-
Πώς έβγαλες τα συμπεράσματα σου για το επίπεδο των στελεχών μας;;;; μάλλον αυθερετα......
Σε πληροφορω ότι παρόλη την οικονομική ασφυξία και τα 3 σώματα είναι πρότυπα επαγγελματισμού . -
Ο σωστός και φιλότιμος επαγγελματίας δεν θα είναι motivated σε κανένα επαγγελματικό περιβάλλον. Συν τοις άλλοις,σε κάθε περιβάλλον υπάρχουν οι καλοί και οι κακοί. Εγώ πάλι δεν αμφιβάλλω καθόλου για το επίπεδο της πλειοψηφίας των στελεχών.
-
Ο χρήστης iceman7 έγραψε:
Ωραίες ιστορίες σκαρφίζονται πάντως οι ανώτατοι ρε παιδια για να τονώνεται το ηθικό.....
Μιλάμε για τον τοπ επαγγελματικό στρατό του κόσμου και τον κέρδισαν σε άσκηση προϊόντα των στρατιωτικών σχολών μας που έχουν μείνει σε επίπεδα νοοτροπίας και συμπεριφορών σε προηγούμενους αιώνες και δήθεν επαγγελματικά στελέχη που γελάει ο κόσμος με το επίπεδο τους (επυ, οπυ, εποπ κλπ) ...... γράφετε ώρες ώρες καποια πράγματα λες και απευθύνεστε σε γυναικείο κοινό που δεν ξέρει..!Φίλε μου σε σέβομαι ως επαγγελματία νομικό, αλλά εσύ δεν σέβεσαι τους επαγγελματίες των άλλων κλάδων προφανώς. Επειδή πήγες 1-1,5 χρόνο στον Στρατό νομίζεις ότι τον έμαθες κιόλας. Σαν να λέω εγώ ότι πήγα μάρτυρας σε 10 δικαστήρια και έμαθα το νομικό σύστημα...
Ποιον θεωρείς τον top professional Army? Τους Αμερικανούς; Θέλεις προσωπική μου εμπειρία από συνεκπαίδευση; Σε διάβαση γέφυρας σταμάτησαν και περίμεναν διαταγή για την Κλάση Γεφύρωσης (look that up). Σε περίπτωση πραγματικών επιχειρήσεων θα μας είχαν λιανίσει!!! Εμείς;
- Ουλγος (εγώ) στην εσωτερική (ενδοσυνενόηση): Οδηγέ, υπερκέραση φίλιας φάλαγγος και εμπρόσθια ταχύτητα ενός τετάρτου.
Στην εξωτερική (Ασύρματος) Δεύτερε OYMA (Ουλαμέ Μέσω Αρμάτων) ακολουθείστε πορεία Ουλαμαγικού Άρματος σε διάστημα 60'' και αναφέρατε διάβαση γέφυρας. Λάβατε αμυντικές θέσεις εκατέρωθεν.
Ε τα τέσσερα άρματά μας περάσανε την γέφυρα και οι Αμερικανοί ακόμα περίμεναν την αναφορά για την ΚΓ...
Βασικά να ευχόμαστε μην γινει τίποτα σοβαρό!
Βασικά ουδείς να μην εύχεται να συμβεί κάτι σοβαρό διότι θα πεθάνουν άνθρωποι σε κάθε περίπτωση!
ΥΓ1: Το περιστατικό που περιέγραψε ο κ. Α/ΓΕΣ είναι πραγματικό και είδαμε και τα στοιχεία. Απλά δεν μπορώ να πω κάτι παραπάνω προφανώς.
ΥΓ2: Τους Ρώσσους να φοβάσαι. Ο μόνος τρόπος αντιμετώπισης τους είναι με τακτικά πυρηνικά όπλα βάσει σχεδίων... Δεν είναι φυσικά τρελοί οι άνθρωποι, αλλά αν είναι να σέβεσαι έναν Στρατό, αυτός είναι.
- Ουλγος (εγώ) στην εσωτερική (ενδοσυνενόηση): Οδηγέ, υπερκέραση φίλιας φάλαγγος και εμπρόσθια ταχύτητα ενός τετάρτου.
