-
Ο χρήστης Angel!!!! έγραψε:
Μπορώ στην Ελλάδα να κάνω master και να είμαι γραμμένος και σε άλλη σχολή?Αν εννοείς για προπτυχιακό+μεταπτυχιακό=σαφώς και μπορείς.
-
Ευχαριστώ.
-
Ο χρήστης wantone έγραψε:
Το 6 μηνο στην Αμερικη θα ειναι καλη τουριστικη εμπηρεια αλλα δεν θα σε βοηθησει σε κατι γιατι κανενας δεν περνει σοβαρα τους exchange students.
Βest of ακυρία of the month
Τί άλλο θα ακούσουμε θέε μου
-
Ο χρήστης rx8_drifter έγραψε:
Το 6 μηνο στην Αμερικη θα ειναι καλη τουριστικη εμπηρεια αλλα δεν θα σε βοηθησει σε κατι γιατι κανενας δεν περνει σοβαρα τους exchange students.
Βest of ακυρία of the month
Τί άλλο θα ακούσουμε θέε μου
Το εχεις κανει και εχεις διαφορετικη εμπηρεια; Αν ναι γιατι δεν την γραφεις;
-
Γιατί, το έχεις κάνει εσύ κι έχεις άποψη
Ναι, ο κολλητός απ το ETH πήγε 3μηνο SF και βγάλαν paper στο nature biotech, πες μου αν θέλεις να στο στείλω
-
Γιατί, το έχεις κάνει εσύ κι έχεις άποψηΝαι, ο κολλητός απ το ETH πήγε 3μηνο SF και βγάλαν paper στο nature biotech, πες μου αν θέλεις να στο στείλω
Σε τι προγραμμα πηγε; Σιγουρα οχι σε μαστερς σε οικονομικα γιατι ουτε papers γραφουν ουτε ειναι το ιδιο θεμα.
Εχουν ερθει exchange students στο δικο μου μαστερς και θυμαμαι ακριβως τι εκαναν και τι αντιμετωπιση ειχαν. Καταρχας ο exchange student δεν περνει ολα τα μαθηματα για το semester. Aν δεν ειναι ετσι ας με διορθωσει καποιος που ξερει καλυτερα.
-
Είχαμε κι εμείς εδω exchange students που ήταν τουρίστες, είχαμε και exchange students που ήταν τοπ και ήρθαν πχ για να κάνουν το thesis.
Γενικά έχεις μία τάση να γενικεύεις, πάντα προς την καταστροφή -
Είχαμε κι εμείς εδω exchange students που ήταν τουρίστες, είχαμε και exchange students που ήταν τοπ και ήρθαν πχ για να κάνουν το thesis.
Γενικά έχεις μία τάση να γενικεύεις, πάντα προς την καταστροφήΑυτος μιλησε για συγκεκριμενα πανεπιστημια και συγκεκριμενο προγραμμα. Σε αυτα αναφερομαι.
-
Οι Αμερικάνοι ειδικά στα οικονομικά (που γιατί να μη βγάλεις paper; εγώ έχω ένα στα σκαριά από το προπτυχιακό) , δεν έχουν master (πλην κάποιων εξαιρέσεων) . Οπότε τους exchange τους βάζουν στα μαθήματα του PhD (και στην συγκεκριμένη περίπτωση στα Business Schools μάλιστα, των πανεπιστημίων)
Ε φαντάζομαι σε διδακτορικά όπως εδώ http://www.wharton.upenn.edu/doctoral/a ... nomics.cfm
ή εδω http://www.chicagobooth.edu/programs/ph ... /economics
δεν θα κάνουν χαβαλέ. -
για κάποιο λόγο η αγγλία θα ήταν η τελευταία μου επιλογή για μαστερ... αρκετά σουπερ μαρκετ ακόμα και το ιμπιριαλ...
το κρανφιλντ είχα σε υπόληψη μέχρι που πήραν έναν από τους μαθητές μου σε πρόγραμμα ρευστομηχανικής...
