-
Ο χρήστης marc s110l έγραψε:
Καλημέρα σε όλους!
Επειδή έχω ένα προβληματάκι με έναν σύλλογο, μήπως γνωρίζει κανείς που μπορώ να απευθυνθώ μήπως βρω κάποια λύση;
Σας ευχαριστώ πολύΔεν βοηθας , ο συλλογος σε πια ομοσπονδια ανηκει ?
Επισης καλο ειναι να πεις και για το προβλημα σου μπας και εισαι εσυ λαθος -
Ο χρήστης Βασίλης Γεωργίου έγραψε:
Δεκτόν.Να ξεκαθαρίσω αρχικά ότι δεν έχω κλασικό.Βρέθηκα στο παρά πέντε να αποκτήσω ένα και έκανα ενδελεχή έρευνα και στους 3 φορείς.Αυτό που αποκόμισα ήταν ότι το καλύτερο είναι να υπάρχουν συμβατικές πινακίδες ή έγγραφα εκτελωνισμού σαν ιστορικό αντικείμενο.Προσοχή εδώ,κάποιοι φορείς έκαναν δεκτά τιμολόγια-ιδιωτικά συμφωνητικά αλλά να λάβετε υπ'όψη σας ότι αυτό που θα σας δοθεί είναι μια άτυπη άδεια κυκλοφορίας βασισμένη σε μια υπουργική απόφαση και όχι τίτλος κυριότητας.Καλησπέρα,
Κατά την γνώμη μου, από την στιγμή που υπάρχει ιδιωτικό συμφωνητικό με γνήσιο υπογραφής ή ιδιωτικό συμφωνητικό σφραγισμένο από συμβολαιογράφο (ακόμα καλύτερα), τότε αυτό το χαρτί αποτελεί τίτλο ιδιοκτησίας, ασχέτως εάν δεν έχει αλλάξει η άδεια κυκλοφορίας. Ειδικά κιόλας εαν υπάρχει τιμολόγιο (ανταλλαγή είδους με χρήμα) τότε είναι η καλύτερη απόδειξη πώλησης.
Το οτι είναι άτυπη άδεια κυκλοφορίας συμφωνώ απολύτως και όλους εμάς τους ιδιοκτήτες ιστορικών οχημάτων το κράτος μας κρατάει από μια κλωστή αν αποφασίσει να αλλάξει το καθεστώς.
SEM
-
Ειμαι κατα των ιστορικων πινακιδων με την σημερινη τους μορφη.
Προτεινω εδω και χρονια πιστη αντιγραφη μοντελου Αγγλιας.
-
Χθεσινή Ανακοίνωση της ΟΜΑΕ.
**Πινακίδες αγωνιστικών και ιστορικών αυτοκινήτων **
Η ΟΜΑΕ ενημερώνει τους αθλητές που είναι ιδιοκτήτες ή κάτοχοι αγωνιστικών αυτοκινήτων ότι, μεταξύ των άλλων πρωτοβουλιών που έχουν δρομολογηθεί είναι και το θέμα του καθεστώτος που ισχύει σήμερα για τη διαδικασία έκδοσης πινακίδων, τόσο για τα αγωνιστικά, όσο και για τα ιστορικά αυτοκίνητα.
Ως εκ τούτου η Ομοσπονδία συνιστά στους ενδιαφερόμενους να αναμένουν νεότερη ενημέρωση για την αλλαγή διαδικασιών στο εν λόγω θέμα. -
Ερώτηση που δεν ξέρω αν ταιριάζει εδω..Σε αναγνωρισμένο youngtimer οχημα, ΑΝ τοποθετηθούν φιμέ τζάμια, κατα πόσο επηρρεάζεται η παρούσα πιστοποίηση ή η μελλοντική του αναγνώριση ως κλασσικού?Αποτελεί τον μοναδικό μου ενδοιασμό στο κατα τ αλλα γνήσιό μου youngtimer.Ευχαριστώ.
-
Τοσο σημαντικο ειναι να του βαλεις φιμε? Οποιο εχω δει, το χαλαει πολυ σαν εικονα. Μοιαζει με συγχρονο αξεσουαρ, οχι εποχης.
