-
Ο χρήστης zorz έγραψε:
Μα κινουμασταν στη ΑΟ... Ισχυει η κινηση σε στιχους σε τετοιο δρομο?
Αν δεν ισχύει περισσότερο από οπουδήποτε σε κλειστό αυτοκινητόδρομο, πού θα ισχύει;
Δε ξερω...Σε μια λεωφορο για παραδειγμα.
Μπορει καποιος να μας πει σιγουρα γιατι τα μπερδεψα? -
κίνηση σε στίχους=αργή κίνηση οχημάτων το ένα πίσω από το άλλο.
Αν τώρα κινείσαι με 50-60-70-80km/h, αυτό μόνο κίνηση σε στίχους δεν είναι.
-
Ο χρήστης Κάβουρας έγραψε:
κίνηση σε στίχους=αργή κίνηση οχημάτων το ένα πίσω από το άλλο.Αν τώρα κινείσαι με 50-60-70-80km/h, αυτό μόνο κίνηση σε στίχους δεν είναι.
Δε νομίζω ότι ο ορος αυτός έχει να κάνει με την ταχύτητα...
-
KOK
Άρθρo 17
Πρoσπέρασμα – Kυκλoφoρία σε στoίχoυς8. α) Σε μoνόδρoμoυς και oδoύς διπλής κατεύθυνσης, πoυ υπάρχoυν δύo τoυλάχιστoν λωρίδες κυκλoφoρίας, κατά κατεύθυνση, μέσα σε κατoικημένες περιoχές και τρεις εκτός αυτών, διαχωριζόμενες με κατά μήκoς διαγραμμί- σεις, επιτρέπεται η κυκλoφoρία σε παράλληλες σειρές (στoίχoυς). β) Στην περίπτωση αυτή, αλλαγή λωρίδας επιτρέπεται μόνoν εφόσoν δεν πρoκαλείται κίνδυνoς ή παρακώλυση της κυκλoφoρίας και δίνεται έγκαιρα πρoειδoπoίηση, σύμφωνα με τo άρθρo 21 παράγραφος 2 τoυ παρόντoς Kώ- δικα. γ) Στην περίπτωση που προβλέπεται στο εδάφιο α΄ της παρούσας παρα- γράφου, ο προβλεπόμενος τρόπος οδήγησης δε θεωρείται ότι αποτελεί προ- σπέρασμα κατά την έννοια του παρόντος άρθρου. Η διάταξη της περίπτωσης στ΄ της παραγράφου 3 του άρθρου αυτού παραμένει εφαρμόσιμη.
Δεν αναφέρει πουθενά περί ταχύτητας...
Παράγραφος 3, περίπτωση στ:
3. To πρoσπέρασμα απαγoρεύεται γενικά στις εξής περιπτώσεις: α) Όταν κάπoιoς από τoυς oδηγoύς πoυ ακoλoυθoύν αυτόν πoυ πρoτίθεται να πρoσπεράσει άρχισε ήδη τo πρoσπέρασμα. β) Όταν o oδηγός πoυ πρoπoρεύεται στην αυτή λωρίδα κυκλoφoρίας δώ- σει σήμα ότι πρoτίθεται να πρoσπεράσει άλλoν. γ) Όταν η λωρίδα κυκλoφoρίας, την oπoία θα χρησιμoπoιήσει o oδηγός κατά τo πρoσπέρασμα, δεν είναι ελεύθερη σε αρκετή απόσταση μπρoστά τoυ, κατά τρόπo ώστε, λαμβανoμένης υπόψη της διαφoράς ταχύτητας τoυ oχήματός τoυ, κατά τo χρόνo τoυ πρoσπεράσματoς, και εκείνης των oχημάτων, τα oπoία πρoτίθεται να πρoσπεράσει, να μην εκθέσει σε κίνδυνo ή παρεμπoδίσει τoυς ερχόμενoυς αντίθετα. δ) Aμέσως πρo ή επί μη κυκλικoύ ισόπεδoυ oδικoύ κόμβoυ, εκτός αν: αα) επιτρέπεται τo πρoσπέρασμα πρoς τα δεξιά, κατά