-
Για να το λες. Ετσι θα'ναι.
Εγω οπως εγραψα δεν την εχω οδηγησει.Απλα εγραψα καποιες παρατηρησεις για τη κατασκευη της. -
Ο χρήστης kostis20 έγραψε:
αλλα μονο το αυξημενο της υψος να σκεφτει κανεις ,ανεβαζει τις απαιτησεις απο την αναρτηση...Σιγα το πολυμορφικο..
Δεν ειπε κανεις να μη κοιταμε το εσωτερικο και την ποιοτητα του..
Αλλο αυτο λοιπον και αλλο να ξεκινας την αναζητηση σου χτυπωντας και ζουλωντας πλαστικα πρωτα απ ολα..το να το απορριψεις επειδη βρηκες κατι το οποιο κανει τα ιδια στα ουσιωδη αλλα χανει στη ποιοτητα ή συναρμογη εσωτερικου οκ λογικοτατο.Cosneo η εικονα η ποιοτικη μιας ds3 σε σχεση με τη delta σε ιδια επιπεδα εξοπλισμου στα ματια μου ειναι καλυτερη..Και συγκεκριμενα για τη delta ,αυτο που χαλαει την εικονα της ειναι η 'ψευτια' που βγαζει το καρντραν και η γραμματοσειρα του και τα ασημι πλαστικα διασπαρτα σε κονσολα περιγραμμα καρντραν αν δε κανω λαθος κτλπ.. προτιμω πολυ περισσοτερο το bravo μεσα ας πουμε που ειναι αδερφο. Αλλα αυτος δεν ειναι λογος να μη την παρω..ιδιως μια 1.8 di turbo
-
Σωστα η Delta δεν εχει και τιποτα ψαγμενες μηχανολογικες λυσεις ουτε καν στις αναρτησεις.
Δεν την εχω οδηγησει για ενα εχω προσωπικα συμπερασματα αλλα μονο το αυξημενο της υψος να σκεφτει κανεις ,ανεβαζει τις απαιτησεις απο την αναρτηση...Hλεκτρονικα ελεγχομενες αναρτησεις(Reactive Suspension System) στην εκδοση που συζητατε (1,9 tst).
Η συγκεκριμενη εκδοση δεν παραγεται πια (ο,τι υπαρχει ειναι stock),το μεγαλυτερο της μειονεκτημα ειναι η καπως τσιμπημενη καταναλωση του αειθαλους και συνταξιοδοτημενου 1,9mjet και το γεγονος οτι απο τα 190 αλογα (λογω μεταδοσης κιβωτιου) στους τροχους φτανουν κατι λιγοτερο απο 150 αλογα.
32Κ εκανε φορτωμενη στην ιταλικη αγορα.
Ποιοτητα κατασκευης στο μεσο ορο της κατηγοριας, για ενα μοντελο γενικου κατασκευαστη (fiat),που δεν εχει ανανεωθει ουσιαστικα απο το 2008 που βγηκε στην αγορα. -
Ο χρήστης nonos έγραψε:
Cosneo η εικονα η ποιοτικη μιας ds3 σε σχεση με τη delta σε ιδια επιπεδα εξοπλισμου στα ματια μου ειναι καλυτερη..Και συγκεκριμενα για τη delta ,αυτο που χαλαει την εικονα της ειναι η 'ψευτια' που βγαζει το καρντραν και η γραμματοσειρα του και τα ασημι πλαστικα διασπαρτα σε κονσολα περιγραμμα καρντραν αν δε κανω λαθος κτλπ.. προτιμω πολυ περισσοτερο το bravo μεσα ας πουμε που ειναι αδερφο. Αλλα αυτος δεν ειναι λογος να μη την παρω..ιδιως μια 1.8 di turboΓια την Delta το ίδιο λέμε. Η σύγκριση με το DS3 μπορεί να γίνει για να δίξει πως αντιλαμβάνονται το 'premium' μαζικοί κατασκευαστές. Τα πλαστικά του DS3 είναι καλύτερα, η γενική εικόνα όμως ίδια με την Delta σε σχέση με τα αντίστοιχα C3 και Bravo τηρουμένων των αναλογιών στις κατηγορίες τους.
