-
Ο χρήστης PeterPan έγραψε:
Να αφήσουμε τα κυβικά και την ιπποδύναμη και να πιάσουμε να μετράμε το βάρος δηλαδή;;;;;
καλή σκέψη... η άσφαλτος καταστρέφεται κ από το βάρος του αυτοκινήτου... δείτε πχ τα σημεία που φρενάρουν τα φορτηγα κ τα λεωφορεία...
Και αυτό αλλά και από άποψη ρύπων.
-
οι ελληνική πολιτεία δεν ενδιαφέρεται για την δικαιοσύνη ... (ΑΛΛΑ ΜΟΝΟ ΠΩΣ ΘΑ ΓΕΜΙΖΟΥΝ ΤΑ ΤΑΜΕΙΑ) όπως ο καθένας μας την αντιλαμβάνεται .... θα μπορούσε πχ ο υπολογισμός των Τελών κυκλοφορίας ΙΧ, να υπολογίζονταν από έναν τύπο που να είχε μέσα αρκετούς παράγοντες ...
μήκος αυτοκινήτου (παρκιν)
εκπομπές ρύπων
ηλικία....
....αυτά βρίσκω πιο δίκαια εγώ ....
-
Ο χρήστης dpolal έγραψε:
Για μένα θα έπρεπε τα τζιπ πάνω από 2 τόνους να πληρώνουν ένα 600αρι για τέλη κυκλοφορίας.
Δεν είναι δυνατόν να πληρώνει πάντα ο μικρομεσσαίος τη νύφη.
Να αφήσουμε τα κυβικά και την ιπποδύναμη και να πιάσουμε να μετράμε το βάρος δηλαδή;;;;;
Όχι απλά Νομίζω δεν είναι ίδια κατηγορία jeep ένα jimny και ένα Range Rover Supercharger ή ένα Cayenne.
Πρέπει να πέσει πέλεκις στα θηριώδη τζιπ που πιάνουν 2 θέσεις πάρκινγκ και τα παρκάρουν σε πεζοδρόμια και σε ράμπες αναπήρων σε στάσεις λεωφορείων. Και όλα αυτά στο κέντρο της Αθήνας
-
Ο χρήστης InsaneDriver έγραψε:
Πρέπει να πέσει πέλεκις στα θηριώδη τζιπ που πιάνουν 2 θέσεις πάρκινγκ και τα παρκάρουν σε πεζοδρόμια και σε ράμπες αναπήρων σε στάσεις λεωφορείων. Και όλα αυτά στο κέντρο της ΑθήναςΟι έλληνες 'οδηγοί' δεν χρειάζονται 'τζιπ' για να επιδείξουν την αναισθησία που τους δέρνει, τα κάνουν αυτά με ΚΑΘΕ ΕΙΔΟΥΣ τροχοφόρο (ακόμα και με ...ποδήλατο) ...
-
Ο χρήστης Govus έγραψε:
Πρέπει να πέσει πέλεκις στα θηριώδη τζιπ που πιάνουν 2 θέσεις πάρκινγκ και τα παρκάρουν σε πεζοδρόμια και σε ράμπες αναπήρων σε στάσεις λεωφορείων. Και όλα αυτά στο κέντρο της Αθήνας
Οι έλληνες 'οδηγοί' δεν χρειάζονται 'τζιπ' για να επιδείξουν την αναισθησία που τους δέρνει, τα κάνουν αυτά με ΚΑΘΕ ΕΙΔΟΥΣ τροχοφόρο (ακόμα και με ...ποδήλατο) ...
Έχω παρατηρήσει όμως ότι όσοι έχουν αυτά τα ακριβά τανκ, τα παρκάρουν στα πιο απίθανα σημεία για να δείξουν ότι έχουν και τζιπ και δεν τα έχουν μόνο για να πηγαίνουν για ψώνια στο κολωνάκι
-
Μου αρεσει που στην χωρα της αδικιας (απο ολους μας ) ψαχνετε για δικαιοσυνη ...!!!!