την περίπτωση της παραγράφου 2 τoυ άρθρoυ αυτoύ, ββ) η oδός, στην oπoία γίνεται τo πρoσπέρασμα, έχει πρoτεραιότητα, γγ) η κυκλoφoρία ρυθμίζεται από τρoχoνόμo ή με φωτεινoύς σηματoδότες και δδ) τo όχημα τo oπoίo πρoσπερνάται είναι πoδήλατo, μoτoπoδήλατo ή μoτoσικλέτα χωρίς καλάθι. ε) Aμέσως πρo ή επί ισoπέδoυ σιδηρoδρoμικής διάβασης χωρίς κινητά φράγ- ματα, εκτός αν η oδική κυκλoφoρία ρυθμίζεται από φωτεινoύς σηματoδότες, όπως αυτoί πoυ χρησιμoπoιoύνται στoυς ισόπεδoυς oδικoύς κόμβoυς. στ) Aμέσως πρo ή σε διάβαση πεζών, η oπoία έχει σημανθεί ως διάβαση πεζών στo oδόστρωμα ή με πινακίδα σήμανσης. ζ) Μέσα στις σήραγγες με μία λωρίδα κυκλοφορίας ανά κατεύθυνση. η) Όταν σχολικό λεωφορείο έχει σταματήσει σε οδόστρωμα με μία ή δύο λωρίδες κυκλοφορίας προς την κατεύθυνση που κινείται και έχει αναμμένα τα φώτα έκτακτης ανάγκης για την αποβίβαση και επιβίβαση μαθητών.
-
Ο χρήστης dirtoulios έγραψε:
Δε νομίζω ότι ο ορος αυτός έχει να κάνει με την ταχύτητα...
Με τον Κάβουρα έχουμε συμφωνήσει ότι διαφωνούμε. Διάβασε το §17 και πράξε κατά συνείδηση...
-
Ο χρήστης elteo έγραψε:
ΖΩΑ οι δυο ξανθιες με το ΜΙΝΙ cooper, που ειχαν κολλησει στην αριστερη λωριδα της ΑΟ και δεν εφευγαν με τιποτα...
Ζωο και εγω που τις περασα απο δεξια...ξέρεις τι θα είπαν μόλις τις πέρασες; Μικρό πουλί κάτι πρέπει να δείξει. Εχω τύχει σε σκηνικό να το λένε...κ από ότι μου λέει η δικιά μου οι φίλες και η αδερφή μου έτσι «σκέφτονται» όλες οι γυναίκες.
Για ρίξτε τους ένα κράξιμο όταν περνάτε από δίπλα αποκαλώντας τις ανοργασμικιές ή ότι δεν τις μ@μάει κανείς και είναι απίστευτο το για πότε βγάζουν τον σκασμό και συμμορφώνονται...
-
Ο χρήστης kostis20 έγραψε:
Ζωο και εγω που τις περασα απο δεξια...
Είσαι ζώο που νομίζεις ότι είσαι ζώο που τις πέρασες από δεξιά! Είπαμε, κίνηση σε στοίχους.
Μα κινουμασταν στη ΑΟ... Ισχυει η κινηση σε στιχους σε τετοιο δρομο?
Πάρε τηλέφωνο στην Τροχαία Αττικής Οδού, δώσε τα στοιχεία σου, και πες να σου στείλουνε κλήση ταχυδρομικώς να εξιλεωθείς.
-
Επιστρέφοντας από Χαλκιδική σε δρόμο με διαχωριστικό, 2 λωρίδες κυκλοφορίας, ΛΕΑ και όριο ταχύτητας 110 χαω κινούμαι στη δεξιά λωρίδα με 120 ενώ στην αριστερή έχει αρκετά αμάξια που κινούνται με 130+. Ξαφνικά βλέπω στον καθρέφτη και αμέσως με περνάει κιτρινο-απροσδιοριστο-λαχανί μικρό αμάξι που κινείται με 140+ στην ΛΕΑ.
