-
Ερώτηση για λογαριασμό φίλου.
Έχει αγοράσει το νέο Countryman το οποίο έχει infotainment με οθόνη και θέλει να προσθέσει κάμερα οπισθοπορίας. Υπάρχει τρόπος να το κάνει η θα μπει σε μπελάδες;Sent from my iPhone using Tapatalk Pro
-
Γνωρίζει κανείς τι βαλβολινες παίρνει το mini one 1.5 βενζίνη χειροκίνητο? Ποσότητα, ρευστοτητα και προδιαγραφές. Είμαι ανάμεσα σε redline, elf, liqui moly και motul. Εχω 4500 χιλιόμετρα αλλά μου φαίνεται γρατσουναει λιγο λεβιες. Χρήση κυρίως εντός πόλης με συχνές αλλαγές πρώτη-δευτερα.
Λάδια αλλαξα ήδη τα εργοστασιακα με liqui moly toptec 4600 5w-30. -
όΧι δεν ξέρω. προσπάθησε να βρεις προδιαγραφές από manuals.
Μήπως είναι υπερβολή να αλλαχθούν τόσο νωρίς οι βαλβολίνες; -
Καλημερα σε ολους θα ηθελα την βοηθεια σας, ενδιαφερομαι για αγορα μεταχειρισμενου mini countryman 1,6d του 2012,ειναι αξιοπιστο οχημα η γενικα εχουν μεγαλο ιστορικο βλαβων? τι να προσεξω? γενικα σαν επιλογη ειναι καλη η να το απορριψω,σας ευχαριστω εκ τον προτερων.
-
Καλησπέρα σε όλους.θελω να ρωτήσω στο countryman ποτέ ξεκίνησε να χρησιμοποιείται η touch οθόνη και κατήργησε αυτό που είχε πίσω από τις ταχύτερες σαν τροχός και επέλεγες από εκεί;
-
Παιδια καλησπερα
εδω και 2 χρονια ειμαι κατοχος ενος mini cooper r56 S του 2009 (το πηρα μεταχειρισμενο). μεχρι και προσφατα ολα καλα μεχρι που σε επισκεψη μου στο συνεργειο (εξιδεικευμενο) επρεπε να αλλαξω καδενα χρονισμου + παρελκομενα και θερμοστατη. το κοστος 1000+ !!!!! εν παση περιπτωση αφου εγιναν οι απαραιτητες εργασιες το πηρα στα χερια μου (περιπου ενα μηνα) και απο τοτε το βεντιλατερ απο εκει που δεν δουλευε παρα σπανια, τωρα δουλευει σχεδον σε καθε διαδρομη. υπαρχει περιπτωση να ειναι αυτο φυσιολογικο? δουλευει αρκετη ωρα αφου το σταματησω. κατα την κινηση δεν εχω ακουσει κατι που να μου προξενησει περιεργεια. βεβαια οι μηχανικες μου γνωσεις ειναι μικρες και ετσι δεν ειμαι σιγουρος αν κατι συμβαινει. εχει κανεις καποια αντιστιχη εμπειρια οπου το βεντιλατερ δουλευει σε 1 +2 σκαλα καθε μα καθε φορα που οδηγαει πανω απο 10-15 λεπτα?
παιδια επειδη δεν ειμαι σχετικος και επειδη κοντευω να τρελαθω (ειναι και ολλα τα χρηματα) μπορει καποιος να βοηθησει....
Ευχαριστω!!! -
Το οτι ειχαμε σημερα 30 βαθμους μηπως παιζει τον ρολο του;
-
Καταλαβαινω τι λες αλλα και περσι το καλοκαιρι που το ειχα στα χερια μου δεν ειχε τετοια συμπεριφορα. απο την αλλαγη και μετα παρατηρω 'υπερλειτουργια' του βεντιλατερ. επιπλεον και σε μερες που η θερμοκρασια ειναι 20-22 βαθμους γινεται το ιδιο γιαυτο και εχω ερωτηματικα...
-
Ισως σου αλλαξαν θερμοστατη και εβαλαν καποιον αλλον.
-
Μπορεις με ενα obd reader να ελεγξεις σε τι θερμοκρασιες παιζεις κ ποτε ανοιγει ο θερμοστατης.
-
Το μόνο που μπορώ να σου πώ, είναι ότι όταν είχα το ίδιο αυτοκίνητο (R56 Cooper S auto) το βεντιλατέρ δούλευε μόνιμα 'υπερωρίες', ακόμα και αρκετή ώρα αφού είχα σβήσει την μηχανή. Η θερμοκρασίες που αναπτύσει είναι πολύ μεγάλες (και λόγω περιορισμένου χώρου). Μου κάνει εντύπωση που λές ότι πέρσι δεν δούλευε τόσο πολύ το βεντιλατέρ.
Όπως και να έχει, επειδή σε ξενίζει και είναι κάτι διαφορετικό από την προηγούμενη συμπεριφορά του αυτοκινήτου, μπορεις να ελέγξεις θερμοστάτη και ότι όλα λειτουργούν σωστά, με ένα διαγνωσστικό.
-
Έχω το ίδιο (2010) με εσένα.
Κατ' αρχάς, μην ξαναπάς σε αντιπροσωπεία.
Εγώ βρήκα ένα εξειδικευμένο συνεργείο και το πηγαίνω εκει΄. Για σετ καδένας χρονισμού, παραφλού και αντλία πλήρωσα το 1/4 περίπου της τιμής που έδωσες εσύ, συν ΦΠΑ.