Προσωπικά για λίγο καλύτερο εσωτερικό διάκοσμο δεν θα έδινα αυτά που ζητάει η Lancia. Θα προτιμούσα ένα αντίστοιχων μηχανικών επιλογών Bravo (και πολύ πιο όμορφο για μένα) για να μου βγει και φθηνότερο ή την G που φαίνεται (απ' ότι έχω διαβάσει) να ξεχωρίζει και σε πιο ουσιώδη θέματα. -
Ο χρήστης Alba Parietti έγραψε:
Σωστα η Delta δεν εχει και τιποτα ψαγμενες μηχανολογικες λυσεις ουτε καν στις αναρτησεις.
Δεν την εχω οδηγησει για ενα εχω προσωπικα συμπερασματα αλλα μονο το αυξημενο της υψος να σκεφτει κανεις ,ανεβαζει τις απαιτησεις απο την αναρτηση...Hλεκτρονικα ελεγχομενες αναρτησεις(Reactive Suspension System) στην εκδοση που συζητατε (1,9 tst).
Η συγκεκριμενη εκδοση δεν παραγεται πια (ο,τι υπαρχει ειναι stock),το μεγαλυτερο της μειονεκτημα ειναι η καπως τσιμπημενη καταναλωση του αειθαλους και συνταξιοδοτημενου 1,9mjet και το γεγονος οτι απο τα 190 αλογα (λογω μεταδοσης κιβωτιου) στους τροχους φτανουν κατι λιγοτερο απο 150 αλογα.
32Κ εκανε φορτωμενη στην ιταλικη αγορα.
Ποιοτητα κατασκευης στο μεσο ορο της κατηγοριας, για ενα μοντελο γενικου κατασκευαστη (fiat),που δεν εχει ανανεωθει ουσιαστικα απο το 2008 που βγηκε στην αγορα.Ημιακαμπτο δε φοραει πισω Alba?
-
Ο χρήστης cosneo έγραψε:
Cosneo η εικονα η ποιοτικη μιας ds3 σε σχεση με τη delta σε ιδια επιπεδα εξοπλισμου στα ματια μου ειναι καλυτερη..Και συγκεκριμενα για τη delta ,αυτο που χαλαει την εικονα της ειναι η 'ψευτια' που βγαζει το καρντραν και η γραμματοσειρα του και τα ασημι πλαστικα διασπαρτα σε κονσολα περιγραμμα καρντραν αν δε κανω λαθος κτλπ.. προτιμω πολυ περισσοτερο το bravo μεσα ας πουμε που ειναι αδερφο. Αλλα αυτος δεν ειναι λογος να μη την παρω..ιδιως μια 1.8 di turbo
Για την Delta το ίδιο λέμε. Η σύγκριση με το DS3 μπορεί να γίνει για να δίξει πως αντιλαμβάνονται το 'premium' μαζικοί κατασκευαστές. Τα πλαστικά του DS3 είναι καλύτερα, η γενική εικόνα όμως ίδια με την Delta σε σχέση με τα αντίστοιχα C3 και Bravo τηρουμένων των αναλογιών στις κατηγορίες τους.
Προσωπικά για λίγο καλύτερο εσωτερικό διάκοσμο δεν θα έδινα αυτά που ζητάει η Lancia. Θα προτιμούσα ένα αντίστοιχων μηχανικών επιλογών Bravo (και πολύ πιο όμορφο για μένα) για να μου βγει και φθηνότερο ή την G που φαίνεται (απ' ότι έχω διαβάσει) να ξεχωρίζει και σε πιο ουσιώδη θέματα.Απ οτι καταλαβα απλα αναφερεσαι στην οποια σχεδιαστικη φλυαρια μπορεις να καταλογισεις στο εσωτερικο της ds3..αλλο αυτο ομως και αλλο η ποιοτητα..
-
Ο χρήστης cosneo έγραψε:
Τα πλαστικά του DS3 είναι καλύτερα, η γενική εικόνα όμως ίδια με την Delta σε σχέση με τα αντίστοιχα C3 και Bravo τηρουμένων των αναλογιών στις κατηγορίες τους.Η DS3 στις βασικες της εκδοσεις εχει παρομοια εσωτερικα με την C3, η Sport Chic παρολα αυτα (η καλοεξοπλισμενη DS3) δεν νομιζω οτι εχει αντιστοιχια με καποια C3. Εκτος κι αν και στη C3 παιζουν δερματα και αλκανταρες και τετοια
-
Ημιακαμπτο δε φοραει πισω Alba?
delta/bravo ημιακαμπτο, G πολλαπλους.
