-
Τα όρια των αυτοκινήτων έχουν αυξηθεί πολύ,σύμφωνοι σε αυτό.
Όμως,όπως πρόσθεσε και ο drdino, οι δρόμοι στην Ελλάδα που να επιτρέπουν 'καλές' ταχύτητες ακόμα και στη βροχή είναι ελάχιστοι.Επίσης,όπως αυξήθηκαν τα όρια,θα μου επιτρέψεις,έχει αυξηθεί η αφηρημάδα και η βλακεία ορισμένων,ιδιαίτερα για 'ολισθηρές καταστάσεις'.Επειδή ταξιδεύω τακτικά σε εθνική οδό,τα βλέπω κάθε φορά.
Κι εμένα μου τη σπάει πολύ η βροχή και ιδιαίτερα το οτι όλα πάνε (πολύ) πιο αργά,αλλά στους δικούς
μας δρόμους ,δεν ακούγεται τελικά και τόσο άσχημο...Για να είμαι και on-topic
Mazda 2 1.3 απο μένα.Το έχω οδηγήσει,είναι ωραίο αμαξάκι. -
Περαν απο αυτους τους δρομους που αναφερθηκαν πιο πανω, και οι υπολοιποι ειτε καινουριοι ειτε επιδιορθωμενοι αυτοκινητοδρομοι της ελλαδας μια χαρα προσφυση εχουν και στην βροχη. Δηλαδη το νεο κοματι του μαλιακου ή εκεινο απο μαλακασα μεχρι και (σχεδον) οινοφυτα εχει καποιο θεμα? Το αυτοκινητο ακομα και με πολλα (παρα πολλα) Km δεν κουνιετε και αν στην βροχη τα 200 ειναι υπερβολικα τα 140 δεν ειναι καθολου....και κατι αλλο γιατι το αντιμετωπισα παλι χθες....αν θεωρει καποιος οτι ειναι πολλα τα 140 ας κατσει δεξια...δεν ειναι αναγκη να πηγαινει αριστερα με 80!
ΥΓ: Να μην αναφερθω για το Δομοκο την Παρασκευη που χιονιζε και ολοι πηγαιναν με 20 σαν χεσμενοι....ουτε παγο ουτε τιποτα...φρεσκο χιονακι....ελεος!
-
^
Ή τον Θεό μπάρμπα έχεις ή το Volvo σου είναι Intercity edition. -
καλυτερα να πηγαινουν με 50 παρα να γινονται αυτα που γινονται...
-
Ο χρήστης saxo_1100 έγραψε:
Στα χρήματα που ζητάς πιστεύω το πιο fun-to-drive, μικρές διαστάσεις, ορατότητα πίσω, δίσκοι παντού, ESP, σβέλτο και πολύ καλά εξοπλισμένο είναι το C2 VTS... γύρω στα 15k βγαίνει (συνήθως η Citroen έχει πάντα προσφορούλες)... μόνο που έχει 4 αστέρια...και με κιβωτιο λουλουδι,αναρτηση που σου σπαει τη μεση,ηλεκτρικα made in laos και τριγμοι σε μερη που δε μπορεις καν να φανταστεις..
ξεχασα και τον κινητηρα που κατω απο τις 3500 στροφες μονο για να παρκαρεις/ξεπαρκαρεις ειναι..ενταξει εχει πλακα το αμαξακι,στριβει με τα οσα, αλλα μακρια!!!!
(εγω παντως συνεχιζω να το αγαπω γιατι εχει 'χαρακτηρα' ) -
Ο χρήστης QsisVTS έγραψε:
και με κιβωτιο λουλουδι,αναρτηση που σου σπαει τη μεση,ηλεκτρικα made in laos και τριγμοι σε μερη που δε μπορεις καν να φανταστεις..
ξεχασα και τον κινητηρα που κατω απο τις 3500 στροφες μονο για να παρκαρεις/ξεπαρκαρεις ειναι..ενταξει εχει πλακα το αμαξακι,στριβει με τα οσα, αλλα μακρια!!!!
