-
Può darsi, δε θα επιμείνω διότι αφήνω ανοιχτό το ενδεχόμενο κακομεταχείρισης, αν και το αυτοκίνητο είχε μόλις 500km στο οδόμετρο. Θα μπορούσα πάντως να επεκταθώ και να τοποθετηθώ για το σχεδιασμό τους, προτείνοντας ενδεχομένως και λύσεις, αλλά αφενός θα βγω off topic κι αφετέρου λίγο θα ενδιαφέρει τους κατόχους και τους υποψηφίους αγοραστές για το πώς θα τα φανταζόμουν εγώ σχεδιασμένα.
-
Ο χρήστης QsisVTS έγραψε:
το 500 εχει πιο ωραιο εσωτερικο απο το μιτο, νομιζω οτι σε αυτο συμφωνεις τουλαχιστον..Το καθένα έχει τη χάρη του, δεν μπορώ να ξεχωρίσω κάποιο.
Το ένα έχει στοιχεία vintage ενώ το άλλο είναι πιο σπορτίφ με το look-carbon.
Επίσης και τα 2 είναι καλοκατασκευασμένα και άριστα συναρμολογημένα παρόλο τις σφιχτές αναρτήσεις τους -
Το μίτο... Όχι το κουντεπιέ. Η Μίτο λέγεται,
Tα υπόλοιπα στο θέμα της MiTo. Εδώ το θέμα έχει άλλο αντικείμενο. [mod]
-
το 500 που οδηγησα εγω ηταν το 1200αρι , οποτε δε μιλαμε για καποιο σφιχτο στησιμο σε καμια περιπτωση..
μονη ενσταση η ξερη αντιδραση στις ανωμαλιες παροτι ηταν γενικα μαλακο , οπως και η ψηλη θεση οδηγησης
(ειχε συμφωνησει και ο stef που ειναι επισης κατοχος, εσυ διαφωνεις αλλα ετσι ειναι αυτα )αλλα το εσωτερικο του για την κατηγορια του και τα λεφτα ειναι υπερανω κριτικης κατι που κατα την αποψη μου δεν ισχυει για το mito για το οποιο δεχομαι βεβαια οτι εχουν ξοδευτει λεφτα σε αλλα πραγματα οπως τα φρενα
Ο χρήστης JohnCharles έγραψε:
Το μίτο... Όχι το κουντεπιέ. Η Μίτο λέγεται,ειναι το μιλανο και το τορινο το η μιτο εσενα σου ρχεται πιο φυσικα γιατι ειναι αλφα και μπορει αυτο να λεει πολλα για σενα , αλλα οχι για μενα..
βασικα ολα 'το' πρεπει να λεγονται καθως ειναι ξενα ονοματα και αυτοκινητα (ουδετερο επισης)
πες στη φερραρι και λοιπες κατασκευες μονο να κανουμε τα στραβα ματια -
Ο χρήστης PuntoLord έγραψε:
Να σου πω και εγω που την οδηγησα...Περιπου την διπλη απο την δικη σου
Κυριως με αναρμοστη οδηγηση γυρω στα 12-14l/100km/h, μεση γυρω στο 11,5. Ειναι λιγο τσιμπημενη, αλλα σε ενα τετοιο αυτοκινητο, ειναι το τελευταιο πραγμα που θα με ενοχλουσε, εφοσον δεν ξεπερνα πχ τα 15l/100km/h που θεωρω ανωτατο οριο, για κατι 'γρηγορο' γενικως, για τις δικες μου προτιμησεις.Για τα δικά μου δεδομένα - οικογενειάρχη - και τις επιδόσεις του συγκεκριμένου δεν την κρίνω δικαιολογημένη την κατανάλωση αυτή βέβαια....εάν ήταν γύρω στο 10άρικο ίσως....
......αλλά περί ορέξεως, κολοκυθόπιτα....
Βγαζετε συμπερασματα για καταναλωσεις απο αυτοκινητα td? ...
Η δικια μου με μπολικο ξεσκι 9,6 οταν το a3(με τα 122 και σαφως πιο συγκρατημενη οδηγηση) φιλου μου εχει 9,2... -
Εγω ανεφερα ενδεικτικα (με 10κ χλμ στο οδομετρο που ειχε, τι σημασια εχει που ειναι td?)