-
Θα γίνει όπως στο εξωτερικό. Θα αγοράζεις φθηνό αυτοκίνητο με μεγάλο κόστος συντήρησης. Αν χάσουν από τους φόρους από τις πωλήσεις θα τα πάρουν και με το παραπάνω από τα τέλη και πιθανόν και το φόρο στα καύσιμα. Οπότε το κυκλοφορείς δεν το κυκλοφορείς το αμάξι, το χαράτσι θα το πληρώνεις. Η μόνη αδικία στα τέλη είναι που πληρώνουν τα ίδια τέλη όσοι έχουν από 1300κάρι κυβικά μέχρι και 1928. Θα έπρεπε να υπάρχει και μια ενδιάμεση κατηγορία. Όταν όμως πολλοί έχουν 1400 κυβικά δε συμφέρει το κράτος να μειώσει τα 168
-
Ο χρήστης powergs έγραψε:
Ξέρουν τι κάνουν και σε ποιους τα κάνουν. Πάντα στην Ελλάδα η αγελάδα που αρμέγουν είναι οι οδηγοί αυτοκινήτων εκτός από τους επαγγελματίες.Αυτό ξαναπές το...
Όπως είπε και ο InsaneDriver, στα jeep κανονικά πρέπει να υπάρχει επιπλέον συντελεστής βαρύτητας ώστε να πληρώνουν παραπάνω τέλη, καθώς:
1)καταναλώνουν κατά μέσο όρο παραπάνω καύσιμο σε σύγκριση με ένα ίδιου
κυβισμού απλό ΙΧ.=>παραπάνω ρύπους2)αυξημένο βάρος σε σχέση με το απλό ΙΧ=>μεγαλύτερη καταστροφή οδοστρώματος
Επίσης στα διόδια πρέπει τα τζιπ να πληρώνουν παραπάνω λόγω βάρους κτλ-κτλ...
Και φυσικά όλα αυτά είναι μόνο η αρχή...
Προσωπική μου άποψη είναι πως αν θέλουμε να βρούμε σφάλματα στο σύστημα, θα τα βρούμε (μιας και γενικά μπάζει από παντού). Και να το αλλάξουμε όμως, πάλι κάποιοι θα επωφεληθούν...Όπως πχ με τα τέλη σε σχέση με τα κυβικά=>turbo κινητήρες βρίσκονται στην 'τρύπα' του συστήματος, αν το γυρίσουμε στα άλογα, θα καταλήξουμε σαν τις ΗΠΑ...Πολλά κυβικά...μεγάλη κατανάλωση και λίγα άλογα για μικρή φορολογία...
Γιατί δεν αποδεχόμαστε το 'σύστημα' όπως είναι, μιας και στο κάτω-κάτω 'εμείς' δεν μπορούμε να το αλλάξουμε.
Μπορούμε όμως να προσαρμοστούμε με αυτό και να βγούμε κερδισμένοι.ΥΓ:Προσωπικά έχω αποδεχτεί ότι πάντα οι μεσαίοι-'απλοί'-καθημερινοί άνθρωποι θα πληρώνουν τη νύφη κάθε φορά, οπότε όταν γίνεται μια αλλαγή, θα 'φωνάξω', αλλά θα το πάρω απόφαση, θα το θεωρήσω δεδομένο και θα συνεχίσω.-
ΥΓ2:Αν σας φαίνεται άδικο η απότομη αύξηση των τελών από τα 168
-
Ο χρήστης Κάβουρας έγραψε:
Όπως είπε και ο InsaneDriver, στα jeep κανονικά πρέπει να υπάρχει επιπλέον συντελεστής βαρύτητας ώστε να πληρώνουν παραπάνω τέλη, καθώς:1)καταναλώνουν κατά μέσο όρο παραπάνω καύσιμο σε σύγκριση με ένα ίδιου
κυβισμού απλό ΙΧ.=>παραπάνω ρύπους2)αυξημένο βάρος σε σχέση με το απλό ΙΧ=>μεγαλύτερη καταστροφή οδοστρώματος
Φαντάζομαι το ίδιο πρέπει να ισχύει και για τις S-Class/BMW 7 Series κοκ.. Όπως και για το EVO & τις Lamborghini πχ με την ιδιαίτερα υψηλή κατανάλωση..
-
Ασφαλώς!
-
Και πόσο θα είναι το 'επιτρεπτό' βάρος? Η κατανάλωση? Σύμφωνα με τις τυποποιημένες θα πηγαίνουμε? Ή των περιοδικών?
