-
σε αυτό το άρθρο αναλύεται λεπτομερώς για πιο λόγο η βενζίνη είναι πάντα πιο δυνατή από το πετρέλαιο με μόνο πλεονέκτημα του τελευταίου την κατανάλωση http://robotpig.net/__automotive/power- ... php?page=3
δεν τίθεται λοιπον θέμα σύγκρισης μεταξύ των δύο ως προς την δύναμη.
γενικά τα ντίζελ μια χαρά την κάνουν την δουλειά τους για καθημερινή χρήση αλλα η βενζίνη την κάνει καλύτερα
simple as that
-
Πάντως θερμιδικα το πετρέλαιο είναι 30% πιο δυνατό λίτρο για λίτρο
-
Έχει περισσότερη ενέργεια. Αυτό καμία σημασία δεν έχει στην παραγόμενη ισχύ, αλλά μόνο στον ρυθμό κατανάλωσης του καυσίμου. Αν κάποια στιγμή τα ξεδιαλύνεις στο μυαλό σου δεν θα σε κοροϊδεύει το μισό φόρουμ.
-
Ο χρήστης axem έγραψε:
σε αυτό το άρθρο αναλύεται λεπτομερώς για πιο λόγο η βενζίνη είναι πάντα πιο δυνατή από το πετρέλαιο με μόνο πλεονέκτημα του τελευταίου την κατανάλωση http://robotpig.net/__automotive/power- ... php?page=3δεν τίθεται λοιπον θέμα σύγκρισης μεταξύ των δύο ως προς την δύναμη.
γενικά τα ντίζελ μια χαρά την κάνουν την δουλειά τους για καθημερινή χρήση αλλα η βενζίνη την κάνει καλύτερα
simple as that
Αυτό μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως επιχείρημα μόνο για να αντικρούσει λεγόμενα του στυλ 'η ροπή είναι το παν'. Γιατί κατά τα άλλα η σύγκριση είναι άνιση. Το ένα έχει 50 άλογα παραπάνω, και είναι φυσιολογικό να επικρατεί. Θα είχε ενδιαφέρον μια τέτοια σύγκριση αν χρησιμοποιούσε 2 κινητήρες με παρόμοια απόδοση.
Κάτι άλλο, σε σχέση με αυτά που διάβασα πριν. Έχοντας κάποια μικρή εμπειρία από όλα σχεδόν τα είδη κινητήρων (ατμοσφαιρικό,turbo και turbodiesel), έχω να πω πως όλα όταν πιέζονται εκτοξεύουν την στιγμιαία κατανάλωση, τουλάχιστον στις ενδείξεις του trip computer. Δηλαδή μου φαίνεται λιγάκι χλωμό να πιέζεται ένα βενζινοκίνητο στην ανηφόρα και να γράφει 21, και ένα diesel να πηγαίνει με τον ίδιο τρόπο και να έχει τα μισά και λιγότερα. Αν είναι όλες οι συνθήκες ίδιες (ταχύτητα, σχέσεις κλπ.) Εκτός αν μιλάμε για ένα 1000αράκι των 60 ίππων για βενζινοκίνητο.
-
Οδήγησα το δικό μου Yaris D-4D μετά την τοποθέτηση Tuning Box και Tune Pedal.
Η αλλαγή των χαρακτηριστικών απόδοσης στην πράξη είναι εντυπωσιακή.Μου θυμίζει στο άρπαγμα το Uno Turbo που είχα πριν χρόνια.Στα χαρτιά οι 90 ίπποι γίνανε 111 και η ροπή από τα 205 στα 245.Δεν θα σταθώ στα νούμερα αλλά σε αυτό που αντιλαμβάνεσαι όταν το οδηγάς. Ο ρυθμιστής έχει 3 επίπεδα απόκρισης στο γκάζι.ECO , SPORT και SPORT+. Σε κάθε είπεδο μπορείς να κάνεις έξη μικρορυθμίσεις ώστε να βρείς την ιδανική θέση για τα γούστα σου.Στην θέση SPORT + και 3+ ανησυχώ για τα ημιαξόνια. Μ΄αρέσει που πάνω στην αλλαγή ταχύτητας γκαζώνει και δεν βλέπεις να πέφτει το στροφόμετρο.Σε ολισθηρό οδόστρωμα το τιμόνι στην επιτάχυσνη ψαρεύει μέχρι να αναλάβει δράση το αντισπίν.Χθες το βράδυ στην περιφερειακή στεκόμουν άνετα δίπλα σε Volvo S60 T5 μιας φίλης που της είπα να το πατήσει…….Πλέον τα φρένα τα βρίσκω ανεπαρκή.