-
Εγώ δεν είμαι του στρατού , αλλά στις συμμαχικές ασκήσεις έχουν χαζέψει οι ξένοι και στα τρία όπλα .
Ο Ελληνας έχει μειονεκτήματα σε θέματα οργάνωσης , αλλά έχει και πλεονεκτήματα στην λήψη αποφάσεων και στις πατέντες ...
-
Πήγα 18 μήνες και είδα αρκετές μονάδες και υπηρέτησα και σε επιτελείο (όχι λούφα). Έχω φίλους και συγγενείς (και ανωτατους) και μαθαίνω πολλά.
Δεν είναι θέμα σεβασμού παντως Αλέξανδρε.
Σέβομαι κάθε καλό και άξιο επαγγελματία αλλά δεν μπορω να μην στηλιτεύω νοοτροπίες αξ/κων ή όργια σαν τα επυ κλπ.
Δεν ήθελα να μειώσω κανένα αλλά σε πραγματικές συνθήκες δεν νομίζω ότι ο καλύτερος και πιο τεχνολογικά προηγμένος στρατός του κόσμου θα έχανε από τον ελληνικό. Το ότι σε μια άσκηση έχασαν από τους Έλληνες που έπαιζαν με πάθος για να αποδείξουν πραγματα δεν λέει κάτι.
Οι άνθρωποι έχουν ανοιχτά πραγματικά μέτωπα τόσα χρόνια όχι ασκήσεις!Την άποψη μου για πλήρη κατάργηση των ενόπλων δυνάμεων την έχω καταγραψει. Σε φτωχές χώρες σαν την Ελλάδα είναι απλά μια ακόμα διέξοδος για επάγγελμα. Ουσία καμία!
Απέχθεια έχω και είχα απέναντι σε οτιδήποτε ρωσικό.
Ουδέποτε είχαν δημοκρατία και ελεύθερα καθεστώτα οι άνθρωποι αυτοί και δεν συμμερίζονται τις αξίες του δυτικού κόσμου.
Πιστεύω δε ότι και τις ιδέες σοσιαλισμού και κομμουνισμού αυτοί τις κατέστρεψαν.
Βασικά έπρεπε ο Τρουμαν να τους είχε στείλει όλους με ατομικές βόμβες πριν το 48. Θα ήταν πολύ καλύτερος ο κόσμος. -
Όργια οι ΕΠΥ;;;;;; Πολλη βαρια έκφραση για αυτούς που τα κάνουν όλα! Σίγουρα η στασημοτητα τους φερνει και βαρεμάρα αλλά έχουν δώσει πολλά.....
Σα να λέμε ότι η δικαιοσύνη δικάζει βάση πολιτικών φρονημάτων και κοινωνικό status...... -
Το δείγμα που είχα δει εγώ και όλοι όσοι έχω μιλήσει ήταν τραγικό.
Ευτυχώς που στις μονάδες υπήρχε και κανας μορφωμένος κληρωτος.
Ελπίζω να έχει αλλάξει η κατάσταση και να γίνεται πιο σωστή επιλογή.
Μακάρι πραγματικά!Παντως και για να μην παρεξηγούμαστε χρονιάρες μέρες δεν βαζω όλους στο ίδιο τσουβάλι.
Το ξέρω το αίσθημα που μας βάζει να απολογούμαστε για τους συναδέλφους μας και ας ξέρουμε την αλήθεια και διαφέρουμε προς το καλύτερο εμείς.Χρόνια πολλά και καλά και μακάρι τα πραγματα να είναι τόσο καλά όσο λέτε και μακάρι να γίνουν ακόμα πιο πολλά βήματα για τον εξορθολογισμό της λειτουργίας του στρατεύματος.
-
Ο χρήστης REALZEUS έγραψε:
...
ΥΓ2: Τους Ρώσσους να φοβάσαι. Ο μόνος τρόπος αντιμετώπισης τους είναι με τακτικά πυρηνικά όπλα βάσει σχεδίων... Δεν είναι φυσικά τρελοί οι άνθρωποι, αλλά αν είναι να σέβεσαι έναν Στρατό, αυτός είναι.Θα έλεγα και τους Ισραηλινούς ...