-
Υπάρχουν κατηγορίες πιστοποίησης για τα ιστορικά. Φυσικά και δεν είναι υποχρεωτικό να είναι 100% εργοστασιακό και σε 100% άριστη κατάσταση (και μη-ανακατασκευασμένο!) για να πάρει πιστοποίηση (κλασική ιντερνετο-αρβύλα). Απλά δεν θα πάρει Α1 (πόσα τέτοια υπάρχουν?). Λογικά και στα young timer κάτι ανάλογο ισχύει. Υπάρχει μέλος που νομίζω πιστοποιεί young-timer... τώρα πόσο σκούρα είναι τα φιμέ και σε τι αμάξι? δεν νομίζω ούτε να ασχοληθούν εκτός αν είναι τίποτα καγκουρο-gangsta κατάμαυρα ξέρω γω
Πιο εξόφθαλμα πράγματα αν δεν τους τα 'λεγα εγώ ούτε θα τα πρόσεχαν στο δικό μου! Άντε να σε ρίξουν μια 'κλάση' λόγω τζαμιών αν και δεν νομίζω. -
Θεωρώ ότι εξαρτάται από το τι είδους μεμβράνες θέλεις να τοποθετήσεις και για ποιο σκοπό.
Υπάρχουν πολύ σκοτεινές, που αποσκοπούν στο να μην μπορεί να δει κάποιος μέσα στην καμπίνα, υπάρχουν πολύ πιο ανοιχτές με προστασία UV, και υπάρχουν και ενδιάμεσες που εξυπηρετούν και τους δύο σκοπούς.
Πολλά αυτοκίνητα εποχής είχαν πράσινα τζάμια από το εργοστάσιο, συνήθως στις εκδόσεις με πιο πλούσιο εξοπλισμό.
Υπάρχουν μεμβράνες διαθέσιμες που θα κάνουν τα τζάμια όσο πράσινα ήταν τα εργοστασιακά εποχής.
Με σωστή τοποθέτηση (χωρίς δηλαδή να φαίνεται το κόψιμο της μεμβράνης στο τελείωμα του τζαμιού, και φυσικά χωρίς εγλωβισμένο αέρα κτλ) δεν θα φαίνεται απολύτως τίποτα.
Στο κατάστημα που θα τις τοποθετήσεις θα ξέρουν να σου προτείνουν ποιο βαθμό διαπερατότητας να τοποθετήσεις για να επιτύχεις το αποτέλεσμα που σου περιέγραψα. -
Σας ευχαριστώ πολύ ολους για τις απαντήσεις σας, προκειται για ένα Honda Crx στο οποίο δεν έχει πειραχτεί απολύτως τίποτα και απλώς αυτή την εποχή αποτελεί το βασικό όχημα μετακίνησης περιφερειακά της πόλης+ ταξίδια, παράλληλα με ένα μηχανάκι για τα πιο δύσκολα εντός της πόλης.Ετέθη ως απορία λόγω της μετακίνησης κατά τους καλοκαιρινούς μήνες και επιπλέον ως απορία στο τι φυμε μπορεί να έμπαιναν εκείνη την εποχή (ενδιαφερόμουν για φυμε που απλώς μειώνουν τις UV ακτινες).Οπως και να χει,το ζυγίζω και τελικά με βλέπω να αντέχω και με ήλιο
-
Βασικό όχημα μετακίνησης με ιστορικές πινακίδες; ή δεν κατάλαβα καλά εγώ κάτι;
Sent from my Nexus 7 using Tapatalk
-
Youngtimer αναφερει χρονολογιας '87-'96 συμφωνα με ΦΙΛΠΑ και χωρις δικαιωμα ιστορικων πινακιδων.
Κατι που δε σκεφτηκα.. Πρεπει να υπαρχουν διαφανες μεμβρανες που οπτικα δε φαινονται καν!
-
Θα το ψάξω κι αυτο nonos και ευχαριστώ.Θέλω να είμαι προσεκτικός μην αλλοιώσω τον χαρακτήρα εποχής του.Αν ηταν όχημα με ιστορικές πινακίδες, εξυπακούεται για μένα ότι θα κινούνταν λίγο και συγκεκριμένα και προβλεπόμενα.Τωρα είναι youngtimer, κοινώς πληρώνει κανονικά τέλη, θεωρείται τεκμήριο στην εφορία ,απλώς έχει μια αναγνώριση με οφέλη στην ασφάλεια και μεγαλύτερη πιθανότητα αν ω μη γένοιτο με τρακάρουν να μην με υποχρεώσουν να το πετάξω.
-
συγνωμη για το ασχετο, αλλα θελω απλα να πω οτι ενα κοκκινο σπορ ( με πινακιδες κλασικου τ πετυχαινω 2 με 3 φορες καθε εβφομαδα, ( αρα κανει αυτο το δρομολογιο καθε μερα, απλα δεν συμπιπτουμε παντα για λιγο ) σε συγκεκριμενο δρομολογιο καθε πρωι και απογευμα εδω και πολλους μηνες με το κουστουμακι και στο πολυ ανετο, ασε που παει και σαν τρελλος στο δρομο και μου την εχει βαρεσει γιατι πραγματικα τον θεωρω ΠΡΟΚΛΗΤΙΚΟ. τα στοιχεια του τα εχω...