-
Αυτό λύνεται εύκολα και γρήγορα. Εκείνο που δεν λύνεται δεκαετίες τώρα είναι η αδικία. Βρωμίζεις-φθείρεις-τρως χώρο; Πλήρωνε.
-
Πολύ θα ήθελα να διαβάσω τι εννοείς 'εύκολα και γρήγορα'. Επίσης, διαφωνώ στο να πληρώνει ένα εφάπαξ ποσό όποιος (θεωρούμε) ότι καταναλώνει περισσότερη βενζίνη. Θα ήταν πολύ πιο δίκαιο να μπει αυτός ο φόρος στην τιμή της βενζίνης και όχι στο αυτοκίνητο καθεαυτό.
-
Τότε να καταργηθούν τελείως τα υπόλοιπα τέλη και να περάσει όλη η επιβάρυνση στα καύσιμα. Δεν έχω αντίρρηση.
Αν όμως δεν γίνει αυτό, να κοπανήσουν όσους δημιουργούν μεγαλύτερη επιβάρυνση της κυκλοφορίας και του περιβάλλοντος καθώς και να σκίζουν με Χ20 πρόστιμο όποιον βρίσκουν με μετατροπές (αλλαγή κινητήρα, μπούκες, αλλαγή εξάτμισης, πρόγραμμα, μη εργοστασιακά τούρμπο, χωνιά και χωνάκια) που μεταβάλλουν την κατανάλωση.
-
και να σκίζουν με Χ20 πρόστιμο όποιον βρίσκουν με μετατροπές (αλλαγή κινητήρα, μπούκες, αλλαγή εξάτμισης, πρόγραμμα, μη εργοστασιακά τούρμπο, χωνιά και χωνάκια) που μεταβάλλουν την κατανάλωση.
Οι μισοι και βάλε εδω μέσα έχετε μανία καταδιώξεως με την βελτίωση. Την έχετε εξισώση με τον διάολο και αναβετε λιβάνια για να την πατάξετε. Γιατί θεωρετε δεδομένο οτι μια βελτίωση στο αυτοκίνητο αυξάνει την καταναλωση και τους ρύπους??? Το οτι παλιά δεν υπήρχε στην Ελλάδα τεχνογνωσία και συνέβαινε αυτό, δεν σημαίνει οτι η κατασταση αυτή εξακολουθεί και στις μέρες μας. Δείτε ας πουμε στο εξωτερικό αυτοκίνητα ολιστικά βελτιωμένα που και κανένα πρόβλημα δεν έχουν με τους νόμους του εκάστοτε κράτους και ούτε ρυπαίνουν/καταναλώνουν περισσότερο απο ένα αντίστοιχο εργοστασιακά 'γρήγορο' αυτοκίνητο. Και δεν μιλάω για demo cars εταιριών αλλά για καθημερινά αυτοκίνητα που οι ιδιοκτήτες τους τα έχουν βελτιώση. Πλέον τετεοιες βελτιώσεις εχουν αρχίσει να γίνονται και στην Ελλάδα και σε λίγα χρόνια θα είμαστε και εμείς σε τέτοιο επίπεδο ωστε τα περισσότερα βελτιωμένα να είναι σωστα.
