-
ή μία γενιά πίσω.... σε μερικέςεταιρίες
μόνο τo honda νομίζω από γενιά σε γενιά έμεινε ίδιο... ή και μικρότερο
-
Ο χρήστης elteo έγραψε:
Το Γκολφ όμως είναι κατα 12 εκ. μικρότερο σε μήκος...
Ε δεν είναι και μικρό πράγμα να είναι 12 εκατοστά μικρότερο! Άλλος θα σκότωνε για +12 εκατοστά!
Υ.Γ.: συγνώμη βρε παίδες, αλλά κρατήθηκα...
-
Εξωτερικές διαστάσεις (Μ/Π/Υ)
4.199 mm / 1.786 mm / 1.479 mm Golf
4.315 mm / 1.768 mm / 1.455 mm LeonΜεταξόνιο
2.578 mm Golf
2.578 mm LeonΜετατρόχιο (εμπρός / πίσω)
1.540 mm / 1.513 mm Golf
1.535 mm / 1.511 mm LeonΕσωτερικό ύψος (εμπρός / πίσω)
998 mm / 979 mm Golf
957 mm / 963 mm LeonΕσωτερικό πλάτος (εμπρός / πίσω)
1.389 mm / 1.341 mm Golf
1.400 mm / 1.352 mm Leon -
Ο χρήστης King Alexander έγραψε:
Το Γκολφ όμως είναι κατα 12 εκ. μικρότερο σε μήκος...
Ε δεν είναι και μικρό πράγμα να είναι 12 εκατοστά μικρότερο! Άλλος θα σκότωνε για +12 εκατοστά!
Υ.Γ.: συγνώμη βρε παίδες, αλλά κρατήθηκα...
άλλος ή άλλη?
-
Οι συγκρισεις μοντελων δεν ειναι για αυτο το θεμα.[MOD]
-
Ο χρήστης kon5 έγραψε:
Μια χαρά είναι το λεον. Το έχει φίλος μου και χωρούσαμε άνετα 4 άτομα. Για τα καροτσάκια δεν ξέρω παιδιά δεν έχωΈχω εγώ... άσ'το... δεν χωράει το καροτσάκι πίσω... Αλλά ωραίο οδηγικά...
Ομοίως το bravo έχει στενό και μακρύ χώρο αποσκευών, άρα και πάλι πιστεύω να έχεις πρόβλημα με το καροτσάκι (αλλά το είχα δει πριν γεννήσουμε - αγοράσουμε καροτσάκι, οπότε θα πρέπει να επανεξετάσω το θέμα για να αποφανθώ σίγουρα )
-
Καλά τι καρότσια παίρνετε και δεν σας χωρούν πουθενά!!! Εγώ είχα το πεντάπορτο το Astra όταν είχα τα πιτσιρίκια μωρά και μου χωρούσε μια χαρά και έβαζα και βαλίτσα μαζί, συν ένα σωρό άλλα σε μικρές συσκευασίες για να κλείνουν τα κενά. Φυσικά δεν μιλάω για καρότσι βόλτας αλλά κανονικό καρότσι μπαούλο με μικρές όμως ρόδες.
-
Ο χρήστης EMMANOYHL έγραψε:
Καλά τι καρότσια παίρνετε και δεν σας χωρούν πουθενά!!! Εγώ είχα το πεντάπορτο το Astra όταν είχα τα πιτσιρίκια μωρά και μου χωρούσε μια χαρά και έβαζα και βαλίτσα μαζί, συν ένα σωρό άλλα σε μικρές συσκευασίες για να κλείνουν τα κενά. Φυσικά δεν μιλάω για καρότσι βόλτας αλλά κανονικό καρότσι μπαούλο με μικρές όμως ρόδες.Εεε πως... με λιγη προσπαθεια δημιουργεις αναγκες και υπερβολες ανετα! Εγω δεν αντιλαμβανομαι πως ακριβως αλλοι με 2 μωρα με ενα τυπικο Astra, Golf, Ficus χωράνε μια χαρά και αλλοι θέλουν Hummer... και να φανταστει κανεις πως οι πατεραδες μας, μας μεγαλωσαν και μας μετέφεραν με πολυ μικρότερα αμάξια!