τελείωσε το μαστερ σε ένα χρόνο ανθρωπος που
εισαγωγή σε τει με τις γνωστές αστείες βάσεις
πτυχίο τει -
Red monster έχοντας κανει επτά χρόνια σε red brick top 10 αγγλικό πανεπιστήμιο, έχω δει τους καλύτερους έλληνες φοιτητές σε μάστερ να καταρρέουν σαν χάρτινους πύργους και έξυπνα αλλά όχι παπαγαλακια παιδια απο ΤΕΙ να πετάνε και να βρίσκουν μετα και εξαιρετικές δουλειές.
Sent from my Nexus 7 using Tapatalk
-
Σχετικά με αυτά που λέτε για exchange students. πρέπει να σκέφτεται κανείς τι κερδίζει κάποιο ίδρυμα κλπ για ότι προσφέρει.
Το προφανές είναι τα χρήματα όπου υπάρχουν δίδακτρα.
Αν δεν υπάρχουν δίδακτρα, είτε παίρνουν χρήματα από κάποιο πρόγραμμα για να τρέξουν μερικά χρόνια ένα Μάστερ διυδρυματικό/διακρατικό/διηπειρωτικό, είτε κάθε ίδρυμα κάπως αλλιώς οφελείται από την επίσημη συνεργασία.Το χαμηλώτερου κύρους μπορεί να κερδίζει κύρος που του λείπει, το υψηλώτερου κύρους να βρίσκει τσάμπα χέρια (από το χαμηλώτερου κύρους ίδρυμα) για 'πρακτικές ασκήσεις' κλπ projects που του χρειάζονται και επιπλέον φιλτράρει και εντοπίζει ταλαντούχους ερευνητές που δεν ξεχωρίζουν απο τη προπτυχιακή βαθμολογία, για να μπούν σε έρευνα για διδακτορικό εκεί. Μπορεί και να μοιράζονται το κόστος πρόσθετων καθηγητών (που έχουν π.χ. λόγο να ζουν σε 2 χώρες!)Πιό απλή είναι η λογική exchanges μεταξύ καθηγητών που συνεργάζονται ερευνητικά και αφορά διδακτορικούς φοιτητές. Ή ο ένας έχει μια καλή ιδέα και του λείπει η ερευνητική τεχνική-υποδομή, είτε του άλλου λείπουν 'χέρια', είτε απλά έχουν χρήματα από κάποιο πρόγραμμα για ταξίδια και πρέπει να δείξουν μια πιο ουσιαστική αλληλεπίδραση (με μετακίνηση νέων ερευνητών) που συνήθως δεν είναι καθοριστική για να βγει η δουλειά.
Γενικά, σε πειραματική έρευνα αν πάει κάπου υποψήφιος διδάκτωρ για 3 μήνες και μπει σε paper είναι θέμα πολιτικής (εξυπηρετεί επικοινωνιακούς στόχους). Αν ήξερε μια τεχνικη θα το έκανε στη βάση του, αν πήγε κι έμαθε κάτι νέο δεν θα πρόλαβε ούτε να 'αγγίξει'! -
Ο χρήστης Dasimo έγραψε:
Red monster έχοντας κανει επτά χρόνια σε red brick top 10 αγγλικό πανεπιστήμιο, έχω δει τους καλύτερους έλληνες φοιτητές σε μάστερ να καταρρέουν σαν χάρτινους πύργους και έξυπνα αλλά όχι παπαγαλακια παιδια απο ΤΕΙ να πετάνε και να βρίσκουν μετα και εξαιρετικές δουλειές.Sent from my Nexus 7 using Tapatalk
Γιατι ως γνωστό για να τελειωσες ΑΕΙ τεχνολογικής κατεύθυνσης πρεπει να είσαι παπαγαλος...
Νεξτττ
Απόφοιτος ΤΕΙ που έγινε δεκτός σε τοπ αγγλικό ίδρυμα ήταν και ο ίδιος ΤΟΠ (μ.ο. 9+) και όπου και να πήγαινε παπάδες θα έκανε... μιλάμε για πιο προσγειωμένα παραδείγματα...