-
Ωραία,είναι εξαιρετικός ο Αμερικανικός στρατός. Άλλα η ιστορία αναφέρει δύσκολη επικράτηση του, ακόμα και ήττα, στο Βιετνάμ, Κορέα Αφγανιστάν Συρία, πάρα την τεράστια δύναμη πυρός και τεχνολογίας. Στο us navy, πολλές περιπτώσεις ανεπάρκειας και υπερεκτίμησης- κατάρριψη πτήσης 655 της IRANAIR, βλήμα exocet στην FFG 31-βρισκόταν σε εμπόλεμη περιοχή, σύγκρουση του SSN 711 σε υποθαλάσσιο βουνό , το SSN 768 με άλλο πλοίο και πιο πρόσφατα λάθη πλοήγησης και συγκρούσεις 3 νεότατων καταδρομικών. Τα Thresher και Scorpion, χάθηκαν σε αδιευκρινιστες συνθήκες.
-
Το δείγμα που είχα δει εγώ και όλοι όσοι έχω μιλήσει ήταν τραγικό.
Ευτυχώς που στις μονάδες υπήρχε και κανας μορφωμένος κληρωτος.
Ελπίζω να έχει αλλάξει η κατάσταση και να γίνεται πιο σωστή επιλογή.
Μακάρι πραγματικά!Παντως και για να μην παρεξηγούμαστε χρονιάρες μέρες δεν βαζω όλους στο ίδιο τσουβάλι.
Το ξέρω το αίσθημα που μας βάζει να απολογούμαστε για τους συναδέλφους μας και ας ξέρουμε την αλήθεια και διαφέρουμε προς το καλύτερο εμείς.Χρόνια πολλά και καλά και μακάρι τα πραγματα να είναι τόσο καλά όσο λέτε και μακάρι να γίνουν ακόμα πιο πολλά βήματα για τον εξορθολογισμό της λειτουργίας του στρατεύματος.
Το κακό είναι ότι τα τσουβαλιασες κυριολεκτικά όλα! Σαφέστατα υπάρχουν πάρα πολλοί κηφήνες ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΣ ΒΑΘΜΟΥ ΚΑΙ ΑΞΙΩΜΑΤΟΣ . Όπως δηλαδή σε ΟΛΑ τα επαγγέλματα.
Καλές γιορτές!!! -
Σέβομαι κάθε καλό και άξιο επαγγελματία αλλά δεν μπορω να μην στηλιτεύω νοοτροπίες αξ/κων ή όργια σαν τα επυ κλπ.Καλοί και κακοί υπάρχουν σε όλα τα επαγγέλματα, άρα και στις Ε.Δ. Δεν έχεις γνωρίσει δικηγόρους, γιατρούς, μηχανικούς κλπ που να αναρωτιέσαι όχι πως έβγαλαν τις σχολές τους, αλλά πως έβγαλαν το σχολείο;! Για να μη μιλήσουμε για νοοτροπίες αυτών! Από ψυχάκηδες μέχρι φασισταρία! Έτσι λοιπόν και στις Ε.Δ. υπάρχουν και στόκοι και μικρόψυχοι και κακιασμένοι και και και... Υπάρχουν όμως και μορφωμένοι, γαλαντόμοι και καλόκαρδοι! Όπως σε όλες τις εκφάνσεις της ζωής δηλαδή.
Δεν ήθελα να μειώσω κανένα αλλά σε πραγματικές συνθήκες δεν νομίζω ότι ο καλύτερος και πιο τεχνολογικά προηγμένος στρατός του κόσμου θα έχανε από τον ελληνικό. Το ότι σε μια άσκηση έχασαν από τους Έλληνες που έπαιζαν με πάθος για να αποδείξουν πραγματα δεν λέει κάτι.
