-
Aν πρόκειται για Mini σίγουρα δεκάδες...
-
Εν πάση περιπτώσει,εγώ τόσα έχω μαζέψει από την εργασία μου.Τέλη,σερβις,ανταλλακτικά (ελπίζω) θα τα βάλει ο 'μπαμπάς'.
-
Προφανώς έχεις ερωτευτεί το Μίνι, αλλά όλοι σου λένε ότι ερωτεύτηκες την λάθος γυναικά που θα σε πληγώσει. Δεν θες να ακούσεις όμως...
-
Μου λέτε ότι και εφόσον το δει μηχανικός και ηλεκτρολόγος και το κρίνει εντάξει,πάλι κινδυνεύει να βγάλει άμεσα προβλήματα;
Πάντως δε το προορίζω για πολλά χιλιόμετρα,στη Κρήτη θα το έχω. -
Σου λέμε δύο πράγματα :
α) Η συντήρηση του, ακόμη και χωρίς προβλήματα, είναι σημαντικά πιο ακριβή πιο ένα non premium σουπερμίνι και
β) Ακόμα κι αν τη στιγμή που το ελέγξεις δεν έχει κάποιο πρόβλημα, οι πιθανότητες είναι ότι στο (όχι μακρινό) μέλλον θα σου βγάλει κάποια δαπανηρά προβλήματα.Σε κάθε περίπτωση, αν το έχεις αποφασίσει, ότι και να σου λέμε, θα κάνεις αυτό που θες!
-
Παντως τα νεα μινι απο 2014 και μετα, δεν ακουγεται να παρουσιαζουν προβλήματα.
-
Ο χρήστης chris85 έγραψε:
Παντως τα νεα μινι απο 2014 και μετα, δεν ακουγεται να παρουσιαζουν προβλήματα.Κατ' αρχάς ο άνθρωπος με τα λεφτά που μπορεί να διαθέσει, κοιτάει μοντέλο δεκαετίας και βάλε. Άρα του είναι αδιάφορο το αν και πόσο έχουν βελτιωθεί τα πιο πρόσφατα μοντέλα.
Κατά δεύτερον τα μοντέλα μετά το 2014, ακόμη κι αν έχουν βελτιωθεί, δεν αποτελούν υποδείγματα αξιοπιστίας. Και βεβαίως η ακριβή συντήρηση παραμένει μια σταθερά στο δίκτυο της Mini. -
harisma23 και υπόλοιπα παιδιά σας ευχαριστώ πολύ για τις απαντήσεις.Κατάλαβα τι εννοείς.Σκέφτομαι να βρω κανένα mini με 5.000-5.500 σε όσο το δυνατόν καλύτερη κατάσταση και να κρατήσω τα επιπλέον 1000 για επισκευές.Με τόσα χρήματα φαντάζομαι yaris και punto παίρνω μόνο με φτηνή συντήρηση,αλλά το mini σχεδιαστικά εξωτερικά και εσωτερικά είναι το 'κάτι άλλο'!
-
Αφού το έχεις ερωτευτεί, να το πάρεις! Τουλάχιστον τώρα είσαι ενημερωμένος.
Σου εύχομαι καλή τύχη στο ψάξιμο σου και καλοτάξιδο όταν το βρεις! -
Παιδια εγω εχω ακουσει οτι το mini one 1,4 ειναι πιο αξιοπιστο σε σχεση με το απλο 1,6.Εχει κανεις προσωπικες εμπειριες?
-
Χαίρετε !
Ήθελα να σας ενημερώσω για την αναζήτησή μου για Mini Cooper.Βρήκα ένα κοντά μου του 2007 r56 cooper,με 120.000 χλμ.Μίλησα με τη κοπέλα και συμφώνησε να το πάει στο μηχανικό της Bmw για έλεγχο.Σήμερα βγήκαν τα αποτελέσματα και μας είπαν ότι καίει λάδια ο κινητήρας και θέλει επιδιόρθωση(καίει 2 λίτρα λάδι στα 500 χλμ) και θέλει μονάδα abs.Η τιμή που το δίνει η κοπελιά είναι 5000 συζητήσιμη.Λέτε να αξίζει η αγορά και να κάνω επισκευές μετά;
Ευχαριστώ πολύ! -
Ο χρήστης DimanchEcon έγραψε:
Χαίρετε !
