-
Εγω μαΝγκες που λέτε, γουστάρω ρούμι
-
Σου έχω αμάξι:
http://deansgarage.com/2010/chrysler-turbine-car/
Καίει οτιδήποτε καίγεται, φήμες λένε ότι ένας Μεξικάνος δικτάτορας το κινούσε με τεκίλα!
Δεν νομίζω να έχει θέμα με το ρούμι...
-
Ο χρήστης Focusman91 έγραψε:
Παλι μαλωνετε για το πιο καυσιμο ειναι το καλυτερο? -
Ο χρήστης onyx ! έγραψε:
...Το ίδιο περίπου συμβαίνει βέβαια και με τα βενζινοκίνητα τούρμπο αλλά δεν τα ξέρουν γιατί έπαιρναν ατμοσφαιρικά που 'δεν χαλάνε' (και πήρανε ντίζελ με αντλίες υπερυψηλών πιέσεων, DPF, κλπ κλπ.... ε, ρε τι τους περιμένει)....ακριβώς αυτό που λέω κι εγώ σε πολλούς... ού μπλέξεις, οδηγόντας την δική μου σε πολλές διαφορετικές εκδόσεις, diesel και μη, λίγα πράγματα τα κατάλαβα. Πέρα από την ποιότητα της απόδοσης που στην περίπτωση των ντίζελ δεν υπάρχει απλά, είναι θορυβώδη και περιορισμένα σε εύρος στροφών, το σημαντικότερο είναι η παντελής έλλειψη αξιοπιστίας στα Ελληνικά δεδομένα. Κόστοι υπερηψηλά αν πάει κάτι στραβά και πολύ μικρή διαφορά τελικά αν ο χρήστης δεν κάνει τουλάχιστον 30 με 50 χιλιάδες χλμ τον χρόνο... ναι, δεν μας περισσεύουν λεφτά, ναι, είναι πιο γεμάτη η ροπή μες την πόλη σε μερικές εκδόσεις, ναι, θα ζήσει πολλά χρόνια το μπλόκ αλλά όχι σε όλα αυτά που συμπαρασέρνει ένας μοντέρνος diesel κινητήρας... Άσε που αν αναβαθμίσει κανείς τουρμπάτα ντίζελ μικρού σχετικά κυβισμού, θα πρέπει να προετοιμαστεί για μεγάλες εκπλήξεις...
Αν ενδιαφέρει κάποιους θα μπορούσα ίσως να γράψω μια πιο αναλυτική εμπειρία με τα Α που οδήγησα... έχοντας πιάσει στα χέρια μου σχεδόν όλες τις εκδόσεις, αφού μου ξέφυγε μόνο η αδύναμη βενζινοκίνητη, μπορώ να έχω μια σφαιρική άποψη για το μοντέλο αυτό.
-
Ας γράψω κι εγώ τις εμπειρίες μου από την οδήγηση τριών αυτοκινήτων που έπεσαν στα χέρια μου τον τελευταίο καιρό...
Αρχίζοντας από το αυτοκίνητο:
Volvo S40 1.6 (δεν ξέρω τι έκδοση εξοπλισμού)
- Εξαιρετική ανάρτηση. Ανηχυχητικά σφιχτή, ωστόσο απορροφάει πάρα πολύ καλά ότι ανωμαλία κυκλοφορεί στα πέριξ και κρατάει το αυτοκίνητο χωρίς κλίσεις στις στροφές (τις 2-3 που μπόρεσα να επιθεωρήσω).
- Επιδόσεις. Προφανώς και δεν είναι γρήγορο. Για το μοτέρ που έχει και το βάρος του περίμενα χάλια, αλλά το αμάξι στέκεται αξιοπρεπέστατα (το τονίζω, για το 1600άρι που είναι)
- Ποιότητα - ηχομόνωση. Άντε γεια...
