-
Ο χρήστης red_monster έγραψε:
Γιατί οδηγησες 4 τζουλιετες ενώ δεν πρόκειται να αγοράσεις;
Γιατί οδηγησες 4 σειρά 1 ενώ ούτε απο εκείνη πρόκειται ;;;;...Kαι που ξερεις εσυ εαν εκεινη την εποχη ημουν στο παραπεντε να ψωνισω...
Επειδη τελικα δεν αγορασα?
Στην τελικη, πρεπει να δωσω και καποιο λογαριασμο ΓΙΑΤΙ οδηγησα περισσοτερα απο ενα? -
Πρεπει να σου δωσουν λογαριασμο τοτε αλλοι επειδη δεν τους αρεσει κατι που σε εσενα αρεσει;
-
Τις οδηγάει σε όλα τα χρώματα (flavors) γιατί έχουν διαφορά μεταξύ τους.
Πως είναι δυνατόν να έχουν τόσο μεγάλη διαφορά ΙΔΙΑ αμάξια;
Σίγουρα δεν είναι ολόιδια αλλά αυτό φαίνεται σε μετρήσεις. Για να καταλαβαίνεις στην οδήγηση μεγάλες διαφορές σημαίνει ότι οι μετρήσεις θα έχουν τραγικά μεγάλες διαφορές. -
Ο χρήστης panos2171 έγραψε:
Kαι πες ότι αγοράζεις μια progression και έχει ακριβώς τα ίδια συμπτώματα με αυτά της 2ης (progression), άντε το κιβώτιο δεν είναι δύσκολο να καταλάβεις ότι είναι προβληματικό, με το άλλο θέμα τι θα κάνεις?? Θα τους πεις πάρτε το πίσω και φερτε μου άλλη γιατί αυτή του test drive αλλά και όσα γράφονται στον τύπο δεν έχουν καμία σχέση με αυτό που μου πασάρατε??
Πιο απλά, μήπως είσαι λίγο υπερβολικός?? Μήπως κάτι σου διέφυγε?? Σε 4 αυτοκίνητα τα 2 τα βρήκες φάουλ, ρισκάρεις να αγοράσεις καινούργιο και να σου τύχει το μούφα ή αποκλείεις αμέσως το συγκεκριμένο μοντέλο??Μα ακριβως μετα απο αυτα, ετσι κι αλλιως δεν θα ψωνιζα Progression λογω συνδυασμου ανεσης αναρτησης που δεν συμβαδιζε με τα προσωπικα μου γουστα και γενικοτερα με μια σπορ αισθηση στον μεγιστο δυνατο βαθμο, για το συγκεκριμενο μοντελο.
Τωρα εαν με μια distinctive που πιθανοτατα να αγοραζα εφοσον κατεληγα σε αυτο το μοντελο, υπηρχε θεμα με το κιβωτιο,
θα πηγαινα κατευθειαν σε εξουσιοδοτημενο συνεργειο για επιλυση προβληματος.
Ειτε καποιο εξαρτημα κιβωτιου, ειτε ολοκληρο κιβωτιο καινουργιο...
Στα 4 αυτοκινητα , στο ενα βρηκα φαουλ, η πρωτη progression απλα ηταν πολυ πιο ανετη για το στυλ που ηθελα αλλα και τις γενικοτερες δυνατοτητες πλαισιου-κινητηρα.