το μονο ασχημο ποιοτικα για εμενα στην delta ειναι η κεντρικη κονσολα, που θυμιζει hyundai... αυτα τα πλαστικα επρεπε να βρισκονται μονο στο bravo, οχι στην lancia που εχει ~4000€.
επισης πρεπει να ανανεωθει... εχουν περασει σχεδον 6 χρονια απο την εποχη που βγηκε...
ενα f/l δεν εχει γινει... (υποτιθεται οτι εγινε με την αλλαγη της μασκας με chryslerοφατσα)!επισης ο ημιακαμπτος σε ενα αμαξι που ξεκιναει κοντα στα 20000€, δεν δικαιολογειται.
ελπιζω ο αντικαταστατης της delta (αν υπαρξει) να μην ειναι παλι ενα fiat πιο καλο ποιοτικα. -
Για εμένα τα 38(! ) χιλιάρικα δεν τα αξίζει αυτό το αυτοκίνητο.Αλλα κυρίως δεν αξίζει το όνομα που φερει.......
-
Ρε παιδια εχω γραψει πως διαμορφωνεται η τιμη στα 38. Δεν ειναι αυτη η τιμη του αυτοκινητου αν και παλι ειναι ακριβο.
Sent from my GT-I9300
-
Ο χρήστης Γιωργος lancia έγραψε:
Ημιακαμπτο δε φοραει πισω Alba?
delta/bravo ημιακαμπτο, G πολλαπλους.
το μονο ασχημο ποιοτικα για εμενα στην delta ειναι η κεντρικη κονσολα, που θυμιζει hyundai... αυτα τα πλαστικα επρεπε να βρισκονται μονο στο bravo, οχι στην lancia που εχει ~4000€.
επισης πρεπει να ανανεωθει... εχουν περασει σχεδον 6 χρονια απο την εποχη που βγηκε...
ενα f/l δεν εχει γινει... (υποτιθεται οτι εγινε με την αλλαγη της μασκας με chryslerοφατσα)!επισης ο ημιακαμπτος σε ενα αμαξι που ξεκιναει κοντα στα 20000€, δεν δικαιολογειται.
ελπιζω ο αντικαταστατης της delta (αν υπαρξει) να μην ειναι παλι ενα fiat πιο καλο ποιοτικα.Απο ποτε η bilink του doblo II καλειται πολλαπλων;
Το προβλημα της δ δεν ειναι ο ημιακαμπτος,οσο οτι δεν ανανεωθηκε ως οφειλε σε σημεια που επασχε σχεδον με το καλημερα (απαρχαιωμενο συστημα infotainment, ελλειψη σοβαρου αυτοματου κιβωτιου κατ επιλογη κλπ).
Η επιλογη της με τον κινητηρα 1,9tst ειναι λαθος, ιδιατερα σημερα, αλλα επειδη ολα τα νομισματα εχουν δυο οψεις η δ 1,9 twin turbo στοιχιζει στην Ιταλια 6 χιλαδες φθηνοτερα απο μια 120d και 9 χιλιαδες φθηνοτερα απο ενα A3 tdi quattro με αντιστοιχο εξοπλισμο. -
για ποιο doblo μιλας??
εδω τα χαρακτηρηστικα της G:
http://cf.alfaromeo.gr/main/showtech.cfm?counter=354 -
2 (ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΑ 2) -----> πολλαπλοί
Είναι τεχνικό θέμα, όχι φιλολογικό. Όλα τα άλλα είναι παπαρολογίες.
-
Ο χρήστης Γιωργος lancia έγραψε:
για ποιο doblo μιλας??εδω τα χαρακτηρηστικα της G:
http://cf.alfaromeo.gr/main/showtech.cfm?counter=354Η Giulietta χρησιμοποιεί μια κλασσική ανάρτηση δυο βασικών συνδέσμων (ή δυόμιση αν θεωρήσουμε σώνει και καλά ως βασικό σύνδεσμο,όπως το quattroruote, πέραν του εγκάρσιου και του διαμήκους συνδέσμου...........και αυτόν της ανάκτησης του κάμπερ), η οποία πρωτοεμφανίστηκε στο doblo II και την οποία οι ίδιοι οι μηχανικοί του gruppo ονομάζουν bilink.
