-
Προσπαθώ να καταλάβω γιατί κάποιοι μας εμφανίζουν παλιά άρθρα για νέα, και εδώ και στο fb και σε άλλες σελίδες...
Το αν το περιεχόμενο είναι σωστό (δεν διαφωνούμε), αλλά αυτό είναι άλλο θέμα. -
Ο χρήστης andreasp έγραψε:
Προσπαθώ να καταλάβω γιατί κάποιοι μας εμφανίζουν παλιά άρθρα για νέα, και εδώ και στο fb και σε άλλες σελίδες...
Το αν το περιεχόμενο είναι σωστό (δεν διαφωνούμε), αλλά αυτό είναι άλλο θέμα.Δεν γνωρίζω πως ανέβηκε το άρθρο στο fb , εδώ (4Τ) και στο Historic το αναδημοσίευσα εγώ γιατί θεωρώ 'οτι δεν πρέπει να 'στρουθοκαμηλίζουμε' σε ένα υπαρκτό πρόβλημα πού όταν σκάσει θάναι πολύ αργά. Εχω 4 αυτοκίνητα με ιστορικές πινακίδες που χρησιμοποιούντα αυστηρά σε αγωνιστικές εκδηλώσεις (sporting & regularity) και δεν έχω καμμία διάθεση να 'χρεωθώ' τις παπαριές μερικών που δεν έχουν καμμία αγάπη για τα ιστορικά αυτοκίνητα και το μόνο κινητρό τους είναι η χρήση ιστορικών πινακίδων για να γλυτώνουν τέλη & τεκμήρια . Δυστυχώς οι 3 'εκδότες' ιστορικών πινακίδων δυσκολεύονται να ελέγξουν και το 'πρίν' (για εισπρακτικούς λόγους) και το 'μετα' την έκδοση πινακίδων, status. Eλάχιστες είναι οι περιπτώσεις ελέγχου των ιδιοκτητών για παραβατική χρήση των οχημάτων και τις φορές που (μόνο) η ΦΙΛΠΑ προσπάθησε να αφαιρέσει πινακίδες , συνάντησε την 'αρνηση των ιδιοκτητών να τις επιστρέψουν .
Ελπίζω τώρα να κατάλαβες.
Φιλικά, Κάρολος Λάμπρου -
Δεν έχεις να φοβηθείς τίποτα αν είσαι σωστός. Και εγώ έχω αυτοκίνητο 62 ετών με κανονικές πινακίδες επειδή δεν έχω γκαράζ να το βάλω μέσα...
-
Κάποιος απρόσεκτος ανέβασε αυτό το παμπάλαιο άρθρο χθες στο facebook και έκτοτε έχει γίνει χαμός. Το παίρνουν και το αναδημοσιεύουν άκριτα από εδώ και από κεί και φιλοσοφούν και φιλονικούν χωρίς να τους απασχολεί ότι γράφτηκε πριν τέσσερα χρόνια και λέει και μπούρδες επιπλέον !!!! Έλεος πια!!
-
Αναφέρεσαι στο άρθρο του 2011; Έχει καταντήσει πλεον αστείο!
-
Προς κατάργηση το κριτήριο κυβισμού για τη φορολόγηση αυτοκινήτων...
... θέσπιση αντικινήτρων στην κυκλοφορία παλαιών και ρυπογόνων οχημάτων (π.χ. για οχήματα άνω της 20ετίας) με ένα «τέλος περιβάλλοντος»....