Οι άνθρωποι έχουν ανοιχτά πραγματικά μέτωπα τόσα χρόνια όχι ασκήσεις!Φυσικά και σε πλήρη αντιπαράθεση δεν μπορεί μια μικρή χώρα να τα βάλει με μια υπερδύναμη. Η τεράστια υπεροπλία και η οργάνωσή της τελευταίας είναι καταλυτικοί παράγοντες. Αυτό όμως δεν τους κάνει καλύτερους σαν μονάδες και σαν μαχητές. Με ισάξια οπλικά συστήματα (Leo vs Abrams) ηττήθηκαν πανηγυρικά. Το πρόβλημά τους είναι ότι είναι ρομποτάκια, δεν σκέφτονται δημιουργικά (τουλάχιστον σε επίπεδο μικρών Κλιμακίων). Αν δεν υπάρχει η λύση στον Κανονισμό παθαίνουν εμπλοκή! Τους λες 'κάντε το έτσι ρε σεις να τελειώνουμε' και σου λένε 'δεν προβλέπεται αυτό'. Να δούμε αν θα προβλέπεται το APFSDS ή ο ATGM που θα φας όσο σκέφτεσαι τι λέει ο Κανονισμός και αν υπάρχει σχετική πρόβλεψη.
Επίσης το ότι πολεμάνε λέει φυσικά κάτι αλλά δεν είναι και απόδειξη ανωτερότητας. Τα κάνουν μαντάρα συχνά-πυκνά. Πολύ περισσότερο σέβομαι τους Βρετανούς!Την άποψη μου για πλήρη κατάργηση των ενόπλων δυνάμεων την έχω καταγραψει. Σε φτωχές χώρες σαν την Ελλάδα είναι απλά μια ακόμα διέξοδος για επάγγελμα. Ουσία καμία!
Αν γίνει κάποια εχθρική ενέργεια και χαθούν 2-3 νησιά επειδή όλοι θα ξέρουν ότι είσαι ξεβράκωτος θα μου πεις μετά αν χρειάζονται και αν έχουν ουσία...
Απέχθεια έχω και είχα απέναντι σε οτιδήποτε ρωσικό.
Ουδέποτε είχαν δημοκρατία και ελεύθερα καθεστώτα οι άνθρωποι αυτοί και δεν συμμερίζονται τις αξίες του δυτικού κόσμου.
Πιστεύω δε ότι και τις ιδέες σοσιαλισμού και κομμουνισμού αυτοί τις κατέστρεψαν.
Βασικά έπρεπε ο Τρουμαν να τους είχε στείλει όλους με ατομικές βόμβες πριν το 48. Θα ήταν πολύ καλύτερος ο κόσμος.Για ποιες δυτικές αξίες μιλάς; Για την λατρεία του χρήματος; Για την ψευδεπίγραφη αστική δημοκρατία όπου το 1% του παγκόσμιου πληθυσμού κατέχει το 50% του πλούτου και ανεβοκατεβάζει κυβερνήσεις κατά το δοκούν; Για τις τεράστιες ανισότητες όπου άλλοι δεν ξέρουν τι έχουν και άλλοι πεθαίνουν στον δρόμο; Ευχαριστώ, δεν θα πάρω ούτε εγώ από αυτές τις δυτικές 'αξίες'.
Τις ιδέες του Σοσιαλισμού και του Κομμουνισμού ήταν οι μόνοι που τις εφήρμοσαν (μετά προφανώς και οι δορυφόροι τους) και μάλιστα με μεγάλη επιτυχία (και πολλά προβλήματα και λάθη φυσικά) παίρνοντας έναν πάμφτωχο λαό και δίνοντας σε όλους μια αξιοπρεπή διαβίωση. Μέχρι και εκθέσεις τις CIA κατέγραφαν την κοινωνική πρόοδο στην ΕΣΣΔ και μάλιστα έλεγαν ότι ήταν ανώτερη αυτής της Δύσης.
