-
Λοιπόν, η διαδικασία έγινε...Για το αν είχαμε θεραπεία δεν ξέρω γιατί θα χρειαστούν ημέρες δοκιμών μέχρι την άλλη Δευτέρα, αλλά τα πρώτα αποτελέσματα είναι ενθαρρυντικά!
Εξηγούμαι: Νομίζω κατ'αρχήν ότι το reset έγινε σωστά. Το κλειδί στη θέση Ι, αποσύνδεση αρνητικού, 25 λεπτά λεμονάδα και τηλέφωνα επανασύνδεση, ένα μικρό Τζιζ ρεύματος που με τρόμαξε λιγάκι (δικαιολογημένα?) σβήσιμο και εκκίνηση.
Ακολούθησε βόλτα είκοσι λεπτά+ χωρίς το παραμικρό με 3 στάσεις και επανεκκινησεις όπου το μόνο παράξενο ήταν ένα διπλό τρέμουλο της μηχανής στο πρώτο σβήσιμο (γιατί άραγε?) που δεν το ξανά εμφάνισε.
Αέρα πολύ δεν παίρνω όπως είπα και στην αρχή αλλά έχω ένα λόγο να είμαι λίγο πιο χαρούμενος και αισιόδοξος...
Ευχαριστώ για τις συμβουλές και προφανώς θα συνεχίσω να ενημερώνω με καλά ελπίζω, νέα...ΥΓ: Αυτη η διαδικασια θεωρητικά, θα εχει σβησει και τα αποθηκευμενα μηνυματα σφάλματος όπως οταν γινεται διαγραφη με το Vida;
-
-
Ε, εντάξει, αύριο θα πάω και για μπάνιο! Τέταρτη μέρα δοκιμών σήμερα μετά το reset της Δευτέρας και όλα βαίνουν καλώς
Αν και ο έλεγχος της Δευτέρας δεν δείξει ενεργό βλάβη και έχουν διαγράφει και τα παλιά DTC, το θέμα θα θεωρηθεί λήξαν με ένοχο εκ του αποτελέσματος, την παλιά μπαταρία.
Η μόνη κληρονομιά που θα έχει απομείνει, είναι το γεγονός ότι η κατά τα αλλά κορυφαία Bosch μπαταρία (επιλογή μονόδρομος σε όσες αλλαγές έχω κάνει) είναι ψηλή (190mm) με αποτέλεσμα να μην μπορεί να τοποθετηθεί το μεταλλικό ελασμα που υποτίθεται την συγκρατεί μέσα στο πλαστικό πλαίσιο (το πλαστικο καλυμμα εφαρμοζει μια χαρα). Το πρόβλημα προέκυψε αφενός επειδή με το συγκεκριμένο πρόβλημα προτίμησα εξαρχής τα 63ΑΗ αντί για τα 61ΑΗ (175mm), ώστε να υπερκαλύψω τα 60 που προβλέπεται από το manual, αφετέρου λόγω του πλαστικου καλυμματος της μπαταρίας, δεν είχα καμμια ιδέα για την υπαρξη του ελασματος και αρα τον περιορισμο στο ύψος της μπαταρίας. Και φυσικά ο έμπορος που βρήκα εκτάκτως στην επαρχία δεν ήξερε επίσης τίποτα για όλα αυτά...
Πόσο κακό είναι τώρα αυτό δεδομένου ότι η μπαταρία εφαρμόζει πολύ καλά σε πλάτος και δεν μετακινείται συν το ότι η Volvo δεν μου έδωσε κάποια άλλη εναλλακτική λύση (π.χ. ψηλότερο μεταλλικό ελασμα)? -
Πετυχα ενα κοκκινο s60 t5 r design..Ποσο ομορφο αυτοκινητο..
-
Ειναι ωρα για αλλαγη ελαστικων και μιας και ειμαι Βρυξελλες,τα all weather ειναι μονοδρομος.
Εχει να προτεινει κανεις κατι που να εχει διαβασει ή ακομα καλυτερα δοκιμασει οτι ταιριαζει σε c30 1.6?
-
Ξερατε εσεις οτι το S40 έχει κρυμμενο διαγνωστικο για ολα τα modules, που εμφανιζεται στην οθονη πληροφοριων;;;
Ειναι τα λεγομενα 'easter eggs' των ηλεκτρονικων συσκευων και το αυτοκινητο μας σαν καλός...υπολογιστης που ειναι, εχει το δικο του - δωρεαν VIDA!
Το ανακάλυψα τυχαια εδω http://forums.swedespeed.com/showthread.php?33590-S40-V50-diagnostic-Easter-Egg-!&p=1969336#post1969336 ψαχνοντας για το προσφατο προβλημα που ειχα και εμεινα εκπληκτος! Βηματα:- Κλειδι στη θεση ΙΙ
- Παταμε το READ για να μας δειξει 'no messages'
- Κραταμε ΠΑΤΗΜΕΝΟ το READ με το ενα χερι και ΤΑΥΤΟΧΡΟΝΑ παταμε 2 φορες το πληκτρο για το πισω φως ομιχλης (δεξια του πληκτρου ταπας βενζινης)
- Η ενδειξη στην οθονη αλλάζει σε 'checking DTCs', αφηνουμε τα πληκτρα και αμεσως μετα περιμενουμε το πορισμα που ελπιζουμε να ειναι 'NO DTCs found' ή διαφορετικα 'DTCs in vehicle'.
