Navigation

• ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
    • ΑΓΩΝΕΣ
    • ΔΟΚΙΜΕΣ
    • CLASSIC
    • ΤΙΜΕΣ
    • VIDEO
    • 4ΤΡΟΧΟΙ
    • Register
    • Login
    • Search
    • Unread
    • Recent
    • Popular
    Ακρίβεια. Που oφείλεται; Τι θα κάνουμε;
    1. Home
    2. Αντίλογος
    3. Ακρίβεια. Που oφείλεται; Τι θα κάνουμε;
    • 1
    • 2
    • 40
    • 41
    • 42
    • 43
    • 44
    • 75
    • 76
    • 42 / 76
    Αντίλογος
    124
    1512
    1455
    Loading More Posts
    • Oldest to Newest
    • Newest to Oldest
    • Most Votes
    Reply
    • Reply as topic
    Log in to reply
    This topic has been deleted. Only users with topic management privileges can see it.
    • A
      afonos last edited by

ΣΤΟΝ ΔΡΟΜΟ ΞΑΝΑ ΟΙ ΚΑΤΟΙΚΟΙ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΠΑΝΤΕΛΕΗΜΟΝΑ
      17 - 01 - 2009
      Οι τακτικοί επισκέπτες της ιστοσελίδας μας, είναι σίγουρα ενημερωμένοι τόσο για το τεράστιο πρόβλημα λαθρομετανάστευσης στην περιοχή του Αγίου Παντελεήμονα, όσο και τον αγώνα των κατοίκων του, που έχει ξεκινήσει εδώ και αρκετούς μήνες. Ένας αγώνας, που είχε κορυφωθεί με την συγκέντρωση της Δευτέρας 24 Νοεμβρίου. Τότε, όπως έγραψε και ο γνωστός καθηγητής του Πανεπιστημίου Ρωμανός 'οι κάτοικοι της περιοχής του Αγίου Παντελεήμονα έκαναν ειρηνική συγκέντρωση στην πλατεία, προκειμένου να διεκδικήσουν από την Πολιτεία, τον Δήμο και την Αστυνομία τα αυτονόητα του πολιτισμού: το δικαίωμα να κυκλοφορούν χωρίς φόβο έξω από τα σπίτια τους, το δικαίωμα να είναι σεβαστή η ζωή και περιουσία τους. Πέραν αυτών, το δικαίωμα ο δημόσιος χώρος να είναι ασφαλής για τις γυναίκες και τα παιδιά, όχι εγκληματικός ή μολυσματικός, αλλά ανθρώπινος.'

Δεν το βάζουν κάτω
      Κατάφεραν τότε να κινητοποιήσουν έναν μεγάλο αριθμό ανθρώπων, κατοίκων της περιοχής. Κάποια αποτελέσματα επιτεύχθηκαν, καθώς για τις λίγες επόμενες ημέρες, και μέχρι να ξεσπάσουν τα γνωστά γεγονότα του Δεκεμβρίου, η κατάσταση βελτιώθηκε, έστω και λίγο. Βέβαια στην Ελλάδα ζούμε, και όλα τα 'μέτρα' ήταν για μερικές μόνο ημέρες. Σιγά σιγά η κατάσταση επανέρχεται στα… γνωστά της οδού Αχαρνών. Οι κάτοικοι όμως, δεν το βάζουν κάτω, και δείχνουν την θέλησή τους, να συνεχίσουν να αγωνίζονται, οργανώνοντας μία ακόμη ανοιχτή εκδήλωση διαμαρτυρίας την Δευτέρα 19 Ιανουαρίου, ενώ υπόσχονται συνέχεια δράσης.