Την άποψη περί χρήσης πυρηνικών όπλων κατά της ΕΣΣΔ (και για ποιόν λόγο άλλωστε;) ούτε ως αστεία δεν μπορώ να την εκλάβω. Πρώτον τα όπλα αυτού του είδους ήταν ελάχιστα και ο χρόνος για την κατασκευή του σχάσιμου υλικού πολύ μεγάλος. Θα έριχναν δηλαδή 2-3-5 και αυτό θα ήταν. Η απάντηση των Σοβιετικών θα ήταν ολοκληρωτικός πόλεμος με κατάληξη την κατάληψη όλης της Ευρώπης. Ούτε οι Αμερικανοί δεν ήταν τόσο χαζοί ώστε να σκεφτούν κάτι τέτοιο και για αυτό είπαν και στον Churchill να κόψει τα ναρκωτικά όταν πήγε να ψελλίσει κάτι τέτοιο. Και φυσικά ο κόσμος θα ήταν πολύ χειρότερος μετά από έναν πόλεμο χειρότερο του Β' ΠΠ. Για να μην πούμε ότι τα όποια ψίχουλα φάγαμε στην Δύση τα οφείλουμε στον φόβο των κρατούντων για το αντίπαλο δέος και την προοπτική μιας επανάστασης και στα μέρη μας. Με το που έπεσε ο Σοβιετικός Μπαμπούλας κομμένα τα κόζια και στην Δύση! Τα κεφάλια μέσα βρωμοπόπολο που μου θέλετε και δικαιώματα!!! Τι θα κάνετε; Επανάσταση; Ποιος θα σας βοηθήσει τώρα;
Θα έλεγα και τους Ισραηλινούς ...
Σαφώς δυνατός, αλλά όχι πολύ μεγάλος. Επίσης είχαν πάντα απέναντί τους τους 'ανάπηρους' Άραβες και όχι κανέναν σοβαρό Στρατό (πλην των Αιγυπτίων).
-
Για να μην πούμε ότι τα όποια ψίχουλα φάγαμε στην Δύση τα οφείλουμε στον φόβο των κρατούντων για το αντίπαλο δέος και την προοπτική μιας επανάστασης και στα μέρη μας. Με το που έπεσε ο Σοβιετικός Μπαμπούλας κομμένα τα κόζια και στην Δύση! Τα κεφάλια μέσα βρωμοπόπολο που μου θέλετε και δικαιώματα!!! Τι θα κάνετε; Επανάσταση; Ποιος θα σας βοηθήσει τώρα;Εεεεεεετσι...
-
Καλοί και κακοί υπάρχουν σε όλα τα επαγγέλματα, άρα και στις Ε.Δ. Δεν έχεις γνωρίσει δικηγόρους, γιατρούς, μηχανικούς κλπ που να αναρωτιέσαι όχι πως έβγαλαν τις σχολές τους, αλλά πως έβγαλαν το σχολείο;! Για να μη μιλήσουμε για νοοτροπίες αυτών! Από ψυχάκηδες μέχρι φασισταρία! Έτσι λοιπόν και στις Ε.Δ. υπάρχουν και στόκοι και μικρόψυχοι και κακιασμένοι και και και... Υπάρχουν όμως και μορφωμένοι, γαλαντόμοι και καλόκαρδοι! Όπως σε όλες τις εκφάνσεις της ζωής δηλαδή.
Συμφωνούμε απλά ο στρατός δίνει και εξουσία (και δη ζωής ή θανάτου σε εμπόληεμη κατάσταση) σε τέτοιους τύπους οπότε οι συνέπειες τις βλακείας/ανεπάρκειάς τους είναι ακόμα πιο εμφανείς από τους βλακες/ανεπαρκείς/τρελούς άλλων επαγγελμάτων (με εξαίρεση γιατρους).
Επίσης το πόσο ψυχολογικά μενουν στα νέα παιδιά που αντί να χαρούν τη ζωή τρώνε το ανούσιο μανίκι της ΣΣΕ ή των άλλων στρατιωτικων σχολών, μόνο εσείς που τα περάσατε το ξέρετε. Οι υπόλοιποι απλά παρακαλουθούμε!Φυσικά και σε πλήρη αντιπαράθεση δεν μπορεί μια μικρή χώρα να τα βάλει με μια υπερδύναμη. Η τεράστια υπεροπλία και η οργάνωσή της τελευταίας είναι καταλυτικοί παράγοντες. Αυτό όμως δεν τους κάνει καλύτερους σαν μονάδες και σαν μαχητές. Με ισάξια οπλικά συστήματα (Leo vs Abrams) ηττήθηκαν πανηγυρικά. Το πρόβλημά τους είναι ότι είναι ρομποτάκια, δεν σκέφτονται δημιουργικά (τουλάχιστον σε επίπεδο μικρών Κλιμακίων). Αν δεν υπάρχει η λύση στον Κανονισμό παθαίνουν εμπλοκή! Τους λες 'κάντε το έτσι ρε σεις να τελειώνουμε' και σου λένε 'δεν προβλέπεται αυτό'. Να δούμε αν θα προβλέπεται το APFSDS ή ο ATGM που θα φας όσο σκέφτεσαι τι λέει ο Κανονισμός και αν υπάρχει σχετική πρόβλεψη.
