-
Ο χρήστης GeZ έγραψε:
Τελος παντων καλοσυντηρημενο δεν σημαινει μονο καλυψη προδιαγραφων αλλα επισης να φερεις το αμαξι σου σε up to date κατασταση χρησιμοποιωντας νεου τυπου τακακια υγρα φρενων , συμπλεκτη , λαδια, ελαστικα και αλλα πολλα που στην πραξη μεταμορφωνεις το αμαξι σου σε κατι καλυτερο και πιο οικολογικο κατα 25 με 50 τοις εκατο.
Τωρα για το οτι προσφερει περισσοτερη ανεση ειναι σχετικο καθως σε κακοτραχαλες περιοχες (Αθηνα ) ειναι λιγοτερο ανετα γιατι αισθανεσαι το παραμικρο λογω πιο σφικτου σεταπ και χαμηλοπροφιλων ελαστικων που εχουν ολα πια για να εχουν καλυτερο κρατημα.
Και εννοειται συμφωνω με την αντικ/ση ολων των συσκευων (και των λαμπων επισης) με energy efficient απλα στο θεμα του αυτοκινητου εχουν παρει ελαφρως λαθος κατευθυνση τα πραγματα (να αλλαζεις αμαξι καθε χρονο δεν ειναι καθολου οικολογικο)......
-
Τα βασικά μέρη ενός οχήματος είναι αδύνατο να τα αλλάξεις και αν το κάνεις θα ξοδέψεις πολύ περισσότερα χρήματα για να φτάσεις στο επίπεδο των σημερινών.
-
Περί άνεσης. Το γεγονός ότι οι Ελληνικοί δρόμοι είναι στο κακό τους το χάλι δεν συνεπάγεται μεγαλύτερη άνεση για ένα όχημα 15+ ετών ειδικά όταν αυτό είχε σχεδιαστεί ακόμα η Η/Υ ήταν σε εμβρυακό στάδιο. Περί κρατήματος. Δεν είναι μόνον το ελαστικό. Αλίμονο αν ήταν μόνον αυτό. Βάλε ένα σύγχρονο ελαστικό σε οποιοδήποτε αμάξι 15ετίας και να δούμε αν μπορεί κατ' αντιστοιχία να πετύχει τις πλευρικές επιταχύνσεις που πετυχαίνει ο τεχνολογικός δισέγγονος του.
-
Εδώ δεν μιλάμε να αλλάζεις όχημα κάθε χρόνο. Μιλάμε να σέβεσαι τον κανόνα των 8 ως 10 ετών της ωφέλιμης ζωής ενός οχήματος. Δύσκολο να αλλάξει πάντως η νοοτροπία των πατεράδων μας που μας έχει κληρονομηθεί πάντως. Θυμάμαι πριν 30 χρόνια (παιδάκι 10 ετών) να διαβάζω για όχημα του 1971 'απολύτως καινουργιές' στις μικρές αγγελίες των ΝΕΩΝ.
-
-
Ο χρήστης dstou έγραψε:
Με βάση τον δεύτερο νόμο της θερμοδυναμικής, και λόγω του ότι η απόδοση έργου στα σύγχρονα αυτοκίνητα όλων των τύπων είναι καλύτερη από τα παλαιότερα για την ίδια ποσότητα καυσίμου, καταδεικνύεται ότι ένα σύγχρονο αυτοκίνητο απορρίπτει στο περιβάλλον (έως και σημαντικά) λιγότερη θερμότητα από ένα παλαιότερο.Η απόδοση δέν έχει σημασία. Ξεχνάς οτι η κινητική ενέργεια του αυτοκινήτου στο τέλος καταλήγει σαν θερμότητα στα φρένα.
- Περί άνεσης. Το γεγονός ότι οι Ελληνικοί δρόμοι είναι στο κακό τους το χάλι δεν συνεπάγεται μεγαλύτερη άνεση για ένα όχημα 15+ ετών ειδικά όταν αυτό είχε σχεδιαστεί ακόμα η Η/Υ ήταν σε εμβρυακό στάδιο. Περί κρατήματος. Δεν είναι μόνον το ελαστικό. Αλίμονο αν ήταν μόνον αυτό. Βάλε ένα σύγχρονο ελαστικό σε οποιοδήποτε αμάξι 15ετίας και να δούμε αν μπορεί κατ' αντιστοιχία να πετύχει τις πλευρικές επιταχύνσεις που πετυχαίνει ο τεχνολογικός δισέγγονος του.
Το δικό μου αμάξι 35ετίας πάντως στο θέμα της άνεσης βάζει τα γυαλιά στο 99% των σύγχρονων αυτοκινήτων
-
Ο χρήστης dog80 έγραψε:
Με βάση τον δεύτερο νόμο της θερμοδυναμικής, και λόγω του ότι η απόδοση έργου στα σύγχρονα αυτοκίνητα όλων των τύπων είναι καλύτερη από τα παλαιότερα για την ίδια ποσότητα καυσίμου, καταδεικνύεται ότι ένα σύγχρονο αυτοκίνητο απορρίπτει στο περιβάλλον (έως και σημαντικά) λιγότερη θερμότητα από ένα παλαιότερο.
