-
Ο χρήστης Κίκιζας Γρηγόρης έγραψε:
@Neos
Με την ιδια λογικη (αναφερομενος στο rocco), και η 997 ειναι η benchmark επιλογη
του πλουσιου καγκουρα...Αμα τα εχεις ομως, δεν το αγοραζεις επειδη το αγοραζουν και αλλοι και το κανουν καγκουρικο?
Το να σου αρεσει πχ το Megane εναντι του rocco, και να το προτιμησεις,
απολυτος δεκτο, αλλα να προτιμησεις κατι αλλο επειδη πχ μια αλλη ενδεχομενη επιλογη
εχει αρχισει και 'βρωμαει' λιγο, μου φαινεται πολυ παραδοξο...To αυτοκίνητο το πέρνεις για εσένα , για να ικανοποιεί αφενός τις ανάγκες σου και αφετέρου για να σου βγάζει γούστα...
Αν μπείς στη λογική του κάγκουρα...
Αν και εγώ ήμουν πολύ ρισπεκτ στο μπουρνάζι με το 106 -
Ο χρήστης pasxos έγραψε:
Αν με φτασεις φτυσε με.. Ειναι πικρες οι αληθειες το ξερω..Κυκλοφορείς με ταξί, ε?
Θα την στήσω έξω από το συνεργείο. Πόσο θα περιμένω? 1? 2? (...ώρες ) -
Ο χρήστης Scotch έγραψε:
+1 στον Neo ... και +100 θα έλεγαΜ' αυτά και μ' αυτά έχω αποκλείσει αρκετά (π.χ. golf gti)
+1 πραγματικά πολλές φορές καταντά κουραστικό. Σήμερα το πολύ πρωί μου κόλλησε προφυλακτήρα ένα C3 cabrio (δεν θυμάμαι πως το λένε). Το κλου ήταν ότι δεν ήμουν στην αριστερή αλλά στην δεξιά λωρίδα στην Μαραθώνος. Που την βρίσκουν την όρεξη...
-
Θυμαμαι οταν ειχα παρει την Cayman S του φιλου μου,ηταν στο στρωσιμο ακομα,μου ειχε κολλησει μια 316i E46,εξω απο τον Ορχομενο , με πινακιδες Λιβαδειας...
Tι γελιο ειχαμε ριξει... -
Ο χρήστης kostis20 έγραψε:
Θυμαμαι οταν ειχα παρει την Cayman S του φιλου μου,ηταν στο στρωσιμο ακομα,μου ειχε κολλησει μια 316i E46,εξω απο τον Ορχομενο , με πινακιδες Λιβαδειας...
Tι γελιο ειχαμε ριξει...κιτρινη? σιγουρα? Australia
-
Ο χρήστης elteo έγραψε:
+1 στον Neo ... και +100 θα έλεγα
Μ' αυτά και μ' αυτά έχω αποκλείσει αρκετά (π.χ. golf gti)
+1 πραγματικά πολλές φορές καταντά κουραστικό. Σήμερα το πολύ πρωί μου κόλλησε προφυλακτήρα ένα C3 cabrio (δεν θυμάμαι πως το λένε). Το κλου ήταν ότι δεν ήμουν στην αριστερή αλλά στην δεξιά λωρίδα στην Μαραθώνος. Που την βρίσκουν την όρεξη...
Περίμενε να δεις όρεξη... Σε λίγο θα σου κολλάνε και Alfa 147/GT και όλα τα συναφή ιταλικά...
Που πα ρε καραμήτρο...
-
Οδήγησα... τη MiTo!
Το αυτοκίνητο της δοκιμής ήταν ένα κόκκινο Distinctive 155hp με ζάντες 16 ιντσών. Δε θα αναφερθώ καθόλου στους χώρους του μιας και τα έχω ήδη αναλύσει σε άλλο μου post.
Μπαίνω στο αυτοκίνητο, ρυθμίζω τη θέση οδήγησης και ξεκινάω με τη θέση του επιλογέα dna στο Dynamic. Όλα μια χαρά, ο συμπλέκτης απομονώνει χαμηλά, όπως έχω συνηθίσει, το τιμόνι είναι αρκούντως βαρύ, πάλι όπως έχω μάθει, οι ταχύτητες κουμπώνουν ομαλά, η απόκριση του γκαζιού είναι άμεση και η βόλτα ξεκινά!