-
Ο χρήστης EMMANOYHL έγραψε:
Καλά τι καρότσια παίρνετε και δεν σας χωρούν πουθενά!!! Εγώ είχα το πεντάπορτο το Astra όταν είχα τα πιτσιρίκια μωρά και μου χωρούσε μια χαρά και έβαζα και βαλίτσα μαζί, συν ένα σωρό άλλα σε μικρές συσκευασίες για να κλείνουν τα κενά. Φυσικά δεν μιλάω για καρότσι βόλτας αλλά κανονικό καρότσι μπαούλο με μικρές όμως ρόδες.To πρόβλημα είναι ότι σε κάποια αμάξια αντί για ένα βαθούλωμα στα πλαϊνά, έχει κάλυμα, πράγμα που στερεί σε πλάτος. Για παράδειγμα, το καρότσι της μικρής χωράει ακριβώς στο 206 (250 λίτρα), αλλά ΔΕΝ χωράει σε Α3 (350 λίτρα) και C4 (380 λίτρα), ακριβώς γιατί έχουν καλύμματα στα πλαϊνά... Σε αυτά χωράει διαγώνια, αλλά έτσι αποχαιρετάς όλο σχεδόν το χώρο αποσκευών...
Άρα, βασικό κριτήριο για την επιλογή αυτοκινήτου ήταν το να χωράει το καρότσι εγκάρσια!
Ίσως είμαι λίγο υπερβολικός, αλλά θέλω να έχω άνεση χώρου ΧΩΡΙΣ να έχω μπαγκάζια στην καμπίνα και ΧΩΡΙΣ να έχω ρίξει την εταζέρα (γιατί άμα γίνει κανένα στούκο, μετά θα έχουμε ιπτάμενες βαλίτσες... ). Επίσης, το αυξημένο ύψος άρεσε και στο έτερον ήμισυ, άρα... καταλήξαμε να βρίζουμε τη Citroen... (αλλά αυτό είναι μια άλλη ιστορία...)
-
Το γραφω και εδω για να υπαρχει,μετα απο προταση του mod...
Λοιπον σημερα οδηγησα για πρωτη φορα ,δυστυχως για λιγο ,την 159.Ηταν μια μαυρη tbi ti με 19αρες ζαντες.
Αρχιζοντας θα ηθελα να πω ότι οι χωροι της δε μου φανηκαν και τοσο μικροι.Ειχα παει νωριτερα για λαδια στη Bmw και ειδα μια 3αρα Ε 90.Τα αυτοκινητα μου φανηκαν σχεδον ιδια .Μαλιστα η 159 μου εδωσε την εντυπωση ότι εχει μεγαλυτερο πλατος στο πισω καθισμα.Στο πορτ μπαγκαζ η 3αρα υπερεχει , τοσο στο μεγεθος οσο και στο ανοιγμα του πορτ μπαγκαζ αλλα χωρις οι διαφορες να είναι μεγαλες.Επισης από ότι ειδα στη 3αρα μπορεις να βαλεις ακομα λιγα πραγματα κατω από το δαπεδο του πορτ μπαγκαζ μιας και δεν εχει ρεζερβα.Κανενα από τα δυο παντως δε το χαρακτηριζες ευρυχωρο.
Μιας και επεξεργαστηκα σημερα παραπανω το εσωτερικο εχω να σημειωσω μονο τη χαμηλη τοποθετηση του κλιματισμου .Ετσι όταν εχεις 3η στο κιβωτιο ,ο λεβιες κρυβει λιγο το κλιμα.Επισης θα ηθελα να εχει άλλη μια ποτηροθηκη και να κλειδωνει το ντουλαπακι.