-
Ο χρήστης NIGA έγραψε:
Κάποιος απρόσεκτος ανέβασε αυτό το παμπάλαιο άρθρο χθες στο facebook και έκτοτε έχει γίνει χαμός. Το παίρνουν και το αναδημοσιεύουν άκριτα από εδώ και από κεί και φιλοσοφούν και φιλονικούν χωρίς να τους απασχολεί ότι γράφτηκε πριν τέσσερα χρόνια και λέει και μπούρδες επιπλέον !!!! Έλεος πια!!Δεν εχω αντικα, δεν με απασχολουν οι αντικες αλλα γιατι ακριβως λεει μπουρδες ? Βλεπω πολλες φορες αντικες στον δρομο (ειδικα καμπριο τωρα καιρος που ειναι) και καθημερινες οχι μονο Κυριακες που οπως νομιζω επιτρεπονται βαση νομου (εδω μαλλον γνωριζετε καλυτερα εδω μεσα τι ισχυει). Οπως και να εχει ολοι γνωριζουμε για το τι ειμαστε ικανοι οι Ελληνες καθως και ποσο 'πονηροι' ειμαστε οποτε δεν μπορω να καταλαβω γιατι καποιοι δεν 'δεχεστε' οτι λεει αυτο το αρθρο που οντως ειναι απο τις 30/3/2011.
-
Ο χρήστης Salvation81 έγραψε:
εδω μαλλον γνωριζετε καλυτερα εδω μεσα τι ισχυει.Απάντησες μόνος σου στην ερώτησή σου
(και όχι εσύ δεν είσαι υποχρεωμένος να γνωρίζεις αλλά ο συντάκτης είναι.. )
-
Ο χρήστης 993cc έγραψε:
εδω μαλλον γνωριζετε καλυτερα εδω μεσα τι ισχυει.
Απάντησες μόνος σου στην ερώτησή σου
(και όχι εσύ δεν είσαι υποχρεωμένος να γνωρίζεις αλλά ο συντάκτης είναι.. )
Και παλι δεν βλεπω μια απαντηση στο γιατι το αρθρο ειναι λαθος οταν υπαρχουν πολλοι με τετοιες πινακιδες που κυκλοφορουν για διασκεδαση με αυτα τα αυτοκινητα.....
-
Καλα σου απαντησε...
Οταν για 50 μαλακες πανελληνιως θα βρουν πατημα να καταργησουν τις ιστορικες, θα πρεπει να επικεντρωθουμε στους 50 μαλακες και οχι να ψαχνουμε για αφορμες να τις καταργησουμε! Φαινεται απο το υφος του αρθρου που το παει και εχει αναλυθει πολλακις σε αλλους ιστοτοπους...ΚΑΙ ναι λεει πιπες.. αν εμενα με σταματησει η αστυνομια χωρις εγγραφο απο τον φορεα που μου δινει πινακιδες οτι το χω βγαλει για τεσταρισμα μετα απο επισκευη τοτε ναι η αστυνομια εχει δικαιωμα να μου κοψει τον κωλο...
Λες και εχει ο αλλος ferrari 308 για καθημερινο...ελεος. Και τριτη μαλακια, μια χαρα πληρωνουν τελωνειο απλα οχι το ποσο της κυκλοφοριας με κρατικες πινακιδες και γιατι αλλωστε. Μιλαει και συγκεκριμενα με αριθμους κατοχων, νομοτυπων και μη.. ουτε που ξερω που βρηκαν αυτους τους αριθμους! δεν ειναι μετρησιμο.Και στη τελικη ΝΑΙ πρεπει η ΦΙΛΠΑ , Η ΕΛΠΑ και η ΕΟΟΕ να σφιξουν τα λουρια προς τους συνδρομητες τους... ετησιος ελεγχος και οχι εκδοση σε καθε μπουρουχα που τηρει την 30ετια.. Ποτε δε καταλαβα γιατι να παιρνεις τις πινακιδες απο την φαση της ανακατασκευης ή για ενα εν λειτουργια οχημα σε κατασταση σηψης. Εντωμεταξυ οταν η μια απο τις τρεις αυτες λεσχες αποδεδειγμενα τα εχει κανει πουτανα...το σωστο ειναι ν αντιδρασουν οι αλλες δυο και οχι να τις παρει η μπαλα και αυτες.