Θα κοιτάξω να μετρήσω επιδόσεις στις διάφορες ρυθμίσεις για να δω και τα νούμερα.
Το εντυπωσιακό όμως είναι ότι δεν έχει επηρεαστεί η κατανάλωση. Εκανα 200 χλμ με αρκετά από αυτά παίζοντας και η μέση βρίσκεται στα 5,6/100 -
Το ντιζελατο γιαρις εινια πολυ σπιρτόζικο, ποσο μάλλον τωρα με την επιπλεον δύναμη. Μακαρι αυτο να μην επηρεάσει την αξιοπιστια του. Βέβαια για το s60 T5, καλύτερα θα ηταν να το πάταγε κάποιος φίλος σου για να εβγαζες πιο ασφαλη συμπεράσματα
-
Ο χρήστης tifo45 έγραψε:
@sv2Το ντιζελατο γιαρις εινια πολυ σπιρτόζικο, ποσο μάλλον τωρα με την επιπλεον δύναμη. Μακαρι αυτο να μην επηρεάσει την αξιοπιστια του. Βέβαια για το s60 T5, καλύτερα θα ηταν να το πάταγε κάποιος φίλος σου για να εβγαζες πιο ασφαλη συμπεράσματα
Οδηγάει καλύτερα και γρηγορότερα από πολλούς άνδρες….αλλά ήταν μία ένδειξη ότι στέκεται καλά. Με 170 στην περιφερειακή Θεσσαλονίκης πόσο περισσότερο να πατήσεις ?
-
Ok, respect!
-
Ok, respect!
-
http://www.autotriti.gr/data/news/previ ... _12411.asp
μου κανει εντυπωση οτι δεν λενε λεξη για το ουσιαστικο....
πως ειναι στον δρομο το καθε αυτοκινητο...αν κανει βρουμ βρουμ ή πουτ πουτ...το εχουν αναγαγει σε θεμα!!!
-
Ο χρήστης tifo45 έγραψε:
@sv2Το ντιζελατο γιαρις εινια πολυ σπιρτόζικο, ποσο μάλλον τωρα με την επιπλεον δύναμη. Μακαρι αυτο να μην επηρεάσει την αξιοπιστια του. Βέβαια για το s60 T5, καλύτερα θα ηταν να το πάταγε κάποιος φίλος σου για να εβγαζες πιο ασφαλη συμπεράσματα
S60T5 !!!!!!?????!!!! είμαι σίγουρος ότι ο φίλος με το Γιάρις κάνει πλάκα.
Πέρα από αυτά, γέλαγα με το άρθρο στο Autotriti που έλεγε οτι το πετρελαιοκίνητο Χιουντάι i20 είναι 1 2 0 κιλά πιο βαρύ από το βενζινοκίνητο!! Ξέρετε τι σημαίνει αυτό για φρένα εμπρός και λάστιχα και αμορτισέρ έτσι;; Για το θέμα φρένων και οδικής συμπεριφοράς δεν το συζητώ... Κυκλοφορούν τα φανταστικά τρικύλινδρα μοτεράκια βενζίνης της Φόρντ και Ρενώ και ακόμη ασχολούνται με τα μικρά ντίζελ... Είπαμε, αν κάνει κανείς 20.000χλμ και πάνω στην πόλη, ΟΚ, το ντίζελ βγάζει τα λεφτά του μια χαρά... Αλλά πραγματικά πρέπει να μη δίνεις δεκάρα για την ευχαρίστηση στην οδήγηση. -
Γιατί πρέπει ντε και καλά να περιμένεις οδηγικές συγκινήσεις από καραγκιοζάκια 1.000-1400 κυβικών που τα χρησιμοποιείς ώς επί το πλείστον για χαμάληδες? Συνήθως απλώς τη δουλειά σου θέλεις να κάνεις, με τον οικονομικό και αξιόπιστο τρόπο, και τα μικρά πετρέλαια τα κάνουν αυτά.