Η απόδοση δέν έχει σημασία. Ξεχνάς οτι η κινητική ενέργεια του αυτοκινήτου στο τέλος καταλήγει σαν θερμότητα στα φρένα.
- Περί άνεσης. Το γεγονός ότι οι Ελληνικοί δρόμοι είναι στο κακό τους το χάλι δεν συνεπάγεται μεγαλύτερη άνεση για ένα όχημα 15+ ετών ειδικά όταν αυτό είχε σχεδιαστεί ακόμα η Η/Υ ήταν σε εμβρυακό στάδιο. Περί κρατήματος. Δεν είναι μόνον το ελαστικό. Αλίμονο αν ήταν μόνον αυτό. Βάλε ένα σύγχρονο ελαστικό σε οποιοδήποτε αμάξι 15ετίας και να δούμε αν μπορεί κατ' αντιστοιχία να πετύχει τις πλευρικές επιταχύνσεις που πετυχαίνει ο τεχνολογικός δισέγγονος του.
Το δικό μου αμάξι 35ετίας πάντως στο θέμα της άνεσης βάζει τα γυαλιά στο 99% των σύγχρονων αυτοκινήτων
1α. Η απόδοση έχει τεράστια σημασία καθώς το 65% της ενέργειας των καυσίμων αναλίσκεται στα υποσυστήματα ή διαφεύγει ως θερμότητα. Το γεγονός ότι σήμερα οι καταναλώσεις πέφτουν σε αντίσταση στην τάση της αύξησης του βάρους οφείλεται στην βελτίωση της απόδοσης των Κ.Ε.Κ. Η απόδοση σήμερα πλησιάζει το 40% στους πλέον σύγχρονους πετρελαιοκινητήρες όταν 15 χρόνια πριν μόλις που ξεπερνούσε το 30%. Μία ποσοστιαία βελτίωση 10 μονάδων ή με βάση τους κινητήρες του χθες περί το 1/3.
1β. Οι τριβές συν το χρόνω μειώνονται. Πιο λεπτόρευστα λιπαντικά που απαιτούν αλλαγή ως και 6 φορές πιο αραιά με προφανή οφέλη για το περιβάλλον, ελαστικά χαμηλής αντίστασης κύλισης, υπερ-ελαφρές ζάντες από τη μαμά χωρίς να καταφεύγουμε σε after-market λύσεις, μειωμένη μάζα των συστημάτων πέδησης με ταυτόχρονη αύξηση της απόδοσης, κιβώτια με μειωμένες απώλειες (διπλού συμπλέκτη, σειριακά, συνεχούς μεταβαλλόμενης σχέσης κ.α.), καλύτερη αεροδυναμική απόδοση (χωρίς το αμάξι να έχει υψηλό θετικό συντελεστή άνωσης όπως παλαιότερα), τεχνολογία start-stop, υβριδική τεχνολογία με ένα ως και 3 γεννήτριες, υπερσυμπιεστές ή υπερτροφοδότες μεταβλητής γεωμετρίας, συστήματα πλήρους ελέγχου τόσο του προφίλ λειτουργίας όσο και της βύθισης των βαλβίδων, συστήματα άμεσου ψεκασμού με πολλαπλές εκχύσεις καυσίμου στον κύκλο για καλύτερη απόδοση, HCCI κινητήρες (το γνωστό ως Diesotto), ελαφρά υλικά (χάλυβες υπερ-υψηλής αντοχής, σύνθετα υλικά, αλουμίνιο), καλωδιώσεις χαμηλής αντίστασης, φωτισμός led, συστήματα ολοκληρωμένης κυκλοφοριακής διαχείρισης, μαγνητορεολογικά υλικά για επίτευξη μεταβλητού ρυθμού απόσβεσης, συνθέτουν ένα τοπίο που δεν μπορεί ούτε να αγνοηθεί ούτε να το επιτύχεις στο bajatai του 1995 με κανένα κόστος. Αυτό δεν αναιρεί την αξία τεχνολογικών διαμαντιών του παρελθόντος (όπως η DS κ.α.) αλλά σήμερα αυτά που πετύχαινε η DS με ένα απίστευτης πολυπλοκότητας, κόστους και δυσκολίας συντήρησης υδραυλικό σύστημα το πετυχαίνει και η C5 με τις μεταλλικές αναρτήσεις....
