΚΑΙΟ όχημα για τη λειτουργία της επιχείρησής τους μπορεί άνετα να γίνεται επιστροφή του φόρου αυτού, με την απαραίτητη προσκόμιση των τιμολογίων. Για παράδειγμα επιστροφή αυτού του ποσού είτε στις περιοδικές, είτε στις εκαθαριστικές δηλώσεις του Φ.Π.Α. . Υπάρχει τρόπος να προστατευτούν οι μεταφορικές. Τώρα αν αυτό τους δώσει άλλοθι για αυξήσεις είναι αρμόδιες άλλες υπηρεσίες για έλεγχο. Δηλαδή δεχόμαστε μια λάθος επιβολή ενός τέλους, φοβούμενοι τη λαμογιά μιας μερίδας επαγγελματιών;;;
Αν δεν κάνω και λάθος τα επαγγελματικής χρήσης πληρώνουν λιγότερα τέλη. Για το 2.5TD NAVARA πλήρωνα 80 κάτι ευρώ.. Δεν ξέρω πόσο πάει τώρα.
-
Για το ποιά τέλη κυκλοφορίας πληρώνονται το ΚΕΠΥΟ ενημερώνεται?
πχ Φέτος δεν ξέρω αν θα χρησιμοποιήσουμε την Corolla και δεν πληρώνουμε τα τέλη... το ΚΕΠΥΟ ξέρει ότι δεν πλήρωσα τα τέλη ενώ δεν έχω καταθέσει τις πινακίδες? -
Ναι, φυσικά και το γνωρίζει. Αν δεν θέλετε να το χρησιμοποιήσετε να πας να καταθέσεις τις πινακίδες πριν τις 31/12 (προσωρινή κατάθεση στην αρμόδια ΔΟΥ) αλλιώς πρέπει να πληρώσεις τα τέλη κυκλοφορίας.
-
Ανήκω στην πλευρά που υποστηρίζει την κατάργηση των τελών κυκλοφορίας, με ενσωμάτωση επιπρόσθετου τέλους στην τιμή της βενζίνης και πιστεύω ότι είναι δικαιότερο σύστημα. Ωστόσο, έχει κανείς καμιά ιδέα τι θα γίνει με τα χιλιάδες σαπάκια που θα παραμένουν παρκαρισμένα, γιατί ο ιδιοκτήτης τους βαριέται να τα αποσύρει, δεν έχει χρήματα να τα επισκευάσει ή απλά ...κρατάει θέση παρκαρίσματος για την 'κούρσα' του. Ειδικά το τελευταίο, αποτελεί πάγια πρακτική: με ένα σαπάκι 1100 κκ, λιγότερα από 100 ευρώ το χρόνο και πολύ θράσος, αποκτάς δική σου μόνιμη θέση στάθμευσης στο δρόμο. Όταν θα εκλείψει και το τελευταίο κίνητρο απόσυρσης/αφορμή και κριτήριο 'σηκώματος' με γερανό ως στερεό απόβλητο, τι θα γίνει; Το 'χει σκεφτεί κανείς αυτό;
-
Στο ένα αυτοκίνητο δεν έχουν έρθει τα τέλη για το σήμα, να πάω εφορία?
-
Don't Panic όπως γράφεις....περίμενε εώς τις 20.
-
Ο χρήστης cmarin έγραψε:
Στο ένα αυτοκίνητο δεν έχουν έρθει τα τέλη για το σήμα, να πάω εφορία?Και στο δικο μου δεν εχει ερθει.Αλλη μια εβδομαδα διορια τους δινω και παω εφορια
-
Ερώτηση - S.O.S.
Εντός της εβδομάδας θα κατατεθεί στο τμήμα συγκοινωνιών η άδεια κυκλοφορίας μου για μεταβίβαση του αυτοκινήτου από τον πατέρα μου σε μένα.- Σε πόσο καιρό περίπου θα πάρω την καινούρια; Ως τότε πως θα κυκλοφορώ το αυτοκίνητο;
- Σε περίπτωση που καθυστερήσει μέχρι και μετά τις 31/12, τι γίνεται με τα τέλη; Σε ποιού το ΑΦΜ θα καταχωρηθούν (θα αγοραστούν μάλλον 31/12 από τη ΔΟΥ) ;
-
Ο χρήστης StavrosG έγραψε:
Ερώτηση - S.O.S.
Εντός της εβδομάδας θα κατατεθεί στο τμήμα συγκοινωνιών η άδεια κυκλοφορίας μου για μεταβίβαση του αυτοκινήτου από τον πατέρα μου σε μένα.- Σε πόσο καιρό περίπου θα πάρω την καινούρια; Ως τότε πως θα κυκλοφορώ το αυτοκίνητο;
- Σε περίπτωση που καθυστερήσει μέχρι και μετά τις 31/12, τι γίνεται με τα τέλη; Σε ποιού το ΑΦΜ θα καταχωρηθούν (θα αγοραστούν μάλλον 31/12 από τη ΔΟΥ) ;
Σας εχει ερθει ειδοποιηση για τα τελη;Τα αγοραζεται απο τωρα και τελειωνετε.