- Στη συνεχεια με διαδοχικα πατηματα του READ, βλέπουμε την κατασταση στα modules ενα ενα, που ειναι Ready ή Checking (το καλο σεναριο) ή DTC set που σημαινει οτι υπαρχει καταγεγραμμενο DTC στο αντιστοιχο module και με περαιτερω έλεγχο με VIDA θα δουμε αναλυτικά κωδικους και τις υπολοιπες πληροφοριες
Το μονο αδιευκρινιστο σημειο ειναι τα modules που εμφανιζονται σε κατασταση checking η οποια δεν αλλάζει οπως θα περιμεναμε σε 'Ready' η 'DTC set' όση ωρα κι αν περιμενουμε. Στο forum δεν εχει βρει κανεις καποια λογικη εξηγηση ως τώρα...ίσως να σχετίζεται με την κατάσταση του αυτοκινήτου, κάποιος πρότεινε ο έλεγχος να γίνει αμέσως μετά το σβήσιμο της μηχανής από βόλτα με το αμάξι ώστε να διαβαστούν και τα υπόλοιπα modules-αυτό θα το δοκιμάσω.
Σε καθε περιπτωση, δεν ξερω αν εχει συζητηθει εδω ποτε, αλλά θεωρω πως ειναι εκπληκτικη ανακαλυψη και ειδικα για αυτοκινητο (ετσι νομιζα δηλαδη...!)
ΥΓ: Οσον αφορα το προβλημα μου, το οποιο δεν εχει εμφανιστει μετα το reset δεκα μερες τωρα, ο ελεγχος με το VIDA έδειξε faults σε DIM, CEM-DIM communication, SRS lamp signal missing, CCM fault (!) (παρα το γεγονος οτι ο κλιματισμος δεν ειχε κανενα προβλημα), ICM fault (!), τιποτα (!) για τα φρενα (που το περιμεναμε θεωρητικα βασει του μηνυματος 'Brake system failure') και άλλα 3-4 μικροτερης σημασιας. Με βαση όλα αυτα και την ελλειψη συμπτωματων όλες αυτες τις μερες, ο μηχανικος θεωρει οτι οφειλονται στην παλια μπαταρια που προκαλεσε δυσλειτουργια στα ηλεκτρονικα συστηματα του αυτοκινητου με αποτελεσμα ολα αυτα τα σχετικα και ασχετα DTCs. Καναμε διαγραφη λοιπον και θεωρητικά, κλεισαμε το ζητημα. Έκανα κι ενα γρηγορο έλεγχο μονος μου χθες που ανακαλυψα το διαγνωστικο, που απεβη καθαρος κι ολα καλα...
ΥΓ2: Βρηκα και ψηλο μεταλλικο λαμακι για την μπαταρια!
-
-
αλλου, απλα αλλου!!!
-
Με ξάφνιασε αρνητικά πάντως η απόδοση για τα παιδιά. Μόνον το Isuzu D-Max είναι χειρότερο και δεν το λες και ένα αμάξι για μεταφορά τέκνων....
Στην προστασία πεζών απλά κορυφαίο!
-
Για καποιο ανεξηγητο λογο, τα καθισματα δεν ειναι isofix, αλλα πιασμενα με τις ζωνες!
Το πιο ενδιαφερον παντως ειναι το πως ελεγχει η αναρτηση το αμαξωμα στη δοκιμη του esp, με αποτομη αλλαγη λωριδας στα 80km/h, σε σχεση με τον ανταγωνισμο..
..μονο στη G δειχνει το ιδιο σταθερη...
Το κατα τον εγκριτο Βρετανικο τυπο 'ιδιο αυτοκινητο με διαφορετικο καλυμμα', ακομα ταλαντωνεται..
Καλη δουλεια οι Σουηδοι, κριμα που θα παει απατο
@dbalgr
Ανακαλυψες τον τροχο ...Εχει συζητηθει στο παρελθον και εδω και στο volvoclub. Μαλιστα καπου υπαρχει και μια λιστα με τα Modules.. -
Απενεργοποιείται εντελως το ESP στο V40 και στη guilleta ?
-
Ο χρήστης VolvoZeus έγραψε:
Το πιο ενδιαφερον παντως ειναι το πως ελεγχει η αναρτηση το αμαξωμα στη δοκιμη του esp, με αποτομη αλλαγη λωριδας στα 80km/h, σε σχεση με τον ανταγωνισμο..
Καλη δουλεια οι Σουηδοι, κριμα που θα παει απατο
Κατι παιζει με την ανεργοποιηση του ESP προφανως.Καποτε το ειχαμε ξανασυζητησει στο forum.