Επίσης εκεί έκανα και καθαρισμό βαλβίδων εισαγωγής με 250 + ΦΠΑ με το μηχάνημα της BMW.
Πάντα γνήσια ανταλλακτικά.βεβαιώσου ότι έχεις παραφλού και βάλε obd reader να δεις σε τί δουλεύεις. Και εμένα τώρα που ζέστανε δουλεύει περισσότερο. Αλλά πάντα έτσι έκανε.
-
ευχαριστω για τις απαντησεις παιδια.
Σε τι θερμοκρασιες πρεπει να δουλευει ο κινητηρας? εχω διαβασει κατι μεταξυ 80 και 105? πηγα και εκανα εκ νεου διαγνωση σε δευτερο συνεργειο και η λειτουργεια του ειναι σωστη συμφωνα με αυτους. Παρ ολα αυτα το αυτοκινητο οταν σταματα ο κινητηρας το βεντιλατερ του βουιζει σαν F-16 :):). υπαρχει περιπτωση να μου εχουν βαλει θερμοστατη που δουλευει σε χαμηλοτερες θερμοκρασιες? δεν θα το ειχαν βρει με το διαγνωστικο αυτο? ειναι πραγματικα περιεργο ποσο διαφορετικα δουλευει απ οτι πριν. Σκεφτομαι τον Αυγουστο με 30+ θερμοκρασια αναρωτιεμαι τι θα γινεται...
η αλλαγη καδενας χρονισμου μπορει να εχει αναγκασει τον κινητηρα να δουλευει σε ψηλοτερες θερμοκρασιες? -
Ο χρήστης vi έγραψε:
η αλλαγη καδενας χρονισμου μπορει να εχει αναγκασει τον κινητηρα να δουλευει σε ψηλοτερες θερμοκρασιες?Μόνο εαν δεν τοποθετήθηκε σωστά.
-
Αυτός εδώ είναι κάτω απ' το σπίτι μου και ξέρω ότι είναι αρκετά καλός. Δε χάνεις τίποτα να περάσεις μία βόλτα.
-
Ο χρήστης vi έγραψε:
ευχαριστω για τις απαντησεις παιδια.
Σε τι θερμοκρασιες πρεπει να δουλευει ο κινητηρας? εχω διαβασει κατι μεταξυ 80 και 105? πηγα και εκανα εκ νεου διαγνωση σε δευτερο συνεργειο και η λειτουργεια του ειναι σωστη συμφωνα με αυτους. Παρ ολα αυτα το αυτοκινητο οταν σταματα ο κινητηρας το βεντιλατερ του βουιζει σαν F-16 :):). υπαρχει περιπτωση να μου εχουν βαλει θερμοστατη που δουλευει σε χαμηλοτερες θερμοκρασιες? δεν θα το ειχαν βρει με το διαγνωστικο αυτο? ειναι πραγματικα περιεργο ποσο διαφορετικα δουλευει απ οτι πριν. Σκεφτομαι τον Αυγουστο με 30+ θερμοκρασια αναρωτιεμαι τι θα γινεται...
η αλλαγη καδενας χρονισμου μπορει να εχει αναγκασει τον κινητηρα να δουλευει σε ψηλοτερες θερμοκρασιες?80-105? Το S? ποιός σου το είπε αυτό;
90-115 η φυσιολογική εν κινήσει. Σταματημένος στους 117 μπαίνει το βεντιλατέρ.
Πάρε ένα obd και μέτρα θερμοκρασίες. -
Δώσε μεγάλη προσοχή σ' αυτό,είχα παρόμοιο θέμα με το βεντιλατερ σε punto -λειτουργουσε όπως και το δικό σου -ωσπου σε κάποιο ταξίδι καλοκαίρι στην εθνική έλιωσαν τα καλώδια και πήρε φωτιά.Καηκε ολοσχερώς!
Πρόσεξε τη βαλβίδα που δίνει εντολή στο βεντιλατερ! -
Πιθανολογω πως ήταν απ' αυτό αφού λειτουργούσαν όλα στο φουλ ,CD,AC, κι έξω 45 βαθμοί.Αλλο θέμα δεν είχε.
Το είχα πάρει μτχ με παρεμβάσεις στο σύστημα ψύξης,είχε βαλβίδα με χαμηλότερο εύρος θερμοκρασιών με αποτέλεσμα το βεντιλατερ να κάνει υπερωρίες.Στα συνεργεία μου λέγανε πως δεν υπάρχει πρόβλημα...
Γνωστός μου με punto mod 2001 1.2 βενζίνη , έπαθε το ίδιο στην εθνική ,BBQ! -
Υπαρχει περιπτωση να κολλησε/χαλασε ο θερμοστατης.
-
@ xristosm Στα συνεργεία μου λέγανε πως δεν υπάρχει πρόβλημα...
Γνωστός μου με punto mod 2001 1.2 βενζίνη , έπαθε το ίδιο στην εθνική ,BBQ!τραγικο μιλαμε... ειναι και αυτοι στις αντιπροσωπειες ωρες ωρες... εχω την εντυπωση οτι απλά βαζουν βγαζουν ανταλακτικα και τιποτε αλλο. δεν ψαχνουν καθολου τις περιπτωσεις....
τι να πω δεν ξερω τι θα κανω. παντως ο θερμοστατης με το διαγνωστικο φενεται να δουλευει μεσα στις προδιαγραφες...
New MINI Forum