-
Ο χρήστης Tiger έγραψε:
Εγω νομιζω οτι καποιος που ξερει να διαχειρίζεται λεφτα τα κοιταζει ολα,ακομα και τα κωλοχαρτα.
Ο Λατσης φερεται να εχει δηλωσει οτι γουσταρει να πηγαινει supermarket και να αγοραζει προσφορες.
Προσωπικα ανηκω στους γυφτους και θα συνεχισω να το κανω,εκτος ισως εαν φτασω το εισοδημα του Λατση οποτε το μονο που θα κοιταζω ειναι πως θα αλλαξω το Συνταγμα υπερ καποιας ευκαιριακης επιχειρηματικης επιδιωξης μου.Αν δεν λυπάσαι τα χρήματα σε σημείο συνήθως τσιγγουνιάς ΠΟΛΥ πλούσιος δεν μπορείς να γίνεις, ΤΕΛΟΣ...
-
Ο χρήστης aserf έγραψε:
Οι δικοί μου γονείς με έμαθαν να μη δίνω ΚΑΜΙΑ απολύτως αξία στα χρήματα και αν τα έχω να τα σκορπάω και να μην ξοδεύω το μυαλουδάκι μου για τυπωμένα χαρτάκια...
Δυστυχώς σαν τη μάνα μου δεν έχω καταφέρει να γίνω η οποία ενώ πέρασαν πολλά λεφτά από τα χέρια της δεν έχει (ούτε ποτέ είχε) ούτε ένα ευρώ στην τράπεζα και είναι πανευτυχής, δεν υπάρχει αυτή η σκοτούρα γι αυτήν, απλά έρχοναι στα χέρια της κι όπως έρχονται φεύγουν
Εγώ ακόμα τα λυπάμαι λίγοΚαι επειδή εσένα οι δικοί σου σε έμαθαν έτσι έχεις το δικαίωμα να χαρακτηρίζεις όποιον δε συμπεριφέρεται όπως εσύ γύφτο; Πίστευα ότι είσαι και μορφωμένος άνθρωπος...
Ενώ τώρα άλλαξες γνώμη ε? Λογικό
Α και μην ξεχάσω : ναι το έχω το δικαίωμα όπως ακριβώς άλλωστε το έχεις κι εσύ και το άσκησες κιόλας, κατανοητό ?
-
Φυσικά και το άσκησα, φυσιολογική αντίδραση στο προκλητικότατο σχόλιό σου...
Το μορφωμένος το είπα με την ευρύτερη έννοια και όχι αυτή των πτυχίων... και ναι, με κάτι τέτοια σχόλια αλλάζω γνώμη μιας και βγάζω συμπεράσματα για το ποιόν των ανθρώπων που προσβάλλουν άλλους ανθρώπους αναίτια.
-
Ο χρήστης aserf έγραψε:
Χωρίς ΙΧΝΟΣ οικονομικού προβλήματος οι γονείς μου με έμαθαν να δίνω μεγάλη αξία στα χρήματα. Συγκρίνουν τιμές, επιλέγουν αυτό που χρειάζονται και όχι απλά το ακριβότερο/γνωστότερο, γενικά ψωνίζουν σκεφτόμενοι και όχι ως ρομποτάκια. Δε ξέρω αν εσύ δυσκολεύεσαι πηγαίνοντας στο σούπερ μάρκετ (και όχι μόνο) να συγκρίνεις τιμές, ο πατέρας μου όμως κάνει τις αντιστοιχίσεις μεταξύ τιμών και ποσοτήτων σχεδόν ακαριαία και επιλέγει αυτό που χρειαζόμαστε-μας συμφέρει να αγοράσουμε. Αντίστοιχα, ψωνίζουμε σε DIA, Lidl, κτλ πράγματα που συμφέρουν, χωρίς να θέτουμε σε κίνδυνο την υγεία μας. Άλλοτε λοιπόν παίρνουμε το ακριβότερο, άλλοτε το φθηνότερο, άλλοτε μια μέση λύση, ΑΝΑΛΟΓΩΣ τι χρειαζόμαστε.