Αριστερίστικες υστερίες
      Θυμάστε τις λυσσασμένες τότε αντιδράσεις αριστεριστών, Συριζαίων και αναρχικών, που χέρι-χέρι, για μία ακόμη φορά προκάλεσαν ένταση, με την απόφασή τους να πραγματοποιήσουν 'αντιδιαδήλωση' και να καταλάβουν τον χώρο της πλατείας. Αυτή την φορά, προχώρησαν ένα βήμα παραπέρα, μοιράζοντας στις πολυκατοικίες της περιοχές φακέλους, με απειλητικά μηνύματα, με τα οποία απειλούν με 'τρίτο γύρο'. Είτε με 'αντιρατσιστικό λόγο' τύπου Εκάλης, οργανώσεων - σφραγίδων, είτε με ανοικτές απειλές 'κουκουλοφόρων', κάποιοι προσπαθούν να τρομοκρατήσουν τους κατοίκους, δουλεύοντας σε πλήρη αρμονία

Στο κενό οι απειλές
      Αυτές τους όμως οι προσπάθειες φαίνεται ότι πέφτουν στο κενό, καθώς οι κάτοικοι του Αγίου Παντελεήμονα, είναι αποφασισμένοι να σταθούν πλευρό με πλευρό, προκειμένου να διεκδικήσουν τα αυτονόητα. Πρώτο βήμα, η διαμαρτυρία της 19ης Ιανουαρίου. Από όσα μαθαίνουμε ήδη προγραμματίζονται οι επόμενες δράσεις τους. Στο σημείο που έχουν φτάσει αυτοί οι άνθρωποι, δεν έχουν τίποτε να χάσουν. Είναι καθήκον κάθε Έλληνα πατριώτη, ανεξαρτήτως κομματικού προσδιορισμού να σταθεί δίπλα τους και να ενώσει την φωνή του με την δική τους, για το δικαίωμά τους σε μία αξιοπρεπή ζωή. Εμείς αντί για πολλά λόγια, σας παραθέτουμε το κείμενο, με το οποίο καλούν στην διαμαρτυρία τους, οι κάτοικοι του Αγ. Παντελήμονα.

Πρόσκληση σε ανοιχτή συγκέντρωση διαμαρτυρίας ξανά!
      Δευτέρα 19 Ιανουαρίου ώρα 5.00 μ.μ.Πλ. Aγιου Παντελεήμονα - Αχαρνών
      Καλούμε όλους τους κατοίκους της ευρύτερης περιοχής μας να παραβρεθούν και να συμπαρασταθούν στη νέα συγκέντρωση διαμαρτυρίας για την τεράστια εγκληματικότητα που κυριαρχεί στην περιοχή μας, ως αποτέλεσμα της ανεξέλγκτης και αθρόας καθημερινής προσέλευσης νέων Ασιατών μεταναστών. Οι ίδιοι οι μετανάστες υποφέρουν διαβιώντας σε άθλιες συνθήκες υγιεινής, εμείς ασφυκτιούμε και κινδυνεύουμε καθημερινά.

Απαιτούμε άμεσα για την περιοχή μας:

Επαρκή στελέχωση του οικείου Αστυνομικού τμήματος.
      24ωρη αστυνόιμευση σε όλη την περιοχή.
      Καταγραφή και έλεγχος διαμονής και εργασίας των μεταναστών.
      Υγειονομικούς ελέγχους σε ανθρώπους και κτήρια.
      Καθημερινή ελεγκτική παρουσία της Δημοτικής αστυνομίας στις πλατείες και στην ευρύτερη περιοχή.
      Ποσοστό μεταναστών ανάλογο των Ελλήνων κατοίκων.
      Όλοι μαζί, χωρίς κομματικές εξαρτήσεις.
      Ένας στόχος, ένας σκοπός:

Η μη απαξίωση της ζωής μας
      Όχι στην τραγική εγκληματικότητα της περιοχής μας
      Όχι στην ανεξέλεγκτη καθημερινή μετανάστευση
      Όχι στην καταπάτηση των προσωπικών μας ελευθεριών
      Όχι στην δική μας μετανάστευση
      Ναι στην καλυτέρευση των συνθηκών διαβίωσης των μεταναστών
      Ναι στους μετανάστες που αντέχει η περιοχή μας.