Πληροφοριακά, στον ίδιο δρόμο πριν λίγο καιρό οι μπάτσοι πήρανε στο τμήμα ποδηλάτη με αγωνιστική περιβολή για εξακρίβωση στοιχείων.
-
Ο χρήστης leonp έγραψε:
Επιστρέφοντας από Χαλκιδική σε δρόμο με διαχωριστικό, 2 λωρίδες κυκλοφορίας, ΛΕΑ και όριο ταχύτητας 110 χαω κινούμαι στη δεξιά λωρίδα με 120 ενώ στην αριστερή έχει αρκετά αμάξια που κινούνται με 130+. Ξαφνικά βλέπω στον καθρέφτη και αμέσως με περνάει κιτρινο-απροσδιοριστο-λαχανί μικρό αμάξι που κινείται με 140+ στην ΛΕΑ.Πληροφοριακά, στον ίδιο δρόμο πριν λίγο καιρό οι μπάτσοι πήρανε στο τμήμα ποδηλάτη με αγωνιστική περιβολή για εξακρίβωση στοιχείων.
Σκέψου στη ΛΕΑ, όταν σε προσπέρασε αέρα, να βρισκόταν ένας ποδηλάτης που αμέριμνος θα έκανε την προπόνησή του...
-
Μου ρθε απο εναν φιλο μου και το παραθετω οπως ειναι.
----- Original Message -----
From: Dardo
To: elga
Sent: Tuesday, August 05, 2008 6:42 PM
Subject: Έλεος!Μια απλή διαδρομή.
Από το σπίτι μου στην Κηφισιά. 5 χλμ μετ'επιστροφής.
Παρκάρω στην Κηφισιά, απέναντι παρκάρει ένας κύριος ,εκτιμώ 70 περίπου ετών, ένα Passat με κοτσαδορο. Έχει δύο μέτρα κενά μπροστά του, όμως επιμένει να κάνει πίσω. Ακουμπάει το Corsa που ήταν από πίσω, και γκαζώνει. Ο προφυλακτήρας του Corsa ακούγεται να σπάει. Κάνει λίγο μπροστά, πάλι πίσω, πάλι τα ίδια. Κατεβαίνω και του φωνάζω. 'Δεν ακούμπησα καν ' απανταει. Του κανω παρατηρηση για τον κοτσαδορο. Μου απανταει οτι τον εχει δηλωσει στο Υπουργειο. Του απανταω οτι οταν δεν ρυμουλκει κατι πρεπει να τον βγαζει. 'Αντε εσεις οι νεοι που νομιζετε οτι ολα τα ξερετε' απανταει και φευγει.
Πεντε λεπτα μετα, αφου εχω φυγει και επιστρεφω, διασταυρωση. Ο καθετος εχει στοπ. Μια εικοσαχρονη εκτιμω με ενα Grand Cherokee με πολυ σκουρα τζαμια, μιλαει στο κινητο το οποιο κραταει με το χερι*, με βλεπει οτι ερχομαι, και παρολα αυτα δεν σταματαει. Ουτε εγω σταματαω και αρχιζω να κορναρω. Τρομαζει, επιταχυνει, αλλα επειδη εχει μονο ενα χερι ελευθερο, δεν καταφερνει να στριψει γρηγορα και ξυνει το δεντρο στη γωνια με τον προφυλακτηρα. Και φευγει. Πιθανοτατα δεν το καταλαβε. Το δεντρο θα μπορουσε να ειναι καποιος πεζος.
Δυο λεπτα μετα, στη λεωφορο της Πευκης, εχει κινηση. Ενας μοτοσυκλετιστης, με σαγιοναρες και βερμουδα, με το κρανος στον ενα χερι και μια σακουλα με μπουκαλια στο αλλο προσπερναει απο το αντιθετο. Καποιος απο καθετο δρομο παει να διασχισει το ρευμα μου και να μπει στο αντιθετο και ερχεται ξαφνικα αντιμετωπος με τον μοτοσυκλετιστη ο οποιος προσπαθωντας να ελιχθει του πεφτουν τα μπουκαλια και του φευγει η μια σαγιοναρα.
