-
Ο χρήστης dirtoulios έγραψε:
Και μέσα στο μπάχαλο, ο τυπός, κόβει δεξιά το τιμόνι, τραβάει δυο-τρία σλάλομ ανάμεσα στα μπερδεμένα αυτοκίνητα, διασχίζει κάθετα όλη την κάθοδο της Βουλιαγμένης και προχωράει προς το πρώην αεροδρόμιο....
Οι ζέστες φταίνε, μη χέσω?
mycosmos τελείως!
Κάτι που έγινε χτες και απορώ που δεν το έγραψα:
μεσημέρι στη Καλαμαριά, πλησιάζω σε κεντρική διασταύρωση με φανάρι. Απέχω αρκετά από το φανάρι, ~10 μέτρα μπροστά υπάρχει ένα άλλο αυτοκίνητο. Ξαφνικά από τον κάθετο δρόμο περνάει αφρενάριστο ένα αμάξι! Δεν μιλάμε καν για 'βαθύ πορτοκαλί', αφού εκείνη τη στιγμή άναψε πορτοκαλί για εμάς, το δικό του φανάρι ήταν γι αρκετή ώρα κόκκινο. Ανάβει κόκκινο και στο δικό μας δρόμο , μετά από 2-3 δευτερόλεπτα το μπροστινό μου αμάξι φτάνει κι αυτό στη διασταύρωση και στρίβει κανονικότατα δεξιά (αμερικάνικο σύστημα?).Φτάνω κι εγώ στο φανάρι, σταματάω και προσπαθώ να θυμηθώ αν ξεκινάμε στο κόκκινο και σταματάμε στο πράσινο ή το ανάποδο...
Σήμερα το απόγευμα, ακολουθώ ένα BMW funduro. Ο αναβάτης κλασσικά ξεκράνωτος, σιγά το νέο θα μου πείτε. Ξαφνικά παρατηρώ όμως ένα δεύτερο ζευγάρι πόδια να προεξέχουν από τη μηχανή, κανένας όμως δεν κάθεται πίσω του. Κοιτάζω καλύτερα και ήταν ένα μικρό παιδάκι που καθόταν στο ρεζερβουάρ μπροστά του. Πα-τέρας...
-
Ο χρήστης zorz έγραψε:
(...)
Ξαφνικά από τον κάθετο δρόμο περνάει αφρενάριστο ένα αμάξι! Δεν μιλάμε καν για 'βαθύ πορτοκαλί', αφού εκείνη τη στιγμή άναψε πορτοκαλί για εμάς, το δικό του φανάρι ήταν γι αρκετή ώρα κόκκινο.
(...)Φτάνω κι εγώ στο φανάρι, σταματάω και προσπαθώ να θυμηθώ αν ξεκινάμε στο κόκκινο και σταματάμε στο πράσινο ή το ανάποδο...
ΝΑΙ, το κέρατό μου! Δεν ξέρεις από που θα σου'ρθει...
Κάπως έτσι έχασα το αγαπημένο μου Α112....
-
.....ο τύπος στην Εθνική Κορίνθου-Αθήνας με το -ολοκαίνουριο- pick up που μιλώντας στο κινητό μπήκε κόβοντας αριστερά ολόκληρος στη λωρίδα μου και δεν αντέδρασε καθόλου στο παρατεταμένο κορνάρισμα, αναγκάζοντάς με να βγω στην αριστερή κακήν κακώς.
-
Ο χρήστης manosk έγραψε:
.....ο τύπος στην Εθνική Κορίνθου-Αθήνας με το -ολοκαίνουριο- pick up που μιλώντας στο κινητό μπήκε κόβοντας αριστερά ολόκληρος στη λωρίδα μου και δεν αντέδρασε καθόλου στο παρατεταμένο κορνάρισμα, αναγκάζοντάς με να βγω στην αριστερή κακήν κακώς.Σε φρενάρισμα με τα δυο πόδια ακριβώς στα μούτρα του θα αντιδρούσε λες;
-
Ο χρήστης panos2171 έγραψε:
Προχθες ειμαστε με ενα φιλο μου σταματημενοι σε φαναρι και μπροστα ενα μεγαλο αγροτικο παλιας γενιας(δε θυμαμαι μαρκα).Το συγκεκριμενο φαναρι ειχε χρονομετρο που μετρουσε αντιστροφα για να αναψει το πρασινο.Ο φιλος μου οταν εδειξε 2'' εβαλε ταχυτητα και στο 1'' αρχισε να το ξεκιναει και με το που αναψε πρασινο ξεκινησε κανονικα.Το μπροστινο ζωο ομως απο τα 3'' αρχισε να το ξεκιναει με αποτελεσμα να φυγει πιο μπροστα και στο 1'' το σταματαει και παραλιγο να ακουμπησουμε.Συγνώμη, αλλά τα ζώα είστε εσείς σε αυτή την περίπτωση!