1 Reply Last reply Reply Quote 0
      • T
        tasosdev last edited by

Ο χρήστης rx8_drifter έγραψε:

Ακολουθεί δήλωση-σταθμός (είναι ανοιχτά τα μικρόφωνα; 😞

Η μεγαλύτερη νίκη του καπιταλισμού είναι ότι έκανε ακόμα και τους φανατικότερους εχθρούς του να συμπεριφέρονται ως γνησιότατοι καπιταλιστές.®

Μπα, η μεγαλύτερη νίκη του καπιταλισμού είναι η πλειονοτητα των ένθερμων οπαδών του να ζεί χειρότερα απο τους φανατικότερους εχθρούς του που συμπεριφέρονται ως γνησιότατοι καπιταλιστές®

Συνεχίστε να τον στηρίζετε plzzz

• elteo
          elteo last edited by

Ο χρήστης PeterPan έγραψε:

και εγώ συμφωνώ...
          μου προκαλεί αηδία όταν ένας φίλος μου με αμάξι 20.000 που του το αγόρασαν οι γονείς του, ήθελε να πάρει γκολφ και όχι πόλο, γιατί πολύ απλά είναι γιατρός και ήθελε να πουλάει μούρη το αυτοκίνητο, οπότε αγόρασε με χρήματα του πατέρα του το γκόλφ... γιατί πολύ απλά 'γιατρός είσαι, με πόλο θα κυκλογφορείς?' ο ίδιος ντύνεται μόνο με φίρμες, μέχρι και το εσώρουχο είναι haut couture... αλλά όταν πάει στο σούπερ, θα πάρει τη φθηνότερη γκοφρέτα, και ας είναι μάρκα καταστήματος και όχι καμιά σερενάτα... και θεωρεί αυτούς που πετάνε λεφτά στα κλαμπς πολύ μάγκες και γαμάτους τύπους... με άλλα λόγια πέφτει στην παγίδα του νεοέλληνα που θέλει να επιδειχθεί, αλλά σπίτι δε θα αγοράσουμε για τον εαυτό μας τίποτα ιδαίτερο, εφόσον δεν το βλέπει ο γείτονας...

πσσσ ανέβηκε πολύ ...από Πόλο σε Γκολφ. Είναι κ γιατρός...τι λε ρε παιδί μου. Να φορέσουμε τσίγκινο...

• M
            manosk last edited by

Ο χρήστης tasosdev έγραψε:

Ακολουθεί δήλωση-σταθμός (είναι ανοιχτά τα μικρόφωνα; 😞

Η μεγαλύτερη νίκη του καπιταλισμού είναι ότι έκανε ακόμα και τους φανατικότερους εχθρούς του να συμπεριφέρονται ως γνησιότατοι καπιταλιστές.®

Μπα, η μεγαλύτερη νίκη του καπιταλισμού είναι η πλειονοτητα των ένθερμων οπαδών του να ζεί χειρότερα απο τους φανατικότερους εχθρούς του που συμπεριφέρονται ως γνησιότατοι καπιταλιστές®

Συνεχίστε να τον στηρίζετε plzzz

Ξέρεις τι είναι αυτή η εξυπνάδα που έγραψε ο rx8, έτσι;
            Αφενός παραδοχή και αφετέρου μπαρούφα (αφού από πουθενά δεν προκύπτει το δεύτερο, αλλά κάτι έπρεπε να γράψουμε).
            Ευχαριστώ, δεν περίμενα να είναι τόσο εύκολο.
            Ορμήστε στα καπιταλιστικά αγαθά σύντροφοι. Εμπρός της γης οι πεινασμένοι....

• T
              tasosdev last edited by

Ο χρήστης manosk έγραψε:

Ευχαριστώ, δεν περίμενα να είναι τόσο εύκολο.
              Ορμήστε στα καπιταλιστικά αγαθά σύντροφοι. Εμπρός της γης οι πεινασμένοι....