- Εργονομία, με την κλασσική εξαίρεση των διακοπτών για τα παράθυρα και τους καθρέφτες που βρίσκονται στη λάθος θέση (στην πόρτα )
- Κάθισμα οδηγού και γενικά θέση οδήγησης. Πολλά η Volvo
- Εντάξει... 1600άρι είπαμε...
- Χώρος αποσκευών. Σεντάν... τα λέει όλα αυτό...
Αδιάφορα / μέσος όρος / δεν πρόσεξα κάτι
Λεβιές ταχυτήτων, φρένα, κατανάλωση (δεν γνωρίζω), χώροι επιβατών, οδική συμπεριφορά (φαίνεται ενδιαφέρουσα, αλλά δεν μπορώ να κρίνω)
Συμπέρασμα: Εξαιρετικό αυτοκίνητο, ακόμα και με τον βασικό κινητήρα. Θεωρώ ότι το V50 είτε με τον 1,6d είτε με τον 1,8 βενζίνης που έχει ένα κλικ πιο μαλακή ανάρτηση (ακούω) και πιο πρακτικό χώρο αποσκευών θα είναι απλά κορυφή.
Το χάρχαλο:
huyndai i20 1,2
- Μοτεράκι. 3κύλινδρο;;;; Αρπάζει πολύ καλά και σου δίνει την εντύπωση ότι πάει πιο γρήγορα από την πραγματικότητα. Βέβαια, εν τέλει, είναι αργό, αλλά δεν καίει.
- Χώροι. Αξιοπρεπέστατο
- Εξοπλισμός. Πόσο δύσκολο είναι όλα τα αμάξια να έχουν 2-3 θύρες για τις συσκευές που κουβαλάμε πλέον όλοι;;;;
- Λεβιές. Πολύ εύχρηστος, δεν σκαλώνει ποτέ και ανεβάζεις άνετα χωρίς συμπλέκτη και χωρίς διαμαρτυρίες από το κιβώτιο
- Εντάξει... είπαμε, είναι αργό.
- Ανάρτηση. Κρατάει σχετικά καλά, αλλά δεν απορροφάει καλά τις ανωμαλίες και γενικά δεν είναι αυτό που θα ήθελα από ένα σύγχρονο αυτοκίνητο
- Κλιμάκωση σχέσεων...
- Τιμόνι... Τελείως αλλού γι' αλλού... Το μόνο καλό είναι ότι είναι ελαφρύ. Και αυτό είναι καλό μόνο όταν παρκάρεις. Αίσθηση μηδέν, αμεσότητα 'βαστάτε τούρκοι τ' άρματα' (καλά, σε αυτό φταίει και η ανάρτηση), κτλ...
- Θόρυβος σε υψηλές στροφές (εντάξει 3κύλινδρο είναι)
- Βαρύ βολάν. Πατάς συμπλέκτη να ανεβάσεις ταχύτητα και εσύ έχεις αλλάξει σχέση, έχεις αφήσει το συμπλέκτη και οι στροφές ξεκινάνε να πέφτουν με αποτέλεσμα να ταρακουνιέσαι καλά...
- AC... μου θυμίζει την περιγραφή του Κλάρκσον για τα AC σε παλιές Lambo: Σαν να σε φυσάει ένας ασθματικός μέσα από ένα καλαμάκι... Όχι ιδιαίτερα κρύος αέρας, αδύναμος ανεμιστήρας (μόνο στην τελευταία σκάλα πάει να κάνει κάτι, αλλά εκεί έχει πολύ θόρυβο)
Αδιάφορα / μέσος όρος / δεν πρόσεξα κάτι:
Φρένα
Συμπέρασμα: Αν είναι πολύ φθηνό, θεωρώ ότι θα είναι μια καλή λύση για κάποιον που θέλει ένα κουτί με 4 ρόδες. Αλλά γιατί να μην πάρει αυτός ο κάποιος ένα μεταχειρισμένο;;;;
Το φορτηγάκι:
Ford Transit Connect
- Καλός εξοπλισμός για βαν (AC, mp3 player)
- Καλοί χώροι για επιβάτες και πράγματα πίσω
- Αρκετά καλή ανάρτηση για το είδος του, που προσφέρει αξιοπρεπές κράτημα / άνεση (για βαν πάντα) και (φαντάζομαι) αντοχή
- Κινητήρας (ford 1.8d 90ps) Τουρμπίζει κάπου στις 1800σαλ και φεύγει αρκετά δυνατά (για βαν πάντα)
- Λεβιές ταχυτήτων (κλασσικός ford )
- Κατανάλωση. Σε εθνική με 110-120 πρέπει να ήταν κάπου στο 6...