(εγω παντως συνεχιζω να το αγαπω γιατι εχει 'χαρακτηρα' )τι έχει το κιβώτιο??? ίσα-ίσα έχει ακριβώς αυτή τη μικρή ασάφεια που χρειάζεται για να αλλάζεις στις 7000+ χωρίς να χρειάζεται να αφήσεις το πόδι απ΄το γκάζι και χωρίς να φοβάσαι ότι δε θα μπει η ταχύτητα (όπως συμβαίνει σε πιο σφικτά κιβώτια)...στο λέω γιατί citroen έχω οδηγήσει πολλά από 60 ως 150 άλογα και τα κιβώτιά τους αν και ασαφή δε χάνουν με τίποτα αλλαγές..
τέσπα είναι το μόνο σε αυτά τα λ7 με esp και δίσκους παντού... ένας λόγος περισσότερος για αγορά...
όσο για τα ηλεκτρικά των citroen ποτέ δεν αφορούν πολυδάπανες επισκευές... μικροπράματα με τα οποία ζεις.. -
Tελικα τι πηρε η κοπελα ? Ακουει??
Να μας πει και εντυπωσεις !! -
Ο χρήστης saxo_1100 έγραψε:
και με κιβωτιο λουλουδι,αναρτηση που σου σπαει τη μεση,ηλεκτρικα made in laos και τριγμοι σε μερη που δε μπορεις καν να φανταστεις..
(εγω παντως συνεχιζω να το αγαπω γιατι εχει 'χαρακτηρα' )τι έχει το κιβώτιο??? ίσα-ίσα έχει ακριβώς αυτή τη μικρή ασάφεια που χρειάζεται για να αλλάζεις στις 7000+ χωρίς να χρειάζεται να αφήσεις το πόδι απ΄το γκάζι και χωρίς να φοβάσαι ότι δε θα μπει η ταχύτητα (όπως συμβαίνει σε πιο σφικτά κιβώτια)...στο λέω γιατί citroen έχω οδηγήσει πολλά από 60 ως 150 άλογα και τα κιβώτιά τους αν και ασαφή δε χάνουν με τίποτα αλλαγές..
τέσπα είναι το μόνο σε αυτά τα λ7 με esp και δίσκους παντού... ένας λόγος περισσότερος για αγορά...
όσο για τα ηλεκτρικά των citroen ποτέ δεν αφορούν πολυδάπανες επισκευές... μικροπράματα με τα οποία ζεις..κοιτα επειδη εχω ενα τετοιο με 70.000 χλμ,ασε που σου λεω ...!
ξερω τι σου λεω..
και γω τα ιδια με σενα ελεγα και το πηρα και πλεον το χω μετανιωσει πολυ ασχημα..
οι φορες που με εχει παει στο συνεργειο φτανουν για 10 ζωες..εχει βγαλει σχεδον ο,τι προβλημα μπορεις να φανταστεις ,τριζει απιστευτα και γενικα ειναι δραμα το θεμα..τα μονα καλα που εχω να πω ειναι οτι ο κινητηρας του για καποιο λογο δεν εχει παθει τιποτα και οτι στριβει απιστευτα,το κανεις ο,τι θες
κατα τα αλλα δε θα το ξαναπερνα ποτε και μαλιστα με εχει εκνευριζει τοσο που δε θα αγοραζα ποτε ξανα οποιοδηποτε αυτοκινητο της PSAμαλιστα αυτο το αυτοκινητο ειναι ο μονος λογος που δε μπορω να δω με κακο ματι τα ιταλικα,γιατι σε ποιοτητα και αξιοπιστια ειναι χειροτερο απο καθε ιταλικο που ξερω..
ενταξει εχει στανταρ esp,clima δισκοφρενα(που φρεναρουν πολυ καλα για τη κατηγορια),αισθητηρες βροχης/φωτος,αλλα ολα αυτα τα θεωρω το σκουλικακι που βαζουν ως δολωμα για να ψαρεψουν τους ανυποψιαστους πελατες..το κιβωτιο που με ρωτησες εχει ανοιχτει 4-5 φορες ,ουτε και γω θυμαμαι..ειναι και 'καλα παιδια' στο συγκεκριμενο συνεργειο που επιμενει να το πηγαινει ο πατερας μου...