Σύντομα αποφασίζω να μετακινήσω τον επιλογέα στη θέση Normal μιας και η αυξημένη κίνηση θεωρώ ότι δε μου επιτρέπει να εξερευνήσω τις αρετές της θέσης Dynamic. Ωπ! Η απόκριση στο γκάζι έγινε λιγότερο άμεση και το τιμόνι σα να ελάφρωσε λίγο, παραμένοντας όμως εντός των επιπέδων που θα ήθελα. Όλα καλά λοιπόν πάλι και αφού κάνω καναδυό χιλιόμετρα εντός της περιοχής της Μεταμόρφωσης αποφασίζω να βγω Εθνική. Η κίνηση μέτρια, η ροή σταθερή και εγώ να προσπαθώ να βρω λίγο άνοιγμα ώστε να πατήσω το γκάζι. Με το κιβώτιο στην τρίτη σχέση και με το dna γυρισμένο εκ νέου στο Dynamic βγάζω αριστερό φλας για να βγω στην αριστερή και πατάω γκάζι. Κόλλησα στο κάθισμα και σχεδόν τρομαγμένος από τον ήχο του κινητήρα που είχε φτάσει λίγο πριν την κόκκινη περιοχή ανεβάζω γρήγορα σε τετάρτη και σε κλάσματα επιβραδύνω, παίρνοντας δεύτερη τρομάρα, αφού το κοντέρ έχει φτάσει τα 140 χαώ. Γουάου, αυτό το αυτοκινητάκι επιταχύνει πολύ καλά! Δεν μπορώ να πω όμως το ίδιο κολακευτικά σχόλια για το τιμόνι του, το οποίο ναι, θέλει συνέχεια μικροδιορθώσεις ιδίως σε δυνατή επιτάχυνση καθώς τείνει να ακολουθεί με το παραμικρό την όποια ανωμαλία ή κλίση του δρόμου. Δεν μπορώ να το περιγράψω καλύτερα, άλλωστε δεν έχω την εμπειρία σύγχρονων αυτοκινήτων, αλλά πραγματικά περίμενα το τιμόνι να μην παίζει τόσο έντονα λες και παίζω με τιμονιέρα στο Playstation. Τα φρένα του, από την άλλη, είναι πραγματικά δυνατά αλλά μου φάνηκε πως το πετάλι έχει μεγάλη νεκρή διαδρομή και είναι λίγο σαν on-off διακόπτης.
Πίσω σε πιο νορμάλ ρυθμούς κίνησης κι έχω την ευκαιρία να δοκιμάσω την ελαστικότητα του κινητήρα, ο οποίος εμφανίζεται πρόθυμος να επιταχύνει άμεσα ακόμη κι από τις 1000rpm με τρίτη και τετάρτη. Το ίδιο δε συμβαίνει βέβαια και με τις δύο μεγαλύτερες σχέσεις στο κιβώτιο αλλά μάλλον έπρεπε να το περιμένω αυτό, ε; Οι περιορισμένες του διαστάσεις το καθιστούν πολύ καλό για τις μετακινήσεις στο κλεινόν άστυ ενώ οι πλαϊνοί καθρέπτες είναι αρκετά μεγάλοι. Η ορατότητα είναι κάπως περιορισμένη γύρω-γύρω, με αποκορύφωμα το πίσω τζάμι το οποίο είναι και μικρό και κάπως ψηλά. Ο εσωτερικός καθρέπτης μάλλον είναι διακοσμητικός εκτός αν έχεις αιθέρια ύπαρξη στο πίσω κάθισμα και τον χρησιμοποιήσεις καταλλήλως...
Μποτιλιαρισμένος στην κίνηση για αρκετή ώρα λόγω τρακαρίσματος είχα την ευκαιρία να παίξω με το ηχοσύστημα, το οποίο μου φάνηκε αξιοπρεπέστατο σε ένταση και απλά καλό σε συνολική ακουστική ποιότητα. Πάντως πιστεύω ότι για νορμάλ απαιτήσεις είναι μια χαρά. Τα χειριστήρια στο τιμόνι είναι απαράδεκτα, το πλαστικό τους είναι τόσο κακής ποιότητας και έχουν τόσο πρόχειρη συναρμογή που ακόμα και χωρίς να τα αγγίζεις ακούγεται ένα ενοχλητικό τσικ-τσικ. Ήμαρτον ρε Ιταλοί, εκεί βρήκατε να τσιγγουνευτείτε; Όσον αφορά τα κουμπάκια για τις επιλογές του on board computer... μία από τα ίδια, καμία αίσθηση ότι πατάς κουμπάκι, μεγάλη διαδρομή, ενοχλητικός θόρυβος, απαράδεκτη συναρμογή. Αν είναι δυνατόν δηλαδή, αυτό δεν το λέω περικοπή για λόγους μείωσης κόστους αλλά πρόκειται καθαρά για τσιγγουνιά και κουτοπονηριά των Ιταλών.