-
Ferrari δεν ξερω αν εχουν αλλα εχω δει 2 με παλιες Porsche (με πινακιδες τετοιες), προχθες ειδα εναν με ενα αγγλικο αυτοκινητο καμπριο (παλι με τετοιες πινακιδες αλλα δεν καταλαβα μοντελο, ψιλο κυριλε ομως, πολυ χαμηλο και γενικα οχι μακρυ) να πηγαινει βολτα παραλια και γενικα εχω δει αρκετες φορες ατομα με τετοια αυτοκινητα να πηγαινουν βολτουλες. Κατσε δλδ, ειμαι εγω και τοσα εκκατομυρια Ελληνων μαμακες να πληρωνουμε τα κερατα μας σε φορους, σηματα και φορους πολυτελειας (καποιοι) ωστε να εχουμε τα αυτοκινητα μας στον δρομο και καποια εξυπνοπουλια να βγαζουν τετοιες πινακιδες και να μην πληρωνουν αναλογικα τπτ ?
Οσο για την αστυνομια ναι τα πιασαμε τα λεφτα μας, πριν 2 εβδομαδες με περναει Mercedes SL400 (αν θυμαμαι καλα το νουμερο) Χωρις πινακιδες...Σταματαει μπροστα μου στο φαναρι...Μετα απο 10 δευτερολεπτα σταματανε διπλα μου 3 μοτοσυκλετες της ΔΙΑΣ...Τον κοιτανε, λεω τωρα θα τον σταματησουν...Ανοιγει το φαναρι και φευγουν....Τρομερο. -
Πρωτον λαβε υποψιν σου επειδη εγω παρακολουθω και ασχολουμαι με τον συγκεκριμενο χωρο οτι τις τελευταιες βδομαδες υπαρχει κινητικοτητα γενικως γιατι γιναν αρκετες εκδηλωσεις ιστορικων. οποτε ειναι λογικο να τα βλεπεις λιγο παραπανω τις τελευταιες μερες..
Το τι ειδες εσυ κι εγω βεβαια δε ξερω ποση αξια εχει.. ακριβες premium ονοματα σε αντικες δεν ειναι καθημερινα αμαξια.. απο ανθρωπους με 'ασημαντης' αξιας ιστορικα που τρεμουν να τα κυκλοφορυν γιατι ο μεσος ελληνας τα αντιμετωπιζει σα παλιατσουρες που τον καθυστερουν και δε κωλωνει να τα χτυπησει κιολας..Δευτερον να κανει τη δουλεια της αυτος που πρεπει και να μη ριχνουμε ευθυνες στις ιστορικες.. Αν το προβλημα σου ειναι η αστυνομια καλα κανεις και το θιγεις ,κι εγω μαζι σου..ειτε αυτη ειναι αστυνομια ειτε οι λεσχες.. εριξα ο ιδιος ευθυνη στις λεσχες που πρεπει να προστατεψουν τα μελη τους τα ιδια για να μην εχουμε αλλα... να μαζεψουν δηλαδη οσους το εχουν ξεσκισει τα θεμα. Για παραδειγμα ΜΙΑ φορα δεν εχω ακουσει απο καποιον να εχουν ανασταλλει πινακιδες...
Για να σου δωσω να καταλαβεις μ ενοχλει να βλεπω σαπιδια με ιστορικες,στοκαρισμενα,αβαφα,ξεθοριασμενα, βιασμενα απο μετατροπες παρα καποιον με ενα αριστο ιστορικο που δε ξερω κιολας γιατι κυκλοφορει εκεινη τη στιγμη.. Ο πρωτος ειναι ξεκαθαρο οτι προκαλει και προσπαθει να γλιτωσει.. ο δευτερος ειναι υπο εξεταση και συνηθως υπαρχει λογος.. Εντωμεταξυ εχε υποψιν οτι χιλιομετρα συντηρησης,δοκιμων και ενδεικνυνται και προβλεπονται...! Και τη διαφορα την καταλαβαινεις..αλλο αυτο και αλλο να βλεπεις το ιδιο αμαξι με ιστορικες (αριστο ή οχι) φορτωμενο πραγματα συνεχεια ή στην ιδια διαδρομη σου εν κινησει καθε μερα....