1γ. Και όλα αυτά με πολύ πιο αυστηρές προδιαγραφές ρύπων (που μειώνουν την απόδοση του κινητήρα), μεγαλύτερες απαιτήσεις για παθητική ασφάλεια (που προσθέτουν 200 κιλά κατ' ελάχιστον), πολύ πιο πλούσιο εξοπλισμό (το μέσο όχημα έχει πια περισσότερα ηλεκτρικά μοτέρ για τους χρήστες από ότι είχε η W201) από το παρελθόν (άλλα κιλά), μειωμένες κατά 1 ως 2 τάξεις μεγέθους εκπομπές VOC σε σχέση με το παρελθόν στο εσωτερικό του οχήματος κ.α.
- Πιθανά το αμάξι σου να στηρίζεται σε όχι ιδιαίτερα φουσκωμένα 65άρια (ή 70άρια) και αν είναι γαλλικό να γέρνει σαν καράβι.
Για μένα το παιγνίδι κλείνει εδώ. Κανείς δεν υποχρεώνει κανέναν να κρατήσει ή να πετάξει το σαράβαλο του. (ακόμα). Άλλα αυτό δεν αναιρεί το γεγονός ότι η πρόοδος της τεχνολογίας επιταχύνεται. Αποτέλεσμα είναι ότι τα 15 έτη που πριν από 50 χρόνια να μην είχαν ως αποτέλεσμα κοσμογονικές μεταβολές (πχ ελάχιστη βελτίωση παρουσιάζουν τα οχήματα των τελών του 50 και των αρχών του 60 στο καθαρά τεχνολογικό τους υπόβαθρο) σήμερα τα 15 αυτά έτη είναι πολύ μεγάλο νούμερο και με τάση ο χρόνος πλήρους απαξίωσης του οχήματος να μειώνεται (από +12 έτη παλαιότερα στα 8 με 10 έτη σήμερα). Γυρνόντας στο θέμα μας οι πολιτικοί μας τα έκαναν όλα μούτι. Ένα μέτρο σωστό, σε μία χώρα που ακόμα λειτουργεί κοινωνικά όπως η Ανατολή, έγινε βορά του κτήνους που λέγεται μικροπολιτική.
Case closed.
-
Ο χρήστης christos.dimou έγραψε:
Τελος παντων καλοσυντηρημενο δεν σημαινει μονο καλυψη προδιαγραφων αλλα επισης να φερεις το αμαξι σου σε up to date κατασταση χρησιμοποιωντας νεου τυπου τακακια υγρα φρενων , συμπλεκτη , λαδια, ελαστικα και αλλα πολλα που στην πραξη μεταμορφωνεις το αμαξι σου σε κατι καλυτερο και πιο οικολογικο κατα 25 με 50 τοις εκατο.
Τωρα για το οτι προσφερει περισσοτερη ανεση ειναι σχετικο καθως σε κακοτραχαλες περιοχες (Αθηνα ) ειναι λιγοτερο ανετα γιατι αισθανεσαι το παραμικρο λογω πιο σφικτου σεταπ και χαμηλοπροφιλων ελαστικων που εχουν ολα πια για να εχουν καλυτερο κρατημα.
Και εννοειται συμφωνω με την αντικ/ση ολων των συσκευων (και των λαμπων επισης) με energy efficient απλα στο θεμα του αυτοκινητου εχουν παρει ελαφρως λαθος κατευθυνση τα πραγματα (να αλλαζεις αμαξι καθε χρονο δεν ειναι καθολου οικολογικο)......
-
Τα βασικά μέρη ενός οχήματος είναι αδύνατο να τα αλλάξεις και αν το κάνεις θα ξοδέψεις πολύ περισσότερα χρήματα για να φτάσεις στο επίπεδο των σημερινών.
-
Περί άνεσης. Το γεγονός ότι οι Ελληνικοί δρόμοι είναι στο κακό τους το χάλι δεν συνεπάγεται μεγαλύτερη άνεση για ένα όχημα 15+ ετών ειδικά όταν αυτό είχε σχεδιαστεί ακόμα η Η/Υ ήταν σε εμβρυακό στάδιο. Περί κρατήματος. Δεν είναι μόνον το ελαστικό. Αλίμονο αν ήταν μόνον αυτό. Βάλε ένα σύγχρονο ελαστικό σε οποιοδήποτε αμάξι 15ετίας και να δούμε αν μπορεί κατ' αντιστοιχία να πετύχει τις πλευρικές επιταχύνσεις που πετυχαίνει ο τεχνολογικός δισέγγονος του.
-
Εδώ δεν μιλάμε να αλλάζεις όχημα κάθε χρόνο. Μιλάμε να σέβεσαι τον κανόνα των 8 ως 10 ετών της ωφέλιμης ζωής ενός οχήματος. Δύσκολο να αλλάξει πάντως η νοοτροπία των πατεράδων μας που μας έχει κληρονομηθεί πάντως. Θυμάμαι πριν 30 χρόνια (παιδάκι 10 ετών) να διαβάζω για όχημα του 1971 'απολύτως καινουργιές' στις μικρές αγγελίες των ΝΕΩΝ.