Πρόκειται για μια λύση που εξασφαλίζει οικονομία κατασκευής και μεγαλύτερο χώρο αποσκευών (γι αυτό και στη Giulietta τα αμορτισέρ είναι χωριστά από τα ελατήρια, για καλύτερη εκμετάλλευση του διαθέσιμου χώρου,με άμεσο αντίκτυπο στις διαστάσεις του χώρου αποσκευών).Σύμφωνα με αυτό http://en.wikipedia.org/wiki/Multi-link_suspension για να θεωρηθεί μια ανάρτηση πολλαπλών συνδέσμων,απαιτείται η ύπαρξη τουλάχιστον τριών συνδέσμων.Επειδή όμως στη wiki ο καθένας μπορεί να γράψει την παπαρολογία του ως επιστημονική άποψη και καθώς το θέμα είναι τεχνικό και όχι γραμματικό....ο εν λόγω κύριος http://www.masteruninauto.net/index.php?id_pagina=8 σε ανάλυσή του στο περιοδικό auto tecnica (http://autotecnica.org/) δέχεται ότι multilink είναι μόνο η ανάρτηση 5 συνδέσμων,καθώς μόνο όταν υπάρχουν 5 σύνδεσμοι,γίνεται σωστή κατανομή του έργου που καλείται να επιτελέσει ο καθένας από αυτούς τους, ενώ στην ουσία η ανάρτηση με 3 ή 4 συνδέσμους-ασχέτως αν καλείται multilink-είναι μια BLG (bracci longitudinali guidati),που ως μόνο πλεονέκτημα έναντι της πραγματικής multilink παρουσιάζει το γεγονός πως στοιχίζει φθηνότερα και καταλαμβάνει λιγότερο χώρο.
-
xaxaxa
εσύ δηλαδή νομίζεις πως αναφέρω το >2 επειδή το διάβασα στη wikipedia? lolen
-
O χαρακτηρισμός πολλαπλός είναι εντελώς γενικόλογος, έτσι και αλλιώς αφορά το οτιδήποτε πάνω από 1. Ένας αριθμητικός προσδιορισμός θα βοηθούσε, π.χ. ανάρτηση πολλαπλών συνδέσμων 2 ή 3 τον αριθμό.
Έτσι θα μπορούσε και να στηθεί και ένα ολόκληρο μάρκετιγκ από πίσω, ''πόσους συνδέσμους έχει εσένα η ανάρτησή σου, εμένα έχει 4''. Κάτι σαν τις λεπίδες στα ξυραφάκια, όσο περισσότερες τόσο το καλύτερο. -
Ο χρήστης IKE έγραψε:
xaxaxaεσύ δηλαδή νομίζεις πως αναφέρω το >2 επειδή το διάβασα στη wikipedia? lolen
Όχι βέβαια.
Το μόνο σίγουρο είναι ότι οι τεχνικές σου γνώσεις δεν έχουν ανάγκη επαλήθευσης η διάψευσης από τη wiki, η οποία επειδή ακριβώς είναι ξέφραγο αμπέλι, πολλές φορές γράφει πράγματα που είναι ΓΤΠΚ -
Τα διπλά ψαλίδια (πχ. Honda) σαν πόσοι σύνδεσμοι μετράνε ?
-
2 λογικά (με 4 σημεία στήριξης στο αμάξωμα)
-
Η Honda έχει πολλών ειδών αναρτήσεις με διπλά ψαλίδια, κάποια είναι 2 συνδέσμων, κάποια παραπάνω.
Η διαφορά του 2 από το 3,4,κλπ είναι ότι ελέγχεται με ακρίβεια η θέση και στάση του τροχού σε 2 ή και 3 επίπεδα.
Για τη wikipedia πέρα από πλάκες κλπ είναι πολύ πιο ακριβής από όσο θα πίστευε κανείς ακούγοντας το 'ο καθένας γράφει ότι θέλει', ακριβώς επειδή δεν είναι ένας αλλά χιλιάδες.
Οδήγησα....