- Φασαρία (εντάξει το συγκεκριμένο είχε λάστιχα εκτός δρόμου για κάποιο λόγο)
- Για κάποιο λόγο καίει τελευταία ασφάλειες...
- Οι καθρέφτες ρυθμίζονται μόνο με (μεγάλη) πίεση στο τζάμι. Δεν υπάρχει λεβιεδάκι εντός...
- Ηχομόνωση (εντάξει, βαν είναι, αλλά δεν πρέπει να έχει τίποτα από ηχομόνωση... )
Φρένα
Αυτάααααααααααα....
-
Ο χρήστης markvag έγραψε:
Εργονομία, με την κλασσική εξαίρεση των διακοπτών για τα παράθυρα και τους καθρέφτες που βρίσκονται στη λάθος θέση (στην πόρτα )Πίνε και μη μιλάς καλύτερα!
είτε με τον 1,8 βενζίνης που έχει ένα κλικ πιο μαλακή ανάρτηση (ακούω)
Να μην ακούς!
-
Ο χρήστης red_monster έγραψε:
...
P.S 2) Πολλα τουρμπατα βενζινοκινητα, λογω συχνης χρησης στην πολη με περιορισμενο ευρος στροφων, 'μπουκωνουν', χανουν σημαντικο ποσοστο της αποκρισης και αποδοσης, κατι που ενισχυεται απο μετρια/κακη ποιοτητα βενζινης εαν καποιος εφοδιαζεται απο οποιο πρατηριο βρει μπροστα του.
έχεις σκεφτεί να ξεμπουκώνεις που και που ?
...ντεν εχω Turbo καρντια μου...
-
Ο χρήστης sv2 έγραψε:
Οδήγησα το δικό μου Yaris D-4D μετά την τοποθέτηση Tuning Box και Tune Pedal.Το Tuning Box είναι καλό προϊόν και μπορεί να μειώσει την κατανάλωση ή/και να αυξήσει τις επιδόσεις χωρίς να χαλάσει την αντλία πετρελαίου (σχεδόν όλα τα κιτ που κυκλοφορούν μόνο αυξάνουν την πίεση στην ΠΟΛΥ ΑΚΡΙΒΗ αντλία).
Είναι κακό για το περιβάλλον, πολύ περισσότερα NOx και αν αυξήσεις την ιπποδύναμη θα έχει και καπνό.
Η γνώμη μου γι αυτά τα προϊόντα παραμένει η ίδια:
Αν σε πιάσουν να έχει 50 χιλιάρικα πρόστιμο σε σένα και 50 χιλιάρικα στο συνεργείο/πωλητή. -
Ας γράψω κι εγώ τις εμπειρίες μου από την οδήγηση τριών αυτοκινήτων που έπεσαν στα χέρια μου τον τελευταίο καιρό...Αρχίζοντας από το αυτοκίνητο:
Volvo S40 1.6 (δεν ξέρω τι έκδοση εξοπλισμού)
- Εξαιρετική ανάρτηση. Ανηχυχητικά σφιχτή, ωστόσο απορροφάει πάρα πολύ καλά ότι ανωμαλία κυκλοφορεί στα πέριξ και κρατάει το αυτοκίνητο χωρίς κλίσεις στις στροφές (τις 2-3 που μπόρεσα να επιθεωρήσω).
- Επιδόσεις. Προφανώς και δεν είναι γρήγορο. Για το μοτέρ που έχει και το βάρος του περίμενα χάλια, αλλά το αμάξι στέκεται αξιοπρεπέστατα (το τονίζω, για το 1600άρι που είναι)
- Ποιότητα - ηχομόνωση. Άντε γεια...