Για το 1 πολλα συστηματα διευθηνσης ηταν αρκετα καλα την εποχη του 90 οπου συνδυαζαν καλοσχεδιασμενου αξονες με ωραια πληροφορηση (πολυ καλυτερη απο την σημερινη). Για τα φρενα πια υπαρχουν απειρες λυσεις, και με λογικοτατο κοστος, δεν φτανεις στο επιπεδο των σημερινων αλλα εισαι πολυ κοντα
Για το 2 πολυ ωραια βαζοντας 16αρες σε citroen xm και 17αρες σε citroen zx κατι μου λεει οτι οχι απλα ειμαι στα ισα αλλα ξεπερναω και το συγχρονο γρηγορο Και μιλαω για αμαξια 20ετιας (ΧΜ 1989 , ΖΧ 1990)
3: το να αλλαζεις οχημα καθε 8-10 χρονια ειναι λογικοτατο και σε αυτο με βρισκεις συμφωνο. απο εκει και πανω για καποιον που δεν ψαχνεται καλο ειναι να αλλαξει αμαξι καθως μπαινει σε προγραμμα εντατικης συντηρησης πια
Τωρα για μενα δεν θα επρεπε να ελεγες ολα τα αμαξια 10+ χρονων σαραβαλα διοτι δεν ξερεις πως εχει συντηρησει ο αλλος το αμαξι του οπως πχ εγω του εκανα σχεδον ανακατασκευη (ΒΧ GTi 16V) για να το εχω up to date και ειμαι υπερευχαριστημενος αφου σε ολους τους τομεις που πραγματικα σε καποιους απο αυτους κιολας καταφερα και ειμαι λιγο πιο μπροστα (φρενα κυριως).
Για την DS ειμαι 100000% σιγουρος οτι δεν εχεις μπει ουτε καν μεσα για βολτα σε σωστα συντηρημενο μοντελο καθως ειναι απο τα ελαχιστα μοντελα (τα υπολοιπα ειναι CX GS SM) που μπορεις να τρεχεις σε χωματοδρομο με 100+ χλμ/ωρα και να νομιζεις οτι εισαι σε Εθνικη οδο (το ειχα κανει οταν δεν ειχαν πηξει τα μυαλα μου ) δεν το κανει σε καμμια περιπτωση καμμια C5 η δεν ξερω κι εγω τι με κλασσικη διαταξη αμορτισερ ελατηριου γι'αυτο ειμαι τοσο σιγουρος που βαζω το χερι μου στην φωτια , Καθως οσοι ξερουν απο μηχανολογια ξερουν οτι ειναι απο τα ελαχιστα μοντελα που εχουν τοσο καλομελετημενο εμπρος συστημα που δεν χρειαστηκε να χρησιμοποιησουν σινεμπλοκ σε κανενα απο τα 4 εμπρος ψαλιδια και εδραζαν σε ρουλεμαν και σε συνδυασμο με το center pivot steering και το συστημα υποβοηθησης DIRAVI (το εχουν SM και CX) ηταν πραγματικα διαμαντια* που 'αντικατασταθηκαν' απο συστηματα καρου με τεραστια μη αναρτωμενη μαζα και στανταρ esp
*Ψαξου λιγο και θα δεις οτι εχω δικιο
Οτι εχει γινει προοδος εχει γινει αλλα πλεον τα αμαξια στηριζονται σε παρα πολλα ηλεκτρονικα υποσυστηματα τα οποια δεν ειναι και οτι καλυτερο ειδικα αν βαλεις υποψιν σου οτι για το καθε ηλεκτρομαγνητικο αμορτισερ πληρωνεις 1000 ευρω την στιγμη που φτιαχνεις ολοκληρη την υδροπνευματικη απο την αρχη με τα ιδια λεφτα
Για το μετρο της αποσυρσης πραγματικα για αλλη μια φορα τα καταφεραν και αντι να την συνεχισουν για τους οικον. ασθενεστερους τουλαχιστον (μικρη φορολογικη δηλωση) για να μπορουν να αποσυρουν το επικινδυνο (εφοσον δεν μπορει να συντηρηθει) αμαξι τους για να κινηθουν αξιοπρεπως το καταργει τελειως και τους βαζει και χαρατσι απο πανω Για τους υπολοιπους δεν με πολυνοιαζει καθως ο ελληναρας ευκαιρια ηθελε να αποσυρει το σαπακι του που κραταει το παρκιν που δεν κοστιζει ουτε 100 ευρω πια -
-
Ο χρήστης GeZ έγραψε:
