-
Καλησπερα θα ηθελα την γνωμη σας. Θελω να αγορασω Mini cooper one 5/2005,ποια ειναι η γνωμη σας για το συγκεκριμενο μοντελο;
-
Ο χρήστης Kwnstantinos411 έγραψε:
Καλησπερα θα ηθελα την γνωμη σας. Θελω να αγορασω Mini cooper one 5/2005,ποια ειναι η γνωμη σας για το συγκεκριμενο μοντελο;Άρα μιλάς για το R50. Πολύ σχολαστικό έλεγχο, γιατι δεν είναι ιδιαίτερα αξιόπιστο ούτε και τόσο καλή ποιότητα κατασκευής έχει. Προσωπικά δεν θα το αγόραζα. 13 ετών Mini 1ης γενιάς, μόνο εαν έχει αλλάξει σχεδόν τα πάντα, θα το σκεφτόμουνα!
-
Ο χρήστης Kwnstantinos411 έγραψε:
Καλησπερα θα ηθελα την γνωμη σας. Θελω να αγορασω Mini cooper one 5/2005,ποια ειναι η γνωμη σας για το συγκεκριμενο μοντελο;13 ετών αυτοκίνητο; ότι λέει ο Φάνης και επιπλέον χώμα τιμή.
-
παιδια για μινι κουπερ απλο 1600 απο ποια χρονια και μετα πιστευετε ειναι τα πιο αξιοπιστα?2006?
-
Ο χρήστης kostaslazar έγραψε:
παιδια για μινι κουπερ απλο 1600 απο ποια χρονια και μετα πιστευετε ειναι τα πιο αξιοπιστα?2006?Όσο πιο καινουργιο, τόσο καλύτερα. Αλλά σιγουρα οχι R50, από R56 και μετά, άρα κοιτάς απο 2007 και νεότερα.
-
ειμαι σε διλημμα ονε η κουπερ απλο.απο την μια το ονε πιο αξιοπιστο κ οικονομικο στη συντηρηση,απο την αλλη το κουπερακι τ απλο πιο φθηνο στην αγορα πιο αμφιβολο στη συντηρηση του..
-
ειμαι σε διλημμα ονε η κουπερ απλο.απο την μια το ονε πιο αξιοπιστο κ οικονομικο στη συντηρηση,απο την αλλη το κουπερακι τ απλο πιο φθηνο στην αγορα πιο αμφιβολο στη συντηρηση του..Εφοσον μιλαμε για ιδια γενια, δεν εχουν διαφορα σε αξιοπιστια και κόστος συντήρησης, σαφώς το cooper είναι προτιμότερο.
-
Παίδες ο 1600 diesel του 2008 περίπου μοντέλο, τι λέει από αξιοπιστία?
-
φανη κοστος συντηρησης εννοω επδ το ονε ειναι 14αρι και το αλλο 16αρι
-
φανη κοστος συντηρησης εννοω επδ το ονε ειναι 14αρι και το αλλο 16αριΗ μόνη διαφορά (εάν υπάρχει) είναι ελάχιστη διαφορά στην κατανάλωση, πουθενά αλλού.
-
σωπα ειναι τοσο οικονομικο το απλο το 16αρι σε καταναλωση?
-
σωπα ειναι τοσο οικονομικο το απλο το 16αρι σε καταναλωση?Εφόσον μιλάμε για το R56, η διαφορά στην κατανάλωση μεταξύ Cooper & One είναι πολύ μικρή για τον ιδιο τρόπο οδήγησης και μετακίνησης.
-
Kαλησπέρα σε όλους.Είμαι κάτοχος ενός R56 s και σε αντίθεση με ότι διαβάζω μάλλον εγώ ήμουν τυχερός και δεν είχα κανένα πρόβλημα,βέβαια έχω και λίγα χλμ 68000.Είμαι σε διαδικασία πώλησης του λόγω χώρων και οικογένειας και έχω καταλήξει στο καινούργιο το countryman με τον 1.5 κινητήρα βενζίνης τον τρικύλινδρο. Ξέρει κανείς από θέμα αξιοπιστίας αν ξέρουμε κάτι για αυτόν τον κινητήρα?
