Navigation

• ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
    • ΑΓΩΝΕΣ
    • ΔΟΚΙΜΕΣ
    • CLASSIC
    • ΤΙΜΕΣ
    • VIDEO
    • 4ΤΡΟΧΟΙ
    • Register
    • Login
    • Search
    • Unread
    • Recent
    • Popular
    Grande punto 1.4 95PS vs. 207 1.4 95PS vs. Mazda2 1.3
    1. Home
    2. Κατασκευαστές και Μοντέλα
    3. Grande punto 1.4 95PS vs. 207 1.4 95PS vs. Mazda2 1.3
    • 1
    • 2
    • 3
    • 4
    • 5
    • 3 / 5
    Κατασκευαστές και Μοντέλα
    35
    92
    366
    Loading More Posts
    • Oldest to Newest
    • Newest to Oldest
    • Most Votes
    Reply
    • Reply as topic
    Log in to reply
    This topic has been deleted. Only users with topic management privileges can see it.
    • A
      agpr last edited by

Ο χρήστης EDDIE_147 έγραψε:
      Μόλις έριξα μια ματιά στις 3 σελίδες του θέματος και δεν είδα πουθενά να έχεις στις επιλογές σου το Υ. Έχεις συγκεκριμένο λόγο που δεν το έχεις σκεφτεί; Στα 15.000 νομίζω έχεις μια καλά εξοπλισμένη έκδοση με τον καλό κινητήρα με τα 95 άλογα που είναι πολύ πιο γρήγορο από το βαρύτερο Punto.
      Για το ESP μην τρελαίνεσαι τόσο. Είναι αρκετά βαρειά αυτοκίνητα με όχι και τόσο δυνατούς κινητήρες. Προσπαθώ να φανταστώ πόσο τραβηγμένη μλκία πρέπει να κάνει κάποιος για να του φύγει αμάξι με 1.200 κιλά και λιγότερο από 100 άλογα.

Αν και ό,τι θα γράψω αναφέρεται σε 1.300 κιλά και 115 άλογα, νομίζω πως ταιριάζει και στα 1.200 κιλά με 100 άλογα. Κινούμαι με περίπου 120 σε σχετικά απαλή , αλλά παρατεταμένη καμπή , και στην κορυφή πετάγεται σκύλος. Ίσως και να μην μπήκε το esp, αλλά είμαι σχεδόν σίγουρος πως ενεργοποιήθηκε στην επαναφορά. Κινούμαι χαλαρά με καμμιά 50χλμ και η χαριτωμένη οδηγός από τα δεξιά μου χωρίς προειδοποίηση μπαίνει στο ρεύμα μου, ενώ μας χωρίζει απόσταση περίπου ενός μέτρου. Ακόμα θυμάμαι τη σφαλιάρα του esp. Κινούμαι με καμμιά 80χλμ σε ανωφέρεια και σε στροφή η αριστερή μου πλευρά πέφτει σε λιμνάζοντα (σχεδόν, στην πραγματικότητα έρρεαν, αλλά πολύ βραδύτερα από τη δεξιά και έτσι είχαν σχηματίσει λιμνούλα) το αμάξι πήγε να γυρίσει προς τα αριστερά, αλλά το esp με επανέφερε στον... ίσιο δρόμο. Νομίζω πως αυτές σε αυτές τις περιπτώσεις δεν έκανα τραβηγμένη μλκ ή τουλάχιστον ενδέχεται να συμβούν στον καθένα. Προσωπικά αυτοκίνητο χωρίς esp δεν πρόκειται ούτε να αγοράσω ούτε να προτείνω. Απόσβεση έχει κάνει ήδη.

1 Reply Last reply Reply Quote 0
      • ?
        A Former User last edited by

Ο χρήστης agpr έγραψε:

Αν και ό,τι θα γράψω αναφέρεται σε 1.300 κιλά και 115 άλογα, νομίζω πως ταιριάζει και στα 1.200 κιλά με 100 άλογα. Κινούμαι με περίπου 120 σε σχετικά απαλή , αλλά παρατεταμένη καμπή , και στην κορυφή πετάγεται σκύλος. Ίσως και να μην μπήκε το esp, αλλά είμαι σχεδόν σίγουρος πως ενεργοποιήθηκε στην επαναφορά. Κινούμαι χαλαρά με καμμιά 50χλμ και η χαριτωμένη οδηγός από τα δεξιά μου χωρίς προειδοποίηση μπαίνει στο ρεύμα μου, ενώ μας χωρίζει απόσταση περίπου ενός μέτρου. Ακόμα θυμάμαι τη σφαλιάρα του esp. Κινούμαι με καμμιά 80χλμ σε ανωφέρεια και σε στροφή η αριστερή μου πλευρά πέφτει σε λιμνάζοντα (σχεδόν, στην πραγματικότητα έρρεαν, αλλά πολύ βραδύτερα από τη δεξιά και έτσι είχαν σχηματίσει λιμνούλα) το αμάξι πήγε να γυρίσει προς τα αριστερά, αλλά το esp με επανέφερε στον... ίσιο δρόμο. Νομίζω πως αυτές σε αυτές τις περιπτώσεις δεν έκανα τραβηγμένη μλκ ή τουλάχιστον ενδέχεται να συμβούν στον καθένα. Προσωπικά αυτοκίνητο χωρίς esp δεν πρόκειται ούτε να αγοράσω ούτε να προτείνω. Απόσβεση έχει κάνει ήδη.

Έτσι ακριβώς είναι, τα περιέγραψες όπως ισχύει στην πραγματικότητα (& μου έχουν συμβεί όλα, σχεδόν, τα παραπάνω).

• K
          kifisia222 last edited by

Καταρχήν σχετικά με το Corsa 1.4: Έχει τον ίδιο κινητήρα με το προηγούμενο μοντέλο και το βάρος έχει αυξηθεί. Είπαμε δεν θέλω τρελά γκάζια αλλά ούτε και χελώνα…Μια αξιοπρεπής επιτάχυνση και ικανοποιητικές ρεπρίζ για να περνώ κανά λεωφορείο στην Εθνική οδό είναι ό,τι πρέπει για μένα. Το 5θηρο δεν είναι ωραίο, το 3θηρο αντιθέτως είναι όμορφο αλλά με προβλημάτισε πολύ η ορατότητα κοιτώντας πίσω (παρκάρισμα). Επίσης είχα απαράδεκτη αντιμετώπιση από την OPEL όταν πήγα να δω και το Corsa και το Agila

Να σας πω τι απέρριψα ως τώρα στα super mini:

Skoda Fabia: 4 αστέρια, αν είχε 5 θα το κοίταγα αν και δεν συναρπάζει σχεδιαστικά.
          Lancia Y: (πολύ όμορφο και στυλάτο αλλά κακό παρελθόν όπως είπα σε προηγούμενο ποστ και μόνο 3 αστέρια στο NCAP).
          Swift: (4 αστέρια, όχι ποιοτικό εσωτερικό)
          Colt CZ3: (4 αστέρια, ακόμα χειρότερο εσωτερικό ενώ όλοι οι γνωστοί μου έχουν να μου λένε για τον Σαρακάκη)
          Agila: (το περίμενα πολύ καλύτερο οδηγικά, δεν είχα καλή αντιμετώπιση από την αντιπροσωπεία που πήγα)
          Corsa: για τους λόγους που ανέφερα.
          Yaris: (πολύ καλό οδηγικά, αλλά ξεφεύγει πολύ στην τιμή όπως το θέλω, ΑΚΡΙΒΟ ενώ τα πλαστικά μέσα δεν μου άρεσαν)
          FIAT 500: (δεν μου έκανε κλικ οδηγώντας το ενώ είναι και ΠΑΝΑΚΡΙΒΟ)
          Polo: Αλλάζει σύντομα μοντέλο, αδιάφορο σχεδιαστικά
          Τέλος θεωρώ το Ibiza πολύ καινούριο ακόμα (θα ήθελα κάτι δοκιμασμένο στην αγορά), ενώ δεν μπορώ να περιμένω μέχρι να έρθουν τα νέα i20 και Fiesta.
          Ίσως και να έχω ξεχάσει και κάποιο ακόμα

Τα κριτήρια μου:
          Νούμερο 1: ΑΣΦΑΛΕΙΑ (οπωσδήποτε 5 αστέρια στον NCAP, να έχει και esp. Με την ευκαιρία να ευχαριστήσω τα παιδιά που έγραψαν τα τελευταία post, έχω πειστεί πια πως είναι απαραίτητο)
          Νούμερο 2: Αξιοπιστία, ποιότητα κατασκευής
          Νούμερο 3: Εμφάνιση
          Νούμερο 4: Επιδόσεις
          Νούμερο 5: Μέγεθος κοντά στα 4 μέτρα. Γνωρίζω πως με 15000 ευρώ μπορώ να πάρω και αυτοκίνητο μεγαλύτερης κατηγορίας (πχ C4) αλλά δεν με ενδιαφέρει κάτι τέτοιο.