Τρομαζω με αυτους που δεν μπορουν να ελενξουν τα οχηματα τους με ταχυτητες βαδισματος. Φανταστειτε τους σε ανοιχτους δρομους. Και μετα θυμηθειτε την κατασταση των δρομων της Ελλαδας..
Νιωθω ενα φοβο..
Να κανουμε μια ομαδικη παραγγελια Hummer με τον μεγιστο αριθμο αεροσακων;
- Απορω με τους κατοχους αυτοκινητων δεκαδων χιλιαδων ευρω, που καταναλωνουν πανω απο 20 ευρω καυσιμα για 100 χλμ, γιατι δεν αγοραζουν ενα Bluetooth ακουστικο; 25 ευρω κανει
-
Ο χρήστης leonp έγραψε:
. Ξαφνικά βλέπω στον καθρέφτη και αμέσως με περνάει κιτρινο-απροσδιοριστο-λαχανί μικρό αμάξι που κινείται με 140+ στην ΛΕΑ.Γλήγορο Ibiza σε 'όταν μεγαλώσω θα γίνω Kawasaki racing green';
Σκέψου στη ΛΕΑ, όταν σε προσπέρασε αέρα, να βρισκόταν ένας ποδηλάτης που αμέριμνος θα έκανε την προπόνησή του...
Σύμφωνοι, ο ποδηλάτης κακώς βρισκόταν εκεί και καλά έκαναν και τον μαζέψανε. Όμως στη ΛΕΑ μπορεί επίσης να βρεθεί και αυτοκίνητο ή μοτοσυκλέτα που έχει πάθει μηχανική βλάβη, έπιασε κόψιμο τον οδηγό, η πεθερά ζαλίστηκε από τις στροφές ( )κλπ, και νομιμότατα μάλιστα. Τι θα κάνεις, θα τους απαγορεύσεις να σταματάνε στη ΛΕΑ ή θα μαζέψεις τον κύριο υπαίτιο του προβλήματος, αυτόν που πάει γρήγορα στη ΛΕΑ;
Δυο λεπτα μετα, στη λεωφορο της Πευκης, εχει κινηση. Ενας μοτοσυκλετιστης, με σαγιοναρες και βερμουδα, με το κρανος στον ενα χερι και μια σακουλα με μπουκαλια στο αλλο προσπερναει απο το αντιθετο.
Από φέτος έχω αγοράσει και φοράω ένα καλοκαιρινό, διάτρητο μπουφάν, πέρα από το κράνος και τα γάντια που φοράω πάντα. Στα φανάρια παρατηρώ συχνά ότι οι άλλοι αναβάτες (ακόμα περισσότερο οι ξεκράνωτοι!) με κοιτάνε κυριολεκτικά σαν εξωγήινο...
- Απορω με τους κατοχους αυτοκινητων δεκαδων χιλιαδων ευρω, που καταναλωνουν πανω απο 20 ευρω καυσιμα για 100 χλμ, γιατι δεν αγοραζουν ενα Bluetooth ακουστικο; 25 ευρω κανει
Μια φορά την είπα με αυτό τον τρόπο σε ένα νέο με Cayenne που οδηγούσε σκανδαλωδώς ηλίθια στον περιφερειακό. Έτυχε να βγούμε στην ίδια έξοδο και να σταματήσουμε δίπλα-δίπλα στο πρώτο φανάρι και τότε πρόσεξα το κινητό στο χέρι του. Αποφάσισα να μην σχολιάσω την οδήγηση του (δεν θα το καταλάβαινε) αλλά του είπα '30 ευρώ δεν έχεις για ένα BT;'
-
Ο χρήστης zorz έγραψε:
Από φέτος έχω αγοράσει και φοράω ένα καλοκαιρινό, διάτρητο μπουφάν, πέρα από το κράνος και τα γάντια που φοράω πάντα. Στα φανάρια παρατηρώ συχνά ότι οι άλλοι αναβάτες (ακόμα περισσότερο οι ξεκράνωτοι!) με κοιτάνε κυριολεκτικά σαν εξωγήινο...Μπα; Κι εγώ φοράω μπουφανάκι, αλλά δεν το λαμβάνω τόσο αυτό στην Αθήνα... ή μάλλον, οι ακράνωτοι καμμιά φορά στα φανάρια γυρνάνε το κεφάλι τους από αλλού ('ωχ, ήρθε και ο σούπερ-ντούπερ μηχανόβιος τώρα με το μπουφάν').
