-
@lap said in Οδήγησα....:
Ο πλανήτης θα επιβιώσει κανονικότατα. Το αυξημένο co2 θα αυξήσει την θερμοκρασία και την βλάστηση. Μια χαρά θα είναι ο πλανητης.
Για τον πολιτισμο μας είναι ολο το θέμα και τις παρακτιες πόλεις και χωρες που έχουμε φτιάξει ως άνθρωποι.
Τα ακραια καιρικά φαινόμενα θα καταστρέφουν τα παντα στο περασμα τους.Η φυση θα δεν θα χαθεί, απλα θα αλλάξει μορφη, τέτοια που θα επηρεάσει παρα πολυ αρνητικά όλους μας
Σωστά ο πλανήτης δεν έχει κανένα θέμα ακόμα.
Βέβαια αμα χαθούμε σαν είδος και μείνουν κάποια εργοστάσια πυρηνικής ενέργειας χωρίς κάποιος να τα συντηρεί και χαθεί η ψύξη στον αντιδραστήρα ή σε περίπτωση πυρηνικού πολέμου θα την ακούσει και ο πλανήτης.
-
Ο πλανήτης θα επιβιώσει κανονικότατα. Το αυξημένο co2 θα αυξήσει την θερμοκρασία και την βλάστηση. Μια χαρά θα είναι ο πλανητης.
Για τον πολιτισμο μας είναι ολο το θέμα και τις παρακτιες πόλεις και χωρες που έχουμε φτιάξει ως άνθρωποι.
Τα ακραια καιρικά φαινόμενα θα καταστρέφουν τα παντα στο περασμα τους.Η φυση θα δεν θα χαθεί, απλα θα αλλάξει μορφη, τέτοια που θα επηρεάσει παρα πολυ αρνητικά όλους μας
Δεν ισχύουν αυτά που λες, περιγράφεις ένα αρκετά "ήπιο" σενάριο, το κλίμα του πλανήτη και τα έμβια όντα έχουν φτάσει σε αυτή την κατάσταση ισορροπίας μετά από χρόνια εξέλιξης, είναι σαν να έχεις ένα κανάτι με υλικά τα οποία αντιδρούν μεταξύ τους και τελικά φτάνουν σε σταθερές αναλογίες.
Από την στιγμή που αρχίζεις και επηρεάζεις το παραπάνω σύστημα πολύ εύκολα μπορεί να φτάσεις σε ακραίες καταστάσεις ανισορροπίας όπως ο χημικός μας στο σχολείο που έβαλε λίγο παραπάνω νάτριο και ανατίναξε το μισό εργαστήριο. Και όσο επιμένεις να ανακατεύεις τον χυλό τόσο αυξάνεται η πιθανότητα να χαλάσει το γιαούρτι. Οπότε κανείς δεν ξέρει που τελικά θα καταλήξει η ιστορία του κλίματος αλλά σίγουρα δεν πάει καλά το πράγμα τα τελευταία έτη.
-
Το οικοσύστημα μπορεί να πάρει άλλες μορφές. Όπως πείρε πολλές φορές στην ιστορία της γης. Απλά το όποιο οικοσύστημα προκύψει μπορεί να είναι επιβλαβές για εμάς. Για τα μελλοντικά όντα που θα έχουν προσαρμοστεί θα είναι το καλό οικοσύστημα και το δικό μας, σημερινό, θα είναι το κακό.
Οπότε η προσπάθεια που γίνεται είναι για να διατηρηθεί σταθερό στην σημερινή του κατάσταση.Το επίπεδο του co2 πριν 100δες χιλιάδες χρόνια ήταν πολλαπλάσιο από σήμερα. Μια χαρά υπήρχε η φύση και τότε και τα αντίστοιχα έμβια όντα της (φυτά, ζώα,μικροργανισμοι).
Η σημερινή μορφή της γης βόλεψε εμάς, και την ανάπτυξη του είδους μας. Αδιάφορο για την φύση, οπως ήταν αδιάφορο και πριν από εμάς και μετά από εμάς αν συντελεστεί οποιανδήποτε αλλαγή με ή χωρίς την βοήθεια μας.
Όπως λες τα πάντα βρίσκουν ένα επίπεδο ισορροπίας και σταθεροποίησης. Ποιο θα είναι αυτό είναι άγνωστο. Δεν θα πάψει να υπάρχει ο πλανήτης και η φύση όποια μορφή και να έχει.
Το θέμα είναι να μην πάψει να υπάρχει ο άνθρωπινος πολιτισμος, τουλάχιστον οπως τον γνωρίζουμε μέχρι σήμερα.https://earth.org/data_visualization/a-brief-history-of-co2/
-
Το θέμα είναι να μην πάψει να υπάρχει ο άνθρωπινος πολιτισμος, τουλάχιστον οπως τον γνωρίζουμε μέχρι σήμερα.
