-
Πόσα χιλιόμετρα αντέχουν οι δίσκοι των φρένων σας? Γράψτε και τί αλλαγές σε τακάκια κάνατε.
Σε Corsa C με 70.000χλμ. οι μπροστινοί δίσκοι πλέον έχουν πολύ 'δόντι' ενώ τελειώνει και το 3ο σετ εργοστασιακά τακάκια. Στο επόμενο σέρβις μάλλον κοντά στις 75.000χλμ. θα αλλαχθούν δίσκοι και τακάκια.
Πίσω έχω ταμπούρα (δυστυχώς). -
Πόσα χιλιόμετρα αντέχουν οι δίσκοι των φρένων σας? Γράψτε και τί αλλαγές σε τακάκια κάνατε.
Σε Corsa C με 70.000χλμ. οι μπροστινοί δίσκοι πλέον έχουν πολύ 'δόντι' ενώ τελειώνει και το 3ο σετ εργοστασιακά τακάκια. Στο επόμενο σέρβις μάλλον κοντά στις 75.000χλμ. θα αλλαχθούν δίσκοι και τακάκια.
Πίσω έχω ταμπούρα (δυστυχώς). -
Ο χρήστης heras έγραψε:
Για να προτεινουν εναλλακτικα οι επισημες αντιπροσωπειες το τορναρισμα, σημαινει οτι και αυτος ο τροπος ειναι αποδεκτος και κανει δουλεια. Δεν νομιζω οτι ειναι τοσο τραγικο απο τη στιγμη που το αποτελεσμα ειναι οπως πριν, ουτε θα προτειναν κατι που θα εβαζε σε κινδυνο την ασφαλεια του πελατηΟι δικοι μου δισκοι στραβωσαν τοσο γρηγορα για το λογο που ανεφερα παραπανω. Μετα το τορναρισμα το φρεναρισμα του ειναι οπως πριν. Εξαλλου το αμαξι μου φημιζεται για τα καλα φρενα του
Γιατί πολύ εύλογα Χι προβληματικά αυτοκίνητα επί Ψι κόστος δισκόπλακες + τακάκια και εργατοώρες = μεγάλο κόστος για την εταιρία (σιγά μην κοιτάζει κανείς την ασφάλεια τη δική σου και τη δική μου φίλε).
Εγώ που επέμενα και αλληλογράφησα με Ευρώπη και Ιαπωνία γιατί μου τα άλλαξαν? δεν σε προβληματίζει αυτό??? Αν άκουγα τον κάθε εχγώρ^% κάφρ# και έσκυβα το κεφάλι σαν ραγιάς δεν θα μου τα άλλαζαν... Αν διαβάσεις όλη την αλληλογραφία μαζί τους θα καταλάβεις για ποιούς ισχύουν τα τορνιρίσματα. -
Σε primera 1.6 του 2000 άλλαξα δίσκους μπροστά στα 210.000 Km. Έχω αλλάξει μπροστινά τακάκια 6 φορές και τα πίσω 3 φορές. Σε όλες τις περιπτώσεις εκτώς της 1ης αλλαγής στα μπροστινά τακάκια δεν ξαναέβαλα γνήσια της μαμάς Nissan. Τα περισσότερα Km μέσα στην πόλη της Πάτρας.
-
Στο Golf είχα αλλάξεςι μπροστινά τακάκια στα 60Κ χλμ και πίσω στα 90Κ. Μπροστά άλλαξα ξανά στα 120Κ.
Δίσκους νομίζω άλλαξε ο αδελφός μου (δεν είναι όμως και τόσο σίγουρος) στα 130Κ.
Το RAV4 έχει τώρα 31Κ χλμ και όλα είναι καλά.
Πάντως από ότι ακούω από άλλους ιδιοκτήτες RAV4 και Τoyota γενικότερα και φθείρονται και στραβώνουν εύκολα οι δίσκοι . Μπουρδέλα γιαπωνέζικα!!! -
H toyota έχει πρόβλημα με τους δίσκους, σε πολλά μοντέλα της απ ότι φαίνεται.
-
Επίσης συχνές αλλαγές σε δίσκους θέλει και η παλιά ML-class....
Μπουρδέλα αμερικανογερμανικά.... μόνο οι Γάλλοι και οι Ιταλοί θα μείνουν στο τέλος... -
Στο 147 που είχα άλλαξα πρώτη φορά τακάκια στις 55000κμ και δίσκους δεν άλλαξα μέχρι που το πουλησα ενώ είχε 70000κμ. Εξαρτάται από τα υλικά και την χρήση που τα κάνεις τα φρένα. Το συγκεκριμένο αμάξι είχε και πάνω από τα μισά χιλιόμετρα στην πόλη. Αλλά το συγκεκριμένο αμάξι για μένα είχε την τέλεια αίσθηση φρένων (όχι τόσο απόδοση)
-
Αστεία αστεία είχα μια Alfa Romeo Spider πισωκίνητη που έτρωγε τα εμπρός τακάκια πολύ εύκολα, κάθε 10-12000χλμ ήθελε τακάκια.... το είχα κάνει λάδια-τακάκια.... αλλά οι δίσκοι ντούροι!