Ψάχνω για αυτοκίνητο εδώ και πολλούς μήνες. Για αυτό κατέφυγα και σε αυτό το forum . Τουλάχιστον τώρα έχω καταλήξει σε μια μικρή λίστα. Ομολογώ πως το Clio μου είχε διαφύγει και σας ευχαριστώ που το αναφέρατε.
          Καλύτερες εντυπώσεις από τα test drive μου άφησαν τα Yaris (αλλά είναι αρκετά ακριβό), Mazda 2 ( μου άρεσε ιδιαίτερα που ο λεβιές ταχυτήτων ήταν ψηλά) και σήμερα το Clio! Το Grande Punto με τον κινητήρα των 120 ίππων που αξίζει ξεφεύγει πολύ οικονομικά και αυτό με τους 95 ίππους που είχα αρχικά σκεφτεί μέχρι και οι ίδιοι οι πωλητές ουσιαστικά με απέτρεψαν να το πάρω.

• T
            teo75 last edited by

Ο χρήστης Δούκας έγραψε:

Έτσι ακριβώς είναι, τα περιέγραψες όπως ισχύει στην πραγματικότητα (& μου έχουν συμβεί όλα, σχεδόν, τα παραπάνω).

Συμφωνώ απόλυτα με τους κυρίους, το ESP ειναι απαραίτητο για το αυτοκίνητο μας εφόσον και
            η τεχνολογία μας το προσφέρει (σώζει ζωές) ανεξαρτήτου κιβυσμού, και ειναι το ιδιο σημαντικό σαν την ζώνη ασφαλείας που πρέπει να φοράμε ολοι μας.
            Τώρα εχουν δημιουργηθεί διάφορα θέματα με το αν πρέπει να απενεργοποιήτε κατα βούληση και
            αυτο έχει να κάνει με τους ανύσηχους οδηγους που θέλουν να επιλέγουν. Πάντως και αυτοί ειμαι βέβαιος
            οτι σε ενα ταξίδι στον αυτοκινητόδρομο σπεύδουν να το ενεργοποιήσουν γιατι με 130-140 είναι δύσκολο
            απο μόνος σου (οσο και χεράς να περνιέσαι) να κανεις αποφυγή πανικού..

• T
              teo75 last edited by

Στις αγγελίες παίζει ενα Grande punto T jet 120 sport μονο 2 μηνών στις 14000 ευρω. και απ' ότι βλέπω έχει και πανοραμική οροφή. Το δίνει λέει επειδή πάει για μεγαλύτερο. Ρίξε μια ματιά...

• C
                cosneo last edited by

Ο χρήστης teo75 έγραψε:
                Συμφωνώ απόλυτα με τους κυρίους, το ESP ειναι απαραίτητο για το αυτοκίνητο μας εφόσον και η τεχνολογία μας το προσφέρει (σώζει ζωές) ανεξαρτήτου κιβυσμού, και ειναι το ιδιο σημαντικό σαν την ζώνη ασφαλείας που πρέπει να φοράμε ολοι μας.
                ...

Και εγώ το θεώρησα απαραίτητο ακόμα και σε 1200άρι (ένας απο του λόγους απόρριψης του Mazda 2).
                Το φαντάστηκα αρχικά σαν 'μια φορά θα χρειαστεί, ας υπάρχει' όπως και τους αερόσακους αλλά διαπίστωσα ότι ίσως το esp χρειαστεί παραπάνω απο μία (λιμνάζοντα νερά, κακοτράχαλοι γλυστεροί δρόμοι, άλλοι ανόητοι οδηγοί στον δρόμο μου κλπ και σίγουρα θα δώσει τα λεφτά του πίσω.