Εύκολο ε; Μπορεί, το πράγμα όμως ζορίζει όταν εξαργυρώνεις τον αγώνα σου υπερ του καπιταλισμού κάνοντας μειοδοτικό διαγωνισμό για το φθηνότερο κωλόχαρτο
              Έχω και πηγή για φθηνες μπλε φόρμες, ενδιαφέρεσαι;

• K
                koutsan last edited by

Άσε Μάνο ετοιμάζομαι να αναχωρήσω για την έρημο της Ιουδαίας αλλά καθυστερώ γιατί κάνω σύγκριση τιμών στο μέλι και τις ακρίδες

• R
                  rx8_drifter last edited by

Τί λες ρε μάνο που δεν προκύπτει.
                  Μόνο μεσα σ αυτό το φόρουμ δες τί γίνεται. Τρέμε Λάτση

Να περάσω να σε πάρω koutsa να μην πηγαίνουμε με 2? Μην πάρεις πολλά πραγματα όμως, γιατί το

δεν έχει χώρους

Να βρούμε και κανα φτηνό βενζινάδικο να το γεμίσουμε

• M
                    manosk last edited by

Μη φεύγετε ρε παιδιά! Δεν ήθελα να σας θίξω (δεν κατάλαβα ότι είστε όλοι σας αντικαπιταλιστές, δεν είμαι μάντης... ).

Καθίστε εκεί που είσαστε, πού θα βρείτε καλύτερα;

• R

Θα μιλάμε μέσω ίντερνετ μάνο
                      Ευτυχώς βρήκα μια καλή φτηνή δορυφορική σύνδεση.

Aντίο φίλοι μας

• K
                        kouk last edited by

Είσαστε ο ορισμός του εγκάθετου ρε!!!

• R

Θα έλεγα ότι είμαστε μια χαρούμενη ατμόσφαιρα

Kαι λίγο ον τόπικ.
                          https://webwinkel.ah.nl/process?fh_loca ... ules.build' target='_blank

Οι τιμές για κάποια πράγματα που λέγαμε από ένα σ/μ το οποίο είναι μέτριο σε τιμές (δεν είναι λιντλ) και έχει σχετικά καλή ποιότητα προϊόντων.
                          Στην μπλέ μπάρα πάνω επιλέγεις την κατηγορία προϊόντων

Το γάλα ας πούμε εχει 0.80 το λίτρο
                          Το βιολογικό έχει 1€

Για πείτε τιμές σε σχέση με ελλάδα
                          Να σημειώσω πάντως, ότι απο θέμα νοστιμιάς, τα κρέατα είναι Γενικά τρώω κοτόπουλο και φοβάμαι ότι όταν γυρίσω, η πάμελα άντερσον θα ωχριά μπροστά μου

• S
                            spiros last edited by

εχουμε φθασει να συζηταμε τα αυτονοητα

θυμαστε την υποθεση του καρτελ του γαλακτος? Εχει καταδικαστει κανενας? Ποσα χρονια εχουν περασει?

αυτα βλεπουν καποιοι και κανουν καθημερινα παρτυ στις τσεπες του καταναλωτη.

• W
                              wantone last edited by

Συμφωνώ απολύτως με τον koutsan

Σέβομαι ΑΠΟΛΥΤΑ και επικροτώ αυτόν που δυσκολεύεται και κοιτάει να κάνει οικονομία, αλλά θεωρώ καρμοίρη αυτόν που βγάζει 40+χιλιάδες ευρώ το χρόνο και κοιτάζει τους καταλόγους από 2 ντελιβεράδικα για να παραγγείλει στη δουλειά την τυρόπιτα που κάνει 20λεπτά φτηνότερα