αρα δε φαινεται μονο ετοιμο να χαλασει(επειδη ειναι χαλαρο),ΕΙΝΑΙ ετοιμο να χαλασει απο τη στιγμη που βγαινει απο το εργοστασιοαπο τη 1η βδομαδα(που το εστρωνα ακομα) ειχα προβλημα με το συγχρονιζε της 3ης,εσπασε το διαφορικο(εφυγαν κομματια απο τα δοντακια των γραναζιων και μια ωραια μερα που πηγαινα με 60 ΤΡΥΠΗΣΕ ΤΟ ΚΑΒΟΥΚΙ και χυθηκαν οι βαλβολινες!!!!!! ),τα ηλεκτρονικα οταν βρεθουν κοντα σε χιονι τρελαινονται..δε χρειαζεται να πω αλλα ...
-
Γεια σε όλους!Τελικά πήρα το Yaris με τον νέο κινητήρα 1.33 και 101 άλογα..Την έκδοση Sol με extra vsc..Οπότε θα κάνει περίπου 2 μήνες να έρθει...Πήγε γύρω στα 15.600.
-
Ο χρήστης VolvoZeus έγραψε:
Περαν απο αυτους τους δρομους που αναφερθηκαν πιο πανω, και οι υπολοιποι ειτε καινουριοι ειτε επιδιορθωμενοι αυτοκινητοδρομοι της ελλαδας μια χαρα προσφυση εχουν και στην βροχη. Δηλαδη το νεο κοματι του μαλιακου ή εκεινο απο μαλακασα μεχρι και (σχεδον) οινοφυτα εχει καποιο θεμα? Το αυτοκινητο ακομα και με πολλα (παρα πολλα) Km δεν κουνιετε και αν στην βροχη τα 200 ειναι υπερβολικα τα 140 δεν ειναι καθολου....και κατι αλλο γιατι το αντιμετωπισα παλι χθες....αν θεωρει καποιος οτι ειναι πολλα τα 140 ας κατσει δεξια...δεν ειναι αναγκη να πηγαινει αριστερα με 80!ΥΓ: Να μην αναφερθω για το Δομοκο την Παρασκευη που χιονιζε και ολοι πηγαιναν με 20 σαν χεσμενοι....ουτε παγο ουτε τιποτα...φρεσκο χιονακι....ελεος!
Έχεις ακουστά κάτι για όρια ταχύτητας?
Όλοι μπορεί να τα παραβιάζουμε λίγο, αλλά μήπως δε σε έχει ενημερώσει κανείς ότι με 200
πας αυτόφωρο?
Μήπως τυχόν έχει υποπέσει στην αντίληψή σου πόσοι άνθρωποι σκοτώνονται καθημερινά στους
δρόμους? Ή μήπως θέλεις να πιστεύεις ότι αυτοί που σκοτώνονται είναι άχρηστοι και εσύ που
είσαι οδηγάρα δε πρόκειται να πάθεις ποτέ τίποτα?
Εύχομαι μόνο να μην πάρεις άλλους ανθρώπους στο λαιμό σου...
Α, και όσον αφορά το σούπερ πάτημα που έχουν τα αυτοκίνητα σήμερα δες και καμιά στατιστική:
Στο μεγαλύτερο ποσοστό θανατηφόρων τροχαίων εμπλέκονται μεγάλα πολυτελή αυτοκίνητα.
Ναι, είναι αυτά τα πανάκριβα σούπερ εξοπλισμένα αυτοκίνητα που οι οδηγοί τους νομίζουν ότι
στα 100000Ε που πληρώσανε ήτανε στάνταρ και το ελιξήριο της αθανασίας. Δεν είναι έτσι όμως... -
Καλοτάξιδο kifisia 222
-
Ο χρήστης dimidekas έγραψε:
Έχεις ακουστά κάτι για όρια ταχύτητας?