Απ' την άλλη, όταν βγαίνουμε για φαγητό, διασκέδαση με φίλους η τιμή δε θα αποτελέσει ανασταλτικό παράγοντα γιατί άλλο το είμαι σκεπτόμενος αγοραστής και άλλο το είμαι έρμεο των χρημάτων.
Δεν ενοχλείς κανένα με το να συγκρίνεις τιμές και αν αυτό δεν ενοχλεί και σένα τον ίδιο δε λέγεται γυφτιά απαγητέ μου αλλά απλά επιλογή. Το ζήτημα είναι να ξέρεις πότε πρέπει να συγκρίνεις και πότε πρέπει να δίνεις όσα χρειάζεται για να περάσεις καλά χωρίς να σε πειράξει.αν δωσεις μεγαλη αξια στα χρηματα θα τα κακαρωσεις συντομα!
απο την αλλη, ο καταναλωτης που ξερει να αναγνωριζει το 'κωλοπιασμα' και την 'προσφορα' ειναι πολυ σωστος! γιατι ουτε ολα ειναι κωλοπιασματα αλλα ουτε και ολα ευκαιριες...
στην ελλαδα για δεκαδες χρονια δεν υπηρχε τετοια νοοτροπια..τωρα πλεον υπαρχουν και μερικοι που τη 'ψαχνουν' λιγο παραπανω γιατι πολυ απλα δε βγαινουν τα κουκια με τη προηγουμενη νοοτροπια..
τουλαχιστον με μενα το παρατηρησα πρωτη φορα στη βενζινη...απο ενα σημειο και μετα αναρωτηθηκα γιατι να κανω τη χαρη στον κοντινο βενζινα και να του πληρωνω τη διαφορα σε σχεση με καποιον πιο μακρια...φιλος μου ειναι η συγγενης? αν ο τυπος δε μπορει να καταλαβει οτι απο το 0,78 ως το 0,88 υπαρχει διαφορα κακο του κεφαλιου του...
οποτε οποιος εχει ορεξη καλα κανει και τσεκαρει τις τιμες γενικα! και καλα κανει γιατι οι τιμες απο ραφι σε ταμειο εχουν διαφορες μερικες φορες...νταξ...γυφτοι και βλαχοαμερικανοι...γιαυτο οι αλλοι πληρωνουν καφε στα 2ε και μεις στα 4,5...τοσο 'απλες' ειμαστε!
-
Ο χρήστης aserf έγραψε:
Φυσικά και το άσκησα, φυσιολογική αντίδραση στο προκλητικότατο σχόλιό σου...Το μορφωμένος το είπα με την ευρύτερη έννοια και όχι αυτή των πτυχίων... και ναι, με κάτι τέτοια σχόλια αλλάζω γνώμη μιας και βγάζω συμπεράσματα για το ποιόν των ανθρώπων που προσβάλλουν άλλους ανθρώπους αναίτια.
Τι λες ?
Και ποιός σου δίνει αυτό το δικαίωμα?
-
ρε μη κολάτε στον Koutsan
σήμερα είναι μια απο τις μέρες που ξύπνησε δικηγόρος,και θα πει οτιδήποτε και όποιος τον αμφισβητήσει θα κληθεί να αποδείξει οτι αυτός έχει δίκιο.
Μάλιστα εγώ συμφωνώ μαζί του οτι όποιος έχει και συγκρίνει τιμές είναι γύφτος, αλλιως πως οι άλλοι θα είναι τσακάλια
σφάξε με αγά μου να αγιάσω -
Και γω ποτέ δε μίλησα για ψυχωτική σύγκριση τιμών, μίλησα για σκεπτόμενους καταναλωτές που δε ψωνίζουν απλά την πιο γνωστή μάρκα που θα δουν στο ράφι ή το ακριβότερο (με το σκεπτικό ότι θα είναι και το καλύτερο), αλλά αντίθετα επιλέγουν βάση των αναγνών τους κάνοντας ένα γρήγορο έλεγχο τιμών. Δύσκολο δεν είναι και έχει αποτελέσματα.