την καταναλωση αλλα, ειπα, με ΑΝΑΡΜΟΣΤΗ οδηγηση, συνεχεια σχεδον
βαθυ πατημα γκαζιου...Και ειπα οτι για το στυλ οδηγησης δεν μου φανηκε υπερβολικη,
απλα τσιμπημενη, χωρις ομως να με απασχολει καθολου το συγκεκριμενο θεμα. -
Δε συμφωνώ πάντως στα περί αυτοκινήτων td. Είναι τυχαίο πως Ο,ΤΙ AR οδήγησα (Μίτο και 159) είχαν κάποιο πρόβλημα εντός και εκτός έκθεσης.
Γιατί το Α4 δεν είχε? Γιατί και οι δύο 320i που πήρα test drive η μια με 8000κμ και η άλλη με 5.000κμ δεν έκαναν κιχ και είχαν μέση 9λτ/100κμ...το ίδιο και με το Q5
-
Το Mito με τους κινητήρες 120 & 155hp είναι γνωστό πως έχει τσιμπημένη κατανάλωση. Κάτι που σημαντική μερίδα του ειδικού τύπου επισημαίνει ως αρνητικό, κάτι που και η ίδια εταιρία παραδέχεται εμμέσως πλην σαφώς, γι'αυτό και φροντίζει να το τονίζει πως οι νέοι κινητήρες Multiair είναι σημαντικά πιο οικονομικοί.
-
Ο χρήστης Nikos120i έγραψε:
Δε συμφωνώ πάντως στα περί αυτοκινήτων td. Είναι τυχαίο πως Ο,ΤΙ AR οδήγησα (Μίτο και 159) είχαν κάποιο πρόβλημα εντός και εκτός έκθεσης.Γιατί το Α4 δεν είχε? Γιατί και οι δύο 320i που πήρα test drive η μια με 8000κμ και η άλλη με 5.000κμ δεν έκαναν κιχ και είχαν μέση 9λτ/100κμ...το ίδιο και με το Q5 :hmmm:
Γιατί αυτά τα βγάζουν μετά την αγορά
-
Ο χρήστης Vasgti έγραψε:
Το Mito με τους κινητήρες 120 & 155hp είναι γνωστό πως έχει τσιμπημένη κατανάλωση. Κάτι που σημαντική μερίδα του ειδικού τύπου επισημαίνει ως αρνητικό, κάτι που και η ίδια εταιρία παραδέχεται εμμέσως πλην σαφώς, γι'αυτό και φροντίζει να το τονίζει πως οι νέοι κινητήρες Multiair είναι σημαντικά πιο οικονομικοί.καλα καινε μωρε...μπορει οχι σαν τους τσι αλλα δεν απεχουν και τοσο
(οι 1400αρηδες γιατι ο 1.75 δε μου φαινεται και τοσο οικονομικος απο αυτα που ακουω ) -
Ο χρήστης Vasgti έγραψε:
Το Mito με τους κινητήρες 120 & 155hp είναι γνωστό πως έχει τσιμπημένη κατανάλωση. Κάτι που σημαντική μερίδα του ειδικού τύπου επισημαίνει ως αρνητικό, κάτι που και η ίδια εταιρία παραδέχεται εμμέσως πλην σαφώς, γι'αυτό και φροντίζει να το τονίζει πως οι νέοι κινητήρες Multiair είναι σημαντικά πιο οικονομικοί.150/155 του γκρούπου ο και ο 160αρης του βαγκ έχουν μια διαφορά του
-
Renault Megane 1.4 tce – 1.6
1.4 tce
Πρώτη καλή εντύπωση κάνει το ποιοτικό ταμπλώ και τα digital οργανα. Τα καθίσματα αναπαυτικά, η ορατότητα καλή , το Bluetooth άψογο, οι χώροι ικανοποιητικοί.
Τα υπόλοιπα πλαστικά είναι μέτρια, η εργονομία θέλει δουλειά (πολυδιακόπτης Renault, cruise control/speed limiter, rcd, κα)
Ξεκινόντας θετική εντύπωση κάνει η άριστη ηχομόνωση (ειδικά από το μοτερ), η ποιότητα κύλισης (15” Continental) και η ήρεμη δύναμη του μοτέρ πάνω από τις 2000 σαλ. Η αίσθηση της στιβαρότητας υπάρχει αλλά δεν εντυπωσιάζει όπως πχ. στο Golf ή στο Bravo.
Αρνητική εντύπωση από το πανάλφρο τιμόνι, το lag του κινητήρα + γκαζιού και τη σφιχτή ανάρτηση που κοπανάει, ειδικά πίσω.
