-
Ο χρήστης tsargy έγραψε:
εεε...το Panda 100hp το σκεφτηκες; εχει ολα αυτα που θελεις, επιδοσεις-ομορφο-ασφαλες [4 ή 5 αστερια;] και σου παιρνουν και το παλιο σου και σου μενουν και ρεστα.
Εχει 3 αστέρια
H δοκιμη εγινε το 2004 , στη βασικη εκδοση του αυτοκινητου που περιελαμβανε μονο αεροσακο οδηγου.
Εκτοτε, εχω την εντυπωση οτι εχουν γινει και καποιες ενισχυσεις στο αμαξωμα και φυσικα εχουν προστεθει αεροσακος οδηγου, πλευρικοι και κολωνας (προαιρετικα).
-
Έχει γίνει νέο τεστ από το euroncap για το Panda?Η αλήθεια το είχα νοικιάσει σε ένα νησί και ήταν πολύ καλό,αλλά με 3 αστέρια το σκέφτομαι...
Το mazda 2 εκπληκτικό αμάξι,αν είχε esp θα το είχα παραγγείλει ήδη!! -
Ο χρήστης saxon_747 έγραψε:
εεε...το Panda 100hp το σκεφτηκες; εχει ολα αυτα που θελεις, επιδοσεις-ομορφο-ασφαλες [4 ή 5 αστερια;] και σου παιρνουν και το παλιο σου και σου μενουν και ρεστα.
Εχει 3 αστέρια
H δοκιμη εγινε το 2004 , στη βασικη εκδοση του αυτοκινητου που περιελαμβανε μονο αεροσακο οδηγου.
Εκτοτε, εχω την εντυπωση οτι εχουν γινει και καποιες ενισχυσεις στο αμαξωμα και φυσικα εχουν προστεθει αεροσακος οδηγου, πλευρικοι και κολωνας (προαιρετικα).
Ενισχύσεις στο αμάξωμα δεν γίνονται σχεδόν ποτε εκ των υστέρων. Αερόσακοι ίσως προστίθενται και οι προεντατήρες ίσως αλλάζουν ρύθμιση.
Επίσης αν η fiat πίστευε θα πάρει άλλο 1 έστω αστέρι ,σε μία εποχή που τα αστέρια είναι μάρκετινγκ, θα είχε στείλει ένα αμάξι για δοκιμή.Εδώ το τεστ.
http://www.euroncap.com/tests/fiat_panda_2004/198.aspx' target='_blankΓια μένα κακή επίδοση.
-
Ο χρήστης stred έγραψε:
Κάτι σχετικά με το esp, είμαστε σίγουροι δλδ για την αναγκαιότητα του??
τοόσα χρόνια που οδηγάμε χωρίς αυτό πως μπορούσαμε δλδ?Καλά κ κάποτε οδηγουσαμε χωρίς ABS, χωρίς αερόσακους, χωρίς προεντατήρες, χωρίς ζώνες κ ακόμη πιο παλιά χωρις καν...φώτα!!!!
Η μηχανολογία κ η τεχνολογία προοδεύουν κ οτιδήποτε ευευρίσκεται το οποίο αυξάνει τον παράγοντα της ασφάλειας (χωρίς βέβαια να ξεχναμε να...οδηγούμε) είναι καλοδεχούμενο και θα πρέπει να εφαρμόζεται...Μια ανάλογη εμπειρεία με αυτές που περιγράφετε πέρασε ο πατέρας μ πρόσφατα με τη C230K του. Ταξίδευε στην εγνατία με 180km/h με βροχή κ κάτι αιχμηρό έσκισε στα πλάγια το πίσω αριστερο λάστιχο.Λόγω του μεγάλου σκισίματος κ της ταχύτητας το λάστιχο σχεδόν ολόκληρο έφυγε απο τη θέση του...Εκεί λοιπόν το esp βοήθησε ωστε το αυτοκίνητο να μείνει στην πορεία του και να σταματήσει με ασφάλεια στη ΛΕΑ.Μιλάμε γ καταστάσεις που εξελίχτηκαν σε κλάσματα του δευτερολέπτου κ λογω της μεγάλης ταχύτητας κ του βρεγμενου της ασφάλτου η αρωγή του esp ήταν σωτήρια...
