-
Σας ευχαριστώ!
Να σημειώσω ότι ο πωλητής μου είπε ότι μέχρι τέλος Ιουλίου τρέχει προσφορά με έκπτωση (€500) και δωρεάν επέκταση εγγύησης του υβριδικού συστήματος στα 10 χρόνια (κανονικά είναι 6). Για παραγγελία μέχρι τέλος Ιουλίου η παράδοση είναι Οκτώβριο ή Νοέμβριο, ανάλογα με την έκδοση και το χρώμα.
-
Πολύ καλό και αντικειμενικό κείμενο, Φάνη.
Μια ερώτηση: Για ταξίδι στον αυτοκινητόδρομο, πιστεύεις ότι ο θόρυβος επιτάχυνσης του υβριδικού θα κουράζει;
Γενικά, ποιο είναι πιο άνετο σε ταξίδι: Το υβριδικό ή το 1.2Τ ;
-
Ο χρήστης αιγαιοπλόος έγραψε:
Πολύ καλό και αντικειμενικό κείμενο, Φάνη.Μια ερώτηση: Για ταξίδι στον αυτοκινητόδρομο, πιστεύεις ότι ο θόρυβος επιτάχυνσης του υβριδικού θα κουράζει;
Δεν έχω άποψη για το 1.2Τ γιατί δεν το έχω οδηγήσει. Λογικά δεν θα έχει τον βόμβο του υβριδικού στην επιτάχυνση, αλλά πιστεύω ότι όταν το μάθεις το υβριδικό θα πηγαίνει χωρίς θόρυβο ταξίδι. Ας μας πει κάποιος κάτοχος που σίγουρα θα έχει πολύ καλύτερη εμπειρία από εμένα.
-
Ο χρήστης Fanis75 έγραψε:
Σας ευχαριστώ!Να σημειώσω ότι ο πωλητής μου είπε ότι μέχρι τέλος Ιουλίου τρέχει προσφορά με έκπτωση (€500) και δωρεάν επέκταση εγγύησης του υβριδικού συστήματος στα 10 χρόνια (κανονικά είναι 6). Για παραγγελία μέχρι τέλος Ιουλίου η παράδοση είναι Οκτώβριο ή Νοέμβριο, ανάλογα με την έκδοση και το χρώμα.
Η επέκταση στα 10 χρόνια είναι σχεδόν πάγια παροχή σε όλα τα υβριδικά εδώ και χρόνια. Και το Yaris hybrid πέρυσι το Μάρτιο με 10 χρόνια εγγύηση το πήραμε
-
Μια ερώτηση: Για ταξίδι στον αυτοκινητόδρομο, πιστεύεις ότι ο θόρυβος επιτάχυνσης του υβριδικού θα κουράζει;
Δεν έχω άποψη για το 1.2Τ γιατί δεν το έχω οδηγήσει. Λογικά δεν θα έχει τον βόμβο του υβριδικού στην επιτάχυνση, αλλά πιστεύω ότι όταν το μάθεις το υβριδικό θα πηγαίνει χωρίς θόρυβο ταξίδι. Ας μας πει κάποιος κάτοχος που σίγουρα θα έχει πολύ καλύτερη εμπειρία από εμένα.
Η λογική λέει ότι το 1.2 θα είναι πολύ καλύτερο.
-
Αν και off topic και με την έμπειρια του Yaris να πω ότι ταξίδι χωρίς θόρυβο δύσκολο να κανεις.
Σε αυτοκινητόδρομο είτε σε κάποια καμπή είτε σε ανηφόρα θα το πιέσεις έστω για λίγο το αμάξι καο θα μουγκρίσει.
Για ταξίδι σε επαρχιακό με τις έντονες αυξομειώσεις δύσκολα πάλι να μην καταφύγεις ψηλά άρα και στο μουγκρίσμα.Σήμερα πχ που έκανα μονος τη διαδρομή Αθήνα Αρκιτσα και πήγαινα με 120-150 (μωτ 103) χρειάστηκε να το ζορίσω για να πιάσει τις ταχύτητες αυτές. Η διατήρηση γίνεται πιο οικονομικά καθως το αμάξι ρολαρει και μπορεί να κόβεται στα πάνω όρια του πρασίνου mode του στροφομέτρου.
Βέβαια η κατανάλωση δεν ξεπέρασε τα 5,6 (σε κανονικό mode)Στα 1800αρια όπως το chr λογικά το ζόρι θα είναι μικρότερο λόγω μεγαλύτερης δύναμης και ροπής.