Κατά τα αλλα το εσωτερικο μου αρεσε πολύ ,τιποτα δεν ετριζε (9000 χμ) ,βρηκα πολύ ευκολα τη θεση οδηγησης που μου αρεσε και ενιωσα πολύ ανετα.Στα θετικα επισης το ψυχομενο υποβραχιονιο ,η υπαρξη θυρας USB και τα θερμαινομενα δερματινα καθισματα που είναι φανταστικα!
Οσον αφορα το κινητηρα και τις επιδοσεις τωρα.Κατ ΄αρχην εγω δεν παρατηρησα κανενα δισταγμο κατά το ξεκινημα.Ο συμπλεκτης μου φανηκε πιο μαλακος από του ΜΙΝΙ ,αλλα η διαδρομη του μου φανηκε λιγο μεγαλη.Το κιβωτιο ηταν ΟΚ.Ο κινητηρας ουσιαστικα μπαινει δυνατα από τις 1800 σαλ και φαινετε ότι εχει οντως πολύ δυναμη .Τραβαει δυνατα ακομα και με 4η και μαζευει χιλιομετρα πανευκολα ,χωρις να το καταλαβεις.Κανει το αυτοκινητο να φαινετε παναλαφρο και υπερνικα το βαρος του πανευκολα.Μου φανηκε πιο γρηγορο από την 525 auto…αν και λιγη παραπανω δυναμη θα την ηθελα.Επισης είναι αθορυβος.
Παμε τωρα στα αρνητικα.Οπως ειχαν πει και μερικοι φιλοι εδώ μεσα το κιβωτιο είναι οντως αρκετα κοντο.Εφτανα στο κοκκινο πολύ γρηγορα (είναι και χαμηλα) και επρεπε να εχω το νου μου να ανεβασω ταχυτητα.Ισως να είναι και θεμα συνηθειας βεβαια ,αλλα αυτό το σημειο καπως μου φανηκε…Μου θυμισε λιγο το συναισθημα οταν πρωτοδηγησα χειροκινητο diesel..(ok υπερβαλω )Βεβαια ο κινητηρας ανεβαζε αβιαστα στροφες αλλα το κοκκινο πλησιαζε επικινδυνα.Παντως επρεπε να δω το κοντερ για να καταλαβω με ποσα παω.
Η μεση γενικη καταναλωση στο αυτοκινητο ηταν 12,8 λ/100χμ.
Τωρα οσον αφορα τις αναρτησεις:Ηταν το σημειο του αυτοκινητου που με εντυπωσιασε περισσοτερο από όλα.Καταρχην ηταν ανετο παρολο τις 19αρες και τη σπορ αναρτηση,ειλικρινα δε το περιμενα .Σε σχεση με το ΜΙΝΙ πχ η διαφορα στην ανεση είναι πολύ μεγαλη.
Στην οδικη συμπεριγρα τωρα…Όπως ειπα δεν οδηγησα πολύ το αυτόκινητο αλλα στους κομβους του ΣΕΦ ,μου εδινε παρα πολύ μεγαλη εμπιστοσυνη και το ενιωθα να στριβει βιδωμενο,με ελαχιστες κλισεις.Πιστευω ότι καποιος που εχει μαθει το αμαξι μπορει να στριψει τρελα…Σε καμια περιπτωση δε νιωθεις το βαρος του αυτοκινητου!Ουτε το μεγεθος του.Εχουν κανει πολυ καλη δουλεια στις ρυθμισεις!
Αυτά λοιπον.Σε γενικες γραμμες το αμαξι μου αρεσε πολυ.Δε θα ηθελα να μπω σε συγκρισεις με τον ανταγωνισμο,τη 3αρα απλα την ανεφερα σκεπτομενος αυτά που ειχε πει ο Νικος ο οποιος δε νομιζω να με παρεξηγησει… -
Περί Fiat Bravo ο λόγος απόψε, μιας και γλυκάθηκα με το test drive της MiTo και άρχισα να παίρνω σβάρνα τις αντιπροσωπείες.
