-
Πότε έγινε το facelift, δηλαδή από πότε υπάρχει το ζήτημα;
Στο καρ υπάρχουν τέσσερα μοντέλα που να είναι δίλιτρα-αυτόματα-πετρέλαιο. Τα τρία στην Αττική, τα οποία και θα κοιτάξουμε.
Δύο από τον Μπίτρο, που αφού πρώτα τον έκραξα στον ξάδερφο, μετά είδα ότι είναι μια χαρά αμαξάκια και πρότεινα να τα δει.https://www.car.gr/18265314-volvo-v60-d4-181hp-summum
https://www.car.gr/15905284-volvo-v60-d4-181hp-summum
Κι ενός ιδιώτη, που όμως όντας ακριβός και με χάλια φωτογραφίες, αδικεί το προϊόν του.
https://www.car.gr/18873845-volvo-v60-summum-20-extra
Mikka, σε ευχαριστώ πολύ για τα σχόλιά σου, ό,τι δεις/σου κάνει εντύπωση στις αγγελίες/πρέπει να το προσέξουμε, ενημερώνεις.
Είχες και Miata, σε αγαπώ διπλά!!!
-
Ο χρήστης dimsabas έγραψε:
Πότε έγινε το facelift, δηλαδή από πότε υπάρχει το ζήτημα;
Στο καρ υπάρχουν τέσσερα μοντέλα που να είναι δίλιτρα-αυτόματα-πετρέλαιο. Τα τρία στην Αττική, τα οποία και θα κοιτάξουμε.
Δύο από τον Μπίτρο, που αφού πρώτα τον έκραξα στον ξάδερφο, μετά είδα ότι είναι μια χαρά αμαξάκια και πρότεινα να τα δει.https://www.car.gr/18265314-volvo-v60-d4-181hp-summum
https://www.car.gr/15905284-volvo-v60-d4-181hp-summum
Κι ενός ιδιώτη, που όμως όντας ακριβός και με χάλια φωτογραφίες, αδικεί το προϊόν του.
https://www.car.gr/18873845-volvo-v60-summum-20-extra
Mikka, σε ευχαριστώ πολύ για τα σχόλιά σου, ό,τι δεις/σου κάνει εντύπωση στις αγγελίες/πρέπει να το προσέξουμε, ενημερώνεις.
Είχες και Miata, σε αγαπώ διπλά!!!
To facelift εγινε late 2015, θα το προτιμούσα λόγω του ότι όλος ο εξοπλισμός ασφαλείας έγινε καλύτερος, το AEB city/interurban και adaptive cc παίζει σε μεγαλύτερο φάσμα, το BLIS λειτουργεί καλύτερα κλπ.
Αν δεν κάνω λάθος ο προ facelift D5 ειναι πεντακύλινδρος οι νέοι είναι όλοι τετρακυλινδροι με ενα /δυο turbo και άλλο software. Το πρόβλημα για τον νεο D4 ειναι το EGR valve αλλά η Volvo το διορθώνει και εκτός εγγύησης απο ότι μου είπαν στον σφακιανάκη. Σε μένα προς το παρόν δεν έχει βγάλει κάτι.Τα 2 πρώτα ειναι facelift αλλά χωρίς το πακέτο ασφάλειας το 2ο το έχει αλλά είναι profacelift.
Θα το καταλαβαίνεις εύκολα απο το πλακάκι στις γρίλιες για το ρανταρ, τις παραπανω κάμερες στο παρμπριζ αλλά κυρίως στο τιμόνι αριστερα έχει ενα μικρό διακοπτάκι ανάμεσα στα κουμπιά για το adaptive cc, πρόσεξέ το στην τρίτη αγγελία.Το μιάτα μετά απο 10 χρόνια συμβίωσης το έδωσα πριν 2 μήνες Ήταν κρίμα να το έχω τρίτο και να σαπίζει. (και τώρα κοιτάω αγγελίες και ονειρεύομαι)
-
Πολύ χρήσιμα όλα αυτά, σε ευχαριστώ πολύ!
Έχω θέσει εναλλακτική στον ξάδελφο την εισαγωγή του μοντέλου με την τετρακίνηση και τα 215 άλογα. Εδώ δεν το βρίσκουμε, άραγε δεν ήρθε ποτέ;Είναι πιο σωστή επιλογή από την άποψη ότι σε τέτοια ολοκληρωμένα ταξιδιάρικα οχήματα θες και την τετρακίνηση. Θα σε πάει λίγο πιο μακριά στην παραλία, στο χιονοδρομικό. Εν τω μεταξύ, ο συγκεκριμένος μεγάλωσε μέσα στη θάλασσα, πατέρας κι αδελφός έχουν σκάφος, δε θα μου έκανε εντύπωση να πάρει κι αυτός σε μερικά χρόνια. Οπότε θα τον βόλευε.