και εγώ συμφωνώ...
                              μου προκαλεί αηδία όταν ένας φίλος μου με αμάξι 20.000 που του το αγόρασαν οι γονείς του, ήθελε να πάρει γκολφ και όχι πόλο, γιατί πολύ απλά είναι γιατρός και ήθελε να πουλάει μούρη το αυτοκίνητο, οπότε αγόρασε με χρήματα του πατέρα του το γκόλφ... γιατί πολύ απλά 'γιατρός είσαι, με πόλο θα κυκλογφορείς?' ο ίδιος ντύνεται μόνο με φίρμες, μέχρι και το εσώρουχο είναι haut couture... αλλά όταν πάει στο σούπερ, θα πάρει τη φθηνότερη γκοφρέτα, και ας είναι μάρκα καταστήματος και όχι καμιά σερενάτα... και θεωρεί αυτούς που πετάνε λεφτά στα κλαμπς πολύ μάγκες και γαμάτους τύπους... με άλλα λόγια πέφτει στην παγίδα του νεοέλληνα που θέλει να επιδειχθεί, αλλά σπίτι δε θα αγοράσουμε για τον εαυτό μας τίποτα ιδαίτερο, εφόσον δεν το βλέπει ο γείτονας...

Eνταξει, αλλα δεν εχεις αναφερει οτι βρισκεις πραγματα στην Γερμ. φθηνοτερα απο Ελλαδα; Ποσο φθηνοτερα; Μιλαμε για 1-2 ευρω στα μικροπραγματα η 50 λεπτα (!!!) στο γαλα. Αν αρχιζεις και τα ψυριζεις αυτα εισαι γυφτος/καρμοιρης συμφωνα με τον Κουτσαν. Οχι πως δεν εχει αδικο απο την δικη του οπτικη γωνια. Εχω ζησει σε 3 χωρες μεχρι τωρα και αυτοι που ψωνιζαν σε προσφορες η σε φθηνα μαγαζια (τυπου Λιντλ, Wallmart κλπ) ηταν ειτε πολυ φτωχες οικογενειες, ειτε μεταναστες. Οσοι ηταν ευκαταστατοι (κυριως ντοπιοι με ακινητη περιουσια) ψωνιζαν στα ακριβα μαγαζια που εχουν πραγματα ποιοτητας. Αυτο που δεν μπορει να καταλαβει ο καθε κουτσαν ειναι οτι διαφορος κοσμος εχει διαφορετικες προτεραιοτητες αναλογα με την κατασταση του. Αν θελει καποιος να μην χαλαει πολλα χρηματα στο σουπερμαρκετ για να εχει λεφτα για διακοπες η εστω για ενα πιο ακριβο αυτοκινητο ειναι δικαιωμα του. Επισης αν καποιος εχει μεγαλη οικογενεια το κοστος του σουπερμαρκετ ειναι μεγαλο και λογικα θα πρεπει να περιορισει ακομα και ποσα δινει για κωλοχαρτο. Γιατι θα πρεπει αν τον χαρακτηρησουμε γυφτο συμφωνα με την λογικη του κουτσαν;

Να σας θυμισω οτι αρχικα στο τοπικ αυτο υπηρχαν παραπονα γιατι ο καφες κανει 5 ευρω. Δηλαδη παραπονιεται καποιος για 1-2 ευρω διαφορα.

• P
                                peterpan last edited by

Ο χρήστης wantone έγραψε:

Συμφωνώ απολύτως με τον koutsan

Σέβομαι ΑΠΟΛΥΤΑ και επικροτώ αυτόν που δυσκολεύεται και κοιτάει να κάνει οικονομία, αλλά θεωρώ καρμοίρη αυτόν που βγάζει 40+χιλιάδες ευρώ το χρόνο και κοιτάζει τους καταλόγους από 2 ντελιβεράδικα για να παραγγείλει στη δουλειά την τυρόπιτα που κάνει 20λεπτά φτηνότερα

και εγώ συμφωνώ...