• C
                  cosneo last edited by

Ο χρήστης kifisia222 έγραψε:
                  ... Επίσης είχα απαράδεκτη αντιμετώπιση από την OPEL όταν πήγα να δω και το Corsa και το Agila ...

Δες και το Suzuki Splash (είχα και εγώ καλύτερη αντιμετώπιση απ' ότι στην Opel). Στην φουλ έκδοση με 6 αερόσακους και Esp στα 13500 τελική τιμή το θεώρησα ότι καλύτερο υπήρχε στην αγορά, ιδανικό για μένα.

• T
                    tsargy last edited by

Ο χρήστης Neos έγραψε:
                    Ναι όντως δεν είναι χασματώδης η διαφορά. Είναι καλός κινητήρας ο 95 PSA-BMW, αρκετά πιο ροπάτος από του Punto τουλάχιστον.

Παιδιά από που προκύπτει το PSA-BMW? Αυτό που ξέρω είναι ότι στο MINI ONE δανείστηκε η BMW τον κινητήρα της PSA, γιατί ήταν ασύμφορο να σχεδιάσει δικό της...
                    Με την ίδια λογική, ο κινητήρας που φοράει το καινούργιο FORD KA, θά ονομάζεται FIAT-FORD??? η το αυτοκίνητο ολόκληρο θα ονομάζεται FIAT-FORD, επειδή βασίζεται στο πάτωμα και τα μηχανικά μέρη του FIAT 500-PANDA και κατασκευάζεται στο εργοστάσιο της FIAT στην Πολωνία?????
                    Πάντως η γνώμη μου είναι ότι το Grande Punto να μην το σκεφτείς στα 95 άλογα, για έναν ακόμα λόγο: Μεταπωλητική αξία

• S
                      stred last edited by

Κάτι σχετικά με το esp, είμαστε σίγουροι δλδ για την αναγκαιότητα του??
                      τοόσα χρόνια που οδηγάμε χωρίς αυτό πως μπορούσαμε δλδ?

απο τα 3 μοντέλα τώρα μάλλον το 207 θα επέλεγα.επιπλέον η πεζώ σου δίνει δυνατότητα να πληρώσεις ενα χρόνο μετά οπότε αν δε το πάρεις μετρητοίς μπορείς έτσι να μαζέψεις μεγαλύτερη προκαταβολή πχ.

• B
                        balo last edited by

εεε...το Panda 100hp το σκεφτηκες; εχει ολα αυτα που θελεις, επιδοσεις-ομορφο-ασφαλες [4 ή 5 αστερια;] και σου παιρνουν και το παλιο σου και σου μενουν και ρεστα.

• D
                          dr-spiderman last edited by

αναμεσα στα 3,peugeot 207 1.4 95cv.ταξιδιαρικο,καλοστημενο,καλοφτιαγμενο,ασφαλεστατο,ομορφο και λογικο κοστος πριν και μετα.
                          το punto,πολυ καλο,αλλα εμφανησιακα και μονο,σε αυτες τις εκδοσεις,προτιμω το γαλλο.
                          mazda 2,outsider,σε λευκο χαμηλωμενο κτλ,δν ειναι κακο.αλλα δν εχει και νοημα..
                          συνεπως vive la france!

• ?
                            A Former User last edited by

Ο χρήστης stred έγραψε:
                            τοόσα χρόνια που οδηγάμε χωρίς αυτό πως μπορούσαμε δλδ;

Σαφώς & μπορούσαμε δίχως ESP τόσα χρόνια. Απλώς, με αυτό, πλέον, μπορούμε & καλύτερα. Ένα επιπλέον σύστημα ασφαλείας είναι, το οποίο εάν υπήρχε ανέκαθεν, ίσως να είχε γλιτώσει ορισμένους από γλιστρήματα, εκτροπή εκτός δρόμου, ασήμαντα ή σοβαρά ατυχήματα. Οπωσδήποτε δεν υποκαθιστά τον ανθρώπινο παράγοντα, την οδηγική ικανότητα & τους νόμους της Φυσικής, αλλά καλό είναι να υπάρχει σήμερα (ε, & αν απενεργοποιείται, ακόμη καλύτερα, για 'ορισμένες' φορές... )

• A
                              agpr last edited by

Ο χρήστης stred έγραψε:
                              τοόσα χρόνια που οδηγάμε χωρίς αυτό πως μπορούσαμε δλδ?