-
για να τελειώσεις (όχι απαραίτητα να μάθεις επί της ουσίας) στις περισσότερες περιπτώσεις μπορείς να το κάνεις απλά παπαγαλίζοντας και αυτό γιατί οι περισσότερες των εξετάσεων το ενθαρρύνουν αυτό
εγώ σαν άτομο με μεγάλο θέμα μνήμης και συγκέντρωσης γύρω από (χαζο)λεπτομέρειες (που σε πιο ρεαλιστικές συνθήκες έχεις πάντα διαθέσιμες να ανατρέξεις ) ανέκαθεν είχα -και έχω- θέμα με τις εξετάσεις και τη παπαγαλία που αυτές -πολλές φορές χωρίς λόγο- απαιτούν και για να ανταπεξέλθω έπρεπε πάντα να προσπαθώ παραπάνω
αυτό το λύνω μόνο με μεγάλο αριθμό επαναλήψεων (μεγαλύτερο από το μέσο νορμάλ φοιτητή)
-
Ο χρήστης wantone έγραψε:
Ισως να μην μου πεφτει λογος αλλα στην Αγγλια θα δεις οτι τα μαστερς τα κανουν στα 21 γιατι τα πτυχια ειναι 3ετη. Εχω την εντυπωση οτι πρεπει να ξεχασεις τα περι διδακτορικου. Τωρα για τις επιλογες που αναφερεις ειναι δυσκολο να πεις αν αξιζει αν αφιερωσεις τον χρονο σου σε Στοκχολμη και Ροτερνταμ. Σιγουρα το LSE θα ειναι η 99% επιλογη για ολους με την επιφυλαξη του κοστους που ειναι πολυ μεγαλο. Ισως ομως αξιζει να το κανεις...
Το LSE έχει δυο σημαντικά πλεονεκτήματα: όνομα και on campus recruiting. Μπορείς πολύ πιο εύκολα να κλείσεις συνεντεύξεις για πολύ καλές δουλειές όταν στα υπόλοιπα πολλές φορές ούτε καν θα σου απαντάνε.
-
Πάντως νομίζω ότι έξω δεν είναι τόσο εξεταστοκεντρικό το σύστημα , δηλαδή περνάνε μαθήματα και με εργασίες και γενικά δεν ισχύει η λογική ότι όλα κρίνονται στις εξεταστικές .
Τώρα βέβαια με τον εύδοξο να άνοιξε μόλις προχτές , ενώ το εξάμηνο έχει φτάσει ήδη στην μέση του , μάλλον εντάσσεται στην λογική ότι μέχρι την εξεταστική έχουμε καιρό .
-
-
Θύμα «ομηρίας» από [color=#FF0000]φοιτητές που πρόσκεινται στην Αριστερά έπεσε χθες, για δεύτερη φορά μέσα σε λίγες ημέρες, ο πρύτανης του ΑΠΘ κ. Ιωάννης Μυλόπουλος.
Ειδικότερα, χθες το πρωί, περίπου 100 φοιτητές επισκέφθηκαν το γραφείο του κ. Μυλόπουλου στο ΑΠΘ και του ζήτησαν να επιτρέψει την ελεύθερη σίτιση στην πανεπιστημιακή λέσχη του ιδρύματος. Προ ημερών, επίσης, μία ομάδα φοιτητών είχε επισκεφθεί τον κ. Μυλόπουλο στο γραφείο του ζητώντας του** να επιτρέψει την παραμονή φοιτητών στη φοιτητική εστία ακόμη και μετά την αποφοίτησή τους**.
Οπως ανέφερε χθες στην «Κ» ο κ. Μυλόπουλος, στη συνομιλία που είχε με τους φοιτητές, τους τόνισε ότι «διά της βίας δεν κερδίζετε κάτι. Ετσι δεν λειτουργούν οι δημοκρατίες». Παράλληλα, σύμφωνα πάντα με τον ίδιο, κάλεσε τους διαμαρτυρόμενους να βρουν χρηματοδότηση για να υλοποιηθούν τα αιτήματά τους. Ο κ. Μυλόπουλος κάλεσε εκτάκτως τη Σύγκλητο, η οποία τελικά θα συνεδριάσει αύριο για το θέμα. Να σημειωθεί ότι ο κ. Μυλόπουλος φέρεται ότι θα είναι υποψήφιος στο ευρωψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ.[/color]
kathimerini.grπσομι πεδια ελαιφθαιρία..