Πήγα Αίγινα για Σ/Κ. Εκεί όλοι έχουν σκουτεράκια και κανένας δε φοράει κράνος.
Οταν λέμε κανένας, κανένας. Εκτός από εμένα και άλλους δύο μοτοσυκλετιστές που συνάντησα, οι υπόλοιποι 800 δίκυκλοι που είδα δε φοράγανε κράνος. Οι περισσότεροι δεν έχουν καν.
Μού λέγανε ότι κάποια στιγμή η αστυνομία άρχισε να γράφει, αλλά διαμαρτυρήθηκαν όλοι ('πάμε για μπανάκι και πρέπει να φοράμε κράνος;') και σταμάτησαν.
Μπήκα και σε ένα αμάξι στο πίσω κάθισμα και φόρεσα ζώνη. Η οδηγός μού είπε, 'είσαι ο πρώτος που βάζει ζώνη πίσω'.
Αποφάσισα να μην σχολιάσω την οδήγηση του (δεν θα το καταλάβαινε) αλλά του είπα '30 ευρώ δεν έχεις για ένα BT;'
Και αυτό θα τούς κάνει να οδηγούν προσεκτικά; Πάλι θα έχουν στραμμένη αλλού την προσοχή τους εφ όσον μιλάνε στο τηλέφωνο. Ο πιο ηλιθιώδης νόμος ever.
-
Ο χρήστης zorz έγραψε:
Από φέτος έχω αγοράσει και φοράω ένα καλοκαιρινό, διάτρητο μπουφάν, πέρα από το κράνος και τα γάντια που φοράω πάντα. Στα φανάρια παρατηρώ συχνά ότι οι άλλοι αναβάτες (ακόμα περισσότερο οι ξεκράνωτοι!) με κοιτάνε κυριολεκτικά σαν εξωγήινο...
+1 σε όλα από μένα και ειδικά σε αυτό.
Όταν σε κοιτάνε έτσι, να τους κοιτάς και συ με τον ίδιο τρόπο και να κουνάς και το κεφάλι!
Άντε με όλους τους μαλακες easy-riders με τις supersport και τη σαγιοναρα.
Δεν έχουν δει κανεναν να σέρνεται στην άσφαλτο όμως και να βγαίνει το κρέας μέχρι το κόκκαλο απ' το τρίψιμο...Περσι θυμάμαι με τον καύσωνα ήμουν ντυμένος και με κοίταγε ένας τετοιος καλά καλά, με σαγιοναρα βερμουδίτσα και κοντομάνικο να σηκώνεται μέχρι το λαιμό από τον αέρα.. σε ένα από τα φανάρια λοιπόν δεν άντεξα και τον κοιτάω ειρωνικά από πάνω μέχρι κάτω κουνώντας το κεφάλι..
'τι κοιτας ρε μαγκα?' μου λέει.. 'δε ζεσταίνεσαι εκεί μέσα?' (μάλλον το κράνος εννοούσε! )
'Ρε φίλε, εύχομαι μόνο να μη σαβουριαστείς με καμια 80αρα, να μη συρθείς για καμιά 200αριά μέτρα με το πλάι, με χέρια και πόδια να τρίβονται και να μη σταματήσεις σε κάνα πεζοδρόμιο με το κεφάλι...'
και έμεινε μαλάκας να με κοιτάει με ανοιχτό το στόμα!