Στρίβοντας, το τιμόνι αν και πανάλαφρο, έχει άριστη ακρίβεια , πολύ καλή επαναφορά και γενικά πολύ καλή αίσθηση. Ισως το πιο καλό τιμόνι σε ακρίβεια και αίσθηση από τα καινούργια μπροσθιοκίνητα μοντέλα. Ο συμπλέκτης απομονώνει ψηλά και οι ταχύτητες δεν προβληματίζουν αν και ο επιλογέας έχει λίγο περίεργη αίσθηση στον άξονα 5ης-6ης .
Τα φρένα είναι αποτελεσματικά αλλά με υπερβολική υποβοήθηση σε σημείο που να μην μπορείς να υπολογίσεις πότε να πατήσεις φρένο.
Η σφιχτή ανάρτηση (που ενοχλεί όταν κινείσαι χαλαρά) εδώ κάνει άριστη δουλειά. Οι κλίσεις δεν ενοχλούν ποτέ και η κατευθυντικότητα του αυτοκινήτου είναι άριστη. Η υποστροφή μπορεί να ενοχλήσει μόνο αν ‘τουρμπίσει΄ μέσα στη στροφή αλλά με το άφημα του γκαζιού όλα διορθώνονται. Το πίσω μέρος είναι πολύ συμμετοχικό και μπορεί το αυτοκίνητο να τοποθετηθεί στη στροφή όπως θέλει ο οδηγός του.
Γενικά, η αίσθηση του Megane στη γρήγορη οδήγηση μαζί με το αθόρυβο και πολιτισμένο μοτέρ του είναι ίσως τα πιο δυνατά του σημεία.1.6
Οι διαφορές του είναι το ατμοσφαιρικό μοτέρ 1.6 110hp και η κοντύτερη τελική σχέση μετάδοσης. Αυτές είναι υπεύθυνες που το αυτοκίνητο ξεκινάει πιο ομαλά και χωρίς κόπο μέσα στη κίνηση. Δεν υπάρχει lag, το διαφορικό είναι πιο κοντό και γι’αυτό και η απόκριση στο γκάζι είναι πολύ καλή. Ομως αν πατήσεις κι άλλο δεν έχει τη ροπή του 1.4 tce …..
Σημαντική διαφορά έχουν και στο θόρυβο, το 1.6 δεν είναι τόσο πολιτισμένο και ακούγεται πολύ μέσα στη καμπίνα. Στη κατανάλωση, αν οδηγηθεί χαλαρά μέχρι τις 3000 σαλ. μπορεί να κάψει λιγότερο από το turbo αλλά συνήθως καίει περισσότερο γιατί πασχίζει να το ακολουθήσει. Επίσης το αυτοκίνητο με 6500 χλμ είχε και κάποιους τριγμούς από πίσω (πόρτες, πορτ-μπαγκαζ) και γενικά είχε χασει την αίσθηση της στιβαρότητας του καινούργιου.=========
Σε σύγκριση με τα Bravo, Golf (που έχουν turbo και δεν ξεπερνούν τα 20Κ) δεν νομίζω ότι έχει τύχη.
Το Bravo μπορεί να μην έχει το πιο ‘σπορ’ στήσιμο του Megane αλλά υπερτερεί σχεδόν σε όλους τους υπόλοιπους τομείς. Είναι πιο ευκολοδήγητο, έχει καλύτερη απόκριση στο γκάζι, δείχνει και έχει πιο στιβαρό σασί, έχει καλύτερους χώρους, είναι πιο άνετο, έχει πιο προσεγμένο εσωτερικό (παρόλο το πολύ καλό ταμπλω του Megane) και είναι και 2Κ φθηνότερο (με ESP)
Το Golf κι αυτό δεν έχει το πιο ΄σπορ΄στήσιμο αλλά είναι πολιτισμένο, καλοφτιαγμένο, πιο άνετο .... γενικά είναι πιο ολοκληρωμένο. Είναι βέβαια και σημαντικά ακριβότερο.Bravo ….. λοιπόν μέχρι τα 20Κ ....
-
Δε συμφωνώ πάντως στα περί αυτοκινήτων td. Είναι τυχαίο πως Ο,ΤΙ AR οδήγησα (Μίτο και 159) είχαν κάποιο πρόβλημα εντός και εκτός έκθεσης.Γιατί το Α4 δεν είχε? Γιατί και οι δύο 320i που πήρα test drive η μια με 8000κμ και η άλλη με 5.000κμ δεν έκαναν κιχ και είχαν μέση 9λτ/100κμ...το ίδιο και με το Q5
Φίλε μου μην ξεχνάς και το target group του κάθε αυτοκινήτου. Ας πούμε εγώ έκανα td σε μίτο και συνέβαλα στην αυξημένη κατανάλωση και τα όποια τριξίματα μπορεί να εμφανίσει Αν πάω για 320 και Q5 οι πωλητές ούτε να κάτσω μέσα δεν θα με αφήσουν ...