-
Κατσε για να καταλαβω, ανοιχτος καμπριο ο αλλος, μεσαια λωριδα 11-12 το βραδυ παραλιακη πηγαινε σε Εκδηλωση ιστορικων αυτοκινητων ? Το ιδιο ακριβως ειχα δει πριν κανα μηνα με καποιον που ειχε μια 911 40ετιας ισως και περισσοτερο με τετοιες πινακιδες, ηταν γυρω στις 10 βεβαια αλλα παλι παραλια και ο τυπος ειχε το 'αισθημα' διπλα.
Και δεν θα σχολιασω καν τους κανα δυο τυπους που εχουν Transam του 80' με μετατροπες 'αλα ΚΙΤΤ' που και εκεινοι τα κυκλοφορουν για διασκεδαση αρκετα συχνα (πανε σε αρκετες συγκεντρωσεις ναι - για να πουλησουν και καλα 'μουρη' - αλλα οχι κλασσικων αυτοκινητων) και κανεις δεν λεει ποτε τπτ.
Τωρα οσο για τα σαπιδια στα οποια αναφερεσαι ουτε εμενα μαρεσουν οχι μονο επειδη πανε με 20χλμ/ω αλλα και επειδη πολλα απο αυτα βγαζουν καρκινο απο πισω.
Δεν ξερω τι σοι 'Λεσχες' εχετε αλλα ειναι ξεκαθαρο πως ειναι Ελληνικες μεχρι το κοκκαλο.... -
Και παλι δεν βλεπω μια απαντηση στο γιατι το αρθρο ειναι λαθος οταν υπαρχουν πολλοι με τετοιες πινακιδες που κυκλοφορουν για διασκεδαση με αυτα τα αυτοκινητα.....
Θα σου πρότεινα να πάρεις να διαβάσεις τον σχετικό νόμο μόνος σου.
Αν πάλι δεν καταλάβεις, δε νομίζω ότι μπορούμε να σε βοηθήσουμε περισσότερο.... αλλα εχω δει 2 με παλιες Porsche (με πινακιδες τετοιες), προχθες ειδα εναν με ενα αγγλικο αυτοκινητο καμπριο (παλι με τετοιες πινακιδες αλλα δεν καταλαβα μοντελο, ψιλο κυριλε ομως, πολυ χαμηλο και γενικα οχι μακρυ) να πηγαινει βολτα παραλια και γενικα εχω δει αρκετες φορες ατομα με τετοια αυτοκινητα να πηγαινουν βολτουλες. Κατσε δλδ, ειμαι εγω και τοσα εκκατομυρια Ελληνων μαμακες να πληρωνουμε τα κερατα μας σε φορους, σηματα και φορους πολυτελειας (καποιοι) ωστε να εχουμε τα αυτοκινητα μας στον δρομο και καποια εξυπνοπουλια να βγαζουν τετοιες πινακιδες και να μην πληρωνουν αναλογικα τπτ ?
Κατσε για να καταλαβω, ανοιχτος καμπριο ο αλλος, μεσαια λωριδα 11-12 το βραδυ παραλιακη πηγαινε σε Εκδηλωση ιστορικων αυτοκινητων ? Το ιδιο ακριβως ειχα δει πριν κανα μηνα με καποιον που ειχε μια 911 40ετιας ισως και περισσοτερο με τετοιες πινακιδες, ηταν γυρω στις 10 βεβαια αλλα παλι παραλια και ο τυπος ειχε το 'αισθημα' διπλα.
Και επειδή επιμένεις, θα σου πρότεινα να αλλάξεις το δικό σου με ένα από αυτά που ζηλεύεις, δεν έχει σημασία τί θα είναι, κόκκινο ιταλικό πισωκίνητο για παντιλίκια, αγγλικό κάμπριο ψιλο κυριλέ (sic), γερμανικό στιβαρό και με κύρος, απ' όλα έχει ο μπαχτσές και τα δίνουν για ένα κομμάτι ψωμί στις αγγελίες. Πάρτο λοιπόν, χωρίς κέρατα και φόρους, και δοκίμασε να το κυκλοφορήσεις για ένα μήνα (μόνο!) καθημερινά. Κάντο σε παρακαλώ, και θα ήθελα να το κάνουν όλοι όσοι είδαν 3 φορές ιστορικό στη ζωή τους στο δρόμο και σκούζουν ότι υπάρχουν τζαμπατζήδες που τα κυκλοφορούν καθημερινά.