Αυτό που θέλω να πω είναι ότι και η ποιότητα των τακακιών επηρεάζει τη ζωή των δίσκων. Στη συγκεκριμένη περίπτωση είχα μάλλον μαλακά τακάκια με γρήγορη φθορά αλλά χωρίς φθορά στους δίσκους. Αντίθετα γνωστές μάρκες βελτιωμένων τακακιών, που φαίνεται είναι πιο 'τριφτερές' έχουν κατηγορηθεί ότι τρώνε τους κοινούς δίσκους...
Δεν φταίει δηλαδή πάντα ο δίσκος του κατασκευστή αλλά και τα τακάκια που επέλεξε ο ιδιοκτήτης ή ο 'προχωρημένος' μάστορας κλπ. -
στην δικη μου αλφα 146 οι μπροστινοι δισκοι εχουν παρα πολυ καλη διαρκεια ζωης.αλλα τα τακακια οχι και τοσο.αλλαζω καθε 16000-18000 χλμ το πολυ.
το θεμα ειναι πως πριν ενα μηνα αλλαξα και δισκους και τακακια και απο τοτε τα φρενα σκουζουν παρα πολυ
δεν πιστευω πως δεν εχουν στρωσει ακομα μετα απο 3000 χλμ!!μαλλον ειναι τα τακακια που δημιουργουν το προβλημα.μια αλλη εκδοχη που εχω ακουσει ειναι οτι το υλικο τριβης πλεον ειναι πιο ''οικολογικο'' και σκουζει ενω τα ιμιτασιον τουλαχιστον για την 146 δεν σκουζουν.εσεις τι γνωμη εχετε πανω σ αυτο?? -
Στο Hyundai Accent Gt 1500, άλλαζα τακάκια κάθε 20000Km.
Δισκόπλακες άλλαξα στις 100000 ,και δεν χρειάστηκε μέχρι τις 185000 ,που το πούλησα.
Στο MAZDA 3 1.6, άλλαξα τακάκια μπροστά για πρώτη φορά στα 50000 Km χωρίς κανένα σύμπτωμα που να με κάνει να αισθανθώ ότι χρειάζονται αλλαγή.Μάλιστα μετά την αλλαγή μου φάνηκαν χειρότερα και όταν τα κοίταξα , είδα πως τα καινούργια δεν πατούσαν με όλη την επιφάνεια τους στην δισκόπλακα (όχι πως είναι ελαττωματικά ,αλλά είναι παραγώνια από κατασκευής τους).
Τώρα μετά από 10000 KM , μπορώ να πω πως έχω το ίδιο καλά φρένα όπως την αρχή , αφού έχουν πλέον φαγωθεί και πατά μεγαλύτερη επιφάνεια τους στους δίσκους.Πάντως θα ρωτήσω στο Service ,τι σόι τακάκια είναι αυτά.
-
Σε Vectra του 99 με 180.000χλμ δεν έχουν αλλαχθεί ακόμα οι δίσκοι, αλλά προχθές που άλλαξα λάστιχα και τους είδα, θέλουν σίγουρα άλλαγμα. Τακάκια εμπρός πρέπει να αλλάχτηκαν 2 φορές και τα πίσω μία.
Σε πόλο του 2003 με 70.000χλμ έχουν αλλαχθεί εμπρός τακάκια κάπου στις 50.000.
Πάντως υπάρχουν μεγάλες διαφορές. π.χ. κολλητός μου με ίδιο αμάξι τα άλλαξε στις 28.000χλμ. και μου φάνηκε παράξενο!
-
Να σας κάνω μια ερώτηση για όποιον ξέρει: Σε Leon 1,6 με 27.000 όταν φρενάρω κάπως δυνατά ακούγεται ένα μικρό, σχεδόν ανεπαίσθητο, τσίρισμα από τα φρένα. Το πήγα στο συνεργείο και μου είπαν ότι τα τακάκια έχουν ακόμα ζωή μέχρι να αλαχθούν και ότι ο ήχος είναι φυσιολογικός. Είναι έτσι βρε παιδιά ή πρέπει να τα αλλάξω μπας και;
-
^^ το σφυριγμα ειναι απλα ενοχλητικο, αλλα μη ουσιωδες κατα την λειτουργια των φρενων σου...