Πίσω στο θέμα μας...
Απο αυτά που αναφέρεις θα ξεχωρίσω με σειρά προτίμησης τα Corsa,Ibiza(δεν αναφέρθηκε,κακώς),207,G.Punto...Όσο γ το θέμα
-
Αν δεν είχε το esp, θα πήγαινε με 180 σε βροχή;
-
Ο χρήστης drdino έγραψε:
Αν δεν είχε το esp, θα πήγαινε με 180 σε βροχή;Γιατί, λίγοι το έχουΜε κάνει;
_
-
-
Γιατί,το ήξερε οτι κάτι θα του έσκιζε το λάστιχο στα καλά καθούμενα στην εγνατια;
-
Άλλο λέω, τέλος πάντων...
-
Ο χρήστης ak20 έγραψε:
τοόσα χρόνια που οδηγάμε χωρίς αυτό πως μπορούσαμε δλδ?Καλά κ κάποτε οδηγουσαμε χωρίς ABS, χωρίς αερόσακους, χωρίς προεντατήρες, χωρίς ζώνες κ ακόμη πιο παλιά χωρις καν...φώτα!!!!
Η μηχανολογία κ η τεχνολογία προοδεύουν κ οτιδήποτε ευευρίσκεται το οποίο αυξάνει τον παράγοντα της ασφάλειας (χωρίς βέβαια να ξεχναμε να...οδηγούμε) είναι καλοδεχούμενο και θα πρέπει να εφαρμόζεται...Μια ανάλογη εμπειρεία με αυτές που περιγράφετε πέρασε ο πατέρας μ πρόσφατα με τη C230K του. Ταξίδευε στην εγνατία με 180km/h με βροχή κ κάτι αιχμηρό έσκισε στα πλάγια το πίσω αριστερο λάστιχο.Λόγω του μεγάλου σκισίματος κ της ταχύτητας το λάστιχο σχεδόν ολόκληρο έφυγε απο τη θέση του...Εκεί λοιπόν το esp βοήθησε ωστε το αυτοκίνητο να μείνει στην πορεία του και να σταματήσει με ασφάλεια στη ΛΕΑ.Μιλάμε γ καταστάσεις που εξελίχτηκαν σε κλάσματα του δευτερολέπτου κ λογω της μεγάλης ταχύτητας κ του βρεγμενου της ασφάλτου η αρωγή του esp ήταν σωτήρια...
Πίσω στο θέμα μας...
Απο αυτά που αναφέρεις θα ξεχωρίσω με σειρά προτίμησης τα Corsa,Ibiza(δεν αναφέρθηκε,κακώς),207,G.Punto...Όσο γ το θέμα
εγω πάλι σε βροχή σπάνια να έχω πάει πάνω απο 120.. και 12 χρόνια που οδηγάω να μου έχει ενεργοποιηθεί το ABS 3-4 φορές (όλες ελεγχόμενες όμως και χωρίς αυτό).. το ESP πάλι 1.5 χρόνο που έχουμε ενα cee'd δεν έχει ενεργοποιηθεί ποτέ σε κανέναν στην οικογένεια.. και αν υποθέσεις πως δε τρέχω κάνεις λάθος, σε διαδρομές που ξέρω πάω πολύ περισσότερο απο τον μέσο όρο.. απλα όλα αυτά τα έγραψα γιατί θεωρώ πως πρώτα είναι να οδηγάς με σύνεση και μετά τα συστήματα ασφαλείας.. ώστωσο παρόλα αυτά που λέω αν αγόραζα αμάξι φυσικά και θα ήθελα esp αλλά δεν θα ήταν καθοριστικός παράγοντας η υπαρξή του.