Την τελευταια σου ερωτηση δεν την καταλαβα...Αν θες διατυπωσε την την λιγο διαφορετικα... -
Ο χρήστης Billopoulos έγραψε:
Πρεπει να σου δωσουν λογαριασμο τοτε αλλοι επειδη δεν τους αρεσει κατι που σε εσενα αρεσει;Οχι φυσικα, απλα να μην τους κανει εντυπωση, και να μην εκνευριζονται οταν προκυπτει η αντιδραση, ο αντιλογος απο την πλευρα μου με επιχειρηματα, και απο την αλλη να θεωρουν απολυτως φυσιολογικο και αναμενομενο να ειρωνευονται, μειωνουν δικες μου εντυπωσεις (οι οποιες και συνηθως περισσοτερο συμβαδιζουν, παρα διαφοροποιουνται απο εγκυρα αρθρα)
χωρις καποια σοβαρα επιχειρηματα, και συνηθως χωρις παραλληλα να εχουν οδηγησει τα μοντελα οπου γινεται η αναφορα, αλλα και ταυτοχρονα οι δικες τους αποψεις να θεωρουνται και οι πλεον εγκυρες... -
Ο χρήστης leonp έγραψε:
Τις οδηγάει σε όλα τα χρώματα (flavors) γιατί έχουν διαφορά μεταξύ τους.Πως είναι δυνατόν να έχουν τόσο μεγάλη διαφορά ΙΔΙΑ αμάξια;
Σίγουρα δεν είναι ολόιδια αλλά αυτό φαίνεται σε μετρήσεις. Για να καταλαβαίνεις στην οδήγηση μεγάλες διαφορές σημαίνει ότι οι μετρήσεις θα έχουν τραγικά μεγάλες διαφορές.Περιπτωση 1η: Λεγε με και εντονη/συχνη κακομεταχειριση...
-
Ο χρήστης Κίκιζας Γρηγόρης έγραψε:
Την τελευταια σου ερωτηση δεν την καταλαβα...Αν θες διατυπωσε την την λιγο διαφορετικα...
Θέλω να πω πως με αυτά που ανέφερες, όπου εμμέσως πλην σαφώς λες πως ένα test drive δεν αρκεί για να σου δώσει σαφή εικόνα,δεν μπορείς να είσαι σίγουρος πως αυτό που θα αγοράσεις θα είναι ακριβώς ίδιο με του test drive που σου έδωσε το κίνητρο να το επιλέξεις.
Και πιο συγκεκριμένα, στην περίπτωση των distinctive άφησες ανοιχτό το ενδεχόμενο πίεσης ελαστικών οπότε δεν ασχολούμαστε με αυτό, στην progressive όμως δεν κατάλαβες γιατί υπήρχε αυτή η διαφορά, και γω σου λέω ότι αυτό συνέβαινε στην distinctive, τι θα έκανες αν δεν μπορούσες να καταλάβεις την διαφορά που σου έδινε στην αίσθηση?
-
σοβαρα τώρα, ΤΟΣΟ ΠΟΛΥ ΣΕ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ;
-
Ο χρήστης Billopoulos έγραψε:
Ο Μεγαλος Γκουρου προτεινει Μεγαλο Γκουρου.http://www.grapheine.com/bombaytv/graph ... 90bd2.html
ο Χελένικ Βαναγκον ειναι ο 1ος Μεγάλος Γκουρού;
-
Ο χρήστης panos2171 έγραψε:
Την τελευταια σου ερωτηση δεν την καταλαβα...Αν θες διατυπωσε την την λιγο διαφορετικα...
Θέλω να πω πως με αυτά που ανέφερες, όπου εμμέσως πλην σαφώς λες πως ένα test drive δεν αρκεί για να σου δώσει σαφή εικόνα,δεν μπορείς να είσαι σίγουρος πως αυτό που θα αγοράσεις θα είναι ακριβώς ίδιο με του test drive που σου έδωσε το κίνητρο να το επιλέξεις.
Aυτο ισχυει, οπως πχ στην περιπτωση που για καποιο λογο το Td ειναι ταλαιπωρημενο...
Και πιο συγκεκριμένα, στην περίπτωση των distinctive άφησες ανοιχτό το ενδεχόμενο πίεσης ελαστικών οπότε δεν ασχολούμαστε με αυτό, στην progressive όμως δεν κατάλαβες γιατί υπήρχε αυτή η διαφορά, και γω σου λέω ότι αυτό συνέβαινε στην distinctive, τι θα έκανες αν δεν μπορούσες να καταλάβεις την διαφορά που σου έδινε στην αίσθηση?