Για την DS ειμαι 100000% σιγουρος οτι δεν εχεις μπει ουτε καν μεσα για βολτα σε σωστα συντηρημενο μοντελο καθως ειναι απο τα ελαχιστα μοντελα (τα υπολοιπα ειναι CX GS SM) που μπορεις να τρεχεις σε χωματοδρομο με 100+ χλμ/ωρα και να νομιζεις οτι εισαι σε Εθνικη οδο (το ειχα κανει οταν δεν ειχαν πηξει τα μυαλα μου ) δεν το κανει σε καμμια περιπτωση καμμια C5 η δεν ξερω κι εγω τι με κλασσικη διαταξη αμορτισερ ελατηριου γι'αυτο ειμαι τοσο σιγουρος που βαζω το χερι μου στην φωτια , Καθως οσοι ξερουν απο μηχανολογια ξερουν οτι ειναι απο τα ελαχιστα μοντελα που εχουν τοσο καλομελετημενο εμπρος συστημα που δεν χρειαστηκε να χρησιμοποιησουν σινεμπλοκ σε κανενα απο τα 4 εμπρος ψαλιδια και εδραζαν σε ρουλεμαν και σε συνδυασμο με το center pivot steering και το συστημα υποβοηθησης DIRAVI (το εχουν SM και CX) ηταν πραγματικα διαμαντια* που 'αντικατασταθηκαν' απο συστηματα καρου με τεραστια μη αναρτωμενη μαζα και στανταρ esp
*Ψαξου λιγο και θα δεις οτι εχω δικιο
Οτι εχει γινει προοδος εχει γινει αλλα πλεον τα αμαξια στηριζονται σε παρα πολλα ηλεκτρονικα υποσυστηματα τα οποια δεν ειναι και οτι καλυτερο ειδικα αν βαλεις υποψιν σου οτι για το καθε ηλεκτρομαγνητικο αμορτισερ πληρωνεις 1000 ευρω την στιγμη που φτιαχνεις ολοκληρη την υδροπνευματικη απο την αρχη με τα ιδια λεφτα
Για το μετρο της αποσυρσης πραγματικα για αλλη μια φορα τα καταφεραν και αντι να την συνεχισουν για τους οικον. ασθενεστερους τουλαχιστον (μικρη φορολογικη δηλωση) για να μπορουν να αποσυρουν το επικινδυνο (εφοσον δεν μπορει να συντηρηθει) αμαξι τους για να κινηθουν αξιοπρεπως το καταργει τελειως και τους βαζει και χαρατσι απο πανω Για τους υπολοιπους δεν με πολυνοιαζει καθως ο ελληναρας ευκαιρια ηθελε να αποσυρει το σαπακι του που κραταει το παρκιν που δεν κοστιζει ουτε 100 ευρω πια-
έχω οδηγήσει XM (το 1995 από το Μιλάνο στο Ίσπρα για περίπου 100 χιλιόμετρα με βροχή 170 στον Α.Ο. και είχα εντυπωσιαστεί ότι παρόλο που ο δίλιτρος ήταν από τρακτέρ ως τα 170 δεν ακουγόταν τίποτα). Ως επιβάτης έχω κάνει ταξίδι με DS (όχι καλοσυντηρημένη αληθές ήταν συναδέλφου Μηχανικού όταν ακόμα είμασταν Σπουδαστές και περνούσε τα σαμαράκια της Πανεπιστημιούπολης αέρα). Έχω κάνει δε, ένα τμήμα της Κατάρας σε CX πριν 35 έτη περίπου (ήμουν 5 ετών) όταν ένα φίλτρο βενζίνης μας είχε ακινητοποιήσει 5 χιλιόμετρα πριν το Μέτσοβο (ας είναι καλά ένα ζευγάρι Γάλλων που μας έδωσε βοήθεια γιατί αν περιμέναμε απο τους Έλληνες....).
-
Λατρεύω την μηχανολογική τελειότητα των DS, CX, XM, SΜ και των ταπεινών GS, BX που για την εποχή τους προσέφεραν απίστευτες επιδοσείς.
-
Δεν παραβλέπω όμως ότι αντίστοιχη άνεση πετύχαιναν και οι έτεροι Γάλλοι (της Renault, Peugeot) χωρίς όμως ο χρήστης να πληρώνει περί τα 200~250 χιλιάρικα το έτος στα τέλη του 1990 για να διατηρεί σε λειτουργία τον βάτραχο.
-
Δεν παραβλέπω ότι σήμερα η επιλογή της υδροπνευματικής (παρόλο που θα την αγόραζα) είναι α) βενζινοβόρος β) τρομερά ακριβή και γ) συνεχίζει να είναι τρομερά πολύπλοκη δ) δεν δουλεύει σε χαμηλές θερμοκρασίες τόσο καλά όσο νομίζουμε.
-
Δεν παραβλέπω ότι η Citroen έφτιαξε ένα αμάξι πολύ μπροστά από την εποχή που μόλις σήμερα σε κάποιους τομείς μπορώ να έχω την ίδια απόδοση (τα στρεφόμενα φώτα πχ ήταν κάτι που έπρεπε να περιμένεις το 2000 για να τα ξαναδείς). Όμως όπως είπα με απίστευτο παράπλευρο κόστος.