Και τα δύο αυτοκίνητα που έχω είναι βελτιώμενα, και τα δύο έχουν φυσιολογική κατανάλωση και ρύπους. Το uno που έχω είναι περίπου ~200bhp και βγάζει κάρτα καυσαερίων ενώ απο θόρυβο μόνο 1,5db παραπάνω απο την άδεια. Κατανάλωση?? 9 με 11 lt/100km με ψιλοσβέλτη κίνηση μέσα στην πόλη (αν σανίδώσεις βέβαια ανεβαίνει στα 20lt/100km) που πιστεύω οτι είναι μια χαρα για τον χαρακτήρα και την παλαιοτητα του αυτοκινήτου. Το corsa (7ος/'95) με βελτιώσεις πρώτου σταδίου και λίγο περιποιημένο καπάκι καει 8-9lt/100km τι στιγμη που νορμάλ όταν το είχα μου έκαιγε 10-11 και η εξάτμιση (μεσαιο & τελικο supersprint και μεταλικός καταλύτης) βγάζει 4db λιγότερα απο τη άδεια . Οπώς βλέπεις μια βελτίωση μπορεί αν είναι σωστή να έχει και οφέλει. Δεν είναι όλα μαύρα στη βελτίωση
Καλημέρα σας
-
Ο χρήστης MichalisCorsa έγραψε:
Γιατί θεωρετε δεδομένο οτι μια βελτίωση στο αυτοκίνητο αυξάνει την καταναλωση και τους ρύπους?+1
Ο μονος ελεγχος που θα ειχε νοημα να γινεται με τις βελτιωσεις θα επρεπε να ειναι (περα απο την πιστοποιηση οτι ο κινητηρας ειναι ο δηλωμενος, σε κυβικα) ο πραγματικος ελεγχος καυσαεριων. Οι εκπομπες να μην υπερβαινουν τις εργοστασιακες προδιαγραφες του μαμα αυτοκινητου. Ελεγχος αν υπαρχει καταλυτης. Αυτοι που τον βγαζουν, ναι, να εχουν επιβολη κυρωσεων και επιβολη υποχρεωσης χρησης καταλυτη (υποχρεωτικος ελεγχος (συμμορφωσης) παλι σε ενα μηνα υπαρξης και καταστασης καταλυτη κλπ) Αντε και ηχoρυπανση, να μην υπερβαινει καποια ορια θεσπισμενα απο την ΕΕ.
Ενα παραδειγμα μονο, δεν ειναι λιγες οι περιπτωσεις που συμβαινει μειωση κατανάλωσης μονο και μονο απο βελτιωση αναπνοης (σκουπα, χοανη κλπ.) Τωρα το αν αυτο εχει επιπτωσεις στη μακροζωια του κινητηρα ειναι θεμα καθαρα και δικαιωμα του ιδιοκτητη, οπως και το θεμα της καταναλωσης. Το μονο που δεν ειναι δικαιωμα και δικο του θεμα ειναι η μολυνση και η ασφαλεια.
-
Ο χρήστης ShyTestosterone έγραψε:
Γιατί θεωρετε δεδομένο οτι μια βελτίωση στο αυτοκίνητο αυξάνει την καταναλωση και τους ρύπους?
+1
Ο μονος ελεγχος που θα ειχε νοημα να γινεται με τις βελτιωσεις θα επρεπε να ειναι (περα απο την πιστοποιηση οτι ο κινητηρας ειναι ο δηλωμενος, σε κυβικα) ο πραγματικος ελεγχος καυσαεριων. Οι εκπομπες να μην υπερβαινει τις εργοστασιακες προδιαγραφες του μαμα αυτοκινητου. Ελεγχος αν υπαρχει καταλυτης. Αυτοι που τον βγαζουν, ναι, να εχουν επιβολη κυρωσεων και επιβολη υποχρεωσης χρησης καταλυτη (ελεγχος παλι σε ενα μηνα υπαρξης και καταστασης καταλυτη κλπ) Αντε και ηοχρυπανση, να μην υπερβαινει καποια ορια θεσπισμενα απο την ΕΕ.
Ενα παραδειγμα μονο, δεν ειναι λιγες οι περιπτωσεις που συμβαινει μειωση κατανάλωσης μονο και μονο απο βελτιωση αναπνοης (σκουπα, χοανη κλπ.) Τωρα το αν αυτο εχει επιπτωσεις στη μακροζωια του κινητηρα ειναι θεμα καθαρα και δικαιωμα του ιδιοκτητη, οπως και το θεμα της καταναλωσης. Το μονο που δεν ειναι δικαιωμα και δικο του θεμα ειναι η μολυνση και η ασφαλεια.
+1
Καλα τα λες το τι θα κανω εγω στο αμαξι μου ειναι δικο μου θεμα
την στιγμη που δεν ενοχλω κανεναν αλλο παρα μονο την τσεπη μου. -
καλημερα sas.exo 'ενα 'αυτοκινιτο που το χρησιμοπιο μονο κανα 2 μηνες τον χρονο.πος θα γινι να μην πλιρονο ολα 'τα' τελη 'κυκλοφοριας;'αν παραδινο τις πινακιδες' exei ταλεπορια να ths περνο πισο καθε' 'χρονο;μενο' επαρxια'.'ευχαριστο
-
Δίσκωλο το βλέπο, Μάλλων θα πρέπei να τα δόσeis όλα.
-
Τέλη Κυκλοφορίας