Μάλλον ήμουν πολύ γλαφυρός στην περιγραφή μου και τρόμαξε... -
Ο χρήστης zorz έγραψε:
Σύμφωνοι, ο ποδηλάτης κακώς βρισκόταν εκεί και καλά έκαναν και τον μαζέψανε. Όμως στη ΛΕΑ μπορεί επίσης να βρεθεί και αυτοκίνητο ή μοτοσυκλέτα που έχει πάθει μηχανική βλάβη, έπιασε κόψιμο τον οδηγό, η πεθερά ζαλίστηκε από τις στροφές ( )κλπ, και νομιμότατα μάλιστα. Τι θα κάνεις, θα τους απαγορεύσεις να σταματάνε στη ΛΕΑ ή θα μαζέψεις τον κύριο υπαίτιο του προβλήματος, αυτόν που πάει γρήγορα στη ΛΕΑ;
Θα μαζέψω (το 1ο πρόσωπο λόγω του 2ου στην ερώτηση, δεν είμαι αστυνομικός) όλους όσους παρανομούν: τον ποδηλάτη στη εθνική για να τον προστατεύσω, τους γρήγορους στη ΛΕΑ για να σώσω όποιον βρίσκεται νόμιμα/παράνομα στη ΛΕΑ, κτλ.
Η ένστασή μου είναι ότι κάποιοι κατηγορούν έναν συγκεκριμένο αστυνομικό χωρίς να γνωρίζουν αν δείχνει τον ίδιο ζήλο* με όλους ή μόνο με το συγκεκριμένο ποδηλάτη.*που είναι θεμιτός εφόσον είναι απέναντι σε όλους ο ίδιος
-
Προχθες ειμαστε με ενα φιλο μου σταματημενοι σε φαναρι και μπροστα ενα μεγαλο αγροτικο παλιας γενιας(δε θυμαμαι μαρκα).Το συγκεκριμενο φαναρι ειχε χρονομετρο που μετρουσε αντιστροφα για να αναψει το πρασινο.Ο φιλος μου οταν εδειξε 2'' εβαλε ταχυτητα και στο 1'' αρχισε να το ξεκιναει και με το που αναψε πρασινο ξεκινησε κανονικα.Το μπροστινο ζωο ομως απο τα 3'' αρχισε να το ξεκιναει με αποτελεσμα να φυγει πιο μπροστα και στο 1'' το σταματαει και παραλιγο να ακουμπησουμε.
-
Ο χρήστης panos2171 έγραψε:
Προχθες ειμαστε με ενα φιλο μου σταματημενοι σε φαναρι και μπροστα ενα μεγαλο αγροτικο παλιας γενιας(δε θυμαμαι μαρκα).Το συγκεκριμενο φαναρι ειχε χρονομετρο που μετρουσε αντιστροφα για να αναψει το πρασινο.Ο φιλος μου οταν εδειξε 2'' εβαλε ταχυτητα και στο 1'' αρχισε να το ξεκιναει και με το που αναψε πρασινο ξεκινησε κανονικα.Το μπροστινο ζωο ομως απο τα 3'' αρχισε να το ξεκιναει με αποτελεσμα να φυγει πιο μπροστα και στο 1'' το σταματαει και παραλιγο να ακουμπησουμε.Νταξ μωρε.....
Πως κανεις ετσι;;
Δεν ηξερε να μετραει........πλακα κανω ε;;;
-
Ο χρήστης lokatzis έγραψε:
Θα μαζέψω (το 1ο πρόσωπο λόγω του 2ου στην ερώτηση, δεν είμαι αστυνομικός) όλους όσους παρανομούν: τον ποδηλάτη στη εθνική για να τον προστατεύσω, τους γρήγορους στη ΛΕΑ για να σώσω όποιον βρίσκεται νόμιμα/παράνομα στη ΛΕΑ, κτλ.
Η ένστασή μου είναι ότι κάποιοι κατηγορούν έναν συγκεκριμένο αστυνομικό χωρίς να γνωρίζουν αν δείχνει τον ίδιο ζήλο* με όλους ή μόνο με το συγκεκριμένο ποδηλάτη.*που είναι θεμιτός εφόσον είναι απέναντι σε όλους ο ίδιος
Σύμφωνοι, όμως δεν πιστεύω ότι κατηγόρησε κάποιος τον συγκεκριμένο αστυνομικό (που δεν ήταν μόνο ένας). Τη συλλογική συμπεριφορά της τροχαίας βλέπουμε όλοι και αυτή μπορούμε να κρίνουμε.