Επίσης το ότι πολεμάνε λέει φυσικά κάτι αλλά δεν είναι και απόδειξη ανωτερότητας. Τα κάνουν μαντάρα συχνά-πυκνά. Πολύ περισσότερο σέβομαι τους Βρετανούς!Το ότι εμείς ως λαός έχουμε αναγάγει την ανοργανωσιά και την έλλειψη διαδικασιών σε φιλοσοφία ζωής και τελικά την καλύπτουμε με τη δήθεν εξυπνάδα που είναι απλά χάσιμο χρόνου δεν λέει κατι.
Ακόμα και τα μεμονομένα περιστατικά υπεροχής παντως ,είμαι σχεδόν βέβαιος ότι προέρχονται από τη ζέση της 'μικρής ομάδας' που παίζει κόντρα στο μεγαθήριο και όχι επειδή υπερτερούμε 'τεχνικά'.... και ο πλατανιάς μια φορά θα φέρει ισοπαλία με το Θρύλο, σε ΚΣ θα φάει από 3 και πάνω!Αν γίνει κάποια εχθρική ενέργεια και χαθούν 2-3 νησιά επειδή όλοι θα ξέρουν ότι είσαι ξεβράκωτος θα μου πεις μετά αν χρειάζονται και αν έχουν ουσία...
Την έχουμε ξανακάνει τη συζήτηση και δεν οφελεί η επανάληψη ! Οτι και να κάνεις με τέτοιο νταή απέναντι ποτέ δεν θα έχεις αποτέλεσμα!
Για ποιες δυτικές αξίες μιλάς; Για την λατρεία του χρήματος; Για την ψευδεπίγραφη αστική δημοκρατία όπου το 1% του παγκόσμιου πληθυσμού κατέχει το 50% του πλούτου και ανεβοκατεβάζει κυβερνήσεις κατά το δοκούν; Για τις τεράστιες ανισότητες όπου άλλοι δεν ξέρουν τι έχουν και άλλοι πεθαίνουν στον δρόμο; Ευχαριστώ, δεν θα πάρω ούτε εγώ από αυτές τις δυτικές 'αξίες'.
Τις ιδέες του Σοσιαλισμού και του Κομμουνισμού ήταν οι μόνοι που τις εφήρμοσαν (μετά προφανώς και οι δορυφόροι τους) και μάλιστα με μεγάλη επιτυχία (και πολλά προβλήματα και λάθη φυσικά) παίρνοντας έναν πάμφτωχο λαό και δίνοντας σε όλους μια αξιοπρεπή διαβίωση. Μέχρι και εκθέσεις τις CIA κατέγραφαν την κοινωνική πρόοδο στην ΕΣΣΔ και μάλιστα έλεγαν ότι ήταν ανώτερη αυτής της Δύσης.
Την άποψη περί χρήσης πυρηνικών όπλων κατά της ΕΣΣΔ (και για ποιόν λόγο άλλωστε;) ούτε ως αστεία δεν μπορώ να την εκλάβω. Πρώτον τα όπλα αυτού του είδους ήταν ελάχιστα και ο χρόνος για την κατασκευή του σχάσιμου υλικού πολύ μεγάλος. Θα έριχναν δηλαδή 2-3-5 και αυτό θα ήταν. Η απάντηση των Σοβιετικών θα ήταν ολοκληρωτικός πόλεμος με κατάληξη την κατάληψη όλης της Ευρώπης. Ούτε οι Αμερικανοί δεν ήταν τόσο χαζοί ώστε να σκεφτούν κάτι τέτοιο και για αυτό είπαν και στον Churchill να κόψει τα ναρκωτικά όταν πήγε να ψελλίσει κάτι τέτοιο. Και φυσικά ο κόσμος θα ήταν πολύ χειρότερος μετά από έναν πόλεμο χειρότερο του Β' ΠΠ. Για να μην πούμε ότι τα όποια ψίχουλα φάγαμε στην Δύση τα οφείλουμε στον φόβο των κρατούντων για το αντίπαλο δέος και την προοπτική μιας επανάστασης και στα μέρη μας. Με το που έπεσε ο Σοβιετικός Μπαμπούλας κομμένα τα κόζια και στην Δύση! Τα κεφάλια μέσα βρωμοπόπολο που μου θέλετε και δικαιώματα!!! Τι θα κάνετε; Επανάσταση; Ποιος θα σας βοηθήσει τώρα;Δεν έχει νόημα να το γυρίσουμε σε πολιτική αντιπαράθεση.