Καλά λόγια έχω να πω επίσης για την ανάρτηση. Σίγουρα δεν πρόκειται για το πιο άνετο αυτοκίνητο της κατηγορίας αλλά προσωπικά δε με ενόχλησε το πώς περνούσε πάνω από τις ανωμαλίες. Βέβαια το αυτοκίνητο είχε τις 16άρες ζάντες και θα ήθελα να κάνω την ίδια διαδρομή και με τις 17άρες.
Εχμμμ... τι άλλο; Μάλλον τίποτε, εκτός αν ξεχνάω κάτι. Πάντως αν και το αυτοκίνητο το είχα για κοντά μία ώρα δεν μπόρεσα να το ευχαριστηθώ τόσο αφού για μισή τουλάχιστον ώρα ήμουν ακινητοποιημένος λόγω τρακαρίσματος μπροστά μου.
Αν θα το αγόραζα;
Ναι, γιατί είναι κόμπακτ, είναι ευρύχωρο για το μέγεθός του, είναι οδηγοκεντρικό και φιλικό ταυτόχρονα, έχει στυλ, έχει πολύ δυνατό κινητήρα και μου αρέσει σχεδιαστικά.
Όχι, γιατί έχει μειωμένη πρακτικότητα λόγω δύο θυρών, έχει αυξημένο κόστος κτήσης (ζητώ συγνώμη για το λάθος, πριν έγραφα «χρήσης»), η ορατότητα προς τα πίσω είναι ανύπαρκτη και γιατί για μία ακόμη φορά οι Ιταλοί έδειξαν ότι είναι «φτηνοί στη ζάχαρη κι ακριβοί στ' αλεύρι» με την άθλια ποιότητα κατασκευής των τζιτζιμιτζιριών μέσα στο αυτοκίνητο. -
Ωραια περιγραφη...
Η αναρτηση σου φανηκε να εχει καλη ισορροπια αναμεσα στο 'ανετη' και 'σφιχτη οσο πρεπει' για την δυναμη της?
Σε ρωταω γιατι οδηγησα την ιδια με 17αρες, και αν και μου φανηκε καλη γενικα η αισθηση στο δρομο με αυτες, η πισω αναρτηση κοπανουσε σε μικροανωμαλιες κανοντας πολυ ενοχλητικο ηχο για αυτοκινητο 20κ... -
To τιμόνι της Μιτο είναι ευαίσθητο λόγω γεωμετρίας της εμπρός ανάρτησης. Για τιμόνια αναίσθητα (χυλός) υπάρχουν άλλα αμάξια.
-
Όταν οδήγησα τη Mito ένιωσα περίπου την αίσθηση με αυτή που περιγράφει ο Kotetsi.Βέβαια εμένα ήταν με 17άρες ζάντες και έπασχε ελαφρώς από άνεση αλλά στο αυτοκίνητο φαίνεται πως έχει γίνει πολύ καλή δουλειά από τον τρόπο που πατάει.Το τιμόνι ήταν υπέρ του δέοντος ικανοποιητικό μόνο που όπως είπε και ο Kotetsi στην πολύ δυνατή επιτάχυνση θέλει κάποιες μικρές διορθωσούλες.Η επιτάχυνση πάντως είναι καταιγιστική!
-
εμένα πάλι το τιμόνι και το κιβώτιο της μίτο δεν με έχουν ενθουσιάσει καθόλου...
το κιβώτιο το θεωρώ ασαφές και το τιμόνι πολύ 'ψεύτικο'
αλλά, γούστα είναι αυτά -
Ο χρήστης screwdriver έγραψε:
εμένα πάλι το τιμόνι και το κιβώτιο της μίτο δεν με έχουν ενθουσιάσει καθόλου...
αλλά, γούστα είναι αυτάΓια το τιμονι, τουλαχιστον σε μοντελο 08' test drive που ειχα και εγω για μια ωρα σχεδον μονος μου, θα συμφωνησω, το κιβωτιο παντως στο δευτερο αυτοκινητο, απ' οτι ειδα δεν ηταν και χαλια, ειχε απλα λιγο μεγαλυτερες διαδρομες απ' οτι περιμενεις απο AR, αλλα
γενικα δεν με προβληματισε.