Πίσω στα ζώα: Το μεσημέρι με τη μηχανή σταματάω στο φανάρι της Καραμανλή στο Ιπποκράτειο στη πρώτη σειρά, δίπλα σε 1 αυτοκίνητο. Έρχεται και δεύτερο αυτοκίνητο από την άλλη λωρίδα και περιμένει κι αυτό. Αφού με καλύπτουν, σταματάω να κοιτάζω το καθρέφτη και χαλαρώνω περιμένοντας το φανάρι. Ξαφνικά ακούγεται ένας γδούπος και νιώθω ένα σπρώξιμο. Γυρίζω να δω τι στα κομμάτια έγινε και ήταν ένας ξεκράνωτος τρεντιπαπάρας πάνω σε Beverly, που προσπαθώντας να χωρέσει, με κοπάνησε (λίγο είναι η αλήθεια) στο topcase. Προσπερνάει χωρίς να πει τίποτα και πάει στην άκρη για να στρίψει αριστερά στη Παπαναστασίου.
Έχουν σφίξει οι ζέστες...
-
Ζέστες, ε?
Σήμερα το πρωί. Κατεβαίνω τον κεντρικό δρόμο του Ελληνικού (Ιασωνίδου), φτάνω στο φανάρι με τη Βουλιαγμένης. Στη αριστερή λωρίδα, τύπος με μηχανή, δείχνει ότι θέλει να στρψει αριστερα. Ανάβει πράσινο, ξεκινά αργά, περνάει το 'ανερχόμενο' ρεύμα της Βουλιαγμένης, φτάνει στη νησίδα, την περνάει και αυτή και ετοιμάζεται (όπως φαινόταν) να μπει στην αριστερή λωρίδα της λεωφόρου, με κατεύθυνση νότια (προς Γλυφάδα). Ξαφνικά φρενάρει, σταματάει (στην αριστερή λωρίδα, τονίζω) και αρχίζει να μιλάει με κυριούλα που περίμενε στη νησίδα να περάσσει απέναντι. Από πίσω του έχει γίνει πανικός, έχουν πέσει στα φρένα, γλιτώσαμε την καραμπόλα, αλλά ανάβει και το πράσινο για αυτούς που κινούνται στη Βουλιαγμένης.... Όσοι κόλλησαν πίσω από τη μηχανή, έχουν μπλοκάρει την άνοδο της λεωφόρου και προσπαθουν να φύγουν, μπλέκοντας με αυτούς που κινούνται στην κάθοδο....μπάχαλο....
Και μέσα στο μπάχαλο, ο τυπός, κόβει δεξιά το τιμόνι, τραβάει δυο-τρία σλάλομ ανάμεσα στα μπερδεμένα αυτοκίνητα, διασχίζει κάθετα όλη την κάθοδο της Βουλιαγμένης και προχωράει προς το πρώην αεροδρόμιο....Οι ζέστες φταίνε, μη χέσω?
-
Ο χρήστης dirtoulios έγραψε:
Ζέστες, ε?Ζέστες, μη συζητάς!