Καλό είναι να κοιτάτε το δρόμο και όχι τα χρονόμετρα. Δέν είναι εκκίνηση F1. Μπορεί ο μπροστά να ήταν στον κόσμο του, όμως μπορεί να είχε και λόγο να σταματήσει, πχ πεζός να πέρναγε εκείνη την ώρα ή αμάξι με βαθύ πορτοκαλί/κόκκινο απο τη διασταύρωση.
-
Ο χρήστης Krusenstern έγραψε:
.....ο τύπος στην Εθνική Κορίνθου-Αθήνας με το -ολοκαίνουριο- pick up που μιλώντας στο κινητό μπήκε κόβοντας αριστερά ολόκληρος στη λωρίδα μου και δεν αντέδρασε καθόλου στο παρατεταμένο κορνάρισμα, αναγκάζοντάς με να βγω στην αριστερή κακήν κακώς.
Σε φρενάρισμα με τα δυο πόδια ακριβώς στα μούτρα του θα αντιδρούσε λες;
Είχα επιβάτες και δεν σήκωνε η κατάσταση τέτοια. Κανονικά θα επιβράδυνα μπροστά του μέχρι να πέσω στα 60. Όταν θα με πέρναγε βρίζοντας, θα το έκανα ξανά. 1 χλμ πιο κάτω είχε διόδια, θα μπορούσε να μου εξηγήσει εκεί το πρόβλημά του.
-
Xθές πήγα για 5 λέπτα να πάρω το σακάκι μου απο το καθαριστήριο και άφησα το αμάξι στο πάρκινγκ του Carrefour επίτηδες σε θέση όπου δεξιά και αριστερά δεν ήταν κανένας! Όταν γύρισα είχε μια μεγαλοπρεπή γρατζουνια που συνοδευόταν από βαθούλωμα από την πόρτα του οδηγού και πίσω! Φυσικά και το ΖΩΟ-ΜΑΟΜΑΟ συμπολίτης μου έφυγε για να μην βάλει σε κόπο την ασφαλιστική του να πληρώσει! Ειρωνεία μόλις την προηγούμενη Παρασκευή το πήρα από μία θείτσα που αντί να πατήσει φρένο πάτησε γκάζι και μου σπασε τον προφυλακτηρα! ΕΛΕΟΣ!
-
Ο χρήστης dirtoulios έγραψε:
Φτάνω κι εγώ στο φανάρι, σταματάω και προσπαθώ να θυμηθώ αν ξεκινάμε στο κόκκινο και σταματάμε στο πράσινο ή το ανάποδο...
ΝΑΙ, το κέρατό μου! Δεν ξέρεις από που θα σου'ρθει...
Κάπως έτσι έχασα το αγαπημένο μου Α112....Εντάξει, έχουμε ξεφύγει τελείως!
Οδηγώ στην άδεια ( ) Κασσάνδρου. Πλησιάζω σε διασταύρωση με φανάρι, έχω πράσινο αλλά από το τον κάθετο δρόμο βλέπω 'αναποφάσιστο' λευκό Panda Van. Επίτηδες κόβω ταχύτητα μπας και στρίψει και όντως με επιβεβαιώνει. Είχαμε αρκετή απόσταση, αν είχε STOP θα ήταν νομιμότατη η κίνηση του. Έλα όμως που είχε κόκκινο φανάρι! Ήταν τόσο παράλογο που δεν το συνειδητοποίησα αμέσως.
Σταματάω δίπλα του και ρωτάω τον 50άρη οδηγό:
-Το φανάρι το είδες, τι χρώμα είχε;
-Ποιό φανάρι; (όχι ειρωνικά, με πραγματική απορία)
-ΑΥΤΟ! (του δείχνω και απομακρύνομαι).Αρχίζω να πιστεύω ότι το πράσινο=GO, κόκκινο=STOP είναι μια παγκόσμια σιωνιστική συνωμοσία που μόνο εμείς οι έλληνες την έχουμε ξεσκεπάσει!
-
Ο χρήστης zorz έγραψε:
(...)