Το αυτοκίνητο της δοκιμής ήταν ένα TJet 150hp Dynamic σε μαύρο χρώμα με ζάντες 16 ιντσών. Τα χλμ στο οδόμετρο ήταν 6500.
Μπαίνοντας στο αυτοκίνητο η πρώτη αίσθηση που αποκόμισα ήταν θετική. Το κάθισμα ήταν άνετο, η θέση οδήγησης βρέθηκε εύκολα, η εργονομία αποδεκτή, οι χώροι επαρκείς για τέσσερα άτομα και οι μικροχώροι για αντικείμενα πολλοί.
Φεύγοντας παρατήρησα αμέσως τη διαφορά στο βάρος του τιμονιού σε σχέση με τη MiTo: ήταν πιο ελαφρύ γεγονός που με ξένισε αρχικά αλλά δε με προβλημάτισε καθ' όλη τη διαδρομή. Μιας και αναφέρθηκα στο τιμόνι θα ήθελα να πω ότι παρά το βάρος του δεν αντιμετώπισα κανένα θέμα με συνεχείς μικροδιορθώσεις όπως στη MiTo. Προφανώς μιλάμε για διαφορετικά τιμόνια φυσικά σε ό,τι έχει να κάνει με τη φιλοσοφία τους αλλά το τιμόνι του Bravo μου φάνηκε πιο καλό για all-around χρήση του αυτοκινήτου.
Εκεί που τα βρήκα σκούρα ήταν με τον.. επιλογέα ταχυτήτων, με τον οποίον πραγματικά ένοιωθα ότι ανακάτευα τη φασολάδα για να μην κολλήσει. Δεν μπορούσα με τίποτε να κάνω σωστό ανέβασμα από 3η σχέση (ήμουν πάντα μεταξύ 4ης κι 6ης) και σωστό κατέβασμα από 6η (έβαζα ως επί το πλείστον 3η). Θεωρώ ότι χρειάζεται εξοικείωση (δεν έχω συνηθίσει σε εξατάχυτα κιβώτια) αλλά με το κιβώτιο της MiTo δεν είχα τέτοιο πρόβλημα οπότε εύκολα μπορείτε να καταλάβετε τη σύγχυσή μου σε κάθε ανεβοκατέβασμα...
Στην Εθνική το βάρος του αυτοκινήτου έκανε αισθητή την παρουσία του αλλά μόνο με τις τρεις πρώτες σχέσεις, ενώ στις επόμενες μου φάνηκε πιο πρόθυμο να επιταχύνει, σε σχέση με τη MiTo. Το turbo το αισθάνθηκα έντονα να μπαίνει από τις 2500 στροφές (σα να «κλώτσαγε»), ενώ της MiTo μου φάνηκε πιο ομαλή η λειτουργία του. Τα φρένα του ήταν αποδεκτά, αλλά τίποτε το ιδιαίτερο, ενώ το πεντάλ είχε μεγάλη νεκρή διαδρομή. Η ανάρτηση καλή, χωρίς περίεργες αντιδράσεις/αναπηδήσεις στις ανωμαλίες και προσανατολισμένη στην άνεση, τουλάχιστον στην έκδοση Dynamic. Η ηχομόνωση επίσης καλή και ο ήχος του κινητήρα αν και ακουγόταν στις ψηλές στροφές δε με προβλημάτισε ούτε με κούρασε.