απο τα 3 μοντέλα τώρα μάλλον το 207 θα επέλεγα.επιπλέον η πεζώ σου δίνει δυνατότητα να πληρώσεις ενα χρόνο μετά οπότε αν δε το πάρεις μετρητοίς μπορείς έτσι να μαζέψεις μεγαλύτερη προκαταβολή πχ.

Και a/c, κλιματισμό, abs, xenon, αερόσακους δεν είχαμε. Και ψεκασμό δεν είχαμε, και υδραυλικό τιμόνι, υδραυλικά φρένα δεν είχαμε. Και πολλά άλλα δεν είχαμε.
                              Λοιπόν;

• T
                                tsargy last edited by

Ο χρήστης balo έγραψε:
                                εεε...το Panda 100hp το σκεφτηκες; εχει ολα αυτα που θελεις, επιδοσεις-ομορφο-ασφαλες [4 ή 5 αστερια;] και σου παιρνουν και το παλιο σου και σου μενουν και ρεστα.

Εχει 3 αστέρια

• P
                                  pond last edited by

mhn upotimate to mazda2 ka8olou.prin 4 mhnes epsaxna gia aytokinhto.perasa koskino ola ta modela pou anaferate kai telika katelhxa anamesa se corsa 1.4 kai swift gla.enas 8eios mou omws me plhroforhse gia neo mazda2 opou den eixa idea.den hxera oti uphrxe tetoio aytok,den to xa dei pote.entypwsiasthka polu apo to timoni tou,thn emfanish tou,to neyro tou,to neaniko eswteriko tou,apo thn 8esh tou lebie pou pragmatika boleuei apisteyta,apo thn katanalwsh tou kai to KRATHMA tou.pragmatika exei syberifora megalou aytokinhtou.otan phga na kanw kai deytero test drive to swif me rwthse o antiproswpos ti allo koitaw kai tou pa den 8a sto krupsw alla koitaw opel corsa kai mazda2.o idios o adiproswpos ths suzuki mou eipe ta kalutera gia to 2araki kai me rwtage synexeia pws mou fanhke sto test drive.sto telos den mou krypse oti endiaferetai kai aytos gia thn agora tou mazda2!kai stis pio koryfaies ekdoseis nomizw bgainei me esp kai 8a sou stoixhsei h ekdosh tou 1.5 103ps me abs kai esp gyrw sta 15.500 an den kanw la8os.kai ama baleis kai to sap(body kit) pou pragmatika ta spaei 8a paei +700.

• C
                                    cosneo last edited by

Ο χρήστης AXL-ROSE έγραψε:
                                    mhn upotimate to mazda2 ka8olou. ... !kai stis pio koryfaies ekdoseis nomizw bgainei me esp kai 8a sou stoixhsei h ekdosh tou 1.5 103ps me abs kai esp gyrw sta 15.500 an den kanw la8os.kai ama baleis kai to sap(body kit) pou pragmatika ta spaei 8a paei +700.

Καταρχήν κανένας δεν το υποτιμά το 2, το αντίθετο χαίρει εκτίμησης σχεδόν όλων των επισκεπτών του φορουμ.

Όταν ρώτησα πριν ένα τρίμηνο περίπου στη Mazda το Esp υπάρχει μόνο σαν έξτρα και μπαίνει μόνο στο 1,5 το οποίο σε μια καλή έκδοση αντίστοιχη του 1,3 (την Touring alloy πχ) ξεπερνά σε τελική τιμή τα 16.000 ευρώ (με άγνωστη την χρέωση του esp) αγγίζοντας τιμές μεγαλύτερων μικρομεσαίων.

• N
                                      n4speed last edited by

Ο χρήστης tsargy έγραψε:

Ναι όντως δεν είναι χασματώδης η διαφορά. Είναι καλός κινητήρας ο 95 PSA-BMW, αρκετά πιο ροπάτος από του Punto τουλάχιστον.