-Ποιό φανάρι; (όχι ειρωνικά, με πραγματική απορία)
(...)Αφού δεν έβλεπε ο κυριούλης....
Μου θύμισε εξιστόρηση ατυχήματος από νοσηλευόμενο στο Ασκληπιείο:
-Πως το έπαθες, φίλε?
-Άσε, που να στα λέω... Έπεσε πάνω μου (οδηγούσα μηχανή) μπάρμπας 70αρης, που οδηγούσε με συνοδηγό τη γυναίκα του..
-Και, πως έγινε το περιστατικό?
-Ε, ο μπαρμπούλης ήταν πρακτικα τυφλός...πάντα είχε συνοδηγό τη γυναίκα του, που τον καθοδηγούσε: 'στρίψε δεξιά τώρα', 'το φανάρι είναι κόκκινο, σταμάτα', 'αναψε πράσινο, ξεκίνα'......'σταμάτα τώρα, πήρες σβάρνα έναν πιτσιρικά...' -
καινουργιο αυτοκινητο μιας ημερας και το αποτελεσμα της χθεσινης εξοδου?Γρατσουνια με κλειδι στην πισω πορτα.Εναν γαμημενο πουστη να βρω να κανει κατι σε οποιοδηποτε αυτοκινητο θα αφησει εκει τα κοκαλα του..
-
Ο χρήστης nikosvolou έγραψε:
καινουργιο αυτοκινητο μιας ημερας και το αποτελεσμα της χθεσινης εξοδου?Γρατσουνια με κλειδι στην πισω πορτα.Εναν γαμημενο πουστη να βρω να κανει κατι σε οποιοδηποτε αυτοκινητο θα αφησει εκει τα κοκαλα του..Ελεος με αυτή ζήλια που έχουν μερικοί πιά.Τίποτα άλλο στην ζωή τους δεν έχουν να κάνουν απο το να καταστρέφουν ξένη περιουσία;
-
Σημερα στην Λ.Βουλιαγμενης, χαλαρα σχετικά, πλησιάζω σε φανάρι και γινεται πορτοκαλί. Ξεκινάω να φρενάρω αλλά όχι και ο τύπος πίσω μου με το άστρα, μιας και τον βλέπω από τον καθρέπτη ότι χαζεύει. Καποια στιγμη με βλέπει και ξαφνιάζεται και προσπαθεί να αλλάξει λωρίδα αλλά δεν ξέρω αγχώθηκε (?) με αποτέλεσμα να συνεχίζει να είναι πίσω μου. Αποτέλεσμα πέρασα με αρχές κόκκινου γιατί θα γινόμασταν χαλκομανία! (ευτυχώς δεν υπήρχαν πεζοί)
-
-
Μην του το γρατζουνίσει κανείς αχρείος. Ούτε 6μηνο δεν το έχει (fl)!
-
Σάββατο προς Κυριακή, 2:00 το πρωί, ξεκίνημα για Ιωάννινα.
Το καλό των ήσυχων ημερών του Αυγούστου. Ελάχιστη κίνηση, 20 λεπτά μετά, είμαι Ασπρόπυργο και γεμίζω.
Προχωράω, μετά τα διόδια πετυχαίνω τον πρώτο λακαμά:X-Trail με ανοιχτούς τους προβολείς ομίχλης. Λόγω ύψους του SUV ήταν ΠΟΛΥ ενοχλητικοί! Δυστυχώς, τον είχα διαρκώς στα πόδια μου, γιατί κάπου έτρεχα εγώ παραπάνω, κάπου αυτός και διασταυρωθήκαμε μπόλικες φορές! Αναγκαζόμουν να τρέχω εξαιτίας του!Ποιο ενοχλητικό ζώο όμως, ένας ηλίθιος με Accent καινούριο, που είχε ανοιχτούς και τους μπροστά , αλλά ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΠΙΣΩ προβολείς ομίχλης!
Ειδικά οι πίσω, ήταν αφόρητοι, έπρεπε να τον προσπεράσεις κατευθείαν, αλλιώς σε ζάλιζε! Δυστυχώς κι αυτόν τον πέτυχα κάμποσες φορές, γιατί εγώ πχ στα σημεία με τα μπλόκα έκοβα, αυτός πατούσε...
Τελικά, όσο κι αν έχουν διαδοθεί τα xenon, το μεγάλο πρόβλημα παραμένουν οι προβολείς ομίχλης! Κυρίως γιατί τους έχουν εγκατεστημένους σχεδόν σε όλα τα καινούρια αυτοκίνητα, ενώ τα xenon είναι πιο διαδεδομένα σαν after market...