Να μην παψει να υπαρχει γιατι δεν συμφερει εμας , την φυση μια χαρα την βολευει να μην υπαρχουμε.
Ο ανθρωπος δεν συμβιωνει αρμονικα με την φύση αλλα της επιβαλλεται και την καταστρεφει σε αντιθεση με οτι αλλο ζει σε αυτον τον πλανητη. -
Εγώ έχω και άλλες απορίες
Τα δεδομένα που καταγράφουν τα ακραια ποσοστά διαφόρων δεκτών στην ιστορία της γης ήταν πριν την πρόσκρουση μετεωρίτη. Η πρόσκρουση άλλαξε την κλίση και ελαφρώς την πορεία της στην τροχιά της. Έτσι ο ήλιος συνέβαλε καθοριστικά για την λειτουργία ημών αλλά και η πόλοι της γης για την δέσμευση του co2.
Οπότε τα δεδομένα που εχουμε και συγκρίνουμε είναι υπό άλλες συνθήκες. Οπότε για τις σημερινές συνθήκες και τα μοντέλα πρόβλεψης δεν έχουμε ιστορικά στοιχεία. Αλλά παρόλα αυτά οι φυσικοί με τα πειράματα τους μπορούν να μας προσφέρουν μια ματιά στο μέλλον.
Το θέμα είναι αν μπορούμε να προσαρμοστούμε. Για παράδειγμανη αύξηση κατά 1 βαθμο κελσίου της θερμοκρασίας προκαλεί ακραία καιρικα φαινόμενα σε σημεία της γης που πριν εμείς είχαμε χτίσει τον πολιτισμό μας.
Άρα τι μας συμφέρει. Να αλλάξουμε τα πάντα ή να μειώσουμε το co2;.... λογικά το δεύτερο.Και δεύτερη απορία. Σήμερα υπάρχουν 9-10 δις άνθρωποι και άλλα πολλά δις ζώων που εξάγουν co2 ενω το 5000-10.000-20.000 π.Χ ο πληθυσμός της γης ήταν κάποια εκατομμύρια. Τι πρέπει να κάνουμε;
-
Εγώ έχω μια μεγάλη απορία. Τελικά τι οδηγήσατε?
-
@alex-mix said in Οδήγησα....:
Τον πλανήτη στην καταστροφή.
-
VW Beetle
Κατσαριδάκι αγάπη μου που επιβιώνει και μετά από πυρηνική καταστροφή
-
Εμείς οδηγούμε την γη αγαπητέ.... Τι suv και crossover μας λέτε;
Χαχαχαχα
Εντωμεταξυ κάτι πείρε το αυτί μου πώς αλλάζει το μαγνητικό πεδίο της γης σταδιακά αλλά εκθετικά. Κρατάει πολλά έτη αλλά προσφέρει και αλλαγές που δεν τις ξέρουμε. Φυσικό φαινόμενο είναι αλλά πραγματικά.....Όλα μαζί μας πέφτουν!!!!
Άλλωστε τα ορυκτά καύσιμα τι είναι ;
Άνθρακας που υπήρξε στην γη και εγκλωβίστηκε στα έγκατα της . Άρα υπήρχε και πρίν τα βγάλουμε εμείς.
-
Εμείς οδηγούμε την γη αγαπητέ.... Τι suv και crossover μας λέτε;
Χαχαχαχα
Εντωμεταξυ κάτι πείρε το αυτί μου
Αστυνομία ορθογραφίας. Πείρε????? Πείρε????? αλήθεια και σε πειράζει το ποιο χαχαχαχαχαχα
-
Όντως μας έβγαλα τα μάτια έτσι όπως το έγραψα. Πρέπει να είμαι ΠΟΙΟ προσεκτικός!!!!
-
Οδήγησα το ιδανικό ηλεκτρικό!
Μικρό , όμορφο, οικονομικό (σχετικά) στην αγορά, φτιαγμένο για την πόλη, όπου και η θέση των ηλεκρικών τώρα και για καιρό ακόμη. Πιο σβέλτο από ότι πραγματικά χρειάζεται, σε παίρνει για μικρές περιαστικές βόλτες και χαίρεσαι να το οδηγείς! Νομίζω απαιτεί ένα "κανονικό" αυτοκίνητο στο σπίτι (υπάρχει σε πολλά) και μια "δική του" βάση για να φορτίζει (δεν υπάρχει σε πολλά στις πόλεις). Μου είπαν θέλει λίγη ώρα για το 85%. Δεν το διασταύρωσα. Μετά από αυτές τις προυποθέσεις, δώσε του αστικά (καλύτερα περιαστικά) χιλιόμετρα και αυτό θα σου δώσει χαμόγελα!