Όλα αυτά τα τόσο δυνατά μοτέρ, που έχουν τόση τεχνολογία πάνω τους, την παλεύουν με τα ελληνικά πετρέλαια;
-
Τα ελληνικα πετρελαια ειναι για το π... οπως και η βενζινη βεβαια ...αφου δεν υπαρχουν ελεγχοι ο καθενας νοθευει οπως θελει...
Σε βενζιναδικο π εμπιστευομαι και βαζω χρονια 2 αμαξια (ρενο κ βολβο) με εβγαλαν το ιδιο προβλημα σε μια βδομαδα...
Πατουσα γκαζι ,ανεβαζαν στροφες αλλα δεν εδινε ο κινητηραΑυτο το καναν στα ξαφινκα για 3 4 γκαζιες και μετα ολα κανονικα..
ελπιζω να μη το ξανακανουν..
Ευτυχως ειδικα στο βολβο το πετρελαιο π ειχε μεινει μεσα ηταν ελαχιστο και πηγα εκανα γεμισμα με v power..
Απλα το περιεργο ειναι οτι γιαυτο το βενζινα εβαζα το χερι μ στη φωτια οτι δεν ειναι απατεωνας...Στάλθηκε από το SM-G965F μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
-
Ηρθε αλλά είναι σπάνιο πουλί ειδικά στα v60 στα xc60 θα το βρεις πιο εύκολα. Η τετρακίνηση είναι nice to have αλλά κυρίως δικινητο θα είναι στο 90% συν ότι προσθέτεις κάποια αρκετά κιλά. Τα χειμερινά ελαστικά θα σε πάνε πιο μακριά στο βουνό. Ο D5 είναι αν δεν κάνω λάθος ένα διαφορετικό προγραμμα. Τον D4 τον φτάνεις κοντα στα ίδια επίπεδα με polestar heico klp
Πετρέλαιο μόνο το diesel avio, vpower klp και ο θεός βοηθός -
Το S60/V60 face lift με το τετρακύλινδρο VEA κινητήρα το έψαχνα και εγω αλλα με είχε ξενερώσει το οτι η volvo δεν εχει λύσει ακόμα το θέμα με την egr και τις διαβεβαιώσεις οτι θα την αλλάζουν και μετα την εγγύηση δεν τις πιστεύω , άραγε αν εχω παραλήψει ενα σέρβις στην αντιπροσωπεία και εχω πάει σε εξωτερικό συνεργείο θα τιμήσουν το λόγο τους;
Σε forum του εξωτερικού υπάρχουν ιδιοκτήτες που την εχουν αλλάξει 3 φορές και τωρα έχουν πάλι πρόβλημα και πάνε για το final solution ασε που άλλους τους βάζουν να πληρώσουν αρα η πολιτική αντιμετώπισης δεν είναι σταθερή...
-
Για τι κόστος μιλάμε;
-
Τι πρόβλημα βγάζει το EGR;
-
επειδή το ψυγείο της egr είναι υπεραποτελεσματικό (overcooling) μέσα στην egr τα πάντα γίνονται μαρμελάδα και την μπλοκάρουν ,γιαυτό τον λόγο το να πληρώσεις δεν συμφέρει ,αλλάζουν πολλά ψυγείο, σωληνώσεις και φυσικά η egr η ίδια ,ανω του 1,5 χιλιάρικου το κόστος volvo premium τιμές...
-
Έχει ακούσει κανείς τίποτα για το καινούριο s60? Πότε θα έρθει, που θα είναι οι τιμές, πότε θα κυκλοφορήσει ?
Στάλθηκε από το SM-T335 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
-
Αυτες οι egr μου την δινουν απιστευτα αλλα ειναι ενας φθηνος και ευκολος τροπος για να επιτευχθουν τα ορια ρυπων.
-
Το νέο Volvo V60 Cross Country είναι διαθέσιμο για παραγγελίες στην ελληνική αγορά, το οποίο αρχικά διατίθεται με τον κινητήρα diesel D4 που αποδίδει 190 ίππους, σε συνδυασμό με αυτόματο κιβώτιο Geartronic 8 σχέσεων και σύστημα τετρακίνησης και προτεινόμενη τιμή λιανικής τις 61.594€.