επιπλέον οι εμπειρίες κάποιου είναι μεν χρήσιμες αλλά μέχρι ενος σημείου,ότι τον πατέρας σου τον έσωσε το ESP δε σημαίνει κάτι.. κάλιστα θα μπορούσε να ΜΗΝ τον έσωζε.. μετα τί? θα σήμαινε πως το ESP είναι άχρηστο?
αα.. σε αυτό που συμφωνούμε είναι για το ibiza, όντως κακώς δεν αναφέρθηκε.. νομίζω πως έχει και στανταρ esp και για μένα είναι απο τα ομορφότερα, επιπλέον πολύ καλός χώρος αποσκευών.
-
Ο χρήστης stred έγραψε:
αα.. σε αυτό που συμφωνούμε είναι για το ibiza, όντως κακώς δεν αναφέρθηκε.. νομίζω πως έχει και στανταρ esp και για μένα είναι απο τα ομορφότερα, επιπλέον πολύ καλός χώρος αποσκευών.Νομίζω πως μόνο στις 1,6 εκδόσεις είναι στανταρ το Esp. Στο 1,4 δεν είναι στανταρ και δεν γνωρίζω αν υπάρχει σαν extra.
-
Καλησπέρα σας για ακόμα μια φορά.
Δεν νομίζω ποτέ να φτάσω στο σημείο να οδηγώ με 180 χλμ την ώρα υπό βροχή, με ή χωρίς ESP.
Όποιο αυτοκίνητο και να επιλέξω, θα το βάλω σαν έξτρα, είτε έχει 500, 600 ή και 850 ευρώ! (Clio ) Όπως έγραψε και ο cosneo, μάλλον θα είναι ο λόγος απόρριψης του Mazda2, καθώς κατά τα άλλα είναι μια χαρά αυτοκίνητο και μου άρεσε και οδηγικά, αλλά τα 1500 κυβικά είναι too much για μένα, και σε λεφτά!
Με βλέπω να ζορίζομαι λιγάκι οικονομικά και να ξεπερνώ λίγο το αρχικό budget, φτάνοντας μέχρι τα 15600-15700 για αυτοκίνητο με το κλειδί στο χέρι. Το IBIZA εκτός του ότι αισθητικά το βρίσκω..αμφιλεγόμενο, πρέπει να είναι και αρκετά μεγαλούτσικο. Όπως και να έχει θέλω να πάρω αυτοκίνητο δοκιμασμένο στην αγορά (τουλάχιστον 1 χρόνο). Εξάλλου οι πρώτες παρτίδες δεν εμφανίζουν συνήθως τα περισσότερα προβλήματα; Αν μπορούσα να περιμένω μέχρι αρχές Άνοιξη του 2009 θα κοίταγα και το i20, ειδικά αν υπήρχε έκδοση με ESP και έναν καλό κινητήρα 1,4, όμως ήδη έχω καθυστερήσει αρκετά την αγορά.
Μένει να αδειάσω λίγο για να κάνω και μια βόλτα με το 207 και να αποφασίσω μεταξύ των 2 γαλλικών. Σύντομα ελπίζω γιατί η προσφορά έκπτωσης 1000 ευρώ για το Clio ισχύει μέχρι αρχές Οκτώβρη όπως μου είπαν στη Renault.
Α! Είδα σήμερα πως το Yaris, το οποίο το έχω κόψει λόγω ποιότητας πλαστικών εντός αλλά κυρίως λόγω υψηλής τιμής, το δίνουν με 600 ευρώ έκπτωση! Μήπως να τα κοιτάξω;
Συγγνώμη αν σας έχω μπερδέψει…από τα μοντέλα του τίτλου έχει μείνει μόνο το 207 95 ίππων και έχει μπει δυναμικά το Clio, το οποίο εσείς προτείνατε και καλά κάνατε.(ή μήπως είναι υποψήφιο και το Yaris;;) Μπερδεμένη είμαι για ακόμα μια φορά! -
Μεταξύ των 3 (Yaris,clio,207) το yaris το απορρίπτω εντελώς. Από τα 2 γαλλικά το Clio. Μόνο ο κινητήρας-διαμάντι είναι όλα τα λεφτά... Ειδικά αν κοιτάς για την έκδοση Dynamic με την έκπτωση 1000 euro είναι super.