-
ειμαι σε διλημμα ονε η κουπερ απλο.απο την μια το ονε πιο αξιοπιστο κ οικονομικο στη συντηρηση,απο την αλλη το κουπερακι τ απλο πιο φθηνο στην αγορα πιο αμφιβολο στη συντηρηση του..Το Cooper είναι σαφώς πιο ολοκληρωμένο αυτοκίνητο. Τα κάνει όλα κ συμφέρει. Είναι γρήγορο (...είπαμε γρήγορο , όχι ότι βάζει φωτιές ), είναι ανέλπιστα οικονομικό, τόσο στα καύσιμα όσο κ στη συντήρηση , κ γνωρίζω απο προσωπική πείρα κ ψάξιμο , Ότι οι κατασκευαστικές παρτίδες μετα τον 7/2009 είναι αξιόπιστες. Προσοχή , μιλάω ημερομηνία παραγωγής , όχι για πρώτη κυκλοφορία . Είναι επίσης καλύτερα εξοπλισμένα , μια έκδοση Chili θα σε ανταμείψει.
Θέλει όμως πολύ προσοχή στην αγορά , δυστυχώς στις αγγελίες θα βρείς κατα πλειοψηφία κακόμεταχειρισμένα κ κακοσυντηρημένα οχήματα με συνήθως πολλά θέματα , τα οποία δεν έχουν επισκευαστεί. Τα καλά είναι σπάνια κ ακριβά ( 11.000 μπορεί κ έως 13.000)
Εγώ αγόρασα τον Ιούνιο του 2016, ένα Sparkling Grey του 2009, με φουλ εξοπλισμό ( 17', οροφή κ πολλά άλλα ) τότε με 11.000 €, στα 80.000χλμ κ έκανα άλλα 40.000 ονειρεμένα κ απροβλημάτιστα χλμ
Δυστυχώς όμως μου κλάπηκε τον Οκτώβριο , δεν θα το άλλαζα με κανένα άλλο αυτοκίνητο , τόσο καλό ήταν ...Τον περασμένο μήνα πήρα ένα cooper s του 2008 , ( δεν έβρισκα απλό cooper στα λεφτά μου / γούστα μου) με άγνωστο ακόμη προϋπολογισμό επιδιορθώσεων . Θα είναι μεγάλος φαίνεται .... Θα επανέλθω για άλλους ενδιαφερόμενους των προβλημάτων του s.
Το one , είναι μεν ένα γενικά καλό αυτοκίνητο , αλλά στερείσαι τις χαρές του ΜΙΝΙ. Είναι κάπως 'άδειο' σε όλα του , κ όχι απαραίτητα δεδομένα αξιόπιστο.
Καλή εύρεση !
Sent from my iPhone using Tapatalk
-
φιλε 1000 ευχαριστω για την ευκρινεια των απαντησεων..αλλα με μπατζετ 7000κ το πολυ δυσκολα ειμαι..εγω κοιταω του 07 και μετα μοντελα..
-
φιλε 1000 ευχαριστω για την ευκρινεια των απαντησεων..αλλα με μπατζετ 7000κ το πολυ δυσκολα ειμαι..εγω κοιταω του 07 και μετα μοντελα..... μην ευχαριστείς , εδώ είμαστε όλοι , υποθέτω επειδή ξεφεύγουμε κ λίγο απο την καθημερινή μιζέρια , κ ασχολούμαστε και λίγο με κάτι πιο ευχάριστο
Στο θέμα μας, λέω κ παλι την 'educated' γνώμη μου, χωρίς να είμαι κάποιος ειδήμονας, απλά έτυχε να είμαι 2 φορές αγοραστής κ έζησα τα MINI κ απ την καλή κ απ την ανάποδη :μείνε σε cooper κ ας είναι κ του 2007 . Κάτι θα βρείς, είδα για την γυναίκα μου μερικά ενδιαφέροντα στο car.
Α) μην υπολογίζεις χλμ , ας είναι και πάνω απο 125.000, κοιτά καλή συντήρηση, κ κυρίως κοίτα αν έχει κάνει επιδιόρθωση βλαβών, οπωσδήποτε απο Ελλάδα. Με πλήρες ιστορικό σερβις. Δύσκολο αλλά εφικτό
Β) προσπάθησε να βρεις ένα που να σε βγάζει κανα δυο χρόνια στα όρια , Σίγουρα όχι τέλειο, δεν παίζει τέτοιο σενάριο σε ΜΙΝΙ με 6.000 - 7.0000, αλλά χωρίς έπιβεβλημενη ανάγκη επισκευής . Να αντέχει δλδ 10 με 20.000 χλμ με μόνο βασικό σέρβις , χωρίς να πεθάνει ο κινητήρας στο μεταξύ
Γ) υπολόγισε περί τα 1.000 με 1.500 € σε επισκευές, σε βάθος διετίας ( καδένα χρονισμού , τσιμούχες λαδιού , επαναπρογραμματισμό κ διαρθώσεις ηλεκτρικών παραθύρων κ οροφής -αν έχει- , ψευδοκάπακο λαδιού , silent blocks, επιδιόρθωση ψύξης κινητήρα ). Αν θέλει κ συμπλέκτη, την έβαψες ( .....+ 650€), μην το πάρεις, εκτός κ αν κοστίζει 5.000€ με 5.500€ . Λάστιχα δέχεσαι αλλαγή, αναλόγως τιμής
Δ) πρόσεξε ποιος θα το ελέγξει κ ποιός θα το συντηρεί . Ένα καλό συνεργείο θα σε βγάλει μια ζωή , δεν υπερβάλλω γνωρίζω χρήστες , ένα κακό συνεργείο θα σε καταστρέψει κ θα τρέχεις σε μπλογκ όπως αυτό για λύσεις .... Κοίτα το QSDS η το minicar ή κάποιο που σου συστήσαν ως καλό . Αν είσαι βορεια Ελλάδα, οι Παπαδοπουλος κ Ιωαννίδης είναι άψογοι. Θα τους διαφημίζω μια ζωή , έμεινα έκπληκτος από τον επαγγελματισμό τους . Εγώ πάω στη Σφακιανάκης στο Μαρούσι, επειδή είμαι safe χαρακτήρας . Μέχρι στιγμής , σωστοί κ όλα καλά, κ δικαίως ακριβοί .