Το Μάιο θα ξεκινήσει και η παραγωγή της έκδοσης Τ5 AWD με τον βενζινοκινητήρα των 250 ίππων και τετρακίνηση. -
*H Volvo – στο πλαίσιο του Vision 2020 για μηδενισμό θανάτων ή σοβαρών τραυματισμών μέσα στα αυτοκίνητά της – ανακοίνωσε ότι από το 2020 όλα τα νέα της μοντέλα θα έχουν «κόφτη» τελικής ταχύτητας στα 180 km/h.
«Ο περιορισμός της ταχύτητας δεν θεραπεύει τα πάντα, όμως αξίζει να το κάνουμε αν μπορούμε να σώσουμε έστω μία ανθρώπινη ζωή», δήλωσε ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Volvo Cars, Hakan Samuelsson. «Θέλουμε να ανοίξουμε τη συζήτηση σχετικά με το αν οι αυτοκινητοβιομηχανίες έχουν το δικαίωμα ή ακόμη και την υποχρέωση να εγκαταστήσουν τεχνολογία που αλλάζουν την συμπεριφορά των οδηγών. Δεν έχουμε σίγουρη απάντηση, όμως θεωρούμε ότι πρέπει να αναλάβουμε ηγετικό ρόλο στη συζήτηση».*
Πηγή -
-
Νομίζω ορθώς πράττει η Volvo.
Βέβαια το μέτρο είναι καθαρά συμβολικό (δεν πιστεύω ότι θα μειωθούν οι νεκροί και οι σακατεμένοι από αυτό), πλην όμως θέλει να υποδείξει τη σωστή κατεύθυνση που λογικά θα υιοθετήσουν σιγά-σιγά και οι υπόλοιποι (ότι δηλαδή στο δημόσιο δρόμο προέχει η ασφαλής συνύπαρξη και μετακίνηση).
Φαντάζομαι στο απώτερο μέλλον πιθανότατα θα 'εμπλουτιστεί' και με επιπλέον πρωτοβουλίες. -
Πολύ ανόητο σκεπτικό και ακόμη πιο χαζή η υποτιθέμενη λύση. Δηλαδή κάτω από τα 180 είμαστε ασφαλείς;;; η τελική ταχύτητα φταίει;;;;μήπως τα 0-100 και οι γρήγορες ρεπριζ είναι πιο επικίνδυνες;;;;μήπως το μυαλό πού δεν κουβαλάμε;;;;μήπως,μήπως........
Δεν θυμάμαι πιο lancer evo ήταν που είχε τελική περιορισμένη στα 180,άσχετα που τα έπιανε σε 10 δεύτερα!!! -
Δε νομίζω ότι θα αλλάξουν και πολλά. Επίσης δεν ξέρω τι στατιστικά παίζουν με θανάτους από ταχύτητες 180χαω και άνω.
Γιατί σίγουρα η αναφορά τροχαίων από υπερβολική ταχύτητα έχει πολλές προϋποθέσεις. -
Ο χρήστης GGAB έγραψε:
...
Δεν θυμάμαι πιο lancer evo ήταν που είχε τελική περιορισμένη στα 180,άσχετα που τα έπιανε σε 10 δεύτερα!!!Όλα μάλλον μιας και,
n 1988, JDM cars were limited by voluntary self-restraints among manufacturers to 280 horsepower (PS) (276 hp) and a top speed of 180 km/h (111.8 mph), limits imposed by the Japan Automobile Manufacturers Association (JAMA) for safety. The horsepower limit was lifted in 2004 but the speed limit of 180 km/h (111.8 mph) remains in effect
-
Ας το έβαζαν στα 140, αλλά εκεί τα ρήμαζε τις πωλήσεις.
-
Για αυτοκίνητα που απευθύνονται σε κατηγορίες σαν αυτές που απευθύνεται η Volvo αλλά και οι περισσότεροι κατασκευαστές, μια χαρά είναι ο κόφτης στα 180χλμ.
Αν το έκανε κάποιος κατασκευαστής super car, τότε θα ήταν λίγο οξύμωρο.Επίσης αναφέρουν και το παρακάτω το οποίο νομίζω ότι είναι πολύ καλή κίνηση και μέτρο που ίσως θα έπρεπε να υιοθετήσουν όλοι όταν αυτό θα είναι τεχνολογικά εφικτό.
'Εκτός από τον περιορισμό της τελικής ταχύτητας, η Volvo διερευνά επίσης την πιθανότητα να εξελίξει στο εγγύς μέλλον ένα σύστημα ελέγχου της ταχύτητας που θα περιορίζει την τελευταία σε χαμηλά επίπεδα όταν τα αυτοκίνητά της κινούνται κοντά σε σχολεία και νοσοκομεία.'
VOLVO FORUM