Όχι ένα, ούτε δύο αλλά ΤΡΙΑ περιστατικά μου έτυχαν σήμερα στην άνοδο της Κηφισίας με διαφορά δύο λεπτών το καθένα. Στην έξοδο της υπόγειας στο ύψος της Κατεχάκη, μπορντώ Twingo παρεκκλίνει της πορείας του από τη μεσαία προς την αριστερή με εμένα στην αριστερή 10 μέτρα πίσω του. Φρένα κόρνες φώτα όλα μαζί πανικός! Ζητούσε τα ρέστα ότι τάχα μου έχω χώρο για να περάσω. Το άκουσε το καντήλι του. Δεύτερο όχημα, δε θυμάμαι μοντέλο, στα φανάρια στο ύψος του Χαλανδρίου ΑΚΡΙΒΩΣ το ίδιο σκηνικό. Ευτυχώς ήμουν πιο πίσω από το πρώτο συμβάν και είχα χρόνο να αντιδράσω πιο άνετα. Αυτός δεν άκουσε καντήλι. Τρίτο όχημα, ένα Picasso, αρχίζει να φεύγει από τη δεξιά προς την αριστερή ΤΗ ΣΤΙΓΜΗ που ήμουν στο ύψος του πίσω προφυλακτήρα του στην αριστερή, στο ύψος του κόμβου της ΑΟ. Κάτι πήγα να της πω αλλά είδα ότι δεν είχε πάρει χαμπάρι...
Ζέστης συνέχεια...
Στο φανάρι της Αγ. Κωνσταντίνου (ναι, είναι συνέχεια των προηγούμενων) που έχει ΔΥΟ λωρίδες για να στρίψεις αριστερά από την άνοδο της Κηφισίας κάθομαι στην εξωτερική λωρίδα πρώτος αφού η εσωτερική έχει ήδη τρία αυτοκίνητα. Ο δίπλα μου με ένα Golf IV με κοιτάζει με ύφος «με ποιο δικαίωμα είσαι δίπλα μου;», πατινάρει συνεχώς το συμπλέκτη περιμένοντας να ανάψει πράσινο και με το που ανάβει φεύγει σπινιαριστός μην τυχόν και του βγω πρώτος στην Αγ. Κωνσταντίνου. Τι να πει κανείς...
Στην Αναπαύσεως, το δρόμο που φεύγει από το Νεκροταφείο Αμαρουσίου προς Κηφισίας, σταματάω σε STOP. Από δεξιά έρχεται μπορντώ BMW 523 με ξένες πινακίδες (πιθανόν κυπριακές ή αγγλικές), ο οδηγός της οποίας με το που φτάνει στη διασταύρωση την περνάει ΑΡΓΑΑΑ ΑΡΓΑΑΑ, μα ΤΟΟΟΣΟ ΑΡΓΑΑΑ που έφτασα στο σημείο πρώτη φορά να ξύσω το κεφάλι μου από την απορία ΓΙΑΤΙ πηγαίνει ΤΟΟΟΣΟ ΑΡΓΑΑΑ.
Λίγο αργότερα, σε δρόμο στο Μαρούσι προς τη Νεραντζιωτίσσης (γραμμές του τραίνου) μία οδηγός μπροστά μου σταματάει σε STOP, ελέγχει και στρίβει αριστερά ΑΡΓΑΑΑ ΑΡΓΑΑΑ, μα ΤΟΟΟΣΟ ΑΡΓΑΑΑ που και στη Θήβα να ήταν αυτός που ερχόταν από δεξιά θα είχε φτάσει. Το κεφάλι μου δεν το έξυσα, το έκανα προηγουμένως...
Πέντε λεπτά αργότερα, κι ενώ είμαι στη Στρ. Λέκκα στο ύψος της Κοσματοπούλου βρίσκω θέση πάρκινγκ και ανάβω το δεξί φλας για να παρκάρω. Κάνω κανονικά τη μανούβρα μου και μόλις παρκάρω βλέπω τον πίσω μου με ασημί Laguna να έχει έρθει δίπλα μου και να με κοιτάζει αγριεμένα μουρμουρίζοντας. Του φωνάζω «Τρέχει κάτι;» και φεύγει μουρμουρίζοντας ακόμη.
Τι διάολο, έχασε ο Wagner το μαλακομαγνήτη και τον βρήκα εγώ;
-
Νιωθω την αναγκη να πω ενα μπραβο στο ΖΩΟ!!! που σημερα το πρωι βουλιαξε την πορτα του οδηγου και το Ε Α φτερο στο σταρλετακι μου και την εκανε χωρις να αφησει στοιχεια. ΑΛΗΤΕΙΑ...
Ζώα,Ζώα,Ζώα.............