Εμενα περα απο τα θεματακια σε καποιες περιεργες επιλογες υλικων και εμφανισης αυτων
σε ποιοτητα ή στην οψη, με προβληματισε κυριως ο ενοχλητικος και 'φτηνος'
σε αισθηση θορυβος απο την πισω αναρτηση σε περασματα απο μικροανωμαλιες.
Αν αυτα τα δυο αρνητικα (σε τιμονι αναρτηση) δεν υπηρχαν θεωρω οτι θα ηταν το ιδανικο συγχρονο γρηγορο και προσιτο μικρο... -
Ο χρήστης kotetsi έγραψε:
Οδήγησα... τη MiTo!Το αυτοκίνητο της δοκιμής ήταν ένα κόκκινο Distinctive 155hp με ζάντες 16 ιντσών.
.....................
Εχμμμ... τι άλλο; Μάλλον τίποτε, εκτός αν ξεχνάω κάτι. ..........
..............
Καλησπέρα,
Για πες μας για την κατανάλωση που έβλεπες......εάν πρόσεξες δηλαδή...
-
Να σου πω και εγω που την οδηγησα...Περιπου την διπλη απο την δικη σου
Κυριως με αναρμοστη οδηγηση γυρω στα 12-14l/100km/h, μεση γυρω στο 11,5. Ειναι λιγο τσιμπημενη, αλλα σε ενα τετοιο αυτοκινητο, ειναι το τελευταιο πραγμα που θα με ενοχλουσε, εφοσον δεν ξεπερνα πχ τα 15l/100km/h που θεωρω ανωτατο οριο, για κατι 'γρηγορο' γενικως, για τις δικες μου προτιμησεις. -
Ο χρήστης screwdriver έγραψε:
αλλά, γούστα είναι αυτάΕξαρτάται με τι το συγκρίνεις. Ας πούμε σε σχέση με του 106 μου είναι τραγικό. Αλλά σε σχέση με τ0 99 % των καινούριων (ηλεκτρο ...) για μένα είναι κορυφαίο. Αλλά αυτό είναι και προσωπικό γούστο του καθενός.
-
το τιμονι δεν ειναι καλο με σπορ κριτήριά...αλλα ειναι αμεσο οσο ενα 106 ραλλυ....
το κιβωτιο ομως ειναι καλυτερο .....ετσι μου φανηκε εμενα
παντως ειναι ενα ωραιαο αυτοκινητο!!! ιδιαιτερα σε λευκο μαυρο και σκουρο κοκκινο....
α και τα τασια της 16 αρας πολυ ομορφα....οντως ...δυσκολα καταλαβα οτι δεν ηταν ζαντα επρεπε να παω πολυ κοντα για να το δω. -
Ο χρήστης Κίκιζας Γρηγόρης έγραψε:
Κυριως με αναρμοστη οδηγηση γυρω στα 12-14l/100km/h, μεση γυρω στο 11,5. Ειναι λιγο τσιμπημενη, αλλα σε ενα τετοιο αυτοκινητο, ειναι το τελευταιο πραγμα που θα με ενοχλουσε, εφοσον δεν ξεπερνα πχ τα 15l/100km/h που θεωρω ανωτατο οριο, για κατι 'γρηγορο' γενικως, για τις δικες μου προτιμησεις.Για τα δικά μου δεδομένα - οικογενειάρχη - και τις επιδόσεις του συγκεκριμένου δεν την κρίνω δικαιολογημένη την κατανάλωση αυτή βέβαια....εάν ήταν γύρω στο 10άρικο ίσως....
......αλλά περί ορέξεως, κολοκυθόπιτα....
-
@ PuntoLord: η μέση κατανάλωση ήταν στα 14.4l/100km, προφανώς ποτέ μηδενισμένη. Τη βρίσκω λογικότατη για ένα αυτοκίνητο που «βιάζεται» από τον εκάστοτε υποψήφιο αγοραστή στις ίδιες συνθήκες κίνησης που είχα κι εγώ (μποτιλιαρισμένη Μεταμόρφωση, λίγο ΕΟ και πάλι πίσω).