A, πέτυχα σαφώς και ένα ζώο με xenon, για τα οποία έχω να καταθέσω, πως τα έντονα μπλε , είναι σαφώς ενοχλητικότερα, από τα λευκά, δηλαδή με ενοχλεί μάλλον περισσότερο η απόχρωση, παρά η ένταση, αλλά ίσως λαθεύω...
Μπορεί αυτό που λέω να μην ισχύει και να είναι απλώς μια εντύπωση...
-
(Δε γράφω συχνά αλλά αυτό νομίζω αξίζει μιας και μάλλον πρόκειται για ένα από τα υπέρτατα ΖΩΑ)
Σάββατο βράδυ, στις 9.. ερχόμενος από κηδεία
Κατεβαίνω κεντρικό δρόμο της Ρόδου (ουσιαστικά την προέκταση του εθνικού δρόμου που οδηγεί στα χωριά) ο οποίος έχει προτεραιότητα. Στό τέλος του συναντάται με άλλο δρόμο ο οποίος έχει **50 **στοπ αλλά οι 'καλοί' Ροδίτες οδηγοί έχουν τη συνήθεια να τα παραβιάζουν. Γνωρίζοντας αυτό, έχω μια μικρή ταχύτητα περί των 30-35 για την αποφυγή οποιουδήποτε μ^#^@8.
Ζώα:
1ο Παρκαρισμένος κατά μεσίς κλείνει τη λωρίδα μου. Τον περνάω χωρίς να κάνω τίποτα (δεν αξίζει έτσι και αλλιώς το περίεργο θα ήταν να μην υπήρχε παρκαρισμένος)
2ο Πεζός ο οποίος πετάγεται μπροστά μου στο μισό μέτρο (πολύ είπα??), περνάει καθαρά από τύχη ζωντανός
3ο και μεγαλύτερο Ενώ φτάνω στην διασταύρωση με το δρόμο των στοπ, παρατηρώ Tempra ( ) να περιμένει στο στοπ. Περνώντας τον πεζό και πλησιάζοντας (στα 2-3 μέτρα), το Tempra ξεκινάει με μια ταχύτητα γύρω στα 20 και κλείνει το δρόμο μου, ενώ παράλληλα κόβει κιόλας . Ασυναίσθητα κορναρω για να φύγει ο Κ#*#γερος από τη μέση και τι κάνει... Σταματάει τελείως απότομα, μπροστά μου- ευτυχώς τα αντανακλαστικά μου είναι άμεσα- πλακώνομαι στα φρένα και σταματάω στους 20 πόντους από το αμάξι του. Ευτυχώς ο πίσω οδηγός ακολουθούσε την ίδια τακτική με εμένα (μικρή ταχύτητα και τεράστια προσοχή καθώς έρχονται ζώα από παντού) και δεν ανέβηκε πάνω μου (αλλά φυσικά άρχισε να πατάει την κόρνα). Κόρνες άρχισαν να ακούγονται και από τα πιο πίσω αμάξια. Ο οδηγός του Tempra (55άρης, 'γνώστης' των δρόμων και στυλ ανθρώπου 'που τον ταλαιπωρεί η πουτ@@@ η ζωή' ) αντί να μαζέψει τη νεκροφόρα του και να φύγει, τον βλέπω να κάνει ταρζανιές και να προσπαθεί να κατέβει από το αμάξι του (το οποίο παραμένει σταθμευμένο κατά μεσής και μπροστά στο δικό μου). Όταν συνειδητοποιώ τι κάνει και ότι κινδυνεύουμε να δημιουργήσουμε από το πουθενά ατύχημα, του κάνω νόημα να φύγει, αλλά αυτός παραμένει στην ίδια θέση, μέσα στο αμάξι βρίζοντας. Για να μη βγω έξω και τον πλακώσω (ήταν και η κηδεία στη μέση), βλέπω σαν τελευταία λύση να σηκώσω το κινητό και να πάρω τηλέφωνο το 100. Αυτό ευτυχώς ήταν η λύση καθώς ο κ#$γερος μόλις είδε ότι έπαιρνα τηλέφωνο μάζεψε το μισοτρακαρισμένο αμάξι του και έφυγε.
Φυσικα δεν τον άφησα έτσι. Άμεση καταγγελία στην τροχαία, μιας και πήρα τηλέφωνο. Είπαν 'θα το τακτοποιήσουν'. Ελπίζω...