-
Ο χρήστης jean29 έγραψε:
Δε συμφωνώ πάντως στα περί αυτοκινήτων td. Είναι τυχαίο πως Ο,ΤΙ AR οδήγησα (Μίτο και 159) είχαν κάποιο πρόβλημα εντός και εκτός έκθεσης.
Γιατί το Α4 δεν είχε? Γιατί και οι δύο 320i που πήρα test drive η μια με 8000κμ και η άλλη με 5.000κμ δεν έκαναν κιχ και είχαν μέση 9λτ/100κμ...το ίδιο και με το Q5
Φίλε μου μην ξεχνάς και το target group του κάθε αυτοκινήτου. Ας πούμε εγώ έκανα td σε μίτο και συνέβαλα στην αυξημένη κατανάλωση και τα όποια τριξίματα μπορεί να εμφανίσει Αν πάω για 320 και Q5 οι πωλητές ούτε να κάτσω μέσα δεν θα με αφήσουν ...
υπερβολές !!!
-
Ο χρήστης jean29 έγραψε:
σωστοοοοοοοοοοος
-
Δε συμφωνώ πάντως στα περί αυτοκινήτων td. Είναι τυχαίο πως Ο,ΤΙ AR οδήγησα (Μίτο και 159) είχαν κάποιο πρόβλημα εντός και εκτός έκθεσης.Γιατί το Α4 δεν είχε? Γιατί και οι δύο 320i που πήρα test drive η μια με 8000κμ και η άλλη με 5.000κμ δεν έκαναν κιχ και είχαν μέση 9λτ/100κμ...το ίδιο και με το Q5
Έλα να ακούσεις Q5 με 13500χλμ και super μεταχείριση να μου πεις αν κάνει κιχ και πόσο καίει real life!! Είπαμε ο καθένας τα βλέπει με τα γυαλιά του BMWδάκια..του αλφίστα κτλ...
-
σου χει ξεχαρβαλωθει δηλαδη??
το αυτοκινητο παντως καιει γιατι ειναι και γουρουνι..
-
Ο χρήστης QsisVTS έγραψε:
σου χει ξεχαρβαλωθει δηλαδη??το αυτοκινητο παντως καιει γιατι ειναι και γουρουνι..
Τρίζει κάτι πάνω απτο συνοδηγό...δεν ξέρω τι...και τρίζουν και όλες οι πόρτες (όχι τα ηχεία!!) στα πολλά μπάσα!
Η Alfa για να τρίξει έτσι έπρεπε να φτάσει 60-70000χλμ!! Και το λέω με πάσα ειλικρίνεια! Μπορεί βέβαια στο Audi να φταίει ότι πήγα οδικώς το καλοκαίρι 12 χλμ στο Μπάλο στα Χανιά! Όποιος έχει πάει θα ξέρει τι εννοώ... -
Ο χρήστης stefan147 έγραψε:
Τρίζει κάτι πάνω απτο συνοδηγό...δεν ξέρω τι...και τρίζουν και όλες οι πόρτες (όχι τα ηχεία!!) στα πολλά μπάσα!
Η Alfa για να τρίξει έτσι έπρεπε να φτάσει 60-70000χλμ!! Και το λέω με πάσα ειλικρίνεια! Μπορεί βέβαια στο Audi να φταίει ότι πήγα οδικώς το καλοκαίρι 12 χλμ στο Μπάλο στα Χανιά! Όποιος έχει πάει θα ξέρει τι εννοώ...Eμενα που εχει 21000 χλμ κ εχει οργωσει τη Κρητη δε τριζει τιποτα να ανησυχω ?
-
Ο χρήστης manoliΣQ5 έγραψε:
Η Alfa για να τρίξει έτσι έπρεπε να φτάσει 60-70000χλμ!! Και το λέω με πάσα ειλικρίνεια! Μπορεί βέβαια στο Audi να φταίει ότι πήγα οδικώς το καλοκαίρι 12 χλμ στο Μπάλο στα Χανιά! Όποιος έχει πάει θα ξέρει τι εννοώ...Eμενα που εχει 21000 χλμ κ εχει οργωσει τη Κρητη δε τριζει τιποτα να ανησυχω ?
Αντιθέτως! Να θεωρήσεις εαυτόν ιδιαιτέρως τυχερό!
Οδήγησα....