Eνταξει, αλλα δεν εχεις αναφερει οτι βρισκεις πραγματα στην Γερμ. φθηνοτερα απο Ελλαδα; Ποσο φθηνοτερα; Μιλαμε για 1-2 ευρω στα μικροπραγματα η 50 λεπτα (!!!) στο γαλα. Αν αρχιζεις και τα ψυριζεις αυτα εισαι γυφτος/καρμοιρης συμφωνα με τον Κουτσαν. Οχι πως δεν εχει αδικο απο την δικη του οπτικη γωνια. Εχω ζησει σε 3 χωρες μεχρι τωρα και αυτοι που ψωνιζαν σε προσφορες η σε φθηνα μαγαζια (τυπου Λιντλ, Wallmart κλπ) ηταν ειτε πολυ φτωχες οικογενειες, ειτε μεταναστες. Οσοι ηταν ευκαταστατοι (κυριως ντοπιοι με ακινητη περιουσια) ψωνιζαν στα ακριβα μαγαζια που εχουν πραγματα ποιοτητας. Αυτο που δεν μπορει να καταλαβει ο καθε κουτσαν ειναι οτι διαφορος κοσμος εχει διαφορετικες προτεραιοτητες αναλογα με την κατασταση του. Αν θελει καποιος να μην χαλαει πολλα χρηματα στο σουπερμαρκετ για να εχει λεφτα για διακοπες η εστω για ενα πιο ακριβο αυτοκινητο ειναι δικαιωμα του. Επισης αν καποιος εχει μεγαλη οικογενεια το κοστος του σουπερμαρκετ ειναι μεγαλο και λογικα θα πρεπει να περιορισει ακομα και ποσα δινει για κωλοχαρτο. Γιατι θα πρεπει αν τον χαρακτηρησουμε γυφτο συμφωνα με την λογικη του κουτσαν;

Να σας θυμισω οτι αρχικα στο τοπικ αυτο υπηρχαν παραπονα γιατι ο καφες κανει 5 ευρω. Δηλαδη παραπονιεται καποιος για 1-2 ευρω διαφορα.

Μάλλον δεν έγινα κατανοητός...
                                Εγώ έχω προσέξει στη Γερμανία πως ΟΛΑ τα προϊόντα είναι φθηνότερα σε σχέση με την Ελλάδα. Δηλαδή ακόμα και η καλύτερη ποιότητα εδώ, είναι όπως η μέτρια στην Ελλάδα.
                                Προσωπικά αγοράζω από το γειτονικό μου SM που είναι το REWE, όμως αγοράζω και από ένα πολυκατάστημα κόσμημα, όπως το Galleria Kaufhof ( http://www.galeria-kaufhof.de/sales/akt ... ub2=103585 ), γιατί βρίσκω πεντανόστιμα πράγματα που δεν υπάρχουν στην Ελλάδα, και ας κοστίζουν πχ το ζαμπόν 25 ευρώ το κιλό. Έχει τα πάντα από Ο,ΤΙ επιθυμείς, πχ γλώσσες από αγελάδα για πεντανόστιμα φαγητά (και είναι ακριβές!), φουά γκρα, σολωμούς, τα οποία τα αγοράζω γιατί μου αρέσουν.
                                Στην παρέα μου με κοροϊδεύουν γιατί έχω επί μονίμου βάσεως 3-5 διαφορετικές μπύρες στο ψυγείο, 10 σάλτσες ντομάτας για τα μακαρόνια, πόρτο λευκό, πόρτο κόκκινο, αμαρέττο, ουίσκια, μέχρι και μερικά μπουκάλια glühwein!! Από φρούτα έχω ανανά, ακτινίδια ( ), πορτοκάλια, μήλα elstar
                                Επίσης να πω την αμαρτία μου... πολλά από αυτά που αγοράζω, τα πετώ γιατί λήγουν, όπως πχ γιαουρτια, φρούτα, αλλά δε με πειράζει, γιατί ακόμα και να φάω 4 μήλα και να πετάζω 2 είναι καλύτερο για μένα από το να μην φάω καθόλου...
                                Δεν κατάλαβες κάτι από αυτό που εννοούσα όταν μιλούσα για τη Γερμανία... εννούσα πως είναι πολύ φθηνότερες οι τιμές στα προϊόντα, λέγοντας πως αγοράζω εδώ πχ το βαζάκι μαρμελάδας bonne maman κοντά στα 1,75 ευρώ κάποτε, ενώ στην ελλάδα μάλλον έχει πάνω από 3...
                                και φυσικά δε βλέπω τις τιμές, γιατί δεν έχω το χρόνο... αλλά όταν πηγαίνω σουπερ μαρκετ και αγοράζω 3 λιτρα γάλατα, 1 κιλό γιαούρτια, 2 είδη ζαμπόν, 2 είδη κασέρια, νερά, κρασί, 2 τόνους, 3 μπύρες, οδοντόκρεμα, οδοντόβουρτσα, σοκολάτα, κτλ και πληρώνω 18 ευρώ (συμπεριλαμβανομένων και των σακούλων που εδώ τις πληρώνουμε ξέχωριστά ), μου κάνει ιδιαίτερη αίσθηση και με εκπλήσσει ευχάριστα.