-
Ο χρήστης dstou έγραψε:
Γιατί πρέπει ντε και καλά να περιμένεις οδηγικές συγκινήσεις από καραγκιοζάκια 1.000-1400 κυβικών που τα χρησιμοποιείς ώς επί το πλείστον για χαμάληδες? Συνήθως απλώς τη δουλειά σου θέλεις να κάνεις, με τον οικονομικό και αξιόπιστο τρόπο, και τα μικρά πετρέλαια τα κάνουν αυτά.Σωστό αυτό που λες, αλλά η γυναίκα μου οδηγώντας το Λεόν μου (μέσα στην πόλη μόνο, ελάχιστα εκτός αυτής) συνεχώς με ρωτάει γιατί η 166 ενώ είναι πολύ μεγαλύτερη, είναι τόσο περισσότερο 'ελαφριά' εμπρός, ενώ στην εθνική που το πήρε λίγο εκεί στις στροφές πριν τις Σέρρες, πάλι μου έλεγε γιατί αισθάνεται το εμπρός μέρος να 'κατευθύνει' το αυτοκίνητο.
Οπότε, δεν είναι τόσο απλά τα πράγματα για όλους...
Οπότε μόνο να φανταστώ μπορώ τι σημαίνει σε αμάξι σαν το i20 να έχεις... 120 κιλά περισσότερα από τα οποία τα περισσότερα είναι εμπρός!!! Ακόμη και μέσα στην πόλη.
Εγώ προσωπικά, παίρνοντας το ρίσκο να επεκτείνω τις εμπειρίες μου diesel vs petrol προς τα κάτω σε κυβικά, δεν θα ρώταγα καν για ντίζελ, θα πήγαινα στη Ρενώ ή στη Φόρντ και θα έπαιρνα τα μικρά τρικύλινδρα μοτεράκια βενζίνης στο Κλειώ ή στο Φιέστα. -
yaris diesel πηγαινε μαζι με volvo s60 t5,και θεμα οδηγου στο βολβο δεν τιθεται γιατι ειναι καλυτερη απο πολλους ανδρες....
-
Το ερώτημα βενζίνη-πετρέλαιο για περίπτωση ισοδύναμων κατά το δυνατό προτάσεων, μετασχηματίζεται σχεδόν πάντα στο εξής απλούστερο :Πόσο σε νοιάζουν αυτά τα παραπάνω (έστω) 2λ/100χλμ κατανάλωση?
Μιλάμε για καθημερινά αμαξάκια γενικής χρήσης, όχι για εξτριμιές ή βενζινοκέφαλους κ.α. όπου δεν υπάρχουν τέτοιου είδους διλήμματα. Αυτό είναι το πετρέλαιο φίλτατοι, όλα τα άλλα περισσεύουν. -
-
Εγώ έχω δίλιτρο (και βαρύ και παλιό και εξακύλινδρο και αυτόματο) και ενώ σε κάποιες ωραίες στροφοδιαδρομές (Καβάλα, Τρίπολη) η έννοια κατανάλωσης ξεχνιέται τελείως, σας διαβεβαιώνω ότι σαφώς και μου κακοφαίνεται που καίω παραπάνω από πολλά άλλα. Αυτό όμως δεν με εμποδίζει να πατάω το γκάζι όταν πρέπει, μερικές φορές κάνεις και οικονομία αν φτάσεις σύντομα σε μεγαλύτερη ταχύτητα ώστε να σε σηκώνει μια σχέση παραπάνω (πχ 5η στις ροπές της αντί να παιδεύεσαι για ώρα με γκαζωμένη 4η που φοβάσαι να φτάσεις στιγμιαία στο κόκκινο).