-
Αν θεωρείς ότι οι οικονομικά ασθενέστεροι είναι αυτοί με μικρή φορολογική δήλωση τότε sorry αλλά είσαι εκτός.
-
-
πλεον δεν ειναι βενζινοβορος καθως η τρομπα υψηλης ειναι πλεον ηλεκτρικη και ολα τα εξαρτηματα ειναι συνολικα ελαφρυτερα απο αυτα των συμβατικων συστηματων (εκτεταμενη χρηση αλουμινιου) ισα ισα που επειδη ειναι ενεργη πια βελτιωνει τον αεροδυναμικο συντελεστη με μεταβολες υψους,δευτερον ουτε 1000 ευρω πανω απο την συμβατικη δεν ειναι, χρειαζεται συντηρηση καθε 200000 χλμ πια (6 καινουριου τυπου σφαιρες κοστιζουν οσο τα συμβατικα αμορτισερ και αντεχουν περισσοτερο), η θερμοκρασιες δεν επηρεαζουν σχεδον καθολου την λειτουργεια της καθως το υγρο που εχει ειναι μη υγροσκοπικο και μοιαζει με λαδι και οχι υγρα φρενων, η πολυπλοκοτητα της ειναι λιγοτερη απο αυτην ενος αυτοκινητου με ηλεκτρομαγνητικα αμορτισερ . Παροτι μικρος (22 χρονων) θα μου επιτρεψεις να διαφωνισω με οτι πετυχαιναν παρομοια ανεση καθοτι ειχα την τυχη να ταξιδεψω μεσα σε 3 χρονια με renault 25, peugeot 403, 404 & 505 και επισης ειχα την τυχη να ειμαι συνοδηγος σε citroen ds του 73 ασπρη και κανενα απο αυτα δεν συγκρινοταν καθοτι καναμε 500 χλμ και δεν μας κουρασε καθολου σε αντιθεση με τα αλλα που εκανα μια διαδρομη μισης me 3/4 της ωρας και ενοιωθαελαχιστα πιασμενος.
Τωρα για την δηλωση απλα το πεταξα σαν ιδεα, δεν ειχε βαση Αλλα πραγματικα λυπαμαι αυτην την κατηγορια που προανεφερα γιατι τους βαζει σε ακομη πιο δυσκολη θεση -
από dog80 » 11/11/09 21:41
dstou έγραψε:
Με βάση τον δεύτερο νόμο της θερμοδυναμικής, και λόγω του ότι η απόδοση έργου στα σύγχρονα αυτοκίνητα όλων των τύπων είναι καλύτερη από τα παλαιότερα για την ίδια ποσότητα καυσίμου, καταδεικνύεται ότι ένα σύγχρονο αυτοκίνητο απορρίπτει στο περιβάλλον (έως και σημαντικά) λιγότερη θερμότητα από ένα παλαιότερο.Η απόδοση δέν έχει σημασία. Ξεχνάς οτι η κινητική ενέργεια του αυτοκινήτου στο τέλος καταλήγει σαν θερμότητα στα φρένα.
Δεν το ξεχνάω, απλά το υπολογίζω σωστά.
Η απορριπτόμενη θερμότητα από τα καυσαέρια και τα ψυγεία του ΙΧ είναι πολλές φορές περισσότερη από αυτή που θα απορριφθεί στο περιβάλλον από τα φρένα. Μάλιστα σε απολύτως καθημερινές περιπτώσεις, όπως κίνηση με σταθερή ταχύτητα σε εθνική, ο οδηγός είναι πιθανό να μην αγγίξει καν τα φρένα του για πολλά χλμ ενώ το ίδιο χρονικό διάστημα η μηχανή εκπέμπει θερμότητα. Στην περίπτωση δε που το αυτοκίνητο είναι και υβριδικό, τότε μεγάλο ποσοστό της θερμότητας εκ της τριβής των φρένων πάει για την παραγωγή ηλ. ρεύματος, άρα δεν απορρίπτεται στο περιβάλλον.
Άλλωστε απορριπτόμενη θερμότητα από τα ψυγεία, τα καυσαέρια και τα υπόλοιπα θερμά σημεία της μηχανής του αυτοκινήτου είναι ευθέως ανάλογη του βαθμού απόδοσης και της ισχύος τους.
Οι κινητήρες εσωτ. καύσης βελτιώνονται και το ποσοστό της θερμότητας που απορρίπτεται άεργο στο περιβάλλον μειώνεται διαρκώς.