Εγώ απλά ανέφερα ότι η ελλειψη δημοκρατίας για την οποία κατηγορήθηκε ο σοσιαλισμός/κομμουνισμός δεν πρέπει απαραίτητα να συνδέεται με το ίδιο το σύστημα και την ουτοπία που εξαγγέλει, που άλλωστε έχει δυτικους πατέρες, αλλά με την εφαρμογή του σε μια κατεξοχήν απολυταρχική κοινωνία/χωρα με λαό που ποτέ μα ποτέ δεν έχει ζήσει οποιαδήποτε ελευθερία!
Από τέτοιους δεν θέλω καμία μα καμία προστασία/σχέση ή επαφή!
Οι όποιες αξίες που πηγάζουν από τον αρχαίο κόσμο μόνο από το ρωσικό απολυταρχισμό κινδυνεύουν!
Μακριά και ας είναι και αυτοί ορθόδοξοι ή δεν ξέρω και εγώ τι άλλο κοινό θα βρουν οι 'αγαπητικοί' του κόκκινου γένους! -
Το ότι εμείς ως λαός έχουμε αναγάγει την ανοργανωσιά και την έλλειψη διαδικασιών σε φιλοσοφία ζωής και τελικά την καλύπτουμε με τη δήθεν εξυπνάδα που είναι απλά χάσιμο χρόνου δεν λέει κατι.Φυσικά έχουμε διαδικασίες και τηρούνται. Χρειάζεται όμως και αυτοσχεδιασμός σε τέτοιες περιπτώσεις, όπως και λελογισμένο ρίσκο. Όπως είπα, σε μικρά Κλιμάκια αυτοί απλά βγάζουν Blue Screen of Death όταν παρουσιαστεί πρόβλημα που δεν προβλέπεται. Έτσι όχι δεν κερδίζεις πόλεμο, αλλά ούτε μέχρι το πεδίο δεν μπορείς να πας...
Τέλος αν τους ζήσεις θα τους απομυθοποιήσεις. Δεν είναι τίποτα τόσο τρομερό οι Γιάνκηδες.Οι όποιες αξίες που πηγάζουν από τον αρχαίο κόσμο μόνο από το ρωσικό απολυταρχισμό κινδυνεύουν!
Αν οι αξίες του αρχαίου κόσμου διέπουν τον σημερινό δυτικό, δεν κινδυνεύουμε από τίποτα άλλο παρά μόνο από αυτές τις αξίες!!! Ας δούμε μόνο τις ανισότητες και το πόσους πολέμους έκανε η 'πολιτισμένη Δύση' μετά το '45...
-
Ρε συ καταλαβαίνω να είσαι κομμουνιστής και το σέβομαι, αλλά για χάρη των όσων πιστεύεις μην μπερδέυεις οτιδήποτε ρωσικο με τον κομμουνισμό/σοσιαλισμό!
Η Ρωσία δεν είναι μόνο τα 70 χρόνια κομμουνισμού ! -
Η αλήθεια είναι ότι οι ένοπλες δυνάμεις της χώρας μας είναι εξιαρετικές και καμία εντύπωση δεν μου κάνει το αποτέλεσμα της άσκησης. Έχω φίλο (ίσως τον καλύτερο Έλληνα εν ζωή 'κομάντο') o οποίος σήμερα είναι σε πολύ υψηλή θέση στο ΝΑΤΟ στην Αμερική, έχει μεταπτυχιακό άπό το Harvard παρακαλώ και έχει διατελέσει υπασπιστής Προέδρου της Δημοκρατίας και Διοικητής των ΟΥΚ. Μου έχει πεί πάρα πολλές ιστορίες για το πόσο πραγματικά αξιόλογος είναι ο στρατός μας, ειδικά σε σχέση με τους Αμερικάνους.