Και προσπαθώντας να επιστρέψω στο θέμα έχω οδηγήσει κάμποσα ντιζελάκια. Αν ξεπεράσουμε το θέμα της κατανάλωσης που κερδίζουν σημαντικότατα μια χαρά εως εξαιρετικά είναι για την πόλη και πολύ καλά για ταξίδια, ανηφόρες κατηφόρες φορτίο κλπ. Και ωραία επιταχύνουν και από στάση και σε ρεπρίζ, ανάλογα με τα αλόγατα πάντα. Γιατί όλα αυτά βέβαια ισχύουν αν σου φτάνουν τα άλογα για όταν χρειαστεί το κάτι παραπάνω (πχ προσπέραση). Αν δεν σου φτάνουν τα άλογα είτε ντίζελ είναι είτε βενζίνη διαφορά δεν υπάρχει.
Η χαρά των νεο-ντίζελ (κατά το νεόπλουτων) έγκειται στο ότι έχουν άλογα (άλογα=ροπή επί στροφές) από πιο χαμηλές στροφές που στην πράξη για τον μέσο οικογενειάρχη που φοβάται/αρνείται να ανεβάσει στροφές σημαίνει ότι το ντίζελ πάει ενώ η βενζίνη δεν πάει. Το ίδιο περίπου συμβαίνει βέβαια και με τα βενζινοκίνητα τούρμπο αλλά δεν τα ξέρουν γιατί έπαιρναν ατμοσφαιρικά που 'δεν χαλάνε' (και πήρανε ντίζελ με αντλίες υπερυψηλών πιέσεων, DPF, κλπ κλπ.... ε, ρε τι τους περιμένει). -
Ο χρήστης Κίκιζας Γρηγόρης έγραψε:
...P.S 2) Πολλα τουρμπατα βενζινοκινητα, λογω συχνης χρησης στην πολη με περιορισμενο ευρος στροφων, 'μπουκωνουν', χανουν σημαντικο ποσοστο της αποκρισης και αποδοσης, κατι που ενισχυεται απο μετρια/κακη ποιοτητα βενζινης εαν καποιος εφοδιαζεται απο οποιο πρατηριο βρει μπροστα του.
έχεις σκεφτεί να ξεμπουκώνεις που και που ?
-
Ο χρήστης sv2 έγραψε:
Οδήγησα το δικό μου Yaris D-4D μετά την τοποθέτηση Tuning Box και Tune Pedal.Η αλλαγή των χαρακτηριστικών απόδοσης στην πράξη είναι εντυπωσιακή.Μου θυμίζει στο άρπαγμα το Uno Turbo που είχα πριν χρόνια.Στα χαρτιά οι 90 ίπποι γίνανε 111 και η ροπή από τα 205 στα 245.Δεν θα σταθώ στα νούμερα αλλά σε αυτό που αντιλαμβάνεσαι όταν το οδηγάς. Ο ρυθμιστής έχει 3 επίπεδα απόκρισης στο γκάζι.ECO , SPORT και SPORT+. Σε κάθε είπεδο μπορείς να κάνεις έξη μικρορυθμίσεις ώστε να βρείς την ιδανική θέση για τα γούστα σου.Στην θέση SPORT + και 3+ ανησυχώ για τα ημιαξόνια. Μ΄αρέσει που πάνω στην αλλαγή ταχύτητας γκαζώνει και δεν βλέπεις να πέφτει το στροφόμετρο.Σε ολισθηρό οδόστρωμα το τιμόνι στην επιτάχυσνη ψαρεύει μέχρι να αναλάβει δράση το αντισπίν.Χθες το βράδυ στην περιφερειακή στεκόμουν άνετα δίπλα σε Volvo S60 T5 μιας φίλης που της είπα να το πατήσει…….Πλέον τα φρένα τα βρίσκω ανεπαρκή.
Θα κοιτάξω να μετρήσω επιδόσεις στις διάφορες ρυθμίσεις για να δω και τα νούμερα.
Το εντυπωσιακό όμως είναι ότι δεν έχει επηρεαστεί η κατανάλωση. Εκανα 200 χλμ με αρκετά από αυτά παίζοντας και η μέση βρίσκεται στα 5,6/100μετά και από αυτό το ποστ είσαι και επίσημα από τα πιο γραφικά και αστεία άτομα στο φόρουμ
-
Παλι μαλωνετε για το πιο καυσιμο ειναι το καλυτερο?
Οδήγησα....