Στο γυρισμό, στο κλασσικό μποτιλιάρισμα των δρόμων της Μεταμόρφωσης, είχα την ευκαιρία να παίξω με όλα τα κουμπάκια κλπ μπλιμπλίκια και γενικά να βρω ατέλειες του εσωτερικού. Αναφέρθηκα πιο πάνω στην εργονομία, χαρακτηρίζοντάς την απλά αποδεκτή: αυτό διότι υπάρχουν κουμπάκια τοποθετημένα σε λάθος θέσεις, όπως πχ αυτά για το άναμμα των φώτων ομίχλης εμπρός και πίσω, όπως επίσης κι εκείνα για τη ρύθμιση της δέσμης των φώτων, που είναι στη δεξιά πλευρά της κεντρικής κονσόλας. Τα κουμπάκια της ρύθμισης δέσμης βέβαια χρησιμεύουν και για την πλοήγηση στο μενού του board computer, οπότε μπορώ να καταλάβω εν μέρει την τοποθέτησή τους εκεί. Φυσικά όλα δούλευαν υποδειγματικά, χωρίς τριγμούς και ενοχλητικά «τσικ-τσακ» όπως αυτά της MiTo που μου έκαναν πολύ άσχημη εντύπωση. Μία άλλη εργονομική ατέλεια που βρήκα είναι ότι δεν μπορούσα να διακρίνω καλά τα ενδεικτικά λαμπάκια για τα φλας, τα οποία βρίσκονται ψηλά και στο κέντρο του πίνακα οργάνων και δε φαίνονται αν είσαι ψηλός. Το αναφέρω αυτό διότι σε συνδυασμό με τον πολύ χαμηλό ήχο που έκαναν όταν ήταν αναμμένα δεν μπορούσες να καταλάβεις αν τελικά είναι αναμμένα ή όχι παρά μόνο αν έπαιζες λίγο με το μοχλό. Το ηχοσύστημα ικανοποιητικό, καλύτερο (για βασικό) από αυτό της MiTo. Γενικά το εσωτερικό μου άρεσε, ήταν ευχάριστο και μοντέρνο, αν και το βρήκα κάπως μουντό στα χρώματα, αλλά θα γκρινιάξω για το επάνω μέρος του ταμπλώ που είχε γρατζουνιές - αν είναι να γρατζουνίζεται τόσο εύκολα... Κρίμα που το Bravo δεν μπορεί να εφοδιαστεί με δερμάτινα Pelle Frau, όπως η MiTo.
Λίγα λόγια για την κατανάλωση: το trip computer έγραφε κάτι παραπάνω από... 20l/100km ενώ όταν το γύρισα στην αντιπροσωπεία είχε πέσει στα 18.5l . Ήμαρτον, μόνο στον κόφτη το πήγαιναν το αυτοκίνητο!;
Αν θα το αγόραζα:
ΝΑΙ, διότι είναι προσανατολισμένο στην άνεση χωρίς να υστερεί σε νεύρο, είναι πρακτικό λόγω 4 πορτών, έχει μεγάλο χώρο αποσκευών για την κατηγορία του, είναι φιλικό προς τον οδηγό του και είναι ευχάριστο εσωτερικά.
ΟΧΙ, διότι η εξωτερική του εμφάνιση δε με εντυπωσιάζει (χωρίς να με χαλάει όμως), έχει το ίδιο μήκος με το Tempra χωρίς να παρουσιάζει αντίστοιχους χώρους για τους επιβάτες (πόσο μάλλον για τις αποσκευές αφού είναι hatchback) και διότι απλά δεν έχω τα χρήματα αυτήν τη στιγμή.Θααα περιμένω τους MultiAir...
Ευχαριστώ δημοσίως τον κ. Παναγιώτη Κέφη, σύμβουλο πωλήσεων της ΛΑΜΔΑ Fiat-Lancia-Alfa Romeo στη Μεταμόρφωση. Ήταν εξυπηρετικότητατος κι ευγενέστατος και δε με ήξερε κι από χθες κιόλας... Αυτά να τα βλέπουν κάτι πωλητές σε άλλες αντιπροσωπείες που σε κοιτάζουν με μισό μάτι που τολμάς να τους ζητήσεις το καμάρι τους για test drive...