Καποιος απο Πάτρα οχι , μεγάλη ζημιά μου έκανε, μέχρι κ εγώ θα έκανα καλύτερο έλεγχο στο πεντάλεπτο μάλιστα , αλλά δεν μπορούσα να είμαι εκεί κατα τον έλεγχοΕ) τα οχήματα επαρχίας είναι πιο φθηνά , αλλά θέλουν θάρρος κ τζόγο - πρέπει να έχεις κοντά καλό συνεργείο για έλεγχο
Αυτά !
Sent from my iPhone using Tapatalk
-
φιλε πραγματικα εισαι μεγαλη βοηθεια.γενικως ψαχνω μεχρι 7κ εδω θεσσαλονικη αν γινεται αλλα λιγα βριισκονται καλα απο τι βλεπω στο car.Ο μηχανικος που εχω ειναι αψογος σε οτι μ εχει κανει μεχρι στιγμης στο αμαξι μου ουτε λαμογιο ουτε τπτ αλλα επδ τα μινι θελουν εξειδικευση τον ρωτησα αν ειναι ικανος κλπ για τη συντηρηση τους κ μου ειπε οτι εχει διαγνωστικο κ οτι ολα τα χει κομπλε.Απο το 07 και μετα τα r56 ειναι καλυτερα ε?
-
Kαλησπέρα παιδιά!Είμαι σε αναζήτηση mini hatch με budget εως 6500.Μια αντιπροσωπία που βλέπω ΄χει αρκετά είναι η motion and style.Εχει κανεις εμπειρία από αυτούς;Θα είναι προσεγμένο το αυτοκίνητο ή τζόκερ,σαν να αγοράζω από κλασικό μαντρά;Ευχαριστώ!
-
Θα ήθελα να ρωτήσω κάτι : Όλοι εσείς που ψάχνετε για μεταχειρισμένα Mini στα 6-7.000 έχετε υπολογίσει το κόστος συντήρησης; Γιατί προφανώς δεν είστε και σούπερ άνετοι οικονομικά, αλλιώς θα ανεβαίνατε σε προϋπολογισμό και θα περνάτε κάτι πολύ πιο πρόσφατο ή ακόμη και καινούριο.
Ας έχετε λοιπόν τα εξής υπόψη :
α) Τα Mini δεκαετίας και βάλε, δε φημίζονται για την αξιοπιστία τους, αλλά για τη δαπανηρή συντήρηση τους και
β) Αγοράζετε ένα μεταχειρισμένο σε τιμή (non premium) σουπερμίνι 5ετίας με κόστος συντήρησης premium μικρομεσαίου. Π. χ. πρέπει να δείτε το σοκ που παθαίνουν οι ιδιοκτήτες της προηγούμενης γενιάς Countryman 1.6D όταν ανακαλύπτουν ότι κάθε 18.000 Km πρέπει να ακουμπάνε ένα πεντακοσάρικο για τακάκια μπρος πίσω... -
Στα r56 διαβάζω ότι τα προβλήματα είναι σαφώς περιορισμένα,σε σχέση με τη πρώτη γενιά.Έτσι και αλλιώς,το mini το θέλω για λίγα χιλιόμετρα το χρόνο,μιας και σπουδάζω εκτός του τόπου διαμονής μου και θα χρησιμοποιείται περιστασιακά.Αλλά και πάλι,πόσα προβλήματα να εμφανίσει ένα αυτοκίνητο με 120.000 χιλιόμετρα δεκαετίας;
New MINI Forum