οπότε πχ όταν έλεγα πως τα πράγματα στη γερμανια ειναι φθηνοτερα, εννοουσα για τις καλύτερες ποιότητες, όπως πχ η bonne maman κοστιζει φθηνοτερα απο την ελληνικη, ότι πχ τα ελληνικα ακτινιδια τα αγοραζω 1,5 ευρώ τα 10 κομματια, οτι ο ανανας ντελ μοντε κανει 1 ευρώ το κομματι... οτι η μπανανα τσικιτα κανει 1,9 το κιλό.

δεν εννοώ ότι αγοράζω plus, lidl (αν και τα λιντλ εδώ πάνω θεωρούνται από τα μέτρια προς καλά). Μέχρι και γιαουρτάκι φάγε έγω πάρει από εδώ πάνω σε πολύ καλή τιμή, αλλά δε θυμάμαι γιατί δε δίνω βάση σε κάθε τιμή. τη μπον μαμάν τη θυμάμαι γιατί τρώω κάθε 3 μέρες ένα βαζάκι αφήστε που είχε και μιραμπέλλεν, που δεν έχει στην ελλάδα
                                πχ σοκολάτα μίλκα (που τις έχω λιώσει ) κάνει 80 λεπτά τα 100 γραμ... και με γεύση καραμέλα

αλλά και πάλι, από τα 80 προϊόντα που αγοράζω εδώ, δε θυμάμαι τις τιμές επακριβώς, γιατί πολά απλά όταν σηκώνεσαι στις 5.40, για να είσαι στο νοσοκομείο στις 7, και να γυρισω σπίτι στις 6 το απόγευμα, δεν έχω κουράγιο για πολλά πολλά. και για αυτό το λόγο έχω καμιά 10ριά σάλτσες και καμιά 10ριά πακέτα μακαρόνια μπαρίλες (κοντα στα 1,50 ευρώ το πακέτο αν θυμάμαι από χθες ), ούτως ώστε να έχω απόθεμα και να πηγαίνω κάθε εβδομάδα 2 φορες στο σούπερ...

παίδες, από μπύρες παίζει τώρα στο ψυγείο:
                                franziskaner hefe weißbier !!!
                                paulaner hefe weißbier
                                warsteiner premium verum
                                reissdorf kölsch
                                κρασάκι βενετίας folonari merlot
                                και foncalieu cabernet sauvignon

με πήρε η φόρα και πλάκα πλάκα έκανα απογραφή

επίσης με κοροϊδεύουν εδώ, γιατί έχω τρελαθεί με τις ατζέντες, (έχω ήδη μια filofax, μια που δε θυμάμαι πως λέγεται και μια ατζέντα moleskine για την οποία έφαγα δούλεμα πολύ από φίλους λόγω της υπερτιμολόγησής της).

Τέλος ο εδώ καφές με 2,50 ευρώ είναι καλύτερος από αυτόν των 5 στην Ελλάδα... πράγμα που το θεωρώ κοροϊδία προς τους πελάτες και όχι γυφτιά... όπως επίσης και η μπύρα... δηλαδή σιγά σιγά θα πείτε ότι η paulaner hefe που πίνουμε στη Γερμανία είναι γύφτική επειδή κοστίζει 80 λεπτά στο σούπερ και 2 ευρώ έξω, ενώ στην Ελλάδα κοστίζει δε θυμάμαι πόσο στο σούπερ, και καμιά 6-7 ευρώ έξω

• M
                                  manosk last edited by

Μια επισήμανση: Καρμοίρης λέγεται ο Δημοσθένης, ο αθλητικός δημοσιογράφος. Καρμίρης είναι η ορθογραφία.