-
Ο χρήστης BILL33 έγραψε:
Και στο δικο μου δεν εχει ερθει.Αλλη μια εβδομαδα διορια τους δινω και παω εφορια
Πήγαινε τώρα που δεν έχει πολύ κόσμο. Καλύτερα να φας μισή ώρα, παρά να πέσεις στις ουρές του τελευταίου 10ημέρου αν δεν σου στείλουν τελικά το ειδοποιητήριο.
Εγώ πήγα χθες και ξεμπέρδεψα πολύ γρήγορα. -
Ο χρήστης manosk έγραψε:
Και στο δικο μου δεν εχει ερθει.Αλλη μια εβδομαδα διορια τους δινω και παω εφορια
Πήγαινε τώρα που δεν έχει πολύ κόσμο. Καλύτερα να φας μισή ώρα, παρά να πέσεις στις ουρές του τελευταίου 10ημέρου αν δεν σου στείλουν τελικά το ειδοποιητήριο.
Εγώ πήγα χθες και ξεμπέρδεψα πολύ γρήγορα.Τελικα ηρθε το ειδοποιητηριο αλλα δεν το ειχα δει,το παρελαβε η μανα μου και το εβαλε με τα αλλα που ειναι 'να πληρωθουν'.
-
Ο χρήστης BILL33 έγραψε:
Σας εχει ερθει ειδοποιηση για τα τελη;Τα αγοραζεται απο τωρα και τελειωνετε.
Δεν με ενδιαφέρει τόσο το πότε θα αγοραστούν. Ήδη από τώρα έχει υπερβολικές ουρές και δεν έχω διάθεση να μπαίνω σε αυτή τη διαδικασία χωρίς να είναι απολύτως απαραίτητο. Η ουσία της ερώτησης είναι αν έχει σημασία σε ποιό ΑΦΜ θα αγοραστούν τα τέλη.
Εγώ πήγα χθες και ξεμπέρδεψα πολύ γρήγορα.Τις προηγούμενες χρονιές παρατήρησα το εξής:
28,29,30/12 χαμός! Ουρά εκατοντάδων ατόμων από το πρωί μέχρι το κλείσιμο..
31/12 νέεεεεεεεεεεεεεεεεεκρα... είχαν πάει όλοι τις προηγούμενες ημέρες από άγχος μήπως και δεν προλάβουν την τελευταία, και εκείνη ήταν υπόθεση 10-15 λεπτών η αγορά του σήματος..Θα το διακινδυνεύσω και φέτος. Κυρίως γιατί ξέρω πως αν πάω μια προηγούμενη μέρα, θα ξαναχρειαστεί να πάω, οπότε...
-
Ο χρήστης StavrosG έγραψε:
28,29,30/12 χαμός! Ουρά εκατοντάδων ατόμων από το πρωί μέχρι το κλείσιμο..
31/12 νέεεεεεεεεεεεεεεεεεκρα... είχαν πάει όλοι τις προηγούμενες ημέρες από άγχος μήπως και δεν προλάβουν την τελευταία, και εκείνη ήταν υπόθεση 10-15 λεπτών η αγορά του σήματος..
Θα το διακινδυνεύσω και φέτος. Κυρίως γιατί ξέρω πως αν πάω μια προηγούμενη μέρα, θα ξαναχρειαστεί να πάω, οπότε...Γιατί δεν πάς να το πάρεις τώρα;
-
Σταύρο όπως λέει ο Zorz πάνε τώρα μια χαρά είναι λογικά σε 10 λετπάκια το πολύ θα έχεις ξεμπερδέψει.
-
Ο χρήστης konstantinosV έγραψε:
Σταύρο όπως λέει ο Zorz πάνε τώρα μια χαρά είναι λογικά σε 10 λετπάκια το πολύ θα έχεις ξεμπερδέψει.Από χθες το πρωί πρέπει να υπολογίσεις τουλάχιστον 1 ώρα αναμονής μόνο για το ταμείο στη ΔΟΥ μου.
Και επειδή η δουλειά μου είναι να κυκλοφορώ στη ΔΟΥ και τις άλλες υπηρεσίες έτσι κι αλλιώς, προτιμώ να αφιερώσω τον χρόνο στις υπόλοιπες δουλειές που δεν απαιτούν ταμείο, και να μαζέψω τις πληρωμές σε 1 - 2 μέρες. Κακό είναι; -
Κακό δεν είναι βρε όπως σε βολεύει εσένα. Δεν σου ήρθε ειδοποίηση?
Τέλη Κυκλοφορίας