Στα κωλόχαρτα π.χ. που πολυαναφέρθηκαν υπάρχουν τεράστιες διαφορές στις τιμές ακόμα και σε πασίγνωστα προϊόντα. Ε αν μπορείς να γλυτώσεις 1-2-3 € αγοράζοντας μια 16άδα κωλόχαρτων αντί για μια άλλη και χωρίς μάλιστα να έχεις ρίξει τα στάνταρ από άποψη ποιότητας χαρτιού, πού το κακό;
Αντίστοιχα στα απορρυπαντικά, κτλ.Πάντα μιλάω για άτομα με οικονομική άνεση, οι μη έχοντες καλώς ή κακώς πρέπει να ρίχνουν τις απαιτήσεις τους και από άποψη ποιότητας πολλές φορές.
Επίσης, το ότι τα ελληνικά προϊόντα είναι ποιοτικότερα από αντίστοιχα ξένα από πού προκύπτει; Έχετε τόσο μεγάλη εμπιστοσύνη στους ελληνικούς ελεγκτικούς μηχανισμούς; Πιο πολύ ζήτημα ψυχολογίας πιστεύω ότι είναι... και γω δηλαδή μπορεί να προτιμάω να φάω σαρδέλες τράτα από αντίστοιχες ισπανικές που πουλάει π.χ. το lidl, γιατί όμως είναι καλύτερες οι ελληνικές;
-
Ο χρήστης aserf έγραψε:
Γύφτος όμως είναι αυτός που ενώ έχει οικονομική άνεση κάθεται και ασχολείται πόσο κάνει το γάλα ή αν του πιάνουν τον κώλο στην καφετέρια Χ που πληρώνει τον καφέ 3 ευρώ παραπάνω από την Ψ…Έχει καμιά σημασία αν πληρώνεις το ψωμί του τοστ 3 ευρώ αντί για 1 όταν αγόρασες προχθές αμάξι με 40-50k ? Δεν λυπάσαι τον εγκέφαλό σου να τον βάζεις να ασχολείται με την τιμή του καφέ όταν σου έχει γίνει η @τρυπίδα τάληρο για να βγάζεις – επιτέλους - κάποια λεφτά? Γιατί τρέχεις σαν τον Βέγγο να τα βγάλεις? Για να κάτσεις μετά να συζητάς πόσο ακριβά έχει τη φέτα ο μπακάλης σου και να πάρεις το αυτοκίνητο να πας 3 χλμ παρακάτω να τη βρεις 20% φτηνότερα ? Ειλικρινά δεν καταλαβαίνω , ο καθένας ό,τι θέλει τα κάνει τα λεφτά του αλλά βρίσκει κάποιος διασκεδαστικό να συγκρίνει τιμές από κωλόχαρτα και απορρυπαντικά ?
Έλεος!!!
Νοοτροπία βλαχονεοέλληνα σε όλο της το μεγαλείο!
Ο μπαμπάς την πάλεψε για να σεβαστείς το χρήμα, την διαφορετική άποψη δεν την πάλεψε και πολυ ε;
-
Ο χρήστης aserf έγραψε:
Φυσικά και το άσκησα, φυσιολογική αντίδραση στο προκλητικότατο σχόλιό σου...Το μορφωμένος το είπα με την ευρύτερη έννοια και όχι αυτή των πτυχίων... και ναι, με κάτι τέτοια σχόλια αλλάζω γνώμη μιας και βγάζω συμπεράσματα για το ποιόν των ανθρώπων που προσβάλλουν άλλους ανθρώπους αναίτια.
Αυτό ας πούμε είναι ένα προσβλητικό post χωρίς αιτιολόγηση [το έβαλες και σε bold το 'αναίτια' ] :
Η έννοια του «γύφτου» είναι άρρηκτα συνδεδεμένη με την οικονομική κατάσταση του υποψήφιου προς απονομή για τον τίτλο «ο γύφτος της χρονιάς».