Αυτή τη λεπτομέρεια τη βλέπει μόνο ο οδηγός! Ούτε οι γείτονες ούτε καν οι επιβάτες! Κάποιος είχε πολύ καλή διάθεση όταν το σκέφτηκε!Παρ'όλα αυτά επιμένω ότι τα ηλεκτρικά δεν είναι για όλους.
-
@manast said in Οδήγησα....:
ορά, φτιαγμένο για την πόλη, όπου και η θέση των ηλεκρικών τώρα και για καιρό ακόμη. Πιο σβέλτο από ότι πραγματικά χρειάζεται, σε παίρνει για μικρές περιαστικές βόλτες και χαίρεσαι να το οδηγείς! Νομίζω απαιτεί ένα "κανονικό" αυτοκίνητο στο σπίτι (υπάρχει σε πολλά) και μια "δική του" βάση για να φορτίζει (δεν υπάρχει σε πολλά στις πόλεις). Μου είπαν θέλει λίγη ώρα για το 85%. Δεν το διασταύρωσα. Μετά από αυτές τις προυποθέσεις, δώσε του αστικά (καλύτερα περιαστικά) χιλιόμετρα και αυτό θα σου δώσει χαμόγελα!
πολύ ωραιο και πολύ όμορφο το συγκεκριμενο. φανταστικο για μεσα στην πολή. μονο η τιμη ειναι too much για 2ο αυτοκίνητο όπως όμως σε όλα τα ηλεκτρικά.
-
@cirus said in Οδήγησα....:
πολύ ωραιο και πολύ όμορφο το συγκεκριμενο. φανταστικο για μεσα στην πολή. μονο η τιμη ειναι too much για 2ο αυτοκίνητο όπως όμως σε όλα τα ηλεκτρικά.
Μου είπαν ξεκινάει από τα 19,000, δεν το έψαξα αλλά σίγουρα αρκετοί δίνουν για δεύτερο πάνω από 15,000.
-
@cirus said in Οδήγησα....:
Μου είπαν ξεκινάει από τα 19,000, δεν το έψαξα αλλά σίγουρα αρκετοί δίνουν για δεύτερο πάνω από 15,000.
ναι φίλε μου και καλά κάνουν. Για μένα είναι πολλά τόσα για 2ο αυτοκίνητο. (2ο δικό μου, 3ο συνολικά γιατί έχει και η γυναίκα μου)
Όταν δεν θα είναι το ποσό ανώτερο από ότι επιτρέπω εγώ στον εαυτό μου θα πάρω και γω. αλλά το ποσό πρέπει να κατέβει αρκετά για να γίνει αυτό. Τα 19000 είναι too much για μένα
-
Το έχω αυτές τις μέρες για δοκιμή,, επιβεβαιώνω ότι είναι πολύ καλό και συμφωνώ με όσα γράφει ο συνάδελφος.
-
Μικρό , όμορφο, οικονομικό (σχετικά) στην αγορά, φτιαγμένο για την πόλη, όπου και η θέση των ηλεκρικών τώρα και για καιρό ακόμη. Πιο σβέλτο από ότι πραγματικά χρειάζεται, σε παίρνει για μικρές περιαστικές βόλτες και χαίρεσαι να το οδηγείς! Νομίζω απαιτεί ένα "κανονικό" αυτοκίνητο στο σπίτι (υπάρχει σε πολλά) και μια "δική του" βάση για να φορτίζει (δεν υπάρχει σε πολλά στις πόλεις). Μου είπαν θέλει λίγη ώρα για το 85%. Δεν το διασταύρωσα. Μετά από αυτές τις προυποθέσεις, δώσε του αστικά (καλύτερα περιαστικά) χιλιόμετρα και αυτό θα σου δώσει χαμόγελα!
Αυτή τη λεπτομέρεια τη βλέπει μόνο ο οδηγός! Ούτε οι γείτονες ούτε καν οι επιβάτες! Κάποιος είχε πολύ καλή διάθεση όταν το σκέφτηκε!Παρ'όλα αυτά επιμένω ότι τα ηλεκτρικά δεν είναι για όλους.
Ποιο είναι αυτό ρε παιδιά. Επίσης είδα πως το kia e soul το παίρνεις από 36 κάτι στα 27
-
Ποιο είναι αυτό ρε παιδιά.
-
Για το 500e μιλάνε τα παιδιά!
-
Οδήγησα....