Ναι...αυτοκινητοδρομος των 3 λωριδων ανα κατευθυνση με προστατευτικη νησιδα και λωριδα εκτακτου αναγκης εχει 120 οριο, ενω 1 λωριδα ανα κατευθυνση χωρις μπαριερα και με υποτυποδη ΛΕΑ εχει απο 80-110 ....αν νομιζεις οτι τα ορια ειναι ρεαλιστικα...παω πασο!
Όλοι μπορεί να τα παραβιάζουμε λίγο, αλλά μήπως δε σε έχει ενημερώσει κανείς ότι με 200
πας αυτόφωρο?Διαβασε αλλη μια φορα τι εγραψα....μιλησα για 140 στη βροχη...αν στην ευθεια σε καλο οδοστρωμα με καλο αυτοκινητο/λαστιχα κτλ σου φαινοντε υπερβολικα....οκ!
Μήπως τυχόν έχει υποπέσει στην αντίληψή σου πόσοι άνθρωποι σκοτώνονται καθημερινά στους
δρόμους? Ή μήπως θέλεις να πιστεύεις ότι αυτοί που σκοτώνονται είναι άχρηστοι και εσύ που
είσαι οδηγάρα δε πρόκειται να πάθεις ποτέ τίποτα?Δεν ισχυριστικα οτι ειμαι οδηγαρα...αυτο το συμπερανες εσυ. Καλο ειναι ολοι να ξερουν πια ειναι τα ορια του εαυτου τους και του αυτοκινητου τους και να μην τα πλησιαζουν...οπως θα επρεπε να γνωριζουν πια ειναι η διαφορα του φρεσκου χιονιου με τον παγο και πως θα πρεπει να συμπεριφερονται αναλογα με τις συνθηκες....συμπεριλαμβανομενων απλων πραγματων οπως να αναβεις τα μαμημενα τα φωτα 2 το μεσημερι οταν βρεχει οχι για να βλεπεις αλλα για να φαινεσαι παρολο που κινησαι με 50 και νομιζεις οτι εισαι ασφαλης!!!
Εύχομαι μόνο να μην πάρεις άλλους ανθρώπους στο λαιμό σου..
Παλι καλα που μου το ειπες να το εχω υποψην μου....
Α, και όσον αφορά το σούπερ πάτημα που έχουν τα αυτοκίνητα σήμερα δες και καμιά στατιστική:
Στο μεγαλύτερο ποσοστό θανατηφόρων τροχαίων εμπλέκονται μεγάλα πολυτελή αυτοκίνητα.
Ναι, είναι αυτά τα πανάκριβα σούπερ εξοπλισμένα αυτοκίνητα που οι οδηγοί τους νομίζουν ότι
στα 100000Ε που πληρώσανε ήτανε στάνταρ και το ελιξήριο της αθανασίας. Δεν είναι έτσι όμως...Προφανως λοιπον αναφερεσαι στην κατηγορια αυτων που θεωρησαν οτι με 100000Ε αλλαξαν τους νομους της φυσικης.....εγω δεν ισχυριστηκα ποτε κατι τετοιο! Και παλι ομως η συγκεκριμενη στατιστικη δεν μου λεει τιποτα...αν μπορουσαν ή αν αγοραζε ο κοσμος, αυτοκινητα των 5χιλΕ για να πηγαινει με 200+ τοτε σιγουρα θα ηταν περισσοτερα τα ατυχηματα με αυτα...κι οσα τετοια εχουν υπαρξει (vts, rallye κτλ) εχουν αρκετα υψηλο δεικτη θνησιμοτητας! Τωρα αν νομιζεις οτι τα καινουρια αυτοκινητα δεν εχουν σημαντικα καλυτερο πατημα....τι να πω
-
Ο χρήστης kifisia222 έγραψε:
Γεια σε όλους!Τελικά πήρα το Yaris με τον νέο κινητήρα 1.33 και 101 άλογα..Την έκδοση Sol με extra vsc..Οπότε θα κάνει περίπου 2 μήνες να έρθει...Πήγε γύρω στα 15.600.Καλοτάξιδο και πολλά ασφαλή χιλιόμετρα εύχομαι.
Έκανες πολύ καλή επιλογή.
Grande punto 1.4 95PS vs. 207 1.4 95PS vs. Mazda2 1.3