-
Και εγώ άλλος ένας ευχαριστημένος κάτοχος. MCS αυτόματο (R56), το παρέλαβα αρχές Ιουλίου, έχω κάνει 3.200χλμ και αύριο πάει για την πρώτη αλλαγή λαδιών. Εντυπώσεις μέχρι τώρα:
-
Είναι πολύ γρήγορο (είχα BMW 325ti πρίν, οπότε έχω συνηθίσει σχετικά από γρήγορα αυτοκίνητα), και με ροπή από χαμηλά.
-
Πάρα πολύ σταθερό, ειδικά στις στροφές...είχα διαβάσει, αλλά δεν το περίμενα τόσο καλό.
-
Ανύπαρκτοι χώροι (το γνώριζα)...δλδ. ταξιδεύουν 4 άτομα χωρίς αποσκευές ή 2 με τις αποσκευές. Το καλό είναι ότι παρκάρει εύκολα.
-
Φαίνεται καλοφτιαγμένο και βαρύ...αν και στο εσωτερικό κάποια πλαστικά θα μπορούσαν να έχουν καλύτερη συναρμογή. Δεν τρίζει (είναι πολύ καινούργιο), αλλά σου δίνουν την αίσθηση ότι μπορεί να αρχίσουν τα τριξίματα κάποια στιγμή.
-
Αρκετά οικονομικό...ειδικά μέχρι τα 160 χαω.
-
Το 6τάχυτο αυτόματο είναι κορυφαίο...και μπορείς να το δουλέυεις σαν χειροκίνητο, χωρίς να αλλάζει ταχύτητα στον κόφτη μόνο του.
-
Πολύ καλά φρένα.
-
Σχετικά σκληρό...πιο μαλακό από το προηγούμενο, αλλά το νιώθεις. Δεν μπορείς να τα έχεις όλα όμως.
-
Έχει Steering Torque εάν πατήσεις απότομα το γκάζι με στριμμένους τους τροχούς. Θέλει προσοχή.
-
Πολύ όμορφο και πρακτικό εσωτερικό με αρκετά γκατζετάκια. Επίσης μπορείς να το φτιάξεις όπως θές από πλευράς χρωμάτων και εξοπλισμου...κοστίζει βέβαια, αλλά εάν θές έχεις αυτή τη δυνατότητα.
Συμπερασματικά, αν ποτέ το άλλαζα, σε αυτά τα χρήματα πάλι το ίδιο θα έπαιρνα!
-
-
Ο χρήστης Fanis75 έγραψε:
- Έχει Steering Torque εάν πατήσεις απότομα το γκάζι με στριμμένους τους τροχούς. Θέλει προσοχή.
Δηλαδη τι εννοεις? Αν θες μου το εξηγεις σε παρακαλω?
-
@narc: Εννοώ την τάση να ''ψαρεύει'' η μούρη και το τιμόνι...εμφανιζόταν παλιά στα πολύ δυνατά μπροστοκίνητα (με ποιο κλασσικό την Rover 220 turbo). Στο ΜΙΝΙ εμφναίζεται μόνο στο απότομο γκάζι όταν οι τροχοί είναι υπό γωνία...όχι όταν είναι ευθεία. Δλδ. εάν στρίψεις τους τροχούς και πατήσεις απότομα γκάζι, νιώθεις το τιμόνι να ''ψαρεύει''....ίσως διορθώνεται με το Μπλοκέ διαφορικό. Εαν είναι ευθεία οι τροχοί, δεν έχει πρόβλημα!
Δεν το θεωρώ σοβαρό πρόβλημα...απλά το έχω υπόψιν μου όταν στρίβω να μην πατάω απότομα το γκάζι, αλλά σταδιακά.
-
@narc: Εννοώ την τάση να ''ψαρεύει'' η μούρη και το τιμόνι...εμφανιζόταν παλιά στα πολύ δυνατά μπροστοκίνητα (με ποιο κλασσικό την Rover 220 turbo). Στο ΜΙΝΙ εμφναίζεται μόνο στο απότομο γκάζι όταν οι τροχοί είναι υπό γωνία...όχι όταν είναι ευθεία. Δλδ. εάν στρίψεις τους τροχούς και πατήσεις απότομα γκάζι, νιώθεις το τιμόνι να ''ψαρεύει''....ίσως διορθώνεται με το Μπλοκέ διαφορικό. Εαν είναι ευθεία οι τροχοί, δεν έχει πρόβλημα!Δεν το θεωρώ σοβαρό πρόβλημα...απλά το έχω υπόψιν μου όταν στρίβω να μην πατάω απότομα το γκάζι, αλλά σταδιακά.
Σε ευχαριστώ πολύ!
-
-
-
Ευχαριστω για τις απαντησεις, το προβλημα με το τιμονι το εχω ακουσει και εγω, πηγα το σαββατο σε ενα φιλο με μαντρα και ειδα ενα s του 2002, δεν με ενδιεφερε, καθως ψαχνω απο 04 και μετα. ρε παιδια πως καθονται πισω 2 ατομα? εγω ενα παγκο ειδα!!! το πουντο μου εσωτερικα ειναι πολυ μεγαλυτερο....