Γύφτος φυσικά δεν είναι αυτός που έχει οικονομικές δυσκολίες και μετράει και τα πενηνταράκια γιατί τα βγάζει δύσκολα και στο τέλος κάθε μήνα είναι αδέκαρος (για να μην πιάσω πιο σπαραξικάρδιες περιπτώσεις).
Γύφτος όμως είναι αυτός που ενώ έχει οικονομική άνεση κάθεται και ασχολείται πόσο κάνει το γάλα ή αν του πιάνουν τον κώλο στην καφετέρια Χ που πληρώνει τον καφέ 3 ευρώ παραπάνω από την Ψ…Έχει καμιά σημασία αν πληρώνεις το ψωμί του τοστ 3 ευρώ αντί για 1 όταν αγόρασες προχθές αμάξι με 40-50k ? Δεν λυπάσαι τον εγκέφαλό σου να τον βάζεις να ασχολείται με την τιμή του καφέ όταν σου έχει γίνει η @τρυπίδα τάληρο για να βγάζεις – επιτέλους - κάποια λεφτά? Γιατί τρέχεις σαν τον Βέγγο να τα βγάλεις? Για να κάτσεις μετά να συζητάς πόσο ακριβά έχει τη φέτα ο μπακάλης σου και να πάρεις το αυτοκίνητο να πας 3 χλμ παρακάτω να τη βρεις 20% φτηνότερα ? Ειλικρινά δεν καταλαβαίνω , ο καθένας ό,τι θέλει τα κάνει τα λεφτά του αλλά βρίσκει κάποιος διασκεδαστικό να συγκρίνει τιμές από κωλόχαρτα και απορρυπαντικά ?
Ένα και μοναδικό λόγο ύπαρξης έχουν τα λεφτά : να περνάς καλά και να μην τα υπηρετείς αλλά να σε υπηρετούν…Τώρα αν κάποιος βγάζει καλά λεφτά αλλά δεν απαλλάσσει τον εαυτό του από τη σκοτούρα της τιμής του καφέ στην Χ καφετέρια για να επικεντρώσει την προσοχή του στην κ@λάρα της σερβιτόρας, είναι άξιος της μοίρας του κι εγώ σηκώνω τα χέρια ψηλάΌλα τα παραπάνω πολλασιάζουν τη ΓΥΦΤΙΑ σε κορυφαίο επίπεδο όταν εμπλέκεις και 3ους σε αυτή : δηλ. ο πιο οικονομημένος της παρέας να φέρνει αντιρρήσεις στο που θα πάμε για φαγητό γιατί λέει εκεί θα μας πιάσουν τον κώλο : ΕΛΕΟΣ, τουλάχιστον ας τα υφίσταται η γυναίκα σου αυτά, δεν έχω όρεξη να αναλωθώ σε κουβέντες για την τιμή της χωριάτικης...
Αντίθετα θα σεβαστώ απόλυτα όποιον έχει κάποιες οικονομικές δυσκολίες και θα τη βγάλω αμά λάχει και στο παγκάκι με γκαζόζαΗ αλήθεια είναι ότι ποσώς αιτιολογεί τους χαρακτηρισμούς που αποδίδει
20τόσες γραμμές απλώς κοροϊδεύει και προσβάλλει.Αυτό από την άλλη είναι ένα μη προσβλητικό (έστω 'φυσιολογική αντίδραση'), απολύτως αιτιολογημένο post :
Έλεος!!!