για το θεμα τορνιρισμα ή οχι , πρεπει να ειναι συμφωνα με τις οδηγιες του κατασκευαστη ..δηλ. οταν τορνιριστει ο δισκος να μην ειναι λιγοτερο παχυς απο το minimum...
στο challenge μου, αντεξαν οι δισκοι 2 βολτες τα εργοστασιακα τακακια μεχρι τα 70.000 οπου και τορνιρησα...
το τορνιρισμα ομως δεν συνιστασται για αυτους που θελουν αμεσα αποτελεσματα και αμεση σιγουρια στο φρεναρισμα, καθως εκανα - φρεναροντας μαλακά εντος πολης στους συνηθισμενους μου ρυθμους - να τους στρωσω 4000 χλμ !!!
βεβαια εκανα οικονομια 300-400 γιουρο...
-
-στο Hgt κρατησα 69.000χλμ τα τακακια ,ενω οι δισκοι ηταν σαν καινουριοι.με 2(μονοημερα) πιστες μεσα.
-στην spider στα 69.000χλμ αλλαξα δισκους πρωτοι φορα(ειχαν γινει μπλε απο 2td),και τακακια δευτερη φορα..σημερα φοραει εδω και 23.000χλμ brembo/ferodo και ενω τα τακακια εχουν 3/4 ακομα,οι δισκοι αρχιζουν και παραδιδουν.με 2td (3ημερο και 2ημερο) στην πλατη επισης.
-η 33,εχει 194.000χλμ,και οι δισκοι ειναι οι μαμα,ειναι στην εντελεια,και τακακια εχω καινουρια εδω και 2.000χλμ..οι δισκοι εχουν 2πιστες(μονοημερες) πανω τους..
-η 318 με δυο οδηγους κρατησε 79.000χλμ τακακια και ειχαν ακομα ψωμι.δισκοι σημερα,στα 140.000χλμ ειναι ακομα της μαμας... -
τα οπελ γενικα θέλουν συχνές αλλαγές.η μανα μου οταν ειχε το κορσα καθε 25κ χιλιομετρα αλλαζε.ο μπαμπας μου που είχε ενα κορολα του 78 που εχει τώρα 345000 χιλιομετρα μια φορα αλλαξε δίσκους και 3 η 4 φορές τακακια.μήπως εινια κια η ποιοτητα των υλικών που βάζει η κάθε εταίρια?
-
Ο χρήστης george-corsa έγραψε:
τα οπελ γενικα θέλουν συχνές αλλαγές.η μανα μου οταν ειχε το κορσα καθε 25κ χιλιομετρα αλλαζε.ο μπαμπας μου που είχε ενα κορολα του 78 που εχει τώρα 345000 χιλιομετρα μια φορα αλλαξε δίσκους και 3 η 4 φορές τακακια.μήπως εινια κια η ποιοτητα των υλικών που βάζει η κάθε εταίρια?Είναι και ο τρόπος οδήγησης και το πόδι του οδηγού. Στου κουνιάδου μου το Corsa οι δίσκοι αλλάχτηκαν στις 90000 χιλιόμετρα.
-
Kάθε 25.000χλμ άλλαζε ΔΙΣΚΟΥΣ???
Μου φαίνεται πολύ περίεργο, εκτός και αν εννοείς τακάκια που νομίζω πως είναι ένα μέσο διάστημα για ένα αυτοκίνητο που κινείται στην πόλη -
τακάκια εννοώ..δίσκους στα 56000
-
Σε Opel Vectra B μπροστινοί δίσκοι στα 220,000χλμ. Τακάκια δε θυμάμαι καλά, εμπρός κάπου στις 60,000-80,000χλμ, τα πίσω πάνω από τις 100,000χλμ.
Σε VW Polo 9Ν με 180,000χλμ δεν έχουν αλλάξει οι δίσκοι καθόλου, αν και οι μπροστινοί θα αλλαχθούν σύντομα. Στο προηγούμενο service πήγα με τη διάθεση να τους αλλάξω αλλά με είπε ο δικός μου είναι ΟΚ. Τακάκια εμπρός στις 70,000χλμ και πίσω 120,000χλμ.
Βρήκα αυτό το τόπικ καθώς πήγε η κοπέλα μου (Smart Forfour) και στις 70,000χλμ άλλαξαν δίσκους-τακάκια εμπρός πίσω και τρελάθηκα, εκτός αν δεν κατάλαβε αυτή καλά. Το αμάξι της το οδηγώ και γω, και αυτή μια χαρά πάει, δεν τα τρώει. Πηγαίνει στην αντιπροσωπεία και την κοροϊδεύουν.
Άντε τους απατεώνες.
Νομίζω πως πολλές αλλαγές γίνονται άσκοπα και πληρώνουμε παπατζιλίκι.
Πόσο αντέχουν οι δίσκοι των φρένων σας?