Οχι μονο της πιεσης ελαστικων, αλλα ισως και η πρωτη να ειχε ταλαιπωρημενα αμορτισερ...Πχ μπορει να ειχε υπερφορτωθει
για καποιο λογο για μεγαλο χρονικο διαστημα, ή να να τερματισε αρκετες φορες πχ η πισω αναρτηση με πληρες φορτιο, και
η ενδοτικοτητα της να μειωθηκε σε μεγαλο βαθμο. Ολα αυτα εικασιες, αλλα απο την αρκετα διαφορετικη αισθηση που αποκομμισα κυριως σε επιπεδο αναρτησης, εκει πηγε το μυαλο μου...
Στην πρωτη progression υπηρχε ξεκαθαρα διαφορα, λογω διαφορετικης επιλογης διαστασης τροχων...Η δευτερη δε φανηκε ακομα πιο πλαδαρη, πιθανολογω οτι τα αμορτισερ ηταν ταλαιπωρημενα, και ισως και τα ελαστικα να ειχαν μεγαλυτερη φθορα...Στο στριψιμο ηταν μερα με την νυχτα, η distinctive vs 2η progression
Παλι ομως δεν καταλαβαινω την τελευταια σου ερωτηση... -
Πάλι τα ίδια με τα ? Παρακαλώ σταματήστε το αμέσως Οποιος ενδιαφέρεται για τα κριτήρια του φίλου μας του Γρηγόρη Κίκιζα, ας τον ρωτήσει με ΡΜ [Mod]
-
Διεγράφη off-topic [Mod]
-
Διεγράφη off-topic [Mod]
-
Διεγράφη off-topic [Mod]
-
Διεγράφη off-topic [Mod]
-
Διεγράφη off topic [Mod]
-
Διεγράφη off topic [Mod]
-
Ασχέτως με τα κριτήρια ή την τρέλα που κουβαλάει ο καθένας μας τα κριτήρια και οι εντυπώσεις είναι προσωπικά .
Επιθέσεις πάνω σε αυτό είναι λάθος .
Όποιος θέλει να τα γράψει την κριτική του θα διαβάσει και την αντίστοιχη κριτική. Ταυτόχρονα όμως και ο κρίνων κρίνεται -
Ο χρήστης sprsk έγραψε:
Ασχέτως με τα κριτήρια ή την τρέλα που κουβαλάει ο καθένας μας τα κριτήρια και οι εντυπώσεις είναι προσωπικά .
Επιθέσεις πάνω σε αυτό είναι λάθος .
Όποιος θέλει να τα γράψει την κριτική του θα διαβάσει και την αντίστοιχη κριτική. Ταυτόχρονα όμως και ο κρίνων κρίνεται+1. Και νομίζω πως φτανει ...
Τεσπά! Οδήγησα το 5θυρο Mazda 2 1,3 86hp του 2008 με 85000 χλμ περίπου στο ιστορικό του.
Ως προς την εξωτερική του εμφάνιση είναι ένα από τα πιο ομορφα supermini. 'Σχιστοματικο'με χαμογελαστό –αλλα όχι αστείο- 'προσωπάκι', σφηνοειδές προφίλ και χαμηλοτάβανο και με πολύ ομορφες 16άρες ζάντες!
Δυστυχώς εξαρχής τα αρνητικά. Τα καθίσματα είναι ίδια με του Micra. Χωρίς πλευρική στηριξη και αρκετά σκληρά. Σε εμφανιση το ταμπλό όμως πολύ ομορφο αλλά του λείπει κατι που δεν μου ερχεται όμως στο μυαλο τι είναι. (Θα το βρω!) Η κονσόλα εξίσου ομορφη σε σχεδιαση και βολικά όλα τα κουμπια, χειριστήρια κλπ. Οι χωροι ανετοι για τους μπροστά και για αλλους 2 πίσω. Αρχικά δεν μου εκατσε καλά που είναι τοοοοοοσο χαμηλοταβανο αλλά θέμα συνήθειας αυτό. Ο χωρος αποσκευών απλά καλος αν και μικρός. Καθολου όμως λειτουργικός χωρίς το συρόμενο πίσω κάθισμα του Micra.