Παιδιά από που προκύπτει το PSA-BMW? Αυτό που ξέρω είναι ότι στο MINI ONE δανείστηκε η BMW τον κινητήρα της PSA, γιατί ήταν ασύμφορο να σχεδιάσει δικό της...
                                      Με την ίδια λογική, ο κινητήρας που φοράει το καινούργιο FORD KA, θά ονομάζεται FIAT-FORD??? η το αυτοκίνητο ολόκληρο θα ονομάζεται FIAT-FORD, επειδή βασίζεται στο πάτωμα και τα μηχανικά μέρη του FIAT 500-PANDA και κατασκευάζεται στο εργοστάσιο της FIAT στην Πολωνία?????
                                      Πάντως η γνώμη μου είναι ότι το Grande Punto να μην το σκεφτείς στα 95 άλογα, για έναν ακόμα λόγο: Μεταπωλητική αξία

O 95αρης και ο 1.6 ο turbatos εξελήχθηκαν από κοινού μεταξύ psa και bmw.

• P
                                        pond last edited by

Ο χρήστης cosneo έγραψε:

mhn upotimate to mazda2 ka8olou. ... !kai stis pio koryfaies ekdoseis nomizw bgainei me esp kai 8a sou stoixhsei h ekdosh tou 1.5 103ps me abs kai esp gyrw sta 15.500 an den kanw la8os.kai ama baleis kai to sap(body kit) pou pragmatika ta spaei 8a paei +700.

Καταρχήν κανένας δεν το υποτιμά το 2, το αντίθετο χαίρει εκτίμησης σχεδόν όλων των επισκεπτών του φορουμ.

Όταν ρώτησα πριν ένα τρίμηνο περίπου στη Mazda το Esp υπάρχει μόνο σαν έξτρα και μπαίνει μόνο στο 1,5 το οποίο σε μια καλή έκδοση αντίστοιχη του 1,3 (την Touring alloy πχ) ξεπερνά σε τελική τιμή τα 16.000 ευρώ (με άγνωστη την χρέωση του esp) αγγίζοντας τιμές μεγαλύτερων μικρομεσαίων.

h monh ekdosh pou ftanei ta 16000 einai h 1.5 exclusive sap 103ps pou einai ligo uperbolikh.to sap den einai toso aparaithto gia ayto to aytokinhto afou exei sport gramh apo mono tou.epishs h exclusive den einai toso aparaithth me road trip parapanw koubia panw sto timoni kai diafores alles perites blakeies!axiosebasth ekdosh sta 1.5 einai h touring alloy sap pou ftanei ta 15.600 koda alla ama to pareis 38yro -300,kai se mayro -400 giati den einai metaliko.egw etyxe bash goustou na to parw to 1.3 touring alloy 86ps se mayro 38uro kai glutwsa 700 etsi kai mou stoixhse 13800 peripou kai me dwro thn aerotomh(exei 340).para polu kala!to 8ema einai pws ama 8elei kaneis thn korufaia ekdosh 58yro metaliko 1.5 kai me sap eps abs ktl ktl nai 8a dwsei 16.500-17000 koda alla 8a exei ena aytokinhto me eps abs kai 5 asetria sthn asfaleia.103 aloga na to kanoun polu neyriko(edw ta 86 ta niw8w polu zwhra),8a exei sap(body kit),dermatino timoni kai lebie,mp3 player,road trip,polu xamhlh katanalwsh gyrw sta 5.9 litra(gia ta 86 einai 5.4).den nomizw oti einai arketa ta 16500 gia ola ayta kai to sugekrimeno aytokinhto pou kaka ta psemata einai panemorfo.

• C
                                          cosneo last edited by

Δεν διαφωνούμε. Εξαρτάται απο τις επιλογές του καθενός. Το σίγουρο είναι πανέμορφο και αξιόλογο αυτοκίνητο και να το χαρείς το δικό σου.

• C
                                            corsair last edited by

Ο χρήστης AXL-ROSE έγραψε:
                                            kai tou pa den 8a sto krupsw alla koitaw opel corsa kai mazda2.o idios o adiproswpos ths suzuki mou eipe ta kalutera gia to 2araki kai me rwtage synexeia pws mou fanhke sto test drive.sto telos den mou krypse oti endiaferetai kai aytos gia thn agora tou mazda2!

Θα ηθελα να σταθω μόνο στο παραπάνω γεγονος και να πω --->

• First post
                                              Last post
                                            • 1
                                            • 2
                                            • 3
                                            • 4
                                            • 5
                                            • 3 / 5
                                            • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
                                              • ΕΛΛΑΔΑ
                                              • ΚΟΣΜΟΣ