-
μπραβο σου που αναφερεις και τα στοιχεια αυτου που σε εξυπηρετησε τοσο καλα.
-
Ο χρήστης kotetsi έγραψε:
Ευχαριστώ δημοσίως τον κ. Παναγιώτη Κέφη, σύμβουλο πωλήσεων της ΛΑΜΔΑ Fiat-Lancia-Alfa Romeo στη Μεταμόρφωση. Ήταν εξυπηρετικότητατος κι ευγενέστατος και δε με ήξερε κι από χθες κιόλας... Αυτά να τα βλέπουν κάτι πωλητές σε άλλες αντιπροσωπείες που σε κοιτάζουν με μισό μάτι που τολμάς να τους ζητήσεις το καμάρι τους για test drive...
Υπαρχουν κι αλλοι καλοι στην εν λογω αντιπροσωπεια..
-
Έχεις μείνει λίγο πίσω Πασχάλη μου...
-
Εγώ ακόμα περιμένω να με πάρουν τηλ από κεi από όταν πρωτο άνοιξαν για μια Mito Test drive. Ξαναπήγα για να πάρω προσφορά για τη Brera, τους πήρα για μισή ώρα μια 159 Tbi και την έκανα με έλαφρά!! Θα με ξαναδούν όταν πάω να πάρω test drive τη Milano!
-
Ο χρήστης stefan147 έγραψε:
Εγώ ακόμα περιμένω να με πάρουν τηλ από κεi από όταν πρωτο άνοιξαν για μια Mito Test drive. Ξαναπήγα για να πάρω προσφορά για τη Brera, τους πήρα για μισή ώρα μια 159 Tbi και την έκανα με έλαφρά!!** Θα με ξαναδούν όταν πάω να πάρω test drive τη Milano**!Όταν θα αλλάξεις τη Brera δηλαδή ε?
-
Ο χρήστης Nikos120i έγραψε:
Εγώ ακόμα περιμένω να με πάρουν τηλ από κεi από όταν πρωτο άνοιξαν για μια Mito Test drive. Ξαναπήγα για να πάρω προσφορά για τη Brera, τους πήρα για μισή ώρα μια 159 Tbi και την έκανα με έλαφρά!!** Θα με ξαναδούν όταν πάω να πάρω test drive τη Milano**!
Όταν θα αλλάξεις τη Brera δηλαδή ε?
Όταν θα αλλάξω τη Brera θα πάρω Maserati όπως είθισται...τα χουμε ξαναπει αυτά...
-
Ο χρήστης kotetsi έγραψε:
Έχεις μείνει λίγο πίσω Πασχάλη μου...Τι; Εφυγε; Πριν κανα 10ημερο που μιλουσαμε εκει ηταν ακομα..
-
Ο χρήστης pasxos έγραψε:
Έχεις μείνει λίγο πίσω Πασχάλη μου...
Τι; Εφυγε; Πριν κανα 10ημερο που μιλουσαμε εκει ηταν ακομα..
...είδες πως αλλάζουν οι καιροί
-
ωραια τωρα που δεν ειναι εκει να πω και μια κακια για την αντιπροσωπεια αυτη..
Ειχα παει να ρωτησω για τη μπρερα εντελως ενημερωτικα την περιοδο του Πασχα..αφου μου ειπε ενας τυπος τιμες κλπ τον ρωτησα που περιπου θα κυμανθει η τιμη της μπρερα με το νεο μοτερ. 'ποιο μοτερ;' μου λεει. Το 1.75 του λεω. 'Δεν εχουμε καποια πληροφορηση για καινουριο μοτερ' μου απανταει.. 2 μηνες πριν κυκλοφορησει εν τω μεταξυ.. τετοιος ηταν και η περιπτωση του ατομου που εξεταζουμε..(προσπαθω να τον τσιγκλισω για να τον κοροιδευω ΚΑΙ στο φορουμ.. )
Οδήγησα....