Νοοτροπία βλαχονεοέλληνα σε όλο της το μεγαλείο!Για το δικό σου ποιόν aserf, πως εφαρμόζεται το 'βγάζω συμπεράσματα για το ποιόν των ανθρώπων που προσβάλλουν άλλους ανθρώπους αναίτια' που έγραψες;
-
Ο χρήστης kyr80 έγραψε:
Δηλαδή τα 35 λεπτά άντε 40 που αγοράζει η γαλακτοβιομηχανία το γάλα από τον παραγωγό, πρέπει να τα πληρώνω 1,50€;;Μέχρι εκεί φτάνει το μυαλό σου, έ;
Όχι. Πρέπει να αγοράσει από τον παραγωγό καλό γάλα (όχι το χημικό προϊόν που αγοράζει σήμερα) 1,5 Ε κι εσύ να το πληρώσεις 2.Ή ο Γερμανός που το αγοράζει 49 λεπτά από το S/M θα πάθει καρκίνο και εγώ ο Ελληνάρας θα ζήσει περισσότερο. Πίστεψέ με, στη Γερμανία έχουν πολύ περισσότερους ελέγχους και τεχνολογία από εδώ....
Τώρα θα πρέπει να προτείνω εγώ ένα βιβλίο που μου είχε προτείνει ο Asimov: 'Τι ωραίο πλιάτσικο!'
Η τεχνολογία στην Ελλάδα δεν είναι τόσο αναπτυγμένη ακόμα...Και ναι ρε, πρέπει να πληρώνω 10€ τη μέρα για γάλα-ψωμί-βούτυρο-χυμό και λίγο μέλι; Δηλαδή για το φτωχό πρωινό μιας οικογένειας πρέπει να ξοδευτεί το 1/3 του μεροκάμματου ρε;
Αυτά εννοούσες όταν μίλησες για 'βασικά είδη διαβίωσης'; Αν ναι, τι να πω ... δεν κατάλαβα καλά...
Ας κάνουμε έναν λογαριασμό: Στην Ελλάδα με 10 Ε παίρνεις 2 κιλά ψωμί, 2 λίτρα γάλα, 1 πακέτο βούτυρο, ένα κιλό πορτοκάλια και κάμποσο μέλι. Αν τα φας αυτά για πρωϊνό, θ' αργήσεις να βγεις από την τουαλέτα...
Ας κάνουμε κ μια ερώτηση: Αν γι' αυτά που τρως κ σε βοηθάνε να ζεις το 1/3ο του ημερομισθίου σου είναι πολύ, τι είναι αυτό για το οποίο αξίζει να ξοδεύεις;γιατι Ηλια, τωρα που ειναι ακριβα τα τροφιμα σαμπως πλουτιζουν οι παραγωγοι? Αλλοι τα τσεπωνουν...
και τι εκαναν μεχρι τωρα οι παραγωγοι εκτος απο το να γκρινιαζουν για τι ποσο φθηνα τους παιρνουν τη παραγωγη?ή μηπως τωρα που ειναι ακριβα τα τροφιμα ειμαστε σιγουροι οτι ειναι αντιστοιχης ποιοτητας και ελεγχομενα?
Εγώ αυτά λέω καιρό τώρα, αλλά ο καθένας ακούει αυτά που θέλει ν΄ακούσει Σπύρο μου.
-
ililias@ Ισως το δικό σου μυαλό, που προφανώς θεωρείς ανώτερο του συνομιλιτή σου, να καταλάβει ότι τα 2 λίτρα γάλα και μια φρατζόλα ψωμί, μαζί με λίγα πορτοκάλια και μέλι είναι αυτά που χρειάζεται μια οικογένεια για πρωινό.
Τώρα, αν πάλι το δικό σου μυαλό σε βάλει να τα φας μόνος σου όλα αυτά, καλή... αφόδευσηΤο θέμα δεν είναι πόσα βγάζω, άρα να μη με νοιάζει πόσο μαλ@κα θα με πιάσουν. Το θέμα είναι ότι ιδεολογικά και μόνο δε γουστάρω να με κοροϊδεύουν.
Μπορεί να έχω πληρώσει εν γνώση μου ένα δείπνο με τη γυναίκα μου 300€ επανειλλημένα και να μην με πειράξει. Ή να αλλάζω κάθε χρόνο το αυτοκίνητό μου. Ή να κάνω 4-5 ταξίδια αναψυχής στο εξωτερικό το χρόνο.