-
Επειδή αναφέρθηκε το Τίλμπουρχ, να πω τη γνώμη μου μιας και το αποχαιρετώ (επιτέλους ) σε λίγες μέρες.
Το πανεπιστήμιο είναι αρκετά καλό. Έχει μερικά πολύ καλά μεταπτυχιακά όπως το quantitative finance kai to operations research. Ειδικά σε πολυτεχνιάδες (ρεντ ακούει;) που θέλουν να το γυρίσουν στα οικονομικά και στα μπιζνες τα συστήνω ανεπιφύλακτα. Όσοι θέλουν να κυνηγήσουν PhD έχουν και διετή ρίσερτς μάστερ. Αυτό των οικονομικών είναι επίσης καλό.
Το πανεπιστήμιο έχει καλές υποδομές και επειδή δίνουν έμφαση στην έρευνα, όσοι θέλουν διδακτορικό, ας του ρίξουν μια ματιά. Δεν έχει το όνομα του ΡΣΜ του Ροττερνταμ. Το Τίλλυ πάσχει κάπως σε σχέση με το Ροττερ στη διασύνδεση με την αγορά εργασίας. Πιο εύκολα βρίσκεις πρακτικές μέσω του Ρόττερ. Στο Τιλλυ, ο φοιτητής κοινείται πιο αυτόνομα και λίγες ευκαιρίες υπάρχουν να συνδέσει κάποιος το θίσις του με τη πρακτική σε μια εταιρεία.
Όροι εισαγωγής όχι κάτι το ιδιαίτερο. Ζητάει ένα μέτριο τζιματ (τα διετή ρισερτς ζητούν 650 πάντως) και ένα 6.5 βαθμό πτυχίου. Όσο νωρίτερα η αίτηση τόσο καλύτερα πάντως.Η πόλη φυσικά είναι ΓΤΠΚ. Καμμένη γη. Κακάσχημη πόλη χωρίς πλατείες ή σημεία μάζωξης. Ελεεινά μαγαζιά πλην ελαχίστων εξαιρέσεων. Σχετικά φθήνη στέγη όμως και μαζεμένη πόλη. Με ποδήλατο πας παντού.
Το κάμπους μαζεμένο, σου δίνει την ευκαιρία να γνωρίσεις μπόλικο κόσμο και έτσι αντισταθμίζεις την έλλειψη σοβαρών σημειών διασκέδασης πηγαίνοντας σε κάποια από τα πάμπολλα πάρτιζ. Πάρα πολλοί διεθνείς φοιτητές, οπότε εύκολα θα γνωρίσει κανείς κόσμο.Καλά πέρασα πάντως και θα τη θυμάμαι τη Τιλμπουρχάρα . Σε αυτό τον ενάμιση χρόνο γνώρισα εκπληκτικά άτομα. Μετάνοιωσα που ξενιτευτηκα αργά μόνο.
-
Ο χρήστης babs1.6 έγραψε:
quantitative finance kai to operations research. Ειδικά σε πολυτεχνιάδες (ρεντ ακούει;) που θέλουν να το γυρίσουν στα οικονομικά και στα μπιζνες τα συστήνω ανεπιφύλακτα. Όσοι θέλουν να κυνηγήσουν PhD έχουν και διετή ρίσερτς μάστερ. Αυτό των οικονομικών είναι επίσης καλό.just a note:
quantitative finance -> trading. Και το trading παγκοσμίως δεν περνάει και τις καλύτερες μέρες του.
Ήταν εξαιρετική επιλογή για πολυτεχνειάδες όταν έπαιζαν αβέρτα δουλειές, τώρα παίζει υπάρχει αρκετό ζόρι. Κυρίως αν τον παν/μιο δεν είναι σε πόλη 'κέντρο trading'.Τουλάχιστον έτσι ακούω. Δεν είμαι προσωπικά στο χώρο για να τα ξέρω από πρώτο χέρι.
Περί Σπουδών