Σου πέρασε μήπως ποτέ από το μυαλό ότι ο τύπος που είδες με την 911 40ετίας στις 10 το βράδι στην παραλιακή με το 'αίσθημα' δίπλα είχε 3 μήνες να την βγάλει από το γκαράζ, και θα κάνει άλλους 3 μήνες να την ξαναβγάλει; Εγώ σου λέω ότι αυτό είναι το πιθανότερο για λόγους που θα καταλάβεις όταν πάρεις το δικό σου ιστορικό 'χωρίς φόρους και κέρατα' και θα προσπαθήσεις να το κυκλοφορήσεις καθημερινά. Άσε το τραγούδι απ' έξω απ' το χορό, μπες και δοκίμασε να χορέψεις! -
ΔΕΝ με νοιαζει ρε ανθρωπε αν ειχε να το βγαλει 10 χρονια απο το γκαραζ του, με νοιαζει πως τουλαχιστον απο οσο γνωριζω ΒΑΣΗ ΝΟΜΟΥ οπως λες και εσυ ΔΕΝ επιτρεπεται να το βγαζει οποτε του την βαρεσει (εψαξα και βρηκα αυτο αφου με παροτρυνες να το κανω : μπορούν να κυκλοφορούν μόνο για τη συμμετοχή σε επίσημες εκδηλώσεις καθώς και για τις αναγκαίες για την συντήρηση και επισκευή δοκιμές, με ειδικές αριθμημένες πινακίδες κυκλοφορίας).
Δλδ αυτο που εσυ μου λες με λιγα λογια ειναι να δικαιολογησω την παρανομια καποιου γιατι ηθελε να βγαλει το αυτοκινητο του μετα απο 3 μηνες και οχι μονο να το βγαλει και να το παει βολτα καπου μακρια απο τα ματια του κοσμου αλλα να το βγαλει και να το παει βολτα στην ΠΟΣΕΙΔΩΝΟΣ βραδυ ? Δλδ δεν κανεις απλα μια παρανομια αλλα την κανεις ΧΤΥΠΗΤΑ σαν να λες πως δεν σε νοιαζει αν σε δουν. Το 'θρασσος' του Ελληνα ειναι ενας απο τους λογους που εχουμε φτασει σε αυτο το σημειο σημερα και οσο καποιοι δικαιολογειτε τα αδικαιολογητα δεν βλεπω να αλλαζει κατι συντομα.
ΥΓ : Δεν μαρεσουν οι αντικες οποτε και σιγουρα δεν τις 'ζηλευω' οπως λες (ειρωνικα φυσικα). Το θεμα ειναι πως κανεις δεν πιεσε οσους εχουν αντικες να τις αγορασουν οποτε δεν θα τις φαω εγω στην μαπα οποτε του την βαρεσει του αλλου λες και φταιω εγω που εκανε τετοια αγορα.
-
Ο χρήστης P6B έγραψε:
Σου πέρασε μήπως ποτέ από το μυαλό ότι ο τύπος που είδες με την 911 40ετίας στις 10 το βράδι στην παραλιακή με το 'αίσθημα' δίπλα είχε 3 μήνες να την βγάλει από το γκαράζ, και θα κάνει άλλους 3 μήνες να την ξαναβγάλει;
Μόνο τρεις; Και λιγους λες...