Και βαζουμε μπροστά με το κλειδί! Ηχητικά ο κινητήρας … χιλιοακουσμένος ιαπωνικός ατμοσφαιρικός! Τον έχω βαρεθεί! Συμπλέκτης που απομονώνει ψηλά, λεβιές ταχυτήτων που σε αισθηση και κινηση δείχνει κοντός αλλά το κουμπωμα του λίγο σκληρό αλλά ακριβές. Άλλη μια φορά το έχω ζήσει αυτό … το ηλεκτρογκαζο … καθυστερεί. Όχι πολύ αλλά δεν είναι τοσο αμεσο οσο του Micra. Εν κινήσει το βρήκα σχεδόν ιδιο με το Micra. Θορυβώδες από τον κινητήρα αλλά χωρίς αεροδυναμικούς θορύβους. Εχει νεύρο και δύναμη. Το αμαξι δειχνει ελαφρύ (και πρέπει να είναι κιολας) και σε αποτομες γκαζιές κανει καποια τιναγματα ή σπινιάρουν οι τροχοι. Στο σταματημα εχει ένα θεματακι το ABS. Μαλλον μπαινει πολύ ... νωρίς.
Εκει που ενθουσιάζει ή τουλαχιστον εκπλήσσει είναι η συμπεριφορά του στον δρόμο. Είναι αρκετά σκληρό, παιρνει μικρες κλίσεις στις στροφές (εκεί όμως το κάθισμα δεν κρατεί καλά τον οδηγό). Γενικά το πάτημα του είναι πολύ καλό. Έχοντας πρόσφατα οδηγήσει και το DS3, το 2 είναι πιο σκληρό. Μια αίσθηση υποστροφής την έδωσε αλλά τίποτα το σοβαρό. Δυστυχώς υπάρχει θέμα προσφυσης ελαστικών με τα TOYO λαστιχα του που έχουν καμια 30.000 χλμ και αυτά σε κυκλοφορία. Προσωπικά βρήκα too much την διάσταση των ελαστικών 195/45/16 (αν ειδα καλά)! Το αμάξι μπήκε και σε χωματόδρομο. Εκεί ιδίως οι πίσω επιβάτες … μαρτυράνε. Το αμάξι κοπανάει, τα καθισματα σκληρά, οποτε … δύσκολα! Αλλά και σε ασφαλτινες ανωμαλίες το πίσω μερος δυσφορεί!
Η διαδρομή που έκανε περιείχε σχεδόν τα παντα. Θες/νίκη ως την Λεπτοκαρυά (EO) και την Παλαιά Λεπτοκαρυά, άσφαλτο, ευθείες και στροφές αλλά και λίγο χωματόδρομο.
Αρνητική εντυπωση όμως … η καθαυτή ποιοτητα κατασκευής του εσωτερικού του. Τρίζει το ταμπλό, τρίζει η εταζέρα, τρίζουν οι πλευρικές κολόνες. Γενικά … τρίζει. Τα υφασματα/ταπετσαρίες ζεστές και γενικά πολυυυυύ μαύρο μέσα.
Σε γενικές γραμμές με τα τόσες χιλιάδες χλμ που έχει κανει το χρώμα του (κόκκινο μη μεταλλικό) δείχνει να μην έχει ταλαιπωρηθεί. Τα εσωτερικά πλαστικά μου δείχνουν όμως να κακοπέρασαν.
Όπως και να έχει … καλοτάξιδο και καλορίζικο να είναι ως νέο μέλος της οικογένειας αφού αντικαθιστά ένα 'μουλάρι' και η απαίτηση 'οπωσδήποτε 5 πόρτες, υδραυλικό τιμόνι και air condition' έφεραν το 2 στο … γκαραζ μας.
Θα μπορούσε να είναι και κάποιο άλλο, αλλά σίγουρα χειρότερο!!!
Και μια ... 'αεροφωτογραφία'!
Uploaded with ImageShack.us -
Να συμπληρώσω για το Μαζντα 2 ότι είναι πολύ θορυώδες ενώ σε ταξίδι επάνω από 110-120 χαω είναι από τα πιο κουραστικά μικρά (207, Ιμπιζα, Κλειώ που ξέρω είναι πολύ καλύτερα)΄.
Οδήγησα....