Ναι ζώο με το υπ'αριθμόν ΡΟΒ 6821 αμάξι, για εσένα λέω. Πραγματικά ελπίζω να σε μαζέψουν και να μην επανεμφανιστείς στους δρόμους μας, γιατί την επόμενη φορά δε θα έρχομαι από κηδεία και θα βγω έξω με τον πυροσβεστήρα...
Απίθανο να το διαβάσεις αλλά ελπίζω να σε καλέσουν από την τροχαία -
Αν δεν τον μαζεψουν επιτοπου οι μπατσοι, δεν μπορουν να κανουν τιποτα!
Ουτε καν συστασεις!
Το ξερω... Σκατα! -
στιγμές ανεκτίμητες...
Μερικές φορές χρειάζονται τα αυτοκόλλητα. Δεν προκαλείς ζημιά, αλλά θα το σκέφτεται καθώς το βγάζει (ειδικά αν δυσκολευτεί, κι αν γράφει κάτι του στυλ 'την επόμενη φορά που θα παρκάρεις σα ζώο εδώ έχε υπόψη σου ότι αυτός που θα σε δει μπορεί να αντιμετωπίσει αλλιώς την περιουσία σου').
Xθές πήγα για 5 λέπτα να πάρω το σακάκι μου απο το καθαριστήριο και άφησα το αμάξι στο πάρκινγκ του Carrefour επίτηδες σε θέση όπου δεξιά και αριστερά δεν ήταν κανένας! Όταν γύρισα είχε μια μεγαλοπρεπή γρατζουνια που συνοδευόταν από βαθούλωμα από την πόρτα του οδηγού και πίσω! Φυσικά και το ΖΩΟ-ΜΑΟΜΑΟ συμπολίτης μου έφυγε για να μην βάλει σε κόπο την ασφαλιστική του να πληρώσει! Ειρωνεία μόλις την προηγούμενη Παρασκευή το πήρα από μία θείτσα που αντί να πατήσει φρένο πάτησε γκάζι και μου σπασε τον προφυλακτηρα! ΕΛΕΟΣ!
Ειλικρινά, αυτή τη λογική 'το χτυπάω και την κάνω με ελαφρά μη μπλέξω' δεν την καταλαβαίνω. Όπως και το 'αφού κι εμένα εκεί που το παρκάρω μου το γεμίζουν βαθουλώματα και γρατζουνιές, στα @@ μου, θα κάνω κι εγώ το ίδιο στους άλλους'. Καλά να μην προσέξεις μια φορά πόσο άνοιξες την πόρτα σου (ειδικά σε κοπέλες το πόσο συχνά το έχω δει αυτό είναι απίστευτο) αλλά να είσαι τόσο ζώο που να μην αφήσεις ένα χαρτάκι να αποζημιώσει η ασφαλιστική σου τον άλλο?....
-
Λοιπον....
Εχω περασει μια φορα απο την φαση του 'χτυπαω και τρεχω' και απ οτι καταλαβα εκει που εγω ειπα 'δεν μου φταιει σε τιποτα ο ανθρωπος', αλλοι λενε 'στα @@ μου, ελπιζω να μη με ειδε κανενας'....Μπικα σε στενο, δεν υπολογισα σωστα και ακουμπησα την πισω αριστερη πορτα.
Οπισθεν και γεια!!!!
Απλα οταν εφτασα στην αλλη γωνια του οικ. τετραγονου, ειπα οτι δεν μου φταιει σε τιποτα ο ανθρωπος και εγραψα σ ενα χαρτακι τα στοιχεια μου. Οταν εφτασα, ειχε κατεβει ο τυπος κ ενω στην αρχη κατεβαζε καντηλια, οταν του πα οτι εγω τον ακουμπησα με κοιταζε σαν εξωγηινο και δεν πιστευε στα ματια του.
Δεν του πα οτι την εκανα, αλλα κατι σκαρφιστικα εκεινη την στιγμη οτι ταχα δεν το καταλαβα απο την αρχη κ οτι ηρθα να δω αν οντος προκαλεσα ζημια σε καποιο αμαξι.
Δεν μ εδειρε, μου πε κ ευχαρηστω ο τυπος.
Βαψιμο και μεταχειρισμενη πορτα -Audi 100 ηταν- πηγαν 200~250Ευ...
Ας ποσεχα:) -
Σωστός, Άλεξ. Μακάρι να το έκαναν κι άλλοι αυτό που έκανες.
Ζώα,Ζώα,Ζώα.............