τεσπα επειδη οι χωροι δεν με απασχολουν. τον εχω βαλει να ψαξει μοντ 2004 με καμια 40,000κμ, ειδωμεν
-
- Έχει Steering Torque εάν πατήσεις απότομα το γκάζι με στριμμένους τους τροχούς. Θέλει προσοχή.
Κανονικά δεν λέγεται Torque Steering? (σπασίκλας μόουντ όν)
Πάντως πιστεύω πως αξίζει και για εισαγωγή από έξω μιας και το ες 1.6 είναι όλο και όλο (χαμηλά τέλη) ενώ στην Ελλάδα έχουν μηδενική απαξίωση...
-
Ο χρήστης travelman έγραψε:
Κανονικά δεν λέγεται Torque Steering? (σπασίκλας μόουντ όν)Δίκιο έχεις...δικό μου λάθος.
Προσοχή απλά στα μεταχειρισμένα να γίνει καλός έλεγχος, στα σημεία που έχουν αναφερθεί ότι πάσχουν. Επίσης, υπάρχουν και στο δίκτυο της BMW κατά καιρούς μεταχειρισμένα ΜΙΝΙ, τα οποία έχουν και εγγύηση 1 ή 2 έτη.
-
Παντως η μουρη ψαρευει πολυ και σε αποτομο ξεκινημα...ακομα και με μπλοκε...ειδικα αν εχεις βγαλει το esp...Το εχετε παρατηρησει?
-
Στο R56 που έχω δεν ψαρεύει όταν ξεκινάω απότομα, με το DSC ON...απλά μου ανάβει το φωτάκι συνέχεια. Με OFF δεν το έχω δοκιμάσει. Μπορεί βέβαια να φταίει και το αυτόματο που έχω, που ξεκινάει πιο ομαλά.
-
Αυτο οφειλεται στο διαφορετικο μηκος των δυο ημιαξονιων,στα προσθιοκινητα.
-
Στο R56 που έχω δεν ψαρεύει όταν ξεκινάω απότομα, με το DSC ON...απλά μου ανάβει το φωτάκι συνέχεια. Με OFF δεν το έχω δοκιμάσει. Μπορεί βέβαια να φταίει και το αυτόματο που έχω, που ξεκινάει πιο ομαλά.Αφού κόβει το dsc πως να ψαρεύει?
Για να δείς torgue steering σε εκκίνηση πρέπει να βγάλεις το dsc, εξάλλου μόνο έτσι μπορείς να ξεκινήσεις απότομα (τουλάχιστον σε manual, τώρα σε αυτόματο χωρίς launch control δεν ξέρω τι γίνεται).
Πάντως torgue 'steering' και 'ψάρεμα' δεν συμβαίνουν απαραίτητα ταυτόχρονα. 'Ψάρεμα' μπορεί να έχουμε και χωρίς ανάδραση στο τιμόνι. -
Αφού κόβει το dsc πως να ψαρεύει?
Για να δείς torgue steering σε εκκίνηση πρέπει να βγάλεις το dsc, εξάλλου μόνο έτσι μπορείς να ξεκινήσεις απότομα (τουλάχιστον σε manual, τώρα σε αυτόματο χωρίς launch control δεν ξέρω τι γίνεται).
Πάντως torgue 'steering' και 'ψάρεμα' δεν συμβαίνουν απαραίτητα ταυτόχρονα. 'Ψάρεμα' μπορεί να έχουμε και χωρίς ανάδραση στο τιμόνι.+1
Το εγραψα και παραπανω -
Με μπλοκε λυνονται τα περισσοτερα προβληματα ...που κατα τη γνωμη μου δεν ειναι και τιποτα το φοβερο .
Το R56 στην εκδοση chilly νομιζω οτι θα εχει μπλοκε απο 10 2007 και μετα (παραγωγη) . -
Ο χρήστης jim147 έγραψε:
Αφού κόβει το dsc πως να ψαρεύει?
Πάντως torgue 'steering' και 'ψάρεμα' δεν συμβαίνουν απαραίτητα ταυτόχρονα. 'Ψάρεμα' μπορεί να έχουμε και χωρίς ανάδραση στο τιμόνι.Μα με το DSC ON δεν ψαρεύει αλλά εμφανίζει torque steering!
-
λογικο ειναι αυτο που λες.
-
Έχει διαβάσει κανείς άρθρα (συγκριτικά, δοκιμές κλπ.) για το νέο MiniCooper S σε περιοδικά, και εάν ναι σε ποιά περιοδικά?
-
Σε όλα έχει γραφτεί κάτι...
Κάποιο το είχε συγκριτικό (εδώ και καιρό) με το Golf GT 170..._
-
Στο Car είχε πρόσφατα δοκιμή του Cooper S με το Clio RS, το 207 & το Corsa OPC.
New MINI Forum