- Εργονομία, με την κλασσική εξαίρεση των διακοπτών για τα παράθυρα και τους καθρέφτες που βρίσκονται στη λάθος θέση (στην πόρτα )
- Κάθισμα οδηγού και γενικά θέση οδήγησης. Πολλά η Volvo
- Εντάξει... 1600άρι είπαμε...
- Χώρος αποσκευών. Σεντάν... τα λέει όλα αυτό...
Λεβιές ταχυτήτων, φρένα, κατανάλωση (δεν γνωρίζω), χώροι επιβατών, οδική συμπεριφορά (φαίνεται ενδιαφέρουσα, αλλά δεν μπορώ να κρίνω)
Συμπέρασμα: Εξαιρετικό αυτοκίνητο, ακόμα και με τον βασικό κινητήρα. Θεωρώ ότι το V50 είτε με τον 1,6d είτε με τον 1,8 βενζίνης που έχει ένα κλικ πιο μαλακή ανάρτηση (ακούω) και πιο πρακτικό χώρο αποσκευών θα είναι απλά κορυφή.
Επειδη το έχει (μοντέλο του 10, έκδοση sumum) συγγενικο μου πρόσωπο και το έχω οδηγήσει αρκετές φορές, συμφωνώ σε όλα στα της ποιότητας φυσικά και της γενικότερης αίσθησης. To μοτέρ του δίνει επιδόσεις μετριου 1,6 όπως και είναι δηλαδή.
Επίσης εκπληκτικό κιβώτιο ταχυτήτων, τουλάχιστον σε αίσθηση.
Θέλω να τονίσω όμως το μεγαλύτερο αρνητικό του στοιχείο που βλέπω οτι δεν το ανέφερες....τι απαράδεκτο τιμόνι είναι αυτό! Όταν το οδηγώ σκέφτομαι συνέχεια το ίδιο πράγμα...να είχα εδω πάνω το τιμόνι του leon. -
Ο χρήστης REALZEUS έγραψε:
Εργονομία, με την κλασσική εξαίρεση των διακοπτών για τα παράθυρα και τους καθρέφτες που βρίσκονται στη λάθος θέση (στην πόρτα )
Πίνε και μη μιλάς καλύτερα!
...λάθος αν είναι στις πόρτες!; πάει, τέλειωσα, καταθέτω πτυχία!
Αγαπητέ αληθοΔία, δεν ξέρουν οι Σουηδοί από εργονομία, εμείς ξέρουμε!
Υ.Γ.: Ωχ! τώρα που το σκέφτομαι, κι εμένα στις πόρτες τα έχει! άκου να δεις ανόητα πράγματα! Αχαχαχαχαχα!
-
Σου έχω αμάξι:http://deansgarage.com/2010/chrysler-turbine-car/
Καίει οτιδήποτε καίγεται, φήμες λένε ότι ένας Μεξικάνος δικτάτορας το κινούσε με τεκίλα!
σιγά μην πετάξω το ρούμι μου στο μοτέγρ... εγώ είμαι πιουρίστας πότης
-
Εργονομία, με την κλασσική εξαίρεση των διακοπτών για τα παράθυρα και τους καθρέφτες που βρίσκονται στη λάθος θέση (στην πόρτα )
Βρε ουστ... τι ξέρετε κι εσείς οι κομμουνισταί;;;;;
είτε με τον 1,8 βενζίνης που έχει ένα κλικ πιο μαλακή ανάρτηση (ακούω)
Να μην ακούς!