Ήθελα να σας ενημερώσω για την αναζήτησή μου για Mini Cooper.Βρήκα ένα κοντά μου του 2007 r56 cooper,με 120.000 χλμ.Μίλησα με τη κοπέλα και συμφώνησε να το πάει στο μηχανικό της Bmw για έλεγχο.Σήμερα βγήκαν τα αποτελέσματα και μας είπαν ότι καίει λάδια ο κινητήρας και θέλει επιδιόρθωση(καίει 2 λίτρα λάδι στα 500 χλμ) και θέλει μονάδα abs.Η τιμή που το δίνει η κοπελιά είναι 5000 συζητήσιμη.Λέτε να αξίζει η αγορά και να κάνω επισκευές μετά;
Ευχαριστώ πολύ!No.1 Eισαι σιγουροσ οτι ειναι το R56 ?
No.2 Πρεπει να ρωτησεις το συνεργειο για το κοστος και των 2 επισκευων. Για το λαδι μπορει η επισκευη να ειναι μοχο οι τσιμουχες/λαστιχα, μπορει να ειναι και αλλαγη κινητηρα. Για τη μοναδα του ABS, παλι το ιδιο, πρεπει να ρωτησεις. Μπορει και να το βρεις μεταχειρισμενο στα 150 με 200 ευρω.
Νο.3 Η αρχικη τιμη ηταν 5.000 ευρω, ή μετα την επισκεψη στον μηχανικό έπεσε σε αυτα τα λεφτα? -
Χαίρετε !
Ευχαριστώ πολύ!Εαν πραγματοποιησει τις επισκευες για 5000- το συζητας. Αλλα δεν νομιζω να το φτιαξει, θα βρει αλλο θυμα που δεν θα το ψαξει. Πανω απο 3000 χιλιαρικα οπως ειναι τωρα δεν αξιζει. Η μοναδα καινουργια εχει πανω απο χιλιαρικο, μεταχειρισμενη 350+ αλλα με ρισκο να ξαναχαλασει. Φιλου μου εχανε λαδι, παταγες φρένο και επιανε πατωμα το πεντάλ, αλλα ξαφνικα σαν να βουλωσε η τρυπα και σταματησε. Ψαξε και αλλα mini, επειδη θα πληρωσεις για βλαβες ετσι κ αλλιως τουλαχιστον παρε το turbo, γιατι το 1600 με τα 115 αλογα μην περιμενεις και πολυ δυναμη. Σαν συνοδηγος στις επιφανεις σεληνης στους δρομους της αθηνας δηλαδη σε καθε λακουβα κραταγα την αναπνοη μου, μιλαμε για γερο τρανταγμα! Το πανεμορφο mini κανει για ευρωπαικους μονο δρομους.
Στάλθηκε από το ONEPLUS A5000 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
-
Το R56 είναι,φαίνεται από μάσκα και πισινό.Το συνεργείο της Bmw-που οι μηχανικόι είναι φίλοι του πατέρα μου-λέει να υπολογίζω στα 2000 πώς θα κοστίσουν οι επιδιορθώσεις,με κίνδυνο να ξαναχαλάσουν.Μας είπαν ότι έχει και γρατζουνιές γυρω γυρω,οπότε θελει μεσα στα άλλα και φαναρτζή.Μου λέει ο πατέρας μου να το αφήσω,μα αφού έβγαλε τόσα,θα βγάλει σύντομα και άλλα τόσα.Δε λέει να δώσω 7+ και να έχω το σαπάκι.Θα κάνω υπομονή μήπως βρω κάτι καλύτερο ή εν τέλει αλλάξω τελείως προτίμηση,μιας και οι μηχανικοί μου διαβεβαίωσαν τα όσα μου είχατε αναφέρει περί αξιοπιστίας και mini.