απο οτι ειδα στο ιντερνετ το συγκεκριμενο μοντελο ειναι 1984 1989. -
Ενημερωνεις τη λεσχη του. Με αριθμο,μαρκα. Δεν ειναι ρουφιανια ,ειναι προστασια ολων των υπολοιπων και εσενα μαζι που εχεις ιστορικο απ οτι θυμαμαι.
-
Δυστυχώς υπάρχουν αρκετά που κυκλοφορούν καθημερινά και έχουν και θράσος...
Συγκεκριμένα βλέπω ένα opel station κλειστό χωρίς καθίσματα πίσω, ξέρετε με το φουσκωμενο καπό, και το έχει για την δουλειά του... -
Να ζητήσω προκαταβολικά συγνώμη αν το ερώτημα που θέλω να θέσω έχει ήδη απαντηθεί εδώ, αλλά δεν κατάφερα να βρω σίγουρη πρόσφατη απάντηση.
Έχω ένα TOYOTA COROLLA 1.6 XLi του 1991 με κατατεθειμένες πινακίδες, που είναι σε ακινησία 3 χρόνια.
Έχει βρεθεί αγοραστής αλλά δεν ξέρω ακόμα αν χρειάζεται να περάσει ΚΤΕΟ για να ολοκληρωθεί η μεταβίβαση. Στην κατάσταση που είναι δεν κινείται και δεν περνάει ΚΤΕΟ με τίποτα.
Ο αγοραστής θα το μαζέψει για να το κυκλοφορεί, αλλά το ζήτημα είναι να γίνει η μεταβίβαση.Ξέρει κανείς τι ισχύει; Πρέπει να έχει θετική απόφαση από το ΚΤΕΟ για να γίνει μετβίβαση;
-
Υποθέτω γνωστό στους περισσότερους το θέμα τις τελευταίες ημέρες, αλλά ας μπεί και εδώ.
Απαγόρευση κυκλοφορίας οχημάτων με ιστορικές πινακίδες. Μόνο σε τρέηλερ. Πρόστιμο 1500ε
http://www.philpa.gr/el/174-ε�%B ... CE%B7.html -
Ο χρήστης mixalakis έγραψε:
Να ζητήσω προκαταβολικά συγνώμη αν το ερώτημα που θέλω να θέσω έχει ήδη απαντηθεί εδώ, αλλά δεν κατάφερα να βρω σίγουρη πρόσφατη απάντηση.
Έχω ένα TOYOTA COROLLA 1.6 XLi του 1991 με κατατεθειμένες πινακίδες, που είναι σε ακινησία 3 χρόνια.
Έχει βρεθεί αγοραστής αλλά δεν ξέρω ακόμα αν χρειάζεται να περάσει ΚΤΕΟ για να ολοκληρωθεί η μεταβίβαση. Στην κατάσταση που είναι δεν κινείται και δεν περνάει ΚΤΕΟ με τίποτα.
Ο αγοραστής θα το μαζέψει για να το κυκλοφορεί, αλλά το ζήτημα είναι να γίνει η μεταβίβαση.Ξέρει κανείς τι ισχύει; Πρέπει να έχει θετική απόφαση από το ΚΤΕΟ για να γίνει μετβίβαση;
Για την μεταβίβαση πρέπει να έχει ασφάλεια και ΚΤΕΟ αλλιώς δεν μεταβιβάζεται.
Για την ασφάλεια σου μην το δώσεις με πρόχειρο χαρτί για να το συμμαζέψει και μετά να κάνεις τη μεταβίβαση γιατί αν το κυκλοφορήσει πρίν και έχει ατύχημα θα μπλέξεις και θα τραβάνε εσένα.
-
Το διάβασα και εγώ χθες βράδυ σε ειδησειογραφικό site. Δεν νομίζω όμως πως έγινε λάθος, θέλουν να πάρουν οι φίλοι ιστορικού αυτοκινήτου τις κατατεθημενες πινακίδες για να αυξηθούν τα έσοδα..
Sent from my iPhone using Tapatalk Pro
-
Σίγουρα δεν έγινε λάθος, οι λέσχες όμως φαίνεται οτι είχαν σοβαρότερα θέματα να ασχοληθούν...
ΦΙΛΠΑ, πινακίδες, τέλη κυκλοφορίας κλπ για αντίκες