Έτσι είχε πει η Volvo τότε, ότι το V50 έχει λίγο πιο μαλακή ανάρτηση, μιας και το σεντάν είναι πιο ζμπορρρρ, αν και δεν μπορώ να το επιβεβαιώσω... μία φορά στο πίσω κάθισμα ενός V50 ( ) κάθισα... Πάντως εξαιρετική ανάρτηση
Θέλω να τονίσω όμως το μεγαλύτερο αρνητικό του στοιχείο που βλέπω οτι δεν το ανέφερες....τι απαράδεκτο τιμόνι είναι αυτό! Όταν το οδηγώ σκέφτομαι συνέχεια το ίδιο πράγμα...να είχα εδω πάνω το τιμόνι του leon.
Μια χαρά ήταν το τιμονάκι του. Δεν ήταν και επιπέδου 'λέω αν είναι κορώνα ή γράμματα το κέρμα που πάτησα', αλλά μπροστά σε άλλες βλακείες που έχουν πέσει στα χέρια μου (πχ i20, Scenic mk3) είναι μια χαρά.
Δεν θυμάμαι το Leon mk2 που είχα οδηγήσει να έχει τόσο πια ουάου τιμόνι...
Σου έχω αμάξι:
http://deansgarage.com/2010/chrysler-turbine-car/
σιγά μην πετάξω το ρούμι μου στο μοτέγρ... εγώ είμαι πιουρίστας πότης
Αν μείνεις όμως από βενζίνη, μπορείς... Θα βγάζει και ωραία μυρωδιά η εξάτμιση...
-
Ο χρήστης vellerefontis έγραψε:
Υ.Γ.: Ωχ! τώρα που το σκέφτομαι, κι εμένα στις πόρτες τα έχει! άκου να δεις ανόητα πράγματα! Αχαχαχαχαχα!
Ο καθενας οπως τη βρισκει και καλα κανει και κρινει... για μενα η κορνα στο τιμονι ειναι μεγιστη βλακεια π.χ.
-
Βρε ουστ... τι ξέρετε κι εσείς οι κομμουνισταί;;;;;Που μπαίνουν τα παράθυρα! Πρέπει να είσαι διεστραμμένος Γάλλος για να τα βάλεις κάτω από το χειρόφρενο.
Έτσι είχε πει η Volvo τότε, ότι το V50 έχει λίγο πιο μαλακή ανάρτηση, μιας και το σεντάν είναι πιο ζμπορρρρ
Αυτό ναι. Νόμιζα πως έλεγες πως το 1.8 έχει πιο μαλακή ανάρτηση από το 1.6.
Ο καθενας οπως τη βρισκει και καλα κανει και κρινει... για μενα η κορνα στο τιμονι ειναι μεγιστη βλακεια π.χ.
Ε ναι, τι πιο λογικό πάνω στον πανικό σου να ψάχνεις ένα μικρό μοχλουδάκι για να το πατήσεις με το ένα δάχτυλο. Το να ρίξεις μπουνιά στο τιμόνι είναι πολύ δύσκολο. Σας έχει κάνει μόνιμη ζημιά η επαφή με τα κρουασάν σας.
-
Ο χρήστης vellerefontis έγραψε:
Δεν το είπε ο δίας, εγώ το είπα...
Ποιο χέρι αφήνει συνεχώς το τιμόνι για να κάνει διάφορες άλλες δουλειές (αλλαγή ταχυτήτων, σταθμού στο ράδιο, κτλ), το δεξί ή το αριστερό;;;;;
Δοκίμασε να οδηγήσεια αυτοκίνητο που να έχει τους διακόπτες για τους καθρέφτες και τα παράθυρα στα δεξιά (και όχι στα αριστερά) και όταν διαπιστώσεις πόσο πιο εύκολος και απλός είναι ο χειρισμός τους ξαναμιλάμε
πχ παρκάρισμα: Σταματάς, το χέρι πάει στον λεβιέ ταχυτήτων, βάζει όπισθεν και αμέσως μετά με μία κίνηση ρυθμίζει τον καθρέφτη. Αν ο διακόπτης είναι αριστερά, στην πόρτα, τότε κάνεις δύο κινήσεις. Τι είναι πιο εργονομικό / γρήγορο;;;
-
Έχοντας κάνει χιλιόμετρα και με τις δύο διαμορφώσεις, μπορώ να πω πως στον μοχλό είναι πολύ πιο πρακτικό.