-
Το fiat 500 σαρεσει;
Στάλθηκε από το ONEPLUS A5000 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
-
Χαλασμένη μονάδα abs και έχει το θράσος να το πουλάει έτσι;
Δεν φαντάζομαι να το κυκλοφορούσε έτσι στον δρόμο;
Εδώ ένα τσικι - τσικι ακούμε κάποιοι και ψάχνουμε παντού τι είναι.
Από αυτό και μόνο εγώ καταλαβαίνω πως το αυτοκίνητο πρέπει να είναι απίστευτα παραμελημένο.
Προσωπικά εγώ όταν ακούω για γυναίκα κάτοχο μεταχειρισμένου είμαι δίπλα επιφυλακτικός .Sent from my Mi Note 2 using Tapatalk
-
Μίλησα με τη κοπέλα και συμφώνησε να το πάει στο μηχανικό της Bmw για έλεγχο.Σήμερα βγήκαν τα αποτελέσματα και μας είπαν ότι καίει λάδια ο κινητήρας και θέλει επιδιόρθωση(καίει 2 λίτρα λάδι στα 500 χλμ) και θέλει μονάδα abs.Έτσι απο περιέργεια, δεν τα ήξερε αυτά να στα πει απο πριν? Γιατί, πραγματικά, δεν ξέρω τί είναι χειρότερο. Να τα ξέρει και να τα κρύβει, ή να έχει πλήρη άγνοια...
-
Χαίρετε !
Ευχαριστώ πολύ!Μοναδική περίπτωση να το πάρεις, εφόσον από σασί είναι εντάξει, είναι να της πεις ότι θέλει 2 χιλιάρικα επισκευές τουλάχιστον και γι' αυτό της προσφέρεις τρία χιλιάρικα. Οπότε συνολικά θα σου κοστισει 5.000 (μπορεί και λιγότερα εφόσον ο μηχανικός είναι γνωστός/φιλος) και θα έχεις και το πλεονέκτημα ότι δεν θα έχεις εκπλήξεις και θα σου περισσέψουν και κάποια λεφτά για μελλοντικά απρόοπτα και συντήρηση.
Αν το πάρεις στα 5 χιλιάρικα, θα είσαι (κατά παράφραση του ονόματος σου) le con de Dimanche! -
Μιλήσαμε στο τηλεφώνο με τη πωλήτρια,να την ενημερώσω ότι δε με ενδιαφέρει.Με ρωτήσε γιατί και της απάντησα τα ευρήματα του μηχανικού.Μου απάντησε ότι αυτά τα γνώριζε από πριν-περιεργο που δε σκεφτηκε να με ενημερώσει- και ότι για τη μονάδα μπορεί να τη στείλει στην Αθήνα να διορθώσουν τον εγκέφαλο,ενώ ο μηχανικός μου είπε ότι όλη θελει αλλαγή,αφού και το μοτερ του abs έχει φαγωθεί!Τα λάδια λεει ειναι φυσικό και καινε όλα τα mini και απλά πρεπει να το συμπληρώνω κάθε μήνα-ο μηχανικός μου είπε θέλει ρεκτιφιε ο κινητηρας με τοσο λαδι που καιει-.Γενικώς μου το παρουσίασε σα μεγαλη ευκαιρία σε αυτή τη τιμή.Της είπα ότι δεν ενδιαφέρομαι να περάσω τόση ταλαιπωρία τώρα και σε περίπτωση που το φτιάξει πρώτα και είναι κομπλέ να με ενημερώσει.Να σημειωθεί ότι το χρώμα είναι γεμάτο γρατζουνιές και μικρό χτυπήματα,άρα θέλει και φαναρτζή.
Προσωπικά τσατίστηκα πολύ που δε μας ενημέρωσε από την αρχή,να γλυτώσουμε και τη ταλαιπωρία ,την ανυπομονησια και την αναστάτωση.Το συγκεκριμένο απορρίπτεται.Υ.Γ. Καλό και το 500,αλλά την φινέτσα-παρά της ιταλικής προέλευσης της λέξης- του Mini δεν την έχει!
-
Ειλικρινά δεν καταλαβαίνω γιατί θέλεις να μπλέξεις με Mini...
New MINI Forum