Γενικά, για να ξαναμπούμε στο θέμα, ΙΜΟ η απόσυρση/αντικατάσταση ενός μέσου οχήματος μέσης χρήσης μετά από μια εύλογη περίοδο είναι πολλαπλά επωφελής, και σαν εύλογη δεν εννοώ ούτε τη διετία αλλά και ούτε την εικοσιπενταετία. -
Παρέδωσα το αμάξι στην αντιπροσωπεία 13/10 οπότε φαντάζομαι ότι γύρω στις 15/10 πρέπει να αποσύρθηκε (η απόσυρση έγινε στον ΝΕΟΝΑΚΗ). Ακόμα όμως δεν έχουν έρθει στην αντιπροσωπεία τα χαρτιά οριστικής διαγραφής κλπ.
Κανένας αλλος με παρόμια ημερομηνία απόσυρσης έχει πάρει χαρτιά? Τι γίνεται?
-
περί θερμοδυναμικής.... Η θερμότητα που εκλείεται στην ατμόσφαιρα είναι ανάλογη της κατανάλωσης. Αν καις 6 λίτρα στα 100 εκλύεις λιγότερη θερμότητα (τελικά) από όταν καις 9 λίτρα.
-
Ο χρήστης ektoras έγραψε:
Παρέδωσα το αμάξι στην αντιπροσωπεία 13/10 οπότε φαντάζομαι ότι γύρω στις 15/10 πρέπει να αποσύρθηκε (η απόσυρση έγινε στον ΝΕΟΝΑΚΗ). Ακόμα όμως δεν έχουν έρθει στην αντιπροσωπεία τα χαρτιά οριστικής διαγραφής κλπ.Κανένας αλλος με παρόμια ημερομηνία απόσυρσης έχει πάρει χαρτιά? Τι γίνεται?
Eγώ έδωσα κατευθείαν το αμάξι για καταστροφή στις 13.10.09 και ενώ σήμερα 12.11.09 ήταν να πάρω το χαρτί της διαγραφής (που μας είχαν πει αρχικά ότι θα ήταν έτοιμο την προηγούμενη εβδομάδα) μας ενημέρωσαν οι κύριοι της νομαρχίας ότι ούτε σήμερα θα το πάρουμε αλλά την επόμενη εβδομάδα και βλέπουμε.. Έχω κλείσει λοιπόν ένα μήνα στο περίμενε , έχω πληρώσει το νέο αμάξι το οποίο με περιμένει εδώ και 15 μέρες και θα περιμένω τουλάχιστον άλλες 15 μέρες στην καλύτερη (αν υπολογίσω και το χρόνο για τις πινακίδες) με τους κυρίους του δημοσίου που έμπλεξα.
-
Και εμένα από την αντιπροσωπεία μου είπαν την προηγούμενη εβδομάδα ότι αυτή την εβδομάδα θα είχαν πάρει τα χαρτιά (μέχρι την Τρίτη). Εχθές που μίλησα μαζί τους δεν έχουν τίποτα ακόμα... Μάλλον για την αλλη εβδομάδα το βλέπω (ελπίζω!)... και έχω μείνει και χωρίς αμάξι και έχει αρχίσει και μου τη βαράει
-
Μπορώ να πάω στον Αρχιμήδη Νεονάκη και να του πω 'το τάδε αμαξάκι μην το πετάξεις στην πρέσσα, πούλησέ το σε μένα';
Γενικότερα τί μπορώ να κάνω για να γλιτώσω ένα μοντέλο που είναι κρίμα να πολτοποιηθεί από την πολτοποίηση;
-
Εγώ ρωτάω κάθε μέρα την εφορία αν δίνουν τα λεφτά!! Έχω καταντήσει γραφικός . Που μπλέξαμε ρε γαμώτο.
-
Ο χρήστης Sttelios έγραψε:
Εγώ ρωτάω κάθε μέρα την εφορία αν δίνουν τα λεφτά!! Έχω καταντήσει γραφικός . Που μπλέξαμε ρε γαμώτο.Μπα...μη σκας....αλλοι θα επρεπε να ντρεπονται
-
Ο χρήστης techon1 έγραψε:
Μπορώ να πάω στον Αρχιμήδη Νεονάκη και να του πω 'το τάδε αμαξάκι μην το πετάξεις στην πρέσσα, πούλησέ το σε μένα';Γενικότερα τί μπορώ να κάνω για να γλιτώσω ένα μοντέλο που είναι κρίμα να πολτοποιηθεί από την πολτοποίηση;
Αυτό που θα έπρεπε να κάνεις, ήταν τις μέρες της απόσυρσης να στηνόσουν απ’ έξω από κάποιο κέντρο ανακύκλωσης και να περίμενες κάποιον ιδιώτη να φέρει το αμάξι του για ανακύκλωση και να του έκανες την προσφορά επί τόπου. Όταν πήγα εγώ για να αποσύρω το αμάξι μου, υπήρχε ένας τύπος που περίμενε για κάποια ευκαιρία. Έπιασε την πάρλα με εμάς που περιμέναμε για να βάλουμε το αμάξι μας στις εγκαταστάσεις, και μας έλεγε ιστορίες απόσυρσης , όπως για μια alfa romeo του 2000 με τα super ζαντολάστιχα την οποία ο ιδιοκτήτης τελικά την πέρασε για ανακύκλωση φρικαρισμένος από τον καβγά που είχε ξεσπάσει μεταξύ αγνώστων για το ποιος θα την πρωτοπάρει. Όταν έριξα μια τελευταία ματιά στο αυτοκινητάκι μου πριν το πάρει ο υπάλληλος του είπα ότι κλαίει η ψυχή μου που το δίνω και μου απάντησε ότι αυτού κλαίει κάθε μέρα από τα αμάξια που καταστρέφονται.. Ευκαιρίες υπήρχαν σίγουρα, αλλά πριν μπουν τα αμάξια μέσα, για κάποιον που είναι εκτός κυκλωμάτων.