-
Εκανα 150km σε πραγματικα ολες τις συνθηκες, απο 1η-2α για ωρα, πολυ πιεση σε καμπες, εθνικη ταπα και πιεσμενο επαρχιακο μ ενα Fiat 500 1.2 69αρι 2ετιας με 48.000km νοικιαρικο.
Τι να πω ρε παιδια....κοιταγα να δω αν ειναι το 1.2 μετα, στριβει εντωμεταξυ απιθανα το ατιμο αφου το πιεσα αφορητα (παταγε σε 185/55/15 το συγκεκριμενο) , εχει πολλα κιλα χαρακτηρα μεσα-εξω και γενικα θυμιζει supermini και οχι mini! Tο γουσταρα σε ολα του Καποια μειων θα μπορουσα να γραψω για μικροτριγμους που ειχε και την κακη μονωση απο το πορτμπαγκαζ +κυλιση αλλα στη τελικη ''κουβαδακι'' ειναι και δινει πολλα περισσοτερα απ οτι θα περιμενες! -
Ο χρήστης nonos έγραψε:
Εκανα 150km σε πραγματικα ολες τις συνθηκες, απο 1η-2α για ωρα, πολυ πιεση σε καμπες, εθνικη ταπα και πιεσμενο επαρχιακο μ ενα Fiat 500 1.2 69αρι 2ετιας με 48.000km νοικιαρικο.
Τι να πω ρε παιδια....κοιταγα να δω αν ειναι το 1.2 μετα, στριβει εντωμεταξυ απιθανα το ατιμο αφου το πιεσα αφορητα (παταγε σε 185/55/15 το συγκεκριμενο) , εχει πολλα κιλα χαρακτηρα μεσα-εξω και γενικα θυμιζει supermini και οχι mini! Tο γουσταρα σε ολα του Καποια μειων θα μπορουσα να γραψω για μικροτριγμους που ειχε και την κακη μονωση απο το πορτμπαγκαζ +κυλιση αλλα στη τελικη ''κουβαδακι'' ειναι και δινει πολλα περισσοτερα απ οτι θα περιμενες!Κ δεν ρούφαγε;;
-
Το 2010 είχα κάνει test drive το 500 1.4 100hp. Το θεωρούσα υπερτιμημενο λόγω της εμφάνισης του αλλά μου άρεσε όταν το έβλεπα στον δρόμο. Οι χώροι πίσω ανύπαρκτοι και ποιότητα απλά αποδεκτή.
Οδηγικα ο 1.4 το έφτιαχνε διαολακι στον δρόμο αλλά η Fiat τότε το 'κούραζε' με το παναλαφρο τιμόνι που έβαζε στα αυτοκίνητα της ... -
Γυρω στα 6 λιτρα στα 100 εγραψε οπως το υπολογιζω για δε θυμαμαι ποσο εβαλα ακριβως το λιτρο στο βενζινα
Ξεχασα να αναφερω επισης κατι που πραγματικα δε μου αρεσε! Ακουγεται υπερβολικα η αντλια των φρενων. Υπερβολικα ομως. Εκτος αν ηταν θεμα του συγκεκριμενου. Το τιμονι εννοειται δε το βαζεις ποτε στο city και σ αυτη τη ρυθμιση ειναι αρκετα καλο. Εχει ενα θεματακι επαναφορας ομως και εκανε 2 φορες σα μια αλλαγη τασης του ηλεκτρικου, σα να ''κουνηθηκε'' μονο του ελαχιστα ενω το κρατουσα.
Μιλαω παντα για MY 2015, ειχε μεχρι και start stop, ημιδερματινα ή ημιδερματινη τελως παντων. Τα πλαστικα οντως τιποτα το αξιο αναφορας. Αλλα το πατημα του ρε παιδια...περισσοτερο supermini παρα mini πιστευα οτι οδηγω, και το λεω γιατι εφαγε πολυ πιεση να δω τι κανει...
Δε θα το αγοραζα γιατι ειναι ακριβο-funky αλλα το panda σιγουρα αξιζει! -
Το ιδιο είχα πάθει εγω με νοικιάρικο Ντομπλό 1.6 τουρμπονιζελ με 5 ατομα τράβαγε μια χαρά σε ανηφόρες και εστριβε μια χαρά για το χαρακτήρα του. Νομιζα θα ήταν κανα διλιτρο (ιδέα δεν έίχα για τους ντιζελ) έψαξα την άδειά του και τελικα ηταν ο 1.6 με τα 110κατι αλόγατα. Το 500 το έιχα κανει τεστ ντραιβ το '10 και το πάτημά του για τη κατηγορία μου έιχε φανεί καταπληκτικό.