Αν δεις εδω : http://www.euroncap.com/results/escperf.aspx ,υπαρχει αναφορα σε ποια συστηματα δεν απενεργοποιούνται πληρως (always on) και σε ποια απενεργοποιείται (manual switch). Στο V40 & στην Alfa ειναι always on .Αντιθετα στο Audi και στη bmw απενεργοποιυνται πληρως.
Η συμπεριφορα των αυτοκινητων που εχουν πληρως απενεργοποιουμενο esp ειναι παρομοια.
Πχ η XF & η 3αρα...Το χάλι του Focus δε μπορω να το εξηγησω. Μου δινει την εντυπωση πολυ μαλακου στησιματος.
-
Ο χρήστης dbalgr έγραψε:
Το μονο αδιευκρινιστο σημειο ειναι τα modules που εμφανιζονται σε κατασταση checking η οποια δεν αλλάζει οπως θα περιμεναμε σε 'Ready' η 'DTC set' όση ωρα κι αν περιμενουμε. Στο sweedspeed δεν εχει βρει κανεις καποια λογικη εξηγηση ως τώρα...
Module list βρήκα. Για αυτό όμως μήπως έχουμε καμία απάντηση? Ψάχνω να βρω και τα thread εν τω μεταξύ...
ΥΓ: Οκ βρήκα ένα δικό σου (ποιου άλλου? ) post στη σελίδα 137, απλά δεν μπορώ να καταλάβω πως θεωρούμε την κατάσταση 'checking' ως οκ...στο swedspeed thread κάποιοι έχουν τρέξει το τεστ και τους βγήκαν όλα 'ready' η 'DTC set' και μου φαίνεται πιο λογικό...δεν θα έπρεπε μετά από λίγη ώρα αυτός ο έλεγχος να καταλήγει στη μια η την άλλη κατάσταση?
-
Ο χρήστης christos.dimou έγραψε:
Με ξάφνιασε αρνητικά πάντως η απόδοση για τα παιδιά. Μόνον το Isuzu D-Max είναι χειρότερο και δεν το λες και ένα αμάξι για μεταφορά τέκνων....Στην προστασία πεζών απλά κορυφαίο!
βλέπω ότι στο τεστ δεν έχουν βάλει isofix καθισματάκια
με τον αερόσακο πεζών ... πας για μικτή ασφάλεια ???
-
@kostis
Δεν σχολιάζω το τετακε, αλλα τον τροπο που χοροπηδαει το πίσω μέρος στις μεταφορές φορτίου κατα την αλλαγή κατεύθυνσης με το ESP on σε όλα. Αν προσεξείς το Volvo είναι απόλυτα σταθερό συγκριτικά με το χειρότερο όλων focus που χοροπηδαει ακόμα κι όταν έχει ισιωσει. Ο 'διατοιχισμος' αυτός φαίνεται και στο πως κινείται το σώμα του οδηγού στις εσωτερικές λήψεις. -
Χοροπηδαει ε?
Άρα δεν ειμαι τρελος εγω κι ο Βασίλης
Τουλαχιστον το αισθανθηκα εγω κι ο Bill και το ειδε και καποιος άλλος -
Ο χρήστης VolvoZeus έγραψε:
@kostis
Δεν σχολιάζω το τετακε, αλλα τον τροπο που χοροπηδαει το πίσω μέρος στις μεταφορές φορτίου κατα την αλλαγή κατεύθυνσης με το ESP on σε όλα. Αν προσεξείς το Volvo είναι απόλυτα σταθερό συγκριτικά με το χειρότερο όλων focus που χοροπηδαει ακόμα κι όταν έχει ισιωσει. Ο 'διατοιχισμος' αυτός φαίνεται και στο πως κινείται το σώμα του οδηγού στις εσωτερικές λήψεις.Καταλαβα τι λες .Οντως το V40 συμπεριφερεται πολυ καλα! Το XC ποτε ερχεται ειπαμε??
-
εξαιρετική δουλεία , έχουν κάνει .
Το focus κάνει 2-3 πηδηματάκια μετά την εκτέλεση του ελιγμού , ίσως να είχε την μαλακή ανάρτηση και όχι την sport.
-
Και με την sport βαλούτα είναι. Τουλάχιστον αυτή την εντύπωση μου έδωσε, καμία σχέση με Giulietta δηλαδή.
-
Ο χρήστης Orestisren έγραψε:
Χοροπηδαει ε?
Άρα δεν ειμαι τρελος εγω κι ο Βασίλης
Τουλαχιστον το αισθανθηκα εγω κι ο Bill και το ειδε και καποιος άλλοςΟταν εχεις εμπειρια που δεν θα φτασουμε σε 5 οδηγικες ζωες, το αμαξι σε σεβεται και δεν χοροπηδαει.
Επισης οταν βλεπεις τα βιντεο, το youtube κανει auto-smoothing στις αναπηδησεις, ωστε να νομιζεις οτι εχεις και δικιο.
VOLVO FORUM