Με την καμία όμως δε θα δώσω 1,50€ το 1 λίτρο γάλα όταν στις γύρω μου οικονομίες το αγοράζουν στο 1/3 της τιμής. Αυτό με κάνει γύφτο; ΟΚ τότε είμαι γύφτος
Προσωπικά, τρώω κάθε μέρα σε εστιατόριο-ψαροταβέρνα γιατί η γυναίκα μου βαριέται να μαγειρεύει. Δε θέλει βρε αδερφε. Καθόμαστε στο ίδιο τραπεζάκι σχεδόν κάθε μέρα και έχω ένα έξοδο 600€ το μήνα για αυτό. Δεν με ενοχλεί καθόλου. Δε μου λείπουν. Δεν αισθάνομαι ότι μου τα κλέβει κάποιος, όπως ο Φιλ..ου στο γάλα ή ο Καρα...γκος στο ψωμί ή ο βενζινάς με 10 λεπτά καπέλο στο λίτρο.
Και όλοι εσείς οι large να ξέρετε ένα πράγμα. ΑΝ (δεν το εύχομαι) το largιλίκι σας φέρει μπροστά σε καμιά τράπεζα, να ξέρετε ότι αυτές δεν είναι καθόλου large.... Και ίσως τότε να αναρωτηθείτε γιατί να μην έχει το γάλα 0,50€ για να πίνω κάθε μέρα... -
Πολλά λεφτά ρε παιδιά οι Έλληνες! Και έλεγα, γιατί είμαι μαυριδερός και μου αρέσει να φοράω φλουριά και αλυσίδες...
-
Ακρίβεια. Που oφείλεται;
-
Δεν είπε κανείς ότι η καταναλωτική συνείδηση είναι λάθος! Λάθος κατά τη γνώμη μου είναι η μιζέρια
-
Ο χρήστης manosk έγραψε:
Ακρίβεια. Που oφείλεται;στον καπιταλισμό;
-
Ο χρήστης tasosdev έγραψε:
Ακρίβεια. Που oφείλεται;
στον καπιταλισμό;
Μα φυσικά. Τα Τράμπαντ και τα Βόλγκα είναι σταθερή αξία.
-
Ο χρήστης tasosdev έγραψε:
Ακρίβεια. Που oφείλεται;
στον καπιταλισμό;
Σύμφωνα με το Μαρξ πάντως -κατά το Μισθός-Τιμή-Κέρδος, ή πως σκατά λεγόταν ένα βιβλιαράκι- το πρόβλημα δεν βρίσκεται στις τιμές των προϊόντων, οι οποίες κατά μέσο όρο προσεγγίζουν την πραγματική αξία.
Περισσότερο μοιάζει με τη λογική του Ηλία και άλλων φυσικά. Το πρόβλημα δεν είναι στις τιμές των προϊόντων -που θα έπρεπε να είναι ακόμα ακριβότερα γιατί θα έπρεπε να είναι πολύ καλύτερα- αλλά στα χρήματα που παίρνουμε.
-
Ο χρήστης manosk έγραψε:
Ακρίβεια. Που oφείλεται;Στην διάσημη καταναλωτική συνείδηση των ελλήνων
-
Δεν καταλαβαίνω Χριστό απ' τα ποστ του ililias
-
Ο χρήστης manosk έγραψε:
Ακρίβεια. Που oφείλεται;
στον καπιταλισμό;
Μα φυσικά. Τα Τράμπαντ και τα Βόλγκα είναι σταθερή αξία.
Το πολύ το κυριε ελέησον το βαριέται κι ο παπάς
Αλλωστε δεν καταλαβαίνω γιατί σκέπεσαι τόσο δυαδικά, δλδ γιατί για πάντα για σένα η μόνη αντιπρόταση σ αυτό που ζεις είναι τα τράμπαντ.
Ακρίβεια. Που oφείλεται; Τι θα κάνουμε;