-
Όταν διαπρεπουμε με τα παροχημενα και ελειπως συντηρημένα οπλικά συστήματα που διαθέτουμε,σκεφτείτε να είχαμε τεχνολογία και τεχνική υποστήριξη τι θα δικαστεί! Ότι ήμασταν πριν 15-20 χρόνια περιπου,κυριολεκτικά δύναμη σταθεροτητας. Αυτό δεν έχει να κάνει με τους 300 δοσίλογους βέβαια......
-
Ρε συ καταλαβαίνω να είσαι κομμουνιστής και το σέβομαι, αλλά για χάρη των όσων πιστεύεις μην μπερδέυεις οτιδήποτε ρωσικο με τον κομμουνισμό/σοσιαλισμό!
Η Ρωσία δεν είναι μόνο τα 70 χρόνια κομμουνισμού !Μη στεναχωριέσαι, δεν μπερδεύω κάτι. Σήμερα η Ρωσία ζει στιγνό Καπιταλισμό, με πάμπλουτους, πάμφτωχους και μαφία. 'Όπως Αμερική' που έλεγε και η Υβέτ!!! Μάλιστα οι ολιγάρχες νέμονται τον πρώην κρατικό πλούτο που τους μοίρασαν τα φιλαράκια τους που ανέλαβαν την εξουσία μετά την πτώση της ΕΣΣΔ.
Δεν μπορούμε να παραβλέψουμε όμως και την ένδοξη ιστορία τους, όπως και ότι το 56% του πληθυσμού θα ήθελε να μην είχε καταρρεύσει η ΕΣΣΔ. Έχει προσφέρει πάρα πολλά αυτός ο λαός στα γράμματα, στις επιστήμες, στην ανάπτυξη του ανθρώπου, στην τεχνολογία και στις κοινωνικές εξελίξεις. Για να μην αναφέρουμε ότι αν δεν υπήρχαν οι Κόκκινοι, σήμερα θα μιλούσαμε γερμανικά... Αυτά είναι γεγονότα είτε είμαστε υπέρ ή κατά του Ρωσικού λαού. Προσωπικά, λόγω όλων αυτών είμαι φίλος των Ρώσων (αλλά και άλλων λαών). Σε αντίθεση οι Αμερικανοί δεν με εμπνέουν σε τίποτα, αν και ξεκίνησαν το έθνος τους με ιδανικά.
Βέβαια όλα αυτά ξεκίνησαν από κάτι εντελώς διαφορετικό, δεν έκανα εγώ πολιτική νύξη, ούτε είναι το θέμα σχετικό με την πολιτική. Είπα απλά ότι αν είναι να θαυμάζεις έναν Στρατό, κοίτα βορειοανατολικά, ακόμα και σήμερα.
-
Μάλιστα ... Αμα βρεθεί κανείς σε κανένα ποντοπόρο πλοίο με Ελληνικό ανώτατο πλήρωμα και σε άλλο με διάφορες άλλες εθνότητες θα δει τι γίνεται . Οταν όλα πάνε by the book όλα είναι μια χαρά , όταν βρεθεί το απρόβλεπτο , τότε φαίνονται τα ταλέντα και οι άχρηστοι...
Σαν και εκείνον τον τύπο στην Κύπρο που πήρε το τουρκικό άρμα και τους έκανε πλάκα και γλύτωσε . Οπως και το αρματαγωγό που το πέρασαν για 3 αντιτορπιλικά και βύθισαν το δικό τους και έπαθαν ζημιές τα άλλα δύο .
Από την άλλη οι Δυτικές μεγάλες δυνάμεις έχουν σκάσει από την πολλή δημοκρατία . Από τις αποικίες , από το απαρτχάιντ , από το κρέμασμα παιδιών επειδή ήθελαν την ελευθερία τους...
Απλά νίκησαν στους πολέμους και έγραψαν την ιστορία όπως ήθελαν .
Οπως γίνεται πάντα ...
-
Στ' άρματα, στ' άρματα εμπρός στον αγώνα... (Εξοπλισμοί)