-
ενα κλιο ειναι οτι πρεπει...εκτος αμα σαρεσει περισσοτερο ως σχημα το 207...
-
Παιδιά, και στο όριο να πήγαινε (130 δηλαδη) απο τη στιγμή που σχιστικε στα πλάγια κ ξεκόλλησε όλο το λάστιχο-μιλάμε για εντελώς αιφνίδιαστικό συμβάν,στα καλά καθούμενα δλδ- είναι φυσιολογικό να χρειάστηκε κ τη συνδρομη του esp.K πρωσωπκά,συμφωνώ κ επαυξάνω με κάποιον προλαλήσαντα οτι απο την πρώτη στιγμή που το esp θα σε βοηθήσει να ελέγξεις καποια δυσκολη κατάσταση κ να βγεις απο αυτη,αυτομάτως έχει εξαργυρώσει πλήρως τα λεφτά του σαν έξτρα...
-
Στα χρήματα που ζητάς πιστεύω το πιο fun-to-drive, μικρές διαστάσεις, ορατότητα πίσω, δίσκοι παντού, ESP, σβέλτο και πολύ καλά εξοπλισμένο είναι το C2 VTS... γύρω στα 15k βγαίνει (συνήθως η Citroen έχει πάντα προσφορούλες)... μόνο που έχει 4 αστέρια...
-
αργησες να απαντησεις 5 μηνες.
-
φίλη μου ήταν σε παρόμοιo δίλημμα (corsa vs yaris vs swift) και τελικά πήρε vts.... φοβερό αμαξάκι... τώρα είδα την ημερομηνία
-
Ο χρήστης stred έγραψε:
Πίσω στο θέμα μας...
εγω πάλι σε βροχή σπάνια να έχω πάει πάνω απο 120.. και 12 χρόνια που οδηγάω να μου έχει ενεργοποιηθεί το ABS 3-4 φορές (όλες ελεγχόμενες όμως και χωρίς αυτό).. το ESP πάλι 1.5 χρόνο που έχουμε ενα cee'd δεν έχει ενεργοποιηθεί ποτέ σε κανέναν στην οικογένεια.. και αν υποθέσεις πως δε τρέχω κάνεις λάθος, σε διαδρομές που ξέρω πάω πολύ περισσότερο απο τον μέσο όρο.. απλα όλα αυτά τα έγραψα γιατί θεωρώ πως πρώτα είναι να οδηγάς με σύνεση και μετά τα συστήματα ασφαλείας.. ώστωσο παρόλα αυτά που λέω αν αγόραζα αμάξι φυσικά και θα ήθελα esp αλλά δεν θα ήταν καθοριστικός παράγοντας η υπαρξή του.
If everything is under control...you're not fast enough
Αν πηγαινες οντως γρηγορα το ESP θα δουλευε υπερωριες!
Τουλαχιστον ελπιζω οταν βρεχει και δεν πας πανω απο 120 να εισαι δεξια....μην παρεμποδιζεις την κυκλοφοριαΥΓ: Παντως γενικα τρελλο κολλημα αυτο με την βροχη....τα ορια των αυτοκινητων εχουν αυξηθει τοσο πολυ ο μεσως οδηγος στο στεγνο δεν τα φτανει...δηλαδη στη βροχη ανετα θα μπορει να πηγαινει οπως στο στεγνο με ασφαλεια...αλλα μολις βρεξει ολοι με 50...ελεος!
ΥΓ: @stred...πλακα κανω μην το παρεις τοις μετρητοις!
-
Ποιός δρόμος στην Ελλάδα πέρα από Εγνατία και ΑΟ έχουν σωστή απορροή υδάτων; 180 στην βροχή είναι εγκληματικό στους υπόλοιπους δρόμους.
Grande punto 1.4 95PS vs. 207 1.4 95PS vs. Mazda2 1.3