-
... με νοιαζει πως τουλαχιστον απο οσο γνωριζω ΒΑΣΗ ΝΟΜΟΥ οπως λες και εσυ ΔΕΝ επιτρεπεται να το βγαζει οποτε του την βαρεσει (εψαξα και βρηκα αυτο αφου με προετρυνες να το κανω : μπορούν να κυκλοφορούν μόνο για τη συμμετοχή σε επίσημες εκδηλώσεις καθώς και για τις αναγκαίες για την συντήρηση και επισκευή δοκιμές, με ειδικές αριθμημένες πινακίδες κυκλοφορίας).Ε, ναι, δεν γνωρίζεις, αυτό είναι το πρόβλημά σου.
Και από ότι φαίνεται εκτός από την αδυναμία σου να συντάξεις και να γράψεις δυο γραμμές σωστές στα Ελληνικά, έχεις και κάποια θέματα στην κατανόηση κειμένου.
Μην συνεχίζεις, εκτίθεσαι περισσότερο.
Καληνύχτα. -
Καλα οτι πεις, νομιζω ο καθενας μπορει να κρινει με βαση οσα λες και να καταλαβει πως λες πραγματα που δεν στεκουν.
Απο εκει και περα ολοι εχουμε καποιο χομπυ, ολοι 'αγαπαμε' να κανουμε καποια πραγματα αλλα ολοι ΔΕΝ ΠΑΡΑΝΟΜΟΥΜΕ για αυτα. Μαλλον ως κλασσικος Ελληναρας αδυνατεις να το καταλαβεις αυτο οπως αδυνατεις να καταλαβεις πως αυτο ειναι το ολο προβλημα με αυτη την χωρα (στο να προσβαλουμε τον αλλο βεβαια με το να λεμε οτι μας κατεβει ειμαστε πρωτοι). -
Καλα οτι πεις, νομιζω ο καθενας μπορει να κρινει με βαση οσα λες και να καταλαβει πως λες πραγματα που δεν στεκουν.
Απο εκει και περα ολοι εχουμε καποιο χομπυ, ολοι 'αγαπαμε' να κανουμε καποια πραγματα αλλα ολοι ΔΕΝ ΠΑΡΑΝΟΜΟΥΜΕ για αυτα. Μαλλον ως κλασσικος Ελληναρας αδυνατεις να το καταλαβεις αυτο οπως αδυνατεις να καταλαβεις πως αυτο ειναι το ολο προβλημα με αυτη την χωρα (στο να προσβαλουμε τον αλλο βεβαια με το να λεμε οτι μας κατεβει ειμαστε πρωτοι).Όταν δεις κάτι παράνομο κάλεσε την αστυνομία και κατήγγειλε το συμβάν εκεί που πρέπει.
Το θέμα εδώ δεν αφορά καταγγελίες για παράνομες δραστηριότητες που νόμισες ότι παρατήρησες. -
Ο χρήστης andreasp έγραψε:
Απο εκει και περα ολοι εχουμε καποιο χομπυ, ολοι 'αγαπαμε' να κανουμε καποια πραγματα αλλα ολοι ΔΕΝ ΠΑΡΑΝΟΜΟΥΜΕ για αυτα. Μαλλον ως κλασσικος Ελληναρας αδυνατεις να το καταλαβεις αυτο οπως αδυνατεις να καταλαβεις πως αυτο ειναι το ολο προβλημα με αυτη την χωρα (στο να προσβαλουμε τον αλλο βεβαια με το να λεμε οτι μας κατεβει ειμαστε πρωτοι).Όταν δεις κάτι παράνομο κάλεσε την αστυνομία και κατήγγειλε το συμβάν εκεί που πρέπει.
Το θέμα εδώ δεν αφορά καταγγελίες για παράνομες δραστηριότητες που νόμισες ότι παρατήρησες.Βαση νομου δεν Νομιζω πως παρατηρησα, αυτο ακριβως εγινε. Οσο για το θεμα φυσικα και περιλαμβανει τα Παντα σχετικα με τα κλασσικα αυτοκινητα οσο αφορα εστω τις πινακιδες και φυσικα την χρηση τους.
ΦΙΛΠΑ, πινακίδες, τέλη κυκλοφορίας κλπ για αντίκες