Το Παντα έχει αν δε κάνω λάθος 0 παθητική ασφάλεια άρα ουτε που θα το σκεφτόμουν, ενώ το Πουντο έχει ξεχαστεί από το θεό (και τους Ιταλούς...). Μακαρι να είχαν ενα σύγχρονο Πουντο, το είχα πάρει χθές... αλλά... -
Μιλαω για το τελευταιο panda βεβαια, το οποιο εχει παθητικη ασφαλεια αριστη για την κατηγορια του.
-
Εχεις δίκιο... μολις είδα οτι δεν ειναι τόσο κακό... ίδιο με το Απ σχεδον. Κριμα ποη η Φιατ στα επιβατηγά δε μπορεί να βγαλει κατι αναταγωνιστικό σε μέγεθος πέρα απο το Παντα/500 (οκ, τα 500χ/λ ειναι ειδικά αυτοκίνητα). Στη τιμή 15.000-20.000 δεν έχουν ενα μικρο-μεσαίο ανταγωνιστικό γουστοζικο αμάξι... το Τιπο ειναι μια κορεατίλα στη καλύτερη περίπτωση.
-
To tipo οντως δεν ειναι αξιος αντακαταστατης του πολυ καλου τελευταιου bravo.
-
Ο χρήστης alejandro έγραψε:
Εχεις δίκιο... μολις είδα οτι δεν ειναι τόσο κακό... ίδιο με το Απ σχεδον. Κριμα ποη η Φιατ στα επιβατηγά δε μπορεί να βγαλει κατι αναταγωνιστικό σε μέγεθος πέρα απο το Παντα/500 (οκ, τα 500χ/λ ειναι ειδικά αυτοκίνητα). Στη τιμή 15.000-20.000 δεν έχουν ενα μικρο-μεσαίο ανταγωνιστικό γουστοζικο αμάξι... το Τιπο ειναι μια μέτρια Τουρκοκατασκευη στη καλύτερη περίπτωση.Το διόρθωσα λίγο.....
-
Ο χρήστης nonos έγραψε:
To tipo οντως δεν ειναι αξιος αντακαταστατης του πολυ καλου τελευταιου bravo.Όντως, απίστευτο το τι έκαναν στη Φίατ.....
-
Ο χρήστης kpsig έγραψε:
To tipo οντως δεν ειναι αξιος αντακαταστατης του πολυ καλου τελευταιου bravo.
Όντως, απίστευτο το τι έκαναν στη Φίατ.....
Δεν μου κάνει και μεγάλη εντύπωση τι έκαναν στην Fiat κρίνοντας απο το budget που ΔΕΝ έχουν αφενός, αφετέρου απο το target που θέλουν να στοχεύσουν.
-
To Bravo τους ήταν ακριβό project και απέτυχε.
Κακώς που δεν το 'εψαξε' το θέμα με τα κινέζικα Viaggio και Ottima με τα πολλά κοινά τεχνικά από την Giulietta. -
BMW 325 E92
Καλησπέρα σε όλους
Θέλω εδώ και πολλές μέρες να γράψω για το αυτοκίνητο που οδηγώ τους τελευταίους 5 μήνες, μια BMW 325 Coupe (E92). Ζω και εργάζομαι στο εξωτερικό (Ελβετία). Το αμάξι είναι του 2013 (το τελευταίο facelift), έχει πλέον 46,000 χιλιόμετρα. Είναι το τρίλιτρο με τα 218 άλογα. Είναι αυτόματο.