-
Παρακράτησαν και από σας χαρτόσημο όταν εισπράξατε τους τίτλους πληρωμής από την ΔΟΥ;
-
Από την πρώτη σελίδα του www.edoe.gr:
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ: Σε συνέχεια των Υπουργικών εξαγγελιών σχετικά με την κατάργηση του μέτρου της απόσυρσης, η ΕΔΟΕ πληροφορεί τους κατόχους οχημάτων ότι σύμφωνα με τις προϋποθέσεις οι οποίες τίθενται από το ΠΔ116/2004, η παραλαβή οχημάτων από τα κέντρα ανακύκλωσης του δικτύου της συνεχίζεται κανονικά, αποκλειστικά για ανακύκλωση και οριστική διαγραφή.
Η απόφαση της επιδότησης ή μη για την απόσυρση αυτών των οχημάτων, επαφίεται στην Πολιτεία και ουδόλως είναι στην κρίση της ΕΔΟΕ ή των μελών του δικτύου της.Τί υπονοούν οι γελοίοι? Δηλ. εγώ που δεν πρόλαβα να το αποσύρω και σκέφτομαι να το κάνω ούτως ή άλλως για να μην πληρώσω και τα τέλη 2010, μήπως πρέπει να περιμένω να ξαναγίνει η απόσυρση???
Α, ρε μπανανία..... -
Ω!!! Ξεκίνησαν να δίνουν λεφτά;
-
Ο χρήστης Batman έγραψε:
Από την πρώτη σελίδα του http://www.edoe.gr:ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ: Σε συνέχεια των Υπουργικών εξαγγελιών σχετικά με την κατάργηση του μέτρου της απόσυρσης, η ΕΔΟΕ πληροφορεί τους κατόχους οχημάτων ότι σύμφωνα με τις προϋποθέσεις οι οποίες τίθενται από το ΠΔ116/2004, η παραλαβή οχημάτων από τα κέντρα ανακύκλωσης του δικτύου της συνεχίζεται κανονικά, αποκλειστικά για ανακύκλωση και οριστική διαγραφή.
Η απόφαση της επιδότησης ή μη για την απόσυρση αυτών των οχημάτων, επαφίεται στην Πολιτεία και ουδόλως είναι στην κρίση της ΕΔΟΕ ή των μελών του δικτύου της.Τί υπονοούν οι γελοίοι? Δηλ. εγώ που δεν πρόλαβα να το αποσύρω και σκέφτομαι να το κάνω ούτως ή άλλως για να μην πληρώσω και τα τέλη 2010, μήπως πρέπει να περιμένω να ξαναγίνει η απόσυρση???
Α, ρε μπανανία.....Εγω δεν καταλαβαινω κατι τετοιο.Απλα δεν παιρνεις χρηματα αποσύροντας το αμαξι σου .
-
Ο χρήστης BILL33 έγραψε:
Από την πρώτη σελίδα του http://www.edoe.gr:
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ: Σε συνέχεια των Υπουργικών εξαγγελιών σχετικά με την κατάργηση του μέτρου της απόσυρσης, η ΕΔΟΕ πληροφορεί τους κατόχους οχημάτων ότι σύμφωνα με τις προϋποθέσεις οι οποίες τίθενται από το ΠΔ116/2004, η παραλαβή οχημάτων από τα κέντρα ανακύκλωσης του δικτύου της συνεχίζεται κανονικά, αποκλειστικά για ανακύκλωση και οριστική διαγραφή.
Α, ρε μπανανία.....Εγω δεν καταλαβαινω κατι τετοιο.Απλα δεν παιρνεις χρηματα αποσύροντας το αμαξι σου .
Δεν λέει ότι δεν παίρνεις. Κάτι τέτοιο είναι το αυτονόητο που αναφέρει και το ΠΔ116/2004. Λέει ότι 'επαφίεται στην Πολιτεία'!!!. Ήξεις αφήξεις...
Απόσυρση Ι.Χ. 2009 - 2016