@kpsig: προς Θεού, δε θέλω τιμόνι αναίσθητο, ούτε και είπα κάτι τέτοιο. Το τιμόνι μια χαρά μου φάνηκε σε γενικές γραμμές και ακριβώς όσο βαρύ θα ήθελα, απλά στη δυνατή επιτάχυνση τείνει να φεύγει και χρειάζεται να παίζεις συνέχεια για να κρατάς το αυτοκίνητο στην ευθεία. Φαντάζομαι, ύστερα και από σχετική συζήτηση που είχα για γρήγορα μικρά με κίηση εμπρός, ότι όλα λίγο-πολύ έτσι θα είναι όταν επιταχύνεις από στάση, ή έστω με λίγα χαώ και μικρή σχέση στο κιβώτιο, με το γκάζι στο πάτωμα.
@Κίκιζας: η ανάρτηση ήταν αυτό ακριβώς που περίμενα, μάλλον λόγω ψυχολογίας (αν πχ δοκίμαζα ένα Peugeot 308 δε θα περίμενα τίποτε λιγότερο από την τυπική γαλλική άνεση) από μια μικρή Άλφα: η χρυσή τομή, αν μου επιτρέπεται ο όρος, ανάμεσα στην άνεση και το «διάβασμα» του δρόμου. Δεν τη βρήκα κουραστική, δεν «κοπανούσε», η απόσβεση ήταν καλή αλλά φυσικά δεν μπορούμε να μιλάμε σε καμία περίπτωση για μαγικό χαλί που καταπίνει τις ανωμαλίες. Μένει να τη δοκιμάσω σε μια παρατεταμένη ανοιχτή στροφή με εγκάρσιο αυλάκι. Βέβαια σε τέτοιες στροφές έχω αναπήδηση της ουράς από το Τέμπρα, από τη MiTo δε θα έχω που έχει και μικρότερο μεταξόνιο;...
Ωραίο αυτοκινητάκι (γιατί αυτοκινητάκι είναι), μου έφτιαξε τη διάθεση αλλά με απογοήτευσε στο θέμα της ποιότητας επιμέρους τμημάτων (διότι γενικά μια χαρά καλοφτιαγμένο μου φάνηκε). Όχι ότι είναι κάτι που δε θα παραβλέψω αν υποτεθεί ότι θα την αγοράσω (σιγά τα ωά στην τελική, δεν είμαι ο άνθρωπος που θα αγοράσει αυτοκίητο βάσει του κλεισίματος της πόρτας) αλλά όπως και να το κάνεις δείχνει ότι οι Ιταλοί θέλουν ακόμη λίγο δουλίτσα, την οποία αρνούνται εσκεμμένα να κάνουν στηριζόμενοι στα looks και στον οπαδισμό που διακρίνει συνήθως τους κατόχους Άλφα.
-
Ο χρήστης PuntoLord έγραψε:
Κυριως με αναρμοστη οδηγηση γυρω στα 12-14l/100km/h, μεση γυρω στο 11,5. Ειναι λιγο τσιμπημενη, αλλα σε ενα τετοιο αυτοκινητο, ειναι το τελευταιο πραγμα που θα με ενοχλουσε, εφοσον δεν ξεπερνα πχ τα 15l/100km/h που θεωρω ανωτατο οριο, για κατι 'γρηγορο' γενικως, για τις δικες μου προτιμησεις.Για τα δικά μου δεδομένα - οικογενειάρχη - και τις επιδόσεις του συγκεκριμένου δεν την κρίνω δικαιολογημένη την κατανάλωση αυτή βέβαια....εάν ήταν γύρω στο 10άρικο ίσως....
......αλλά περί ορέξεως, κολοκυθόπιτα....
Aκομα και εγω που δεν ειμαι οικογενειαρχης, αν οδηγουσα ενα τελευταιας γενιας prius
ή ενα Smart mhd, πολυ υψηλη θα μου φαινοταν, αλλα με τα δεδομενα των μη υβριδικων βενζινοκινητηρων αν και ειναι ελαφρως τσιμπημενη, δεν ειναι υπερβολικη.
Αν σε ενδιαφερει αυτη η καταναλωση (γυρω στο 10αρικο δηλαδη), με αυτο το αυτοκινητο πχ, σε λιγους μηνες ερχεται η Mito 135 multiair... -
οχι ειναι πολυ μεγαλη καταναλωση.....ουτε επι δεκαετιας του 90 και 1800 κυβικα αυτοκινητο δεν ειχε τοσο σε μεση μετρηση ...ακομα και σε πιεση
Οδήγησα....