Με πολύ λίγα λόγια: ό'τι πιο ολοκληρωμένο έχω οδηγήσει ποτέ! Δεν έχω μακρά οδηγική εμπειρία, ούτε έχω οδηγήσει πολλά 'εξωτικά' αυτοκίνητα. Αλλά δεν θυμάμαι να έχω οδηγήσει κάτι που να συνδυάζει τόσο αρμονικά σε ένα πακέτο άνεση, πολυτέλεια, σπορτίφ χαρακτήρα, ταχύτητα, πρακτικότητα και οικονομία (ω ΝΑΙ! ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ). Πρόκειται για τον λιγότερο πιεσμένο κινητήρα της γκάμας των εξακύλινδρων και αυτό φαίνεται (μετά την 325 έπεται η 330 με τα 272 άλογα). Τα άλογα βγαίνουν αβίαστα και εξαιρετικά γραμμικά. Αποδίδει άψογα από πολύ χαμηλά, η απόκριση στο γκάζι είναι άμεση και επιταχύνει απροβλημάτιστα χωρίς να 'κρεμάει' μέχρι περίπου τις 7000 στροφές. Το τιμόνι βαρύ, σου αποπνέει ασφάλεια. Κράτημα δυστυχώς δεν έχω δοκιμάσει όπως και όσο θα ήθελα, αλλά φαίνεται υποσχόμενο. Οι δρόμοι του εξωτερικού βλέπετε είναι τεράστιες ευθείες, λείπουν οι στενοί, στριφτοί επαρχιακοί δρόμοι της Ελλάδας, και το κυριότερο, υπάρχει παντού ο φόβος του ελέγχου από τις κάμερες και των τσουχτερών προστίμων. Οπότε για συμπεριφορά σε στροφές...επιφυλάσσομαι! Πάντως τις ευθείες τις καταπίνει για πλάκα (τελική έχει 250 αν και δεν την έχω φυσικά δοκιμάσει!). Το cruise control είναι ό'τι καλύτερο και χρηστικό έχω συναντήσει ποτέ. Όσο για το θέμα οικονομία: πρόσφατα γύρισα από road trip 1400 χιλιομέτρων στη Νότια Γαλλία. Με cruise control και ταχύτητες 110 με 130 το πολύ, στις εθνικές οδούς έδειξε κάτω από 7 (6,8 στην επιστροφή). Μέση κατανάλωση γενικά, με έντονη χρήση στην πόλη, γύρω στο 10.
Δεν είχα ποτέ στην κατοχή μου πολύ ακριβά αμάξια. Έχουν περάσει από τα χέρια μου Golf 6άρι TSI (122), Alfa Romeo Spider 916 (1.8 T Spark) και Alfa Romeo GT 1.9 Jtd. Όλα μεταχειρισμένα και όλα με budget το πολύ 10 χιλιάδων. Πάντα 'σνόμπαρα' λίγο αμάξια τύπου BMW 325, ίσως ενδόμυχα με τη λογική ότι δεν μπορούσα εύκολα να τα αποκτήσω. Η δουλειά στο εξωτερικό σε συνδυασμό με την μεγάλη αγορά και επιλογή (και φυσικά η έλλειψη παράλογης φορολόγησης) μου δημιούργησε την περιέργεια να βάλω το χέρι λίγο πιο βαθειά στην τσέπη και να δώσω τα περίπου 20 χιλιάρικα που έκανε το αμάξι αυτό μεταχειρισμένο. Ε λοιπόν καταλαβαίνει κανείς γιατί το αμάξι αυτό καινούργιο έκανε 60 χιλιάρικα. Η ενσάρκωση του 'ό'τι πληρώσεις παίρνεις'. I stand corrected λοιπόν, διεύρυνα τους οδηγικούς μου ορίζοντες και δηλώνω κατενθουσιασμένος...Για να μην αναφερθώ στο σκούρο μπλέ με το μπεζ δερμάτινο εσωτερικό...
-
Ο χρήστης Razumikhin έγραψε:
Πρόκειται για τον λιγότερο πιεσμένο κινητήρα της γκάμας των εξακύλινδρων και αυτό φαίνεται (μετά την 325 έπεται η 330 με τα 272 άλογα). Τα άλογα βγαίνουν αβίαστα και εξαιρετικά γραμμικά. Αποδίδει άψογα από πολύ χαμηλά, η απόκριση στο γκάζι είναι άμεση και επιταχύνει απροβλημάτιστα χωρίς να 'κρεμάει' μέχρι περίπου τις 7000 στροφές.Το ίδιο κάνει και η 330, απλά έχει πολύ περισσότερη δύναμη και ξέσπασμα ψηλά!
Το τιμόνι βαρύ, σου αποπνέει ασφάλεια.
Θα μπορούσε να ήταν και λίγο ελαφρύτερο, δεν έχει νόημα το βάρος για το βάρος.
Με cruise control και ταχύτητες 110 με 130 το πολύ, στις εθνικές οδούς έδειξε κάτω από 7 (6,8 στην επιστροφή). Μέση κατανάλωση γενικά, με έντονη χρήση στην πόλη, γύρω στο 10.
Απορώ με την υπομονή σου να πηγαίνεις με 110... Η 30 πάντως σπάνια πέφτει κάτω από 10, ακόμα και με αρκετή χρήση εκτός πόλης. Παίζει ρόλο βέβαια και το αυτόματο που έχεις.
Οδήγησα....