• P
                                    peterpan last edited by

κάτι άλλο που θυμήθηκα...
                                    επειδή έχω πρόβλημα με τα χέρια μου και χρησιμοποιώ πολύ neutrogena... εδώ κοστίζει η πιο ακριβή στα 2,95 ευρώ το σωληνάριο... στην ελλάδα δε θυμαμαι...

επίσης να πω ότι χαίρομαι τη διαφορετικότητα ατόμων, που απολαμβάνουν τον καφέ τους με 5 ευρώ και ας είναι χειρότερος από άλλους καφέδες, όπως αυτός παρακάτω που κάνει 2,5 και είναι στο einstein's kaffee!!!

bonne maman στο σούπερ μαρκετ που πάω...!

• T
                                      tiger last edited by

Εγω να θυμισω απο το προσφατο ταξιδι μου στην Γερμανια:

Ασπιρινη 5 ευρω
                                      Νερό 500 ml 5.50 ευρω

Προφανως εαν εμενα περισσοτερο θα εβρισκα κι αλλα.
                                      Στα ηλεκτρονικα οι τιμες ειναι πολυ κοντα στις δικες μας,ισως και ολοϊδιες

• P
                                        peterpan last edited by

Ο χρήστης Tiger έγραψε:
                                        Εγω να θυμισω απο το προσφατο ταξιδι μου στην Γερμανια:

Ασπιρινη 5 ευρω
                                        Νερό 500 ml 5.50 ευρω

Προφανως εαν εμενα περισσοτερο θα εβρισκα κι αλλα.
                                        Στα ηλεκτρονικα οι τιμες ειναι πολυ κοντα στις δικες μας,ισως και ολοϊδιες

το νερό είναι πονεμένη ιστορία. έχω τύχει να πληρώσω για 450 μλ έως 5 ευρώ....

υπάρχουν φάρμακα εδώ (τα 100 πιο απλά συνήθως) που τα πουλάει όσο θέλει το κατάστημα, γιατί οι τιμές είναι ελέυθερες. όμως η αρχική τους τιμή είναι πολύ ακριβότερη. πχ το φαρμακείο αγοράζει ασπιρινες πχ 4 ευρώ, ενώ στην ελλάδα τις εισάγει ο εοφ αναγκαστικά με 1 ευρώ το ίδιο προϊόν. είναι τιμολογιακή πολιτική του εοφ. και τί γίνεται...: επειδή η ασπιρίνη που παίρνει από γερμανια το γερμανικό φαρμακείο είναι ακριβότερη, κάνει επανεισαγωγή τα αποθέματα ασπιρίνης από ελλάδα, ιταλία, ισπανία, και άλλες χώρες που τις εισάγωνουν πχ με 1 από το εργοστάστιο της μπάγιερ...

είναι πολύπλοκο το θέμα με τα φάρμακα... όμως εδώ ανάλογα με το ταμείο, έχεις κάλυψη πολύ καλή... επίσης δε βλέπω το λόγο κανείς να πίνει τη σήμερον ημέρα ασπιρίνη

αυτό που είναι σαφώς ακριβότερο είανι οι συγκοινωνίες... τα λεψφορεία και τα τρένα.

• elteo
                                          elteo last edited by

... επίσης δε βλέπω το λόγο κανείς να πίνει τη σήμερον ημέρα ασπιρίνη

Kαλύτερα Laxatol λες;

• L
                                            leonp last edited by

επίσης δε βλέπω το λόγο κανείς να πίνει τη σήμερον ημέρα ασπιρίνη

Μία παιδική κάθε μέρα εδώ και χρόνια.

• First post
                                              Last post
                                            • 1
                                            • 2
                                            • 40
                                            • 41
                                            • 42
                                            • 43
                                            • 44
                                            • 75
                                            • 76