-
Βρε ουστ... τι ξέρετε κι εσείς οι κομμουνισταί;;;;;
Που μπαίνουν τα παράθυρα! Πρέπει να είσαι διεστραμμένος Γάλλος για να τα βάλεις κάτω από το χειρόφρενο.
Ναι, αλλά μετά από 1 βδομάδα τον βρίσκεις με την αφή και κυριολεκτικά με κλειστά τα μάτια! Όπως επίσης και τον ρυθμίζεις με κλειστά τα μάτια! Παίζει και ο σχεδιασμός του διακόπτη ρόλο.
Ε ναι, τι πιο λογικό πάνω στον πανικό σου να ψάχνεις ένα μικρό μοχλουδάκι για να το πατήσεις με το ένα δάχτυλο. Το να ρίξεις μπουνιά στο τιμόνι είναι πολύ δύσκολο. Σας έχει κάνει μόνιμη ζημιά η επαφή με τα κρουασάν σας.
Υπάρχουν και χειρότερα... Η νίτσα μου έχει ένα μικρό σχετικά ημικυκλικό μπουτόν στο κάτω μέρος του τιμονιού...
Και το Transit connect που περιέγραψα πιο πίσω έχει δύο μετρίου μεγέθους μπουτόν στις άκρες του τιμονιού...
Δεν είναι μόνο οι γάλλοι μαλάκες!
-
Το μονο που θα σου πω ειναι οτι εμαθα να οδηγω ταυτοχρονα σε 2 αυτοκινητα και οχι 1... το ενα με λεβιεδακι, το αλλο με κορνα στο τιμονι...
Σε ζορικη φαση πατα κορνα,πετα φωτα και κανε κατεβασια με το δικο σου και ελα να τα ξαναπουμε...
-
Ο χρήστης drdino έγραψε:
Έχοντας κάνει χιλιόμετρα και με τις δύο διαμορφώσεις, μπορώ να πω πως στον μοχλό είναι πολύ πιο πρακτικό.Οδηγώ καθημερινά και τα δύο. Ε στον μοχλό δεν παλεύεται. Πρώτον, είναι πολύ μικρό το κουμπί και πρέπει να βάλεις σημάδι ή να οδηγείς με το κωλοδάχτυλο στο λεβιε ( ). Δεύτερον ο μοχλός μπορεί να είναι προς τα πάνω ή προς τα κάτω (αναμμένο φλας) και όχι εκεί που περιμένεις. Αυτό που κάνω σε τέτοιες περιπτώσεις πανικού (μιλάμε για περιπτώσεις που σου πετάγεται μπροστά σου κάποιος στα 10 μέτρα) είναι να πιάσω ολόκληρο τον μοχλό με την χούφτα και να πατήσω με δύναμη προς τα μέσα. Ούτε ο Mr Bean να το είχε σκεφτεί!
Ναι, αλλά μετά από 1 βδομάδα τον βρίσκεις με την αφή και κυριολεκτικά με κλειστά τα μάτια!
Με την αφή βρίσκεις και τα παράθυρα στις πόρτες, άσε που τα βλέπεις κιόλας - δεν είναι κρυφό σχολειό. Τα έχεις όλα σε ένα ωραίο πανελάκι στην πόρτα και έχεις άμεσο έλεγχο και στα 4 παράθυρα και στους καθρέπτες. Η BMW τα είχε κάποτε στο χειρόφρενο (π.χ. Ε34). Εδώ και 15-20 χρόνια (Ε39 και μετά) σοβαρεύτηκε και τα πήγε στην πόρτα. Οι Γάλλοι στα καινούρια που τα έχουν;
-
Οι διακοπτες στο τουνελ ειναι μια χαρα, η κορνα στο λεβιε ομως σε καθυστερει Για προετοιμασμενα χτυπηματα ομως και για χαιρετουρες ειναι μια χαρα, ελεγχεις και το ρυθμο
Οδήγησα....